fbpx

Babaváró hitel 2022

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
OTP

Babaváró kölcsön

THM0,4% ; 9,0%
Futamidő64 - 240 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Hirdetés
Unicredit

Babaváró kölcsön

THM0,43% ; 9,06%
Futamidő72 - 240 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Takarekbank

Takarék Babaváró hitel

THM0,47% ; 8,94%
Futamidő60 - 240 hó
Hitelösszeg2.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
ERSTE

Babaváró hitel

THM0,48% ; 9,21%
Futamidő60 - 240 hó
Hitelösszeg2.500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Mi az a babaváró hitel?

A babaváró hitel egy legfeljebb 10 millió forintos, szabad felhasználású kölcsön, amely, bizonyos feltételek teljesülése mellett, kamatmentessé válhat. Az állami támogatás több szinten is jelentkezik egy babaváró hitelnél, a kamatmentesség biztosítása mellett a törlesztés szünetelhet, és a fennálló tőketartozásból való elengedés is lehetséges.

Öt éven belül kell szülessen a gyermek

A babaváró hitel akkor lehet kamatmentes, ha legalább egy gyermekük születik, méghozzá a szerződéskötéstől számított öt éven belül. Ha ez nem történik meg, annak többféle következménye van, a legfontosabb, hogy az addig igénybe vett állami támogatást egyösszegben vissza kell fizetni, a hitelük pedig piaci kamatozásúvá válik. A legtöbb kedvezmény úgy érvényesíthető, ha három gyermekük születik, úgy lehet a legnagyobb mértékű támogatáshoz jutni. Az első gyermek születését követően ugye kamatmentes lesz a hitel, ráadásul három évre az ügyfelek kérésre alapján felfüggeszti az állam a hitel törlesztését, a második gyermek után ugyancsak három év szüneteltetés kérhető a törlesztésben, emellett a fennálló tőketartozás 30 százalékát elengedi az állam. Harmadik gyermek születése esetén pedig nem kell további fizetni, a teljes fennálló tőketartozást elengedésre kerül.

Ezek a legfontosabb feltételek

A legfontosabb feltételek életkorra, valamint társadalombiztosítási jogviszonyra vonatkoznak. A hitelt olyan házaspárok kaphatják meg, ahol a férj és a feleség egyaránt elmúlt 18 és utóbbi még nem töltötte be a 41. életévét az igényléskor. Az igénylő házastársak közül legalább az egyiknek minimum három éves, folyamatos TB-s jogviszonnyal kell rendelkeznie.

Maximum 10 millió forintot lehet igényelni

A babaváró kölcsön maximum összege 10 millió forint, ami szabad felhasználású, azaz bármire el lehet költeni. Fontos tudni, hogy a kölcsön lakáshitel önerőként is megállja a helyét, méghozzá a hitelösszeg 75 százalékáig. Ehhez viszont az is szükséges, hogy a lakáshitelt a babaváró folyósítását követő 90 napon belül megigényeljük.

Mi lehet kizáró ok a babaváró hitel igénylésénél?

A babavárót banktól kell igényelni, s ahogyan minden más kölcsön esetében, itt is meg kell felelni a hitelbírálatnak, azaz csak akkor kaphatjuk meg a kölcsönt, ha az adott pénzintézet hitelképesnek minősít minket. Ehhez megfelelő jövedelemmel kell rendelkezni, és a házaspár egyik tagja sem lehet fent negatív információval a KHR listán.

A futamidő és a havi törlesztőrészlet is maximalizált

Ahogyan korábban már említettük, a babaváró hitel maximális összege 10 millió forint. A futamidő is maximalizált, legfeljebb 20 év lehet. Ezek mellett ezen terméknél a havi törlesztőrészlet felső összeghatára is meg van határozva, ez pedig 50 ezer forint, azaz ennél többet nem fizethetnek havonta. A törlesztőrészlet az állami kezességvállalási díjat is tartalmazza.

Mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyermek öt éven belül?

A folyósítást követően a babaváró hitel 5 évig kamatmentes, de ezen időszak alatt kell, hogy szülessen egy gyermek. Ha ez nem valósul meg, akkor az addig igénybe vett kamattámogatás összegét 120 napon belül kell visszafizetnie a támogatott személyeknek a bankon keresztül a Magyar Államkincstár részére, méghozzá egy összegben. A visszafizetendő összeget a hitel igénylésekor érvényes öt éves futamidejű állampapírhozamból számolják ki, egészen pontosan a hozam 130 százalékának két százalékkal növelt értéke. A kamattámogatás visszafizetése csak egy dolog, a babaváró hitel ezt követően ugyanis piaci kamatozású (tehát jóval gyengébb feltételekkel rendelkező) személyi kölcsönné válik a futamidő végéig.

Ezekre a dokumentumokra van szükség az igényléshez

A bankok gyakorlata eltérő lehet a babaváró hitelbírálatánál, ám általánosságban le lehet írni, hogy milyen dokumentumokra lehet szükség az igényléshez. Ezek: személyi azonosító igazolvány, 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás, vállalkozóknak NAV jövedelemigazolás, a TB jogviszony (három év) igazolása, bankszámlakivonat(ok).

Mi felel meg TB jogviszonynak a babavárónál?

Ehhez a szabad felhasználású kölcsön igényléséhez három éves TB jogviszony igazolása szükséges, legalább a házaspár egyik tagjánál. A jogviszonynak folyamatosnak kell lennie, az nem gond, ha valaki a három év alatt munkahelyet váltott, de a két munkahely között nem szabad 30 napnál többnek eltelnie. TB jogviszonyt a vonatkozó törvény szerint az alábbiak jelentenek: munkaviszony, főállású egyéni vállalkozó, főállású társas vállalkozó, szövetkezeti tagság (munkaviszony, vállalkozási jogviszony, vagy megbízási jogviszony alapján), álláskeresési támogatásban való részesülés, egyházi munka, mezőgazdasági őstermelői tevékenység, főállású kis adózó. A nappali felsőoktatási intézményben eltöltött időszak beleszámít a három éves TB jogviszonyba, de a három évből legalább az utolsó 180 napban kell lennie munkaviszonyból, vagy vállalkozásból származó jövedelemnek. A felsőfokú tanulmányok vége, illetve a munkavégzés elkezdése között maximum 6 hónap telhet el. A tanulószerződéses szakképzés időszaka nem számítható bele a TB jogviszonyba. A közmunka legfeljebb egy évvel számítható bele a babaváró kölcsön igényléséhez szükséges, három éves TB-időszakba. Külföldi munkával is lehet TB-jogviszonyt igazolni, de a kérelem benyújtása előtti 90 napban csak magyarországi jogviszony vehető figyelembe.

Aki külföldön dolgozik, nem igényelheti a babaváró kölcsönt?

A TB jogviszonynak, az igénylés benyújtását megelőző 90 napban hazai munkából kell származnia, ezzel együtt a jövedelem igazolható külföldről is. Ez azt jelenti, hogy az igénylő házaspár lehet hitelképes külföldi jövedelem alapján, persze a TB jogviszonyra való feltételeknek mindenképpen meg kell felelni. Ehhez a bankok is szigorúan kötve vannak.

A már meglévő gyermek, gyermekek nem számítanak?

A babaváró kölcsön, illetve a támogatás szempontjából nem, csak azok a gyermekek, akik a kölcsönigénylést követően jönnek a világra.

Mire van szükség a terhesség/születés igazolására?

