Gyorskölcsön ajánlatok 2024 – Feltételek és részletek

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

Most akár 50 000 Ft-ot adunk, számlanyitás nélkül!*

THM12,07% - 18,65% Kamat: 11,29% - 13,29%
Futamidő12 - 96 hó
Hitelösszeg1.000.000 - 15.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

MBH

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

3 hónapos halasztott törlesztéssel*

THM12,8% - 23,2%Kamat: 11,99% - 20,99%
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

K&H személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

THM14,5% - 22,4%Kamat: 18,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100% online, számlanyitás nélkül, 10 millió Forintig

THM16,06% - 31,25%Kamat: 14,99% - 27,50%
Futamidő36 - 84 hó
Hitelösszeg800.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

THM14,9% - 29,5%Kamat: 14,99% - 24,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Provident

Provident Havi Kölcsön

Kezes és fedezet nélkül

THM31,2%Kamat: 27,48%
Futamidő30 hó
Hitelösszeg600.000 Ft - 1.500.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

A gyorskölcsön vagy gyors hitel  egy személyi kölcsön, de

A különböző gyorskölcsön termékek a személyi hitelek kategóriájába tartoznak, de nem véletlenül alkotnak külön csoportot, ugyanis akad, ami megkülönbözteti őket a többi terméktől. Az első és legfontosabb különbség a gyorsaság, az igénylés leadását követően egy napon, vagy akár néhány órán belül hozzájuthatunk a kért összeghez, ha megfelelünk a hitelbírálaton. A hitelösszeg maximuma általában 500 ezer-1 millió forint, de előfordulhat olyan hitelező, amelynél 5-10 millió forint a plafon, a minimum pedig a legtöbb esetben 100 ezer forint. A személyi kölcsönöknél általában drágább gyorskölcsönök futamideje is különleges, előfordul, hogy csak néhány hétig tart.

Önerő és fedezet nélkül

Mivel a gyorskölcsön egy személyi hitelfajta, nincs szükség hozzá önerőre, vagy ingatlanfedezetre. A gyorskölcsön keretében felvett összeg szabad felhasználású. Természetesen különböző kötelező díjakkal (például: folyósítási díj, számlavezetési díj, stb) a gyorskölcsönöknél is számolni kell, ráadásul általánosságban elmondható, hogy a gyorskölcsönök magasabb THM mellett vehetőek fel, mint a többi személyi kölcsön.

Mi kell tudni az igénylésről?

A legtöbb esetben könnyen és egyszerűen zajlik az ügyintézés, amely ráadásul online is intézhető. Ha kiválasztottuk a nekünk szimpatikus terméket, a bank azonosít bennünket és elkéri a bírálathoz szükséges információkat. Amennyiben mindent megfelelőnek talál, máris utalja a számlánkra a pénzt.

Ezeknek a feltételeknek feltétlenül meg kell felelni

Mivel a gyorskölcsön fedezete a jövedelmünk, először is a munkaviszony igazolása fontos. Általában egy-három hónaposnál hosszabb folyamatos munkaviszonyt kell igazolnunk. A bankok emellett leellenőrzik a hiteltörténetünket. Ha negatívan szerepelünk a KHR listán, vagy korábban volt nem fizetett hitelünk, az általában kizáró tényező a hiteleknél. A gyorskölcsön ebben kivételt jelent, akad olyan pénzintézet, amely ilyen esetekben is hitelez.

Általában kisebb összegben érdemes gondolkodni

A gyorskölcsön a gyorsaságról és a kisebb kiadások fedezéséről szól, azaz nem érdemes és nem is lehet nagy összegekben gondolkodni. A terméktípus szabad felhasználhatósága széles lehetőségeket biztosít, amelyet viszont szűkít az, hogy van egy limit, általában 1 millió forint a felső határ. A gyorskölcsönt gyorsan lehet intézni, de kapkodni nem érdemes a döntéssel, mivel viszonylag drága konstrukcióról van szó a kölcsönök között, érdemes alaposan átszámolni a lehetőségeket és átgondolni a célokat.

Mire szolgál igazából a gyorskölcsön?

Elsősorban váratlan, kisebb kiadások fedezésére. Például: elromlott autó megjavítása, amely szükséges a munkavégzéshez, a mindennapokhoz, tönkrement laptop, számítógép pótlása, nélkülözhetetlen háztartási eszköz rendbe tétele, új vásárlása. De akár egy váratlan egészségügyi probléma is előidézhet olyan helyzetet, hogy plusz forrásra van szükség. Elképzelhető, hogy nincs, vagy nem elég a megtakarításunk, és nincs is olyan a környezetünkben, aki tudna segíteni. A gyorskölcsönbe az a jó, hogy rövid idő alatt hozzájuthatunk a szükséges összeghez.

Mire van szükség az igényléshez?

A bankok gyakorlata eltérő, de a következő iratokra és dokumentumokra nagy valószínűséggel szükségünk lesz akkor, ha gyorskölcsönért folyamodunk: valamilyen személyazonosító okmány, lakcímkártya, adókártya, munkáltatói igazolás (30 napnál nem régebbi), bankszámlakivonat. Egyszerűsíti a helyzetet, ha saját (számlavezető) bankunknál igényelünk hitelt, mert a pénzintézet ismeri az anyagi helyzetünket, azaz nem szükséges kivonatot küldeni számára. Ezzel együtt persze a megfelelő mértékű havi jövedelemnek rendelkezésre kell állnia a pozitív hitelbírálathoz.

gyorskölcsön

Emiatt utasíthatnak el a hitelezők

Bár nem kizáró ok, de alaposan csökkenti az esélyeket a KHR (adós) listán való szereplés. Fontos, hogy meglegyen az előírt időszak a munkaviszonyt tekintve, illetve a jövedelmünknek is elég magasnak kell lennie. Szükség van állandó magyarországi lakcímre, és életkorbeli kötöttségek is akadnak. A részletes feltételeket a bankok közlik, így előre látható, hogy minek kell megfelelnünk egy gyorskölcsönhöz.

Ha nem tudjuk törleszteni a gyorskölcsönt

Ha nem tudjuk fizetni a törlesztőrészleteket, a pénzintézet késedelmi kamatot számolhat fel. A szerződésben van egy időpont, ha addig nem tudjuk teljesíteni kötelezettségeinket, a bank felmondhatja a szerződést, és a tartozást egy összegben követelheti vissza.

Hol lehet ilyen kölcsönt igényelni?

Hazánkban nagyon sok pénzügyi szolgáltató foglalkozik gyorskölcsön kihelyezéssel, azaz a paletta széles, van miből választani. Oldalunkon több ajánlat közül lehet válogatni (az MKB Bank, a Cofidis, a Provident, a Takarékbank, a CIB Bank, valamint UniCredit termékei szerepelnek), érdemes összevetni a különböző termékeket egymással. A hitelek főbb jellemzőit jól láthatóan tüntettük fel, megkönnyítve az összehasonlítást. Ha kölcsönigénylés mellett döntött, néhány kattintással el is indíthatja nálunk az ügymenetet.

Milyen életkorhatár van a gyorskölcsönöknél?

Alapesetben a 18 év alattiak vannak kizárva az igénylésnél, de több hitelezőnél magasabb az alsó korhatár. Az életkor mellett fontos, hogy elegendő munkaviszonyt tudjunk igazolni, na és persze megfelelő mértékű, rendszeres jövedelemmel rendelkezzünk.

Előtérben az online igénylés

Aki gyorskölcsönben gondolkodik, általában rövid idő alatt akar pénzhez jutni, és az ügymenetet még azzal is lerövidítheti, hogy az interneten intézi az igénylést. A pénzintézetek erre lehetőséget adnak, egyre inkább bővülnek és előtérbe kerülnek ezek a kényelmes és gyors szolgáltatások.

Mit jelent a JTM rövidítés?

JTM=jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató. Ez egy fontos (állami) szabályozás, amelyet a hitelbírálatnál kell figyelembe venniük a bankoknak, sokszor ezen múlik, hogy az igénylő felveheti-e a kívánt összeget, vagy sem. A JTM voltaképpen azt határozza meg, hogy legfeljebb hány százalékig terhelhető nettó havi (igazolt) jövedelmünk adósságteherrel. Jövedelmünk igazolása nem lehet 30 napnál régebbi. Általában a munkáltató adja ki, de lehet a kibocsátó az adóhatóság, és maga állam is. Az igénylő pénzforgalmi számlájáról szintén informálódhat a hitelező, hiszen az azon megjelenő rendszeres átutalások (mint például a munkabér, a nyugdíj, vagy egyéb ellátás) szintén megmutatják az aktuális jövedelmi helyzetet. A JTM nem vonatkozik minden gyorshitelre, csak azokra, amelyek mértéke meghaladja a 450 ezer forintot. A jelenleg érvényes szabályozás szerint személyi kölcsönöknél a JTM 600 ezer forint havi jövedelem alatt 50, afölött pedig 60 százalék.

Mi kell tudni a költségekről egy gyorskölcsönnél?

A gyorskölcsönt folyósító pénzintézet a folyósítási és a számlavezetési díj mellett más díjakat is felszámolhat. Éppen emiatt érdemes válogatni az ajánlatok között, mindig akad olyan termék, amelynél kedvezményeket találunk a különböző költségeket tekintve. Az összehasonlításhoz használjuk a teljes hiteldíj mutatót (THM), amely segítségével megismerhetjük, hogy a tőketartozás mellett mekkora plusz költségünk lesz az adott hitellel, azaz mekkora összeget kell visszafizetnünk a futamidő alatt.

Mi tartalmaz és mit nem a THM?

A THM azt fejezi ki, hogy a kölcsönünk összegének hány százaléka lesz a tőketartozáson kívüli, további összköltségünk az ügyintézés és a futamidő alatt. Elmondható, hogy a THM egy jó összehasonlítási érték, hiszen minél alacsonyabb, a kölcsönünk annál kedvezőbb, olcsóbb, de tudni kell, hogy a THM sem tartalmaz minden költséget. A teljes hiteldíj mutatóban nem szerepelnek a hitel folyósításával nem összefüggő, valamint annak folyósítása előtt felmerülő díjak. A következő költségek tehát plusz terhet jelenthetnek az adósnak: hitelbírálati díj, rendelkezésre tartási jutalék, a futamidő meghosszabbításának költsége, biztosítási-, garancia-, átutalási költségek, késedelmi kamat, egyéb tételek.

Jelenleg szigorúbb a bankok hitelbírálata

Az általános tapasztalatok szerint a pénzintézetek a korábbinál kicsit szigorítottak hitelbírálati eljárásukon. Ez nem érint minden személyi kölcsönt, de érdemes számba venni néhány dolgot a keresgélés-döntés előtt. Például a határozott idejű munkaszerződés néhány banknál kizáró (vagy korlátozást jelentő) tényező, tehát sokszor hiába van meg a megfelelő munkaviszony. A határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezőktől pedig sokszor nem három hónapos folyamatos munkaviszony igazolást kérnek, hanem minimum hat hónaposat. Az utóbbi időszakban a hitelösszegek maximuma is csökkent.

Fontos az átláthatóság

A bankoknak ajánlataikban kötelező feltüntetniük a következő információkat termékeikről, erre törvény kötelezi őket. Ilyen a hitelösszeg és a kamat mértéke, a futamidő nagysága, a hitelkamat típusa (rögzített, változó, vegyes), a THM, a halasztott fizetés formájában nyújtott hitel esetén a termék/szolgáltatás ára, illetve az önrész. Ezek mellett a hirdetményben az ügyfeleknek látniuk kell a leendő adós által visszafizetendő teljes összeget, valamint a törlesztőrészlet nagyságát. A pénzintézeteknek továbbá egy példán keresztül le kell vezetniük a hitelezés folyamatát meghatározott összegre és futamidőre.

A gyorskölcsön lehet a megoldás

A gyorskölcsönök gyorsan és egyszerűen igényelhetők. A döntést mégsem szabad elhamarkodni. A bankok gyorskölcsön ajánlatai eltérnek egymástól, ki kell választani a legjobbat. Ez egyszerű, mert szakértő weboldalakon lehet tájékozódni a futamidőről és a törlesztő részletek nagyságáról. Összehasonlítható a THM, és olyan részletinformációhoz lehet jutni, ami fontos a döntésnél. Új kazánra kellene egy bizonyos összeg? Van olyan kölcsön, ahol erre kamatkedvezményt adnak. A legfontosabb a gyorsaság? Van, ahol csak néhány perc a hitelbírálat, és meg aznap utalják a pénzt a bankszámlára. A kiadás jöhet váratlanul, de néhány órát rá kell szánni a legoptimálisabb kölcsön kiválasztására.

Személyi kölcsön gyorsan: ez a gyorskölcsön

A gyorskölcsön valójában egy személyi kölcsön, amit gyorsan bírálnak el, és gyorsan kiutalnak egy számlára. A személyi kölcsönökön belül azonban külön alkategóriát alkotnak, mert az árazásuk eltér a személyi kölcsönöktől. A gyorskölcsönök szinte mindig drágábbak, ez az ára a gyorsaságból adódó banki kockázatnak. Ennek ellenére számtalan pénzintézet ajánl gyorskölcsönt az ügyfeleinek. Ennek az a fő oka, hogy nagy az igény egy egyszerű és gyors kölcsönre. Átmeneti pénzavar esetén jól jön a gyorskölcsön, hiszen ahogy a közmondás szól, kétszer ad, ki gyorsan ad. Ha beüt a baj, azonnal kell megoldást találni, sokszor nem lehet heteket várni egy hitelbírálatra. A gyorskölcsön erre tökéletes megoldást nyújt, hiszen akár néhány órán belül is pénzhez juthat az igénylő. Igen, akár néhány órán belül is.

Nem kell ingatlanfedezet sem

A gyorskölcsön, ugyanúgy, mint a személyi kölcsön, egy szabad felhasználású fedezetlen hitel. Az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ha nincs ingatlan az igénylő birtokában, vagy nem akarja azt bevonni fedezetként a hitelügyletbe, akkor sincs akadálya az igénylésnek. Ez egy nagy előny, ráadásul még azzal is jár, hogy nem kell olyan költségekkel számolni, mint az értékbecslés vagy a közjegyző díja. Bár ez könnyebben elérhetővé teszi a gyorskölcsönt, nem szabad megfeledkezni arról, hogy az átlagnál magasabb THM többletköltséggel jár. Ez azonban nem biztos, hogy probléma lesz, ugyanis a gyorskölcsön átlagos igényelt hitelösszege alacsony, és egy alacsonyabb hitelösszegnél jóval kisebb plusz terhet okoz a magasabb THM.

A gyorskölcsön online is elérhető

A gyorskölcsön igénylése nem különbözik a személyi kölcsön igénylésétől. Első lépésként arról kell tájékozódni, hogy mi a kölcsön igénylésének alapfeltétele. Ha ennek megfelel az igénylő, akkor az elvárt dokumentumok benyújtása következik. A dokumentumok alapján a bank elbírálja a hitelt, és pozitív döntés esetén rendelkezésre bocsátja az igényelt összeget. És ez egy napon belül is megtörténhet. Gyorskölcsön végig online is igényelhető. A végig online kifejezés azt jelenti, hogy a teljes folyamat, az igényléstől az elbírálásig elektronikus úton történik. Nem lesz szükség tehát személyes találkozásra, hiszen pozitív elbírálás esetén utalással teljesíti majd a pénzintézet a kifizetést. Az online igénylés előnyös lehet abból a szempontból is, hogy gyakran kapcsolódik hozzá kedvezmény, sőt, az is előfordulhat, hogy olcsóbban lesz a hitel, mintha hagyományos úton igényeltük volna.

gyorskölcsön kalkulátor

A gyorskölcsön lényeges feltétele

A gyorskölcsönt általában alacsony összegben igényelik. Ennek az oka a hitel ára, és az, hogy ritkán van szükségünk gyorsan többmilliós segítségre. A gyorskölcsön 100 ezer forinttól igényelhető, és a legtöbb bank nem ad többet 1 millió forintnál. A bankok hitelezési gyakorlata ugyanakkor annyira eltérő, hogy ennél jóval több is igényelhető egyes pénzintézeteknél. Az alacsony hitelösszegek miatt főként rövid futamidőt választanak az ügyfelek, hiszen néhány százezer forintot egy év alatt is vissza lehet fizetni úgy, hogy az nem terheli meg túlságosan a családi költségvetést.

Mikor jó döntés egy gyorskölcsön igénylése?

A gyorskölcsönt az élet szülte. Sokan kerültek olyan élethelyzetbe, hogy sürgősen pénzre volt szükségük. Ha ilyenkor nincs család vagy barát, aki segíthetne, akkor egy pénzintézethez kell fordulni kölcsönért. Az, hogy akár néhány óra alatt megérkezik a pénz, óriási segítség lehet egy nem várt helyzetben. Ha nincs megtakarítás, akkor is lehet olyan probléma, amit meg kell oldani. Ilyen esetben kiváló választás a gyorskölcsön.

A legjobb gyorskölcsön kiválasztása

Gyorskölcsönt a számlavezető banktól is lehet igényelni. Nagy előny ez, mert a pénzintézet már ismeri a költési szokásokat, tisztában van a jövedelmi helyzettel, és azzal, hogy mennyit keres az igénylő havonta. A saját pénzintézet könnyebben ad hitelt, mint egy olyan bank, ahol új ügyfél lesz az igénylő. Nem biztos azonban, hogy a saját bank kínálja a legkedvezőbb konstrukciót. Ezért hiteligénylés előtt tájékozódni kell. Ennek a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja, ha egy szakértő weboldal gyorskölcsön kalkulátorát használja az igénylő. A kalkulátorba be kell írni az igényelt hitelösszeget és a kiválasztott futamidőt. A kalkulátor meg fogja mutatni, hogy milyen konstrukciók közül lehet választani. Sorba rendezi a hiteleket, és látható lesz a gyorskölcsönök Teljes Hiteldíj Mutatója, a kamata, és az, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő végösszeg. Ez nagyon megkönnyíti a kiválasztást, és így nem kell a bankokat végigjárva összeszedni a szükséges információkat. Otthonról, igazán kényelmesen lehet dönteni, úgy, hogy biztosan tudható, hogy a legjobbat választotta az igénylő, mert ezek a gyorskölcsön kalkulátorok szinte minden lehetőséget megvizsgálnak.

Gyorskölcsön – néhány szó a törlesztő részletekről

Konkrét elképzeléssel rendelkezhet a hiteligénylés benyújtásakor, aki kölcsönt szeretne. Nem csak a futamidő hossza, de a havi törlesztőrészlet nagysága is konkrét elvárás lehet. Harminchat hónapos futamidő, huszonkétezer forintos részlet. Ez pontos. De mit szól ehhez a kölcsönt nyújtó bank? A bankok mindig pozitívan állnak hozzá az ügyfeleik kéréséhez, de azt is tudni kell, hogy bizonyos döntésekben a szabályok megkötik őket. Jogszabály írja elő azt is, hogy egy jövedelem mekkora mértékben terhelhető. Ha a szabályozás ötven százalék terhelhetőséget enged meg, akkor egy háromszázötvenezer forintos igazolt havi nettó jövedelem esetén a havi részlet nem lehet magasabb százhetvenötezer forintnál. Hiába gondolja az igénylő, hogy ennél többet is ki tudna fizetni, a pénzintézet nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet. Ez a jogszabály a hiteligénylőt védi a túlzott eladósodottságtól.

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a közösség költségvetése gond nélkül ki tud fizetni, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet megfizetni az aktuális törlesztő részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek súlyos következményei lehetnek az igénylőre és a környezetére. Mindenre azonban nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a legrosszabb forgatókönyvet is. Ha egy váratlan helyzetre kész terve van az igénylőnek, akkor az könnyebbé teheti a probléma gyors és hatékony megoldását.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kereskedelmi bankok is figyelmeztetik az ügyfeleiket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez furcsa lehet, mert a pénzintézetek érdeke az, hogy minél több kölcsönt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek; mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a banknak kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A pénzintézeteknek az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt. És az ügyfélnek is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a pénzintézetek tanácsát ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a hiteligénylőt a vágyai elérésében.

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR)

A KHR a hitelfelvevők adatait tartalmazza. Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a pénzintézetek az ügyfelekkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelhessék, és más pénzintézetekkel is megoszthassák. Ha jó ügyfélnek számít valaki, akkor ez előny is lehet, de nemfizetéskor az ügyfél adatai a negatív adóslistára kerülnek. A negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza. Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődnek ki nemfizetés adatai.

Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak jóval magasabb kamattal kínálnak majd neki hitelt a bankok, mivel kockázatos ügyfélnek tartják. Minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy elkerülhető legyen a negatív adóslistára kerülés, mert az olyan hátrányokat okoz, ami később rendkívül kellemetlen helyzetbe sodorhatja az igénylőt. Amikor felmerül annak a lehetősége egy váratlan élethelyzetben, hogy nehézzé válik a részletek kifizetése, érdemes mindent megtenni ennek elkerülésére, hogy így kivédhetőek legyenek a hosszú távú negatív hatások.

Gyorskölcsön – összefoglalás

A gyorskölcsön tehát nem más, mint egy gyorsan elbírált személyi kölcsön. Ingatlanfedezet nélkül igényelhető, és szabadon felhasználható. Ez a népszerű és könnyen igénylehető hiteltermék kitűnő megoldás átmeneti pénzzavar esetén. Segít megoldani a problémát. Gyorsan. A gyorskölcsön akár néhány óra alatt is folyósításra kerülhet, és így azonnal felhasználható lesz. Az igénylésénél érdemes körültekintően eljárni, azért, hogy a legmegfelelőbb paraméterekkel rendelkező kölcsönt lehessen igényelni. Ebben segítséget nyújt a gyorskölcsön kalkulátor. A kalkulátor használata egyszerű és kényelmes. És az igénylés elfogadása után az ügyfélnek nincs más dolga, mint élvezni a kölcsönösszegből vásárolt terméket vagy szolgáltatást. El lehet utazni, ki lehet fizetni a szervizben ragadt autót, lehet venni új mosógépet a régi helyett, ami elromlott, és bármit is lehet tenni. Amire épp szüksége van az igénylőnek. És persze még egy dolga lesz. A részleteket fizetni kell. A termék azonban ott lesz. Működni fog az autó és a mosógép is. Hogy egy nyugodt és teljes életet élhessen az igénylő.

A gyorskölcsön népszerűsége nem véletlen. Hiszen a gyorsaság az, ami ügyfeleket elsősorban motiválja. Gyorsan akarnak kölcsönt. Gyorsan akarnak pénzt. Gyorsan akarják azt felhasználni. És erre a legtökéletesebb megoldás a gyorskölcsön.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Gyorskölcsön ajánlatok 2024 – Feltételek és részletek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Gyorskölcsön ajánlatok 2024 – Feltételek és részletek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Gyorskölcsön ajánlatok 2024 – Feltételek és részletek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Gyorskölcsön ajánlatok 2024 – Feltételek és részletek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A THM a Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; azt mutatja meg az ügyfél számára, hogy egy év alatt a tőketartozáson túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM tartalmazza a kamatot, a kezelési költséget, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díját. THM jelentéséről bővebben itt olvashatsz.

A gyorskölcsön tulajdonképpen egyfajta személyi kölcsön, aminek lényege az, hogy a szokásos átfutási időhöz képest lényegesen gyorsabban lehet pénzhez jutni általa. Az átlagos folyósítási idő 24 óra, de vannak konstrukciók, amik akár egy óra alatt is hozzáférhetőek.

Ahogy a normál személyi kölcsönöknél, úgy a gyorskölcsön esetében is 10.000.000 forint, ám ez csak egyes bankokra igaz. Többnyire 3.000.000 forint a felső határ, de vannak olyan konstrukciók, ahol ez csupán néhány százezer forintot jelent.

Hitelkonstrukciótól illetve banktól függ, hogy milyen hosszú a futamidő, de a legtöbb, ami elérhető, 8 év. A minimális futamidő szintén többféle lehet, de általában fél-egy év.

Ha gyorskölcsönt igénylünk, akkor a pozitív hitelbírálat esetén a folyósítási díjat, a számla vezetésének díját, illetve egyéb díjakat is felszámolhat a bank, amennyiben igénybe vettünk kiegészítő szolgáltatásokat is. Akcióban ezek a díjak megszűnhetnek.

A gyorskölcsön egyfajta személyi kölcsön, tehát sem fedezet, sem önerő nem szükséges hozzá.

A kötelező dokumentumok beszerzése után online, a választott bank weboldalán keresztül kell leadni a kölcsönigénylést. Személyes ügyintézésre a gyorskölcsönök esetében nincs lehetőség, mert az online folyamat szavatolja a gyorsaságot.

Kizáró okok minden hitel, így a gyorskölcsönök esetében is vannak; ezek egyik része a banktól függ, a másik pedig a központi szabályozáshoz tartozik. Az utóbbiak a következők:

  • a negatív KHR adóslistán való szereplés
  • a jövedelem nem éri el az elvárt szintet, vagy nem igazolható
  • a minimális munkaviszony még nincs meg
  • az életkor nem megfelelő
  • a magyarországi lakcím hiánya
  • JTM szabályozásnak nem felel meg a kérelem

Ha késedelmes a fizetés, késedelmi kamatot terhelnek, ha viszont egy meghatározott ideig nem történik befizetés, akkor a pénzintézet felmondja a hitelszerződést, és egy összegben követeli a fennmaradó tőketartozást, illetve az egyéb terheléseket. A felmondás idejét a szerződés tartalmazza.

Két pénzintézet is kínál gyorskölcsönt KHR-es ügyfeleknek: a Cofidis és a Provident Bank. A Cofidis csak a passzív státuszú ügyfeleknek, a Provident Bank az aktív listásoknak kínál gyorskölcsönt.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Drágul a földhivatali ügyintézés: így változnak a díjak július végétől

A földhivatali ügyintézésének árában változások várhatóak július végétől, amelyek minden ingatlanvásárlót, eladót és ingatlanügyeket intéző szakembert érintenek. A díjemelésről szóló döntés hosszas előkészítő munka eredménye, és célja az adminisztrációs folyamatok korszerűsítése, a szolgáltatások minőségének javítása, valamint a költségek reálisabb elosztása. Utánajártunk és bemutatjuk, milyen változásokra lehet számítani, és hogyan érintik ezek az ügyfeleket.

Tovább olvasom
Milyen kamattámogatott hitelek segítik a családokat 2024-ben?

Egy kamattámogatott hitel nagy segítség egy magyar családnak. 2024-ben három nagy segítség is elérhető. Ezeket veszik sorba szakértőink. CSOK Plusz, falusi CSOK és Babaváró támogatás. Röviden. közérthetően a lényeges információk.

Tovább olvasom
Hogyan választhatjuk ki a legjobb utasbiztosítást?

Az utazás izgalmas lehetőség arra, hogy új helyeket fedezzünk fel, különböző kultúrákat ismerjünk meg, és felejthetetlen élményeket szerezzünk. Mint minden más területen az életben, az utazás is rejthet kockázatokat. Az utasbiztosítás fontos szerepet játszik abban, hogy megvédje az utazókat a váratlan események okozta anyagi veszteségektől és stressztől. Utánajártunk, és mutatjuk, hogyan választhatjuk ki a legjobb utasbiztosítást, hogy nyugodtan élvezhessük az utazást.

Tovább olvasom
Teremts pénzügyi biztonságot gyermekednek: a Babakötvény előnyei és buktatói

A Babakötvény egy népszerű, államilag támogatott megtakarítási forma, amelyet kifejezetten gyermekek számára hoztak létre. Célja, hogy hosszú távon biztosítsa a gyermek anyagi biztonságát, legyen szó továbbtanulásról, lakásvásárlásról, vagy bármilyen más cél eléréséről. De vajon ez a tökéletes befektetés a gyermeked jövőjébe? Mielőtt belevágsz, érdemes alaposan átgondolni a Babakötvény előnyeit és hátrányait is. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával