Gyorskölcsön ajánlatok 2022

Hirdetés
BudapestBank

Privát Kölcsön

THM20,5%Kamat: 18,5%
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 - 2.990.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

BudapestBank

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM7,9%Kamat: 7,5%
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg800.000 - 6.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Sberbank

Fair Plusz személyi kölcsön

THM7,21%Kamat: 6,89%
Futamidő36 - 96 hó
Hitelösszeg800.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Cofidis

Megújuló Hitel

THM23,97 - 26,10%
Futamidő13-57 hónap
Hitelösszeg100.000 - 1.500.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

BudapestBank

Privát100 Kölcsön

THM20,5%Kamat: 18,5%
Futamidő12 - 60 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 2.990.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

BudapestBank

Hűség Hitel

THM16,2%Kamat:14,9%
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 - 6.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

BudapestBank

Prémium Kölcsön

THM18,9%Kamat: 17,2%
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg800.000 - 2.990.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Provident

Provident Havi Kölcsön

THM26,1%
Futamidő30 hó
Hitelösszeg600.000 Ft - 1.500.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Unicredit

Stabil kamat személyi kölcsön

THM7,28% - 19,86%
Futamidő12 - 96 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Sberbank

Fair személyi kölcsön

THM11,17% - 14,57%Kamat: 10,49% - 13,49%
Futamidő36 - 96 hó
Hitelösszeg800.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
BudapestBank

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM7,9%Kamat: 7,5%
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg800.000 - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM8,41%*AKTÍV250 esetén
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 - 10.000.000 FtHitelkiváltás: max 10M Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

A gyorskölcsön egy személyi kölcsön, de

A különböző gyorskölcsönök a személyi hitelek kategóriájába tartoznak, de nem véletlenül alkotnak külön csoportot, ugyanis akad, ami megkülönbözteti őket a többi terméktől. Az első és legfontosabb különbség a gyorsaság, az igénylés leadását követően egy napon, vagy akár néhány órán belül hozzájuthatunk a kért összeghez, ha megfelelünk a hitelbírálaton. A hitelösszeg maximuma általában 500 ezer-1 millió forint, de előfordulhat olyan hitelező, amelynél 5-10 millió forint a plafon, a minimum pedig a legtöbb esetben 100 ezer forint. A személyi kölcsönöknél általában drágább gyorskölcsönök futamideje is különleges, előfordul, hogy csak néhány hétig tart.

Önerő és fedezet nélkül

Mivel a gyorskölcsön egy személyi hitelfajta, nincs szükség hozzá önerőre, vagy ingatlanfedezetre. A gyorskölcsön keretében felvett összeg szabad felhasználású. Természetesen különböző kötelező díjakkal (például: folyósítási díj, számlavezetési díj, stb) a gyorskölcsönöknél is számolni kell, ráadásul általánosságban elmondható, hogy a gyorskölcsönök magasabb THM mellett vehetőek fel, mint a többi személyi kölcsön.

Mi kell tudni az igénylésről?

A legtöbb esetben könnyen és egyszerűen zajlik az ügyintézés, amely ráadásul online is intézhető. Ha kiválasztottuk a nekünk szimpatikus terméket, a bank azonosít bennünket és elkéri a bírálathoz szükséges információkat. Amennyiben mindent megfelelőnek talál, máris utalja a számlánkra a pénzt.

Ezeknek a feltételeknek feltétlenül meg kell felelni

Mivel a gyorskölcsön fedezete a jövedelmünk, először is a munkaviszony igazolása fontos. Általában egy-három hónaposnál hosszabb folyamatos munkaviszonyt kell igazolnunk. A bankok emellett leellenőrzik a hiteltörténetünket. Ha negatívan szerepelünk a KHR listán, vagy korábban volt nem fizetett hitelünk, az általában kizáró tényező a hiteleknél. A gyorskölcsön ebben kivételt jelent, akad olyan pénzintézet, amely ilyen esetekben is hitelez.

Általában kisebb összegben érdemes gondolkodni

A gyorskölcsön a gyorsaságról és a kisebb kiadások fedezéséről szól, azaz nem érdemes és nem is lehet nagy összegekben gondolkodni. A terméktípus szabad felhasználhatósága széles lehetőségeket biztosít, amelyet viszont szűkít az, hogy van egy limit, általában 1 millió forint a felső határ. A gyorskölcsönt gyorsan lehet intézni, de kapkodni nem érdemes a döntéssel, mivel viszonylag drága konstrukcióról van szó a kölcsönök között, érdemes alaposan átszámolni a lehetőségeket és átgondolni a célokat.

Mire szolgál igazából a gyorskölcsön?

Elsősorban váratlan, kisebb kiadások fedezésére. Például: elromlott autó megjavítása, amely szükséges a munkavégzéshez, a mindennapokhoz, tönkrement laptop, számítógép pótlása, nélkülözhetetlen háztartási eszköz rendbe tétele, új vásárlása. De akár egy váratlan egészségügyi probléma is előidézhet olyan helyzetet, hogy plusz forrásra van szükség. Elképzelhető, hogy nincs, vagy nem elég a megtakarításunk, és nincs is olyan a környezetünkben, aki tudna segíteni. A gyorskölcsönbe az a jó, hogy rövid idő alatt hozzájuthatunk a szükséges összeghez.

Mire van szükség az igényléshez?

A bankok gyakorlata eltérő, de a következő iratokra és dokumentumokra nagy valószínűséggel szükségünk lesz akkor, ha gyorskölcsönért folyamodunk: valamilyen személyazonosító okmány, lakcímkártya, adókártya, munkáltatói igazolás (30 napnál nem régebbi), bankszámlakivonat. Egyszerűsíti a helyzetet, ha saját (számlavezető) bankunknál igényelünk hitelt, mert a pénzintézet ismeri az anyagi helyzetünket, azaz nem szükséges kivonatot küldeni számára. Ezzel együtt persze a megfelelő mértékű havi jövedelemnek rendelkezésre kell állnia a pozitív hitelbírálathoz.

Emiatt utasíthatnak el a hitelezők

Bár nem kizáró ok, de alaposan csökkenti az esélyeket a KHR (adós) listán való szereplés. Fontos, hogy meglegyen az előírt időszak a munkaviszonyt tekintve, illetve a jövedelmünknek is elég magasnak kell lennie. Szükség van állandó magyarországi lakcímre, és életkorbeli kötöttségek is akadnak. A részletes feltételeket a bankok közlik, így előre látható, hogy minek kell megfelelnünk egy gyorskölcsönhöz.

Ha nem tudjuk törleszteni a gyorskölcsönt

Ha nem tudjuk fizetni a törlesztőrészleteket, a pénzintézet késedelmi kamatot számolhat fel. A szerződésben van egy időpont, ha addig nem tudjuk teljesíteni kötelezettségeinket, a bank felmondhatja a szerződést, és a tartozást egy összegben követelheti vissza.

Hol lehet ilyen kölcsönt igényelni?

Hazánkban nagyon sok pénzügyi szolgáltató foglalkozik gyorskölcsön kihelyezéssel, azaz a paletta széles, van miből választani. Oldalunkon több ajánlat közül lehet válogatni (a Budapest Bank, az MKB Bank, a Cofidis, a Provident, a Takarékbank, a Sperbank, a CIB Bank, valamint UniCredit termékei szerepelnek), érdemes összevetni a különböző termékeket egymással. A hitelek főbb jellemzőit jól láthatóan tüntettük fel, megkönnyítve az összehasonlítást. Ha kölcsönigénylés mellett döntött, néhány kattintással el is indíthatja nálunk az ügymenetet.

Milyen életkorhatár van a gyorskölcsönöknél?

Alapesetben a 18 év alattiak vannak kizárva az igénylésnél, de több hitelezőnél magasabb az alsó korhatár. Az életkor mellett fontos, hogy elegendő munkaviszonyt tudjunk igazolni, na és persze megfelelő mértékű, rendszeres jövedelemmel rendelkezzünk.

Előtérben az online igénylés

Aki gyorskölcsönben gondolkodik, általában rövid idő alatt akar pénzhez jutni, és az ügymenetet még azzal is lerövidítheti, hogy az interneten intézi az igénylést. A pénzintézetek erre lehetőséget adnak, egyre inkább bővülnek és előtérbe kerülnek ezek a kényelmes és gyors szolgáltatások.

Mit jelent a JTM rövidítés?

JTM=jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató. Ez egy fontos (állami) szabályozás, amelyet a hitelbírálatnál kell figyelembe venniük a bankoknak, sokszor ezen múlik, hogy az igénylő felveheti-e a kívánt összeget, vagy sem. A JTM voltaképpen azt határozza meg, hogy legfeljebb hány százalékig terhelhető nettó havi (igazolt) jövedelmünk adósságteherrel. Jövedelmünk igazolása nem lehet 30 napnál régebbi. Általában a munkáltató adja ki, de lehet a kibocsátó az adóhatóság, és maga állam is. Az igénylő pénzforgalmi számlájáról szintén informálódhat a hitelező, hiszen az azon megjelenő rendszeres átutalások (mint például a munkabér, a nyugdíj, vagy egyéb ellátás) szintén megmutatják az aktuális jövedelmi helyzetet. A JTM nem vonatkozik minden gyorshitelre, csak azokra, amelyek mértéke meghaladja a 200 ezer forintot. A jelenleg érvényes szabályozás szerint személyi kölcsönöknél a JTM 500 ezer forint havi jövedelem alatt 50, afölött pedig 60 százalék.

Mi kell tudni a költségekről egy gyorskölcsönnél?

A gyorskölcsönt folyósító pénzintézet a folyósítási és a számlavezetési díj mellett más díjakat is felszámolhat. Éppen emiatt érdemes válogatni az ajánlatok között, mindig akad olyan termék, amelynél kedvezményeket találunk a különböző költségeket tekintve. Az összehasonlításhoz használjuk a teljes hiteldíj mutatót (THM), amely segítségével megismerhetjük, hogy a tőketartozás mellett mekkora plusz költségünk lesz az adott hitellel, azaz mekkora összeget kell visszafizetnünk a futamidő alatt.

Mi tartalmaz és mit nem a THM?

A THM azt fejezi ki, hogy a kölcsönünk összegének hány százaléka lesz a tőketartozáson kívüli, további összköltségünk az ügyintézés és a futamidő alatt. A lakossági fogyasztási hitelek esetében jelenleg a THM maximum 5,75 százalék (2020. december 31-ig), ez a kormány, koronavírus-járvány miatt hozott rendelkezése miatt van így. Elmondható, hogy a THM egy jó összehasonlítási érték, hiszen minél alacsonyabb, a kölcsönünk annál kedvezőbb, olcsóbb, de tudni kell, hogy a THM sem tartalmaz minden költséget. A teljes hiteldíj mutatóban nem szerepelnek a hitel folyósításával nem összefüggő, valamint annak folyósítása előtt felmerülő díjak. A következő költségek tehát plusz terhet jelenthetnek az adósnak: hitelbírálati díj, rendelkezésre tartási jutalék, a futamidő meghosszabbításának költsége, biztosítási-, garancia-, átutalási költségek, késedelmi kamat, egyéb tételek.

Jelenleg szigorúbb a bankok hitelbírálata

Az általános tapasztalatok szerint a pénzintézetek a korábbinál kicsit szigorítottak hitelbírálati eljárásukon. Ez nem érint minden személyi kölcsönt, de érdemes számba venni néhány dolgot a keresgélés-döntés előtt. Például a határozott idejű munkaszerződés néhány banknál kizáró (vagy korlátozást jelentő) tényező, tehát sokszor hiába van meg a megfelelő munkaviszony. A határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezőktől pedig sokszor nem három hónapos folyamatos munkaviszony igazolást kérnek, hanem minimum hat hónaposat. Az utóbbi időszakban a hitelösszegek maximuma is csökkent.

Fontos az átláthatóság

A bankoknak ajánlataikban kötelező feltüntetniük a következő információkat termékeikről, erre törvény kötelezi őket. Ilyen a hitelösszeg és a kamat mértéke, a futamidő nagysága, a hitelkamat típusa (rögzített, változó, vegyes), a THM, a halasztott fizetés formájában nyújtott hitel esetén a termék/szolgáltatás ára, illetve az önrész. Ezek mellett a hirdetményben az ügyfeleknek látniuk kell a leendő adós által visszafizetendő teljes összeget, valamint a törlesztőrészlet nagyságát. A pénzintézeteknek továbbá egy példán keresztül le kell vezetniük a hitelezés folyamatát meghatározott összegre és futamidőre.

Mit jelent a törlesztési moratórium?

A magyar állam a koronavírus-járvány okozta nehezebb gazdasági helyzetre való tekintettel 2020 tavaszán törlesztési moratóriumot hirdetett, ami azt jelentette, hogy a döntés előtt (2020. március 18.) kötött lakossági hitelek törlesztőrészleteit nem kell megfizetni egy adott időszakban. Az eredeti szabályozás alapján ez az időszak 2020. december 31-ig tart, de nemrég meghosszabbították, fél évvel, 2021. június 30-ig. A hosszabbítással nem élhet minden adós, csak a munkanélküliek, a gyermeket várók és nevelők, a nyugdíjasok, a közfoglalkoztatottak és a különböző, meghatározott pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások. A moratórium önkéntes, aki szeretné, továbbra is törlesztheti hitelét. A törlesztési moratórium nem jelenti a tartozás, vagy annak egy részének elengedését, egyfajta haladékról van szó, amely jól jön a nehezebb anyagi helyzetben lévőknek.

Így kaphatod meg a hitelt

Gyorskölcsön ajánlatok 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Gyorskölcsön ajánlatok 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Gyorskölcsön ajánlatok 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Gyorskölcsön ajánlatok 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A THM a Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; azt mutatja meg az ügyfél számára, hogy egy év alatt a tőketartozáson túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM tartalmazza a kamatot, a kezelési költséget, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díját. THM jelentéséről bővebben itt olvashatsz.

A gyorskölcsön tulajdonképpen egyfajta személyi kölcsön, aminek lényege az, hogy a szokásos átfutási időhöz képest lényegesen gyorsabban lehet pénzhez jutni általa. Az átlagos folyósítási idő 24 óra, de vannak konstrukciók, amik akár egy óra alatt is hozzáférhetőek.

Ahogy a normál személyi kölcsönöknél, úgy a gyorskölcsön esetében is 10.000.000 forint, ám ez csak egyes bankokra igaz. Többnyire 3.000.000 forint a felső határ, de vannak olyan konstrukciók, ahol ez csupán néhány százezer forintot jelent.

Hitelkonstrukciótól illetve banktól függ, hogy milyen hosszú a futamidő, de a legtöbb, ami elérhető, 8 év. A minimális futamidő szintén többféle lehet, de általában fél-egy év.

Ha gyorskölcsönt igénylünk, akkor a pozitív hitelbírálat esetén a folyósítási díjat, a számla vezetésének díját, illetve egyéb díjakat is felszámolhat a bank, amennyiben igénybe vettünk kiegészítő szolgáltatásokat is. Akcióban ezek a díjak megszűnhetnek.

A gyorskölcsön egyfajta személyi kölcsön, tehát sem fedezet, sem önerő nem szükséges hozzá.

A kötelező dokumentumok beszerzése után online, a választott bank weboldalán keresztül kell leadni a kölcsönigénylést. Személyes ügyintézésre a gyorskölcsönök esetében nincs lehetőség, mert az online folyamat szavatolja a gyorsaságot.

Kizáró okok minden hitel, így a gyorskölcsönök esetében is vannak; ezek egyik része a banktól függ, a másik pedig a központi szabályozáshoz tartozik. Az utóbbiak a következők:

  • a negatív KHR adóslistán való szereplés
  • a jövedelem nem éri el az elvárt szintet, vagy nem igazolható
  • a minimális munkaviszony még nincs meg
  • az életkor nem megfelelő
  • a magyarországi lakcím hiánya
  • JTM szabályozásnak nem felel meg a kérelem

Ha késedelmes a fizetés, késedelmi kamatot terhelnek, ha viszont egy meghatározott ideig nem történik befizetés, akkor a pénzintézet felmondja a hitelszerződést, és egy összegben követeli a fennmaradó tőketartozást, illetve az egyéb terheléseket. A felmondás idejét a szerződés tartalmazza.

Két pénzintézet is kínál gyorskölcsönt KHR-es ügyfeleknek: a Cofidis és a Provident Bank. A Cofidis csak a passzív státuszú ügyfeleknek, a Provident Bank az aktív listásoknak kínál gyorskölcsönt.

Legutóbbi blogbejegyzések

Elektromos autó vásárlása: mutatjuk, miből finanszírozhatod

Elektromos autó vásárlása: mutatjuk, miből finanszírozhatod

2022.01.19.

Az elektromos autó vásárlását többféle forrásból is meg lehet finanszírozni, ám sajnos nem mindenkinek – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Nyugdíjbiztosítás vagy önkéntes nyugdíjpénztár? Segítünk eldönteni!

Nyugdíjbiztosítás vagy önkéntes nyugdíjpénztár? Segítünk eldönteni!

2022.01.17.

Nyugdíjbiztosítás vagy önkéntes nyugdíjpénztár? A nyugdíj előtakarékosság két leginkább népszerű formájáról van szó. Ahhoz, hogy dönteni tudjunk közöttük, érdemes megismerni a részleteket!

Tovább olvasom
Nyolc tipp az új évre a nagyobb pénzügyi tudatosságért

Nyolc tipp az új évre a nagyobb pénzügyi tudatosságért

2022.01.14.

Az elmúlt időszak járványhelyzete és az abból adódó gazdasági gondok okán még azok is a bőrükön érezhették a tudatos pénzügyi tervezés hiányát, akiknek korábban nem voltak anyagi gondjaik. A megfelelő pénzügyi tudatosságért nem elég terveket szőni, hanem tenni is kell – ez a tanács napjainkban egyre hangsúlyosabbá válik.

Tovább olvasom
Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

2022.01.12.

A szüneteltetés a babaváró hitel egyik lehetősége, ami a gyermek megszületése után válik elérhetővé – lássuk, érdemes-e igényelni!

Tovább olvasom