Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2023

Stresszmentes hiteltörlesztés? Igazi biztonság váratlan élethelyzetekre? Lehetséges! A hitelfedezeti biztosítás nem új biztosítási forma, tömegek éltek már vele, és elégetten tudatják mindenkivel: mindent megtettem a szeretteim és a magam biztonságos jövőjéért, megvédtem a hitellel szerzett javaimat. Csatlakoznál hozzájuk? Mutatjuk a lehetőségeket és a részleteket.

Igaz Önre, hogy 18 és 65 év között van, nincs betegállományban és nem részesül rokkantsági nyugdíjban vagy járadékban?

Nyugdíjas vagyok

Legalább 6 hónapja munkavállaló

Ft Kérjük, csak számot adjon meg!
Ft Kérjük, csak számot adjon meg!
Ft Kérjük, csak számot adjon meg!

Töltsd ki az online űrlapunkat és visszahívunk az előzetes egyeztetésért:

UNION-Optimális Törlesztésvédelem hitelfedezeti biztosítás

Egy év? Tizenöt év? Harminc év? Ennél is hosszabb lehet egy hitel futamideje. Nem kell előre látnod, mit tartogat számodra a jövő. Van már olyan biztosítási termék, ami csökkenti a kockázatodat. Egy nem várt, negatív jövőbeni esemény elkerülhetetlen lehet, de a hatásai tompíthatóak, vagy teljesen kiküszöbölhetőek. Nem fog gondot okozni a havi törlesztőrészlet, hiszen baj esetén a biztosító nyújt segítő kezet neked. De hogyan? Hitelfedezeti biztosítás, ez a kulcsszó. Mit jelent ez pontosan? Mit biztosít? Mikor fizet és mennyit? Lássuk a részleteket!

Autóhoz CASCO, hitelhez hitelfedezeti biztosítás

A hiteled mellé kötött hitelfedezeti biztosítással a biztosító átvállalhatja a törlesztő részletek fizetését, ha nem tudod azt kifizetni. Legyen szó munkanélküliségről, keresőképtelenségről, balesetből adódó kórházi ellátásról vagy ne adj Isten, rokkantságról és halálról. Senki nem akar magának rossz jövőt, az ilyen és ehhez hasonló negatív gondolatokat elhessegetjük magunktól. Helyesen tesszük ezt, de az előrelátás, még nem negatív gondolkodás.

Mire, mikor és mennyit fizet a hitelfedezeti biztosítás?

Vettél fel hitelt, de nem tudsz fizetni. Előfordulhat ilyen helyzet. Ha van Union-Optimális Törlesztésvédelmed, az alábbi nagyon nem várt események esetén a biztosító fizet helyetted: ha két hónapja betegség miatt nem tudsz már dolgozni, és otthon nyomod az ágyat, jön a segítség. (Ezt a szolgáltatást kétévente csak egyszer veheted igénybe.) Kórházba is kerülhetsz. 10 nap után már jár neked a segítség, és te csak a felépülésedre koncentrálhatsz. Nem kell, hogy más miatt is aggódj. Elvesztetted a munkád, és két hónapja nem találsz másikat? Roppant kellemetlen helyzet. Munkanélküliség esetén minden segítség jól jön. Még jó, hogy előre gondolkodtál. Fizetnek helyetted, így neked nem okoz gondot a havi törlesztőrészlet átutalása. Ha a biztosított balesetben vagy betegségben elhuny, fizetnek. Igaz ez maradandó egészségkárosodás, rokkantság esetén is. (ha 70 %-ot meghaladó az egészségkárosodás, illetve baleset estén 50 % feletti egészségkárosodás estén)

A pontos, naprakész feltételeket megtalálod a biztosítási feltételekben a honlapon. Érdemes áttanulmányozni szerződéskötés előtt. Így tudni fogod, hogy milyen esetekben, mennyi segítségre számíthatsz, hogy áthidald a pénzügyi nehézségeidet. 

Hiteled van, volt vagy lesz

Van már hiteled vagy lízingszerződésed, akkor ez kellhet neked hitelfedezeti biztosítás, de az is lehet, hogy épp most veszel fel hitelt vagy kötsz lízingszerződést. Lakástakarék pénztári számlád is van? Jó lehet a mellé is. Nem kötöttél a hitelfelvételkor? Nem probléma. A futamidő bármely pillanatában, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megkötheted, például lakáshitelre, autóhitelre, áruhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre illetve lakás lízingre és lakástakarék pénztári szerződésekre is. Személyi kölcsönöd van? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hiteled mellé. 

Mennyi a hitelfedezeti biztosítás díja havonta?

Az Optimális Biztosítási Portfólió Kft. független alkuszként  tagja a szakma elismert szervezetének, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének, a UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Union-Optimális Törlesztésvédelmét kínálja neked. Egyszerűen igényelhető, és segítséget nyújt nem várt helyzetek esetében. Ki ne akarna ilyen védelmet? Én akarnék.

A pontos számok 

15 millió Ft alatt a havi törlesztőrészlet 50%-a az éves fizetendő, azaz havi 4,2%. 15 millió Ft felett a havi törlesztő részlet 65%-a az éves fizetendő díj, azaz havi 5,4 %. Például, ha felvettél 8 millió forint hitelt, és a havi törlesztő részleted 100.000 Ft, akkor az egy évre 50 000 Ft-ra jön ki, ami havi 4167 forint – körülbelül. Amennyiben 21 millióra volt szükséged, és havonta ugyancsak 100 000 Ft részletet vállaltál, akkor az éves díj 65 000 Ft, ami 5417 forintra jön ki havonta. Pontos számot szeretnél előre tudni? Keresd a honlapon a kalkulátort! Töltsd ki az adatokat. Néhány perc az egész, és megtudod az összeget. Még néhány perc sincs. tényleg. Különböző esetekben, különböző összegek jönnek ki. A kalkulátor személyre szabottan válaszol neked. A kalkulációt követően dönthetsz:a hitelfedezeti biztosítást választod, az Union-Optimális Törlesztésvédelemet és vele a nyugodt éjszakákat éveken át.

Miért érdemes megkötni minden hitel mellé?

Munkanélküliség? Betegség? Baleset? Nem várt esemény? Mindenki maga dönti el, mennyire fontos neki a biztonság. Ha úgy gondolkozol, hogy nem tudhatod, mikor történik valami rossz az életedben, és szeretnéd, ha baj esetén is lenne, aki fizeti a hiteled törlesztőrészleteit, akkor ez a neked való. Kedvező feltételekkel és alacsony éves díjjal juthatsz hozzá. Így nem tolódik el a futamidő, hiszen akár hónapokon át fizetnek helyetted. Senki nem kívánja, hogy rossz történjen. Ez előrelátás. A szeretteink biztonsága olyan szempont, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. 

A fontos pontos részletek

A pontos részletek, ha legalább hat hónapja munkaviszonyban állsz.

A biztosított bármely okú halála esetén kifizeti a fennálló tőketartozást. (és maximum 3 havi elmaradt törlesztő részletet is) Bármely okú, 70%-ot meghaladó mértékű, maradandó egészségkárosodás esetén szintén kifizeti a fennálló tőketartozást. (és ha van, 3 havi elmaradt törlesztő részletet is) 60 napot meghaladó keresőképtelenség esetén a 61. naptól a keresőképtelenség fennállásáig, de maximum 4 hónapig kifizeti az esedékes törlesztő részletedet.  60 egymást követő napot meghaladóan álláskeresőként történő nyilvántartás után, szintén a 61. naptól a keresőképtelenség fennállásáig, de maximum 4 hónapig kifizeti az esedékes törlesztő részletedet.

Pontos részletek, ha vállalkozó vagy, vagy nem dolgozol egy munkahelyen még hat hónapja.

A biztosított bármely okú halála vagy bármely okú, 70%-ot meghaladó, maradandó egészségkárosodása vagy baleseti eredetű, 50%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodása esetén a fennálló tőketartozást és maximum 3 havi elmaradt törlesztő részletet fizet ki a biztosító. Ha baleset ér, és 10 napnál tovább kórházi kezelésre szorulsz, 4 havi részletet vállalnak át – amit a bank vár tőled minden hónapban.

Jól hangzik. Ne kelljen, de ha kell, legyen.

Azok a bizonyos előnyös részletek

Akár 35 éves futamidejű, bármekkora összegű kölcsönök mellé megkötheted (kártérítés felső határa 25 millió Ft vagy 250.000 Ft havonta törlesztésre) Orvosi vizsgálat nem kell. Lemondhatod. Bármikor igényelhető, meglévő hitel mellé is.. Olcsóbb, mint egy életbiztosítás, és több mindenre jó. A hitelfedezeti biztosítás díja alacsony. Korrekt szerződési feltételekkel igényelheted, sokféle szolgáltatási területre. Az életünk sok részből áll. Mindegyikre gondolnunk kell, ha nem akarjuk, hogy az egyik negatívan hasson a másikra.

Miért ezt? Miért jobb ez, mint a többi?

A feltételek fontosak. Az ördög a részletekben rejlik. Halálesetre, rokkantságra, munkaképtelenségre (tartós táppénz) és munkanélküliségre több biztosítás is van a piacon, de ilyen áron és ilyen feltételekkel egy sem. Ez a igazi törlesztésvédelem. Vannak jó biztosítások, de ez a Porsche a kocka Ladák között. Dokumentumok persze kellenek. Csak néhány. Munkaviszony is kell. Bár lehetsz vállalkozó vagy GYES-en/GYED-en lévő kismama is. És 65 év alatt szinte mindenkinek elérhető, aki elmúlt már 18.

Védelem, védelem, védelem

A tartozás kifizetése bármikor problémába ütközhet a hosszú futamidő alatt. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. A meglévő hiteleket fizetni kell, tartós betegség, táppénz estén is. A havi részletre nem vár a bank. Kell egy biztonsági csomag a családnak. Ennek lehet része a hitelfedezeti biztosítás. Egy kölcsön törlesztőrészletének késedelmes fizetése beláthatatlan következményekkel járhat. Elveszítheted az otthonod, az autód, a nyaralód, adósságspirálba kerülhetsz. Ezt érdemes mindenképpen elkerülni. Ki akar évekig tartó kellemetlenséget magának? Senki. Most készülsz kölcsönt felvenni? Vagy már régóta törleszted? A szinte kockázat nélküli lakásvásárlás vagy egy új családi autó beszerzése a hitelfedezeti biztosítással lehetséges. 

Megszabadulhatsz a hitel okozta stressztől, hiszen a biztos hiteltörlesztés már nem csak illúzió

Kinek és mikor érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

A hitelfedezeti biztosítás hasonló a lakás és gépjármű biztosításokhoz. A biztosított értékét óvja meg egy biztosítási esemény bekövetkeztekor. De kinek érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni? Mindenkinek érdemes, aki védeni akarja a vagyonát. Az ingatlan a legtöbb családban a vagyon legnagyobb része. Ezt egy előrelátó tulajdonos mindenáron igyekszik megvédeni. Aki előrelátó, az tudja, hogy bizony érheti kár az ingatlanát. Lehet tűz, csőtörés, viharkár. Erre tökéletes védelem a lakásbiztosítás. De miért kell védeni a lakáshitelt? A lakáshitel védelme rendkívül fontos. Abban az esetben ugyanis, ha a hitel törlesztését nem teljesíti a hiteligénylő, a bank akár el is árverezheti az ingatlant. Ezzel a család legjelentősebb vagyontárgya veszik el, ami a legtöbbször pótolhatatlan veszteség. Ezt pedig meg kell akadályozni. Hitelfedezeti biztosítást kell kötni! A hitelfedezeti biztosítás nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújt segítséget abban, hogy elkerülhető legyen az, hogy az ingatlan tulajdonjoga máshoz kerüljön.

Hitelfedezeti biztosítást lehet kötni a hitelszerződés aláírásakor. Fogyasztóként gyakran szembesülünk azzal, hogy értékesíteni akarnak nekünk valamit egy vásárlásnál. A postáról is nehéz úgy kijönni egy csekk feladásakor, hogy a pénztáros ne akarna egy sorsjegyet vagy egy befektetési lehetőséget eladni nekünk. Érthető az ezzel szembeni ellenérzés, és amikor a bankban felajánlják a hitelfedezeti biztosítást, akkor hasonlóan érezhetünk. Félre kell azonban tenni a rossz érzéseket, és érdemes végiggondolni, hogy a havi néhány ezer forintos kiadás egy káreseménynél mekkora segítség lehet. Ahogy fent már írtuk, az ingatlant meg kell védeni. Erre pedig a hitelfedezeti biztosítás alkalmas lehet. Érdemes tehát a hitelszerződés aláírásával egy időben megkötni a hitelfedezeti biztosítást. De mi a helyzet akkor, ha nem kerül megkötésre a hitelfedezeti biztosítás a hitelszerződés aláírásakor? Hitelfedezeti biztosítást bármikor a futamidő alatt is lehet kötni. Ez azt jelenti, hogy ha nem lett megkötve a biztosítás a szerződés aláírásának pillanatában, azt a hitelfelvevő egy későbbi időpontban is megteheti.

hitelfedezeti biztosítás

Mire lehet jó a hitelbiztosítás?

A hitel fizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú, de akár egy rövid futamidejű hitel alatt is. A hitelt azonban fizetni kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A törlesztőrészletre nem vár a pénzintézet. És kell a biztonság a családnak. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a hitelfedezeti biztosítás. Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszítheti az otthonát, az autóját az igénylő, és behajtó cégek fogják keresni. Ezt mindenképpen el kell kerülni. Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Ki akarja elveszíteni a vagyonát? Senki. Most akarsz hitelt felvenni? Vagy már régóta törleszted a lakáshiteledet, de felmerült benned, hogy probléma esetén mit is tehetnél? A szinte kockázat nélküli lakásvásárlás, vagy egy új autó beszerzése hitelfedezeti biztosítással lehetséges. A hitelfedezeti biztosítás biztonságosabbá teheti a hitelszerződést.

Mi történik a hitelfedezeti biztosítás felmondása esetén?

Ha a biztosított úgy dönt, hogy még a futamidő vége előtt felmondja a hitelfedezeti biztosítást, akkor a biztosítás megszűnik. A hitelfedezeti biztosítás megszűnésével azonban az a biztonság is megszűnik, amit a hitelfedezeti biztosítás nyújtott. A biztosított persze kerülhet olyan helyzetbe, hogy a havi néhány ezer forintos biztosítási díjra is szüksége van a mindennapjaiban, de ilyenkor fontos mérlegelni azt, hogy a hitelfedezeti biztosítás általnyújtott biztonság(érzet) a fontosabb, vagy az az összeg, ami ilyenkor a családnál marad.

A hitelfedezeti biztosítás felmondása azzal jár, hogy a biztosítás megszűnik. És ezzel megszűnik a biztosító által nyújtott segítségnyújtás lehetősége is. Ez kockázatos lehet. A kockázat pedig nagy, bármennyire is nem előrelátható. Alaposan meg kell tehát fontolni a felmondását.

Mi a teendő, ha szükség van a biztosításra?

A hitelfedezeti biztosítás több esetben is helyt állhat a biztosított helyett. Ilyen a tartós táppénz, a korházi kezelés vagy a munka elvesztése. Ha a biztosított rendszeres jövedelme megszűnik, és úgy látja, hogy már nem fogja tudni fizetni a törlesztő részleteket, akkor azonnal meg kell nézni azt, hogy segítséget nyújt-e az adott helyzetre. Ha valaki bizonytalan abban, hogy a biztosító fizet-e, fordulhat szakértőhöz is, aki segítséget nyújt annak eldöntésében, hogy érdemes-e a biztosítóhoz fordulni. Ha igen, akkor rövid időn belül be kell jelenteni a káreseményt, és kérni kell a biztosítótól, hogy fizessen. Ez történhet egy nyomtatvány kitöltésével, de akár az interneten is be lehet jelenteni az igényt. A kárbejelentés után a biztosító tájékoztatni fogja az ügyfelet az esetleges egyéb teendőkről, és arról, hogy mennyit és milyen formában fog fizetni.

Véget ér a törlesztés, véget ér a hitelfedezeti biztosítás is

A hitelfedezeti biztosítás egy speciális biztosítási forma. Jelentősen különbözik a lakásbiztosításoktól, az életbiztosításoktól, és megtakarítási célú biztosításoktól is. Az egyik különbség az, hogy a hitelfedezeti biztosítás véges. Amíg egy életbiztosítást a biztosított az élete végéig fizeti, addig a hitelfedezeti biztosítás csak a hitel futamidejének végéig tart. És akkor megszűnik. A hitelfedezeti biztosítás egy adott hitelhez kapcsolódik, és a hitel futamideje alatt él. Ha a hitel tizenöt éves futamidővel került megkötésre, akkor a biztosítás is pontosan eddig tart. Nem tovább. Nem is lenne értelme, hiszen a hitelfedezeti biztosítás célja, hogy a váratlan élethelyzetekben segítse az igénylőt a futamidő alatt. Ha tehát a hitel lejár, nem csak a törlesztő részletek nem terhelik tovább a család költségvetését, de a hitelfedezeti biztosítás havi díját sem kell már tovább fizetni.

A munkahely elvesztése és a hitelfedezeti biztosítás

Gyorsan változó gazdasági környezetben élünk. Covid, infláció, háború, recesszió. Felsorolni is nehéz azokat a külső körülményeket, amik nehéz helyzetbe hozhatnak egy céget. És ha egy cég rossz helyzetbe kerül, gyakran a dolgozói elbocsátásával próbálja fenntartani a működőképességét. Ha valaki leveszíti a munkáját, azzal megszűnik a havi rendszeres jövedelme. Ez pedig veszélybe sodorhatja a hitel visszafizetését. A hitelfedezeti biztosítás segítség lehet ebben a helyzetben is. A hitelfedezeti biztosítást nyújtó biztosító időlegesen átvállalhatja a részletek fizetését (vagy annak egy részét), sőt, bizonyos esetekben akár a teljes hitelt is visszafizetik a biztosított helyett.

A munkahely elvesztése, a munkanélküliség egy előre nem látható, nem tervezett történés. A hitelfedezeti biztosítás segíthet abban, hogy a biztosított megóvja a vagyontárgyát, és a munkahely elvesztése miatt ne érje pótolhatatlan veszteség.

Hogyan lehet fizetni a hitelfedezeti biztosítás havidíját?

A hitelfedezeti biztosítás díját havonta kell kifizetni. Az előre meghatározott havidíjat több módon is ki tudja egyenlíteni a biztosított. Lehetőség van arra, hogy havonta csekken kerüljön befizetésre a díj. Ez nem a legmodernebb megoldás, és sorban állással is jár, valamint előfordulhat az is, hogy valaki megfeledkezik a határidőről. Csekket persze már applikáció segítségével is lehet befizetni, de ilyenkor is figyelni kell a fizetési határidőre.

Ha valaki kényelmesebb megoldást választana, olyat ahol a díjak mindig biztosan időre beérkeznek a biztosítóhoz, az választhatja az állandó átutalási megbízást. Az állandó átutalási megbízást csak egyszer kell beállítani, és ezt a beállítást akár a netbankon is meg lehet tenni. Ebben az esetben a beállított utalási nap miatt nem fordulhat elő késedelmes fizetés. Csak azt kell biztosítani, hogy elegendő fedezet legyen a bankszámlán.

Hasonlóan jó megoldás a csoportos beszedési megbízás. Ilyenkor még az összeget sem szükséges megadni, hiszen a biztosító mindig a szükséges összeget hívja le a számláról. Ez a legegyszerűbb megoldás. De a lényeg: bármelyik megoldást is választja a biztosított, a havi díjakat fizetni kell ahhoz, hogy a hitelfedezeti biztosítás valóban biztosítson.

Megéri hitelfedezeti biztosítást kötni?

Az a jó, ha nem érte meg megkötni a hitelfedezeti biztosítást. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy nem volt szükség arra, hogy a biztosított igénybe vegye a biztosító szolgálatait. Mert nem történt olyan esemény, ami akadályozhatta volna a hitel törlesztését, és az rendben visszafizetésre került. Ilyenkor persze felmerülhet a gondolat, hogy a semmiért fizetett az ügyfél. Ez azonban nem így van. A hitelfedezeti biztosítás ugyanis biztonságérzetet adott. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb, ami történhet a biztosítottal az, hogy nem történt semmi rendkívüli. Ez azért a legjobb, mert bár a biztosítás valóban biztosságot ad, és helyt állhat egy káreseménynél, de előfordulhat, hogy egy káreseménynél elszenvedett kár még biztosítással sem térül meg teljesen. Az a legjobb tehát, ha nem történik nem várt negatív esemény, és a hitel vissza lett fizetve. Így biztosan nem történt baj, és biztosan nem érte kár a biztosítottat. Nem feleslegesen fizetett. Biztonságot kapott, és a biztosított szerencséjére nem volt szüksége arra, hogy a biztosító kisegítse a bajban. Mert nem történt baj.

Mi járulhat hozzá a hitel biztonságos visszafizetéséhez?

Egy hitel biztonságos visszafizetését segítheti egy hitelfedezeti biztosítás. De mit lehet még tenni? Sokat. A felelős hitelfelvétel fontos eleme a hitel biztonságos visszafizetésének. A tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadja el az igénylő, hanem megnézi azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeinek. Ez azért fontos, hogy ne vállaljon túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése. A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak az igénylőre, de a környezetében élőkre is. Dönts körültekintően hitelfelvételkor!

Hitelfedezeti biztosítás – nem egy szokványos biztosítás

A biztosítás szó hallatán az emberek legtöbbször lakásbiztosításra vagy autóbiztosításra gondolnak. De ahogy látható hitelre is lehet biztosítást kötni. És érdemes is. Az ingatlant ugyanis nem csak megszerezni kell, de meg is kell tartani. És ebben segítséget nyújthat egy különleges biztosítás: a hitelfedezeti biztosítás.

Így kaphatod meg a hitelt

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Két hónap után, a munkába állásig, de maximum 4 hónapig a biztosító átvállalja a törlesztő részletek kifizetését, akár havi 250000-Ft-ig is.

A káresemény bekövetkezése után tájékoztatni kell a biztosítót a helyzetről. A szakértő kollégák pontos tájékoztatást adnak a teendőkről.

Igen, kifizetik a 18 millió forintot. 25 millió forintig fizet ki a biztosító tőketartozást biztosítási esemény bekövetkeztekor.

A hitelfedezeti biztosítás bármikor megköthető, és bármikor visszamondható. Mivel ez nem egy megtakarítási célú biztosítás, a befizetett részletek nem járnak vissza.

Sajnos nem. A biztosítás 18 és 65 év között igényelhető. 69 évesen nem tudsz Union-Optimális Törlesztésvédelmi biztosítást kötni.

Igen. GYES-en/GYED-en lévő kismama is köthet biztosítást, akár szabadon felhasználható hitelre is.

Amennyiben baleset miatt 10 napnál tovább kórházi kezelésre szorulsz, 4 havi törlesztő részletet átvállal tőled a biztosító.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Fordulat a lakáspiacon: 9 év után először csökkentek az árak

Az Expresszkölcsön szakértői annak jártak utána, hogy milyen irányban változnak a lakásárak, és annak, hogy ez hogyan hat a vásárlókra, az eladókra és a lakástulajdonosokra. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy ne csak az ingatlant eladók és vevők, de az ingatlan tulajdonosai is tisztában legyenek azzal, hogy milyen hatással van rájuk egy lakáspiaci fordulat. Mutatjuk, mire jutottunk.

Tovább olvasom
Ne maradj le! Így juthatsz akár 280.000 Ft adó-visszatérítéshez!

Magyarországon az állam támogatja azokat, akik önkéntesen megtakarítanak. Ez az állami támogatás adó-visszatérítés formájában történik, ami akár évi 280 ezer forint is lehet. Szakértőink segítenek elkerülni, hogy lemaradj erről, hiszen akár 280 ezer forintot is ad az állam. Tippek, ötletek, határidők a cikkben.

Tovább olvasom
Értékpapírszámla nyitása: útmutató befektetőknek a magas infláció idején

Az értékpapírszámla az alapköve lehet a befektetési portfóliónknak. Akkor, amikor magas az infláció, kiemelten fontos, hogy ne csak megőrizzük a befektetéseink értéket, de infláció feletti hozamot is el kell érni. Utánajártunk, hogy mi is az az értékpapírszámla, és hogy vehetjük fel vele a harcot az inflációval szemben.

Tovább olvasom
A leggyakoribb buktatók: ezeket a hibákat kerüld el, ha lakáshitelt veszel fel!

A lakáshitel igénylés előrelátást igényel. Az Expresszkölcsön szakértői szerint vannak tipikus hibák, amiket jobb elkerülni. Egy-egy hiba nem csak kellemetlen lehet, de akár súlyos anyagi hátrány is érheti az igénylőt. A megfelelő felkészülés azonban segíthet abban, hogy a folyamat zökkenőmentesen menjen végig. Segítünk néhány tippel.

Tovább olvasom