OTP személyi kölcsön 2021

Utoljára módosítva: 2021. október 18. 10:53

OTP

OTP Felújítási Személyi Kölcsön

THM7,4% - 19,5%Kamat: 6,99% - 16,99%
Futamidő24 - 120 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Személyi kölcsön

THM7,7% - 23,2%Kamat: 7,99% - 19,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 8.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP NHP Zöld Otthon Lakáshitel

Kamat2,5%THM: 2,8% - 2,9%
Futamidő72 - 300 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 70.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Fix5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel - Online kedvezménnyel

THM3,2% - 8,2%
Futamidő72 - 360 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 75.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

Fix5 Forint Jelzáloghitel - Online kedvezménnyel

THM6,4% - 9,5%
Futamidő72 - 300 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 40.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Hirdetés
OTP

Fix5 lakáshitel - Online kedvezménnyel

THM3,2% - 10,7%
Futamidő72 - 360 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 75.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

Babaváró kölcsön

THM0,4% ; 6,5%
Futamidő64 - 240 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

OTP Személyi kölcsön modern és személyre szabott

Az OTP Banknál az ügyfelek nemcsak a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles választékát találják meg, hanem modern és ami még fontosabb, személyre szabott szolgáltatásokat kapnak. A banknak több mint fél évszázados múltja van, s erre akkor is támaszkodhat, ha fejlesztésről van szó. Az OTP Banknál mindig is fontosnak tartották az innovációt, a modern eszközök és módszerek bevezetését. Eközben a pénzintézet stabilan és kiszámíthatóan működik.

Fontos a fenntarthatóság

Az OTP Bank felelős szolgáltatóként tekint magára, ami azt jelenti, hogy a vállalatnál fenntarthatóság az egyik legfontosabb cél. A fenntarthatóságnak több eleme van, a bank nemcsak a pénzügyi kultúra fejlesztésében szeretne élen járni és a lakosságot segíteni, hanem a kultúra és a sport támogatásában, népszerűsítésében, a környezetvédelemben egyaránt aktívan részt vesz.

OTP személyi kölcsön

Az OTP Bank olyan személyi kölcsön szolgáltatást nyújt, amely nem véletlenül népszerű az ügyfelek körében. A pénzintézet megbízható, stabil partner, és akár 8 millió ft szabad felhasználású hitel is igényelhető nála kedvező feltételekkel.

OTP személyi kölcsön és minősített fogyasztóbarát személyi hitel

Az OTP személyi kölcsönt, vagy a bank minősített fogyasztóbarát személyi hitelét azoknak az ügyfeleknek ajánlják, akik szabadon felhasználható forrást keresnek, olyat, amelyhez nem kell például ingatlanfedezet. A személyi kölcsön arra is felhasználható, hogy más fogyasztási hitelt váltson ki, legyen az akár az OTP Banknál, akár más pénzintézetnél. Nagy előny, hogy a személyi kölcsön összegét és futamidejét rugalmasan meg lehet választani, az ügyfelek saját igényeik szerint határozhatják meg azokat. Érdemes tudni, hogy a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön igényléséhez legalább havi nettó 250 000 ft-os, rendszeres jövedelem az elvárt.

Akár 8 millió ft is igényelhető

Az OTP személyi kölcsön keretében minimum 500 000 ft, maximum 8 millió ft igényelhető. A minősített fogyasztóbarát személyi hitel esetében a minimum összeghatár 2 000 000 ft, a maximum pedig szintén 8 millió ft. A kölcsön összege tehát bő skálából (néhány száz ezer ft-tól, 8 000 000 ft-ig) választható. Gondoljuk át, mekkora összegre van szükségünk, mekkora havi törlesztőrészlet kifizetése nem okozott gondot a jövőben!

A futamidő is választható

Ami a személyi kölcsön futamidőket illeti, az OTP személyi kölcsön 24 és 84 hónap közötti futamidőt ajánl. A minősített fogyasztóbarát személyi hitel pedig 61 és 84 hónap közötti futamidő-választást tesz lehetővé. Természetesen a választásunk befolyásolja, hogy néz majd ki a havi törlesztőrészlet. A havi törlesztőrészlet, valamint más adatok megtekinthetőek a bank honlapján elérhető kalkulátorban.

Ilyen kamattal vehetünk fel személyi kölcsönt

Az személyi kölcsön az OTP-nél 7,99-19,99 százalékos éves fix kamatok mellett érhető el. Ugyanez a minősített fogyasztóbarát személyi hitelnél: 7,99-11,99 százalék. Természetesen az is fontos, hogy áll a hiteldíj mutató. A teljes hiteldíj mutató (THM) a személyi kölcsön esetében 7,7-23,2 százalék, a fogyasztóbarát személyi hitel pedig 8,2 és 13,2 százalék között érhető el.

Fix kamatozás

Az OTP által kínált személyi kölcsön azért éri meg különösen, mert a kamatok fixek a futamidő végéig (mindegy a kölcsön összege). A hitelbírálatért a bank nem számol fel díjat, és ha online igényeljük a személyi kölcsönt, akkor folyósítási jutalékot sem kell fizetni. Más esetben a folyósítási jutaléknál a kölcsön összege a mérvadó, annak a 0,75 százalékát kell kifizetni.

Nem szigorúak a feltételek

Az OTP által kínált, szabadon felhasználható személyi kölcsön igénylésének a következő alapfeltételei vannak:

A minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön esetében:

Milyen dokumentumokra van szükség az igényléshez?

Az OTP Bank a személyi kölcsönt és a minősített fogyasztóbarát hitelt a következő dokumentumok meglétéhez, bemutatásához köti (abban az esetben, ha az igénylő rendszeres jövedelme, vagy nyugdíja az OTP Bankhoz érkezett):

Ha valaki alkalmazott:

Ha nyugdíjas:

Ha egyéni vállalkozó:

Ha őstermelő, kistermelő, vagy családi gazdálkodó:

A fentiek abban az esetben érvényesek, ha az elmúlt hat hónapban az OTP Bank kezelte a számlánkat, egészen pontosan a pénzintézethez érkezett a rendszeres jövedelmünk, vagy nyugdíjunk. A bank a fentieken kívül más dokumentumokat is bekérhet.

Amennyiben eddig nem az OTP Banknál volt számlánk a következő dokumentumokra is szükségünk lehet:

Ez az 1 000 000 ft-os határ alkalmazottaknál, nyugdíjasoknál és vállalkozóknál egyaránt megvan.

Így kell igényelni az OTP személyi kölcsönt

Az OTP személyi kölcsönt és a minősített fogyasztóbarát személyi hitelt három módon lehet igényelni, pontosabban az igénylést elindítani:

A személyazonosítás, dokumentum bemutatás és az adatok rögzítése után a bank elvégzi a hitelbírálatot, amely rövid időt vesz igénybe. Pozitív hitelbírálat esetén elindul a folyósítás és a kölcsön összege megérkezik számlánkra. Ha folyósítási díj is van, abban az esetben a kölcsön összege kevesebb lesz ezzel a díjjal, azaz a bank levonja, mielőtt utalja.

A havi törlesztőrészlet automatikusan lesz levonva a számlánkról, ezért ügyelni kell rá, hogy mindig legyen rajta elegendő pénz. Természetesen lehetőség van elő-, és végtörlesztésre, ezek részleteit a bank aktuális üzletszabályzatában találjuk meg.

Válasszunk okosan!

A személyi kölcsönök csábító szolgáltatást jelentenek, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes körültekintően és átgondoltan választani. Érdemes megnézni az OTP Bank ajánlatait és összevetni más pénzintézetek szolgáltatásaival. Néhány alapszabály. Például: mekkora legyen a kölcsön összege? Ha mondjuk csak 500 000 ft-ra van szükségünk, ne vegyünk fel 1 000 000 ft-ot, és ne költsünk olyasmire, amelyet nem engedhetünk meg magunknak, azaz a következő időszakban a kasszánkat túlságosan megterheli a havi törlesztőrészlet előteremtése. A havi törlesztőrészlet mellett figyeljünk oda arra, hogy milyen a hiteldíj mutató, a kamat, a ft futamidő.

Így kaphatod meg a hitelt

OTP személyi kölcsön 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP személyi kölcsön 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP személyi kölcsön 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP személyi kölcsön 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A személyi kölcsön egy hitelkonstrukció, ami alá nem szükséges fedezetet bevonni, és szabadon felhasználhatod bármire, amire szükséged van. Szinte az összes banknál vehetsz fel személyi kölcsönt, és ezt gyors igényléssel és minimális dokumentációval oldhatod meg.

Az igényelhető hitelösszeg minden bank esetében más és más; általánosságban elmondható, hogy néhány százezer forinttól 10.000.000 forintig gyakorlatilag bármi lehet.

Bankonként eltérő, de általában 1-8 év. A megadott kereteken belül viszont féléves lépésenként szabadon választható.

A THM a Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; azt mutatja meg az ügyfél számára, hogy egy év alatt a tőketartozáson túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM tartalmazza a kamatot, a kezelési költséget, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díját. THM jelentéséről bővebben itt olvashatsz.

A kölcsönhöz csupán jövedelemigazolásra van szükség, és önerőt sem kell felmutatnod.

Valamilyen személyazonosító okmányra, ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány, illetve útlevél, lakcímkártyára, jövedelemigazolásra a munkáltatótól, vagy vállalkozók esetében a NAV-tól, illetve bankszámlakivonatokra, de ezeken felül egyéb igazolásokat is bekérhetnek; ilyen például a bankszámlakivonat, vagy az adóigazolás.

Ha megvannak a megfelelő dokumentumok, akkor azokat be kell adni a kiválasztott banknak. Ez után zajlik a hitelbírálat, és amennyiben pozitív, rövidesen folyósításra kerül az igényelt hitelösszeg. Az igénylést be lehet adni bankfiókban és online is.

  • A KHR negatív adóslistán való szereplés esetén.
  • Ha a jövedelem nem éri el az elvárt szintet.
  • Ha a jövedelem nem igazolható.
  • Ha nincs meg az elvárt munkaviszony.
  • Ha az életkor nem megfelelő a bank számára.
  • Ha az igénylőnek nincs állandó, bejelentett, magyarországi lakcíme.

Ha úgy látod, hogy nem fogsz tudni fizetni, értesítsd a bankodat, mert többnyire tudnak segíteni, de az is lehet, hogy szüneteltetik a hiteled törlesztését. Ha viszont csak késel a befizetéseiddel, az késedelmi kamatot jelent, ha viszont a szerződésben meghatározott ideig nem fizetsz, akkor a bank felmondja a hitelszerződésedet, és a teljes hitelösszeget fogja behajtani.

Az első a személyazonosítás, majd ki kell tölteni és benyújtani a pénzintézet által meghatározott dokumentumokat. Előny, hogy a folyamat több banknál online is elvégezhető. Ezután jön a hitelbírálat, amely során a következő dolgokra koncentrálnak a a pénzintézetek: igazolt havi jövedelem, jelenlegi kölcsönök, és a hiteltörténet, azaz rajta vagyunk-e a KHR listán aktívan, vagy passzívan. Ha a bank mindent rendben talált, és pozitívan bírálja el a beadott kérelmet, máris folyósítja a hitelösszeget.

A banki hitelbírálat általában néhány napig tart, de kisebb összegű kölcsönöknél akár egy napon belül is hozzájuthatunk a kívánt pénzösszeghez.

A személyi kölcsönöknél a bankok kínálata rendkívül bő, nem könnyű kiválasztani a megfelelő terméket, a hitelkalkulátor használata jó segítség lehet ebben. A kalkulátor megmutatja az adott hitel részleteit. Tudni kell, hogy a pénzintézetek gyakran hirdetnek akciókat, amelyek keretein belül az átlagosnál kedvezőbb feltételekkel ajánlanak termékeket. Érdemes átgondolni azt, hogy milyen céllal szeretnénk hitelt felvenni, és annak megfelelően válogatni a szolgáltatások között.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

2021.10.22.

Az OTP Bank a legnagyobb univerzális kereskedelmi bankként a hiteltermékek széles skáláját kínálja magánszemélyeknek is. Ha szabad felhasználásra személyi kölcsönt szeretnénk igényelni, azt az OTP Banknál is megtehetjük. Összeszedtük, hogy mit kell tudnunk, ha az OTP Banknál szeretnénk személyi kölcsönt igényelni.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

2021.10.18.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény nyújtását feltételekhez kötik. Ezeknek a feltételeknek a meglétét az igénylőnek igazolnia kell. Megnéztük, hogy milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléshez. Íme, a részletek.

Tovább olvasom
A kárbejelentés menete

A kárbejelentés menete

2021.10.14.

Amikor egy gépjárművel baleset történik, a kárt be kell jelenteni. Személyi sérülés esetén minden esetben értesíteni kell a rendőrséget és a mentőket is. Ha nincs személyi sérülés, csak az autók sérültek meg, ki kell tölteni a kék- sárga kárbejelentő lapot. A kárbejelentő lap egy formanyomtatvány, amit a biztosító bocsát a rendelkezésünkre, vagy egy nyomtatványboltban is beszerezhetjük.

Tovább olvasom