Autólízing ajánlatok 2024

CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kezdő vállalkozás is igényelheti, akár már 10% önrésszel

Kamat5% - 8%A futamidő alatt a kamatlábak a BUBOR alapkamat változásának függvényében módosulhatnak
Futamidő12 - 72 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Mi az az autólízing?

Az autólízing egy olyan autóvásárlási finanszírozási forma, amely keretében egy pénzügyi szolgáltatótól béreljük a gépjárművet. Ennek a konstrukciónak több előnye is lehet a hagyományos autóhitellel szemben. Egy autólízing során az autó nem kerül a vásárló tulajdonába, hanem bérli a lízingcégtől az autót. Ugyanakkor az autólízingnek van olyan formája, amelyben a futamidő lejárta után lehetséges a gépjármű megvásárlása is. A hitelintézetnek kisebb kockázatot jelent a lízing, mint a hitel, emiatt az előbbit jobb feltételekkel kínálhatja, például kisebb kamattal.

Autólízing – önerővel

Az autólízingnél rendelkezni kell önerővel, amely általában a finanszírozott jármű értékének húsz százaléka. A konstrukciónak emellett több megkötése is akad, például a jármű korára vonatkozóan is. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy lízing-szerződés legfeljebb tizenkét éves autóra köthető, és a szerződés lejártakor az autó nem lehet tizenöt évnél idősebb. A legkisebb finanszírozott összeg 300 ezer forint, a vásárolt jármű értéke legalább 500 ezer forint kell, hogy legyen.

Az autólízing új és használt autóra

Az autólízingnek több típusa van. A zárt végű lízingnél az autó értéke a futamidő alatt kerül törlesztésre, annak végén a maradványérték kifizetésével a jármű a lízingbevevő tulajdonába került. A vállalkozások a kamatot és az értékcsökkenést egyaránt el tudják számolni. Ez a finanszírozási forma új és használt autóra is igénybe vehető. A nyílt végű pénzügyi lízing esetében a lízingcég a futamidő végén meghatározza az autó maradványértékét. A lízingbevevő ezt követően dönthet úgy, hogy ezen az értéken megvásárolja az autót, vagy kijelöl valaki mást a vásárlásra, esetleg lemond a vásárlás jogáról. A nyílt végű lízingnél az ÁFA is visszaigényelhető.

Az autólízinggel magánszemélyek mellett vállalkozások is élnek. Az autólízing elsősorban az új autókról szól, de használt gépjármű is szóba jöhet. Itt azonban vannak megkötések és a feltételek is rosszabbak, mint az új autóknál. Hogy működik az autólízing a gyakorlatban? Nagyon egyszerűen. Ha kiválasztottuk a kívánt gépjárművet, fel kell keresnünk egy olyan pénzintézetet, amely foglalkozik autólízinggel. Be kell nyújtani egy kérelmet, amelyet elbírálnak, és értesítenek a részletekről, feltételekről. Amennyiben élni kívánunk az ajánlattal, már csak a szerződéskötés van hátra.

Céges gépkocsi vásárlása autólízinggel

Magánszemélyként és vállalkozásként is vásárolhatunk magunknak autót. Ha nincs erre elegendő megtakarításunk, vásárolhatunk hitelre vagy lízingelhetünk is. Ha lízingelünk, akkor csak meghatározott életkorú autót lízingelhetünk. A lízingnél előírás lesz a megvásárolni kívánt gépkocsi életkora, és az is, hogy hány éves lehet az autó a lízing lejártakor. Lízingnél mindig kell önerőt vállalnunk, azt teljesen lízingből nem vásárolhatjuk meg. A lízing díja mindig függ az általunk vállalt önerő nagyságától is.

Az autólízing – költségként leírható

Vállalkozásként jobb döntés lehet autót lízingelni, mint hitelre megvásárolni azt. A lízingdíj költségnek számít, így az leírható, ráadásul egyes esetekben az áfát is visszaigényelhetjük. Az áfa visszaigénylése, és a törlesztő részletek költségként való elszámolása csökkenti az adózás előtti eredményünket, és kevesebb áfát kell befizetnünk. Ezáltal az autóhoz alacsonyabb költségekkel juthatunk hozzá. Az autólízing ráadásul egy biztonságos konstrukció, mert más jellegű tartozásunkat nem terhelhetik rá az autóra, mivel az nem az mi tulajdonunk, hanem a finanszírozó lízingcégé.

Nyílt és zártvégű autólízing

A lízingnek két típusa van. Megkülönböztetünk nyílt és zártvégű autólízinget. Ha a nyíltvégű autólízinggel vásárolt autót a vállalkozásunk céljaira használjuk, akkor a lízingdíjak tőkerészére eső áfa tartalmát a jogszabályban meghatározott feltételekkel visszaigényelhetjük, az autó értékcsökkenését pedig elszámolhatjuk. Kedvező szabály a vállalkozásunk számára, hogy a lízingdíj kamatrészét is költségként számolhatjuk el. A futamidő végén, nem lesz vásárlási kötelezettségünk, mi dönthetünk arról, hogy megtartjuk az autót vagy sem.

Új és használt autóhoz is felhasználhatjuk az autólízinget. Egyéni és társas vállalkozóként is lízingelhetünk, és nem csak személyautót, motorkerékpárt is lízingelhetünk. A kiállított számlának áfásnak kell lennie. A nyíltvégű autólízing forint alapú és fix kamatozású konstrukció. A futamidő végéig a törzskönyvben tulajdonosként a lízingcég szerepel, mi csak üzembentartók leszünk, vagyis nem szerzünk tulajdonjogot az autólízinggel. A futamidő végén vételi és vevőkijelölési jogunk lesz, mi dönthetjük el tehát, hogy ki vásárolhatja meg maradványértéken a vállalkozásunk által lízingelt autót.

Zártvégű lízingeléskor egyéni és társas vállalkozásként is a saját könyveinkben tarthatjuk nyilván a lízingelt autót. Előnyös lehet a lízingelés, hiszen a lízingdíjakat akár a lízingelt gépjármű által megtermelt bevételből is kifizethetjük. Új és használt gépjárművet is lízingelhetünk. Forint és euró alapon is igényelhető a zártvégű autólízing. A futamidő alatt a törzskönyvben tulajdonosként a lízingcég szerepel, mi csak üzembentartók leszünk. A nyíltvégű autólízinggel szemben, ha zártvégű autólízingnél az összes lízingdíjat és egyéb felmerülő költséget kiegyenlítettünk, automatikusan tulajdonunkba kerül az autó.

Autólízing – a maradványérték

Nyíltvégű autólízing esetén választhatunk, hogy megtartjuk az autót, és kifizetjük a maradványértéket, vagy eladjuk az autót, és a befolyó összegből fizetjük ki a maradványértéket, és azt is megtehetjük, hogy megtartjuk az autót úgy, hogy a maradványértékre további finanszírozást veszünk igénybe.

Autólízing – a Casco kötelező

Autólízingnél az autó a lízingcég tulajdonában marad a lízing lejártáig, mi csak üzembentartók leszünk, így a kötelezően előírhatják számunkra a Casco megkötését. Ez jó nekünk is, mert így könnyebben megőrizhetjük az autó értékét, bár Casco többletkiadással jár. Ha azonban meghibásodik az autónk vagy baleset ér bennünket a Casco segítséget nyújthat, hiszen az akkor is téríti az önrész feletti kárunkat, ha mi okoztuk a balesetet.

autólízing

Az autólízingelés folyamata

Amikor autót lízingelünk, meg kell felelnünk alapfeltételeknek, és szükségünk lesz dokumentumokra is. A lízingcég egy előzetes, néhány perces hitelbírálattal megállapítja, hogy hitelképesek vagyunk-e. Ezután be kell nyújtanunk a kért dokumentumokat. Vállalkozóként a NAV jövedelemigazolást nyújtunk be az előző évről. Szükség lesz a személyi igazolványunkra és lakcímkártyánkra, és kell majd az adókártyánk is. Szükség lesz még bankszámlakivonatokra is. Bankszámlakivonatból általában az utolsó három hónapot kérik. A lízingcégek eltérő hitelezési gyakorlata miatt mindig tájékozódjunk a lízing igénybevétele előtt. A lízingcég ugyanis kérhet más dokumentumokat is.

Melyik jobb? – autólízing vagy autóhitel

Új autó vásárlásához igénybe vehetünk banki segítséget. A bank megfinanszírozza a vásárlást, mi pedig részletekben fizethetünk a pénzintézetnek. A részletfizetés előnyös, hiszen nem kell azonnal egy összegben fizetnünk, ugyanakkor a költségeink is lesznek. Kamatot kell fizetnünk a felvett hitel vagy lízing után, ezért az autó többe fog kerülni, mint a vételára.

Hitelnél nincs szükség saját erőre, a felvett hitelt az autó teljes vételárára is fordíthatjuk, és az autó áríratását is intézhetjük ebből, ahogy az első nagyobb szervizt is.

Lízingnél mindig kell saját erő, és az autólízingek árazása nem tér el jelentősen a szabad felhasználású vállalkozói hitelektől. Az is lehet, hogy az új autónk megvásárlásához speciális lízinget ajánl a kereskedő, ugyanis gyakori, hogy a nagyobb autómárkáknak saját lízingcégük van a finanszírozásra. Lízing esetén nem nekünk kell intéznünk a szerződéskötést, az adásvételi szerződést ugyanis a lízingcég elintézi helyettünk.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel és autólízing – mik a különbségek?

Az autóhitel és a lízing két alapvetően eltérő hiteltermék. Klasszikus értelemben vett autóhitel ma már nem létezik, a szabad felhasználású vállalkozói hitelt tudjuk autóvásárlásra fordítani. A szabad felhasználású vállalkozói hitel a szabad felhasználása miatt egyszerűbbnek tűnik, ugyanakkor drágább lehet, mint a lízing.

Az autólízing

Amikor autót lízingelünk, azt csak meghatározott életkorú, esetleg meghatározott típusú autóra tehetjük meg egy adott lízingcégnél. Mivel az autó a lízingcég tulajdonában marad a futamidő végéig, hiszen mi csak üzembentartók leszünk, a lízingcég előírhatja számunkra a Casco megkötését. Meghibásodás vagy baleset esetén is nekünk kell állnunk a kiadásokat. Ebben nagy segítséget nyújthat egy Casco biztosítás. Lízingnél előírás lehet a megvásárolni kívánt autó életkora, és az is, hogy mennyi idős lehet az autó, amikor a lízing lejár. Lízingnél mindig kell önerőt vállalnunk.

Szabad felhasználású vállalkozói hitelek

Szabad felhasználású vállalkozói hitelből autót is vásárolhatunk, akár önerő nélkül is. Szabad felhasználású vállalkozói hitel esetén senki nem írja elő számunkra a kötelezően a Casco biztosítás megkötését. Az autó életkora is lényegtelen lesz, bármilyen korú autót vásárolhatunk. Bár a szabad felhasználású vállalkozói hitel valamivel drágább lehet, mint a lízing, jelenleg nincs számottevő eltérés a kettő konstrukció árazásában. A szabad felhasználású vállalkozói hitelből vásárolt autó esetén a hitelt költhetjük az autó átirtására is. Autóhitelnél az autó adásvételét teljes egészében magunknak kell lebonyolítanunk. Ha lízingelünk, a lízingcég szakértője kitölti helyettünk a szükséges dokumentumokat.

Nincs általános szabály arra, hogy az autóhitel a kedvezőbb vagy a lízing, ha autót vásárolunk. Ez függhet az autó életkorától, típusától és a mi lehetőségeinktől is. Autóhitel esetén nagyon szabadsággal rendelkezünk. Mi dönthetjük el, hogy honnan és milyen autót viszünk haza a családnak. Mi dönthetjük el, hogy akarunk-e önerőt fizetni. Egy autó megvásárlása hosszú távú döntés. Érdemes lehet szakértő tanácsát kérni. Egy szakértő világosan el tudja magyarázni a két konstrukció közötti különbséget, és megismerve a céljainkat és a lehetőségeinket, megfelelő ajánlatot adhat nekünk.

Hogy válasszunk autóhitelt? Lízing vagy szabad felhasználású vállalkozói hitel?

Autóhitelt akár használt, akár új autóra is költhetjük, de vannak olyan korlátok, amelyekkel számolnunk kell. Lízing esetében például az autó kora lehet a korlát, a legjobb ajánlat maximum tizenöt éves gépkocsikra vonatkozik.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel céges autó vásárlására

Lehetőségünk van szabad felhasználású vállalkozói hitelt felvenni. Ezeket a hiteltípusokat a vállalkozásunk tevékenységével, gazdálkodásával kapcsolatban lehet felhasználni, azon belül viszont kötetlen a hitelcél, amelyet nem kell számlával igazolni. A hitel összege akár több tízmillió forint is lehet, sok esetben nem kell önerő, a futamidő akár több év is lehet, és van türelmi időszak is, ami alatt még nem kell elkezdeni a törlesztést. Az ilyen, szabad felhasználású vállalkozói kölcsön elsősorban azok számára előnyös, akik a vállalkozás fejlődését akarják elérni. Akár egy autó vásárlásával. A hitelösszeg széleskörűen használható fel, ráadásul a feltételek testre szabhatóak, azaz a vállalkozásunk igényeihez igazíthatóak.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelek, könnyen és gyorsan igényelhetőek, a felhasználásuk kötetlen, nem kell számla, pontos hitelcél és üzleti terv sem. A feltételeknek persze nem mindegyik vállalkozás felel meg. A cég nem állhat például csőd, felszámolási, vagy végelszámolási eljárás alatt, nem lehet lejárt köztartozása, rendelkeznie kell az üzletszerű működéséhez szükséges jogerős hatósági engedélyekkel, illetve a tulajdonos vagy tulajdonosok nem szerepelhetnek a KHR listán.

Mire jó a szabad felhasználású vállalkozói hitel?

Akár autó vásárlására is. Azért annyira népszerűek a szabad felhasználású vállalkozói hitelek, mert nem kell meghatároznunk a hitelcélt. Bármire felhasználhatjuk. Autóvásárlásra is. A felhasználást pedig semmilyen módón nem kell igazolnunk, nem lesz szükség szerződésekre és számlákra sem. A terveinket azonnal meg akarjuk valósítani, nem szeretnénk heteket várni a pénz megérkezésére. Szabad felhasználású vállalkozói hitelek esetén nem is kell, hiszen a hitelbírálatot követően gyorsan hozzájuthatunk a pénzhez. Az igényelt összeg a számlánkra érkezik, nekünk nincs más dolgunk, mint hogy megvegyük az autót.

Kis túlzással bármekkora összeget kérhetünk. Nem véletlenül népszerűek a szabad felhasználású vállalkozói hitelek. Az elvárt dokumentumok, és a kiutalási idő bankonként eltérő lehet, de azért népszerűek a szabad felhasználású vállalkozói hitelek, mert bármire, gyorsan, bármennyit kérhetünk, és egyszerűen kaphatjuk meg az igényelt összeget.

Fontos lehet! – befejeződött a hitelmoratórium az autólízingeseknek

A kormány a moratóriumban érintett rászorulók köre mellett határozott arról is, hogy kik azok, akik nem maradhatnak a hitelmoratóriumban. Ők akkor sem hosszabbíthatnak, ha egyébként a fent említett rászorulók csoportjába tartoznak. A gépjárművet lízingelők nem maradhatnak a hitelmoratóriumban. Nekik, bármilyen helyzetben is vannak, tovább kell fizetniük a lízingdíjakat, és arra sincs már lehetőség, hogy új lízingszerződés esetén a vállalkozás belépjen a moratóriumba.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel feltételei

Vállalkozói hitelhez jutni egyszerű. Persze az alapfeltételeknek meg kell felelnünk, és be kell majd nyújtanunk a bank által elvárt dokumentumokat. Feltétel lesz, hogy a vállalkozás nem állhat csődeljárás alatt, végelszámolás sem indulhat ellene, és nem lehet lejárt köztartozásunk sem. A vállalkozás nem szerepelhet a KHR-ben negatív adósként, és fontos, hogy ez a vállalkozás tulajdonosaira is igaz. Az üzletszerű működéshez szükséges jogerős hatósági engedélyekre is szükség lesz, és a bankok a pénzügyi eredményinkre is kíváncsiak lesznek. Általában két lezárt üzleti évet várnak el, és tartósan veszteségesek sem lehetünk. Mivel a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, hiteligénylés előtt tájékozódnunk kell az aktuális feltételekről és a szükséges dokumentumokról.

Szabad felhasználású hitel vállalkozóknak – a vállalkozás fejlesztésére

A vállalkozások gyakran vesznek fel hitelt a vállalkozásuk fejlesztésére. Egy tőkebevonás erősítheti a piaci pozíciót, növelhetők vele a készletek, és ingatlan vagy eszközbeszerzésre is kérhetünk hitelt. És autóra is szükség lehet. A szabad felhasználású hitelek előnye, hogy minden célunkat megvalósíthatjuk belőle. Úgy hajthatjuk végre a vállalkozásunk fejlesztését, hogy közben a napi kiadásinkra is költhetünk a hitelből, ha az szükséges. Egy szabad felhasználású vállalkozói hitel nagy szabadságot ad, nem köti meg a kezünket, eldönthetjük, hogy aktuálisan mi a legfontosabb a vállalkozásunk optimális működéséhez. És ez lehet egy gépjármű is.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelt mire lehet felhasználni?

Szabad felhasználású vállalkozói hitel esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. Mert bármire el lehet költeni. Gépkocsira is. Bármire felhasználható a hitelösszeg. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a hitelt nyújtó pénzintézetnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel igénylésének akadálya – mikor nem tudunk autót venni?

Több olyan eset is van, ami meghiúsíthatja a szabad felhasználású vállalkozói hiteligénylés beadását. A bank nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok a céget jegyző személy esetén. Érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni az igényléshez. Vagy kártya formátumú jogosítvánnyal vagy útlevéllel. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez. A KHR negatív adóslistáján szereplők sem kapnak hitelt, ez kizáró ok. Az is probléma lehet, ha a cégnek még nincs lezárt üzleti éve.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel – mitől függ az autó törlesztő részletének nagysága?

Konkrét elképzeléssel rendelkezhet egy szabad felhasználású vállalkozói hitel igénylés beadásakor, aki autót szeretne. Nem csak a futamidő hossza, de a havi törlesztőrészlet nagysága is konkrét összeg lehet. A pénzintézetek mindig pozitívan állnak hozzá az ügyfelek kéréseihez, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy bizonyos kérdésekben szabályok kötik őket. Szabály írhatja elő azt is, hogy egy vállalkozás mekkora mértékben terhelhető. Hiába érzi úgy a vállalkozás, hogy ennél többet is gond nélkül ki tud fizetni, a bank nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet.

Mekkora az optimális havi törlesztő részlete a céges autónak?

Az optimális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és a cég számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a vállalkozás költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek a vállalkozásra nézve. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van a vállalkozásnak, akkor könnyebb lehet a probléma megoldása.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Autólízing ajánlatok 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autólízing ajánlatok 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autólízing ajánlatok 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autólízing ajánlatok 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az autóhitel voltaképpen egy személyi kölcsön, amely szabadon felhasználható. A lízingnél több a kötöttség, és van önerő, ugyanakkor a feltételek jobbak lehetnek, mint a hitelnél. Érdemes a lízingcégek akcióit böngészni, a legjobb konstrukciók manapság általában egy-egy típusra vonatkoznak.

A gépjármű a bank nevén lesz, mi vagyunk az üzembentartók, és ez az állapot egészen a futamidő végéig tart. Ha az autó megvásárlásáról döntünk, természetesen az átkerül a nevünkre.

Nem, a legtöbb hitelező ezt nem teszi kötelezővé, persze ez nem jelenti azt, hogy nem is érdemes megtenni, hiszen komoly költségeink adódhatnak probléma esetén.

Nem, használtat is, és nemcsak kereskedéstől, hanem magánszemélytől is lehet gépjárművet lízingelni. Persze a banknak több feltétele, megkötése is lesz. Például a legtöbb pénzintézet kötelező állapotfelmérést végeztet.

Akkor a bank elveheti az autót, amelyet aztán elárvereznek. Emiatt is érdemes átgondoltan döntetni a különböző finanszírozási típusok között és kiszámolni mekkora költséggel jár az adott hitel, vagy lízing.

Ez hitelintézetenként változhat, de általában a következő dokumentumok kellenek: személyi igazolvány, vezetői és forgalmi engedély, törzskönyv, az autó technikai adatai, munkáltatói igazolás, az állandó jövedelem igazolása.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával