Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2024

Autóhoz CASCO, hitelhez hitelfedezeti biztosítás

A hiteled mellé kötött hitelfedezeti biztosítással a biztosító átvállalhatja a törlesztő részletek fizetését, ha nem tudod azt kifizetni. Legyen szó munkanélküliségről, keresőképtelenségről, balesetből adódó kórházi ellátásról vagy ne adj Isten, rokkantságról és halálról. Senki nem akar magának rossz jövőt, az ilyen és ehhez hasonló negatív gondolatokat elhessegetjük magunktól. Helyesen tesszük ezt, de az előrelátás, még nem negatív gondolkodás.

Hiteled van, volt vagy lesz

Van már hiteled vagy lízingszerződésed, akkor ez kellhet neked hitelfedezeti biztosítás, de az is lehet, hogy épp most veszel fel hitelt vagy kötsz lízingszerződést. Lakástakarék pénztári számlád is van? Jó lehet a mellé is. Nem kötöttél a hitelfelvételkor? Nem probléma. A futamidő bármely pillanatában, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megkötheted, például lakáshitelre, autóhitelre, áruhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre illetve lakás lízingre és lakástakarék pénztári szerződésekre is. Személyi kölcsönöd van? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hiteled mellé.

Miért érdemes megkötni minden hitel mellé?

Munkanélküliség? Betegség? Baleset? Nem várt esemény? Mindenki maga dönti el, mennyire fontos neki a biztonság. Ha úgy gondolkozol, hogy nem tudhatod, mikor történik valami rossz az életedben, és szeretnéd, ha baj esetén is lenne, aki fizeti a hiteled törlesztőrészleteit, akkor ez a neked való. Kedvező feltételekkel és alacsony éves díjjal juthatsz hozzá. Így nem tolódik el a futamidő, hiszen akár hónapokon át fizetnek helyetted. Senki nem kívánja, hogy rossz történjen. Ez előrelátás. A szeretteink biztonsága olyan szempont, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. 

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Védelem, védelem, védelem

A tartozás kifizetése bármikor problémába ütközhet a hosszú futamidő alatt. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. A meglévő hiteleket fizetni kell, tartós betegség, táppénz estén is. A havi részletre nem vár a bank. Kell egy biztonsági csomag a családnak. Ennek lehet része a hitelfedezeti biztosítás. Egy kölcsön törlesztőrészletének késedelmes fizetése beláthatatlan következményekkel járhat. Elveszítheted az otthonod, az autód, a nyaralód, adósságspirálba kerülhetsz. Ezt érdemes mindenképpen elkerülni. Ki akar évekig tartó kellemetlenséget magának? Senki. Most készülsz kölcsönt felvenni? Vagy már régóta törleszted? A szinte kockázat nélküli lakásvásárlás vagy egy új családi autó beszerzése a hitelfedezeti biztosítással lehetséges.

Megszabadulhatsz a hitel okozta stressztől, hiszen a biztos hiteltörlesztés már nem csak illúzió.

Kinek és mikor érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

A hitelfedezeti biztosítás hasonló a lakás és gépjármű biztosításokhoz. A biztosított értékét óvja meg egy biztosítási esemény bekövetkeztekor. De kinek érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni? Mindenkinek érdemes, aki védeni akarja a vagyonát. Az ingatlan a legtöbb családban a vagyon legnagyobb része. Ezt egy előrelátó tulajdonos mindenáron igyekszik megvédeni. Aki előrelátó, az tudja, hogy bizony érheti kár az ingatlanát. Lehet tűz, csőtörés, viharkár. Erre tökéletes védelem a lakásbiztosítás. De miért kell védeni a lakáshitelt? A lakáshitel védelme rendkívül fontos. Abban az esetben ugyanis, ha a hitel törlesztését nem teljesíti a hiteligénylő, a bank akár el is árverezheti az ingatlant. Ezzel a család legjelentősebb vagyontárgya veszik el, ami a legtöbbször pótolhatatlan veszteség. Ezt pedig meg kell akadályozni. Hitelfedezeti biztosítást kell kötni! A hitelfedezeti biztosítás nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújt segítséget abban, hogy elkerülhető legyen az, hogy az ingatlan tulajdonjoga máshoz kerüljön.

Hitelfedezeti biztosítást lehet kötni a hitelszerződés aláírásakor. Fogyasztóként gyakran szembesülünk azzal, hogy értékesíteni akarnak nekünk valamit egy vásárlásnál. A postáról is nehéz úgy kijönni egy csekk feladásakor, hogy a pénztáros ne akarna egy sorsjegyet vagy egy befektetési lehetőséget eladni nekünk. Érthető az ezzel szembeni ellenérzés, és amikor a bankban felajánlják a hitelfedezeti biztosítást, akkor hasonlóan érezhetünk. Félre kell azonban tenni a rossz érzéseket, és érdemes végiggondolni, hogy a havi néhány ezer forintos kiadás egy káreseménynél mekkora segítség lehet. Ahogy fent már írtuk, az ingatlant meg kell védeni. Erre pedig a hitelfedezeti biztosítás alkalmas lehet. Érdemes tehát a hitelszerződés aláírásával egy időben megkötni a hitelfedezeti biztosítást. De mi a helyzet akkor, ha nem kerül megkötésre a hitelfedezeti biztosítás a hitelszerződés aláírásakor? Hitelfedezeti biztosítást bármikor a futamidő alatt is lehet kötni. Ez azt jelenti, hogy ha nem lett megkötve a biztosítás a szerződés aláírásának pillanatában, azt a hitelfelvevő egy későbbi időpontban is megteheti.

Mire lehet jó a hitelbiztosítás?

A hitel fizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú, de akár egy rövid futamidejű hitel alatt is. A hitelt azonban fizetni kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A törlesztőrészletre nem vár a pénzintézet. És kell a biztonság a családnak. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a hitelfedezeti biztosítás. Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszítheti az otthonát, az autóját az igénylő, és behajtó cégek fogják keresni. Ezt mindenképpen el kell kerülni. Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Ki akarja elveszíteni a vagyonát? Senki. Most akarsz hitelt felvenni? Vagy már régóta törleszted a lakáshiteledet, de felmerült benned, hogy probléma esetén mit is tehetnél? A szinte kockázat nélküli lakásvásárlás, vagy egy új autó beszerzése hitelfedezeti biztosítással lehetséges. A hitelfedezeti biztosítás biztonságosabbá teheti a hitelszerződést.

Mi történik a hitelfedezeti biztosítás felmondása esetén?

Ha a biztosított úgy dönt, hogy még a futamidő vége előtt felmondja a hitelfedezeti biztosítást, akkor a biztosítás megszűnik. A hitelfedezeti biztosítás megszűnésével azonban az a biztonság is megszűnik, amit a hitelfedezeti biztosítás nyújtott. A biztosított persze kerülhet olyan helyzetbe, hogy a havi néhány ezer forintos biztosítási díjra is szüksége van a mindennapjaiban, de ilyenkor fontos mérlegelni azt, hogy a hitelfedezeti biztosítás általnyújtott biztonság(érzet) a fontosabb, vagy az az összeg, ami ilyenkor a családnál marad.

A hitelfedezeti biztosítás felmondása azzal jár, hogy a biztosítás megszűnik. És ezzel megszűnik a biztosító által nyújtott segítségnyújtás lehetősége is. Ez kockázatos lehet. A kockázat pedig nagy, bármennyire is nem előrelátható. Alaposan meg kell tehát fontolni a felmondását.

Mi a teendő, ha szükség van a biztosításra?

A hitelfedezeti biztosítás több esetben is helyt állhat a biztosított helyett. Ilyen a tartós táppénz, a korházi kezelés vagy a munka elvesztése. Ha a biztosított rendszeres jövedelme megszűnik, és úgy látja, hogy már nem fogja tudni fizetni a törlesztő részleteket, akkor azonnal meg kell nézni azt, hogy segítséget nyújt-e az adott helyzetre. Ha valaki bizonytalan abban, hogy a biztosító fizet-e, fordulhat szakértőhöz is, aki segítséget nyújt annak eldöntésében, hogy érdemes-e a biztosítóhoz fordulni. Ha igen, akkor rövid időn belül be kell jelenteni a káreseményt, és kérni kell a biztosítótól, hogy fizessen. Ez történhet egy nyomtatvány kitöltésével, de akár az interneten is be lehet jelenteni az igényt. A kárbejelentés után a biztosító tájékoztatni fogja az ügyfelet az esetleges egyéb teendőkről, és arról, hogy mennyit és milyen formában fog fizetni.

Véget ér a törlesztés, véget ér a hitelfedezeti biztosítás is

A hitelfedezeti biztosítás egy speciális biztosítási forma. Jelentősen különbözik a lakásbiztosításoktól, az életbiztosításoktól, és megtakarítási célú biztosításoktól is. Az egyik különbség az, hogy a hitelfedezeti biztosítás véges. Amíg egy életbiztosítást a biztosított az élete végéig fizeti, addig a hitelfedezeti biztosítás csak a hitel futamidejének végéig tart. És akkor megszűnik. A hitelfedezeti biztosítás egy adott hitelhez kapcsolódik, és a hitel futamideje alatt él. Ha a hitel tizenöt éves futamidővel került megkötésre, akkor a biztosítás is pontosan eddig tart. Nem tovább. Nem is lenne értelme, hiszen a hitelfedezeti biztosítás célja, hogy a váratlan élethelyzetekben segítse az igénylőt a futamidő alatt. Ha tehát a hitel lejár, nem csak a törlesztő részletek nem terhelik tovább a család költségvetését, de a hitelfedezeti biztosítás havi díját sem kell már tovább fizetni.

A munkahely elvesztése és a hitelfedezeti biztosítás

Gyorsan változó gazdasági környezetben élünk. Covid, infláció, háború, recesszió. Felsorolni is nehéz azokat a külső körülményeket, amik nehéz helyzetbe hozhatnak egy céget. És ha egy cég rossz helyzetbe kerül, gyakran a dolgozói elbocsátásával próbálja fenntartani a működőképességét. Ha valaki leveszíti a munkáját, azzal megszűnik a havi rendszeres jövedelme. Ez pedig veszélybe sodorhatja a hitel visszafizetését. A hitelfedezeti biztosítás segítség lehet ebben a helyzetben is. A hitelfedezeti biztosítást nyújtó biztosító időlegesen átvállalhatja a részletek fizetését (vagy annak egy részét), sőt, bizonyos esetekben akár a teljes hitelt is visszafizetik a biztosított helyett.

A munkahely elvesztése, a munkanélküliség egy előre nem látható, nem tervezett történés. A hitelfedezeti biztosítás segíthet abban, hogy a biztosított megóvja a vagyontárgyát, és a munkahely elvesztése miatt ne érje pótolhatatlan veszteség.

Hogyan lehet fizetni a hitelfedezeti biztosítás havidíját?

A hitelfedezeti biztosítás díját havonta kell kifizetni. Az előre meghatározott havidíjat több módon is ki tudja egyenlíteni a biztosított. Lehetőség van arra, hogy havonta csekken kerüljön befizetésre a díj. Ez nem a legmodernebb megoldás, és sorban állással is jár, valamint előfordulhat az is, hogy valaki megfeledkezik a határidőről. Csekket persze már applikáció segítségével is lehet befizetni, de ilyenkor is figyelni kell a fizetési határidőre.

Ha valaki kényelmesebb megoldást választana, olyat ahol a díjak mindig biztosan időre beérkeznek a biztosítóhoz, az választhatja az állandó átutalási megbízást. Az állandó átutalási megbízást csak egyszer kell beállítani, és ezt a beállítást akár a netbankon is meg lehet tenni. Ebben az esetben a beállított utalási nap miatt nem fordulhat elő késedelmes fizetés. Csak azt kell biztosítani, hogy elegendő fedezet legyen a bankszámlán.

Hasonlóan jó megoldás a csoportos beszedési megbízás. Ilyenkor még az összeget sem szükséges megadni, hiszen a biztosító mindig a szükséges összeget hívja le a számláról. Ez a legegyszerűbb megoldás. De a lényeg: bármelyik megoldást is választja a biztosított, a havi díjakat fizetni kell ahhoz, hogy a hitelfedezeti biztosítás valóban biztosítson.

Megéri hitelfedezeti biztosítást kötni?

Az a jó, ha nem érte meg megkötni a hitelfedezeti biztosítást. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy nem volt szükség arra, hogy a biztosított igénybe vegye a biztosító szolgálatait. Mert nem történt olyan esemény, ami akadályozhatta volna a hitel törlesztését, és az rendben visszafizetésre került. Ilyenkor persze felmerülhet a gondolat, hogy a semmiért fizetett az ügyfél. Ez azonban nem így van. A hitelfedezeti biztosítás ugyanis biztonságérzetet adott. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb, ami történhet a biztosítottal az, hogy nem történt semmi rendkívüli. Ez azért a legjobb, mert bár a biztosítás valóban biztosságot ad, és helyt állhat egy káreseménynél, de előfordulhat, hogy egy káreseménynél elszenvedett kár még biztosítással sem térül meg teljesen. Az a legjobb tehát, ha nem történik nem várt negatív esemény, és a hitel vissza lett fizetve. Így biztosan nem történt baj, és biztosan nem érte kár a biztosítottat. Nem feleslegesen fizetett. Biztonságot kapott, és a biztosított szerencséjére nem volt szüksége arra, hogy a biztosító kisegítse a bajban. Mert nem történt baj.

hitelfedezeti biztosítás

Mi járulhat hozzá a hitel biztonságos visszafizetéséhez?

Egy hitel biztonságos visszafizetését segítheti egy hitelfedezeti biztosítás. De mit lehet még tenni? Sokat. A felelős hitelfelvétel fontos eleme a hitel biztonságos visszafizetésének. A tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadja el az igénylő, hanem megnézi azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeinek. Ez azért fontos, hogy ne vállaljon túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése. A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak az igénylőre, de a környezetében élőkre is. Dönts körültekintően hitelfelvételkor!

Hitelfedezeti biztosítás – nem egy szokványos biztosítás

A biztosítás szó hallatán az emberek legtöbbször lakásbiztosításra vagy autóbiztosításra gondolnak. De ahogy látható hitelre is lehet biztosítást kötni. És érdemes is. Az ingatlant ugyanis nem csak megszerezni kell, de meg is kell tartani. És ebben segítséget nyújthat egy különleges biztosítás: a hitelfedezeti biztosítás.

A hitelfedezeti biztosítás szerepe egy hitel biztosításában

A hitelfedezeti biztosítás egy olyan biztosítás, amelyet azok a személyek vagy vállalkozások kötnek, akik hitelt vesznek fel egy banktól.

A célja általában az, hogy fedezze az adós fizetésképtelenségéből eredő kockázatokat, például ha a hitelfelvevő betegség vagy munkanélküliség miatt nem tudja törleszteni a hitelt.

A hitelfedezeti biztosításnak fontos szerepe van a hitel biztosításában.

 • Kockázatcsökkentés: A bankok számára a hitelfedezeti biztosítás csökkenti az olyan kockázatokat, amelyek a hitelképesség elvesztéséből, például betegségből, balesetből vagy munkanélküliségből adódnak. Ezáltal a bankok nagyobb biztonsággal nyújthatnak kölcsönöket.
 • Hitelfelvevő védelme: A hitelfedezeti biztosítás védelmet nyújt a hitelfelvevőnek olyan váratlan események esetén, amikor a hiteltörlesztési kötelezettségeinek nem tud eleget tenni, például munkanélküliség, betegség vagy baleset miatt.
 • Hiteligénylő bizalmának növelése: A hitelfedezeti biztosítás jelenléte növelheti a hitelfelvevő bizalmát abban, hogy képes lesz fizetni a hitelt még váratlan helyzetekben is. Ez segíthet a pénzintézeteknek jobb feltételekkel adni kölcsönöket az ügyfelek számára.
 • Kölcsönös előnyök: A hitelfelvevőnek és a pénzintézetnek is előnyös tehát a hitelfedezeti biztosítás, mivel ezáltal mindkét fél biztonságban érezheti magát a tranzakció során.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a hitelfedezeti biztosításnak is vannak korlátai és feltételei, és nem minden esetben nyújt teljes körű védelmet.

Például egyes kizáró tényezők, mint például előzőleg meglévő betegségek vagy munkanélküliség önkéntes vállalása, kizárhatják az esetleges károk megtérítését.

Ezért mindig fontos alaposan áttekinteni a hitelfedezeti biztosítás feltételeit, mielőtt megkötik azt.

Védelem a váratlan események ellen

A hitelbiztosítás lehetővé teszi, hogy a hitelfelvevők védelmet kapjanak váratlan események esetén.

A törlesztési biztosítás segítséget nyújt abban, hogy az adósok fizetési kötelezettségeiket teljesíteni tudják.

A hiteltörlesztési biztosítás olyan védelmet biztosít, ami megkönnyítheti az adósok számára a hitel visszafizetését.

A hitelbiztosítás segít megvédeni a hitelfelvevőt váratlan helyzetekben.

A törlesztési biztosítás kockázatokat fedezhet a hitel törlesztési kötelezettségével kapcsolatban.

A hiteltörlesztési biztosítás nyugalmat ad a hitel felvevőjének a törlesztési kötelezettségével kapcsolatos váratlan eseményeknél.

Másfajta biztosítások is vannak

Számos másféle biztosítás létezik azon túl, amelyek a hitelt vagy annak törlesztését célozzák. Például:

Életbiztosítás: Ez a biztosítás arra szolgál, hogy kifizessen egy összeget a biztosítási igény esetén, általában a biztosított személy halála esetén. Ez lehetővé teszi, hogy a hozzátartozók fedezhessék a halál utáni költségeket vagy az adósságokat.

Balesetbiztosítás: Ez a fajta biztosítás kártérítést nyújt olyan balesetek esetén, amelyeket a biztosítási fedezet tartalmaz, például sérülések vagy halálesetek.

Autóbiztosítás (Casco): Ez a biztosítás fedezheti az autóval kapcsolatos károkat vagy felelősségbiztosítást nyújthat a harmadik felek számára.

Lakásbiztosítás: Ez a biztosítás védelmet nyújthat az ingatlanokkal kapcsolatos károk beköveztekor, például tűz, lopás vagy természeti katasztrófák esetén.

Egészségbiztosítás: Ez a biztosítás segít fedezni az orvosi kezeléseket, és a betegségek kezelési költségeit.

Ez csak néhány példa a különböző típusú biztosításokra, amelyeket a különféle kockázatok ellen köthetünk.

A biztosítások arra szolgálnak, hogy pénzügyi biztonságot nyújtsanak váratlan események vagy veszteségek esetén.

Összefoglalás

A hitelfedezeti biztosítás egy szerződés, amely a hitelfelvevő halála, munkanélkülisége vagy tartós keresőképtelensége esetén fedezheti a hiteltartozást.

A biztosító a szerződésben foglalt feltételek alapján kifizetheti a banknak a fennálló hiteltartozást.

Fontosabb tudnivalók:

 • Nem kötelező, de a bankok gyakran előírják a folyósítás feltételeként.
 • Díja a hitel összegétől, futamidejétől, a hitelfelvevő életkorától és egészségi állapotától függ.
 • Alapcsomagja a halálesetet, a teljes rokkantságot és a tartós keresőképtelenséget fedezi.
 • Bővített csomagok kiterjedhetnek a munkanélküliségre, balesetből eredő egészségkárosodásra és kritikus betegségekre is.
 • A hitelfelvevő szabadon választhat biztosítótársaságot.

A hitelfedezeti biztosítás tehát egy hasznos eszköz lehet, ami megvédheti a hitelfelvevő családját az anyagi nehézségektől egy váratlan esemény bekövetkeztekor.

Azonban fontos, hogy a biztosítás kiválasztásakor körültekintően járjunk el, és hasonlítsuk össze a különböző ajánlatokat.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A hitelfedezeti biztosítás bankoknál és a biztosítóknál is köthető.

A hitelfedezeti biztosítás alapcsomagja a következő káreseményeket fedezheti:

 • Haláleset
 • Teljes rokkantság
 • Tartós keresőképtelenség
 • Munkanélküliség
 • Balesetből eredő egészségkárosodás
 • Kritikus betegségek

A hitelfedezeti biztosítás díja a hitel összegétől, a futamidejétől, a hitel felvevő életkorától és egészségi állapotától, valamint a biztosítási csomag tartalmától függhet.

A hitelfedezeti biztosítás nem kötelező, de a bankok gyakran előírják a jelzáloghitelek, lakáskölcsönök vagy személyi kölcsönök folyósításakor.

A hitelfedezeti biztosítás egy olyan szerződés, ami a hitelfelvevő halála, rokkantsága, munkanélkülisége vagy tartós keresőképtelensége esetén fedezheti a tartozást. A biztosító a szerződésben foglalt feltételek alapján kifizeti a banknak a fennálló hiteltartozást, így a hiteligénylő családjának nem kell aggódnia a kölcsön visszafizetése miatt.

A káresemény bekövetkezése után tájékoztatni kell a biztosítót a helyzetről. A szakértő kollégák pontos tájékoztatást adnak a teendőkről.

A hitelfedezeti biztosítás bármikor megköthető, és bármikor visszamondható. Mivel ez nem egy megtakarítási célú biztosítás, a befizetett részletek nem járnak vissza.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Mekkora törlesztőt fizetünk az Otthonfelújítási támogatás után? Megmutatjuk!

Az Otthonfelújítási támogatással korszerűbb, alacsonyabb fenntartási költségű lehet az ingatlanunk. De mennyibe kerül ez nekünk havonta? Megtérül ez a beruházás? Érdemes ennyit havonta kifizetni? Megmutatjuk!

Tovább olvasom
Nyaralj gondtalanul: Hasznos pénzügyi tippek a biztonságért

A nyaralás az év egyik legjobban várt pillanata, amikor végre kikapcsolódhatunk a mindennapi rutinból, és feltöltődhetünk új élményekkel. Azonban ahhoz, hogy a pihenés valóban gondtalan legyen, érdemes néhány pénzügyi szempontot figyelembe venni. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek megőrizni pénzügyeid biztonságát, és elkerülni a váratlan kiadásokat.

Tovább olvasom
Drágul a földhivatali ügyintézés: így változnak a díjak július végétől

A földhivatali ügyintézésének árában változások várhatóak július végétől, amelyek minden ingatlanvásárlót, eladót és ingatlanügyeket intéző szakembert érintenek. A díjemelésről szóló döntés hosszas előkészítő munka eredménye, és célja az adminisztrációs folyamatok korszerűsítése, a szolgáltatások minőségének javítása, valamint a költségek reálisabb elosztása. Utánajártunk és bemutatjuk, milyen változásokra lehet számítani, és hogyan érintik ezek az ügyfeleket.

Tovább olvasom
Milyen kamattámogatott hitelek segítik a családokat 2024-ben?

Egy kamattámogatott hitel nagy segítség egy magyar családnak. 2024-ben három nagy segítség is elérhető. Ezeket veszik sorba szakértőink. CSOK Plusz, falusi CSOK és Babaváró támogatás. Röviden. közérthetően a lényeges információk.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával