Hitelkiváltás


Hitelkiváltás, hitelkiváltó hitel

Az Ön életét is megkeseríti a régebben, kedvezőtlen feltételekkel igénybe vett hitel vagy akár több hitel folyamatosan emelkedő törlesztő részlete? Egyre nehezebben tudja fizetni, miközben a megélhetésre mégis egyre kevesebb marad? Vagy inkább az a gond, hogy a több hitel egyre nehezebben követhető? Melyiket, mikor és mennyit kell fizetnie, hogy ne csússzon ki a határidőből? A hitelkiváltás – bizonyos feltételek megléte esetén- megoldhatja gondjait!

Mi a hitelkiváltás lényege?

Több, egyidejűleg fizetett hitel esetén egy új hitel felvételével „összevonhatjuk” az összes törlesztő részletet egyre vagy kedvezőbb feltételekkel felvehetünk egy új hitelt, aminek köszönhetően kevésbé lesz megterhelő a törlesztés. Ezáltal pénzügyeink sokkal átláthatóbbá is válnak. Nagyon megemelkedett törlesztő részlet esetén is válthatunk alacsonyabb törlesztő részletre, hosszabb futamidővel. Így elejét vehetjük a folyton változó árfolyamok okozta káosznak és bizonytalanságnak. A többféle hitel egyidejű, megterhelő összköltsége vagy a jelenlegi magas törlesztő részletű személyi kölcsön helyett lecsökkenthetjük, stabilizálhatjuk törlesztőnket. Jelentős összeget megtakaríthatunk havonta, miközben megbízhatóan tudjuk fizetni az új hitelt egyetlen csekken vagy utalással.

Milyen feltételek, dokumentumok szükségesek a hitelkiváltás igényléséhez?

Régebben, rossz konstrukciókkal kötött személyi hitel(ek) kiváltásához benyújtandó dokumentumok: Jövedelemigazolás és személyes okmányok, továbbá nagyobb összeg igénylése esetén adóstárs bevonását is kérheti a bank. Bizonyos bankoknál akár 5 millió forint fedezet nélküli személyi kölcsön felvételére is van lehetőség. Igényelhetünk új hitelkiváltó hitelt úgy is, hogy a hitelkiváltás összegén felül készpénzt is kapjunk. Ingatlanfedezet bevonásával is kérhetünk hitelkiváltást nagyobb összegű törlesztő részletek összevonásához. A futamidő ebben az esetben 30 év is lehet, bizonyos esetekben akár 4-8%-os kamatra is.

Hogyan zajlik a hitelkiváltás folyamata?

Személyi kölcsön esetén:

  • Igénylés és dokumentumok benyújtása a bank felé
  • Amennyiben szükséges, az adóstárs részéről is ugyanezek a dokumentumok szükségesek
  • Igénylés elbírálása
  • A kölcsön folyósítása 1-2 nap alatt megtörténik, de bizonyos feltételek megléte esetén akár pár óra alatt is hozzájuthatunk a pénzhez.

Hitelkiváltás ingatlanfedezeti hitellel:

  • Be kell nyújtani a banki nyomtatványokat.
  • Az ingatlan értékbecslése: (ez minden új hitel esetén újra el kell végeztetni, helyszíni szemle keretében történik minden esetben.
  • Hitelbírálat: A folyamatnak ebben a részében derül ki, hogy az ügyfél minősítés és az ingatlanérték alapján mekkora hitelösszegre vagyunk jogosultak véglegesen.
  • Szerződéskötés
  • Hitel folyósítása: Első lépcsőben a bank a régi bank(ok) követelését teljesíti. Ezt követően, amennyiben a folyósításhoz minden feltétel adott, a bank azonnal tudja utalni az összeget.
  • A jelzáloghitel lebonyolítása igényléstől a folyósításig általában 10-14 napot vesz igénybe.

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!