fbpx

K&H személyi kölcsön 2022

K&H

Babaváró hitel

THM0,6% ; 9,1%
Futamidő61 - 240 hó
Hitelösszeg2.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

Online igényelhető személyi kölcsön

A K&H személyi kölcsön nagy előnye, hogy az igénylés teljeskörűen intézhető online. A következő főbb tudnivalókat érdemes ismerni a termékkel kapcsolatban:

A hitel igénylésének feltételei

A K&H személyi hiteltermékének a főbb feltételei a következők:

A kölcsön igénylésének folyamata

Ha már a K&H Bank ügyfele vagy, a személyi kölcsöntermék igénylése háromféleképpen történhet: online, bankfiókban, vagy telefonon.

Online, a K&H e-bank vagy a K&H mobilbank használatával

A lépések a következők:

 1. belépés a K&H e-bank, vagy mobilbank felületre
 2. kalkuláció
 3. a személyes adatok megadása
 4. hitelbírálat
 5. a tranzakció aláírása
 6. utalás, akár azonnal

Bankfiókban

Ha szeretnénk személyesen egy hitelszakértővel beszélni, vagy nem felelünk meg az online igénylés feltételeinek, akkor bármelyik K&H bankfiókban elindíthatjuk az igénylést és intézhetjük az egész ügymenetet.

Ennek a következő a folyamata:

 1. azonosítás
 2. tájékoztatás
 3. kalkuláció
 4. a hitelbírálathoz szükséges adatok megadása
 5. a szerződéskötési ajánlat aláírása
 6. hitelbírálat
 7. a szerződés bank általi elfogadása és aláírása

K&H TeleCenter segítségével

Az azonosítás háromféle módon történhet, miután a telefonos egyeztetés megtörtént: K&H mobilbankon keresztüli hívással, énazonosító megadásával ePIN segítségével, vagy videós azonosítással. A szerződés aláírására pedig telefonos nyilatkozattal nyílik mód.

A folyamat:

 1. azonosítás, K&H mobilbankon vagy videóhíváson keresztül
 2. tájékozódás, kalkuláció
 3. a hitelbírálathoz szükséges adatok megadása
 4. hitelbírálat
 5. szerződés aláírása telefonos nyilatkozattal
 6. a hitel összegének utalása

Mi a helyzet akkor, ha nem vagyunk a K&H Bank ügyfelei?

Ha nem vagy ügyfele a K&H Banknak és nem is szeretnél K&H-s bankszámlát nyitni, akkor is lehet személyi kölcsönt igényelni a pénzintézetnél. Ebben az esetben a pénzintézet egy, az ügyfél által megadott bankszámlára folyósítja az igényelt személyi hitel összegét. A törlesztéshez pedig egy technikai törlesztési számlát hoz létre a bank. Fontos, hogy minden hónapban elegendő összeg álljon rendelkezésre a törlesztési napon a törlesztőszámlán, hogy a K&H bank terhelhesse a megfelelő összeget. A törlesztőrészlet összegét rendszeresen erre a bankszámlára kell majd utalni.

Amennyiben még nem vagy ügyfele a banknak, de szeretnéd munkabér átutalási kedvezménnyel igényelni a pénzintézet személyi kölcsönét, egy K&H lakossági bankszámlára lesz szükséged. Erre a számlára kell érkeznie a jövedelemnek, amely el kell, hogy érje a havi nettó 150 ezer forintot. A bank erre a bankszámlára folyósítja a kölcsönt, és havonta ezt a számlát terheli a törlesztőrészlet összegével.

A legfontosabb tudnivalók a munkabér-átutalási kedvezményről

A bank munkabér-átutalási kedvezményt nyújt akkor, ha az ügyfél bankszámlát nyit a banknál és legalább 100 ezer forintot elérő jövedelmet utaltat oda rendszeresen a kölcsön teljes futamideje alatt. A kedvezmény igénybevételéhez a jövedelemvizsgálat időpontját megelőző 6 egymást követő hónapban legalább 4 alkalommal teljesíteni szükséges az elvárt jövedelem átutalást. További feltétel ezek mellett, hogy erről a számláról kell törleszteni a kölcsönt. A munkabér-átutalási kamatkedvezmény mértéke K&H kiemelt személyi kölcsön esetén 2%, K&H személyi hitel esetén pedig 1%. Ha nem teljesülnek a feltételek, a bank megvonja a kedvezményt, ezáltal a törlesztőrészlet emelkedik. Ugyanakkor a kedvezmény automatikusan visszanyerhető, ha ismét teljesülnek a személyi kölcsön feltételei a K&H kiemelt személyi kölcsön, vagy a személyi hitel esetén egyaránt.

Az elő-, és végtörlesztés költségei

Az elő-, és végtörlesztés költsége

Milyen dokumentumokra van szükség a személyi kölcsön igényléséhez?

Ha K&H e-bankon vagy K&H mobilbankon keresztül igényelünk személyi kölcsönt, akkor nem lesz szükség igénylési dokumentumokra. Ha bankfiókon keresztül történik az igénylés, a bank kérhet NAV jövedelemigazolást. Ha az igénylő nem a K&H bank ügyfele, akkor szüksége lesz az elmúlt három hónap számlakivonatára a személyi kölcsön ügyintézésénél.

Rossz adósként nem kaphatunk személyi kölcsönt

A K&H bank elutasítja azon hiteligényléseket, ahol az igénylő aktív módon szerepel a KHR listán. Mit jelent ez? A KHR lista, azaz a  Központi Hitelinformációs Rendszer egy hitelinformációs adatbázis. A lista olyan, törvényben meghatározott adatokat tárol, amely segít meghatározni egy ügyfél hitelképességét. Az aktív státusz azt jelenti, hogy valaki legalább a havi minimálbér összegével folyamatosan, több mint 90 napot meghaladóan késedelembe esett. Amennyiben a tartozás kiegyenlítésre kerül, meghatározott időszakig passzív státusszal szerepel az alany a listán.

Mekkora összeget lehet online igényelni a K&H banknál?

A személyi kölcsönt legfeljebb 5 millió forintig lehet online igényelni, a K&H kiemelt személyi kölcsönt pedig maximum 7 millió forintig.

Így számítható a jövedelemben a GYES, a GYED és a CSED

A GYES, GYED és CSED bevételeket elsődleges, egyedüli bevételi forrásként nem veszi figyelembe a K&H bank a jövedelemigazolás során. A személyi hitel bírálata során a felsoroltak kiegészítő jövedelemként (munkabéren felüli bevételként) beszámíthatóak. A K&H Bank a családi pótlék, GYES, és CSED 100 százalékát elfogadja kiegészítő jövedelemként a személyi kölcsön bírálata során. Azzal viszont számolni kell, hogy a személyi hitel futamideje addig tarthat, amíg az igénylő jogosult a támogatásokra.

A személyi kölcsön szabad felhasználású, de a hitelcélt meg kell jelölni

A K&H személyi kölcsönt bármilyen célra igénybe lehet venni, egy szabadfelhasználású konstrukcióról van szó. A személyi hitel célját ugyanakkor meg kell adni, erre azért van szükség, hogy a K&H Bank meg tudja határozni az igényelhető maximális kölcsönösszeg mértékét, emellett könnyebben bírálja el a személyi kölcsön igénylésének kockázatát. A személyi hitelt elsősorban lakásvásárlásra, ingatlanfelújításra, autóvásárlásra és hitelkiváltásra szokták felhasználni az ügyfelek.

Szükség lehet adóstársra is

A bank kérheti adóstárs bevonását az igénylőtől, erre többféle esetben lehet szükség egy személyi kölcsön igénylés során. A személyi hitelnél az adóstárs hozzátartozó, vagy élettárs lehet. A következő esetekben lehet rá szükség:

Nem elegendő a havi jövedelem:

Ha a kérelmező jövedelme nem elegendő, vagy egyéb feltételeknek nem felel meg. Itt számításba kell venni a már esetlegesen meglévő hitel, hitelek okozta terheket, hiszen a törvényi szabályozás szerint a havi jövedelem egy bizonyos mértékénél nem lehet magasabb a havi adósságteher mennyisége.

Az életkor miatt:

Ha az igénylő nem felel meg a bank életkorra vonatkozó előírásainak (legalább 18 éves életkor, illetve legfeljebb 65 a futamidő végéig), bevonhat adóstársat a személyi kölcsön igényléséhez.

Egyéb esetek:

Más esetben is előfordulhat, hogy a bank adóstárs bevonását kéri a személyi hitel igénylésekor.

Kell ingatlanfedezet a kölcsönhöz?

Nem, nincs szükség ingatlanfedezetre a bank személyi hiteléhez, hiszen az ügyfél jövedelme jelenti a fedezetet. Arról pedig a hitelbírálat dönt, hogy az elegendő-e, és ha igen, mekkora összegre.

Kezdeti költségek

A folyósított hitel összeg 0,75%-a levonásra kerül folyósítási díjként.

Így kaphatod meg a hitelt

K&H személyi kölcsön 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

K&H személyi kölcsön 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

K&H személyi kölcsön 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

K&H személyi kölcsön 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

K&H Személyi kölcsönt 5 millió forintig, K&H Kiemelt Személyi kölcsönt 7 millió forintig igényelhetsz online.

Nézzük meg az online folyamat lépéseit:

 • Előszőr meg kell adnod a személyes adataidat
 • Videóhíváson keresztül azonosítani fognak
 • Igénylésedet és a szerződés aláírását is online fogod végezni
 • Legkésőbb a szerződést követő munkanapon utalásra kerül a kért kölcsön összege

További információt itt találsz, kattints ide. 

A K&H személyi kölcsöne 100% online igényelhető kedvező feltételekkel. A kért hitelösszeg, akár 30 percen belül folyósításra kerülhet, de legkésőbb a szerződés aláírásától számított következő munkanapon.

A kölcsön szabad felhasználású, így a következő finanszírozásokra is felhasználhatod:

 • Autóvásárlásra
 • Hitelkiváltásra, így kiválthatod a rossz konstrukcióval rendelkező hiteleidet
 • Lakásvásárlás vagy felújításra
 • Utazás vagy egyéb családi esemény finanszírozása

A kölcsönigénylés feltételei:

 • 18. életévet betöltése
 • Állandó magyarországi lakcím és rendelkezel telefonos elérhetőséggel
 • Havi minimum 150.000 Ft nettó jövedelemmel rendelkezel
 • Bankszámlára utalt jövedelem
 • Minimum 3 hónapos munkaviszony vagy 12 havi vállalkozói múlt vagy véglegesített nyugdíj
 • Nem szerepelsz a Negatív KHR (BAR) listán, passzív sem aktív státuszban
 • Ha az igénylő (adós) a kölcsön lejáratakor meghaladja a 65 évet, akkor a Bank adóstárs bevonását kérheti

Otthonról kényelmesen tudod igényelni a kölcsönt, így nem kell bankfiókban sorban állnod. Az azonosítás videón keresztül történik a szerződés megkötése és aláírása is online zajlik.
Az igényelt összeget gyorsan, akár 24 órán belül megkaphatod bankszámlára utalva a szerződés aláírását követően.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

2022.05.24.

Lakáshitelt 2022-ben felvenni sokkal nagyobb kihívás lesz, mint a korábbi években, és nem csak a kamatok emelkedése miatt.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom