Autólízing

CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kamat2,5% - 8%A futamidő alatt a kamatlábak a BUBOR alapkamat változásának függvényében módosulhatnak
Futamidő12 - 72 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft-ig
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Az autólízing egy olyan autóvásárlási finanszírozási forma, amely keretében egy pénzügyi szolgáltatótól béreljük a gépjárművet. Ennek a konstrukciónak több előnye is lehet a hagyományos autóhitellel szemben.

Egy autólízing során az autó nem kerül a vásárló tulajdonába, hanem az bérli a banktól az autót. Ugyanakkor az autólízingnek van olyan formája, amelyben a futamidő lejárta után lehetséges a gépjármű megvásárlása. A hitelintézetnek kisebb kockázatot jelent a lízing, mint a hitel, emiatt előbbit jobb feltételekkel kínálhatja, például kisebb kamattal.

Az autólízingnél rendelkezni kell önerővel, amely általában a finanszírozott jármű értékének 20 százaléka. A konstrukciónak emellett több megkötése is akad, például a jármű korára vonatkozóan. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy lízing-szerződés legfeljebb 12 éves autóra köthető, és a szerződés lejártakor az autó nem lehet 15 évnél idősebb. A legkisebb finanszírozott összeg 300 ezer forint, a vásárolt jármű értéke legalább 500 ezer forint kell, hogy legyen.

Az autólízingnek több típusa van. A zárt végű lízingnél az autó értéke a futamidő alatt kerül törlesztésre, annak végén a maradványérték kifizetésével a jármű a lízingbevevő tulajdonába került. A vállalkozások a kamatot és az értékcsökkenést egyaránt el tudják számolni. Ez a finanszírozási forma új és használt autóra is igénybe vehető. A nyílt végű pénzügyi lízing esetében a lízingcég a futamidő végén meghatározza az autó maradványértékét. A lízingbevevő ezt követően dönthet úgy, hogy ezen az értéken megvásárolja az autót, vagy kijelöl valaki mást a vásárlásra, esetleg lemond a vásárlás jogáról. A nyílt végű lízingnél az ÁFA visszaigényelhető.

Az autólízinggel magánszemélyek mellett vállalkozások is élnek. Utóbbiak igazából csak azzal élhetnek, mert autóvásárlás-finanszírozásra nem vehetnek fel autóhitelt. Az autólízing elsősorban az új autókról szól, de használt gépjármű is szóba jöhet. Itt azonban vannak megkötések és a feltételek is rosszabbak, mint az új autóknál.

Hogy működik az autólízing a gyakorlatban? Nagyon egyszerűen. Ha kiválasztottuk a kívánt gépjárművet, fel kell keresnünk egy olyan pénzintézetet, amely foglalkozik autólízinggel. Be kell nyújtsunk egy kérelmet, amelyet elbírálnak és egyben értesítenek a részletekről, feltételekről. Amennyiben élni kívánunk az ajánlattal, már csak a szerződéskötés, majd az autó megvásárlása van hátra.

Így kaphatod meg a hitelt

Autólízing - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autólízing - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autólízing - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autólízing - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az autóhitel voltaképpen egy személyi kölcsön, amely szabadon felhasználható. A lízingnél több a kötöttség, és van önerő, ugyanakkor a feltételek jobbak lehetnek, mint a hitelnél. Érdemes a lízingcégek akcióit böngészni, a legjobb konstrukciók manapság általában egy-egy típusra vonatkoznak.

A gépjármű a bank nevén lesz, mi vagyunk az üzembentartók, és ez az állapot egészen a futamidő végéig tart. Ha az autó megvásárlásáról döntünk, természetesen az átkerül a nevünkre.

Nem, a legtöbb hitelező ezt nem teszi kötelezővé, persze ez nem jelenti azt, hogy nem is érdemes megtenni, hiszen komoly költségeink adódhatnak probléma esetén.

Nem, használtat is, és nemcsak kereskedéstől, hanem magánszemélytől is lehet gépjárművet lízingelni. Persze a banknak több feltétele, megkötése is lesz. Például a legtöbb pénzintézet kötelező állapotfelmérést végeztet.

Akkor a bank elveheti az autót, amelyet aztán elárvereznek. Emiatt is érdemes átgondoltan döntetni a különböző finanszírozási típusok között és kiszámolni mekkora költséggel jár az adott hitel, vagy lízing.

Ez hitelintézetenként változhat, de általában a következő dokumentumok kellenek: személyi igazolvány, vezetői és forgalmi engedély, törzskönyv, az autó technikai adatai, munkáltatói igazolás, az állandó jövedelem igazolása.

Load More

Legutóbbi blogbejegyzések

Mik a hitelkártya előnyei és hátrányai?

Mik a hitelkártya előnyei és hátrányai?

2020.11.27.

Ha a hitelkártya kerül szóba, mint hiteltermék, a legtöbbeknek az adósságspirál jut eszébe. Tény, hogy a hitelkártyák elterjedése utáni években sokan estek abba a hibába, hogy nem megfelelően használták a kártyájukat, azaz elköltötték a teljes hitelkeretet, majd csodálkoztak, hogy hiába a törlesztés, nem csökken az adósságuk.

Tovább olvasom
Tévhitek a KHR listával kapcsolatban

Tévhitek a KHR listával kapcsolatban

2020.11.24.

Aki vett már fel hitelt, vagy legalább elgondolkodott rajta, annak nem ismeretlen a KHR lista fogalma. Ez a negatív minősítést jelenti azon adósok számára, akiknek lejárt tartozásuk volt legalább a minimálbér összegében, és minimum 90 napig. Egy tévhit a KHR listával kapcsolatban, hogy csak a rossz adósok szerepelnek rajta, ugyanis minden hitelfelvevő szerződésének, illetve szerződéseinek adatai megtalálhatóak ebben az adatbázisban.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel – lehetséges?

Hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel – lehetséges?

2020.11.23.

Néhány évvel ezelőtt gyakori volt, hogy a hitelfelvétel kritériumai “legalább három hónapos, határozatlan időre szóló munkaszerződést” tartalmaztak, és a határozott idejű munkaviszonnyal hitelért folyamodó ügyfeleket pedig automatikusan elutasították, de a helyzet azóta gyökeresen megváltozott, és napjainkban már lehetséges a hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel is.

Tovább olvasom
Nézzük át, mi befolyásolja a személyi kölcsön összegét!

Nézzük át, mi befolyásolja a személyi kölcsön összegét!

2020.11.22.

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor lehetséges, hogy elutasítják a kérelmedet, és ennek egyik oka lehet az, hogy a felvenni kívánt összeg túlságosan nagy a bank normái szerint.

Tovább olvasom