OTP személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Feltételek és a folyósítás menete

OTP

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Bármire szabadon felhasználhatja

THM15,7% - 18,6%Kamat: 14,99% - 16,59%
Futamidő61 - 84 hó
Hitelösszeg2.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

THM14,9% - 29,5%Kamat: 14,99% - 24,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

OTP Személyi kölcsön modern és személyre szabott

Az OTP Banknál az ügyfelek nemcsak a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles választékát találják meg, hanem modern és ami még fontosabb, személyre szabott szolgáltatásokat kapnak. A banknak több mint fél évszázados múltja van, s erre akkor is támaszkodhat, ha fejlesztésről van szó. Az OTP Banknál mindig is fontosnak tartották az innovációt, a modern eszközök és módszerek bevezetését. Eközben a pénzintézet stabilan és kiszámíthatóan működik.

Fontos a fenntarthatóság

Az OTP Bank felelős szolgáltatóként tekint magára, ami azt jelenti, hogy a vállalatnál fenntarthatóság az egyik legfontosabb cél. A fenntarthatóságnak több eleme van, a bank nemcsak a pénzügyi kultúra fejlesztésében szeretne élen járni és a lakosságot segíteni, hanem a kultúra és a sport támogatásában, népszerűsítésében, a környezetvédelemben egyaránt aktívan részt vesz.

OTP személyi kölcsön

Az OTP Bank olyan személyi kölcsön szolgáltatást nyújt, amely nem véletlenül népszerű az ügyfelek körében. A pénzintézet megbízható, stabil partner, és akár 8 millió ft szabad felhasználású hitel is igényelhető nála kedvező feltételekkel.

OTP személyi kölcsön és minősített fogyasztóbarát személyi hitel

Az OTP személyi kölcsönt, vagy a bank minősített fogyasztóbarát személyi hitelét azoknak az ügyfeleknek ajánlják, akik szabadon felhasználható forrást keresnek, olyat, amelyhez nem kell például ingatlanfedezet. A személyi kölcsön arra is felhasználható, hogy más fogyasztási hitelt váltson ki, legyen az akár az OTP Banknál, akár más pénzintézetnél. Nagy előny, hogy a személyi kölcsön összegét és futamidejét rugalmasan meg lehet választani, az ügyfelek saját igényeik szerint határozhatják meg azokat. Érdemes tudni, hogy a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön igényléséhez legalább havi nettó 300 000 ft-os, rendszeres jövedelem az elvárt.

Akár 8 millió ft is igényelhető

Az OTP személyi kölcsön keretében minimum 500 000 ft, maximum 8 millió ft igényelhető. A minősített fogyasztóbarát személyi hitel esetében a minimum összeghatár 2 000 000 ft, a maximum pedig szintén 8 millió ft. A kölcsön összege tehát bő skálából (néhány száz ezer ft-tól, 8 000 000 ft-ig) választható. Gondoljuk át, mekkora összegre van szükségünk, mekkora havi törlesztőrészlet kifizetése nem okozott gondot a jövőben!

A futamidő is választható

Ami a személyi kölcsön futamidőket illeti, az OTP személyi kölcsön 24 és 84 hónap közötti futamidőt ajánl. A minősített fogyasztóbarát személyi hitel pedig 61 és 84 hónap közötti futamidő-választást tesz lehetővé. Természetesen a választásunk befolyásolja, hogy néz majd ki a havi törlesztőrészlet. A havi törlesztőrészlet, valamint más adatok megtekinthetőek a bank honlapján elérhető kalkulátorban.

Ilyen kamattal vehetünk fel személyi kölcsönt

A személyi kölcsön az OTP-nél 14,99-24,99 százalékos éves fix kamatok mellett érhető el. Ugyanez a minősített fogyasztóbarát személyi hitelnél: 14,99-16,83 százalék. Természetesen az is fontos, hogy áll a hiteldíj mutató. A teljes hiteldíj mutató (THM) a személyi kölcsön esetében 14,9-29,5 százalék, a fogyasztóbarát személyi hitel pedig 15,7 és 18,9 százalék között érhető el.

Fix kamatozás az OTP kölcsön kínálatában

Az OTP által kínált személyi kölcsön azért éri meg különösen, mert a kamatok fixek a futamidő végéig (mindegy a kölcsön összege). A hitelbírálatért a bank nem számol fel díjat, és ha online igényeljük a személyi kölcsönt, akkor folyósítási jutalékot sem kell fizetni. Más esetben a folyósítási jutaléknál a kölcsön összege a mérvadó, annak a 0,75 százalékát kell kifizetni.

Nem szigorúak az OTP személyi kölcsön feltételek

Az OTP által kínált, szabadon felhasználható személyi kölcsön igénylésének a következő alapfeltételei vannak:

 • 21 éven felülinek kell lennie az igénylőnek
 • ha az igénylő betöltötte a 70. életévét, vagy a futamidő alatt tölti be azt, akkor a bank még nem utasítja el, de további feltételeket támaszthat a személyi kölcsön folyósításához
 • szükséges hozzá állandó magyarországi lakcím
 • kell rendelkezni munkaviszonnyal, összesen legalább 6 hónapos (a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapos) időtartamban
 • legalább havi nettó 154 000 ft rendszeres jövedelemmel kell rendelkezni, ha nyugdíjas az igénylő, akkor legalább 100 000 ft-ot meghaladó jövedelem szükséges
 • az igénylő nem szerepelhet mulasztással vagy visszaéléssel a KHR rendszerben
 • ezek mellett rendelkezni kell az előírt dokumentumokkal

A minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön esetében:

 • a nettó havi jövedelemnek legalább havi nettó 300 000 ft összegnek kell lennie

Milyen dokumentumokra van szükség az OTP hitel igényléséhez?

