CIB Bank Személyi kölcsön feltételei és folyósítás menete

Utoljára módosítva: 2021. október 18. 10:26

CIB

CIB NHP Zöld Otthon Lakásvásárlási Hitel

Kamat2,5%THM: 2,62%
Futamidő60 - 300 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 70.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

CIB

Babaváró Kölcsön

THM0,47% ; 6,54%
Futamidő62 - 240 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

CIB

CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

THM3,77% - 4,99%
Futamidő5 - 30 év
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Hirdetés
CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM8,17%*AKTÍV250 esetén
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 - 10.000.000 FtHitelkiváltás: max 10M Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM11,73%AKTÍV120 esetén
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön termék fő jellemzői közé a következők tartoznak:

További tudnivalók a CIB személyi hiteléről

A CIB személyi kölcsön keretében igényelhető hitelösszeg tehát 300 000 és 10 000 000 forint között lehet. Ha online, a bank honlapján igényeljük, akkor a maximum 3 000 000 forint.  A futamidő választható: 12-84 hónap között lehetséges. Az éves ügyleti kamat pedig a jövedelemjóváírás összegétől függően 6,90-18,99 százalék, a THM: 7,22-21,05 százalék. A személyi kölcsön szabadon felhasználható, ezen belül hitelkiváltásra is fordítható.

Melyek a hitelfelvétel főbb feltételei?

Online igénylés esetén

Online igénylés esetén, egészen pontosan, ha a CIB Bank internetes oldalát használva igénylünk személyi kölcsönt, akkor a következő feltételeknek kell megfelelni:

Más banknál lévő hitel kiváltása

A CIB előrelépő személyi kölcsönnel lehetőség van hitelkiváltásra, de csak olyan kölcsön esetében, amelyet más bank nyújtott. Az ügyletnek természetesen több feltétele is van.

A hitelkiváltás azt jelenti, hogy a CIB Bank az ügyfélnek az említett feltételeknek megfelelő más bank/bankok fedezetlen hiteleit (személyi kölcsönt, hitelkártyát, folyószámlahitelt) egyszerre kiváltja és igény szerint ezen felül akár további, szabadfelhasználású összeget is nyújt.

A hitelkiváltásról tudni kell:

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön folyósítása

Ha a hitel szabadfelhasználású, a kölcsön összegét a bank öt banki napon belül folyósítja az ügyfél bankszámlájára. Hitelkiváltás esetén a hitel folyósítása a szerződés létrejöttét követő öt banki napon belül történik, méghozzá a következők szerint. Amennyiben személyi kölcsön kiváltására nyújtott a kölcsön összege, akkor az a kiváltandó hitelt nyújtó banknak lesz elutalva.

Hitelkártya és folyószámlahitel típusú termékek alapján fennálló tartozás megfizetésére nyújtott kölcsönt az ügyfél által meghatározott számlaszámra folyósítja a bank. Ha ezen felül van szabadfelhasználási hitelcélú kölcsönösszeg, akkor annak folyósítása is az ügyfél által meghatározott számlaszámra történik.

A következő dokumentumokra van szükség az igényléshez

Ha a hitelcél banki hitel kiváltása:

Akkor a kiváltandó személyi hitel fennálló tartozásáról szóló igazolásra lesz szükség. Ennek az igazolásnak az igénybefogadástól számított 7 naptári napon belülinek kell lennie.

A kölcsön törlesztése

A hitel törlesztése havonta történik, méghozzá a tőke és az ügyleti kamat havi esedékes részletének megfizetésével. A törlesztőösszeg minden hónapban, a kölcsön folyósításáról szóló visszaigazoló/értesítő levélben meghatározott első törlesztőrészlet esedékességének napjával azonos naptári napon válik esedékessé. A kamat mértéke a kölcsön teljes futamidejére fix, mely azt jelenti, hogy a futamidő alatt a CIB Bank nem jogosult azt egyoldalúan módosítani. Viszont ha a kamatkedvezménynek havi jóváírási kötelezettség teljesítése a feltétele, és ez nem teljesül, akkor a kamat a felek megállapodása alapján módosulhat.

Egyszerű banki ügyintézés

A CIB Bank biztonságos és rugalmas mobil-, valamint internetbankos felületein egyszerűen, könnyedén lehet intézni a különböző pénzügyeket. Az internetes bankolásnak, illetve a mobilalkalmazás használatának számos előnye van, hiszen voltaképpen bárhonnan hozzáférhetünk a különböző szolgáltatásokhoz és termékekhez.

Így kaphatod meg a hitelt

CIB Bank Személyi kölcsön feltételei és folyósítás menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

CIB Bank Személyi kölcsön feltételei és folyósítás menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

CIB Bank Személyi kölcsön feltételei és folyósítás menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

CIB Bank Személyi kölcsön feltételei és folyósítás menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A személyi kölcsön egy hitelkonstrukció, ami alá nem szükséges fedezetet bevonni, és szabadon felhasználhatod bármire, amire szükséged van. Szinte az összes banknál vehetsz fel személyi kölcsönt, és ezt gyors igényléssel és minimális dokumentációval oldhatod meg.

