fbpx

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2022

Stresszmentes hiteltörlesztés? Igazi biztonság váratlan élethelyzetekre? Lehetséges! A hitelfedezeti biztosítás nem új biztosítási forma, tömegek éltek már vele, és elégetten tudatják mindenkivel: mindent megtettem a szeretteim és a magam biztonságos jövőjéért, megvédtem a hitellel szerzett javaimat. Csatlakoznál hozzájuk? Mutatjuk a lehetőségeket és a részleteket.

Igaz Önre, hogy 18 és 65 év között van, nincs betegállományban és nem részesül rokkantsági nyugdíjban vagy járadékban?

Nyugdíjas vagyok

Legalább 6 hónapja munkavállaló

Ft Kérjük, csak számot adjon meg!
Ft Kérjük, csak számot adjon meg!
Ft Kérjük, csak számot adjon meg!

Töltsd ki az online űrlapunkat és visszahívunk az előzetes egyeztetésért:

UNION-Optimális Törlesztésvédelem hitelfedezeti biztosítás

Egy év? Tizenöt év? Harminc év? Ennél is hosszabb lehet egy hitel futamideje. Nem kell előre látnod, mit tartogat számodra a jövő. Van már olyan biztosítási termék, ami csökkenti a kockázatodat. Egy nem várt, negatív jövőbeni esemény elkerülhetetlen lehet, de a hatásai tompíthatóak, vagy teljesen kiküszöbölhetőek. Nem fog gondot okozni a havi törlesztőrészlet, hiszen baj esetén a biztosító nyújt segítő kezet neked. De hogyan? Hitelfedezeti biztosítás, ez a kulcsszó. Mit jelent ez pontosan? Mit biztosít? Mikor fizet és mennyit? Lássuk a részleteket!

Autóhoz CASCO, hitelhez hitelfedezeti biztosítás

A hiteled mellé kötött hitelfedezeti biztosítással a biztosító átvállalhatja a törlesztő részletek fizetését, ha nem tudod azt kifizetni. Legyen szó munkanélküliségről, keresőképtelenségről, balesetből adódó kórházi ellátásról vagy ne adj Isten, rokkantságról és halálról. Senki nem akar magának rossz jövőt, az ilyen és ehhez hasonló negatív gondolatokat elhessegetjük magunktól. Helyesen tesszük ezt, de az előrelátás, még nem negatív gondolkodás.

Mire, mikor és mennyit fizet a hitelfedezeti biztosítás?

Vettél fel hitelt, de nem tudsz fizetni. Előfordulhat ilyen helyzet. Ha van Union-Optimális Törlesztésvédelmed, az alábbi nagyon nem várt események esetén a biztosító fizet helyetted: ha két hónapja betegség miatt nem tudsz már dolgozni, és otthon nyomod az ágyat, jön a segítség. (Ezt a szolgáltatást kétévente csak egyszer veheted igénybe.) Kórházba is kerülhetsz. 10 nap után már jár neked a segítség, és te csak a felépülésedre koncentrálhatsz. Nem kell, hogy más miatt is aggódj. Elvesztetted a munkád, és két hónapja nem találsz másikat? Roppant kellemetlen helyzet. Munkanélküliség esetén minden segítség jól jön. Még jó, hogy előre gondolkodtál. Fizetnek helyetted, így neked nem okoz gondot a havi törlesztőrészlet átutalása. Ha a biztosított balesetben vagy betegségben elhuny, fizetnek. Igaz ez maradandó egészségkárosodás, rokkantság esetén is. (ha 70 %-ot meghaladó az egészségkárosodás, illetve baleset estén 50 % feletti egészségkárosodás estén)

A pontos, naprakész feltételeket megtalálod a biztosítási feltételekben a honlapon. Érdemes áttanulmányozni szerződéskötés előtt. Így tudni fogod, hogy milyen esetekben, mennyi segítségre számíthatsz, hogy áthidald a pénzügyi nehézségeidet. 

Hiteled van, volt vagy lesz

Van már hiteled vagy lízingszerződésed, akkor ez kellhet neked hitelfedezeti biztosítás, de az is lehet, hogy épp most veszel fel hitelt vagy kötsz lízingszerződést. Lakástakarék pénztári számlád is van? Jó lehet a mellé is. Nem kötöttél a hitelfelvételkor? Nem probléma. A futamidő bármely pillanatában, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megkötheted, például lakáshitelre, autóhitelre, áruhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre illetve lakás lízingre és lakástakarék pénztári szerződésekre is. Személyi kölcsönöd van? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hiteled mellé. 

Mennyi a hitelfedezeti biztosítás díja havonta?

Az Optimális Biztosítási Portfólió Kft. független alkuszként  tagja a szakma elismert szervezetének, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének, a UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Union-Optimális Törlesztésvédelmét kínálja neked. Egyszerűen igényelhető, és segítséget nyújt nem várt helyzetek esetében. Ki ne akarna ilyen védelmet? Én akarnék.

A pontos számok 

15 millió Ft alatt a havi törlesztőrészlet 50%-a az éves fizetendő, azaz havi 4,2%. 15 millió Ft felett a havi törlesztő részlet 65%-a az éves fizetendő díj, azaz havi 5,4 %. Például, ha felvettél 8 millió forint hitelt, és a havi törlesztő részleted 100.000 Ft, akkor az egy évre 50 000 Ft-ra jön ki, ami havi 4167 forint – körülbelül. Amennyiben 21 millióra volt szükséged, és havonta ugyancsak 100 000 Ft részletet vállaltál, akkor az éves díj 65 000 Ft, ami 5417 forintra jön ki havonta. Pontos számot szeretnél előre tudni? Keresd a honlapon a kalkulátort! Töltsd ki az adatokat. Néhány perc az egész, és megtudod az összeget. Még néhány perc sincs. tényleg. Különböző esetekben, különböző összegek jönnek ki. A kalkulátor személyre szabottan válaszol neked. A kalkulációt követően dönthetsz:a hitelfedezeti biztosítást választod, az Union-Optimális Törlesztésvédelemet és vele a nyugodt éjszakákat éveken át.

Miért érdemes megkötni minden hitel mellé?

Munkanélküliség? Betegség? Baleset? Nem várt esemény? Mindenki maga dönti el, mennyire fontos neki a biztonság. Ha úgy gondolkozol, hogy nem tudhatod, mikor történik valami rossz az életedben, és szeretnéd, ha baj esetén is lenne, aki fizeti a hiteled törlesztőrészleteit, akkor ez a neked való. Kedvező feltételekkel és alacsony éves díjjal juthatsz hozzá. Így nem tolódik el a futamidő, hiszen akár hónapokon át fizetnek helyetted. Senki nem kívánja, hogy rossz történjen. Ez előrelátás. A szeretteink biztonsága olyan szempont, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. 

A fontos pontos részletek

A pontos részletek, ha legalább hat hónapja munkaviszonyban állsz.

A biztosított bármely okú halála esetén kifizeti a fennálló tőketartozást. (és maximum 3 havi elmaradt törlesztő részletet is) Bármely okú, 70%-ot meghaladó mértékű, maradandó egészségkárosodás esetén szintén kifizeti a fennálló tőketartozást. (és ha van, 3 havi elmaradt törlesztő részletet is) 60 napot meghaladó keresőképtelenség esetén a 61. naptól a keresőképtelenség fennállásáig, de maximum 4 hónapig kifizeti az esedékes törlesztő részletedet.  60 egymást követő napot meghaladóan álláskeresőként történő nyilvántartás után, szintén a 61. naptól a keresőképtelenség fennállásáig, de maximum 4 hónapig kifizeti az esedékes törlesztő részletedet.

Pontos részletek, ha vállalkozó vagy, vagy nem dolgozol egy munkahelyen még hat hónapja.

A biztosított bármely okú halála vagy bármely okú, 70%-ot meghaladó, maradandó egészségkárosodása vagy baleseti eredetű, 50%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodása esetén a fennálló tőketartozást és maximum 3 havi elmaradt törlesztő részletet fizet ki a biztosító. Ha baleset ér, és 10 napnál tovább kórházi kezelésre szorulsz, 4 havi részletet vállalnak át – amit a bank vár tőled minden hónapban.

Jól hangzik. Ne kelljen, de ha kell, legyen.

Azok a bizonyos előnyös részletek

Akár 35 éves futamidejű, bármekkora összegű kölcsönök mellé megkötheted (kártérítés felső határa 25 millió Ft vagy 250.000 Ft havonta törlesztésre) Orvosi vizsgálat nem kell. Lemondhatod. Bármikor igényelhető, meglévő hitel mellé is.. Olcsóbb, mint egy életbiztosítás, és több mindenre jó. A hitelfedezeti biztosítás díja alacsony. Korrekt szerződési feltételekkel igényelheted, sokféle szolgáltatási területre. Az életünk sok részből áll. Mindegyikre gondolnunk kell, ha nem akarjuk, hogy az egyik negatívan hasson a másikra.

Miért ezt? Miért jobb ez, mint a többi?

A feltételek fontosak. Az ördög a részletekben rejlik. Halálesetre, rokkantságra, munkaképtelenségre (tartós táppénz) és munkanélküliségre több biztosítás is van a piacon, de ilyen áron és ilyen feltételekkel egy sem. Ez a igazi törlesztésvédelem. Vannak jó biztosítások, de ez a Porsche a kocka Ladák között. Dokumentumok persze kellenek. Csak néhány. Munkaviszony is kell. Bár lehetsz vállalkozó vagy GYES-en/GYED-en lévő kismama is. És 65 év alatt szinte mindenkinek elérhető, aki elmúlt már 18.

Védelem, védelem, védelem

A tartozás kifizetése bármikor problémába ütközhet a hosszú futamidő alatt. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. A meglévő hiteleket fizetni kell, tartós betegség, táppénz estén is. A havi részletre nem vár a bank. Kell egy biztonsági csomag a családnak. Ennek lehet része a hitelfedezeti biztosítás. Egy kölcsön törlesztőrészletének késedelmes fizetése beláthatatlan következményekkel járhat. Elveszítheted az otthonod, az autód, a nyaralód, adósságspirálba kerülhetsz. Ezt érdemes mindenképpen elkerülni. Ki akar évekig tartó kellemetlenséget magának? Senki. Most készülsz kölcsönt felvenni? Vagy már régóta törleszted? A szinte kockázat nélküli lakásvásárlás vagy egy új családi autó beszerzése a hitelfedezeti biztosítással lehetséges. 

Megszabadulhatsz a hitel okozta stressztől, hiszen a biztos hiteltörlesztés már nem csak illúzió

Így kaphatod meg a hitelt

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Két hónap után, a munkába állásig, de maximum 4 hónapig a biztosító átvállalja a törlesztő részletek kifizetését, akár havi 250000-Ft-ig is.

A káresemény bekövetkezése után tájékoztatni kell a biztosítót a helyzetről. A szakértő kollégák pontos tájékoztatást adnak a teendőkről.

Igen, kifizetik a 18 millió forintot. 25 millió forintig fizet ki a biztosító tőketartozást biztosítási esemény bekövetkeztekor.

A hitelfedezeti biztosítás bármikor megköthető, és bármikor visszamondható. Mivel ez nem egy megtakarítási célú biztosítás, a befizetett részletek nem járnak vissza.

Sajnos nem. A biztosítás 18 és 65 év között igényelhető. 69 évesen nem tudsz Union-Optimális Törlesztésvédelmi biztosítást kötni.

Igen. GYES-en/GYED-en lévő kismama is köthet biztosítást, akár szabadon felhasználható hitelre is.

Amennyiben baleset miatt 10 napnál tovább kórházi kezelésre szorulsz, 4 havi törlesztő részletet átvállal tőled a biztosító.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen szempontok alapján válasszunk nyugdíj-megtakarítást?

Milyen szempontok alapján válasszunk nyugdíj-megtakarítást?

2022.06.30.

A nyugdíj-megtakarítás kiválasztását nem szabad sem elkapkodni, sem a véletlenre bízni, hiszen komoly összegek múlhatnak rajta.

Tovább olvasom
Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

2022.06.27.

Új feltételekkel és átszabott konstrukciókkal folytatódik a Széchenyi Kártya Program ez év júliusától. A kis-, és középvállalkozások által igényelhető kedvezményes hitelek új formájukban egyelőre az év végéig lesznek elérhetőek.

Tovább olvasom
Fontos tudnivalók a vállalkozói számla kiválasztásához

Fontos tudnivalók a vállalkozói számla kiválasztásához

2022.06.24.

A vállalkozói számla kiválasztásakor érdemes figyelembe venni néhány szempontot; ezeket olvashatod el alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Lakásvásárlás hitellel: van különbség a felvehető hitelösszegben a bankok között?

Lakásvásárlás hitellel: van különbség a felvehető hitelösszegben a bankok között?

2022.06.21.

Különbség a felvehető hitelösszegben természetesen lehet, mi több, akár jelentős mértékben is.

Tovább olvasom