Az OTP Bank a személyi kölcsönt és a minősített fogyasztóbarát hitelt a következő dokumentumok meglétéhez, bemutatásához köti (abban az esetben, ha az igénylő rendszeres jövedelme, vagy nyugdíja az OTP Bankhoz érkezett):

Ha valaki alkalmazott:

 • érvényes magyar személyazonosító igazolvány, vagy útlevél, vagy (kártya formátumú) jogosítvány
 • lakcímkártya (magyarországi állandó lakcímmel)

Ha nyugdíjas:

 • érvényes magyar személyazonosító igazolvány, vagy útlevél, vagy kártya formátumú jogosítvány
 • lakcímkártya (magyarországi állandó lakcímmel)
 • nyugdíjas igazolvány, vagy annak hiányában elfogadható az érvényes utazási igazolvány, a nyugdíjfolyósító igazgatóság tárgyévi értesítője, illetve a nyugdíjfolyósítási igazgatóság által kiadott (30 napnál nem régebbi) igazolás másolata.

Ha egyéni vállalkozó:

 • érvényes magyar személyazonosító igazolvány, útlevél, vagy kártya formátumú jogosítvány
 • lakcímkártya (magyarországi állandó lakcímmel)
 • vállalkozói igazolvány, amely helyett a jegyző által kiállított igazolás, a tevékenység folytatására kiadott engedély, vagy a NAV által kiállított, az utolsó lezárt üzleti évről szóló jövedelemigazolás bemutatása is elegendő lehet

Ha őstermelő, kistermelő, vagy családi gazdálkodó:

 • érvényes magyar személyazonosító igazolvány, útlevél, vagy kártya formátumú jogosítvány
 • lakcímkártya (magyarországi állandó lakcímmel)
 • őstermelői igazolvány
 • az adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás, amely az utolsó lezárt üzleti évről szól

A fentiek abban az esetben érvényesek, ha az elmúlt hat hónapban az OTP Bank kezelte a számlánkat, egészen pontosan a pénzintézethez érkezett a rendszeres jövedelmünk, vagy nyugdíjunk. A bank a fentieken kívül más dokumentumokat is bekérhet.

Amennyiben eddig nem az OTP Banknál volt számlánk a következő dokumentumokra is szükségünk lehet:

 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói jövedelemigazolás, vagy az utolsó 3 havi bankszámlakivonat
 • ha az igényelt kölcsön összege több, mint 1 000 000 ft, akkor előző havi vezetékes vagy mobiltelefon-számlát is szükséges bemutatni, a befizetési igazolással együtt

Ez az 1 000 000 ft-os határ alkalmazottaknál, nyugdíjasoknál és vállalkozóknál egyaránt megvan.

Így kell igényelni az OTP személyi kölcsönt

Az OTP személyi kölcsönt és a minősített fogyasztóbarát személyi hitelt három módon lehet igényelni, pontosabban az igénylést elindítani:

 • telefonon keresztül, ügyintézővel
 • személyesen valamelyik bankfiókban
 • internet bankolással

A személyazonosítás, dokumentum bemutatás és az adatok rögzítése után a bank elvégzi a hitelbírálatot, amely rövid időt vesz igénybe. Pozitív hitelbírálat esetén elindul a folyósítás és a kölcsön összege megérkezik számlánkra. Ha folyósítási díj is van, abban az esetben a kölcsön összege kevesebb lesz ezzel a díjjal, azaz a bank levonja, mielőtt utalja.

A havi törlesztőrészlet automatikusan lesz levonva a számlánkról, ezért ügyelni kell rá, hogy mindig legyen rajta elegendő pénz. Természetesen lehetőség van elő-, és végtörlesztésre, ezek részleteit a bank aktuális üzletszabályzatában találjuk meg.

Válasszunk okosan!

A személyi kölcsönök csábító szolgáltatást jelentenek, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes körültekintően és átgondoltan választani. Érdemes megnézni az OTP Bank ajánlatait és összevetni más pénzintézetek szolgáltatásaival. Néhány alapszabály. Például: mekkora legyen a kölcsön összege? Ha mondjuk csak 500 000 ft-ra van szükségünk, ne vegyünk fel 1 000 000 ft-ot, és ne költsünk olyasmire, amelyet nem engedhetünk meg magunknak, azaz a következő időszakban a kasszánkat túlságosan megterheli a havi törlesztőrészlet előteremtése. A havi törlesztőrészlet mellett figyeljünk oda arra, hogy milyen a hiteldíj mutató, a kamat, a futamidő.

Az OTP Bank személyi kölcsön igénylésének előnyei

Az OTP Bank személyi kölcsön igénylésének a legnagyobb előnye, hogy az igényléskor nem kell biztosíték. Bizonyos kölcsönöknél a pénzintézetek kötelezően előírják, hogy biztosítékot kell bevonni a hitelügyletbe. Ebben az esetben a legtöbbször az ingatlanfedezetre gondolnak, de a biztosíték lehet egy pénzösszeg, részvény vagy kötvény. Az OTP Bank személyi kölcsön igénylésékor erre nincs szükség, a pénzintézet nem fog fedezetet elvárni. Ezért azok, akiknek nincs fedezetük, vagy azt nem akarják felajánlani, azok is igényelhetik az OTP személyi kölcsönt. Az, hogy ez nem szükséges, azért előnyös, mert egyszerűbb a folyamat, gyorsabb az elbírálás, és a hitelfelvétel díjai is alacsonyabbak. A fedezetnek felajánlott ingatlant ugyanis fel kell értékeltetni, és ez időigényes és költséges is. Az ingatlanfedezetre jelzálog bejegyzés fog kerülni, és egy közjegyzőre is szükség van a hitelszerződés megkötéséhez. Mindezek egy OTP Bank személyi kölcsön igénylésénél nem szükségesek.

Az OTP Bank személyi kölcsön igénylés másik elvitathatatlan előnye a gyorsaság. Egy OTP személyi kölcsön akár egy napon belül is megkapható, de néhány napon belül szinte biztosan elérhető. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy OTP személyi kölcsönt igényel, akkor csak néhány napot kell arra várni, hogy a hitel felhasználható legyen. Átmeneti pénzavar esetén ez döntő érv, mert azonnal fel lehet használni a vágy elérésére a kölcsönt. Nem kell várni hetekig vagy hónapokig arra, hogy a pénzintézet folyósítsa a pénzt. Ez nem csak egy pénzavarnál lehet lényeges, hanem minden igényléskor. Az igénylőben megszületett egy döntés, van cél, amit meg akar valósítani. És nem akar várni. Menni akar, csinálni akarja. Nem akar várni. Az, hogy az OTP személyi kölcsönnel rendkívül gyorsan az igénylő rendelkezik, az első helyen van a döntést befolyásoló érvek között. A gyorsaság azért is lényeges, mert szinte rögtön kiderül, hogy az igénylő hitelképes vagy nem. Az előminősítés néhány perc alatt meglehet. Az előminősítés után pedig szinte azonnal a végleges bírálat következik. És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja a bank, akkor már csak a szerződés megkötése, és a folyósítás van hátra. És persze a lényeg: a hitel felhasználása a cél elérése érdekében.

Az OTP Bank személyi kölcsön harmadik előnye a szabad felhasználhatóság. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy semmi nem szab határt felhasználáskor. Az OTP Bank ugyanis nem korlátozza semmilyen módon a kölcsön felhasználását. Az ügyfél arra költi, amire akarja. Ingatlanvásárlás, lakásfelújítás, új autó, franciaágy? TV, utazás, esküvő? Bármire költhető a kölcsönösszeg. A szabad felhasználás nagyon előnyös. A gyorsaság is. És az, hogy nincs szükség biztosítékra. Ez a három dolog az, amiért az OTP Bank személyi kölcsön a legnépszerűbb kölcsön.

OTP Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – számokban

 • a kamata nem lehet magasabb a megadottnál
 • a futamidő nem haladhatja meg a hét évet
 • fix kamatozású hitel
 • változatlan törlesztő részletek a futamidő végéig
 • szabad felhasználásra vagy már meglévő hitel kiváltására igényelhető
 • 2021. áprilistól a meglévő ügyfeleknek teljesen online is igényelhető, 2021. júliustól pedig már minden ügyfél számára elérhető az online igénylés
 • a folyósítás díja nem lehet több, mint a hitelösszeg 0,75%-a, teljesen online hitelfelvétel esetén a folyósítási díj nulla forint
 • a folyósított összegnek maximum három munkanapon belül, online igénylés esetén pedig két munkanapon belül meg kell érkeznie az igénylő bankszámlájára
 • Az előtörlesztési díj a OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleknél nem lehet magasabb, mint az előtörlesztett összeg fél százaléka. Amennyiben a futamidőből kevesebb, mint egy év van hátra, akkor az előtörlesztésért már semmit sem kér az OTP Bank, annak a díja nulla forint lesz.

OTP Bonus hitelkártya

Ha az OTP Bonus hitelkártyáját választjuk, akkor kétezer forintos belépési bónuszt írnak jóvá a kártyánkon, és 1 százalék visszatérítést is kaphatunk a vásárlásaink és a csoportos beszedéseink után. További 2 százalékot kaphatunk vissza akkor, ha az évszaknak megfelelő kategóriában vásárolunk. Ennek a részleteiről a promócióra vonatkozó részvételi feltételekben olvashatunk. Akár 45 napig kamatmentesen vásárolhatunk vele, ráadásul egyáltalán nem kell kamatot fizetnünk vásárlásaink után, ha hitelkártyánkat csak vásárlásra használtuk, és a teljes tartozásunkat visszafizetjük a türelmi időszak végéig. Ilyenkor a felvett hitel ugyanis kamatmentes. Az OTP Bonus hitelkártyáját már havi nettó 154 ezer forinttól igényelhetjük.

Az OTP Bonus hitelkártyával évente akár 30 ezer forintot is visszakaphatunk visszatérítésként. Az OTP Bonus hitelkártyájával vásárolhatunk az interneten, feltölthetjük a mobiltelefonunk egyenlegét, és még készpénzt is vehetünk fel, ha szükségünk van rá. Ráadásul erről a számláról csoportos beszedéssel kifizethetjük a közüzemi számláinkat. Arra is van lehetőség, hogy többen is használjuk ugyanazt a hitelkeretet, ilyenkor elég társkártyát igényelnünk.

Az OTP Banknál más hitelkártyák is elérhetőek.

OTP Bank Babaváró kölcsön

Az OTP Babaváró kölcsön bár egy államilag támogatott konstrukció, ugyanúgy működik, mint egy személyi kölcsön. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, elég egy jövedelemigazolás. Szabadon elkölthető, bármire felhasználható. Nem kell hitelcélt megjelölni, és nem kell a pénz elköltését igazolni. Az igazi különlegessége pedig az, hogy az állami támogatás miatt akár a futamidő végéig kamatmentes lehet. Sőt, ha három gyermek születik, utána már a tőkét sem kell törleszteni.

Az OTP Babaváró hitel egy államilag támogatott hitel, amivel a kormány a gyermekvállalást kívánja segíteni. Akár 10 millió forint is kapható, ha OTP Babaváró hitelt igényel valaki, és ez a 10 millió forint kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesülnek a szerződésben vállalt feltételek. Az OTP Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket tervező családok számára érhető el. A szerződésben vállalni kell, hogy gyermek, gyermekek születnek.

Az első gyermeknek öt éven belül kell megszületnie, ebben az esetben az OTP Bank Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes marad. Ha megszületik a második gyermek, a hitel harminc százalékát elengedik, a harmadik gyermek születése után pedig már semmit nem kell majd fizetni. Az OTP Babaváró hitelt akár húsz évre is kérhető, és a szabályozás szerint a törlesztőrészlet nem lehet magasabb havi 50 ezer forintnál. A gyerekek megszületése után a hitel szüneteltethető is.

OTP Bank Babaváró kölcsön – akár nulla forint visszafizetéssel

Az OTP Babaváró hitel mind a 10 millió forintja lehet vissza nem térítendő támogatás akkor, ha az igényléskor már gyermeket vár az igénylő, és egyből kéri a szüneteltetést. Ilyenkor a hitel törlesztését el sem kell kezdeni, és három évig nem kell semmit fizetni. Ha közben megszületik a második gyermek is, a szüneteltetés meghosszabbítható. Amennyiben a harmadik gyermek újabb három éven belül megszületik, akkor a teljes tartozást elengedi az állam. Ebben a különleges és optimális esetben egy forint befizetése nélkül juthatunk 10 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz. Ugyanez történik akkor is, ha ikrek születnek. Ikerterhességnél a felfüggesztést már öt évre kérhető, és ha a harmadik gyerek öt év alatt megszületik, akkor a teljes tartozás megszűnik.

OTP személyi kölcsön

Hogyan válasszuk ki a legjobb OTP hitelt?

A hitel megfelelő kiválasztása rendkívüli fontosságú. Ebben szakértő weboldalak hitel kalkulátorai és szakértő cikkei segíthetnek bennünket. Ki tudjuk választani a megfelelő futamidőt, a számunkra vállalható törlesztő részletet, és a Teljes Hiteldíj Mutató mellett a teljes visszafizetendő összeget is tudni fogjuk. Ne csak a kamatot nézzük, mert egy hitelnek más költségei is lehetnek. A THM lehet számunkra az iránymutató. A választás egyszerű és gyors lehet ilyen módon. Már nem kell végigjárnunk a bankokat ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást.

OTP Bank digitalizáció

A fejlesztés ma már elengedhetetlen egy modern kereskedelmi banknál, Az OTP Bank már nem egy kis takarékszövetkezet. Olyan modern megoldásokkal találkozhatunk náluk, amivel sehol máshol. Az OTP Bank igazi nagy bank lett. A legnagyobb.

OTP Bank személyi kölcsön – előtörlesztés

Érdemes kiszámolni, hogy valóban megéri-e az OTP Bank személyi kölcsön előtörlesztése. Ehhez tudni kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és hogy mekkora a tőketartozásunk. A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk. Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak, ilyen az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ez néhány esetben nulla forint. Mégsem ez a jellemző, a bankok a legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a személyi kölcsönünket. Kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha például befektetjük azt. Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni.

Ha hozzájutunk egy nagyobb összeghez egy jutalomból a munkahelyünkről, vagy örökölünk pénzt, vagy bármilyen módon pénzhez jutunk, akkor elgondolkodhatunk az OTP Bank személyi kölcsön előtörlesztésén. A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük. Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel az OTP személyi kölcsönünk jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést. Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz.

Egy másik hitelből is elő tudjuk törleszteni az OTP személyi kölcsönünket. A felvett hiteleknek is lesz persze kamata és más költsége, mint a jelenlegi hitelünknek, így előfordulhat, hogy nem lesz kedvező számunkra a hitelkiváltás. Az előtörlesztés szempontjából fontos, hogy az OTP személyi kölcsönünk törlesztése annuitásos, vagyis az első hónapokban magasabb a kamat, mint a tőkerész. A futamidő végén ez már fordítva van, akkor már a tőkerész a magasabb. Ha hitelkiváltással szeretnénk megoldani az OTP személyi kölcsönünk előtörlesztését, előtte mindenképpen számoljunk, és hozzunk jó döntést.

Az elő vagy végtörlesztést adósságrendező hitel segítségével is végrehajthatjuk. Ilyenkor nem csak az OTP személyi kölcsönünket, de minden fennálló hitelünket cseréljük le egyetlen hitelre. Bár ilyenkor még bonyolultabb a számítás, a várható megtakarítás, és az egyszerűség, hogy csak egy törlesztőrészletünk lesz, mégis megérheti számunkra. Bármennyire is körültekintően jártunk el a hiteleink hitelfelvételénél, a gazdasági környezet megváltozása miatt elképzelhető, hogy a hitelfelvételünk óta kedvezőbb kamatozású hitelek is elérhetők lettek. Ilyenkor érdemes rászánni az időt, és adósságrendező hitellel kiváltani a hiteleinket. A személyi kölcsönök előtörlesztése évente 200 ezer forintig ingyenes. Ezt jól használva jelentős kamatköltségtől kímélhetjük meg magunkat. Főként a futamidő első éveiben éri meg előtörleszteni, a fent már említett annuitásos törlesztés miatt.

Amikor OTP Bank személyi kölcsönt igényelünk, és már tudjuk, hogy elő tudunk és akarunk majd törleszteni, fontos, hogy tájékozódjunk az előtörlesztés aktuális díjairól. Vannak olyan konstrukciók, ahol az elő és végtörlesztésért kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell fizetnünk. Ez kiemelten fontos akkor, ha már a kölcsön felvételekor tudjuk, hogy élni fogunk ezzel a lehetőséggel. Az előtörlesztés az időnkbe kerül. Utána kell járnunk annak, hogy mennyit, és hogyan kell fizetnünk, ha elő akarjuk törleszteni az OTP személyi kölcsönünket. Hajlamosak vagyunk arra, hogy az időnket végtelennek és ingyenesnek gondoljuk, de ahogy a mondás tartja: az idő pénz. Nehezen meghatározható az ügyintézéssel töltött idő értéke, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ez sincs ingyen. Energia-befektetésre is szükségünk lesz, lehet, hogy többször kell telefonálnunk, de akár a bankfiókba is be kell mennünk, ha előtörlesztés mellett döntöttünk. Az előtörlesztés utánajárással, energia-befektetéssel jár, és konkrét kiadásaink is lehetnek.

A Központi Hitelinformációs Rendszerről röviden

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) a hazai pénzintézetek adatbázisa. A hiteligényléskor aláírt hozzájáruló nyilatkozat teszi lehetővé a bankoknak, hogy fenntartsák ezt a rendszert. Negatív és pozitív listát is tartalmaz, a hitelek és a hitelfelvevők minden adatával. Egy jó ügyfél számára előnyös, de a rosszul fizetőkről minden bank tudni fogja, hogy mikor, mennyit nem fizetetek vissza. A negatív adóslista negatív hatású a lista szereplőire. A rossz adósok igénylése ugyanis később elutasításra kerül. A negatív adóslistán szereplők ellen végrehajtást kezdeményezhettek, ráadásul többször nem fog kölcsönt kapni. A negatív listán sok évig marad fenn a rossz adós, és hiába évül el ez, a pénzügyi múltja mindig fekete marad.

Minden lehetőséget ki kell használni, és el kell kerülni a negatív listára való felkerülést. A hátrányok ugyanis súlyosak. Ha adódik egy váratlan élethelyzet, nehezebbé válik a törlesztő részletek fizetése, akkor még lehet tenni annak érdekében, hogy a hitel visszafizetésre kerüljön, és így az igénylő elkerülheti a negatív adóslistát.

Az OTP Bank személyi kölcsön költségei

Az OTP személyi kölcsön költségei alacsonyak. Ez a költség a hiteltípusok között a legalacsonyabbak között van. A költségek több díjból tevődnek össze. Azt is tudni kell, hogy bankok gyakran elengedik vagy csökkentik ezeket a díjakat. Hitelfelvétel előtt érdemes tájékozódni, hogy milyen akciók, kedvezmények vannak érvényben aktuálisan.

Vannak olyan díjak és költségek, amik csak adott esetben merülnek fel. Ilyen az elő és végtörlesztés díja. Ez a díj csak akkor kerül felszámításra, ha az igénylő a futamidő vége előtt fizeti vissza a hitel egy részét vagy a teljes hitelt. A szerződésmódosításért is csak akkor kell fizetni, ha az igénylő változtatni akar a már megkötött szerződésen. Hitelfedezeti biztosítás is köthető a személyi kölcsönhöz, de mivel ez nem kötelező, ez a költség is csak akkor merül fel, ha az igénylő úgy dönt, hogy megköti ezt a biztosítást.

OTP Bank személyi kölcsön igénylés adóstárssal

OTP Bank személyi kölcsön igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a pénzintézet figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál.

A hitelfedezeti biztosítás

A biztosítás szóról általában nem a hitel jut az ember eszébe. Gondolhat lakásbiztosításra, balesetbiztosításra, utazási biztosításra vagy életbiztosításra.

A hitelekre is lehet biztosítást kötni. A hitelek nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása. Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családot. Ezt pedig mindenképpen el kell kerülni. A hitelek biztosítása nem jelent mást, mint hogy a hitel visszafizetése garantált lesz akkor is, ha egy életesemény miatt ezt a hitelfelvevő nem tudja megoldani. A biztosítás megakadályozhatja, hogy visszafordíthatatlan károk érjék a hiteligénylőt.

A hitelfedezeti biztosítás előnyei

A hitelfedezeti biztosítás időszakosan vagy végleg átvállalja a részletek fizetését. Ezzel menetesítve a kötelezettsége alól a biztosítottat. Biztosítás köthető halálesetre, munkanélküliségre, munkaképesség csökkenésére vagy keresőképtelenségre. Meglévő és új hitelhez is köthető hitelfedezeti biztosítás, vagyis ha valaki nem kötött biztosítást a hitel igénylésekor, azt utólag is egyszerűen és gyorsan megteheti. A biztosítás akkor a legjobb, ha soha nem kell igénybe venni. De ha szükség van rá, kell, hogy legyen. Kössünk hitelfedezeti biztosítást!

A jövedelemigazolásokról

Jövedelemigazolás alkalmazott esetén: munkáltatói igazolás, amely 30 napnál nem lehet régebbi. A munkáltatói igazolás helyett NAV online kereset kimutatás is megfelelő.

Fizetési számla 3 hónapnál nem régebbi kivonata (bankszámlakivonat) minden oldalának másolata.

Nyugdíjasként: nyugdíj éves elszámoló lap másolata. Rokkantsági ellátás esetén, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított határozat fénymásolata is kell.

Egyéni vállalkozóknak: előző éves NAV jövedelemigazolás.

Gyermek után családi pótlékra jogosultaknak: Magyar Állam Kincstár által kiállított igazolás fénymásolata, vagy saját névre szóló bankszámlakivonat, amelyre a családi pótlék utalás érkezik a kincstártól.

Egyéb jövedelemigazolás (ingatlan bérbeadásából származó jövedelem): az egyéb jövedelem típusától függően NAV által kiállított jövedelemigazolás fénymásolata vagy munkáltatói igazolás.

Mi az a JTM?

A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, vagyis a JTM, egy olyan szabály, amitől a pénzintézetek nem térhetnek el. 600 ezer forint nettó jövedelem alatt csak 50 százalékig, 600 ezer forint nettó jövedelem felett pedig 60 százalékig vagyunk terhelhetőek. A JTM ugyanokkor függ a hitel típusától is, nem csak a jövedelmünktől, és azt is tudnunk kell, hogy a bankok gyakran jóval szigorúbb belső szabályozás alapján döntenek az elbírálás során.

Személyi kölcsön kalkulátor

A személyi kölcsönt legegyszerűbben egy személyi kölcsön kalkulátorral választhatjuk ki. Szakértő weboldalon ez a kalkulátor összehasonlítja számunkra az ajánlatokat oly módon, hogy nem csak a THM-et és a kamatot, de a havi törlesztő részlet mellett a teljes visszafizetendő összeget is kiszámolja. Nekünk csak meg kell adnunk a hitelösszeget és a futamidőt, és máris láthatjuk, melyik hitel a legkedvezőbb. A személyi kölcsön kalkulátor lehetővé teszi, hogy néhány perc alatt válasszuk ki a legjobb konstrukciót.

Online is igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét

Az OTP személyi kölcsönt akár végig online is igényelhetjük. Ez az egyszerű és rendkívül kényelmes megoldás lehetővé teszi, hogy otthonról intézzük a teljes folyamatot, anélkül, hogy be kellene mennünk a bankfiókba. Online igénylés esetén ráadásul különböző kedvezményeket is kaphatunk, gyakran ugyanis elengedik a folyósítási díjat online igénylés esetén.

Milyen a jó futamidő?

OTP Bank személyi kölcsönt akár 7 évre is kaphatunk. Nem ez a jellemző, hiszen az OTP személyi kölcsönök átlagos hitelösszege jóval alacsonyabb a jelzáloghitelekénél, de lehetőségünk van személyi kölcsönt 7 évre felvenni, ha magasabb hitelösszegben gondolkodunk. Azt azonban tudnunk kell, hogy a hosszabb futamidő magasabb költségeket is eredményez, és a teljes visszafizetendő összeg így magasabb lesz. Bár vonzó lehet a hosszú futamidővel járó alacsonyabb törlesztőrészlet, érdemes lehet utánaszámolni, hogy mennyivel fizetünk vissza többet egy hosszabb futamidőnél. A futamidő megválasztását alaposan érdemes megfontolni, félretéve a rövid távú előnyöket. Fontos az összkép, tudnunk kell a havi törlesztőrészlet nagysága mellett azt is, hogy mennyi a teljes visszafizetendő összeg.

A futamidőt mi választjuk meg, de csak bizonyos határok között. A jövedelmünk terhelhetősége ugyanis meghatároz egy maximumot, amit nem léphetünk át. Az pedig, hogy mennyi lehet a maximális törlesztőrészlet, befolyásolja a futamidő minimális hosszát is. OTP Bank személyi kölcsönt 7 évre is igényelhetünk, a futamidő megválasztásakor azonban nem árt figyelembe venni a felmerülő költségeket. Egy személyi kölcsön kalkulátor nagy segítség lehet ebben, hiszen a kamat és a THM mellett a teljes visszafizetendő összeget is kiszámolja nekünk az általunk kiválasztott futamidőre. Használjuk a személyi kölcsön kalkulátort vagy kérjünk segítséget szakértőtől, hogy a számunkra legoptimálisabb futamidőt tudjuk választani.

Az OTP személyi kölcsön igénylésének feltételei

 • rendelkezni kell állandó magyarországi lakcímmel
 • idősebbnek kell lenni 21 évesnél
 • OTP személyi kölcsön igénylése esetén legalább havi nettó 154 ezer forintos rendszeres jövedelemmel kell rendelkezni, nyugdíjasnak elég 100 ezer forint is. Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel igénylése esetén legalább havi nettó 300 ezer forintos rendszeres jövedelemre lesz szükség
 • 6 hónapos munkaviszony kell, ebből a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónap
 • nem szerepelhetünk negatív adósként a KHR listán
 • szükség lesz a bank által előírt dokumentumokra is

Fontos lehet még, hogy ha a kölcsön igénylésekor vagy a kölcsön futamidejének végén az igénylő eléri a 70 éves kort, akkor elképzelhető további biztosíték bevonása.

Az OTP személyi kölcsönt és a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt csak személyesen igényelhetünk, az igénylésre nincs lehetőség meghatalmazással.

Ha megfelelünk a fenti feltételeknek, és szeretnénk egy szabadon felhasználható összeghez jutni, csak be kell fáradnunk egy OTP fiókba vagy az online felületen megigényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét. Pozitív hitelbírálat esetén akár egy napon belül utalják számunkra az igényelt összeget, amit azonnal fel is használhatunk.

OTP Bank személyi kölcsön

Az OTP személyi kölcsön igénylése – mikor utasítanak el?

Több olyan eset is van, ami meghiúsíthatja az igénylés beadását.

A bank nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok. Érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni az igényléshez. Vagy kártya formátumú jogosítvánnyal vagy útlevéllel. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez. Az életkor is döntő lehet. Bizonyos kor alatt, és bizonyos kor felett nem fogadják el az igénylést. A munkaviszony hossza is döntő. Az előírt munkaviszonynál rövidebbet nem fogad el a pénzintézet. A KHR negatív adóslistáján szereplők nem kapnak hitelt, ez kizáró ok. A megfelelő nagyságú jövedelem igazolása is elvárt. Hiába keres valaki sokat, ha a jövedelme után nem fizetik meg a közterheket, akkor azt a pénzintézet nem veszi figyelembe.

A felelős hitelfelvétel fontossága

A felelős hitelfelvétel fontos, hogy elkerülhető legyen a túlzott eladósodottság. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményben figyelmezeti a polgárokat arra, hogy alapos utánjárás után vegyenek csak fel hitelt. Miért? Mert a túlzott eladósodottság veszélyeztetheti a hitelfelvevő és környezete életvitelét. Veszélybe sodorhatja az egzisztenciáját azáltal, hogy magasabb törlesztőrészletet választ, mint amit biztonsággal ki tud fizetni. Veszélybe kerülhetnek a vagyontárgyai, a megtakarítása, és munkabérének egy része is. Egy felelőtlen hitelfelvétel ugyanis azzal járhat, hogy az igénylő fizetésképtelen lesz, és végrehajtás indul ellene nemfizetés miatt. Ilyenkor nem csak az ingó és ingatlanvagyona kerülhet lefoglalásra, de a munkabérének egy részét is letilthatják. Hogy lehet ezt elkerülni? Mit lehet tenni a hitelfelvétel előtt?

A hitelfedezeti biztosítás jó ötlet lehet arra, hogy biztosítva legyen egy hitel. Ennél is fontosabb azonban, hogy a hitelfelvétel előtt alaposan tájékozódni kell a feltételekről és az esetleges buktatókról.

Az első lépés mindig annak eldöntése, hogy valóban szükség van-e a hitelre. Van értelme, célja a hitelfelvételnek? Fogyasztásra igénylik a legtöbb személyi kölcsönt, de nem általános fogyasztásra. Van egy konkrét cél, például egy profi hangrendszer, amit meg akarnak vásárolni. Nem először igényelnek, aztán találják ki, hogy mi legyen a pénzzel. Először jön a cél, aztán a hiteligénylés. Persze a hétvégi nagybevásárlást is lehet hitelből fedezni, de nem biztos, hogy érdemes.

A második lépés a megfelelő hiteltípus kiválasztása. Ebben szakértő weboldal és a személyi kölcsön kalkulátor segíthetnek. Számtalan szakértő cikket olvashat az érdeklődő a hitelekről, köztük a személyi hitelről is. Az igénylőnek el kell döntenie, hogy milyen hitelt szeretne, és aztán az adott hiteltípusból elérhető konstrukciók közül kell választania. Ez egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. Józan ész és egy kis idő kell csak hozzá. A legjobb konstrukció megtalálása után pedig jöhet az igénylés.

Ami még fontos lehet. Fel kell készülni a váratlan helyzetekre. Egy felelős hiteligénylő akkora törlesztőrészletet választ, amit ki tud fizetni. De mi van, ha egy nem vért esemény következik be? A szakemberek azt mondják, hogy azok, akik a váratlan helyzetekre kész tervvel készülnek, jobban helyt tudnak állni a nehéz helyzetben. Készüljünk fel a nem várt eseményekre is!

A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) pontosan szabályozza, hogy egy adott hiteltípusnál, és egy adott jövedelemnél mekkora százalékban terhelhető a nettó havi jövedelem. Ez egy olyan szabály, ami a hitelfelvevőt védi a túlzott eladósodottságtól.

A THM – A Teljes Hiteldíj Mutató

Ha OTP személyi kölcsönre van szükségünk, a THM lesz az a százalék, amit figyelni kell.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ne a kamatot figyeljék az igénylők a legkedvezőbb hitel kiválasztásakor, hanem a THM-et. A THM ugyanis a hitel majdnem minden költségét tartalmazza, ezért alkalmas az összehasonlításra. A THM ezért jött létre: hogy a kölcsönök egyszerűen összehasonlíthatók legyenek. A kamatot sem kell azonban elvetni, de a hozzáadódó költségek kiszámolása még egy matematikusnak is nehéz feladat. Ezt végzi el az ügyfél helyett a THM. A THM egy igazi segítség, ami a tájékozódást segíti, nem hagyja, hogy elvesszünk a rengeteg adat között.

Rövidítések

MNBMagyar Nemzeti Bank
THM – Teljes Hiteldíj Mutató
JTM – Jövedelemarányos Törlesztési Mutató
CSOK – Családi Otthonteremtési Támogatás
AFR – Azonnali Fizetési Rendszer
NHP ZOP – Növekedési Hitelprogram Zöld Otthon program
KHR – Központi Hitelinformációs Rendszer
NHP – Növekedési Hitelprogram

Mit mutat meg az OTP személyi kölcsön kamata?

A kamat a hitel legfontosabb mutatószáma. A kamat azt mutatja meg, hogy egy év alatt mennyivel kell többet fizetni a felvett hitelért. A kamatot százalékban határozzák meg, és egy évre vonatkozik. Minél magasabb egy kölcsön kamata, annál magasabb lesz a részlet, amit havonta fizetni kell. Érdemes tehát alacsonyabb kamatozású hitelt választani.

Mit nem mutat meg az OTP személyi kölcsön kamata?

Tudnunk kell azonban, hogy kamat nem a hitel teljes költsége. Mivel más költségek is vannak, azokat is figyelembe kell venni a döntéskor. Előfordulhat ugyanis, hogy egy kedvezőbb kamatozású hitel többe kerül a hiteligénylőnek, mint egy magasabb kamatozású, mert a kamaton kívül felmerülő díjak annyira megdrágítják a hitelt, hogy hiába az alacsonyabb kamat, az összköltség mégis magasabb lesz.

Jól látható, hogy bár a kamat egy fontos, iránymutató adat, a kiválasztáskor mégsem szabad csupán a kamat nagyságára hagyatkozni. De mit kell akkor figyelembe venni a választáskor? Mi az az adat, ami valóban összehasonlíthatóvá teszi a hitelkonstrukciókat? Ez az adat a THM.

Online OTP személyi kölcsön igénylés – előnyök, érvek

Az online hiteligénylés ma már mindennapos. Természetes lett, hogy az ügyfelek otthonról igényelnek hitelt, anélkül, hogy bemennének a bankfiókba. Az online igénylés kényelmes és biztonságos. Mindössze egy megfelelő számítástechnikai eszközre van hozzá szükség, és minden, az igényléstől a szerződés aláírásáig, az interneten történik. A járvány felgyorsította ezt a folyamatot, de a bankok már előtte is fejlesztették ezt az innovatív megoldást.

Több érv is szól amellett, hogy valaki az online hiteligénylést válassza. Nincs sorban állás, nincs várakozás, nincs utazás. Nem kell parkolóhelyet keresni, nem kell órákat tölteni azzal, hogy lebonyolódjon egy igénylés beadása. Gyorsan, otthonról, kényelmesen. Ez az online hiteligénylés.

Online OTP személyi kölcsön igénylés – lehet máshogy is

Az online hiteligénylésnek vannak alternatívái, és ezeknek is lehetnek előnyei. A személyes ügyintézés sokak számára emberibb, közvetlenebb, és biztonságosabbnak is tűnik. Az ügyintéző ráadásul válaszolni tud a felmerülő kérdésekre, és adott esetben tanáccsal is elláthatja az érdeklődőt. A személyes kapcsolat bizalmat ébreszthet, nem csak egy adatlap egy honlap felületén. A személyes kapcsolaton kívül, azok is a személyes ügyintézés mellett dönthetnek, akik nem rendelkeznek telefonnal vagy interneteléréssel, vagy azok, akik bár rendelkeznek ezekkel, de idegenkednek a használatuktól. Bár az online ügyintézés elterjedt, a személyes ügyintézés még jó ideig az ügyfelek rendelkezésére áll majd.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Feltételek és a folyósítás menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Feltételek és a folyósítás menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Feltételek és a folyósítás menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Feltételek és a folyósítás menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A számunkra megfelelő kölcsön kiválasztása rendkívüli fontosságú. Ebben szakértő weboldalak hitelkalkulátorai és szakértő cikkei segítenek. Kiválaszthatjuk a futamidőt, a törlesztő részletet, és a Teljes Hiteldíj Mutató mellett a teljes visszafizetendő összeget is megmutatja a hitelkalkulátor. A választás egyszerű és gyors. Már nem kell végigjárnunk a bankfiókokat ahhoz, hogy megtaláljuk a legideálisabb konstrukciót.

Igen. Több is. Az OTP szabad felhasználású jelzáloghitelt, az OTP személyi kölcsönt, és a Babaváró hitel is szabadon, kötöttségek nélkül költhetjük el.

Igen. Az OTP Banknál igényelhetünk CSOK-ot, falusi CSOK-ot, CSOK hitelt és Babaváró hitelt is. Az OTP Banknál minden államilag támogatott hitel elérhető.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Drágul a földhivatali ügyintézés: így változnak a díjak július végétől

A földhivatali ügyintézésének árában változások várhatóak július végétől, amelyek minden ingatlanvásárlót, eladót és ingatlanügyeket intéző szakembert érintenek. A díjemelésről szóló döntés hosszas előkészítő munka eredménye, és célja az adminisztrációs folyamatok korszerűsítése, a szolgáltatások minőségének javítása, valamint a költségek reálisabb elosztása. Utánajártunk és bemutatjuk, milyen változásokra lehet számítani, és hogyan érintik ezek az ügyfeleket.

Tovább olvasom
Milyen kamattámogatott hitelek segítik a családokat 2024-ben?

Egy kamattámogatott hitel nagy segítség egy magyar családnak. 2024-ben három nagy segítség is elérhető. Ezeket veszik sorba szakértőink. CSOK Plusz, falusi CSOK és Babaváró támogatás. Röviden. közérthetően a lényeges információk.

Tovább olvasom
Hogyan választhatjuk ki a legjobb utasbiztosítást?

Az utazás izgalmas lehetőség arra, hogy új helyeket fedezzünk fel, különböző kultúrákat ismerjünk meg, és felejthetetlen élményeket szerezzünk. Mint minden más területen az életben, az utazás is rejthet kockázatokat. Az utasbiztosítás fontos szerepet játszik abban, hogy megvédje az utazókat a váratlan események okozta anyagi veszteségektől és stressztől. Utánajártunk, és mutatjuk, hogyan választhatjuk ki a legjobb utasbiztosítást, hogy nyugodtan élvezhessük az utazást.

Tovább olvasom
Teremts pénzügyi biztonságot gyermekednek: a Babakötvény előnyei és buktatói

A Babakötvény egy népszerű, államilag támogatott megtakarítási forma, amelyet kifejezetten gyermekek számára hoztak létre. Célja, hogy hosszú távon biztosítsa a gyermek anyagi biztonságát, legyen szó továbbtanulásról, lakásvásárlásról, vagy bármilyen más cél eléréséről. De vajon ez a tökéletes befektetés a gyermeked jövőjébe? Mielőtt belevágsz, érdemes alaposan átgondolni a Babakötvény előnyeit és hátrányait is. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával