Mindenkivel megesik, hogy sürgősen van szüksége pénzre, és a gyorskölcsön hiteleket pontosan erre a helyzetre találták ki! Ez a hitelkonstrukció a sebességre épül. Ezért egyre népszerűbb, és manapság már a költségei is azonosak egy normál személyi kölcsönével.

Eleinte csupán egy-két pénzintézet kínált gyorskölcsön lehetőséget, de látva a sikerességét, ma már szinte mindegyik kereskedelmi bank kínál ilyen jellegű terméket. Az első próbálkozások hamar kinőtték a gyerekcipőt, és a nehézkes hitelfelvételi módot mára szinte mindenhol leváltotta az online igénylési lehetőség. Ennek köszönhetően a folyósításig eltelő idő egyes hitelintézeteknél ma már kevesebb, mint egy óra, vagyis igazán gyorssá csak most vált ez a hitelkonstrukció!

Természetesen a gyorskölcsönöknek is számos verziója érhető el, de közös tulajdonságuk, hogy nem kapcsolódik hozzájuk ingatlanfedezet, vagyis egyfajta személyi kölcsönként tekinthetünk rájuk, emellett az is jellemző, hogy az igényelhető hitelösszeg viszonylag alacsony: általában az 1.000.000 forintos határ alatt marad, bár újabban már ennél jóval magasabb, akár 10.000.000 forintnyi összeget is lehet igényelni.

Mivel – mint fentebb írtuk – egyfajta személyi kölcsönről van szó, a gyorskölcsönök feltételei megegyeznek az általánosan elfogadottakkal, vagyis a 18. életév betöltése, az érvényes személyazonosító okmányok, illetve az állandó, bejelentett, magyarországi lakcím mindenképp szükséges az igényléshez, bár akadnak pénzintézetek, amelyeknél az életkori határ némileg magasabb. Dokumentumok tekintetében a munkáltatói igazolás, illetve a három-hat havi bankszámlakivonat kötelező, de a bank egyéb dokumentumokat is kérhet; ez feltüntetésre kerül a követelmények között.

Ha gyorskölcsönt szeretnél igényelni, akkor azt tanácsoljuk, szánj arra pár percet, hogy összehasonlítod az elérhető legjobb lehetőségeket, hiszen ez a kis idő nem számít, ha a hitelbírálat és a folyósítás gyors! Oldalunkon ezt könnyen megteheted, és az igénylést is elindíthatod, tehát nincs akadálya annak, hogy alapos légy! Ha kérdésed van, vagy tanácsot kérnél, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

A THM a Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; azt mutatja meg az ügyfél számára, hogy egy év alatt a tőketartozáson túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM tartalmazza a kamatot, a kezelési költséget, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díját. THM jelentéséről bővebben itt olvashatsz.

A gyorskölcsön tulajdonképpen egyfajta személyi kölcsön, aminek lényege az, hogy a szokásos átfutási időhöz képest lényegesen gyorsabban lehet pénzhez jutni általa. Az átlagos folyósítási idő 24 óra, de vannak konstrukciók, amik akár egy óra alatt is hozzáférhetőek.

Ahogy a normál személyi kölcsönöknél, úgy a gyorskölcsön esetében is 10.000.000 forint, ám ez csak egyes bankokra igaz. Többnyire 3.000.000 forint a felső határ, de vannak olyan konstrukciók, ahol ez csupán néhány százezer forintot jelent.

Hitelkonstrukciótól illetve banktól függ, hogy milyen hosszú a futamidő, de a legtöbb, ami elérhető, 8 év. A minimális futamidő szintén többféle lehet, de általában fél-egy év.

Ha gyorskölcsönt igénylünk, akkor a pozitív hitelbírálat esetén a folyósítási díjat, a számla vezetésének díját, illetve egyéb díjakat is felszámolhat a bank, amennyiben igénybe vettünk kiegészítő szolgáltatásokat is. Akcióban ezek a díjak megszűnhetnek.

A gyorskölcsön egyfajta személyi kölcsön, tehát sem fedezet, sem önerő nem szükséges hozzá.

A kötelező dokumentumok beszerzése után online, a választott bank weboldalán keresztül kell leadni a kölcsönigénylést. Személyes ügyintézésre a gyorskölcsönök esetében nincs lehetőség, mert az online folyamat szavatolja a gyorsaságot.

Kizáró okok minden hitel, így a gyorskölcsönök esetében is vannak; ezek egyik része a banktól függ, a másik pedig a központi szabályozáshoz tartozik. Az utóbbiak a következők:

  • a negatív KHR adóslistán való szereplés
  • a jövedelem nem éri el az elvárt szintet, vagy nem igazolható
  • a minimális munkaviszony még nincs meg
  • az életkor nem megfelelő
  • a magyarországi lakcím hiánya
  • JTM szabályozásnak nem felel meg a kérelem

Ha késedelmes a fizetés, késedelmi kamatot terhelnek, ha viszont egy meghatározott ideig nem történik befizetés, akkor a pénzintézet felmondja a hitelszerződést, és egy összegben követeli a fennmaradó tőketartozást, illetve az egyéb terheléseket. A felmondás idejét a szerződés tartalmazza.

Két pénzintézet is kínál gyorskölcsönt KHR-es ügyfeleknek: a Cofidis és a Provident Bank. A Cofidis csak a passzív státuszú ügyfeleknek, a Provident Bank az aktív listásoknak kínál gyorskölcsönt.

Load More