Unicredit személyi kölcsön 2024 – Részletek és feltételek

Unicredit

Fix Kamat személyi kölcsön

Akár 80 000 Ft jóváírással*

THM14,41% - 21,77%Kamat: 12,44% - 18,00%
Futamidő12 - 96 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 12.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Az UniCredit Bank tapasztalt pénzügyi szolgáltatóként kínál hiteleket, biztosításokat, befektetési lehetőségeket, méghozzá olyan formában, hogy a lehető legszélesebb választási lehetőségeket biztosítsa termékei révén ügyfeleinek. Az UniCredit Banknál személyi kölcsön mellett különféle lakáscélú hitelek, kamattámogatott konstrukciók is elérhetőek.

Fix Kamat személyi kölcsön

Az UniCredit Bank által kínált Fix kamat személyi kölcsön fix törlesztőrészletekkel hozza el a szabadon elkölthető hitelek előnyeit. A Fix Kamat személyi kölcsön ráadásul elérhető kamatkedvezményekkel, és folyósítási díjat sem kell fizetni. A szabad felhasználású Fix Kamat személyi kölcsön a következő főbb paraméterekkel rendelkezik: ahogy említettük, fix a törlesztőrészlet, és nincs folyósítási díj, ezek mellett a THM 14,41 – 21,77 %, a futamidő választható (12 és 96 hónap között), az igényelhető hitelösszeg pedig 300 000 és 12 000 000 ft közötti.

Az UniCredit Bank személyi kölcsön felvételéhez szükség van UniCreditnél vezetett bankszámlára, a folyósítás és a törlesztés is azon történik. Az UniCredit Bank számlát a személyi kölcsön futamideje alatt végig fent kell tartani.

Az igénylés feltételei

 • az igénylő alkalmazott, egyéni vállalkozó, cégtulajdonos, vagy nyugdíjas,
 • ha alkalmazott, akkor a munkaviszonya legalább 3 hónapja tart,
 • a jövedelme bankszámlára érkezik legalább 3 hónapja,
 • amennyiben egyedül igényli, úgy minimum nettó 165.000 Ft-tal, amennyiben jövedelmet is igazoló adóstárssal igényli, úgy az adós és adóstárs esetében egyaránt minimum a mindenkori nettó minimálbérrel rendelkezik.
 • nem szerepel a KHR negatív adóslistán.

Az UniCredit Bank személyi kölcsön igényléséhez szükséges dokumentumok

Az UniCredit Bank az UniCredit Bank személyi kölcsön különböző típusainak igénylése esetén a következő dokumentumok benyújtását teszi kötelezővé. Azzal a megjegyzéssel, hogy az alábbi iratok mellett más dokumentumokra is szükség lehet.

 • valamely személyazonosító okmány (személy igazolvány, útlevél, jogosítvány)
 • adóigazolvány
 • lakcímkártya
 • NYUFIG igazolás, és nyugdíjszelvény (nyugdíjasok esetében)
 • hitelkérelmi adatlap
 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás
 • az utolsó 3 havi bankszámla kivonata

UniCredit Felújítási Személyi Kölcsön

Az UniCredit Bank felújítási kölcsöne egy célhoz kötött személyi kölcsön, amelynél a törlesztőrészlet a futamidő teljes ideje alatt fix, illetve akár a teljes összeg ingyenesen előtöröleszthető.

A főbb paraméterei a következők

 • a kedvezményes kamat: 12,44% – 14,10%
 • THM: 14,41%-19,86%
 • a törlesztőrészlet fix, folyósítási díj nincs
 • a futamidő rugalmas: 60–120 hónap áll rendelkezésre.
 • akár 7 millió forint is igényelhető, a minimum hitelösszeg: 1 600 000 forint
 • a hitelösszeg otthonfelújítási célra kell költeni

Kamatkedvezmények az UniCredit felújítási személyi kölcsön terméknél

Ebben a konstrukcióban négyfajta kamatkedvezmény érhető el:

A Felújítási Prémium Aktív kamatkedvezmény (THM: 14,29%-15,27%) eléréséhez legalább 250 000 forint havi jóváírás szükséges UniCredit Bank által vezetett bankszámlára. A jóváírásnak nem kell feltétlenül jövedelemnek lennie és több utalásból is érkezhet. A választható futamidő: 60-120 hónap.

Felújítási Prémium Aktív Plusz kamatkedvezmény (THM: 17,18%-18,20%) úgy kapható meg, ha legalább 250 000 forint havi jóváírás érkezik az UniCredit Bank által vezetett bankszámlára, valamint rendelkezni kell a hitelhez kapcsolódó, megfelelő Generali hitelfedezeti biztosítással. A jóváírásnak nem kell feltétlenül jövedelemnek lennie és több utalásból is érkezhet. A választható futamidő pedig: 60-120 hónap.

A Felújítási Prémium Aktív Extra kamatkedvezmény (THM: 13,48%-14,41%) eléréséhez legalább 400 000 forint havi jóváírás szükséges UniCredit Bank által vezetett bankszámlára. A jóváírásnak nem kell feltétlenül jövedelemnek lennie és több utalásból is érkezhet. A választható futamidő: 60-120 hónap.

Felújítási Prémium Aktív Extra Plusz kamatkedvezmény (THM: 16,32%-17,30%) úgy kapható meg, ha legalább 400 000 forint havi jóváírás érkezik az UniCredit Bank által vezetett bankszámlára, valamint rendelkezni kell a hitelhez kapcsolódó, megfelelő Generali hitelfedezeti biztosítással. A jóváírásnak nem kell feltétlenül jövedelemnek lennie és több utalásból is érkezhet. A választható futamidő pedig: 60-120 hónap.

Az igénylés feltételei

Az UniCredit Bank a következő feltételeket szabta meg a 25 év alatti gyermeket nevelő házaspárok, élettársak, vagy egyedülállók, illetve éppen gyermeket várók lakásfelújítási kölcsönénél.

 • a havi nettó jövedelme eléri a nettó 300 000 forintot
 • nem szerepel a KHR negatív adós listán
 • legalább az egyik igénylő 1 éve TB biztosított (max. 30 nap megszakítással), vagy ugyanennyi ideig, vagy ideje felsőoktatási tanulmányokat folytat vagy folytatott
 • Az igénylő és kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékben bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek

unicredit bank személyi kölcsön

Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele

A többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele az UniCredit Bank kínálatában is megtalálható. A kölcsönösszeg, amely minimum 1 millió forint, egyaránt felhasználható használt és új lakás vásárlására, valamint építésre. Két gyermek esetén legfeljebb 10 millió forint kölcsönt lehet igényelni, három gyermek esetén pedig legfeljebb 15 millió forintot. A THM 3,12 – 4,81%, a futamidő választható 60 és 300 hónap között.

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Az UniCredit Bank által kínált Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott feltételeknek megfelelően egyszerű és gyors ügyintézést tesz elérhetővé, emellett könnyen érthető, előre meghatározott és áttekinthető rendszerben igényelhető.

Kamatkedvezmény figyelembevételével számított THM 7,67 és 11,60 % közötti. A hitelösszeg: 1 000 000-80 000 000 forint. A futamidő: 60-360 hónap.

A hitel főbb paraméterei

 • a használt lakás/lakóház megvásárlása mellett lakáscélú jelzáloghitel kiváltására fordítható
 • a hitelösszeg: 1-80 millió forint
 • a futamidő, 5 és 10 éves kamatperiódus esetén: 5-30 év. UniCredit Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel esetén: 5-20 év
 • rögzített kamatozás, a teljes futamidő alatt nem változik a törlesztőrészlet
 • szükség van ingatlan fedezetre, amely legfeljebb három magyarországi lakó-, üdülő- vagy nyaralóingatlan, illetve építési telek lehet.
 • a hitel igénylésének feltétele az UniCredit Bank pénzintézetnél vezetett számla, valamint a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás

Akkor igényelhetünk minősített fogyasztóbarát lakáshitelt, ha

 • megfelelő ingatlanfedezettel rendelkezünk,
 • elmúltunk már 18 évesek, és a hitel lejáratakor nem haladjuk meg a 65 éves életkort (ha az igénylő a hitel lejáratakor meghaladja a 65 évet, bizonyos feltételek mellett akkor is igényelheti a hitelt, ehhez hitelfedezeti életbiztosítás megkötése szükséges, illetve az, hogy az UniCredit Bank kedvezményezettként legyen megjelölve),
 • saját vezetékes vagy mobiltelefonnal rendelkezünk,
 • legalább 3 hónapja van bankszámlánk, bármely magyarországi banknál,
 • amennyiben egyedül igényli, abban az esetben minimum nettó 165.000 Ft-tal, amennyiben jövedelmet is igazoló adóstárssal igényli, úgy az adós esetében minimum a mindenkori nettó minimálbérrel rendelkezik
 • legalább 3 hónapos munkaviszonyunk van jelenlegi munkahelyünkön (a próbaidőn kívül), vagy minimum egy éve vállalkozók, vagy nyugdíjasok vagyunk.

 Többféle kedvezmény is elérhető

Az UniCredit Bank visszatéríti az értékbecslés díját, amelyet az értékeléskor a helyszínen kell megfizetni. A bank ezt a díjat a folyósítást követő 90 napon belül megtéríti. Ehhez hasonlóan a közjegyzői okirat díjával sem kell számolni, a bank ezt maximum 50 000 forintig szintén visszatéríti. A hitelösszeg átutalási díját az UniCredit Bank elengedi (ingatlan vásárlás esetén a hitelösszeg, mint vételárrész, kizárólag átutalással teljesíthető az eladó bankszámlájára).

UniCredit Stabil Kamat hitel lakáscélra

Az UniCredit stabil kamat hitel nemcsak az ingatlanvásárlási, vagy építési terveket segít megvalósítani, hanem lakásfelújítási elképzeléseket is. A konstrukció kiszámítható, a rögzített kamatozásnak köszönhetően a törlesztőrészlet a futamidő (5-20 év) alatt nem fog változni. A THM mértéke 8,32-15,60%.

A következő kamatkedvezmények érhetőek el

 • Aktív-kedvezmény: 0,00% kamatkedvezmény a normál kamatból. Feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlára havonta legalább 200 000 forint jóváírás érkezzen átutalásból, és az adós havonta legalább 15 000 forintot vásároljon UniCredit bankkártyájával.
 • Prémium aktív-kedvezmény: 0,11% kamatkedvezmény a normál kamatból 6-től 13 évig terjedő futamidővel igényelt Stabil Kamat hitelek és 0,00% kamatkedvezmény a normál kamatból 14-től 20 évig terjedő futamidővel igényelt Stabil Kamat hitelek esetén. Feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlára havonta legalább 350 000 forint jóváírás érkezzen átutalásból, és az adós rendelkezzen a hitelhez kapcsolódó megfelelő Generali hitelfedezeti biztosítással.
 • TOP prémium aktív-kedvezmény: 0,21% kamatkedvezmény a normál kamatból 6-től 13 évig terjedő futamidővel igényelt Stabil Kamat hitelek és 0,00% kamatkedvezmény a normál kamatból 14-től 20 évig terjedő futamidővel igényelt Stabil Kamat hitelek esetén. Feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlára havonta legalább 500 000 forint jóváírás érkezzen átutalásból, és az adós rendelkezzen a hitelhez kapcsolódó megfelelő Generali hitelfedezeti biztosítással, illetve UniCredit banknál kötött vagyonbiztosítással a fedezeti ingatlanra.

Babaváró kölcsön

A babaváró kölcsön egy szabad felhasználású személyi hitel, amelyet államilag támogatott, kedvezményes feltételekkel lehet felvenni, méghozzá ingatlanfedezet nélkül. Gyermekvállalás előtt állóknak remek lehetőséget biztosít céljaik megvalósításában.

Számos előnye van

 • a bank 10 munkanapon belül elbírálja a hitelkérelmet, a dokumentáció teljeskörű beadásától számítva
 • már egy gyermek születése esetén kamatmentes a hitel a teljes futamidőre
 • a második gyermek születése esetén a tartozás 30 százaléka, a harmadik gyermek születése esetén pedig a teljes fennálló tartozás elengedésre kerül
 • állami kezességvállalás kapcsolódik a szabad felhasználású kölcsönhöz.
 • nincs hitelbírálati és folyósítási díj.
 • díjmentes előtörlesztési lehetőség

Ezek a legfontosabb feltételek

A babaváró kölcsönt házaspárok igényelhetik. Akkor, ha

 • a feleség már betöltötte a 18. életévét, de nem töltötte még be a 41. életévét,
 • az igénylők rendelkeznek magyarországi lakcímmel,
 • a házaspár legalább egyik tagjának minimum 3 év folyamatos TB-jogviszonya van,
 • az igénylők büntetlen előéletűek,
 • az igénylőknek nincs KHR-ben nyilvántartott lejárt és meg nem fizetett tartozásuk,
 • az igénylőknek nincs köztartozásuk.

UniCredit Bank — hitelkiváltás

A gazdasági folyamatok állandó változása miatt érdemes időről időre felülvizsgálni a meglévő hiteleinket. A kamatok nekünk kedvező irányba is változhatnak, bár most éppen nem ez a jellemző. De lehetnek akciók, és könnyen lehet, hogy időközben egy államilag támogatott kedvező kamatozású hitelre is jogosultak lettünk. Vagy akár vissza nem térítendő támogatást is kaphatunk.

A hitelkiváltás ötlete leggyakrabban a lakáshiteleknél vetődhet fel. Egy lakáshitelnél hosszú a futamidő és többnyire magas a hitelösszeg. Egy lakáshitelnél a legvalószínűbb, hogy érdemes időt és az energiát fektetni a váltásba. Egy jól megválasztott új konstrukció esetén jóval kisebb havi törlesztőrészletet is elérhetünk. A szakértők szerint évente felül kellene vizsgálni a lakáshiteleinket, hiszen az elemzések azt mutatják, hogy a lakáshitelek jelentős részét megéri lecserélni. A hitelkiváltás célja általában az alacsonyabb törlesztőrészlet vagy a rövidebb futamidő elérése. Mindkét esetben jelentős lehet az az összeg, amit nem kell kifizetnünk.

Másik hitelfajta, például a személyi kölcsön kiváltására is gondolhatunk. Arra is van lehetőségünk, hogy mindegyik hitelünket kiváltsuk egyetlen egyre. Ez átláthatóbbá teszi a kiadásinkat, és kevesebbet is kell havonta fizetnünk. A hitelkiváltással kapcsolatban felmerülhet még, hogy nem csökkentjük a havi kiadásainkat, de egy alacsonyabb kamatozású kölcsönnel, változatlan törlesztőrészlet mellett újabb hitelhez jutunk, amivel valóra válthatjuk az álmainkat.

Hogy lehet kiválasztani a legjobb UniCredit hitelt?

A hitelünk kiválasztása rendkívül fontos. Körültekintőnek kell lennünk, hiszen akár több évtizedre is elkötelezzük magunkat. A családunk jóléte, anyagi biztonsága függhet egy jó vagy rossz döntéstől. Ebben szakértő weboldalak hitel kalkulátorai és szakértő cikkei segíthetnek bennünket. Ki tudjuk választani a számunkra vállalható futamidőt, és azt a törlesztő részletet, amit biztosan fizetni tudunk. A Teljes Hiteldíj Mutató mellett a teljes visszafizetendő összeget is megmutatja nekünk a hitelkalkulátor. Ez is fontos, összehasonlító adat. Az nem jó, ha csak a kamatot nézzük, mert egy hitelnek egyéb költségei is lehetnek. A Teljes Hiteldíj Mutató az az adat, ami megmutatja, hogy valójában mennyibe kerül a hitelünk, és összehasonlíthatóvá is teszi a hiteleket. A választás egyszerű és gyors, és ezt a saját otthonunkban is megtehetjük. Már nem kell végigjárnunk a bankokat azért, hogy megtaláljuk a legideálisabb konstrukciót.

UniCredit Bank Green személyi kölcsön

Ha napelemek telepítését tervezzük, az UniCredit Bank Green személyi kölcsöne segíthet nekünk ennek megvalósításában. A kölcsönt úgy alakította ki a pénzintézet, hogy az illeszkedjen egy fenntartható energiához kapcsolódó beruházáshoz. A kölcsön rugalmas, az elbírálástól számított hat hónapon belül bármikor lehívható, így a törlesztést csak akkor kezdjük, ha a beruházásunk már elkészült. Napelem-beruházás esetén kamatkedvezményt kapunk, így a THM alacsony lesz. Ehhez azonban százötvenezer forint jóváírásnak kell érkeznie az UniCredit Banknál vezetett bankszámlánkra.

A futamidőt huszonnégy és kilencven hónap között választatjuk meg. A kedvezményes kamat alacsony marad. Egy és öt millió forint közötti összeget kérhetünk, ami biztosan elég egy számunkra megfelelő teljesítményű házi napenergia erőmű megépíttetésére. A száznyolcvan napos lehívási idő segítségével optimálisan kezdhetjük el a törlesztést úgy, hogy a beruházásunkat akár önerő nélkül is finanszírozhatjuk.

A személyi kölcsön pozitív bírálatához szükségünk lesz jövedelemre. Ez származhat munkaviszonyból, nyugdíjból vagy vállalkozásból is, azzal a feltétellel, hogy az már legalább három hónapja fennáll. Ennek a jövedelemnek legalább három hónapja bankszámlára kell érkeznie. Ha egyedül igényeljük, minimum nettó 165.000 Ft-tal, ha jövedelmet is igazoló adóstárssal igényeljük, az adós és adóstárs esetében egyaránt minimum a mindenkori nettó minimálbérrel kell rendelkezni. Tartozásunk sem lehet, ha szerepelünk negatív adósként a Központi Hitelinformációs Rendszerben, nem kapjuk meg a hitelt.

Be kell majd mutatnunk a személyi igazolványunkat, lakcímkártyánkat és az adóigazolványunkat. Kelleni fog a két utolsó bankszámlakivonatunk, amire a jövedelmünk érkezik. Ha dolgozunk egy harminc napnál nem régebbi munkáltatói igazolást kérnek tőlünk, ha már nyugdíjasok vagyunk, akkor egy NYUFIG igazolás kell vagy egy nyugdíjszelvény.

Hol találhatunk igazán jó személyi kölcsönöket?

Igazán jó személyi kölcsönöket az Unicredit Banknál találhatunk. De honnan tudhatjuk, hogy megtaláltuk a legjobbat? Amikor személyi kölcsön igénylése mellett dönt valaki, rákereshet a személyi kölcsön szóra az interneten. Ezután akár hátra is dőlhet, hiszen ömleni fognak rá a hirdetések, és jobbnál jobb ajánlattal kecsegtetik. Ez még jól is jöhet, mert talán olyan ötleteket is kaphat az érdeklődő, amire addig nem is gondolt. Az interneten keresni jó ötlet, gyors és egyszerű megoldás, és ahogy írtuk, a keresés után még számtalan hirdetéssel lehet találkozni.

Személyesen is lehet jó személyi kölcsönt keresni. Be kell menni a bankfiókba, és elmondani, hogy mit szeretnénk. A banki ügyintéző tanácsot is adhat a legjobb kölcsön kiválasztásához. Az ügyintéző elmondja a lehetőségeket, és segíthet mérlegelni az előnyöket és hátrányokat. Ez egy pénzügyeihez kevésbé értő igénylőnek jó lehet, de időigényes, és utazni is kell hozzá.

Személyi kölcsön vagy személyi hitel? Van különbség?

A rövid válasz, hogy nincs. Csupán az elnevezés különbözik, a tartalom nem, ugyanarról a hiteltermékről van szó, akár a személyi kölcsön, akár a személyi hitel elnevezéssel találkozunk. Személyi kölcsön igénylés esetén teljesen mindegy számunkra, hogy azt személyi hitel vagy minősített személyi hitel névvel illetik. Mindegyik ugyanazt a banki hitelterméket takarja, mindegyik szabadon felhasználható, és ingatlanfedezet nélkül igényelhető. Nem kell tehát foglalkoznunk az elnevezéssel, a tartalomra azonban érdemes figyelni, hiszen bár a név nem változik, a feltételekben lehetnek és vannak is eltérések. Egy kis odafigyeléssel és utánajárással könnyen megtalálhatjuk a legmegfelelőbbet. Ez lesz a fontos, nem a kölcsön neve és nem is az, hogy melyik pénzintézettől vesszük fel azt.

Gyorsan folyósítják az UniCredit Bank személyi kölcsönét

Mivel az igényléshez mindössze a jövedelmünket kell igazolnunk, az elbírálás rendkívül gyors. A szükséges dokumentumokat egyszerű beszerezni, és ha ez megtörtént, az előzetes hitelbírálat akár néhány perc alatt lezajlik. És máris tudjuk, hogy hitelképesek vagyunk-e, megkapjuk-e azt az összeget, amit szeretnénk. Az előzetes hitelbírálat után már a végleges döntés következik. Ez többnyire két, három napot vesz igénybe. És máris megkapjuk a hitelt. Nem kell heteket, esetleg hónapokat várnunk arra, hogy a számlánkra utalják az összeget. Amikor az online hitelügyintézést választjuk, még gyorsabban lezajlik a folyamat. Egyszerűen és rendkívül gyorsan juthatunk személyi kölcsönhöz, ha az Unicredit Bankhoz fordulunk.

Ha az igényelt összeg magasabb, mint amit a jövedelmünk elbírna, választhatunk hosszabb futamidőt. A hosszabb futamidő miatt alacsonyabb lesz a törlesztőrészletünk, így már elég lehet a havi nettó jövedelmünk. Megoldás lehet az is, ha egy adóstársat vonunk be a hitelügyletbe. Az adóstárs jövedelme is növeli az esélyünket, hogy megkapjuk az igényelt kölcsönt. Adóstársnak lenni nem könnyű feladat, mert adóstársként ugyanakkora a felelősségünk, mint az adósé. Ezt figyelembe kell vennünk, amikor valakit adóstársnak kérünk fel.

A törvény által szabályozott Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) százalékát megváltoztatni nem tudjuk, de ahogy látható, van lehetőségünk arra, hogy befolyásoljuk a bank döntését. Egy hosszabb futamidő vagy egy adóstárs bevonása kedvezően hathat az elbírálásra. Ha szükségünk van az Unicredit Bank személyi kölcsönére, megkaphatjuk azt.

Mekkora a havi törlesztő részlete az UniCredit Bank személyi kölcsönének?

Az Unicredit Bank mindig pozitívan áll hozzá az ügyfelei kéréseihez, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy bizonyos kérdésekben szabályok kötik. Jogszabály írja elő azt is, hogy egy jövedelem mekkora mértékben terhelhető. Ha a szabályozás negyven százalék terhelhetőséget enged meg, akkor egy négyszázezer forintos igazolt havi nettó jövedelem esetén a havi részlet nem lehet magasabb százhatvanezer forintnál. Hiába érzi úgy az igénylő, hogy ennél többet is gond nélkül ki tud fizetni, az UniCredit Bank nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet. Ez a szabály a hiteligénylőt védi a túlzott eladósodottságtól.

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a család költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet.

Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van az igénylőnek, akkor könnyebb lehet a probléma megoldása.

A Magyar Nemzeti Bank és az UniCredit Bank is figyelmeztetik az ügyfeleket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez furcsának tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek – mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt.

És az ügyfélnek is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a hiteligénylőt a vágyai elérésében. És ez a cél. Nem egy évekig elhúzódó kellemetlen és drága folyamat nemfizetés esetén.

UniCredit Bank személyi kölcsön – előnyök

Az UniCredit Bank személyi kölcsönének egyik nagy előnye, hogy minimális dokumentációval is könnyen igényelhető. Az igényléshez csupán a jövedelmet kell igazolni. És ez még nem minden. Mert nem csak hogy elég, ha igazolja valaki a jövedelmét, de a pénz elköltését sem kell semmiféle módon dokumentálni hitelt nyújtó pénzintézet felé.

Mit jelent ez? Nézzünk például a lakáshitelt. Fedezetre van szükség, és a pénzt csak a lakás felépítésére vagy megvásárlására fordítható. És ezt dokumentumokkal igazolni is kell. És ez plusz költséget jelent, időt és energiát kell rá szánni. Időt? Igen. Néha még a hitelfelvételt követő sokadik évben is igazolásokat és szerződéseket kell leadni a hitelező pénzintézetnek, hogy teljesüljenek a szerződéses feltételek. Az UniCredit Bank személyi kölcsönénél ilyen nincs. A Fix Kamat személyi kölcsönnél sem. Nem kell hitelcélt megjelölni a szerződés megkötésekor, és igazolni sem kell a hitelösszeg megfelelő felhasználását. Hiszen az Unicredit Bank személyi kölcsöne arra költhető, amire az igénylő szeretné.

A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükség a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlani, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni. Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlan, vagy azt nem akarja valaki fedezetként felajánlani a hitelhez, akkor is igényelhető az UniCredit Bank Fix Kamat személyi kölcsöne. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes hitelnek.

Az innovatív, modern pénzügyi megoldásokat szeretjük. Ilyen az online igénylés is. Mit jelent a végig online igénylés? Online igényléskor nem kell bemenni a fiókba. Még telefonálni sem kell. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Van okostelefon mobilnettel? Akkor meg van a szükséges eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudható meg, hogy az UniCredit bank jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a számlára a pénzt. Nincs bankszámla, amire utalhatnának? Az is nyitható.

Az Unicredit Bank szabad felhasználású hitelek előnyei

A szabad felhasználású hitelek, ahogy a nevük is jelzi, szabadon felhasználhatóak, bármire elkölthetőek. Akár egy hétvégi nagybevásárlást is finanszírozhatunk szabad felhasználású hitelből. Erre persze senkit nem bátorítunk, hiszen rendkívül fontos a tudatos hitelfelvétel, de ez a példa is jól mutatja, hogy szabad felhasználású kölcsön elköltésének nincsenek szabályai. Semmiféle számlát nem kell utólag a pénzintézetnek bemutatnunk. Így akár a napi kiadásainkra is fordíthatjuk. A szakértők azt mondják, hogy a szabad felhasználású hiteleket konkrét célra használják fel az igénylők. Ez gyakran autó, bútor vagy egy nagyobb értékű elektronikai cikk megvásárlását jelenti. Ezek azonban csak példák. Nincs olyan cél, amire ne lehetne felhasználni ezt a hitelformát. Csak ki kell találnunk, hogy mit szeretnénk, és megvalósíthatjuk.

Lehetünk olyan helyzetben, hogy nincs ingatlan a nevünkön. Lehet, hogy most alapítottunk családot, vagy csak eddig úgy alakult az életünk, hogy nem vásároltunk magunknak lakást. Ettől még persze lehetnek céljaink és álmaink. És az UniCredit Bank személyi kölcsönénél ez nem lesz akadály, hiszen a bank nem fog tőlünk ingatlan fedeztet kérni. Ha megvizsgáljuk a hitelfajtákat, azt láthatjuk, hogy az ingatlan fedezetes és a fedezet nélküli kölcsönök árazása eltérő. A fedezetlen hitelek jellemzően drágábbak, ezért viszont cserébe egyszerűséget és gyorsaságot kapunk. Hitelfelvétel előtt érdemes mérlegelnünk, hogy melyik a fontosabb számunkra.

Hitelfedezeti biztosítás

Egy kölcsön visszafizetése bármikor akadályokba ütközhet egy hosszabb, de egy rövidebb futamidő alatt is. Nem lehet tudni, mit tartogat a jövő. A kölcsönt pedig fizetni kell, tartós betegség és táppénz esetén is. A törlesztőrészletet várja a pénzintézet. Hogy lehet megteremteni a biztonságot? Jó megoldás erre egy hitelfedezeti biztosítás. Egy kölcsön törlesztő részletének késedelmes megfizetésének súlyos következményei lehetnek. A legrosszabb esetben elárverezik az otthont, az autót, és behajtó cégek hívásait kell fogadni. Ezt feltétlenül el kell kerülni. Ki akar évekig tartó kellemetlenséget magának?

Most lesz a hiteligénylés? Vagy már van egy régóta törlesztett a kölcsön, de felmerül, hogy probléma esetén mi is a teendő? A szinte kockázat nélküli hitelfelvétel egy hitelfedezeti biztosítással lehetséges. Ha van már a családban hitel vagy lízingszerződés, akkor jól jöhet egy hitelfedezeti biztosítás. Nem probléma, ha a hitel felvételekor nem került megkötésre. A futamidő bármely pillanatában, nem csak a hitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megköthető a hitelfedezeti biztosítás. Lakáshitel, áruhitel, autóhitel, szabad felhasználású hitelek, autó lízing és lakás lízing. Még lakástakarék pénztári szerződésre is köthető. Személyi hitel? Arra is jó. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hitel mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már a hitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást, de ha ez nem történt meg, akkor később, bármikor a futamidő alatt van rálehetőség.

unicredit személyi kölcsön

A visszafizetendő teljes összeg értelme

A visszafizetendő teljes összeg az a szám, ami azt mutatja meg, hogy mennyit kell fizetni egy hitelért. Tartalmazza a tőkén kívül összes kamatot, minden felmerülő díjat és költséget. A teljes összeg azért fontos, mert megmutatja, hogy mennyibe kerül egy hitel az igénylőnek. Egy kétmillió forintos hiteligényléskor, ha a visszafizetendő teljes összeg kétmillió háromszázezer forint, akkor a költségek összesen háromszázezer forintból jönnek ki, a tőke pedig kétmillió forint. Ez azt jelenti, hogy a teljes futamidő alatt ekkora összeget kell visszafizetni.

A teljes fizetendő összeg minden díjat tartalmaz, azokat is, amik a hiteligényléskor merülnek fel, például az elbírálás díját és a folyósítási díjat. Ha van ilyen, sok pénzintézet ugyanis elengedi ezeket a költségeket bizonyos esetekben. Fontos információ a teljes összeg, hiszen befolyásolhatja a döntésében a hiteligénylőt. Ha túl magas az összeg, és az igénylő úgy gondolja, hogy ennyit nem ér meg neki a hitel felvétele, elállhat a hitelfelvételtől. Ezért fontos, hogy még a szerződés aláírása előtt tisztában legyen vele az igénylő, hogy mekkora lesz az az összeg, amit vissza kell fizetnie.

Néhány igénylő csak a havi részlet nagyságára koncentrál. Ha azt ki tudja fizetni, akkor úgy gondolja, hogy a hitel rendben van, mehet az igénylés. Ez is egyfajta hozzáállás, de a hitelfelvevő érdeke az, ha olyan hitelt tud igényelni, ami nem lehetetlenül nagy költségekkel terheli meg. Ha egy kétszázezer forintos hitel összköltsége százezer forint, alaposan meg kell fontolni az igénylést, hiszen a hitel költségeire fordított összeget az igénylő másra is fordíthatná. A szakemberek mindig kiemelik a teljes összeg fontosságát. Fontos erre figyelni.

Annyira fontos a teljes összeg, hogy az a hitel kalkulátorokban is megjelenik. Ez a szám az, ami tökéletesen, és egyszerűen összehasonlíthatóvá teszi a hitelajánlatokat. Erre sem a kamat, sem a THM nem alkalmas. A kamat és a THM persze egy fontos mutató szám, de a teljes összeg közérthető. Minél alacsonyabb a teljes összeg egy adott igénylésnél, annál jobban megéri az ügyfélnek. Mivel komoly eltérések is lehetnek, körültekintően kell eljárni. Ebben lehet segítségre a kalkulátor. A hitel kalkulátorral otthonról, egyszerűen és gyorsan összehasonlíthatóak az ajánlatok, és biztosan tudható, hogy a legjobb döntés született. A legjobb döntés a családnak és az igénylőnek. Használni kell a hitel kalkulátort!

Jó a fix kamatozás?

Igen, jó. A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású UniCredit személyi kölcsönök éppen ezért rendkívül kedveltek. A biztonságot ad az az érzés, hogy mindent megtettünk a környezetünk pénzügyi helyzetének állandóságáért. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van a listán. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni fogjuk, hogy mekkora havi kiadással kell számolni.

A legmegfelelőbb fix UniCredit személyi kölcsönt könnyű kiválasztani. Egy személyi kölcsön kalkulátor kell hozzá. A hitelkalkulátor felsorolja az aktuális hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni lehet, hogy melyik hitel kerül kevesebbe a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni lehet, hogy mennyit kell havonta fizetni. Személyi kölcsön kalkulátorral gyorsan és egyszerűen, otthonról hozható felelős döntés. Használni kell a személyi kölcsön kalkulátort!

A fix UniCredit személyi kölcsön előnyös. Miért? A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, a kölcsönt forintban folyósítja a bank, ezért tervezhető kiadással veheted fel kölcsönt. Nem érhet meglepetés. Meglepetés helyett fix személyi kölcsön. Ez a megoldás. A megoldás arra, hogy tudjuk, mikor és mennyit fizetünk. A fix kamatozású személyi kölcsön törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz az UniCredit kölcsön az egész futamidő alatt. A személyi kölcsönök futamideje többnyire rövid, néhány év. És a hitelösszeg is alacsony. Lehet több millió forintot is igényelni az UniCredit Bank személyi kölcsönéből, de általában kisebb összeget igényelnek. Ez a gyorsan és egyszerűen igényelhető hitel különösen népszerű. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is.

A változó és fix kamatozású személyi kölcsön árazása különbözik. A fix, nem változó kamatozású kölcsön általában drágább. A döntésnél fontos lesz, hogy a rövid távú nyereség a fontos, vagy a biztonságos, kiszámítható kiadások. Döntsünk bölcsen! Egy hitel felvétele mindig nagy döntés, még kisebb hitelösszeg esetén is. Olyan döntést kell hozni, hogy a hitelfelvétel áldás legyen, ne egy kellemetlen esemény, ami aztán évekig megterheli a család anyagi helyzetét.

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM)

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál.

A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a kötelezően nyitandó bankszámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni.

A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is nekünk kell kifizetnünk, bár bizonyos esetekben a közjegyző díját a bank átvállalhatja. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén mi fizetjük. Lehetnek még más költségeink is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell venni, hogy jó döntést lehessen hozni.

A reprezentatív példa a gyakorlatban

A bankok a hitelkonstrukcióikat reprezentatív példákon keresztül mutatják be. Mit jelent ez a gyakorlatban? A bankok a reprezentatív példáknál adott paraméterekkel számolják ki a hiteleik adatait. Adott a hitelösszeg, a futamidő, és figyelnek a hitelcélra is. Mindig megadják a számítás dátumát, és figyelembe veszik az aktuális akciókat, kedvezményeket is. Az is fontos, hogy a folyósítás egyösszegű-e.

De ha adottak a paraméterek, akkor mire jó a reprezentatív példa? Bár a megadott adatok nem fognak egyezni az igénylő által kértekkel, mégis jó iránymutatást adhat ez a példa. A THM így ugyanis pontosan kiszámítható. A reprezentatív példa olyan, mint egy kiállítási darab a műszaki boltban. Nem azt fogjuk megvenni, mégis segíthet a választásban. És éppen ez a célja. Segíteni, irányt matatni. A THM egy fontos szám, de egy hozzá nem értő számára lehetetlen vállalkozás a kiszámítása. Ez a példa segít eligazodni a rengeteg adat, és a szám között.

OBA – Országos Betétbiztosítási Alap

Az UniCredit Banknál fontosnak tartják az ügyfeleik biztonságát. Az UniCredit Bank tagja az OBA-nak. Az UniCredit Bank figyel ránk, mi pedig gondolunk a környezetünkben élőkre. A szeretteink biztonságának másik záloga a hitelfedezeti biztosítás mellett az Országos betétbiztosítási Alap. A pénz addig van jó helyen egy bankban, amíg az megfelelően működik. De mi a helyzet akkor, ha bank csődöt jelent? Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, akkor a betétesek nem tudnak a pénzükhöz jutni. Azért, hogy az ebből adódó bizalmatlanságot csökkentsék, a magyar pénzintézetek életre hívták az Országos Betétbiztosítási Alapot. Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Lényeges információ, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező bankok kötelesek csatlakozni hozzá. Akármelyik magyar pénzintézetben van bankszámlánk, az védve lesz. Az OBA egy pénzintézet tevékenységi engedélyének visszavonása után az előírt 10 napon belül kártalanítja az érintett ügyfeleket. Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször is szükség volt. Az OBA munkatársai a kártalanításban, és a pénzintézet végelszámolásában is részt vesznek. A kártalanításnak nincs önrésze, ezért a teljes összeg jár, és ezt kérni sem kell, hiszen a kártalanítás folyamata automatikusan elindul. Ez a biztosítás nem kerül pénzbe, számlatulajdonosként ezért fizetni nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke, mert ez az intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami minden tagszervezet érdeke.

Az érvényben lévő szabályok miatt a betét minden magyarországi banknál védve van. Az OBA megalakulásáig a betétekben elhelyezett összeget az állam garantálta. Már az OBA vállalja ezt a garanciát. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyezték el a pénzt, arra a jogszabályok miatt továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzhez nem fér hozzá a tulajdonosa, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap 10 munkanapon belül kártalanít 100 ezer eurónak megfelelő összegig, mindig forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére is nőhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi pénzintézetben védve van a betét összege. Ha egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanítani fog. A kártalanítás összege maximum 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy ez minden bankra külön-külön érvényes. Ha több pénzintézetnél is van betét, akkor mindegyik betét biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy pénzintézetben van több számla, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Az OBA a betétek tőkéje és kamata után legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval több lehet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betét, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, vagy biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, akkor is, ha az összeghatár euróban lett meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdődik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámolja. Ez lesz a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlára befizetett összeg, a lekötött betét, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezet valaki számlát, akkor mindkét számlára érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza.

A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik. Az Országos Betétbiztosítási Alap az esetleges tennivalókról tájékoztat minden érintette. A kártalanítással kapcsolatos kérdésekre a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán és a megyeszékhelyeken található Pénzügyi Navigátor tanácsadó irodákban írásban, telefonon vagy személyesen is válaszolnak. Bár a kártalanítást nem kell kérni, és az automatikusan elkezdődik, mégis célszerű végigkísérni a folyamatot. Az OBA igyekszik teljes körűen tájékoztatni az érintetteket, de ha kérdés merül fel, akkor érdemes felkeresni a fent említett lehetőségeket.

Azonnali Fizetési Rendszer (AFR)

Az UniCredit Banknál elérhető az AFR. És ez jó. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is.

Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán.

E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba.

A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Nincs hibalehetőség a QR-kódos fizetésnél sem. A QR-kód ugyanis minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmazza. A QR-kódos fizetés még nem elterjedt, de nagy jövő előtt áll. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők.

Mikor lehet jó az azonnali utalás? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Ilyen az autó vagy motor vásárlás, ingatlanvásárlás (akár a foglalót is ki lehet fizetni ilyen módon), fizethetünk ilyen módon étteremben vagy szállodában, és a gyereknek is lehet küldeni pénzt a bankkártyájára, ha éppen elfogyott a pénze a fesztiválon. A felhasználás lehetőségei végtelenek. Hiszen bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

UniCredit Bank – összefoglaló

Az UniCredit Bank univerzális kereskedelmi nagybank, megbízható, régi szereplője a magyar pénzpiacnak. Olyan, mint egy régi ismerős, akitől tanácsot kérhetünk, és aki tud is segíteni. Az UniCredit Banknál többféle személyi kölcsön közül lehet választani, biztosan van mindenkinek megfelelő konstrukció. De milyen a megfelelő konstrukció? Először is olcsó. A kamata alacsony, a teljes visszafizetendő összeg pedig elfogadható mértékű. A teljes visszafizetendő összeg megéri az igénylőnek, megéri azt kifizetni azért, hogy a célját elérje, az álmát beteljesítse. Az UniCredit Bank személyi kölcsöne kiváló megoldás lehet egy cél eléréséhez. Az UniCredit Bank segít az igénylőnek, hogy elérje a célját, és az élete teljesebbé, szebbé váljon. Amikor személyi kölcsönt keres valaki, a legjobbat akarja megtalálni. És egy ismert pénzintézettől akarja azt felvenni. Nem véletlen, hogy sokan gondolnak először az UniCredit Bankra, ha személyi kölcsönt szeretnének igényelni. És ez jó. Egy igazán jó banktól, egy igazán jó hitel. Ez a tökéletes választás. A tökéletes választás a célok eléréséhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Unicredit személyi kölcsön 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Unicredit személyi kölcsön 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Unicredit személyi kölcsön 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Unicredit személyi kölcsön 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A babaváró kölcsön egy szabad felhasználású személyi kölcsön, amely államilag támogatott, és már egy gyermek születése esetén kamatmentes. A gyermeknek a szerződéskötéstől számított öt éven belül kell megszületnie a kamatmentességhez. Az igényelhető kölcsönösszeg: 1-10 millió Ft. A választható futamidő: 72-240 hónap. A havi törlesztőrészlet maximalizált, legfeljebb 50 000 Ft lehet, amely tartalmazza az évi 0,5 százalékos állami kezességvállalási díjat is.

Az UniCredit Bank visszatéríti az értékbecslés és a közjegyzői okirat díját, legfeljebb 50 ezer forintig. Elengedi a hitelösszeg utalási díját és a Takarnet rendszerből lekért hiteles tulajdoni lap és térképmásolat díját. Ezek mellett különböző mértékű kamatkedvezmények is elérhetőek.

Az UniCredit Bank az értékbecslés elkészítésétől számított 15 munkanapon belül elvégzi a hitelbírálatot. Ha minden feltétel adott, akkor  2 munkanapon belül folyósítja a kölcsönt.

Ennél a személyi kölcsön konstrukciónál ezzel kapcsolatban a szabály az, hogy az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a felújítással érintett lakásban együttesen legalább 50 százalékos mértékben bejegyzett tulajdoni hányaddal kell, hogy rendelkezzenek.

Az UniCredit Felújítási személyi kölcsön azok számára érhető el, akik a következő kategóriák valamelyikébe tartoznak: gyermeket nevelő  házaspárok, élettársak, vagy akik egyedül nevelik a gyermeküket, gyermekeiket, illetve éppen gyermeket várnak. Emellett feltétel még többek között, hogy a nevelt gyermek nem lehet 25 évnél idősebb, a várt magzatnak legalább 12 hetesnek kell lennie. Az igénylőknek azonos lakóhellyel rendelkezniük és a felújítandó ingatlanban kell lakniuk, méghozzá legalább egy éve (kivéve, ha a gyermek fiatalabb, mint 1 éves és/vagy az ingatlan tulajdonjogának megszervezése, vagy az ingatlan nyilvántartási bejegyzése a kérelem benyújtását megelőző egy éven belül történt). Az igénylőknek köztartozásmenteseknek kell lenniük, és legalább az egyiküknek 1 éve – legfeljebb 30 napos megszakítással – TB-biztosítottnak kell lennie, vagy ugyanennyi ideig, vagy ideje felsőoktatási tanulmányokat kell folytatnia, vagy folytatott tanulmányokat.

Minimum követelmények:

 • alkalmazott esetén 3 hónapos munkaviszony szükséges
 • jövedelem legalább 3 hónapja számlára érkezik
 • minimum nettó minimálbérrel rendelkezik
 • nincs negatív információ a KHR rendszerben

Felvehető hitelösszeg: 300.000 Ft – 12.000.000 Ft.
Futamidő: 12 – 96 hónap.
Hitelösszeg szabadon felhasználható, így bármire fordítható.

Folyamatos kedvezmények

Negatív KHR listás személy nem igényelhet kölcsönt.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával