fbpx

Széchenyi hitel 2022

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!

A Széchenyi folyószámla hitel plusz a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására áll rendelkezésre. Egy államilag támogatott, szabad felhasználású kölcsönről van szó, az igényelt összeg a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható.

Széchenyi beruházási hitel GO!

A Széchenyi beruházási hitel plusz nemcsak beruházásokra használható fel, hanem a hitelcélhoz kapcsolódó forgóeszközök is finanszírozhatók belőle. Legalább 500 ezer, legfeljebb 1 milliárd forint igényelhető.

Támogatást megelőlegező hitel

A Széchenyi támogatást megelőlegező hitel vissza nem térítendő támogatással megvalósuló beruházások esetén, jellemzően a beruházás befejezését követően folyósított, állami támogatások előfinanszírozására szolgál.

Munkahely- megtartó hitel

A Széchenyi munkahelymegtartó hitel munkabér megelőlegezésre, személyi jellegű ráfordításokra, egyéb személyi jellegű kifizetésekre használható. Olyan kedvezményes kölcsön, amely segítségével megőrizhető a foglalkoztatotti létszám.

Önerő Kiegészítő Hitel

A Széchenyi önerő kiegészítő hitel egy olyan kölcsön, amely elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházásoknál lehet nagy segítség azon cégek számára, amelyeknek szükségük van az előírt önrész kiegészítésére.

Széchenyi Likviditási hitel GO!

A Széchenyi likviditási hitel egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, amely a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére vehető igénybe.

Széchenyi Turisztikai Kártya GO!

Államilag támogatott, szabad felhasználású hitelre van szüksége turisztikai vállalkozásához? Itt van Széchenyi Kártya Program új része, a Széchenyi turisztikai kártya.

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO!

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz az agrár vállalkozásoknak nyújt kedvező feltételű, széles körben felhasználható beruházási kölcsönt.

Széchenyi Újraindítási hitelek

A hazai mikro, kis és középvállalkozások igényelhetik, az 5, kifejezetten a vállalkozást újraindító, államilag támogatott Széchenyi Kártya konstrukciót. Működéshez, fejlesztéshez, beruházáshoz. Segítség lehet a turisztikának, az agráriumnak, és mindenki másnak is.

Miért a Széchenyi Kártya GO! hitelei?

Gyorsan, a lehető legrövidebb bírálati idővel, hogy azonnal felhasználhasd. A teljes futamidő alatt alacsony, fix kamattal a kiszámítható, tervezhető kiadásokért. A te igényeidet és helyzetedet figyelembe véve alakítható konstrukciókkal, hogy pontosan azt kapd, amire szükséged van. 1 milliárd forint is igényelhető, hogy minden terved megvalósíthasd. Van türelmi idő, ha kéred. Két évet is várhatsz a törlesztéssel, hogy beinduljanak a dolgaid. ( forgóeszközhitelre maximum 9 hónap, beruházásra maximum 24 hónap a türelmi idő) Legtöbbször ingatlanfedezet sem kell, hogy még egyszerűbb legyen, és ez se legyen gátja a fejlődésednek.

Hol igényelhetőek a Széchenyi Újraindítási hitelek?

Sok sok helyen. Az ország több, mint 200 pontján. a KAVOSZ ZRT regisztráló irodahálózatában, a kereskedelmi és iparkamara területi irodáiban, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségénél segítenek kitölteni az igénylést, és elmondják neked, hogy milyen dokumentumokra lesz szükség az igényléshez. Fontos, hogy segítő szándék ingyenes. Semmiféle díjat nem számítanak fel neked a segítségért.

Aztán irány egy általad választott hitelintézet. Melyikhez mehetsz? Itt a lista:

Azok a fontos pontos részletek

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO! – szabad felhasználású folyószámlahitel 2 éves futamidővel, 1 millió forint és 100 millió forint közötti hitelösszeggel, évi 2,5% kamattal.

Széchenyi Likviditási Hitel GO! – 1 millió forinttól akár 250 millió forintig. Maximum 3 éves futamidejű, szabad felhasználású forgóeszközhitel számla nélküli finanszírozással, a vállalkozások működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére, forgóeszköz beszerzésre, egyéb igénybe vett szolgáltatások finanszírozására, vagy fennálló hiteltartozás kiváltására. Fix 2,5% kamat/év. A tőke törlesztését a vállalkozásoknak elegendő a türelmi időt követően megkezdeni, ami akár 9 hónap is lehet.

Széchenyi Beruházási Hitel GO! – 1 milliótól akár 1 milliárd forintig. Fix 1,0% kamat/év. A tőke törlesztését elég a türelmi időt követően megkezdeni, amely akár 2 év is lehet. A futamidő 1-10 év.

Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – 1 millió forinttól akár 250 millió forintig. Fix 0,5% kamat/év. 0 forint bírálati díj és 0 forint kezelési költség. Szabad felhasználásra 3 éves futamidőre a turisztikai szektorban tevékenykedő vállalkozásoknak. Hoteleknek, éttermeknek.

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO! – segítség a magyar vidéknek. 1 milliótól 1 milliárdig. Kamat fix 1,0% /év. A tőke törlesztését elegendő a türelmi időt követően megkezdeni,ami akár 2 év is lehet. Maximum 10 éves futamidőre. Széles körben felhasználható.

Széchenyi Mikrohitel GO!

A Széchenyi Mikrohitel GO! kifejezetten a mikro-vállalkozásokat segítő díjtámogatott beruházási hitel. Igényelhető agrár és nem agrár célokra is. Felhasználható ingatlan vásárlásra vagy építésre, és új vagy használt gépek vásárlására is. Minimum 10% önerővel 1-50 millió forint között igénylehető. A futamidő 13-120 hónap. A kamat fix 0,5%. A hitel törlesztésének megkezdése a maximum 24 hónapos türelmi időt követően kerül sor. A hitel tőke és kamattörlesztése havonta vagy negyedévente esedékes. Biztosíték bevonása kötelező, bár ez lehet a beruházás tárgy is. 

Széchenyi Lízing GO!

A Széchenyi Lízing GO! a hazai mikro, kis és középvállalkozások újraindítását segítő konstrukció, ami felhasználható agrár és nem agár célú lízingügyletekhez. Felhasználható új vagy használt személygépjárművek, haszongépjárművek, gépek és ingatlanok finanszírozására. Fontos, hogy kezdő vállalkozás is igényelheti, akár 1 milliárd forintos összegig. Futamidő 1-10 év. A lízingdíjat havi, negyedéves vagy éves ütemezéssel lehet fizetni. A kamat fix 2,5%.

Ezek a lényeges alapadatok. A mindenkori feltételekről, és hitelkondíciókról a szakértő kollégák adnak tájékoztatást, hogy megfelelj a meghatározott egyéb feltételeknek is,. Az aktuális hirdetményekben és üzletszabályzatokban szintén mindent megtalálsz. Az üzletszabályzatban meghatározott feltételek fontosak. Ha teljesülnek, indulhat az igénylés és a bírálat.

Ki garantálja a garanciát?

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása. (Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO! esetében a garancia biztosítója a Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány) Az estek többségében emiatt nincs szükség ingatlan fedezetre. Ez újabb jó hír az állami kamattámogatás mellett.

Igénylési alapfeltétel

Minden olyan kkv igényelheti, akinek nincs lejárt köztartozása, vagy lejárt hiteltartozása. Bizonyos konstrukciók esetén 10% önerő szükséges lesz. És a vállalkozás új erőre kap. Megfelelő számodra egy az ötből?

Az igénylés lépései

Néhány egyszerű lépés, és a kezedben tarthatod a Széchenyi Kártyát.

A hálózat szakértő munkatársai már az első lépéstől segíteni fognak neked. Válaszd ki a hozzád legközelebbi irodát. nem lesz nehéz, 200 közül választhatsz.Egyeztess az ügyintézővel a kérelem benyújtásról. találjátok meg a legmegfelelőbb konstrukciót, nézzétek meg, milyen dokumentumokra van szükséged, és hogy megfelelsz-e az igényelés feltételeinek. Állítsátok össze a hitelkérelmet.Keresd meg a fenti listából a számodra legszimpatikusabb bankot, és keresd fel őket.

Nélkülözhetetlen alapfeltételek, dokumentumok

A hitel törlesztése

A folyószámlahitel jellegű hitel teljes összegének visszafizetésére egy összegben, a szerződés lejáratának napján lesz szükség. A lejárat napjáig a hitel korlátlan számban újra felhasználható, amennyiben a közben a hitel visszatöltésre kerül. A beruházási hiteleknél a törlesztés havonta, a futamidő végéig fix törlesztőrészletekben történik.

Állam, Állam, Állam

Az állami kamattámogatás nagy segítség a Covid-19 koronavírus válság korlátozó intézkedési által megtépázott vállalkozásoknak. Az állam kamat és kezelési költség támogatást ad, elengedheti a hitelbírálat díját, sőt a kezességi díjhoz is támogatást ad, sőt egyes estekben teljesen el is engedi azt. A te vállalkozásod is növekedési pályára állhat így. Miért ne használnád ki ezt?

Széchenyi Kártya Újraindítási Program neked

5 új hitel, 5 új konstrukció, 5 lehetőség. Mindegyik az állam által megtámogatva. Alaposan. ha jónak tűnik, indulj el az úton, aminek a végén egy fejlődő vállalkozás, elégedett, boldog alkalmazottak és a siker várhat rád.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Széchenyi hitel igénylése nem különbözik a piaci hitelek igénylésétől. Az elvárt dokumentumokról, a bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt, a hitelt nyújtó pénzintézet tud tájékoztatást adni.

A Széchenyi hitel a KAVOSZ regisztráló irodáiban igényelhető az ország közel kétszáz pontján. A bankok bírálják el és folyósítják a kölcsönt, az igénylés csak a regisztráló irodákban adható le. A regisztráló irodában kell megadni annak a pénzintézetnek a nevét, ahova az igénylést be akarja adni a vállalkozás.

A Széchenyi hitel kamat és díjtámogatása nagy, jóval kedvezőbbek a feltételek, mint egy piaci hitelnél. A kamat általában egy százalék alatt van, és a kölcsön többi költségét is támogatja a kormány.

A Széchenyi Mikrohitel GO!-t egyéni vállalkozások is igényelhetik a beruházásaik finanszírozására. Ez a konstrukció kifejezetten a mikro-vállalkozásoknak készült. 

A Széchenyi Lízing GO!-t kezdő vállalkozások is igényelhetik akár 1 milliárdos keretösszegig. 

Igen. Kezességvállalás díját is ki kell fizetni. Ezt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt és a Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány határozza meg.

A kezes azt vállalja, hogy a bank felszólítására fizet az adós helyett. Ha nem fizet, végrehajtás indulhat ellene.

Igen. Olyannyira, hogy a Széchenyi Kártya válik a vállalkozás bankkártyájává.

Fel kell keresni egy regisztráló irodát, amelyek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a KAVOSZ-irodákban érhetőek el. Az igényléshez össze kell gyűjteni/kitölteni az adott termékhez szükséges dokumentumokat. Ki kell választani a forgalmazó bankok közül azt, amellyel szeretnénk szerződést kötni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

2022.05.24.

Lakáshitelt 2022-ben felvenni sokkal nagyobb kihívás lesz, mint a korábbi években, és nem csak a kamatok emelkedése miatt.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom