Hitel alacsony kamatra 2024 – Online igényléssel

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Provident

Provident Tervező kölcsön

Igényelje új ügyfélként*

THM12,9%Kamat: 12,19%
Futamidő22 hó
Hitelösszeg450.000 Ft - 1.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

K&H személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

THM15,9% - 22,4%Kamat: 18,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100% online, számlanyitás nélkül, 10 millió Forintig

THM16,06% - 33,40%Kamat: 14,99% - 29,17%
Futamidő36 - 84 hó
Hitelösszeg800.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Cofidis

Megújuló Hitel

Akár nettó 100 000 Ft igazolt jövedelemtől

THM29,24% - 33,79%Kamat: 29,24% - 33,79%
Futamidő14 - 54 hónap
Hitelösszeg100.000 - 1.500.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

THM14,9% - 29,5%Kamat: 14,99% - 24,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Mi az a hitel alacsony kamatra?

Magyarországon számos pénzintézet kínál személyi kölcsönöket különböző kondíciókkal. A piaci verseny nagy. Manapság egy bank nem engedheti meg magának a magas kamatokat, hiszen akkor nem lennének ügyfelei, éppen ezért egymásra licitálva kínálják az alacsonyabbnál alacsonyabb kamatozású hiteleket. Mindenki ilyen hitelt keres. Hitelt alacsony kamatra.

Az alacsony kamatozású hiteleknek nem csak a kamatát, de a minimális és maximális futamidejét, illetve a felvehető hitelösszeget is meghatározzák a pénzintézetek. A követelmények természetesen minden banknál eltérőek lehetnek, de a 18. betöltött életév, a személyi igazolvány és a lakcímkártya megléte, valamint a bejelentett, állandó, magyarországi lakcím mindenhol kötelező. A beszerzendő dokumentumok pedig a következőek. Munkáltatói igazolás, esetenként háromhavi bankszámlakivonat, nyugdíjasok esetében pedig szintén háromhavi bankszámlakivonatot, illetve ha postai úton érkezik, akkor az éves nyugdíjértesítőt és a nyugdíj kifizetéséről szóló utolsó havi postai szelvényt kell bemutatni.

Hitel alacsony kamatra – mire lehet költeni?

A hitelt alacsony kamatra hitelt bármire el lehet költeni. Bármire felhasználható a hitelösszeg. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a hitelt nyújtó pénzintézetnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A hitel alacsony kamatra hitelnek ráadásul nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű.

A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ilyen a lakásfelújítás vagy az autóvásárlás. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél felmerülhet a hitel alacsony kamatra hitel történő megvalósítás. De a hitel alacsony kamatra hitelt fel lehet használni másra is. Mivel nincs korlátozva a hitel alacsony kamatra hitel felhasználása, értelemszerű, hogy a felmerülő költséget finanszírozza belőle az igénylő.

Hitel alacsony kamatra – kamat és díjkedvezmények

A pénzintézetek azért, hogy vonzóbbá tegyék a termékeiket gyakran akciókat, programokat hirdetnek meg. Ilyenkor elengedhetik vagy mérsékelhetik a hitelbírálat díját, a folyósítási díjat vagy a végtörlesztés díját. Gyakran kamatkedvezményt is adnak. Új ügyfeleknek számlanyitási díjkedvezményt vagy az első éves díj elengedését ajánlhatják fel. Ha új ügyfélként jelenünk meg egy banknál, mindig tájékozódjunk az aktuális kedvezményekről, és ha jogosultak vagyunk rá, vegyük igénybe őket.

A régi ügyfelekről sem feledkeznek meg a pénzintézetek. Hűségprogramok, ajánlási programok számukra is elérhetőek. A kamat és díjkedvezmény olyan, mint egy leárazás. A termék minősége nem változik, mégis olcsóbban lehet hozzájutni. Használjuk ki ezeket a kedvezményeket.

Mennyi idő alatt juthatunk az alacsony kamatra hitelhez?

Bankonként eltérő kiutalási időt vállalnak. A pozitív hitelbírálat utáni azonnali utalástól néhány napig terjed az az idő, amíg a pénz megjelenik a számlánkon. Amennyiben az alacsony kamatra hitelt választjuk, általában három munkanap, míg online igénylés esetén már csak két munkanap lehet a kiutalási idő az igénylés befogadása után.

Nagyobb jövedelemmel több alacsony kamatra hitelt adnak

Minél magasabb az igénylő jövedelme, a JTM szabályai szerint annál nagyobb összegű hitelt kaphat. Ráadásul a magas jövedelem csökkenti a bank kockázatát, és ezt a bank azzal hálálja meg, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfeleinek alacsonyabb kamattal kínálja a kölcsönét. Az tehát, aki magas jövedelemmel igényel, kétszeresen is jól jár. Hiszen nagyobb összegű alacsony kamatra hitelhez juthat, olcsóbban.

Hitel alacsony kamatra – bankszámla nélkül

Bankszámla nélkül is lehet alacsony kamatra hitelt igényelni, ám ez nem jelenti azt, hogy valamilyen módon ne kellene igazolnunk a jövedelmünket. A készpénzben kapott jövedelem sem kizáró ok, ám ezt is igazolni kell, azaz legális, adózott jövedelemnek kell lennie. A készpénzben kapott fizetést egy előző évi jövedelemigazolással lehet leigazolni. Fontos tudni, hogy ha bankszámla nélkül igényeljük az alacsony kamatra hitelt, akkor sárga csekken kell megoldanunk a törlesztést, hiszen nincs számlánk, amiről utalhatnánk.

Hitel alacsony kamatra – online

Innovatív, modern pénzügyi megoldás az online igénylés. Online igényléskor nem kell bemenni a bankfiókba. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudható meg, hogy a bank jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a számlára a pénzt.

Mitől lesz online egy online alacsony kamatra hitel?

Az online hitelfelvétel abban különbözik a hagyományos hitelfelvételtől, hogy részben vagy teljesen online igényelhető. Online igényléskor a folyamat az interneten zajlik, nem szükséges bankfiókba menni. Ez egy kényelmes és gyors szolgáltatás.

Mekkora költsége van az online alacsony kamatra hitelnek?

Az online alacsony kamatra hitelek költségei nem térnek el a hagyományos hitelfelvétel költségeitől. Sőt, a bankok gyakran kamat és egyéb kedvezményeket is adnak az online igénylőknek. Ez érthető is, hiszen nem terheljük a bankfiókban dolgozó ügyintézőket.

Online alacsony kamatra hitel – az igénylés

Rendelkezni kell a szükséges dokumentumokkal. Ilyen a munkáltatói igazolás, a bankszámlakivonat, a személyazonosító okmány és a lakcímkártya, és a telefonszámla. Ezután a pénzintézet weboldalán lehet benyújtani az igénylést. Ha ez megvan, akkor a dokumentumok feltöltése következik. A hitelbírálat után pedig megtörténik a folyósítás.

A futamidő és hitelösszeg korlátozása az online alacsony kamatra hiteleknél

Mindig az adott pénzintézet határozza meg, hogy mekkora összeget igényelhetünk online, és mekkora lehet a futamidő. A bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt igénylés előtt fontos tájékozódni erről.

Miért jó az online alacsony kamatra hitel igénylés?

Az internetes hiteligénylés egyszerű, könnyű és gyors. Nem kell elutaznunk a bankfiókba, nem kell sorban állnunk. Ráadásul a pénzintézetek gyakran kamat és díjkedvezményt adnak online igényléskor.

Hitel alacsony kamatra – az alacsony kamat jó

A pénzintézetek időnként alacsony kamatra hiteleket kínálnak. Az alacsony kamatra hitelek lehetnek olcsóbbak, elengedhetik a díjak egy részét, vagy tartalmazhatnak jóváírásokat is. Amikor hitelt veszünk fel, az alacsony kamatra hitelek előnyösebbek számunkra. Érdemes megkeresnünk ezeket a hiteleket, hiszen így kevesebbet kell fizetnünk azért, hogy elérjük a céljainkat. Az alacsony kamatra hitelek a legkedvezőbbek. A bankok akciókat hirdetnek meg időről időre, így THM és díjkedvezménnyel juthatunk kölcsönhöz. Csak azért, mert éppen kedvezőbb kamattal vehetünk fel hitelt, nem biztos, hogy érdemes hitelt igényelnünk. De amikor hitelre van szükségünk, biztos, hogy érdemes megkeresni az alacsony kamatra hiteleket.

Hitel alacsony kamatra – sok kedvezmény

Többféle akciót is meghirdethetnek a bankok. Gyakori, hogy az új ügyfeleknek kínálnak kedvezőbb feltételeket, így csábítva őket magukhoz. Előfordul, hogy hosszabb futamidővel vehetünk fel egy kölcsönt, így alacsonyabb lesz a törlesztő részletünk, és kisebb jövedelem is elég lehet az igényléshez. Időnként elengedik a folyósítási jutalékot, vagy egyéb díjakat mérsékelnek. Az alacsony kamatra hiteleknél pedig kamatkedvezménnyel kínálják őket. Az alacsonyabb kamat pedig alacsonyabb THM-et eredményez, és így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz.

Hitel alacsony kamatra – kinek éri meg?

A bankok nem az árukészletük miatt akcióznak. Ők az új ügyfelek megszerzése miatt adják a kedvezményeket. Alacsonyabb THM esetén a bank kevesebb bevételhez jut, de ezt kompenzálhatja, hogy új ügyfelük lesz, aki akár hosszú távon is a banknál marad, és így később is igénybe veszi majd a bank szolgáltatásait, ezzel hasznot hozva a pénzintézetnek. Egy banki akció tehát nekünk is jó, és a bank is jól járhat. Ez egy olyan ajánlat, ami mindkét félnek előnyös lehet.

Hitel alacsony kamatra – akció?

Az akciókat a bank csak egy bizonyos ideig tartja fenn, ez alatt az idő alatt élhetünk a kedvezményekkel. Így van ez a hitel alacsony kamatra esetében is.

A kedvezmények sokfélék lehetnek, és gyakran több kedvezményt is kínálnak egyszerre a bankok. Az akció ideje alatt élhetünk ezekkel a kedvezményekkel. A bank weboldalán mindig feltüntetik az akció időtartamát és feltételeit. Ha az akció lejár, már csak a szokásos feltételekkel juthatunk hitelhez.

Miért válasszuk az alacsony kamatra hitelt?

Az alacsony kamatra hitellel kedvezményekhez juthatunk. Éljünk ezekkel az akciókkal, hiszen így pénzt takaríthatunk meg, kevesebbet kell visszafizetnünk, kevesebbe kerül a hitelünk. A megtakarított pénz a zsebünkben marad, és arra költjük el, amire akarjuk.

Hitel alacsony kamatra – autóvásárlásra is

Aki ki szeretné egészíteni a megtakarítását autóvásárláshoz, az az autólízing mellett az alacsony kamatra hitelt választhatja. Több előnye is van egy autó megvásárlásának alacsony kamatra hitelből. Nincs szükség önerőre, a teljes vételár finanszírozható alacsony kamatra hitelből. Az autó egyből a vásárló tulajdonába kerül, és akár az átírás költsége is kifizethető alacsony kamatra hitelből. Ez nagy szabadságot ad a gépkocsi kiválasztásánál. Nem lesz probléma az autó életkora sem, hiszen nem kell hitelcélt megjelölni az igényléskor.

Hitel alacsony kamatra igénylés – hitel helyett hitel alacsony kamatra

Mivel az igényléskor nem kell megjelölni a hitelcélt, ezért az igényelt összeg bármire felhasználható. Az egyik ilyen cél lehet, egy másik hitel kiváltása. A gyorsan változó gazdasági környezetben előfordulhat, hogy kedvezőbb feltételekkel lehet kölcsönhöz jutni, így a hitelkiváltás megtakarítást eredményezhet. A megtakarítás mellett a másik előnye lehet a kiváltásnak, hogy egyszerűsödnek a pénzügyek. Ezt úgy lehet elérni, hogy több hitelt vált ki egyszerre az igénylő, és így csökken a havi kötelezettségek száma, hiszen kevesebb számlára kell pénzt utalni. Ha kettő vagy több részlet helyett csak egy részletet kell elutalni, az jobban nyomon követhető, és így jobban tervezhető.

Hitel alacsony kamatra – egyszerűen igényelhető hitel

Az egyszerű igénylési folyamat, a kisebb számú elvárt dokumentum vonzóvá tesz egy hitelterméket. Minél kevesebb dokumentumot vár el a pénzintézet, annál gyorsabban és könnyebben beadható az igénylés. Ráadásul, ha ezek a dokumentumok kéznél vannak, és nem kell a beszerzésükkel bajlódni, az további érv a hitel mellett. Az egyszerűség abban is megnyilvánulhat, hogy nem kell sokat várni a bírálatra. Az alacsony kamatra hitelt akár két napon belül jóváhagyhatják, szemben más hitelekkel, ahol heteket vagy akár hónapokat is kell várni egy bírálatra. Ez tervezhetővé teszi a kiadásokat, és a cél megvalósítására sem kell sokat várni.

Hitel alacsony kamatra igénylése mindennapi kiadásokhoz

Az alacsony kamatra hitelt jellemzően fogyasztásra használják fel a hiteligénylők, annak ellenére, hogy szabadon bármire elkölthetnék. A fogyasztás azt jelenti, hogy olyan terméket vagy szolgáltatást vesznek igénybe a kölcsönből az igénylők, ami jobbá, szebbé teszi az életüket. Az alacsony kamatra hitelt a saját céljai elérésére, megvalósítására használhatja. Olyan életet élhet, amilyet megálmodott magának. Senki nem szól bele, mire fordítja a felvett kölcsönt.

A hitel alacsony kamatra vállalkozás fejlesztésére is jó lehet

Az alacsony kamatra hitel azonban nem csak fogyasztásra lehet felhasználni. Egy jól menő vállalkozás sokat hozzátehet egy élethez. És ha ehhez csak a tőke hiányzik, van lehetőség. Új bútor helyett lehet pizza sütödét is nyitni. Ritkán jut eszébe az igénylőknek ez a lehetőség. Pedig ez egy igazi lehetőség. Ez lehet az az út, ami jobbá és szebbé teszi az életet az igénylő és a szerettei számára.

Hitel alacsony kamatra – az előzetes tájékozódás fontossága

El kell kerülni azokat a helyzeteket, amik oda vezethetnek, hogy a hitelfelvétel vége rémálom legyen egy álom megvalósulása helyett. Egy tájékozott igénylő pontosan tisztában van a lehetőségekkel, és ki tudja választani a legjobb konstrukciót. A legjobb konstrukciót, ami a legkisebb költséggel jár. Egy tájékozott hiteligénylő nem fizet többet egy hitelért, mint amennyit feltétlenül szükséges. A tájékozódás megakadályozza, hogy olyanért kelljen fizetni, amiért nem muszáj.

Tájékozódni kell minden alacsony kamatra hitel felvétele előtt!

Hitelkiváltás alacsony kamatra hitellel

A hitelkiváltásnak vagy az adósságrendezésnek több módja is van. A hitelkiváltás leggyakrabban jelzálog alapú hitellel történik, és lehetőség van szabad felhasználású hitellel kiváltani a meglévő hitelt. Abban az esetben jöhet szóba a hitelkiváltás, ha az alacsonyabb részlettel realizált megtakarítás magasabb lesz, mint az új hitel felvételével járó költségek. Egy alacsony kamatra hitelnek az lehet az előnye egy jelzálogalapú hitellel szemben, hogy nem csak gyorsabban, de alacsonyabb költségekkel lehet azt igényelni. Ilyenkor ugyanis nincs értékbecslési díj, közjegyzői díj, és az ingatlan jelzálogjogának bejegyzéséért sem kell fizetni.

A Központi Hitelinformációs Rendszer – fontos információk

Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy az adatokat kezelhessék, és más bankokkal megoszthassák. Ha jó ügyfélnek számít valaki, akkor ez előny is lehet, de nemfizetéskor az ügyfél adatai a negatív adóslistára kerülnek. A negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza.

Központi Hitelinformációs Rendszer – fontos információk

Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki nemfizetés. Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak magasabb kamattal kínálnak neki hitelt a bankok, mivel kockázatos ügyfélnek tartják.

Az alacsony kamatra hitel igényléséhez szükséges dokumentumok listája

A személyazonosságot minden esetben megfelelő módon kell igazolni. Erre az érvényes személyigazolvány, jogosítvány, az útlevél és a lakcímkártya alkalmas.

Az igénylést megelőző két-három havi eredeti bankszámlakivonatra is szükség lesz.

A jövedelmet egy alkalmazott munkáltatói igazoláson tudja igazolni. Ez lehet bankos formanyomtatvány, vagy annak tartalmával megegyező munkáltatói igazolás is. Egyéni vállalkozó NAV jövedelemigazolással, és NAV nullás igazolással igazolhat jövedelmet. Egy nyugdíjastól három havi nyugdíjszelvényt, NYUFIG igazolást, vagy egy olyan bankszámlakivonatot kérnek, ahova a nyugdíja érkezik.

Hol találhatjuk meg a legjobb alacsony kamatra hiteleket?

Szinte minden pénzintézetnél. Mindegyik kínál ilyet időnként. Amikor alacsony kamatra hitel igénylése mellett dönt valaki, rákereshet az akciós hitel kifejezésre az interneten. Személyesen is lehet jó akciós hitelt keresni. Be kell menni a bankfiókba, és elmondani, hogy mit szeretnénk. A banki ügyintéző tanácsot is adhat a legjobb akciós hitel kiválasztásához. Az ügyintéző elmondja a lehetőségeket, és segíthet mérlegelni az előnyöket és hátrányokat. Ez egy pénzügyeihez kevésbé értő igénylőnek jó lehet, de időigényes, és utazni is kell hozzá.

Alacsony kamatra hitel kalkulátor is igénybe vehető a kereséshez. Mik az alacsony kamatra hitel kalkulátor használatának előnyei?

 • Nem kell utazni ahhoz, hogy a legjobb hitelkonstrukció kiválasztható legyen.
 • Nem kell parkolóhelyet keresni a bankfiók előtt, nem kell sorban állni.
 • Otthonról elvégezhető a keresés.
 • Minden hitel megtalálható egy helyen.
 • Sok adat elérhető a hitelekről.
 • Összehasonlíthatóak a konstrukciók.
 • Egyszerű és gyors.

Mi az az alacsony kamatra hitel kalkulátor?

Az alacsony kamatra hitel kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott hitelkonstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető hitelek adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a hitelfelvétel. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb konstrukció. A hitelkalkulátor használat minden hitelfelvétel előtt javasolt. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki.

A legjobb konstrukció az alacsony kamatra hitel kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Nincs akadálya persze annak sem, hogy a nyakunkba véve a várost, minden bankfiókban kikérdezzük az ügyintézőket. Ma már nincs erre szükség. És nem is ajánljuk. Az összehasonlítás egy komplex folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb.

Használjuk az alacsony kamatra hitel kalkulátort!

A visszafizetendő teljes összeg fogalma

A visszafizetendő teljes összeg az az összeg, ami azt mutatja meg, hogy mennyit kell kifizetni egy kölcsönért. Tartalmazza a tőkén kívül a kamatokat, minden felmerülő díjat és költséget. A teljes összeg azért fontos, mert megmutatja, hogy mennyibe kerül egy kölcsön az igénylőnek. A teljes fizetendő összeg minden díjat tartalmaz, azokat is, amik a hiteligényléskor merülnek fel, például az elbírálás díját és a folyósítási díjat. Fontos információ a teljes visszafizetendő összeg, hiszen befolyásolhatja a döntésében az ügyfelet. Ha túl magas az összeg, és az igénylő úgy gondolja, hogy ennyit nem ér meg neki a kölcsön felvétele, elállhat a hitelfelvételtől. Ezért fontos, hogy még a szerződés aláírása előtt tisztában legyen vele az igénylő, hogy mekkora lesz az az összeg, amit vissza kell fizetnie.

A havi részletről

Néhány igénylő csak a havi részlet nagyságára koncentrál. Ha azt ki tudja fizetni, akkor úgy gondolja, hogy a hitel rendben van, mehet az igénylés. Ez is egyfajta hozzáállás, de a hitelfelvevő érdeke az, ha olyan kölcsönt tud igényelni, ami nem lehetetlenül nagy költségekkel terheli meg a kiadásait. A szakértők mindig kiemelik a teljes összeg fontosságát. Annyira fontos a teljes összeg, hogy az alacsony kamatra hitel kalkulátorokban is megjelenik. Ez a szám az, ami tökéletesen, és egyszerűen összehasonlíthatóvá teszi az ajánlatokat. Erre sem a kamat, sem a THM nem alkalmas. A kamat és a THM persze egy fontos mutató szám, de a teljes visszafizetendő összeg közérthető. Minél alacsonyabb a teljes összeg egy adott igénylésnél, annál jobban megéri az ügyfélnek. Mivel komoly eltérések is lehetnek, körültekintően kell eljárni.

Ebben lehet segítségünkre az alacsony kamatra hitel kalkulátor. A kalkulátorral otthonról, egyszerűen és gyorsan összehasonlíthatóak az ajánlatok, és biztosan tudható, hogy a legjobb döntés született. Használni kell az alacsony kamatra hitel kalkulátort!

A THM – A Teljes Hiteldíj Mutató

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ne a kamatot figyeljék az igénylők a legkedvezőbb hitel kiválasztásakor, hanem a THM-et. A THM ugyanis a hitel majdnem minden költségét tartalmazza, ezért alkalmas az összehasonlításra. A THM ezért jött létre: hogy a hitelek egyszerűen összehasonlíthatók legyenek. A THM egy igazi segítség, ami a tájékozódást segíti, nem hagyja, hogy elvesszünk a rengeteg adat között.

A túlzott eladósodás kockázata – el lehet kerülni? Igen!

Alacsony kamatra hitel igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. Először is alaposan át kell gondolni, hogy a kölcsönre, amit igényelni akarunk, valóban szükség van. Csak akkor szabad elindítani az igénylést, ha már minden más lehetőséget kizárt. Tudni kell, hogy a bankok kamatot számítanak fel a kölcsönre, és az néha nagyon magas. Amikor eldőlt, hogy nincsen másik megoldás, mint a bankkölcsön, akkor azt kell átgondolni, hogy melyik pénzintézettől igényelhető a legmegfelelőbb hitelt. A felelős hitelfelvétel másik fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadja el az igénylő, hanem megnézi azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeinek. Ez azért fontos, hogy ne vállaljon túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése.

Döntsünk körültekintően hitelfelvételkor!

Mikor kérnek a bankok alacsony kamatra hitel igénylésekor munkáltatói igazolást?

A jövedelmet minden akciós hitel igénylésénél igazolni kell. Ha valaki alkalmazott, akkor munkáltatói igazolást kell bemutatnia. Az önfoglakoztatóktól nem fogadnak el munkáltatói igazolást a bankok, nekik NAV jövedelemigazolással kell a jövedelmüket igazolni.

A munkáltatói igazolás tartalmazza a havi nettó jövedelmet, azt, hogy mióta dolgozik valaki az adott cégnél, és az is fontos, hogy nincs már próbaidőn, és nem áll felmondás alatt sem. A bank ezen adatok alapján dönt arról, hogy az igénylőt hitelképesnek találja vagy sem. A bankok jellemzően a saját munkáltatói igazolás formátumukat kérik, de gyakran az azzal megegyező tartalmú munkáltatói igazolást is elfogadják. A munkáltatói igazolást cégszerűen alá kell íratni, és le kell pecsételtetni.

Más jövedelemigazolások alacsony kamatra hitel igénylésekor

Jövedelemigazolás alkalmazott esetén: munkáltatói igazolás, amely 30 napnál nem lehet régebbi. A munkáltatói igazolás helyett NAV online kereset kimutatás is megfelelő.

Bankszámla két hónapnál nem régebbi kivonata.

Nyugdíjasként: nyugdíj éves elszámoló lap másolata. Rokkantsági ellátás esetén, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított határozat fénymásolata is kell.

Egyéni vállalkozóknak: előző évi NAV jövedelemigazolás.

Gyermek után családi pótlékra jogosultaknak: Magyar Állam Kincstár által kiállított igazolás fénymásolata, vagy saját névre szóló bankszámlakivonat, amelyre a családi pótlék utalás érkezik a kincstártól.

Egyéb jövedelemigazolások. Ez bankonként eltérő.

A hitelfedezeti biztosítás alacsony kamatra hitelhez

A biztosítás szóról általában nem a hitel jut az ember eszébe. Gondolhat lakásbiztosításra, balesetbiztosításra, utazási biztosításra vagy életbiztosításra. Az alacsony kamatra hitelhez is lehet biztosítást kötni. Az alacsony kamatra hitelek is nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása. Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családot. A hitelek biztosítása nem jelent mást, mint hogy a hitel visszafizetése garantált lesz akkor is, ha egy életesemény miatt ezt a hitelfelvevő nem tudja megoldani. A biztosítás megakadályozhatja, hogy visszafordíthatatlan károk érjék a hiteligénylőt.

A hitelfedezeti biztosítás előnye

A hitelfedezeti biztosítás időszakosan vagy végleg átvállalja a részletek fizetését. Ezzel menetesítve a kötelezettsége alól a biztosítottat. Biztosítás köthető halálesetre, munkanélküliségre, munkaképesség csökkenésére vagy keresőképtelenségre. Meglévő és új hitelhez is köthető hitelfedezeti biztosítás, vagyis ha valaki nem kötött biztosítást a hitel igénylésekor, azt utólag is egyszerűen és gyorsan megteheti. A biztosítás akkor a legjobb, ha soha nem kell igénybe venni. De ha szükség van rá, kell, hogy legyen. Kössünk hitelfedezeti biztosítást az alacsony kamatra hitelhez!

Hitelkiváltás alacsony kamatra hitellel

Alacsony kamatra hitel igénylésekor nincs szükség fedezetre. Elegendő a jövedelmet igazolni. A szabad felhasználású jelzáloghitelhez viszont fedezetre van szükség. A fedezet bevonása pedig azzal jár, hogy az elbírálás ideje három hétre növekszik, szemben az alacsony kamatra hitel néhány napos elbírálásával. Sokkal gyorsabban igényelhető tehát az alacsony kamatra hitel, ezért ez a megoldás népszerűbb a hiteligénylők körében. A gyorsaság mellett pedig az egyszerűség a másik érv, hiszen a fedezetként felajánlott ingatlant fel kell értékeltetni, és a közjegyzőhöz is el kell menni a szerződés aláírása miatt. És ez még nem minden. Az alacsony kamatra hitel igénylése ugyanis olcsóbb, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelé.

Több olyan költség van ugyanis, amit ilyenkor az igénylőnek kell fizetnie. Ilyen az értékbecslés költsége, a közjegyző díja és a jelzálogjog bejegyzésért is fizetni kell. Az ingatlan tulajdoni lapját is ki kell kérni, és a térképmásolatra is szükség lesz. És ezekért is fizetni kell. Lakásbiztosítást is kell kötni a fedezetként bevont ingatlanra, és ez is plusz költséget jelent. Az alacsony kamatra hitellel történő hitelkiváltás tehát egyszerűbb, gyorsabb és a költségei is alacsonyabbak. Van azonban olyan eset, amikor mégis megérheti a szabad felhasználású jelzáloghitelt választani a hitelkiváltáshoz, ezért fontos tájékozódni a döntés előtt. Ez a döntés ugyanis hosszú távra szólhat, ezért nem mindegy, hogy melyik módozat mellett dönt az igénylő.

Alacsony kamatra hitel igénylése adóstárssal

Az, hogy mennyire vagyunk hitelképesek, az igazolt jövedelmünk nagysásától függ. Ötszázezer forint alatti nettó jövedelem esetén a törvény maximum ötven százalékos terhelhetőséget enged meg. De a helyzet nem ennyire egyszerű. A bankok eltérő hitelezési szokása mellett a hitel típusától is függ a terhelhetőség mértéke, ami akár a jövedelmünk huszonöt százalékáig is lecsökkenhet. Ez növelhető egy adóstárssal.

Adóstárs bevonásával növelhető az alacsony kamatra hitel összege

Házastársak esetén a hitelügyletbe mindkét házastárs adósként kerül bevonásra. A bankok leggyakrabban ezt a gyakorlatot követik. Ha a házastársak közös jövedelme sem éri el a kívánt mértéket, adóstárs is bevonható. Bankonként eltérő, hogy mikor és mennyi adóstársat engednek bevonni, adóstárs ugyanis nem csak egy lehet.

Az adóstárs ugyanúgy felel a tartozásért, mint az adós. Egyformák a kötelezettségeik. Ha az adós nem fizet, az adóstársnak kell helytállnia, és kifizetni a részleteket. Adóstárs bevonásával növelhető az az összeg, amit meg szeretnénk kapni, ezért az adóstárs bevonása nem egyedi jelenség. Ilyenkor az adóstárs jövedelmét is figyelembe veszi a bank a hitelbírálat során. Ezzel nem csak a hitel összege növekszik, hanem az esély is arra, hogy a bank nem utasítja el a hitelkérelmünket. Adóstárs bevonásával a futamidő is lecsökkenthető. A bank a kért hitelösszeghez olyan futamidőt határoz meg számunkra, ami belefér a jövedelmünkbe. Amennyiben hosszúnak találjuk ezt, adóstárs bevonásával lecsökkenthetjük az általunk optimálisnak tartott mértékűre.

Ki legyen az adóstársunk?

Adóstársat többnyire ingatlanhitelbe vonunk be, de más hiteleknél is segítségünkre lehet ez a megoldás. Adóstársnak olyan személyt vonjunk be, akinek a bizalmát maximálisan élvezzük. Adóstársnak lenni ugyanis kockázatos dolog. Nemfizetés esetén ugyanis az adóstárs fizetését ugyanúgy letilthatják, mint az adósét, sőt az ingatlana is veszélybe kerülhet, ha a dolgok nagyon rosszra fordulnak. Célszerű az alacsony kamatra hitelt egyedül felvenni, ha mégis adóstárs bevonása mellett döntünk, járjunk el a szokásosnál is körültekintőbben az alacsony kamatra hitel kiválasztásakor, és alaposan fontoljuk meg a döntést. Egy negatív periódus az életünkben ugyanis oda vezethet, hogy a felkért adóstárssal megromlik a kapcsolatunk.

Az adóstárs bevonásával növelhetjük a felvett alacsony kamatra hitel összegét.

A költségek és a THM alacsony kamatra hitelnél

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) tökéletes eszköz az akciós hitelek összehasonlítására. Minél kisebb a THM, annál kevesebbet kell visszafizetnünk. Vannak azonban olyan költségek, amiket nem tartalmaz, nekünk azonban azokat is ki kell fizetnünk.

Kamat és THM alacsony kamatra hitelnél

A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt a kamat nagysága volt az iránymutató, ebből próbáltunk tájékozódni. A kamat azonban nem az alacsony kamatra hitel teljes költsége, hiszen egy alacsony kamatra hitel felvételekor számolnunk kell egyéb kiadásokkal is, még akkor is, ha a kamat határozza meg leginkább a THM-t. A kamat mellett lesz folyósítási díj és hitelbírálati díj is. Ezeket is ki kell fizetnünk. Ahogy a kezelési költséget és az egyéb adminisztrációs költségeket is. Lesz díja a kötelezően megnyitandó folyószámlának is, és elképzelhető, hogy a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni. Jelzáloghitelek esetén további kiadásaink is lehetnek. Lehet értékbecslési díj, és a helyszíni szemlének is van díja. Az ingatlan-nyilvántartási eljárás is pénzbe kerül, ahogy a tulajdoni lap és jelzálogjog bejegyzése is. A THM mindezekkel számol, így könnyítve meg számunkra az akciós hitelek összehasonlítását, és a döntést, hogy melyik konstrukciót válasszuk. Vannak azonban olyan költségek is, amiket nem tartalmaz a THM.

Mi az a költség, amit nem tartalmaz a THM?

A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjakat, a fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának díját és az átutalások díját sem. Lehetnek még költségeink, például elő vagy végtörlesztésnél és szerződésmódosításnál is. Ezeket nem tartalmazza a THM. Ahogy a nemfizetésből adódó késedelmi kamatokat sem. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezekkel is számolnunk kell, hiszen ezek ismeretében tudunk jó döntést hozni.

Nem tartalmaz minden költséget a THM – nem is jó?

Ahogy látható, a THM által nem tartalmazott díjak között vannak olyanok, amik nem feltétlenül fognak felmerülni. A többi díj pedig a mi számlánk kondíciójától, illetve a megkötött hitel típusától függ. Ne gondoljunk tehát arra, hogy mivel a THM nem tartalmaz minden költséget, ezért nem tudja betölteni a szerepét, hogy összehasonlíthatóvá tegye a különböző konstrukciókat. A THM tökéletesen alkalmas az összehasonlításra, bátran használhatjuk.

A THM egy olyan mutatószám, ami segít eligazodni a díjak között. Amikor alacsonyabb a THM, kisebb lesz a havi törlesztő részlet, és a teljes visszafizetendő összeg is. Az alacsonyabb THM a kedvezőbb a számunkra.

Az alacsony kamatra hitel költségeiről

Az akciós hitel felvétele pénzbe kerül. A tájékozott hitelfelvevő a döntés előtt összehasonlítja a THM-eket, ez azonban nem tartalmaz minden, az akciós hitelhez kacsolódó költséget. Ezen kívül számolnunk kell azzal is, hogy lesznek a banktól független költségeink is. Az alacsony kamatra hitel felvétele előtt tudnunk kell, hogy az mennyibe fog kerülni nekünk, és azt is, hogy a pénzintézet ebből mennyit ír majd jóvá számunkra az alacsony kamatra hitel folyósítása után.

Milyen költségek vannak alacsony kamatra hitel igénylésekor?

Az alacsony kamatra hitelnek lesznek költségei, de ennek egy részét a bank beleépíti a törlesztő részletekbe. Ilyen például a kamat. A hitelbírálati díjat és a folyósítás díját azonban egy összegben is elkérhetik tőlünk, illetve levonhatják a kiutalt összegből. Azzal is számolhatunk, hogy egy nagyobb előtörlesztést fogunk majd végrehajtani. Ebben az esetben érdemes már előre tudnunk ennek a költségét, hiszen egy előtörlesztés akár több százezer forintos költséget is jelenthet a felvett hitelösszegtől függően.

Az alacsony kamatra hitel igénylésekor is lesz hitelbírálat

És meg kell felelnünk a hitelbírálaton. Nem szerepelhetünk ugyanis a KHR-ben negatív adósként, és megfelelő jövedelemmel, és munkahellyel is rendelkeznünk kell, és lehet, hogy ingatlannal is, amit fedezetként bevonhatunk a hitelügyletbe. Ha egy előző hitelfelvételnél már megfeleltünk a feltételeknek, és azóta nem állt be változás az élethelyzetünkben, akkor nagy valószínűséggel újra kaphatunk hitelt. Ez persze egyáltalán nem biztos, még akkor sem, ha az alacsony kamatra hitelt a számlavezető bankunktól igényeljük. A pénzintézetek legtöbbször eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak. Igénylés előtt fontos, hogy tájékozódjunk az aktuális feltételekről.

Az alacsony kamatra hitel célja, hogy egy kedvező kamatozású, olcsó hitelt találjunk. Amikor például a régi hitelünket akarjuk lecserélni egy alacsony kamatra hitelre, számolnunk kell. Lényeges, hogy összehasonlítsuk a régi és az új hitelünk havi törlesztőrészleteit, és kiszámoljuk, hogy mennyi pénzt takaríthatunk meg, ha az új hitelt veszünk fel. Akkor éri meg a hitelcsere, ha a nyereségünk több, mint a váltásból adódó költségeink. A hitelcsere ugyanis nem ingyenes. És nem csak az új hitelünk igénylésének költségeivel kell számolnunk, hanem azzal is, hogy a régi kölcsön felmondásakor a bankok díjat kérnek majd a végtörlesztésért. Ez többnyire egy százalék körül van, de a díjak pénzintézetenként eltérhetnek. Az új kölcsönszerződés megkötése is pénzbe kerül. Ha a csere költsége magasabb, mint az alacsonyabb kamatok miatt elért nyereségünk, akkor nem érdemes alacsony kamatra hitelt igényelni.

Alacsony kamatra hitellel kevesebbet fizetünk havonta

Az alacsony kamatra hitel eredménye jó esetben kicsi havi törlesztőrészlet lesz. Az alacsony törlesztőrészlet alacsony teljes visszafizetendő összeget eredményez, ezáltal pedig az igénylő pénzt takaríthat meg. Az alacsony kamatra hitel célja, hogy ugyanazért a kölcsönösszegért kevesebbet kelljen fizetni.

De hogy érhető el a kisebb havi törlesztőrészlet? Alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet, ha az alacsony kamatra hitel kamata és a THM is kisebb. Az alacsonyabb THM kisebb teljes visszafizetendő összeget eredményez, ez pedig csökkenti a havi törlesztőrészlet nagyságát. Minél kisebb a teljes visszafizetendő összeg, annál kevesebbet kell fizetni a hitelért, és ez kedvező az igénylőnek.

A reprezentatív példa fogalma

A pénzintézetek a hitelkonstrukcióikat reprezentatív példákon keresztül mutatják be. Mit jelent ez pontosan? A pénzintézetek a reprezentatív példáknál adott paraméterekkel számolják ki a kölcsön adatait. Adott a kölcsönösszeg, a futamidő, és fontos a hitel célja is. Mindig megadják a számítás dátumát, és figyelembe veszik az aktuális akciókat, kedvezményeket is. Az is fontos, hogy a folyósítás egyösszegű-e.

De ha adottak a paraméterek, akkor mire jó a reprezentatív példa? Bár a megadott adatok nem fognak egyezni az igénylő által kértekkel, mégis jó iránymutatást adhat ez a példa. A THM így ugyanis pontosan kiszámítható. A reprezentatív példa olyan, mint a kiállítási darab egy boltban. Nem azt fogjuk megvenni, mégis segíthet a kiválasztásban. És éppen ez a célja. Segíteni, irányt matatni. A THM egy fontos szám, de egy hozzá nem értő számára lehetetlen vállalkozás a kiszámítása. Ez a példa segít eligazodni a rengeteg adat, és a szám között.

Összefoglalás

Az alacsony kamatra hitel kedvező az igénylőnek. Vegyük igénybe az alacsony kamatra hitelt, ha lehetőségünk van rá, és takarítsunk meg pénzt. És azt költsük el másra. Az alacsony kamatra hitel akár hosszú távú előnyöket is hozhat. Hosszú távú pénzügyi előnyüket. Ha hitelfelvétel előtt állunk, keressünk alacsony kamatra hitelt. Jól járhatunk vele.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Hitel alacsony kamatra 2024 – Online igényléssel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Hitel alacsony kamatra 2024 – Online igényléssel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Hitel alacsony kamatra 2024 – Online igényléssel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Hitel alacsony kamatra 2024 – Online igényléssel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Egy hitel kamatának mértékét két oldalról közelíthetjük meg: a bank és a hitelfelvevő szemszögéből egész más lehet az alacsony jelentése. A bank követelményeket támaszt, amit, ha az ügyfél tud teljesíteni, megkapja a kölcsönt. Ha a követelményrendszer magas szintű, akkor nehezebb hozzájutni az adott hitelhez, ám így a bank kisebb kockázatot vállal, tehát a kamat lehet alacsonyabb. Ha viszont a követelmények nem szigorúak, akkor a bank a kamatok emelésével kompenzál.

Az ügyfél szemszögéből nézve a hitel kamata akkor is lehet alacsony, ha a többi hasonló hitelhez képest magas; ez abban az esetben igaz, ha csak a magas kamatozású hitel feltételeit tudja teljesíteni.

Ez attól függ, milyen típusú hitelt szeretnénk igényelni. A jelzáloghiteleknek a legalacsonyabb a kamata a hitelpiacon, és általuk akár 100.000.000 forint is elérhető, míg személyi kölcsönöknél a kamat némileg magasabb, és csak 10.000.000 forintot lehet ilyen konstrukcióban igényelni. Az utóbbiaknak azonban több előnyük is van a fedezetes hitelekkel szemben.

Bank- és konstrukciófüggő; a jelzáloghiteleknél 30 év a maximum, személyi kölcsönök esetében pedig 8 évre lehet számítani.

Extra költségek nincsenek, csak azok, amik bármilyen hitelnél felmerülhetnek. Folyósítási díj, elő- és végtörlesztési, szerződésmódosítási és számlavezetési díj, valamint az egyéb szolgáltatások díjai kerülhetnek felszámításra. Érdemes kutatni az akciók után, hiszen ezek keretein belül a fenti díjak, vagy egy részük elengedésre kerül.

Jelzálog alapú hitelnél természetesen szükség van rájuk, ám a személyi kölcsönök esetében nem. Csupán jövedelemigazolást, illetve bankszámlakivonatokat kell beszereznünk.

A hitelkonstrukció határozza meg, ám az első lépés a kiválasztása után a megfelelő dokumentumok beszerzése. Jelzáloghiteleknél a bankfióki ügyintézés az egyetlen járható út, míg a személyi kölcsönöknél ez online is lehetséges. A kérelem, illetve a dokumentumok leadása után pedig már csak a hitelbírálat van hátra, aminek pozitív eredménye után történik meg az igényelt hitelösszeg folyósítása.

Többféle kizáró ok lehet, ami bankonként eltérő, de az általánosak a következők:

 • KHR negatív adóslistán való szereplés
 • a jövedelem nem igazolható, vagy nem elegendő
 • nincs meg az elvárt munkaviszony
 • az életkor túl alacsony, vagy túl magas
 • nincs magyarországi lakcím

A hitelszerződésben minden esetben rögzítik a befizetések időpontját. Ha ez elmarad, késedelmi kamatot számít fel a bank, ha pedig a nemfizetés időtartama eléri a felmondási időt, a teljes fennmaradt tartozás egy összegben válik esedékessé.

A legtöbb bank elutasítja a KHR negatív adóslistán szereplő ügyfelek hiteligénylését. Passzív státuszban lévőknek a Cofidis, aktív státuszúaknál pedig a Provident kínál személyi kölcsönöket.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával