Diákszámla összehasonlító és kalkulátor 2024

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
granitbank

Gránit Diákszámla

Szelfivel most 40 000 Ft számlanyitási bónusszal!

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya MasterCard Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

CIB

ECO ForYou bankszámla

Mobilodon akár 20 perc alatt megnyithatod

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Visa Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Raiffeisen

Yelloo Számla

40 000 Ft-os BALAZS KICKS kuponnal*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Mastercard, VISA Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
OTP

Junior Számla

0 Ft a számlavezetés díja

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Mastercard Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

MBH

MBH Belépő Számlacsomag

Kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal*

Számlavezetési díj 1145 Ft
Választható kártya Mastercard, Visa Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

ERSTE

Erste Egyszámla Diák Díjcsomag

Szabadon választható kedvezménnyel

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Mastercard, Visa Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Mi az a diákszámla?

A diákszámla speciális bankszámla, amelyet kifejezetten diákok számára terveztek.

Többnyire kedvezményes feltételekkel rendelkezik, például ingyenes számlavezetési díj, ingyenes készpénzfelvétel, ingyenes átutalások, és kedvezményes bankkártyák.

A diákszámlák a legtöbb esetben 14-26 éves diákok számára érhetők el.

A feltételek bankonként eltérőek lehetnek, de többnyire a következőket tartalmazzák:

  • diák vagy diák jogviszonnyal rendelkező személy
  • 14-26 éves
  • érvényes diákigazolvány

Kiskorúaknak is nyithatnak diákszámlát – szülői felügyelettel

A kiskorú diákok csak szülői hozzájárulással, és csak diákszámlát nyithatnak, rendes folyószámlát nem.

Akár 14 éves kortól is nyitható számla, de ebben az esetben a szülő vagy a gondviselő lesz az, aki felel a száláért.

Ezekhez a számlákhoz nem tartozhat hitelkeret sem, ennek ellenére teljes értékű számlának tekinthetők.

Ebben az életkorban egy számla megnyitásának nem csak értéke lesz, hanem aktívan hozzájárulhat a pénzügyi neveléshez is.

A számlán kezelhető lesz a zsebpénz, kirándulások alkalmával lehetőséget nyújt vásárlásokra, és az internetről is tud rendelni a diák.

A szakemberek egyöntetűen támogatják, hogy minél fiatalabb korban használjanak a diákok bankszámlát, és a tapasztalatok szerint ez a digitális világ jól érthető és kezelhető a számunkra.

Az online igénylés és a mobil applikáció használata gyakran egyszerűbb számukra, mint azoknak, akik idegenkednek a fejlődéstől.

Egy fiatal diák egyszerűen és magától értetődően használja ezeket a platformokat.

Ha egy diáknak bankszámla kell – a diákszámla kalkulátor segít

A diákszámla összehasonlítás már egyszerű, és ingyenes bankszámla diákoknak is egyszerűen található. A diákszámla kalkulátor segít.

A költségek legyenek alacsonyak, ez alapelvárás. Ahogy az is, hogy a bankszámla nyitása diákoknak gyorsan, akár online is lehetséges legyen.

De a diákoknak melyik a legjobb bankszámla? Hát az olcsó bankszámla diákoknak. Csak az olcsó diákszámla kell. Vagy nem csak ez számít? Melyik a legjobb diákszámla?

Melyik a legjobb diákszámla?

A legjobb diákszámla az a számla, ami megfelelő az igénylő számára.

A diákoknak bankszámla kell. Ez nem is kérdés a huszonegyedik században.

A diákszámla nyitás pedig ma már végtelenül egyszerű. A választásban pedig a diákszámla összehasonlító segít.

A diákszámla összehasonlítás az első lépés az igénylés előtt.

A bankszámla diákoknak szóljon, és adjon extra kedvezményeket. Ez fontos.

A legjobb az ingyenes bankszámla diákoknak. Az alacsony diákszámla költségek vonzóvá teszik ezt a banki terméket. A bankszámla nyitása diákoknak egy egyszerű folyamat.

De diákoknak melyik a legjobb bankszámla? Az olcsó bankszámla diákoknak. Talán ez a legfontosabb érv. Az olcsó diákszámla.

És persze az, hogy a pénzügyi szokásaikhoz a legjobban igazodjon.

A diákszámla kiválasztásának módja

A pénzügyi szakértők szerint, amikor diákszámlát választunk, fontos több tényezőt is figyelembe venni annak érdekében, hogy megfelelő döntést hozzunk.

De mire figyeljünk a diákszámla kiválasztása során?

Díjak és költségek: Minden bank más díjakat és költségeket számol fel a diákszámlákhoz. Lényeges alaposan áttekinteni ezeket a költségeket, például a számlavezetési díjat, az ATM használathoz kapcsolódó díjakat vagy a tranzakciós díjakat.

Kamatok: Néhány diákszámla kamatot ad a megtakarításokra. Érdemes megvizsgálni ezeket a kamatokat, bár többnyire nem olyan magasak, mint a hagyományos megtakarítási számlák kamata.

Internetes és mobilbanki lehetőségek: Lényeges, hogy könnyen és kényelmesen hozzáférjünk a számlánkhoz, ezért érdemes olyan bankot választani, amely internetes és mobilbanki szolgáltatásokat is kínál.

ATM hálózat: Ellenőrizzük, hogy a banknak milyen kiterjedt ATM hálózata van, és hogy ezek mennyire könnyen elérhetőek.

Kártyák: Ellenőrizzük a kártyákhoz és a számlához kapcsolódó korlátozásokat, például hogy van-e limit a napi vagy heti tranzakciókra, vagy van-e korlátozás az ATM pénzfelvételre.

Fiókhálózat és ügyfélszolgálat: Fontos, hogy van-e a banknak fiókhálózata, és hogy könnyen elérhető-e az ügyfélszolgálat, ha szükségünk van rá.

Kiegészítő szolgáltatások: Néhány diákszámla kiegészítő szolgáltatásokat kínál, például árfolyamkedvezményeket vagy különféle oktatási támogatásokat. Ezeket is érdemes figyelembe venni a választás során.

Diákbarát feltételek: Néhány pénzintézet kifejezetten diákoknak szóló kedvező feltételeket kínál. Ezeket érdemes megvizsgálni, hogy a lehető legjobb ajánlatot találjuk meg.

Összességében lényeges a diákszámla kiválasztásakor alaposan átgondolni a saját igényeinket és lehetőségeinket, és összehasonlítani több különböző lehetőséget, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet.

diákszámla kalkulátor

Miért online nyissunk diákszámlát?

Az online diákszámla nyitás rengeteg előnnyel járhat, amelyek miatt érdemes ezt a módszert választani.

De mik ezek az előnyök?

Kényelem és időmegtakarítás: Az online számlanyitás gyors és kényelmes, hiszen nem kell személyesen felkeresni a bankfiókot. Az egész folyamatot otthonról, bármikor el lehet végezni, amivel időt takaríthatunk meg, és rugalmasságot biztosít.

Egyszerűség és gyorsaság: Az online számlanyitási folyamat szinte mindig egyszerűbb és gyorsabb, mint a hagyományos módszer. A szükséges dokumentumokat digitálisan lehet benyújtani, és az azonosítást is gyakran videó híváson keresztül lehet elvégezni.

Kedvező feltételek: Sok bank különféle kedvezményeket és akciókat kínál azoknak, akik online nyitnak számlát. Ezek közé tartozhatnak például alacsonyabb díjak vagy az ingyenes tranzakciók. Az online felületeken könnyebben összehasonlíthatók a különböző bankok ajánlatai, így a legjobb feltételeket választhatjuk ki.

Digitális szolgáltatások: Az online megnyitott diákszámlákhoz gyakran hozzáférhetők fejlett digitális banki szolgáltatások, mint például mobilbank, internetbank vagy automatikus pénzügyi tervező eszközök. Ezek a szolgáltatások segítenek a pénzügyek egyszerűbb és hatékonyabb kezelésében.

Környezettudatosság: Az online folyamatok csökkentik a papíralapú dokumentumok szükségességét, ami környezetbarát megoldás. Ezzel hozzájárulhatunk a papírfelhasználás és a szállításból eredő környezeti terhelés csökkentéséhez.

Gyors hozzáférés: Az online nyitott diákszámlákhoz szinte azonnal hozzá lehet férni, és a kapcsolódó banki szolgáltatások, mint például a bankkártya, is gyorsabban elérhetők. Azonnal elindíthatók a különböző banki műveletek, például átutalások, beszedési megbízások vagy online vásárlások.

Biztonság: Az online számlanyitás folyamata biztonságos, mivel a bankok fejlett biztonsági intézkedéseket alkalmaznak az adatvédelem és a személyazonosság ellenőrzése során. A digitális nyilvántartások és az online tranzakciók nyomon követhetősége is növeli a biztonságot.

Összességében az online diákszámla nyitás kényelmes, gyors, és gyakran előnyösebb feltételeket kínál, ami miatt sok fiatal számára vonzó lehetőség.

A diákszámla lehet az első bankszámla – miért fontos ez?

A diákszámla gyakran az első bankszámla, amit egy fiatal nyit meg. Miért fontos ez? Hogyan hat ez ki a jövőre? Néhány gondolat arról, hogy az első bankszámla miért lehet kiemeltem fontos.

Pénzügyi alapismeretek elsajátítása: A diákszámla használata segít a fiataloknak megismerni a bankolás alapjait, beleértve a pénz befizetését, a pénzfelvételt, az átutalásokat és az egyenleg követését. Megtanulják a pénzügyi tervezés és a költségvetés készítésének alapjait, ami elengedhetetlen a későbbi pénzügyi függetlenséghez.

Felelősség és önállóság fejlesztése: A saját bankszámla használata felelősségérzetet és önállóságot fejleszt. A fiatalok megtanulják kezelni a saját pénzügyeiket, ami fontos lépés a felnőtté válás felé.

Biztonság és kényelem: A diákszámla biztonságos módja a pénz tárolásának, különösen a készpénzzel szemben, amely elveszhet vagy ellopható. Bankkártyával a fiatalok könnyedén fizethetnek vásárlásaikért, akár online, akár személyesen.

Kedvezmények és alacsonyabb költségek: A diákszámlák többnyire kedvezményes vagy ingyenes szolgáltatásokat kínálnak, például alacsonyabb tranzakciós díjak vagy ingyenes készpénzfelvétel bizonyos automatákból. Ezek a kedvezmények segítenek a fiataloknak pénzt megtakarítani, miközben még tanulnak.

Kedvező hitel- és takarékossági lehetőségek: A diákszámlák gyakran kedvező kamatozású hitelkeretet vagy diákhitelt kínálnak, amelyek segíthetnek a tanulmányok finanszírozásában. Ezen kívül számos bank kínál megtakarítási lehetőségeket, amelyek ösztönzik a fiatalokat a rendszeres megtakarításra.

Jövőbeni banki kapcsolatok alapozása: A fiatalok, akik már korán kapcsolatba kerülnek egy bankkal, később könnyebben vehetnek igénybe további banki szolgáltatásokat, például hitelkártyákat, jelzáloghiteleket vagy személyi kölcsönt. A jó banki múlt segíthet a hitelképesség javításában, ami előnyös lehet a jövőbeni pénzügyi tervek megvalósításához.

Összességében a diákszámla fontos lépés a fiatalok pénzügyi műveltségének és felelősségének fejlesztésében, miközben biztosítja számukra a pénzügyi biztonságot és a kényelmet.

A diákszámla segíthet a bankolás alapjainak elsajátításában

A diákszámla valóban segíthet a bankolás alapjainak elsajátításában. Néhány mód, ahogy a számla használata hozzájárulhat a pénzügyi alapismeretek megszerzéséhez.

A fiatalok megtanulják, hogyan kezeljék bevételeiket és kiadásaikat. Követni tudják a számlájuk egyenlegét, látják a tranzakcióikat, és megismerik a pénz áramlását.

Az egyenleg követésével és a költések figyelésével fejlesztik a költségvetés készítésének képességét.

A banki átutalások, csoportos beszedési megbízások és egyéb tranzakciók végrehajtásával a fiatalok megtanulják a különféle banki műveletek lépéseit.

Megismerkednek az online bankolással, ami ma már elengedhetetlen készség a mindennapi életben.

A diákszámlákhoz kapcsolódó díjak és költségek (például tranzakciós díjak, készpénzfelvételi díjak) megismerésével a fiatalok megtanulják, hogyan kezeljék a pénzügyeiket költséghatékonyan.

Fontossá válik számukra a pénzügyi döntések következményeinek megértése.

A kamat fogalmának és működésének megértése (akár megtakarítási kamat, akár hitelkamat) segíti a fiatalokat a pénzügyi termékek jobb megértésében.

Ha a diákszámlához kapcsolódik hitelkeret, a felelős hitelfelvétel és visszafizetés gyakorlása is lehetőséget ad a tanulásra.

A számlakivonatok rendszeres ellenőrzésével a fiatalok jobban figyelnek a pénzügyi tevékenységeikre és azok hatásaira.

Megtanulják az esetleges pénzügyi visszaélések és csalások felismerését és elkerülését.

A diákszámlákhoz kapcsolódó megtakarítási számlák használata ösztönzi a fiatalokat a rendszeres megtakarításra.

A hosszú távú pénzügyi célok kitűzése és elérése érdekében hasznos készségeket sajátítanak el.

Összefoglalva, a diákszámla használata révén a fiatalok értékes gyakorlati tapasztalatokat szereznek a pénz kezelésében, ami alapvető készségeket ad nekik a jövőbeli pénzügyi életük sikeres irányításához.

Mit gondolnak a szakértők a diákszámlákról? – 8 fontos gondolat

A szakértők szinte mindig pozitívan értékelik a diákszámlák szerepét a fiatalok pénzügyi nevelésében.

Úgy vélik, hogy a diákszámlák segítenek a pénzügyi felelősség és az önállóság kialakításában, mivel a fiatalok megtanulják kezelni saját pénzügyeiket.

Szerintük a diákszámlák használata elősegíti a pénzügyi alapismeretek elsajátítását, például a költségvetés készítését és a megtakarítás fontosságát.

Emellett a szakértők rámutatnak, hogy a kedvezményes vagy ingyenes szolgáltatások révén a diákszámlák költséghatékony megoldást nyújtanak a fiatalok számára.

Az online számlanyitás lehetőségét különösen előnyösnek tartják, mivel ez gyors, kényelmes és környezettudatos megoldás.

A digitális banki szolgáltatások elérhetősége szintén pozitívum, mert a fiatalok így könnyen nyomon követhetik pénzügyeiket, és fejleszthetik pénzügyi készségeiket.

Szakértők hangsúlyozzák, hogy a diákszámlák segítenek a jövőbeni banki kapcsolatok alapozásában is, ami előnyös lehet későbbi pénzügyi döntéseik szempontjából.

A biztonsági intézkedések és az online banki szolgáltatások használatának elsajátítása szintén hozzájárul a fiatalok pénzügyi tudatosságának növeléséhez.

Összességében a szakértők úgy vélik, hogy a diákszámlák hasznos eszközei a fiatalok pénzügyi edukációjának és függetlenségének.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Diákszámla összehasonlító és kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Diákszámla összehasonlító és kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Diákszámla összehasonlító és kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Diákszámla összehasonlító és kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A diákszámla egy speciális bankszámla, amelyet kifejezetten diákok számára hoztak létre. Kedvezményes díjakkal és szolgáltatásokkal járhatnak. Alacsonyabb vagy díjmentes havi számlavezetési díj, ingyenes vagy kedvezményes ATM használat jellemzi.

A diákszámla nyitására jogosult minden olyan személy, aki aktívan tanul egy akkreditált oktatási intézményben, elérte a 14. életévét (de lehetnek eltérések a bankok között), és nem haladja meg a felsőoktatási tanulmányok maximális korhatárát (általában 26 év).

Számos különböző típusú diákszámla létezik, a bankoktól és a kínált szolgáltatásoktól függően.

A diákszámla kiválasztásakor fontos figyelembe venni a következőket:

  • Díjak: Hasonlítsd össze a különböző bankok által kínált díjakat, és válaszd ki a legkedvezőbbet.
  • Szolgáltatások: Döntsd el, hogy milyen szolgáltatásokra van szükséged, és válassz egy olyan számlát, amely ezeket a szolgáltatásokat nyújtja.
  • Egyéb szolgáltatások: Néhány számla további szolgáltatásokat is nyújt, mint például diákkártya vagy kedvezmények.

Diákszámla a legtöbb banknál nyitható. Néhány bank online is kínál diákszámlákat. A számla nyitásához többnyire be kell mutatnia személyigazolványát és a tanulmányi igazolását.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mekkora törlesztőt fizetünk az Otthonfelújítási támogatás után? Megmutatjuk!

Az Otthonfelújítási támogatással korszerűbb, alacsonyabb fenntartási költségű lehet az ingatlanunk. De mennyibe kerül ez nekünk havonta? Megtérül ez a beruházás? Érdemes ennyit havonta kifizetni? Megmutatjuk!

Tovább olvasom
Nyaralj gondtalanul: Hasznos pénzügyi tippek a biztonságért

A nyaralás az év egyik legjobban várt pillanata, amikor végre kikapcsolódhatunk a mindennapi rutinból, és feltöltődhetünk új élményekkel. Azonban ahhoz, hogy a pihenés valóban gondtalan legyen, érdemes néhány pénzügyi szempontot figyelembe venni. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek megőrizni pénzügyeid biztonságát, és elkerülni a váratlan kiadásokat.

Tovább olvasom
Drágul a földhivatali ügyintézés: így változnak a díjak július végétől

A földhivatali ügyintézésének árában változások várhatóak július végétől, amelyek minden ingatlanvásárlót, eladót és ingatlanügyeket intéző szakembert érintenek. A díjemelésről szóló döntés hosszas előkészítő munka eredménye, és célja az adminisztrációs folyamatok korszerűsítése, a szolgáltatások minőségének javítása, valamint a költségek reálisabb elosztása. Utánajártunk és bemutatjuk, milyen változásokra lehet számítani, és hogyan érintik ezek az ügyfeleket.

Tovább olvasom
Milyen kamattámogatott hitelek segítik a családokat 2024-ben?

Egy kamattámogatott hitel nagy segítség egy magyar családnak. 2024-ben három nagy segítség is elérhető. Ezeket veszik sorba szakértőink. CSOK Plusz, falusi CSOK és Babaváró támogatás. Röviden. közérthetően a lényeges információk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával