fbpx

Autólízing ajánlatok 2022

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kamat5% - 8%A futamidő alatt a kamatlábak a BUBOR alapkamat változásának függvényében módosulhatnak
Futamidő12 - 72 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

Az autólízing egy olyan autóvásárlási finanszírozási forma, amely keretében egy pénzügyi szolgáltatótól béreljük a gépjárművet. Ennek a konstrukciónak több előnye is lehet a hagyományos autóhitellel szemben.

Egy autólízing során az autó nem kerül a vásárló tulajdonába, hanem az bérli a banktól az autót. Ugyanakkor az autólízingnek van olyan formája, amelyben a futamidő lejárta után lehetséges a gépjármű megvásárlása. A hitelintézetnek kisebb kockázatot jelent a lízing, mint a hitel, emiatt előbbit jobb feltételekkel kínálhatja, például kisebb kamattal.

Az autólízingnél rendelkezni kell önerővel, amely általában a finanszírozott jármű értékének 20 százaléka. A konstrukciónak emellett több megkötése is akad, például a jármű korára vonatkozóan. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy lízing-szerződés legfeljebb 12 éves autóra köthető, és a szerződés lejártakor az autó nem lehet 15 évnél idősebb. A legkisebb finanszírozott összeg 300 ezer forint, a vásárolt jármű értéke legalább 500 ezer forint kell, hogy legyen.

Az autólízingnek több típusa van. A zárt végű lízingnél az autó értéke a futamidő alatt kerül törlesztésre, annak végén a maradványérték kifizetésével a jármű a lízingbevevő tulajdonába került. A vállalkozások a kamatot és az értékcsökkenést egyaránt el tudják számolni. Ez a finanszírozási forma új és használt autóra is igénybe vehető. A nyílt végű pénzügyi lízing esetében a lízingcég a futamidő végén meghatározza az autó maradványértékét. A lízingbevevő ezt követően dönthet úgy, hogy ezen az értéken megvásárolja az autót, vagy kijelöl valaki mást a vásárlásra, esetleg lemond a vásárlás jogáról. A nyílt végű lízingnél az ÁFA visszaigényelhető.

Az autólízinggel magánszemélyek mellett vállalkozások is élnek. Utóbbiak igazából csak azzal élhetnek, mert autóvásárlás-finanszírozásra nem vehetnek fel autóhitelt. Az autólízing elsősorban az új autókról szól, de használt gépjármű is szóba jöhet. Itt azonban vannak megkötések és a feltételek is rosszabbak, mint az új autóknál.

Hogy működik az autólízing a gyakorlatban? Nagyon egyszerűen. Ha kiválasztottuk a kívánt gépjárművet, fel kell keresnünk egy olyan pénzintézetet, amely foglalkozik autólízinggel. Be kell nyújtsunk egy kérelmet, amelyet elbírálnak és egyben értesítenek a részletekről, feltételekről. Amennyiben élni kívánunk az ajánlattal, már csak a szerződéskötés, majd az autó megvásárlása van hátra.

Így kaphatod meg a hitelt

Autólízing ajánlatok 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autólízing ajánlatok 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autólízing ajánlatok 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autólízing ajánlatok 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az autóhitel voltaképpen egy személyi kölcsön, amely szabadon felhasználható. A lízingnél több a kötöttség, és van önerő, ugyanakkor a feltételek jobbak lehetnek, mint a hitelnél. Érdemes a lízingcégek akcióit böngészni, a legjobb konstrukciók manapság általában egy-egy típusra vonatkoznak.

A gépjármű a bank nevén lesz, mi vagyunk az üzembentartók, és ez az állapot egészen a futamidő végéig tart. Ha az autó megvásárlásáról döntünk, természetesen az átkerül a nevünkre.

Nem, a legtöbb hitelező ezt nem teszi kötelezővé, persze ez nem jelenti azt, hogy nem is érdemes megtenni, hiszen komoly költségeink adódhatnak probléma esetén.

Nem, használtat is, és nemcsak kereskedéstől, hanem magánszemélytől is lehet gépjárművet lízingelni. Persze a banknak több feltétele, megkötése is lesz. Például a legtöbb pénzintézet kötelező állapotfelmérést végeztet.

Akkor a bank elveheti az autót, amelyet aztán elárvereznek. Emiatt is érdemes átgondoltan döntetni a különböző finanszírozási típusok között és kiszámolni mekkora költséggel jár az adott hitel, vagy lízing.

Ez hitelintézetenként változhat, de általában a következő dokumentumok kellenek: személyi igazolvány, vezetői és forgalmi engedély, törzskönyv, az autó technikai adatai, munkáltatói igazolás, az állandó jövedelem igazolása.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mi az aktív KHR és passzív KHR lista?

Mi az aktív KHR és passzív KHR lista?

2022.05.27.

Az aktív KHR és passzív KHR lista közötti különbségek leírhatóak egyszerűen és részletesen is; mi most az utóbbit választottuk.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

2022.05.24.

Lakáshitelt 2022-ben felvenni sokkal nagyobb kihívás lesz, mint a korábbi években, és nem csak a kamatok emelkedése miatt.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom