Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Passzív KHR-es kaphat babaváró hitelt?

2019.08.07.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:36

Sajnos sokan teszik fel nekünk a kérdést, hogy passzív KHR-esként igényelhetnek-e babaváró hitelt. A Központi Hitelinformációs Rendszer ugyan biztonságot nyújt a bankok számára, ám az ügyfeleket sokszor ellehetetleníti, ha hitelfelvételről van szó. Ahhoz, hogy tudjuk, mik a lehetőségek aktív és passzív KHR listásként a babaváró hitel esetében, ismernünk kell a szabályozás részleteit.

Passzív KHR-es kaphat babaváró hitelt?

A KHR negatív adóslistára akkor kerülünk fel, ha a lejárt hiteltartozásunk meghaladja a mindenkori minimálbér nettó összegét, és ez 90 napig fennáll; ekkor az aktív KHR listára kerülünk. A passzív KHR listára pedig akkor kerülünk át, ha kiegyenlítettünk minden lejárt tartozást. Abban az esetben, ha mi fizettük ezt ki, egy évig fent is maradunk a listán, ám ha a bank elengedte a tartozásunkat, vagy annak egy részét, és csak a maradékot fizettük ki, akkor a határidő öt év. És hogy hogyan hat ez a babaváró hitelre?

Mindenki tudja, aki vett már fel hitelt, hogy a KHR listán való szereplés automatikus elutasítást von maga után. Egy hitelfelvétel esetén ez igaz mind az aktív, mind a passzív KHR listára. Annak ellenére, hogy a babaváró hitel három gyermek születése után támogatássá alakul, a felvétele időpontjában még hitelként funkcionál. Vagyis akár aktív, akár passzív KHR listás vagy, a hitelkérelmedet egész biztosan el fogják utasítani. Partnerünk ajánlatait is érdemes megtekintened, kattints ide. 

Öröm az ürömben, hogy a babaváró hitelt 2022. december 31-ig lehet igényelni, tehát ha passzív KHR-es vagy, akkor van még időd. Azt kell csak kiderítened, hogy meddig leszel fent a listán, de ezt könnyen megteheted, hiszen a számlavezető bankfiókodban lekérheted a státuszodat, illetve a lekerülés határidejét. Amint kikerülsz a nyilvántartásból, már adhatod is be az igénylésedet! Azt viszont hozzá kell tennünk, hogy a babaváró hitelt csak házastársak igényelhetik, és ebben az esetben mindkét házasfélre vonatkoznak a kritériumok, vagyis nem elég, ha Te nem vagy fent a KHR listán, a párod sem lehet!

Ha kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, keress fel bennünket elérhetőségeink egyikén!

Babaváró hitelt szeretnél igényelni? Kattints ide és indítsd el hitelkérelmedet egyszerűen. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

2021.08.22.

Az OEP igazolásra szükség van a babaváró hitel igényléséhez – mutatjuk, hogy szerezheted be egyszerűen!

Tovább olvasom
A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

2022.01.28.

A babaváró hitel méltán népszerű termék, hiszen szabadon felhasználható kölcsönről van szó, amelyhez viszonylag egyszerű hozzájutni. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek feltételek, az egyik legfontosabb a feleség maximális életkora. Sokan nem tudják, hogy a hitelfelvételnél a férfi életkora is mérvadó lehet.

Tovább olvasom
Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

2019.10.31.

Számos kérdést kapunk a babaváró hitellel kapcsolatban, ami nem is csoda, hiszen páratlan konstrukcióról van szó. Ami piaci körülmények között nem is jöhetett volna létre, csak így, az állami támogatás segítségével. Annyi előnye van, mint égen a csillag, és ezek közül csak egy a babaváró hitel felfüggesztése. Lássuk, mi is ez pontosan!

Tovább olvasom
Felvehetünk babaváró hitelt meglévő hitelünk mellé?

Felvehetünk babaváró hitelt meglévő hitelünk mellé?

2021.03.14.

Ha a babaváró hitelt meglévő hitel mellé szeretnéd felvenni, könnyen falakba ütközhetsz, de természetesen akadnak kiskapuk is – az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával