Balesetbiztosítás kalkulátor 2024

A balesetbiztosítás sérülés, baleset esetén fizethet a biztosítottnak. Balesetbiztosítással elkerülhető, hogy a baleset anyagilag is megterhelő legyen. Balesetbiztosítás sokféle van. Nem egyszerű kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Mi az a balesetbiztosítás?

A balesetbiztosítás baleset és serülés esetén kártalanít. Több módozata is létezik, mindegyik más és más esetekben fizet. A balesetbiztosítás olyan, előre nem látható, váratlanul bekövetkező események után fizet, ahol személyi sérülés történik. A kártalanítás mértéke függ a biztosítás fokozatától, a serülés milyenségétől és súlyosságától, és a várható gyógyulási időtől is. A balesetbiztosítás összetett biztosítási forma, számtalan módon megköthető. A kártalanítás mértéke függ a fizetett díj nagyságától is. Vannak olyan események, amikre alapesetben nem fizet, arra azonban van lehetőség, hogy ezekre kiegészítő biztosítást kössön a biztosított. Érdemes megfontolni a kiegészítők megkötését is, hiszen így egy teljesebb szolgáltatás érhető el. Ha már biztosítás, biztosítson mindent.

Mire jó a balesetbiztosítás?

A balesetbiztosítás egy váratlan, serüléssel járó eseménynél fizet. Egy serülés, még ha nem is súlyos, azzal járhat, hogy a biztosított elveszíti egy időre a munkaképességét. Ez, balesetbiztosítás nélkül, anyagi hátrányt okozhat a kiseső bevételek miatt. Nem elég tehát, hogy balesetet szenved valaki, még az anyagi helyzete is romlani fog. Mire jó a balesetbiztosítás? Hát éppen erre. A balesetbiztosítás megakadályozhatja, hogy a balesetből való lábadozás megterhelje a biztosított pénzügyi helyzetét. Bármi is történik ugyanis valakivel, a kötelezettségeit teljesítenie kell. Fizetni kell a rezsit, az adókat, és ha van, a lakáshitelt is. Ezek elmaradása ugyanis súlyos következményekkel járhat. Ezek a következmények elkerülhetők vagy enyhíthetők, ha van egy balesetbiztosítás, ami segít.

Balesetbiztosítás – mit jelent a baleset?

A balesetbiztosítási kötvény tételesen felsorolja, hogy milyen káresemények esetén fizet a biztosító. Fontos tudni, hogy a káresemények biztosításonként és biztosítónként is eltérhetnek, ezért alaposan tanulmányozni kell a kötvényt, hogy később a biztosítottat ne érje kellemetlen meglepetés. Balesetnek számítanak, – és ezért ezek után fizet a biztosító -, alapesetben a következő események:

  • csonttörés
  • égési sérülés
  • műtét (baleseti és baleset utáni helyreállító műtét)
  • tartós kórházi tartózkodás
  • baleseti maradandó egészségkárosodás
  • baleseti halál.

A közlekedési baleset alapesetben többnyire nem szerepel a kötvényben, közlekedési balesetre kiegészítő biztosítást kell kötni. A tartós kórházi tartózkodás is kiegészítő biztosítást igényel legtöbbször. Ha ezeket szükséges tartja a biztosított, ezeket a szolgáltatásokat külön díjazás mellett kérheti.

Balesetbiztosítás – mi a teendő káreseménynél?

A balesetbiztosítás sok esetben fizethet a biztosítottnak. Ha valaki bizonytalan abban, hogy a biztosítója fizet-e, fordulhat szakértőhöz is, aki segítséget nyújt annak eldöntésében, hogy érdemes-e a biztosítóhoz fordulni. Ha igen, akkor rövid időn belül be kell jelenteni a káreseményt, és kérni kell a biztosítótól, hogy fizessen. Ez történhet egy nyomtatvány kitöltésével, de akár az interneten, online is be lehet jelenteni az igényt. A kárbejelentés után a biztosító tájékoztatni fogja az ügyfelet az esetleges egyéb teendőkről, és arról, hogy mennyit és milyen formában fog fizetni. A káresemény után egy adott idő áll a biztosított rendelkezésére, hogy a kárt bejelentse. A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú, vagyis ez után a biztosító már megtagadja a kárrendezést.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Hogyan fizet a biztosító egy káresemény után?

A biztosító a kárt a biztosítási kötvényben szereplő adatok alapján fizeti ki. A kötvényben szerepel, hogy az adott káresemény esetén mekkora összeg jár a biztosítottnak. A biztosítottat megillető összeget többnyire utalással fizeti ki a biztosító, a biztosított által megadott bankszámlára. A kifizetésnek van határideje, erről is tájékoztatást nyújt a biztosítási kötvény. Ha a biztosított nem ért egyet a kifizetett összeg nagyságával, lehetősége van azt jelezni a biztosítója felé. Ha a vitás ügy megnyugtatóan lezárul, akkor nincs további teendő, ellenkező esetben a biztosított a bírósághoz fordulhat, hogy az igényét érvényesítse.

Balesetbiztosítás – mennyibe kerül?

A balesetbiztosítás ára nehezen meghatározható. Ennek az az oka, hogy a biztosítók számtalan termékének számtalan változata mind-mind más összegbe kerül. Az elmondható, hogy havi néhány ezer forintból már köthető balesetbiztosítás, és ez az összeg felmehet akár havi hétezer forint fölé is. Azt kell tudni, hogy a magasabb ár nem jelent feltétlenül több szolgáltatást, de az is elmondható, hogy a magasabb ár többnyire magasabb kártérítési díjat jelent. Az ár tehát befolyásolhatja, hogy egy adott káreseménynél mekkora összegre számíthat a biztosított, hiszen a magasabb díjjal együtt járhat a magasabb összegű kártalanítás. A balesetbiztosítás megkötésekor el kell dönteni, hogy mekkora kártalanítás a megfelelő, és ennek függvényében kell ajánlatot kérni a biztosító társaságtól.

Balesetbiztosítás – biztosítás szintenként

A balesetbiztosításoknál bevett szokás, hogy szinteket határoznak meg a biztosítók. A díjak szintenként emelkednek, és a káreseménykor kifizetett összegek is magasabbak lesznek. Egy biztosításnak általában több szintje is van. Az alap szint egy olcsó havi díjjal alacsony kifizetést ígér, az arany fokozatú pedig jóval drágábban kínál jóval magasabb térítési összeget. Az arany fokozatú tehát magasabb díjért többet ad egy adott káresemény bekövetkeztekor, ugyanakkor arra nincs semmi garancia, hogy több szolgáltatást is nyújt. De ha nem a fokozat a fontos, akkor mit kell figyelni? Az ördög, ahogy mondják, mindig a részletekben, ebben az esetben a kötvényben rejlik. A kötvény tételesen tartalmazza azon káresemények listáját, amiért a biztosító fizetni fog, ha azok bekövetkeznek.

Balesetbiztosítás – biztosítás szintenként – a megfelelőt kell választani

Nem elég tehát a szintet nézni, és nagyon jól hangzó arany fokozatot választani, azt is meg nézni, hogy az adott biztosítás mire fizet. Nem elég ugyanis, hogy a legjobban fizető biztosítást választja az ügyfél, az is fontos, hogy a biztosítás minél szélesebb körben biztosítson. El kell olvasni az ajánlatot, és ellenőrizni kell azt, hogy azok a tételek, amikhez mindenképpen ragaszkodni akar valaki, szerepelnek-e majd a kötvényben. Mivel egy szerteágazó és bonyolult biztosításról van szó, időt kell szánni a tájékozódásra, csak így lehet megkötni azt a balesetbiztosítást, amire szükség van. Márpedig egy olyan biztosítást kell kötni, hiszen ha a biztosítás nem biztosít egy adott területen, akkor az olyan, mintha nem is lenne.

Balesetbiztosítás – felmondás

Ha a biztosított úgy dönt, hogy felmondja a balesetbiztosítást, akkor a biztosítás megszűnik. A balesetbiztosítás megszűnésével azonban az a biztonság is megszűnik, amit a balesetbiztosítás nyújtott. A biztosított persze kerülhet olyan helyzetbe, hogy a havi néhány ezer forintos biztosítási díjra is szüksége van a mindennapjaiban, de ilyenkor fontos mérlegelni azt, hogy a balesetbiztosítás által nyújtott biztonság a lényegesebb, vagy az az összeg, ami ilyenkor a családnál marad. A balesetbiztosítás felmondása azzal jár, hogy a biztosítás megszűnik. És ezzel megszűnik a biztosító által nyújtott segítségnyújtás lehetősége is. Ez kockázatos lehet. A kockázat pedig nagy, bármennyire is nem előrelátható. Alaposan meg kell tehát fontolni a balesetbiztosítás felmondását.

Miért nem jó felmondani a balesetbiztosítást?

Ahogy már fenn is írtuk, egy biztosítást kockázatos felmondani. Miért? A balesetbiztosítás felmondása azért nem szerencsés, mert a baleset nem előre látható. Ezért is hívják balesetnek. Váratlanul jön, és serülés, esetleg korházi kezelés lesz a vége. A balesetet megelőzni nem lehet, bármennyire is előrelátó és óvatos valaki. Arra viszont fel lehet készülni, hogy a baleset negatív hatásai a lehető legkisebbek legyenek. És erre jó a balesetbiztosítás. Ha volt valakinek balesetbiztosítása, de lemondja azt bármilyen okból, majd balesetet szenved, akkor már nem számíthat a biztosító segítségére.

Balesetbiztosítás – ki kötheti meg?

A balesetbiztosítás mindenki számára elérhető. Balesetbiztosítást köthet magánszemély, csoport vagy cég is. A balesetbiztosítás megkötésének nincsenek különleges szabályai, bárki felkereshet egy biztosítót, és köthet egy balesetbiztosítást. A szerződés aláírásával vállalt kötelezettségek betartásával pedig a biztosítás élő marad, egészen annak lemondásáig. Leggyakrabban természetes személyek kötnek balesetbiztosítást, de nem ritka a csoportos, családi vagy céges biztosítás sem. Mivel a balesetbiztosítás mindenki számára elérhető, csupán egy döntés kérdése, hogy valaki rendelkezik-e balesetbiztosítással. Érdemes megfontolni, hogy szükség van-e rá, és meg kell kötni a balesetbiztosítást!

Céges balesetbiztosítás

A magánszemélyek mellett a cégek is köthetnek balesetbiztosítást a dolgozóikra. Ezzel a cég a munkahelyi balesetek negatív hatásait csökkenthetik, és a dolgozók is biztonságban érezhetik magukat, hiszen anélkül lesznek biztosítva, hogy az akár egy forintjukba is kerülne. A céges balesetbiztosítás nem csak a cég, de a dolgozók érdeke is. A céges balesetbiztosítás megkötése a vállalkozás vezetőjének döntése, ő dönti el, hogy az adott kiadás arányban áll-e az előre nem látható problémával. A tapasztalat azt mutatja, hogy egyre több vállalkozás védi a dolgozóit, és egyben a saját érdekeit is balesetbiztosítással.

Balesetbiztosítás a családnak is

A balesetbiztosítás csoportos formája lehet a családi balesetbiztosítás. Ilyenkor a család minden tagja biztosított lesz. Ez egy előrelátó, felelős családban természetes. Tisztában vannak azzal, hogy egy baleset komoly anyagi terhet róhat a családra, és szeretnék ezt megelőzni. Jó döntés. Az egész család védelme jó ötlet, hiszen a család minden tagjára kiterjedő biztosítás lehetővé teszi, hogy ne kelljen a kelleténél jobban tartani egy nem várt negatív eseménytől. Vagy ha az már bekövetkezik, legalább a család anyagi helyzete ne rendüljön meg, tovább tetézve a bajt. Érdemes családi balesetbiztosítást kötni.

balesetbiztosítás kalkulátor

Balesetbiztosítás a gyerekeknek is

A családi balesetbiztosításnak részei a gyerekek is. A gyerekekre akár külön biztosítást is lehet kötni. A gyerekek elevenek, talán figyelmetlenebbek és fegyelmezetlenebbek is, mint a felnőttek, ezért őket fokozottan kell védeni. Ha nincs a családnak csoportos balesetbiztosítása, érdemes a gyermekekre külön kötni balesetbiztosítást.

Balesetbiztosítás – külföldön is

Baleset külföldön is érhet bárkit. Egy utazás alatt ez különösen kellemetlen lehet. A nyelvismeret hiánya, a helyismeret hiánya nehezítheti az orvosi ellátás igénybe vételét. Az extra magas költségekről már ne is beszéljünk. A nyaralás közben bekövetkező baleset nagyon rossz dolog, de balesetbiztosítással nem lesz belőle rémálom. A balesetbiztosítás ugyanis állhatja a külföldi gyógykezelés költségeit, így a nyaralás nem fog a többszörösébe kerülni egy szerencsétlen esemény miatt.

Balesetbiztosítás – külföldön főleg

Mivel külföldön nem rendelkezünk alapbiztosítással, a legkisebb ellátásért is fizetni kell majd. Ez megelőzhető egy balesetbiztosítással. Külföldi utazásokhoz gyakran ajánlanak utasbiztosítást, ami a poggyász biztosítás mellett balesetbiztosítást is tartalmaz. Ez egy komplett biztosítási csomag, callcenterrel, felkészült segítőkkel, kifejezetten a turisták igényeire szabva. Ha valaki kötött utasbiztosítást, már nem szükséges külön balesetbiztosítást is kötnie. A balesetbiztosítás fontos Magyarországon, de ha külföldre utazunk, még fontosabbá válik. Ne utazzunk el nyaralni balesetbiztosítás nélkül!

Balesetbiztosítás – más biztosításokkal együtt is

A balesetbiztosítás úgy is elérhető, hogy más biztosításokkal együtt köti meg a biztosított. Leggyakrabban az életbiztosítással együtt ajánlják a biztosítók, de ahogy már írtuk elérhető utasbiztosítással együtt is, sőt, lakásbiztosítás mellé is megkaphatjuk. Célszerű megoldás egy összetett biztosítási csomag. Többféle módon, többféle eseményre nyújt védelmet, és kényelmes és egyszerű is, hiszen csak egy havidíjjal kell foglalkoznia a biztosítottnak. A szakértők nagyon jónak találják ezeket a biztosítási termékeket és ajánlják az igénybevételüket. Ez egy jó tanács, hiszen a baleset mellett az utazás vagy akár az ingatlan is biztosítva van.

Érdemes egyszerre többfajta biztosítást kötni?

Mindenképpen. Szélesebb körű védelmet kap a biztosított és csak egy díj befizetését kell észben tartania. Köthető persze mindenre külön biztosítás is, de az több utánajárással jár, és több figyelmet is kíván. Többfajta biztosítás egyben. Kettő az egyben. Három az egyben. Vagy négy az egyben. Kitűnő megoldás. A család az ingatlan és minden más is védve lesz. Egy szerződés, egy biztosítási kötvény, és a védelem mégis teljes körű lesz.

Hogyan található meg a legjobb balesetbiztosítás?

A balesetbiztosítás kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott konstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető biztosítások adatait. Az igénylő láthatja a költségeket, így könnyen kiválasztható a legideálisabb konstrukció. A balesetbiztosítás kalkulátor használata minden szerződéskötés előtt javasolt. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a biztosításokat. Hanem azért is, mert az ügyfelek többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb biztosítást válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott szolgáltatás mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak. A legjobb konstrukció a balesetbiztosítás kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben.

Balesetbiztosítás kalkulátor

Nincs akadálya persze annak sem, hogy a nyakunkba véve a várost, minden biztosítónál kikérdezzük az ügyintézőket. Néhány évtizede az volt a bevett módszer, de akkor még hírből sem ismerték az internetet, okostelefon pedig csak a fantasztikus filmekben volt. Ma már nincs erre szükség. És nem is ajánljuk. Miért? Az összehasonlítás egy komplex folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy professzionális program a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el a balesetbiztosítás kalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk kinyomozni a legjobb biztosítást. Használjuk a balesetbiztosítás kalkulátort!

Balesetbiztosítás online

Ez már a huszonegyedik század. Online is intézhetjük az ügyeinket. A biztosítások világában is egyre elterjedtebbek az online megoldások. Miért online? Mert egyszerű, gyors és kényelmes. Nincs utazás, nincs sorban állás, nem telik feleslegesen az idő, sőt, gyakran munkaidőn kívül is intézhetőek az ügyek. Ez egy modern világ modern megoldása. Balesetbiztosítás online. És nem csak az online balesetbiztosítás szerződés megkötésére kell gondolni. Bármilyen ügyet lehet online intézni. A kárt is be lehet online jelenteni. A havidíjat is be lehet fizetni online. Tanácsadóra van szükség? Azt is találhatunk online. És azt se felejtsük el, hogy az online szerződéskötésért kedvezmény járhat, aminek a mértéke meghaladhatja az akár 20 százalékot is.

Balesetbiztosítás online – biztonság egyszerűen és gyorsan

Az online megoldások népszerűek. A közkedveltség oka az egyszerűség mellett a kedvezmény és a gyorsaság. És persze a kényelem. Ha balesetbiztosítást szeretnénk, azt már online is megköthetjük. A kiválasztástól a szerződéskötésig mindent intézhetünk az interneten. Kényelmesen. És gyorsan. Egy telefonnal akár egy parkból is. Az online ügyintézés olyan, mint egy szép ajándék. Fogadjuk el ezt az ajándékot. Használjuk az internetet arra, amire való. Arra hogy megtaláljuk és megkössük a legkedvezőbb balesetbiztosítást. Az online biztosításkötés nagy előnye, hogy a biztosító weboldalán minden információ a rendelkezésre áll a megfelelő termék kiválasztásához. Ha pedig kérdés merülne fel, online is lehet kérdezni, de a kevésbé modern megoldásokat kedvelők akár telefonálhatnak is. És a biztosító irodájába, na, oda nem kell bemenni. Hiszen minden elintézhető online is.

A díjfizetés módjai – csekkes fizetés

A balesetbiztosítás díját havonta kell kifizetni. Az előre meghatározott havidíjat több módon is ki tudja egyenlíteni a biztosított. Lehetőség van arra, hogy havonta csekken kerüljön befizetésre a díj. Ez nem a legkényelmesebb megoldás, és sorban állással is jár, valamint előfordulhat az is, hogy valaki megfeledkezik a fizetési határidőről. Csekket már applikáció segítségével is be lehet fizetni, de ilyenkor is figyelni kell a fizetési határidőre. A csekkes befizetést annak érdemes választania, aki a jövedelmét készpénzben kapja. Bár nem ez a legjobb megoldás, de kis odafigyeléssel ez is jó lehet a díjak befizetéséhez.

A díjfizetés módjai – állandó átutalási megbízás

Ha valaki kényelmesebb megoldást választana, olyat ahol a díjak mindig biztosan időre beérkeznek a biztosítójához, az választhatja az állandó átutalási megbízást. Az állandó átutalási megbízást csak egyszer kell beállítani, és ezt a beállítást akár a netbankon vagy telefonos applikáció segítségével is meg lehet tenni. Ebben az esetben a beállított utalási nap miatt nem fordulhat elő késedelmes befizetés. Csak azt kell biztosítani, hogy elegendő fedezet legyen a folyószámlán. Az állandó átutalási megbízás biztonságos és kényelmes, ráadásul a határidőt is az utaló állíthatja be. Így megadhat egy olyan időpontot, amikor a havi fizetése már biztosan megérkezik a bankszámlájára.

A díjfizetés módjai – csoportos beszedési megbízás

Szintén jó és kényelmes megoldás a csoportos beszedési megbízás. Ilyenkor még az összeget sem szükséges megadni, hiszen a biztosító mindig a szükséges összeget hívja le a számláról. Ez a legegyszerűbb megoldás. A legegyszerűbb és a leggyorsabban megadható megbízás. A biztosító azonosító számának megadásával könnyen megadható a csoportos beszedési megbízás. Lehetőség van arra is, hogy a megbízáshoz egy felső összeghatárt állítson be a bankszámla tulajdonosa. Így a biztosító még véletlenül sem emelhet le magasabb összeget a számláról a vártnál. De a lényeg: bármelyik megoldást is választja a biztosított, a havi díjakat fizetni kell ahhoz, hogy a balesetbiztosítás valóban biztosítson.

Megéri balesetbiztosítást kötni?

Az a legjobb, ha nem éri meg megkötni a balesetbiztosítást. Mit is jelent ez? Azt jelenti, hogy nincs szükség arra, hogy a biztosított igénybe vegye a biztosítást, mert nem történt káresemény. Ilyenkor persze felmerülhet, hogy a semmiért fizetett az ügyfél. Ez nem igaz. A balesetbiztosítás ugyanis biztonságérzetet ad. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb, ami történhet a biztosítottal az az, hogy nem történik semmi rendkívüli. Ez azért a legjobb, mert bár a biztosítás valóban biztonságot ad, és helyt állhat egy káreseménynél, de előfordulhat, hogy egy káreseménynél elszenvedett kár még biztosítással sem térül meg teljesen. Az a legjobb, ha nem történik probléma. Így biztosan nem érte kár a biztosítottat. Nem feleslegesen fizetett. Biztonságot kapott, és a biztosított szerencséjére nem volt szüksége arra, hogy a biztosító kisegítse a bajban.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

Önállóan nem, hanem csak egy fő biztosítás moduljaként, kiegészítéseként. A jó hír, hogy nem kellünk hozzá személyesen, online is el lehet intézni a szerződéskötést. Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a fő biztosítás, okféle termék van a piacon, érdemes körültekintően választani.

Sokféle balesetbiztosítás létezik. Szerződéstől függően többek között baleseti halál, csonttörés, égés esetén, maradandó egészségkárosodásra (rokkantságra) kaphatunk pénzt, valamint műtéti és kórházi napi térítés érhető el általa. Ezek mellett több kiegészítő szolgáltatást is elérhető, például különböző járadékszolgáltatások, keresőképtelenségi térítés, vagy orvosi call center.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával