Mindenkivel megesik, hogy sürgősen van szüksége pénzre, és a gyorskölcsön hiteleket pontosan erre a helyzetre találták ki! Ez a hitelkonstrukció a sebességre épül. Ezért egyre népszerűbb, és manapság már a költségei is azonosak egy normál személyi kölcsönével.

Eleinte csupán egy-két pénzintézet kínált gyorskölcsön lehetőséget, de látva a sikerességét, ma már szinte mindegyik kereskedelmi bank kínál ilyen jellegű terméket. Az első próbálkozások hamar kinőtték a gyerekcipőt, és a nehézkes hitelfelvételi módot mára szinte mindenhol leváltotta az online igénylési lehetőség. Ennek köszönhetően a folyósításig eltelő idő egyes hitelintézeteknél ma már kevesebb, mint egy óra, vagyis igazán gyorssá csak most vált ez a hitelkonstrukció!

Természetesen a gyorskölcsönöknek is számos verziója érhető el, de közös tulajdonságuk, hogy nem kapcsolódik hozzájuk ingatlanfedezet, vagyis egyfajta személyi kölcsönként tekinthetünk rájuk, emellett az is jellemző, hogy az igényelhető hitelösszeg viszonylag alacsony: általában az 1.000.000 forintos határ alatt marad, bár újabban már ennél jóval magasabb, akár 10.000.000 forintnyi összeget is lehet igényelni.

Mivel – mint fentebb írtuk – egyfajta személyi kölcsönről van szó, a gyorskölcsönök feltételei megegyeznek az általánosan elfogadottakkal, vagyis a 18. életév betöltése, az érvényes személyazonosító okmányok, illetve az állandó, bejelentett, magyarországi lakcím mindenképp szükséges az igényléshez, bár akadnak pénzintézetek, amelyeknél az életkori határ némileg magasabb. Dokumentumok tekintetében a munkáltatói igazolás, illetve a három-hat havi bankszámlakivonat kötelező, de a bank egyéb dokumentumokat is kérhet; ez feltüntetésre kerül a követelmények között.

Ha gyorskölcsönt szeretnél igényelni, akkor azt tanácsoljuk, szánj arra pár percet, hogy összehasonlítod az elérhető legjobb lehetőségeket, hiszen ez a kis idő nem számít, ha a hitelbírálat és a folyósítás gyors! Oldalunkon ezt könnyen megteheted, és az igénylést is elindíthatod, tehát nincs akadálya annak, hogy alapos légy! Ha kérdésed van, vagy tanácsot kérnél, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!