A terhesség ideje alatt a várandós gondozási könyvvel vagy a kormányrendelet mögötti 2. sz. melléklettel lehet igazolni a várandósság állapotát. Ha már megszületett a gyermek, anyakönyvi kivonatra, lakcímkártyára és adóigazolványra lesz szükség. Előfordulhat, hogy valaki örökbefogadással kívánja a családját gyarapítani, így is lehet babavárót igényelni, ekkor az örökbefogadási engedélyt jelentő határozatot kell majd bemutatni, a gyermek lakcímkártyája és adóigazolványa mellett.

A feltételek 2020 elején módosultak

A babaváró igénylésének feltételei 2020. január elsejétől változtak némileg. Korábban a TB jogviszonyba (amelynek minimum három évesnek és folyamatosnak kell lennie) bele lehetett számítani a tanulmányi szerződés alapján szakképző iskolákban folytatott tanulmányok időszakát, azaz a szakgimnáziumban, szakközépiskolákban eltöltött éveket. Most már erre nincs lehetőség.

A fizetési moratórium a babaváróra is vonatkozik?

Igen, a 2020 márciusában meghirdetett fizetési moratórium érvényes az addig megkötött szerződéssel rendelkező (egészen pontosan: már folyósított) babaváró hitelekre is. A fizetési moratórium jó lehetőség a kamatmentes babaváró hitellel rendelkezőknek. Akik élni szeretnének vele, nincs semmi dolguk, akkor kell a pénzintézetnek nyilatkozni, ha továbbra is szeretnénk folytatni a hitel törlesztését. A fizetési moratórium eredeti határideje 2020. december 31. volt, de ezt nemrég kitolták 2021. június 30-ig. Azoknak az adósoknak, akik moratóriumban maradnak, továbbra sem (2021. június 30-ig) kell megfizetniük a babaváró kezességvállalási díját.

Ha nem jön össze a gyermekvállalás öt éven belül

Ha nem születik gyermek a szerződéskötést követő öt éven belül, akkor az adós(ok) elveszítik a kedvezményeket, és a korábban igénybe vett állami kamattámogatást egy összegben, 120 napon belül vissza kell fizetni. A kölcsön ezt követően, a futamidő végéig piaci kamatozásúként működik majd. A visszafizetendő összeget úgy számolják ki, hogy az öt éves futamidejű állampapírhozam 130 százalékának két százalékkal növelt értékét veszik. A visszafizetés így akár súlyos teher is lehet, ráadásul a törlesztőrészletünk is nagyot emelkedik. Ha egészségügyi oka van a gyermekvállalás elmaradásának, akkor be kell adni egy orvosi igazolással ellátott kérelmet, még az öt éves időszakon belül a Kormányhivatal felé. Ez egy méltányossági kérvény, amelynek pozitív elbírálása kedvezőbb feltételeket hozhat a visszafizetésnél.

Meddig van lehetőség babaváró kölcsönt igényelni?

A jelenlegi helyzet szerint a támogatást még két évig, 2022 végéig lehet igénybe venni. Egészen pontosan 2022. december 31-ig van lehetőség szerződést kötni, tehát még bőven van ideje annak, aki ebben a konstrukcióban gondolkodik.

A babavárót házaspárok igényelhetik

A babaváró hitelt kizárólag házastársak igényelhetik, méghozzá együtt. A konstrukció kihirdetésekor feltétel volt, hogy a pár legalább egyik felének első házasnak kell lennie, de ez 2020 nyarától megváltozott, most már két elvált házasfél is igényelhet babavárót, és nem számít, hogy a korábbi házasságból született-e gyermek. A házaspár mindkét tagjának szükséges magyarországi lakcímmel rendelkeznie, és magyar állampolgárságúnak kell lennie. A feleségnek 18 és 41 év közöttinek kell lennie. Legalább az egyik félnek hároméves, folyamatos TB jogviszonnyal kell rendelkeznie. Sem a férj, sem a feleség nem lehet büntetett előéletű, és NAV-tartozásuk sem lehet. A KHR (adós) listán való aktív szereplés is kizáró ok, ha valaki passzív KHR-es (azaz már visszafizette adósságát), az elvileg kaphat babaváró hitelt, de erről a bankok maguk dönthetnek.

Ilyen a babaváró igénylésének rendje

A babaváró hitelt a szerződött bankoknál lehet igényelni, a pénzintézetek hivatottak dönteni arról, hogy valaki kaphat, vagy nem ilyen hitelt. A bankok az állami szabályozás mellett saját szabályzatukat is követik a hitelbírálatnál. Fontos tudni, hogy a bankok kötelesek 10 munkanapon belül elbírálni a kérelmeket, ha a kölcsönkérelemhez szükséges nyilatkozatok és dokumentumok hiánytalanul benyújtásra kerültek. Az igénylőnek meg kell felelnie a bank által kialakított jövedelmi feltételeknek, a pénzintézetnek természetesen figyelembe kell venni a JTM szabályozást. A bankok meghatározhatják a futamidőt és azt is, hogy mekkora a náluk felvehető hitelösszeg minimuma. Ahogyan azt is, hogy mekkora lehet az igénylő, vagy igénylők minimum életkora.

Felmentés adható a kamattámogatás visszafizetése alól, ha

Az igénybe vett állami kamattámogatást vissza kell fizetni, ha öt éven belül nem születik gyermek. A visszafizetés alól ugyanakkor létezik felmentés, mégpedig haláleset, megváltozott munkaképesség, vagy egészségügyi okok miatt. Ha a felsoroltak közül valamelyik bekövetkezik, lehet kérvényezni a felmentést, ugyanakkor az csak a kamattámogatás visszafizetésére vonatkozik, a hitel megmarad és piaci kamatozásúvá válik. Ha egy párnak egészségügyi okokból nem lehet gyermeke, akkor azt kell igazolniuk, hogy részt vettek a reprodukciós eljárásban, és a próbálkozások sikertelenek voltak, vagy azt, hogy egyikük igazoltan nem alkalmas reprodukciós eljárásra, vagy: számukra a gyermekvállalás orvosilag ellenjavallt.

Mi történik válás esetén?

Ha a babaváró hitelt igénylő házaspár elválik, akkor megszűnik a kamattámogatás, az éppen aktuális tartozás pedig piaci kamatozású kölcsönként működik tovább. Amennyiben nem született gyermekük a megszabott öt éven belül, vissza kell fizetniük az állami kamattámogatás meghatározott összegét.

Banki követelmények a hitel felvételéhez

MKB Bank

K&H Bank

Takarék csoport

OTP Bank

Erste Bank

Unicredit Bank

CIB Bank

Gránit Bank

Raiffeisen Bank

Így igényeljünk babavárót!

A babaváró hitel igénylésének folyamata nem bonyolult. Először is érdemes ellenőrizni azt, hogy jogosultak vagyunk-e erre az államilag támogatott kölcsönre. Oldalunkon láthatóak a bankok ajánlatai és feltételei, ismertetőnkben pedig az állami szabályozás feltételeiről is részletesen olvashatnak az érdeklődők. Ha ezzel megvagyunk, böngésszük át a pénzintézetek termékeit és válasszunk közülük. A választást követően az adott banknál kell leadni igénylésünket. Amennyiben megfelelünk a feltételeknek, a bank pozitívan bírálja el kérelmünket, azaz jöhet a szerződéskötés, amelyet követően a hitelező folyósítja bankszámlánkra az igényelt összeget. Nem kell elkeseredni, ha esetleg egy bank elutasította kérelmünket, elképzelhető, hogy egy másik pénzintézetnél szerencsével járunk.

Így kaphatod meg a hitelt

Babaváró hitel 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Babaváró hitel 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Babaváró hitel 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Babaváró hitel 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A szerződés feltételeinek megszegése esetén a Babaváró hitel támogatása megszűnik, és átalakul piaci kamatozású hitellé. Ilyen ok lehet például, ha nem születik meg a vállalt gyermek, vagy ha elválnak az igénylők. A támogatás megszűnésekor az addig kapott támogatást kamatokkal vissza kell fizetni.

Nem. Az igénylőnek minden esetben hitelképesnek kell lennie, és teljesítenie kell a szerződésben vállalt kötelezettségeit. A hitelképesség vizsgálatánál például kizáró ok, ha az igénylőnek már volt egy nem fizetett hitele.

A Babaváró hitel szabad felhasználású, és szerződéses feltételek teljesítése esetén kamatmentes lesz a futamidő végéig. Így a család egy olyan összeghez jut, ami kamatmentesen bármire felhasználható.

A Babaváró hitel egy támogatott, szabad felhasználású hitel, ami bármire elkölthető. Felhasználható ingatlan vásárlásra vagy felújításra, autóvásárlásra, bútorvásárlásra vagy bármilyen egyéb kiadás fedezésére. A gyakorlatban a Babaváró hitel úgy működik, mint egy személyi kölcsön.

Nem kell, mert a kezességvállalási díj a havi részlethez kapcsolódik, ezért a szüneteltetés alatt a díjat nem kell fizetni.

Akkor is igényelhető a kölcsön, ha nincs gyermeke. A hitel Kamatmentesen kerül folyósításra, amennyiben 5 éven belül születik egy gyermek, akkor végig kamatmentes lehet a futamidő alatt.

A hitel bírálata 10 munkanap, amennyiben hiánypótlásra van szükség, akkor a bírálati szakasz tolódhat.

A babaváró hitel igényléséhez munkaviszony vagy felsőoktatási nappali tagozatos jogviszony szükséges. A befizetett TB nem elegendő a hitel igényléséhez.

Nem

A kölcsön folyósítását követő második gyermek születése után tőketartozás 30%-a elengedésre kerül a kölcsönből. Amennyiben a harmadik gyermek megszületése is megtörténik úgy teljes tartozás elengedésre kerül.

Természetesen, kisebb összeg is igényelhető.

Maximum 20 éves futamidőre vehető fel, de kevesebb időre is igényelhető, de akkor az összeg mértéke változhat, mert a törlesztőrészlet magasabb lesz de nem lehet magasabb a törlesztőrészlet mint havi 50 e Ft.

Igen, mert szabad felhasználású a babaváró hitel, így hitelkiváltásra is használható. De arra kell figyelni, hogy igényléskor a JTM-be bele kell férni a hitel törlesztőrészletének. Érdemes tájékozódni, hogy melyik bank engedi a hitelkiváltást, mert ez változó lehet.

Igen, igényelhető. De arra kell figyelni, hogy JTM-be bele kell férni az igényléskor.

Igen, mert egymástól teljesen független a két termék. Falusi csokról itt olvashatsz bővebben.

Igen, ha megvan a 3 év folyamatos TB jogviszony és megfelelnek a többi kritériumnak.

Igen, ha megvan a 3 év TB jogviszony.

2019.06.26.-i rendeletmódosítás alapján a passzív KHR státuszú ügyfelek is kaphatnak hitelt. A hitelbírálat jogát viszont a bankok fent tartják, így a finanszírozási szabályzat eltérhet a jogszabálytól.

A munkahelyek között 30 nap megszakítás lehet, kivételt képez a felsőoktatási nappali tagozat, ahol 6 hónap telhet el a következő TB jogviszony között.

Ami beleszámít a folyamatos jogviszonyba:

  • Hazai TB jogviszony
  • Nappali tagozatos felsőoktatási jogviszony
  • Külföldi jogviszony is beleszámít, ha magyar állampolgár az igénylő

Igen, ha már újra házasodtak.

Ikrek születésével elengedésre kerül a tartozás 30%-a, ha viszont hármas ikrek születnek, akkor a teljes tartozás elengedésre kerül.
Ez a szabály vonatkozik a 12 hetes magzatokra vagy az örökbefogadásra is.

Természetesen, a terhesség nem kizáró ok. Ha a magzat már elmúlt 12 hetes, akkor az igénylés után 3 évre kérhető a törlesztés szüneteltetés.

A babaváró hitel 2019. július 1.-től de legkésőbb a szerződéskötésnek 2022. december 31.-ig teljesülnie kell.

Azok a házaspárok, akik megfelelnek mind a kormányrendelet, mind a bank által támasztott követelményeknek.

Ha a kamattámogatási feltételek teljesülése megszűnik, akkor a hitel piaci kamatozásúvá válik, az addig összegyűlt kamattámogatást pedig 120 napon belül, egy összegben vissza kell fizetni.

Akkor, ha a hitelfelvételt követő öt éven belül nem születik gyermek, illetve örökbefogadás sem történik, vagy a magyarországi lakcímek szűnnek meg, emellett akkor is, ha a hiteligénylők egyike sem neveli saját háztartásában a gyermeket.

Ha a kölcsön folyósítása utáni 5 évben meghal a házaspár egyik tagja, akkor az özvegy a halotti anyakönyvi kivonat 60 napon belül történő bankhoz történő bemutatása esetén a kamattámogatásra szüneteltetésre jogosító gyermek hiányában is jogosult.

Ugyanaz, mintha nem születne gyermek, vagyis a hitel piaci kamatozásúvá válik, az addig összegyűlt kamattámogatást pedig egy összegben és 120 napon belül vissza kell fizetni.

Nemfizetés esetén a bank hajtja be a tartozást, a jogosultság megszűnésének esetén pedig értesíti a Kincstárat; az ezt követő eljárást már az utóbbi folytatja le.

Méltányossági engedélyezés lehetséges abban az esetben, ha a házaspár egyik tagja elhalálozik, megváltozik a munkaképessége, vagy egészségügyi okokból nem tudja teljesíteni a gyermekvállalást.

A harmadik gyermek megszületése után; szintén a hitelintézetnél kell kezdeményezni.

Két nyilatkozat: az egyikben vállalják, hogy a szülés és a terhesség 12. hetének időpontját a várandósgondozási könyvvel igazolják vagy a kormányrendelet 2. sz. mellékletével, a másikban pedig azt, hogy a gyermek születése vagy örökbefogadás után nem igényelnek családtámogatási ellátást, vagy azt kifizetőhelyen igénylik. Emellett szükséges született gyermek után a születési anyakönyvi kivonata, adóigazolványa és a lakcímkártyája, örökbefogadott gyermek esetén pedig a határozat, a lakcímkártya és az adóigazolvány.

Ez esetben a kormányhivatalhoz lehet fordulni felülbírálatért, és ha helyt adnak neki, akkor a bank már nem utasíthatja el a kérelmet.

Ebben az esetben a támogatásból levonják a hátralékot, vagyis erre nem vonatkozik a kedvezmény.

A babaváró hitelnek kamattámogatás esetén csupán maximum 0,5%-os, úgynevezett kezességvállalási díja van.

2020. január elsejétől némileg módosult a babaváró hitel igénylésnek feltételrendszere. Az igénylő házaspár legalább egyik tagjának továbbra is minimum három év folyamatos TB jogviszonnyal kell rendelkeznie (amiből az utolsó 180 napnak magyar munkaviszonyból kell származnia), ugyanakkor ebbe ebben az évben már nem számít bele a tanulmányi szerződés alapján szakképző iskolában folytatott tanulmányi időszak, vagyis a szakgimnáziumban, szakközépiskolákban eltöltött évek.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

2022.05.24.

Lakáshitelt 2022-ben felvenni sokkal nagyobb kihívás lesz, mint a korábbi években, és nem csak a kamatok emelkedése miatt.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom