Vállalati biztosítás 2023

Mi az a vállalati biztosítás?

A vállalati biztosítás a vállalkozás vagyontárgyait védi. A vállalati biztosítások szerteágazóak. Sokféle vállalati biztosítás közül lehet választani. Nem csak magánemberként, de cégtulajdonosként is meg kell őrizni az értékeket. Csökkenteni kell a károk mértékét. Erre való a vállalati biztosítás. A vállalati biztosítás egyszerűen megköthető. Sokban különbözik a magánszemélyeknek kínált biztosításoktól, de a lényege ugyanaz.

Mire jó a vállalati biztosítás?

A vállalati biztosítás nyugalmat adhat, hiszen a cég tulajdonosa vagy vezetője mindent megtett azért, hogy megvédje a céget a nem várt negatív eseményektől. Egy baleset vagy egy bármilyen káresemény akár meg is rendítheti a vállalkozás pénzügyi helyzetét. Ennek a kivédésre alkalmas lehet a vállalati biztosítás.

Kinek érdemes vállalati biztosítás kötni?

Mindenkinek. A vállalati biztosítás megkötése azonban a cég tulajdonosának vagy tulajdonosainak a döntése. Nem lehet ebben a kérdésben tanácsot adni. Az azonban mindenképpen fontos, hogy legalább meg kell fontolni a vállalati biztosítás megkötését. Utána kell járni a lehetőségeknek. Ebben pedig a szakértő weboldalak és a vállalati biztosítás kalkulátor is segítséget nyújthatnak.

Hogy lehet fizetni a vállalati biztosítást?

A vállalati biztosítás díját havonta is lehet fizetni. Az előre meghatározott havidíjat több módon is ki tudja egyenlíteni a vállalkozás. Lehetőség van arra, hogy havonta csekken kerüljön befizetésre a díj. Ez nem a legkényelmesebb megoldás, és sorban állással is jár, valamint előfordulhat az is, hogy a cég megfeledkezik a fizetési határidőről. Csekket már applikáció segítségével is be lehet fizetni, de ilyenkor is figyelni kell a fizetési határidőre. A csekkes befizetést annak a cégnek érdemes választania, akinek a bevétele készpénzben keletkezik. Bár nem ez a legjobb megoldás, de kis odafigyeléssel ez is jó lehet a díjak befizetéséhez.

A vállalati bankkártyás fizetés a csekkes fizetés modern alternatívája. A biztosító weboldalán vagy az irodáiban is be lehet fizetni vállalati bankkártyával az aktuális havidíjat. A vállalati bankkártyás fizetés, bár nem a legjobb megoldás, hiszen havonta kell intézni az ügyeket, mégis jobbnak tűnik a csekkes fizetésnél. A sorban állás elkerülhető az online befizetéssel, és az is fontos, hogy nem lesz szükség készpénzre a díjfizetéshez. Vállalati bankkártyája már szinte minden cégnek van.

Ha a vállalkozás kényelmesebb megoldást választana, olyat ahol a díjak mindig biztosan időre beérkeznek a biztosítóhoz, az választhatja az állandó átutalási megbízást. Az állandó átutalási megbízást csak egyszer kell beállítani, és ezt a beállítást akár a netbankon vagy telefonos applikáció segítségével is meg lehet tenni. Ebben az esetben a beállított utalási nap miatt nem fordulhat elő késedelmes befizetés. Csak azt kell biztosítani, hogy elegendő fedezet legyen a vállalkozói folyószámlán. Az állandó átutalási megbízás biztonságos és kényelmes, ráadásul a határidőt is az utaló állíthatja be. Erre a fizetési módra gyakran adnak kedvezményt a biztosítótársaságok.

Szintén jó és kényelmes megoldás a csoportos beszedési megbízás. Ilyenkor még az összeget sem szükséges megadni, hiszen a biztosító mindig a szükséges összeget hívja le a számláról. Ez a legegyszerűbb megoldás. A legegyszerűbb és a leggyorsabban megadható megbízás. A biztosító azonosító számának megadásával könnyen megadható a csoportos beszedési megbízás. Lehetőség van arra is, hogy a megbízáshoz egy felső összeghatárt állítson be a bankszámla tulajdonosa. Így a biztosító még véletlenül sem emelhet le magasabb összeget a számláról a vártnál. Erre a fizetési módra is gyakran adnak kedvezményt a biztosítótársaságok.

Milyen vállalati biztosítások vannak? – vagyonbiztosítás

A vállalkozás vagyonát meg kell védeni. Senki nem azért vállalkozik, hogy egy váratlan esemény ellehetetlenítse a vállalkozását. A váratlan negatív eseményt nem lehet kivédeni, de a negatív hatásait lehet csökkenteni. A vállalkozás vagyontárgyainak védelmére legjobb a vállalati biztosítás.

Milyen vállalati biztosítások vannak? – felelősségbiztosítás

Nem csak a vagyontárgyakat kell azonban védeni. Egy vállalkozásnak ugyanis felelőssége is van. Gondoljunk csak a könyvelőkre. A felelősségbiztosítás széles körben véd. Minden olyan eseményt lehet biztosítani, ahol a vállalkozás kárt okozhat az ügyfeleinek vagy más vállalkozásnak.

Milyen vállalati biztosítások vannak? – csoportos élet és balesetbiztosítás

A vállalkozás gondoskodhat az alkalmazottai biztonságáról is egy vállalati biztosítással. A vállalkozás köthet csoportos élet és balesetbiztosítást a kollégáira. Ez akár egy plusz juttatás is lehet. És amellett, hogy ez egy juttatás, a vállalat érdekeit is védi.

Milyen vállalati biztosítások vannak? – jármű biztosítások

A vállalat járműveit is védeni kell. A közúti járművekre a kötelezően megkötendő kötelező biztosítás mellett köthető Casco biztosítás is. De vannak más járművek is. Vizi és légi járművekre is köthető vállalati biztosítás. És drónokra is.

Milyen vállalati biztosítások vannak? – logisztikai biztosítás

Nem sok vállalkozás van, ahol ne kellene alapanyagot vagy készterméket szállítani. A logisztika veszélyes üzem, baleset történhet az utakon, de akár rakodás közben is. Az elszenvedett károktól megvédheti a céget egy vállalati biztosítás. A szállító eszközt és a szállítmányt is meg kell védeni. Hogy a cég normálisan működhessen.

Milyen vállalati biztosítások vannak? – kiegészítő biztosítások

A vállalkozások sokfélék. Nem biztos, hogy a cég vezetője talál olyan vállalati biztosítást, ami éppen megfelel neki. Van azonban erre is megoldás. Hiszen a biztosítók számtalan kiegészítő biztosítást ajánlanak a termékeikhez. Hogy mindenki megtalálja azt a vállalati biztosítást, ami a legmegfelelőbb a cége számára.

Hogyan található meg a legkedvezőbb vállalati biztosítás?

A vállalati biztosítás kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott konstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető biztosítások adatait. Az igénylő láthatja a költségeket, így könnyen kiválasztható a legideálisabb konstrukció. A vállalati biztosítás kalkulátor használata minden szerződéskötés előtt javasolható. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a biztosításokat. Hanem azért is, mert a cégek többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb biztosítást válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott szolgáltatás mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak. A legjobb konstrukció a vállalati biztosítás kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Az összehasonlítás egy komplex folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy professzionális program a legalkalmasabb. Használni kell a vállalati biztosítás kalkulátort!

Válasz a kockázatokra – vállalati biztosítás

Vállalkozni kockázatos. Változhat a gazdasági környezet, lehet infláció, változhatnak a valutaárfolyamok. A cég működésének kockázatait csökkenteni kell. Amennyire lehet. Erre találták ki a vállalati biztosítást. Hogy a cég a lehető legkisebb kockázattal működhessen. Ha csökkenteni akarja egy cég a kockázatait, érdemes vállalati biztosítást kötnie.

Vállalati biztosítás – a mezőgazdaságban is jó lehet

A mezőgazdasági vállalkozások speciális helyzetben vannak. Az időjárás erősen befolyásolja az eredményességüket. Jöhet aszály, jöhet jégeső. Jöhet fagy. A mezőgazdaság az a terület, ahol talán a legnagyobb szükség van vállalati biztosításra. A biztosítótársaságok erre is fel vannak készülve, és speciális ajánlatokkal várják a mezőgazdaságban vállalkozókat.

Vállalati biztosítás – online ügyintézés

Online is intézhetjük az ügyeinket. A biztosítások világában is egyre elterjedtebbek az online megoldások. Miért online? Mert egyszerű, gyors és kényelmes. Nincs utazás, nincs sorban állás, nem telik feleslegesen az idő, sőt, gyakran munkaidőn kívül is intézhetőek az ügyek. Ez egy modern világ modern megoldása. Vállalati biztosítás online. És nem csak az online biztosítás szerződés megkötésére kell gondolni. Bármilyen ügyet lehet online intézni. A kárt is be lehet online jelenteni. A havidíjat is be lehet fizetni online. Tanácsadóra van szükség? Azt is találhatunk online. És azt se felejtsük el, hogy az online szerződéskötésért kedvezmény járhat, aminek a mértéke akár nagyon nagy is lehet. Az online megoldások népszerűek. A közkedveltség oka az egyszerűség mellett a kedvezmény és a gyorsaság. És persze a kényelem. Ha vállalati biztosítást szeretnénk, azt már gyakran online is megköthetjük. A kiválasztástól a szerződéskötésig mindent intézhetünk az interneten. Kényelmesen. És gyorsan. Egy telefonnal. Az online biztosításkötés nagy előnye, hogy a biztosító weboldalán minden információ a rendelkezésre áll a megfelelő termék kiválasztásához. Ha pedig kérdés merülne fel, online is lehet kérdezni, de a kevésbé modern megoldásokat kedvelők akár telefonálhatnak is.

Gyakran Ismételt Kérdések

Vagyonbiztosítás, tűz és elemi kár biztosítás, felelősségbiztosítás, csoportos élet és balesetbiztosítás, építési biztosítás, technikai biztosítás, légi és vizijármű biztosítás, logisztikai biztosítás és kiállítás és műkincsbiztosítás. Ezek közül lehet választani.

A vállalati biztosítás megkötése a cég tulajdonosának vagy tulajdonosainak a döntése. Nem könnyű ebben a kérdésben tanácsot adni. Az azonban mindenképpen elmondható, hogy meg kell fontolni a vállalati biztosítás megkötését. Ebben egy szakértő weboldal és a vállalati biztosítás kalkulátor segítséget nyújthatnak.

A vállalati biztosításnak, a többi biztosításhoz hasonlóan, általában havi díja van. A szerződést az esetek többségében annak évfordulójához köthetően lehet felmondani, ugyanakkor módosítást is kérhetünk.

Többféle lehetőség állhat rendelkezésünkre. Először is ott van a vagyonbiztosítás, amely vonatkozhat vállalkozói vagyonra, géprongálódásra, építésre, különböző berendezések biztosítására. A felelősségbiztosítások körébe tartoznak a munkáltatói, a szolgáltatói, a tevékenységi, vagy például a környezetszennyezési felelősségbiztosítások. Akadnak szakmai felelősségbiztosítások is, ezek lehetnek például egészségügyi és szociális tevékenységre vonatkozóak, építészeti és műszaki jellegűek, állategészségüggyel foglalkozóak, vagy például könyvelési tevékenységgel összefüggőek.

Ahogy a többi biztosításnál itt is az a legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal, mire van pontosan szükségünk. Mekkora értéket képvisel a vállalkozásunk? Mik a terveink vele? Milyen kockázatokkal szembesül üzleti tevékenységünk? Ha ezekre a kérdésekre tudjuk a választ, a megfelelő ajánlat kiválasztásához is közelebb kerülünk.

Igazából bárkinek, aki vállalkozik, céget vezet. Ahogyan az élet más területein, az üzletben is érdemes felkészülni a nem várt veszélyekre. A biztosítótársaságok ajánlatai között bárki megtalálhatja azt, amely megfelel saját vállalkozásának. Elsőként azt kell átgondolni, hogy milyen kockázatai vannak vállalati tevékenységünknek, milyen nem várt eseményekkel szembesülhetünk, és miként tudnánk a kockázatokat, vagy azok nagyobb részét áthárítani. Egy megfelelő biztosítási szerződéssel kivédhetjük azt, hogy üzletünk nehéz helyzetbe kerüljön.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Fordulat a lakáspiacon: 9 év után először csökkentek az árak

Az Expresszkölcsön szakértői annak jártak utána, hogy milyen irányban változnak a lakásárak, és annak, hogy ez hogyan hat a vásárlókra, az eladókra és a lakástulajdonosokra. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy ne csak az ingatlant eladók és vevők, de az ingatlan tulajdonosai is tisztában legyenek azzal, hogy milyen hatással van rájuk egy lakáspiaci fordulat. Mutatjuk, mire jutottunk.

Tovább olvasom
Ne maradj le! Így juthatsz akár 280.000 Ft adó-visszatérítéshez!

Magyarországon az állam támogatja azokat, akik önkéntesen megtakarítanak. Ez az állami támogatás adó-visszatérítés formájában történik, ami akár évi 280 ezer forint is lehet. Szakértőink segítenek elkerülni, hogy lemaradj erről, hiszen akár 280 ezer forintot is ad az állam. Tippek, ötletek, határidők a cikkben.

Tovább olvasom
Értékpapírszámla nyitása: útmutató befektetőknek a magas infláció idején

Az értékpapírszámla az alapköve lehet a befektetési portfóliónknak. Akkor, amikor magas az infláció, kiemelten fontos, hogy ne csak megőrizzük a befektetéseink értéket, de infláció feletti hozamot is el kell érni. Utánajártunk, hogy mi is az az értékpapírszámla, és hogy vehetjük fel vele a harcot az inflációval szemben.

Tovább olvasom
A leggyakoribb buktatók: ezeket a hibákat kerüld el, ha lakáshitelt veszel fel!

A lakáshitel igénylés előrelátást igényel. Az Expresszkölcsön szakértői szerint vannak tipikus hibák, amiket jobb elkerülni. Egy-egy hiba nem csak kellemetlen lehet, de akár súlyos anyagi hátrány is érheti az igénylőt. A megfelelő felkészülés azonban segíthet abban, hogy a folyamat zökkenőmentesen menjen végig. Segítünk néhány tippel.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers