Autóhitel ajánlatok 2023

Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Unicredit

Fix Kamat személyi kölcsön

Akár 80 000 Ft jóváírással*

THM14,41% - 21,77%Kamat: 12,44% - 18,00%
Futamidő12 - 96 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 12.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍVMBÉR

Induló költségek nélkül, hitelkiváltásra is igényelhető

THM19,13%*Kamat: 17,39%
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg300.000 - 10.000.000 FtHitelkiváltás: max. 10 M Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

magnet

MagNet Személyi kölcsön

A teljes futamidőre fix kamattal

THM14,5% - 21,6%Kamat: 11,47% - 19,47%
Futamidő12 - 120 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 8.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

K&H

K&H személyi kölcsön autóvásárlásra

Fix törlesztőrészlet

THM21,1% - 27,2%Kamat: 18,99%
Futamidő24 - 120 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Cofidis

Megújuló Hitel

Akár nettó 100 000 Ft igazolt jövedelemtől

THM34,20% - 37,00%Kamat: 34,20% - 37,00%
Futamidő14 - 54 hónap
Hitelösszeg100.000 - 1.500.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Provident

Provident Havi Kölcsön

Kezes és fedezet nélkül

THM36,8%Kamat: 31,76%
Futamidő30 hó
Hitelösszeg600.000 Ft - 1.500.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Fixen kamatozik a teljes futamidő alatt

THM14,9% - 29,5%Kamat: 14,99% - 24,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 8.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

Autóhitel

Autóra volna szükségünk a munkánk, vagy egyéb okok miatt, de nem áll a rendelkezésünkre elegendő összeg a megfelelő típus megvásárlásához? Szeretnénk megoldani ezt a problémát? Autóhitel a megoldás.

Az autóhitel online is egyszerűen igényelhető, ha szeretnénk felvenni, akkor számos lehetőség közül választhatunk. Felvehetünk egy személyi kölcsönt, lízingelhetjük az autót, illetve választhatunk olyan konstrukciót, ahol a megvásárolt gépjármű a hitel fedezete. A döntés a miénk, ám érdemes mérlegelni, hogy melyik lehetőséggel járunk jobban. A személyi kölcsön esetében az autó a tulajdonunk lesz, míg a másik két verziónál a bank a tulajdonosa, és csak a futamidő végén kerül a forgalmi a nevünkre, ráadásul a lízing esetében ehhez még maradványértéket is fizetni kell. Cserébe a személyi kölcsön kamata némileg magasabb lehet, viszont, ha el akarjuk adni az autót, akkor azt bármikor megtehetjük, és elkölthetjük az árát akár a hitel törlesztésére, akár másra, amire szükségünk van.

Az autóhitel felhasználható használt és új autóra is, ám jó, ha tudjuk, hogy jelenleg a személyi kölcsönök maximálisan adható hitelösszege nem haladja meg a 10 millió forintot, tehát, ha ennél drágább autó vásárlása a cél, akkor másik lehetőséget kell keresni.

Az autóhitel előnyei

Az autóhitel egyik legfontosabb előnye az, hogy általában alacsonyabb kamatokkal rendelkezik, mint a személyi kölcsön. A kamata azonban változó lehet, mivel az árfolyamok és az infláció változása befolyásolhatja azt. Az autóhitel felvétele előtt érdemes alaposan áttekinteni a különböző hitelajánlatokat, és összehasonlítani azok kamatait, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb hitelt.

Autóhitel – személyi kölcsön

A személyi kölcsön egy olyan hitelfajta, ami lehetővé teszi, hogy pénzt vegyünk fel egy adott célra, és azt az adott összeget visszafizessük meghatározott idő alatt. A személyi kölcsön általában kisebb összegekről szól, mint az autóhitel, és az éves kamatlábak magasabbak lehetnek. Azonban a személyi kölcsön nagy előnye, hogy azt szabadon fel lehet használni, így nem csak autóvásárlásra, hanem egyéb kiadásokra is igénybe vehető. Mind az autóhitel, mind a személyi kölcsön felvétele előtt fontos alaposan megvizsgálni a törlesztőrészleteket, az éves kamatlábat, az egyéb díjakat és a fizetési feltételeket. Érdemes megfontolni a különböző hitelajánlatokat, és összehasonlítani azokat, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb hitelt.

Autóhitel igénylés – mire figyeljünk?

Az autóhitel és a személyi kölcsön felvételekor fontos figyelembe venni a hitelfelvevők anyagi helyzetét, és a törlesztőrészletek megfizetésének képességét is. A személyi kölcsön lehetőséget biztosít az autóvásárlásra és más kiadások fedezésére is.

Személyi kölcsön autóvásárlásra

Az autóhitel egy olyan hiteltermék, amelyet autó vásárlására lehet felvenni. Az autóhitel egy banki hitel, és általában kamattal terhelt. Leggyakrabban az autó értékének egy részét fedezi, és a vásárló a hitelt hosszú időn keresztül fizeti vissza. A személyi kölcsön pedig egy olyan hiteltermék, amelyet általában nem specifikus célra vesznek fel, és a hitelfelvevő személy jövedelmének és hitelképességének megfelelően kerül meghatározásra.

Pénzügyi segítség autóvásárláshoz

Az autóhitel felvétele általában az autó vásárlásának idején történik. Az autóhitel felvételekor szükség van a hitelfelvevő személyes adataira, jövedelemigazolásra és egyéb dokumentumokra, például az autó vételárának igazolására. Leggyakrabban hosszú távú hitel, és a hitelkamat és a törlesztési időszak hossza a hitelfelvevő jövedelmének és hitelképességének függvényében kerül meghatározásra.

Az autóhitel legfontosabb előnye az, hogy lehetővé teszi az autó vásárlását akkor is, ha az autó vételára meghaladja a hitelfelvevő rendelkezésére álló összeget. Az autóhitelnek azonban vannak hátrányai is. A kapcsolódó költségek magasabbak lehetnek, mint egy személyi kölcsönhöz kapcsolódó költségek. Ezenkívül gyakran szigorúbb hitelképességi és jövedelmi követelményeket támaszt a hitelfelvevővel szemben.

A személyi kölcsön felvétele általában a hitelfelvevő személyes döntése alapján történik. A személyi kölcsön felvételekor általában szükség van a hitelfelvevő személyes adataira és jövedelemigazolásra. A személyi kölcsön leggyakrabban rövid távú hitel, és általában alacsonyabb kamatokkal rendelkezik, mint az autóhitel. A személyi kölcsön nem specifikus célú, szabadon bármire felhasználható.

Miért jó az autóhitel?

Az autóhitel olyan hitel, amelyet autóvásárlásra vehetünk fel. Nagyon hasonló a személyi kölcsönhöz, de az autóhitelhez az autó az alap, amelyre a hitelt felvenni szeretnénk. Az autóhitel összegét általában az autó ára határozza meg, de a pénzintézetek általában hajlandóak kölcsönt adni a teljes autóvásárlási költségre is.

Az autóhitel számos előnnyel járhat.

Először is, lehetővé teszi, hogy az autóvásárlást finanszírozzuk anélkül, hogy egyszerre nagy összeget kellene kifizetnünk.

Másodszor, lehetővé teszi számunkra, hogy hozzáférjünk magasabb árkategóriájú autókhoz, amelyeket különben nem tudnánk megvásárolni.

Harmadszor, segít javítani a hitelképességünket, mivel megmutatja, hogy képesek vagyunk hitelt törleszteni.

Az autóhitel – részletek

Az autóhitel általában fix kamatozású hitel, ami azt jelenti, hogy a kamatot a hitel futamideje alatt nem változtatják meg. A futamidő általában 1 és 7 év között van, bár az autó hitelből történő teljes kifizetése esetén a futamidő rövidebb is lehet. Az autóhitel előre meghatározott havi törlesztőrészlet formájában fizetendő, amelyet a futamidő alatt kell törleszteni.

Az autóhitelt pénzintézetektől vagy bankoktól lehet felvenni. Az igényléséhez általában szükséges az adóazonosító szám, a munkáltatói igazolás, az utolsó 3 havi bankszámlakivonat, a lakcímkártya, valamint az autó megvásárlására vonatkozó dokumentumok (például az autó forgalmi engedélye).

Autólízing – autóvásárlás lízinggel

Az autólízing olyan finanszírozási módszer, amely lehetővé teszi az autóvásárlást úgy, hogy az autóvásárló nem vásárolja meg az autót, hanem bérbe veszi azt egy meghatározott időszakra. Az autólízing általában hosszabb távú megoldás, mint az autóhitel, és általában néhány évre szól.

Az autólízing során az autót a lízingcégtől bérli az ügyfél, és a havi törlesztőrészletet az autó lízingdíjából állítják össze. Az autólízingnek számos előnye van az autóhitellel szemben. Az autólízing általában alacsonyabb havi törlesztőrészletet jelent, mint az autóhitel, mivel az autó teljes összegét nem kell előre kifizetni. Az autólízing fizetési feltételei rugalmasabbak, mint az autóhitel esetében, és általában lehetőség van a futamidő hosszabbítására vagy rövidítésére, valamint az átalakításra és a szerződés felmondására.

Autólízing – részletek

Az autólízing során az autó addig a lízingcég tulajdonában van, amíg az ügyfél kifizeti a szerződésben meghatározott összes törlesztőrészletet. Az autólízing végén az ügyfélnek lehetősége van az autó megvásárlására a lízingcégtől, vagy visszaadhatja az autót, és újabb autólízing szerződést köthet egy másik autóra.

Az autólízing során az ügyfélnek általában nem kell letétet fizetnie, és az autó fenntartási költségei a lízingcéget terhelhetik. Az autólízing általában hosszabb időtartamot jelent, mint az autóhitel, és általában magasabb kamattal jár, de az ügyfélnek lehetősége van arra, hogy az autót a lízingdíj fizetése után megvásárolja.

Autóhitel, autólízing – mi a különbség?

Az autólízing és az autóhitel közötti fő különbség az, hogy az autóhitel esetében az ügyfél az autó tulajdonosa, míg az autólízing esetében az autót a lízingcégtől bérli. Az autólízing lehetőséget nyújt az autóvásárlásra olyan ügyfelek számára, akik nem tudnak egyszerre nagy összeget kifizetni, és lehetőséget ad az autó cseréjére, ha a szerződés véget ér.

Az autólízing egy olyan autófinanszírozási lehetőség, amely lehetővé teszi az autó használatát anélkül, hogy meg kellene vásárolnunk. Az autólízing lényege, hogy az autót bérbe vesszük a lízingcégtől, és egy előre meghatározott időszakon keresztül használjuk azt. Az autólízing nagyon hasonló az autóhitelhez, de az autólízing esetében az autó nem azonnal kerül az ügyfél tulajdonába.

Az autólízing és az autóhitel közötti különbség az, hogy az autóhitel esetében az autó a pénzintézet tulajdonába kerül, míg az autólízing esetében az autó csak bérelhető. Az autóhitel esetében a pénzintézet a tulajdonjogot is átadja az ügyfélnek, míg az autólízing esetében az autó a lízingcég tulajdonában marad.

Melyiket válasszuk? Lízing vagy autóhitel?

Az autólízing olyan hiteltermék, ami lehetővé teszi az autóvásárlást, de különbözik az autóhiteltől. Az autólízing esetén a pénzintézet a tulajdonosa az autónak, míg az ügyfél a jármű használatáért fizet. Az autólízing hasznos lehet azoknak, akik később szeretnék megtartani a járművet, de nem szeretnének egyszerre nagy összeget fizetni érte.

Az autólízing előnye az autóhitellel szemben, hogy az autó tulajdonjoga a hitelintézet vagy az autófinanszírozó vállalat kezében marad, így az ügyfél nem veszi fel az autóra a teljes hitelt. Az autólízing törlesztőrészlete általában alacsonyabb, mint az autóhitelé, mivel az autó tulajdonjoga nem kerül át az ügyfélre. Az autólízing további előnye, hogy az autó fenntartási költségeit az autófinanszírozó viselheti, így az ügyfélnek csak az autó használatáért kell fizetnie. Az autólízing igényléséhez szükséges dokumentumok hasonlóak az autóhitelhez. Az autólízing igényléséhez nincs szükség kiemelkedően jó hitelminősítésre, mivel az autó tulajdonjoga a bank vagy az autófinanszírozó kezében marad.

Fix kamatozású autóhitel

A fix kamatozású autóhitel olyan kölcsön, amelyben a kamatösszeg a hitel futamideje alatt nem változik. Ez azt jelenti, hogy a hitelt felvevő személynek minden hónapban azonos összeget kell fizetnie a kamatra és a tőkére. A fix kamatozású autóhitel ideális választás lehet azoknak az embereknek, akiknek szükségük van az autóvásárláshoz szükséges pénzre, és szeretnék előre tudni, hogy mennyit kell fizetniük a hitel teljes futamideje alatt.

A fix kamatozású autóhitel előnyei

A fix kamatozású autóhitel előnye az, hogy a kamatösszeg előre meghatározott, és nem változik a futamidő alatt. Ez azt jelenti, hogy a hitelt felvevő személy tudja, hogy mennyi pénzt kell fizetnie havonta, így könnyen tervezheti a kiadásait. További előnye, hogy az éves kamat és a havi törlesztőrészlet összege előre kiszámítható, így könnyen összehasonlíthatóak a különböző hitelajánlatok.

Az autóhitel felvétele előtt fontos tudni, hogy a fix kamatozású autóhitel kamata általában magasabb lehet, mint a változó kamatozású autóhitelé. Ez azt jelenti, hogy a havi törlesztőrészlet magasabb lehet a fix kamatozású autóhitel esetén, mint a változó kamatozású autóhitel esetén. Azonban a fix kamatozású hitel előnye az, hogy a kamatösszeg előre meghatározott, így a hitelt felvevő személy tudja, hogy a teljes futamidő alatt mennyit kell fizetnie.

Az autóhitel felvétele előtt érdemes összehasonlítani a különböző hitelajánlatokat, és figyelembe venni az éves kamatot, a havi törlesztőrészletet, a hitel futamidejét és az egyéb díjakat. A fix kamatozású autóhitel általában magasabb kamatozású lehet, de az előre meghatározott kamatösszeg miatt a havi törlesztőrészlet előre kiszámítható, és így tervezhető.

Az autóhitel felvétele előtt érdemes körültekintően elvégezni a hitelösszeg és a futamidő számításait, hogy megállapítsuk, milyen törlesztőrészletre van szükségünk. Fontos megjegyezni, hogy az autóhitel egy hosszú távú döntés. Legyünk körültekintőek.

Autóhitel kalkulátor

Az autóvásárlás fontos döntés, és az autóhitel felvétele előtt érdemes alaposan átgondolni a lehetőségeket. Az autóhitel kalkulátorok segítségével könnyedén kiszámíthatjuk, hogy mennyi lesz a havi törlesztőrészletünk, és milyen összeggel kell számolnunk a teljes futamidő alatt. Az autóhitel kalkulátorok online elérhetőek, és könnyen használhatóak. Általában csak néhány adatot kell megadnunk, például a hitelösszeget és a futamidőt. A kalkulátor az adatok alapján kiszámítja a havi törlesztőrészletet, és megmutatja, hogy mennyit kell fizetnünk összesen a hitel teljes futamideje alatt.

Az autóhitel kalkulátorok előnye az, hogy segítenek a hitelösszeg és a futamidő kiválasztásában. Az online kalkulátorok azonnal megmutatják, hogy mennyit kell havonta fizetnünk, így könnyedén összehasonlíthatjuk a különböző ajánlatokat. A kalkulátorok további előnye az, hogy számos hitelajánlatot összehasonlítanak, így könnyedén megtalálhatjuk a legjobb ajánlatot.

Használni kell az autóhitel kalkulátort!

Hogy találhatjuk meg a legjobb autóhitelt gyorsan?

Az autóhitel kalkulátorok használatának egyik előnye az, hogy a kalkulátorok általában nagyon gyorsak és egyszerűen használhatóak. Csak néhány adatot kell megadnunk, és a kalkulátor azonnal kiszámítja a havi törlesztőrészletet. A kalkulátorok nem igényelnek különösebb pénzügyi ismeretet, így bárki könnyedén használhatja őket. Fontos, hogy a kalkulátorok általában nem veszik figyelembe az összes díjat, például a szerződéskötési díjat és az egyéb díjakat.

Az autóhitel kalkulátorok használata előtt érdemes alaposan átnézni a különböző ajánlatokat, és megfontolni az összes költséget. Hogy a legjobb autóhitelt találhassuk meg.

autóhitel kalkulátor

Az autóhitel igénylés költségei

Az autóhitel felvétele előtt fontos tisztában lenni a hitellel járó költségekkel. Az autóhitelnek többféle költsége lehet, mint például a kamat, a kezelési költség, a szerződéskötési díj és a biztosítás költsége.

Az egyik legfontosabb költség a kamata. A kamat a hitel összegétől, a futamidőtől és a hiteltípustól függően változhat. Az autóhitel kamata általában fix. A fix kamatozású hitel esetében a kamat a teljes futamidő alatt ugyanaz marad.

A kezelési költség a pénzintézet által felszámított költség, amely az autóhitel felvételének költségeit fedezi. Az összeg általában a hitelösszeg százalékában kerül kiszámításra.

A szerződéskötési díj a pénzintézet által felszámított költség, amely a hitelszerződés létrehozásának költségeit fedezi. Az összeg általában egyszeri díj, amelyet a hitel felvételekor kell kifizetni.

Az autóhitelhez gyakran kapcsolódik biztosítás költsége is. Az autóhitel biztosítása lehet kötelező és opcionális is. A kötelező biztosítás általában az autó felelősségbiztosítását jelenti, amely az esetleges károkra vonatkozik, amelyeket másoknak okozunk. Az opcionális biztosítások között szerepelhet például a Casco biztosítás, az életbiztosítás vagy az egészségbiztosítás. Az autóhitelnek további költségei lehetnek, például a késedelmi kamatok, az előtörlesztési díjak. Az autóhitel felvételétől és a pénzintézettől függően eltérő költségek is lehetnek.

Az autóhitel felvétele előtt érdemes alaposan átgondolni a lehetőségeket, és összehasonlítani a különböző ajánlatokat. Az autóhitel kalkulátorok segítségével könnyedén kiszámíthatjuk a törlesztőrészleteket, és megtudhatjuk, hogy mennyibe kerül számunkra az autóhitel igénylése.

Az autóhitel igénylés feltételei

Az autóhitel felvétele nagy felelősséggel jár, ezért a pénzintézetek bizonyos feltételeket támasztanak a hiteligénylőkkel szemben. Az igénylés feltételei eltérőek lehetnek a pénzintézetektől függően, de általában az alábbiakat tartalmazzák:

Jövedelem: Az autóhitel felvételéhez rendszeres jövedelemre van szükség. A pénzintézetek általában minimális havi jövedelemkövetelményt állapítanak meg, amelynek összege eltérő lehet a pénzintézetek között. Az igénylőnek azonban rendszeres jövedelemmel kell rendelkeznie, amelyből törleszteni tudja az autóhitelt.

Hitelmúlt: A hitel felvétele előtt a pénzintézet ellenőrzi az igénylő hiteltörténetét. Az adósságok, a késedelmes fizetések, valamint a rossz hiteltörténet akadályozhatja az autóhitel felvételét.(KHR)

Életkor: Az autóhitel igénylésének korhatárai eltérőek lehetnek a pénzintézetek között. Általában legalább 18 évesnek kell lenni, de vannak olyan pénzintézetek is, amelyek 21 éves kor alatt nem biztosítanak autóhitelt.

Határidők: Az autóhitel igényléséhez szükség lehet az igénylő személyi okmányaira, jövedelemigazolásra, valamint hitelbírálati dokumentumokra. A hitelintézetek általában rövid határidőket szabnak meg ezeknek a dokumentumoknak a benyújtására.

Az autóhitel felvételének feltételei eltérőek lehetnek a pénzintézetek között, ezért fontos, hogy előzetesen tájékozódjunk az igénylés előtt.

A jövedelem szerepe

Az autóhitel egy népszerű lehetőség azok számára, akik szeretnének autót vásárolni, de nem rendelkeznek elegendő pénzzel a teljes összeg kifizetésére. Az igényléséhez azonban bizonyos feltételeknek kell megfelelni.

Az első és legfontosabb feltétel, hogy rendelkezzünk megfelelő jövedelemmel. A pénzintézetek általában ellenőrzik a hitelfelvevő jövedelmét, hogy biztosítsák a hitel visszafizetését. Általában szükséges valamilyen dokumentumot benyújtani, amely igazolja a jövedelmet, például a bérszámfejtési lapot, a NAV által kiállított jövedelemigazolást vagy a vállalkozói igazolványt.

A második fontos feltétel, hogy rendelkezzünk megfelelő hitelképességgel. A hitelképesség azon képességünket jelenti, hogy visszafizessük az autóhitelt. A hitelintézetek általában a hitelképességet számos tényező alapján értékelik, például a jövedelmünk, az életkorunk, az adósságunk, a hitelmúltunk és az általános pénzügyi helyzetünk.

A hitelfelvevőnek általában saját lakcímkártyával és személyi igazolvánnyal kell igazolnia a személyazonosságát. Ezenkívül szükség lehet az adóazonosító számra, a bankszámlaszámra és az autó okmányaira. Az autóhitel felvételének egyéb feltételei közé tartozhat a korhatár, az állampolgárság vagy a lakóhely. A pénzintézeteknek saját feltételrendszerük van, amely meghatározza, hogy milyen típusú autókat lehet hitelre vásárolni, mennyi önerőt kell biztosítani, milyen hitelösszegek állnak rendelkezésre, és milyen hosszú futamidők vannak. Az autóhitel felvételéhez általában szükséges a biztosítás is. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellett számos egyéb biztosítás is elérhető, például a Casco biztosítás, az életbiztosítás vagy az egészségbiztosítás.

Érdemes hitelből autót vásárolni?

Az autóvásárlás nagy költséggel jár, és sok embernek nincs elegendő megtakarítása, hogy készpénzben fizesse ki az autó árát. Ezért sokan választják az autóhitelt, mint finanszírozási lehetőséget. Az autóhitelnek számos előnye van, amelyeket érdemes megfontolni, mielőtt döntést hozunk az autóvásárlás módjáról.

Az autóhitel felvételének legfőbb előnye, hogy lehetővé teszi az autó vásárlását, anélkül hogy azonnal meg kellene fizetni az egész összeget. Ehelyett, az autóhitel segítségével, az autó vételárából csak egy kisebb összeget kell letenni, és a fennmaradó részt a hitel segítségével törleszthetjük havi részletekben. Ez lehetővé teszi, hogy az autóvásárlás költségei eloszoljanak több hónapra vagy évre, és így könnyebb az autó finanszírozása.

Az autóhitelnek az egyik legfőbb előnye, hogy lehetővé teszi az autó vásárlását, anélkül, hogy azonnal befektetnénk az összes pénzünket az autóba. Ezáltal maradnak eszközeink, amelyeket felhasználhatunk a váratlan kiadások vagy más szükséges kiadások fedezésére. Lehetővé teszi, hogy megvásároljuk az autót, és a hitel összegének egy részét befektethessük más dolgokba.

A másik előnye az, hogy lehetővé teszi az autóvásárlást olyanok számára, akik nem rendelkeznek elegendő megtakarítással. Az autóhitel segítségével, a vásárlók egy kisebb összeget letesznek, majd havi törlesztőrészletekkel fizetik vissza a maradék összeget. Ez lehetővé teszi az autóvásárlást olyanok számára, akiknek nincs elegendő pénzük az autó megvásárlásához.

Az autóhitelnek azonban vannak költségei is, amelyeket figyelembe kell venni. Az autóhitelre felvett összeg kamatot és egyéb díjakat tartalmaz, amelyek hozzáadódnak a vásárlási költséghez. Az autóhitel törlesztésének késedelme vagy elmulasztása szintén nagy költségeket jelenthet.

Autóhitel online

Az online hiteligénylés egyre népszerűbb megoldás, amikor finanszírozási lehetőséget keresünk. Az autóvásárlás is egy olyan terület, ahol az online hiteligénylés lehetősége kínálkozik. Az autóhitel igénylése online módon egyszerű, gyors és kényelmes lehetőség a pénzintézetek által kínált hagyományos banki megoldások helyett.

Az online hiteligénylés előnyei közé tartozik az egyszerű és gyors folyamat. Az online hiteligénylés során nincs szükség hosszadalmas papírmunkára, ami időt takarít meg mind az ügyfél, mind a bank számára. Az online hiteligényléshez csak internetkapcsolatra van szükség, és az ügyfél adatainak megadására. A hiteligénylőnek általában csak néhány adatot kell megadnia, például a nevét, az elérhetőségeit, a jövedelmi helyzetét és a hitel összegét.

Az online hiteligénylés során az ügyfél a hitelkalkulátor segítségével könnyedén kiszámíthatja a hitel összegét, a futamidőt és a havi törlesztőrészletet. Az online hitelkalkulátorok általában gyors és pontos eredményeket szolgáltatnak, és lehetővé teszik az ügyfél számára, hogy előre megtervezze a hitel felvételt. Az autóhitel esetében az online hitelkalkulátorok segítségével könnyedén összehasonlíthatók a különböző hitelajánlatok, így az ügyfél a legjobb ajánlatot választhatja ki.

Az online hiteligénylés során az ügyfél általában elektronikusan aláírt hitelszerződést kap. Az elektronikus aláírás lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy bárhol és bármikor aláírja a hitelszerződést, ami nagyon kényelmes lehetőség. Az elektronikus aláírás a hitelintézetek számára is nagyon előnyös, mert csökkenti a papírmunkát és a kezelési költségeket.

Autóhitel online – gyorsan, egyszerűen. kényelmesen

Az online hiteligénylés manapság egyre népszerűbb lehetőség, különösen az autóhitel esetében. A technológia fejlődése lehetővé teszi, hogy az ügyfelek kényelmesen és biztonságosan igényelhessenek hitelt az otthonuk kényelméből, és a folyamat időt és pénzt takarít meg.

Az online hiteligénylés folyamata viszonylag egyszerű. Először is, érdemes az autóhitel kalkulátort használni, hogy kiszámítsuk a fizetendő havi törlesztőrészlet nagyságát, valamint a kamatokat és az egyéb díjakat. A kalkulátor általában a banki weboldalon vagy az alkalmazásban érhető el.

Miután kiválasztottuk a megfelelő ajánlatot, az online hiteligénylési űrlapot kell kitöltenünk. Az űrlap általában az ügyfél nevét, címét, jövedelmét, a hitel összegét és futamidejét tartalmazza. Fontos, hogy az adatok pontosak legyenek, mivel ezek alapján fogják eldönteni a hitelkérelmünk elfogadását.

Az űrlap kitöltése után a bank általában néhány munkanapon belül visszajelzést ad a hiteligénylésről. A jóváhagyás után az összeg általában azonnal átutalásra kerül az ügyfél számlájára, és már kezdhetjük is az autóvásárlást.

Az online hiteligénylés számos előnyt kínál az ügyfelek számára. Először is, gyors és kényelmes lehetőséget nyújt az autóhitel igénylésére, különösen azoknak, akik nem szeretnének személyesen felkeresni egy bankfiókot. Emellett az online hiteligénylés általában alacsonyabb költségekkel jár, mint a hagyományos hitel igénylése, mivel az ügyfeleknek nem kell fizetniük a banki alkalmazottak szolgáltatásaiért.

Az online hiteligénylés során az ügyfeleknek gondosan át kell olvasniuk az ajánlatot és az általános szerződési feltételeket, hogy biztosak legyenek abban, hogy megértették és elfogadták a hitel feltételeit.

Így kaphatod meg a hitelt

Autóhitel ajánlatok 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autóhitel ajánlatok 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autóhitel ajánlatok 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autóhitel ajánlatok 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Többféle hitelből lehet autót vásárolni, ám a leggyakoribb a személyi kölcsönök erre fejlesztett altípusa használt, illetve kisebb értékű autó esetén. A 10.000.000 forintot meghaladó értékű autókra ez nem alkalmazható, ezekben az esetekben a lízing a szokásos eljárás. További informácót itt találsz, kattints ide.

A felvehető hitelösszeg bankonként változhat, de a maximum, amit egyes pénzintézetek folyósítanak a feltételek teljesítése esetében, 10.000.000 forint.

Szintén bankonként eltérő; általában 1 és 8 év között mozog.

A THM egy betűszó, a Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése, és azt mutatja meg, hogy egy év alatt mekkora összeget kell visszafizetni a tőkén túl. A kamat, a kezelési költség, a bankszámlavezetés díja, jelzáloghitel esetén pedig ezen felül az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás és a helyszíni szemle díja adja a THM összegét.

Attól függően, hogy az adott hitel akciós-e, vagy sem, várható folyósítási díj, számlavezetési díj, illetve egyéb díjak is, amennyiben elő-, vagy végtörleszteni szeretnénk. Nem szabad elfelejteni, hogy az autóvásárlásnak egyéb költségei is vannak, mint például az átíratás, vagy a kötelező biztosítás díja.

Létezik olyan konstrukció, amelynek esetében a megvásárolt autó lesz a fedezet, és csak a futamidő végeztével kerül az adós tulajdonába, ám a személyi kölcsönök esetében csupán jövedelemigazolásra van szükség. Érdemes utánanézni az adott hitel feltételeinek, illetve annak, hogy melyikkel járunk jobban.

A megfelelő, épp ezért kiválasztott hiteltípushoz szükséges dokumentumok beszerzése után el kell indítani az igénylést egy bankfiókban, illetve bizonyos esetekben online, majd, a pozitív hitelbírálat után folyósításra kerül az igényelt hitelösszeg.

Amennyiben a választott hitelkonstrukció szerint az autó a hitel fedezetét képezi, akkor a válasz igen, hiszen így tulajdonképpen a gépjármű a pénzintézet tulajdona. Ha viszont személyi kölcsön alapú autóvásárlási hitelt igényeltünk, akkor nem; ebben az esetben a késedelmi kamatokkal kell számolni, illetve a szerződésben meghatározott idő leteltével a hitel felmondásra kerül, és egy összegben kell visszafizetni a fennmaradt tőketartozást az addig felgyűlt egyéb költségekkel együtt.

A legtöbb banknál nem, ám aktív listásoknak a Provident, a passzív listán szereplő ügyfeleknek pedig a Cofidis folyósít hiteleket.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Fordulat a lakáspiacon: 9 év után először csökkentek az árak

Az Expresszkölcsön szakértői annak jártak utána, hogy milyen irányban változnak a lakásárak, és annak, hogy ez hogyan hat a vásárlókra, az eladókra és a lakástulajdonosokra. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy ne csak az ingatlant eladók és vevők, de az ingatlan tulajdonosai is tisztában legyenek azzal, hogy milyen hatással van rájuk egy lakáspiaci fordulat. Mutatjuk, mire jutottunk.

Tovább olvasom
Ne maradj le! Így juthatsz akár 280.000 Ft adó-visszatérítéshez!

Magyarországon az állam támogatja azokat, akik önkéntesen megtakarítanak. Ez az állami támogatás adó-visszatérítés formájában történik, ami akár évi 280 ezer forint is lehet. Szakértőink segítenek elkerülni, hogy lemaradj erről, hiszen akár 280 ezer forintot is ad az állam. Tippek, ötletek, határidők a cikkben.

Tovább olvasom
Értékpapírszámla nyitása: útmutató befektetőknek a magas infláció idején

Az értékpapírszámla az alapköve lehet a befektetési portfóliónknak. Akkor, amikor magas az infláció, kiemelten fontos, hogy ne csak megőrizzük a befektetéseink értéket, de infláció feletti hozamot is el kell érni. Utánajártunk, hogy mi is az az értékpapírszámla, és hogy vehetjük fel vele a harcot az inflációval szemben.

Tovább olvasom
A leggyakoribb buktatók: ezeket a hibákat kerüld el, ha lakáshitelt veszel fel!

A lakáshitel igénylés előrelátást igényel. Az Expresszkölcsön szakértői szerint vannak tipikus hibák, amiket jobb elkerülni. Egy-egy hiba nem csak kellemetlen lehet, de akár súlyos anyagi hátrány is érheti az igénylőt. A megfelelő felkészülés azonban segíthet abban, hogy a folyamat zökkenőmentesen menjen végig. Segítünk néhány tippel.

Tovább olvasom