Az igényelhető hitelösszeg minden bank esetében más és más; általánosságban elmondható, hogy néhány százezer forinttól 10.000.000 forintig gyakorlatilag bármi lehet.

Bankonként eltérő, de általában 1-8 év. A megadott kereteken belül viszont féléves lépésenként szabadon választható.

A THM a Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; azt mutatja meg az ügyfél számára, hogy egy év alatt a tőketartozáson túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM tartalmazza a kamatot, a kezelési költséget, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díját. THM jelentéséről bővebben itt olvashatsz.

A kölcsönhöz csupán jövedelemigazolásra van szükség, és önerőt sem kell felmutatnod.

Valamilyen személyazonosító okmányra, ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány, illetve útlevél, lakcímkártyára, jövedelemigazolásra a munkáltatótól, vagy vállalkozók esetében a NAV-tól, illetve bankszámlakivonatokra, de ezeken felül egyéb igazolásokat is bekérhetnek; ilyen például a bankszámlakivonat, vagy az adóigazolás.

Ha megvannak a megfelelő dokumentumok, akkor azokat be kell adni a kiválasztott banknak. Ez után zajlik a hitelbírálat, és amennyiben pozitív, rövidesen folyósításra kerül az igényelt hitelösszeg. Az igénylést be lehet adni bankfiókban és online is.

  • A KHR negatív adóslistán való szereplés esetén.
  • Ha a jövedelem nem éri el az elvárt szintet.
  • Ha a jövedelem nem igazolható.
  • Ha nincs meg az elvárt munkaviszony.
  • Ha az életkor nem megfelelő a bank számára.
  • Ha az igénylőnek nincs állandó, bejelentett, magyarországi lakcíme.

Ha úgy látod, hogy nem fogsz tudni fizetni, értesítsd a bankodat, mert többnyire tudnak segíteni, de az is lehet, hogy szüneteltetik a hiteled törlesztését. Ha viszont csak késel a befizetéseiddel, az késedelmi kamatot jelent, ha viszont a szerződésben meghatározott ideig nem fizetsz, akkor a bank felmondja a hitelszerződésedet, és a teljes hitelösszeget fogja behajtani.

Az első a személyazonosítás, majd ki kell tölteni és benyújtani a pénzintézet által meghatározott dokumentumokat. Előny, hogy a folyamat több banknál online is elvégezhető. Ezután jön a hitelbírálat, amely során a következő dolgokra koncentrálnak a a pénzintézetek: igazolt havi jövedelem, jelenlegi kölcsönök, és a hiteltörténet, azaz rajta vagyunk-e a KHR listán aktívan, vagy passzívan. Ha a bank mindent rendben talált, és pozitívan bírálja el a beadott kérelmet, máris folyósítja a hitelösszeget.

A banki hitelbírálat általában néhány napig tart, de kisebb összegű kölcsönöknél akár egy napon belül is hozzájuthatunk a kívánt pénzösszeghez.

A személyi kölcsönöknél a bankok kínálata rendkívül bő, nem könnyű kiválasztani a megfelelő terméket, a hitelkalkulátor használata jó segítség lehet ebben. A kalkulátor megmutatja az adott hitel részleteit. Tudni kell, hogy a pénzintézetek gyakran hirdetnek akciókat, amelyek keretein belül az átlagosnál kedvezőbb feltételekkel ajánlanak termékeket. Érdemes átgondolni azt, hogy milyen céllal szeretnénk hitelt felvenni, és annak megfelelően válogatni a szolgáltatások között.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

2021.10.22.

Az OTP Bank a legnagyobb univerzális kereskedelmi bankként a hiteltermékek széles skáláját kínálja magánszemélyeknek is. Ha szabad felhasználásra személyi kölcsönt szeretnénk igényelni, azt az OTP Banknál is megtehetjük. Összeszedtük, hogy mit kell tudnunk, ha az OTP Banknál szeretnénk személyi kölcsönt igényelni.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

2021.10.18.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény nyújtását feltételekhez kötik. Ezeknek a feltételeknek a meglétét az igénylőnek igazolnia kell. Megnéztük, hogy milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléshez. Íme, a részletek.

Tovább olvasom
A kárbejelentés menete

A kárbejelentés menete

2021.10.14.

Amikor egy gépjárművel baleset történik, a kárt be kell jelenteni. Személyi sérülés esetén minden esetben értesíteni kell a rendőrséget és a mentőket is. Ha nincs személyi sérülés, csak az autók sérültek meg, ki kell tölteni a kék- sárga kárbejelentő lapot. A kárbejelentő lap egy formanyomtatvány, amit a biztosító bocsát a rendelkezésünkre, vagy egy nyomtatványboltban is beszerezhetjük.

Tovább olvasom