Széchenyi hitel MAX+ ajánlatok 2024

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX
CIB

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+

Gyors és egyszerűsített hitelbírálat

Kamat5,0%
Futamidő12 - 36 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+

Szabadon felhasználható működési költségekre

Kamat5,0%
Futamidő12 - 36 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Hirdetés
Széchenyi Beruházási Hitel MAX
CIB

Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

Akár 1,4 milliárd forint hitelösszeg

Kamat5,0%
Futamidő13 - 120 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 1.400.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

Energiahatékonyságot javító, vagy technológiaváltást segítő beruházásra 

Kamat5,0%
Futamidő13 - 120 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 1.400.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Széchenyi Likviditási Hitel MAX
K&H

Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

Tárgyi fedezet nélküli forgóeszköz hitel

Kamat5,0%
Futamidő35 - 36 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

CIB

Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

Szabad felhasználású forgóeszközhitel

Kamat5,0%
Futamidő35 - 36 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Széchenyi Mikrohitel MAX
CityFaktor

Széchenyi Mikrohitel MAX+

Széles körű beruházási célok megvalósíthatósága

Kamat5,0%
Futamidő13 - 120 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Széchenyi Kártya Folyószámla hitel MAX+

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ a napi működési költségek finanszírozásában jelent segítséget a kkv-k számára. A hitelkeret legfeljebb 250 millió forint.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ konstrukciót maximum 3 éves futamidővel lehet igényelni. A kölcsön kamata évi fix 5 százalék.

A Széchenyi Kártya Program MAX+ program fő célja, hogy a vállalkozások versenyképességét növelje a különböző területeken nyújtott támogatással. A kedvezményes hiteltermékekre az alábbiak jellemzőek:

A vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak megoldására létrehozott, szabad felhasználású folyószámlahitel legnagyobb előnyei:

Ezek a legfontosabb feltételek

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ terméket minden olyan kis, és középvállalkozás igényelheti, amely nem rendelkezik lejárt köztartozással, és hiteltartozással.

A vállalkozásnak rendelkeznie kell legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal, 150 millió felett két lezárt éves működési múlt szükséges (utóbbi nem vonatkozik meghosszabbítási, keretemelési és felülvizsgálati kérelmekre).

Ezek mellett vannak egyéb feltételek, amelyek megtalálhatóak a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában.

Így kezdődik az igénylés

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ igénylése azzal kezdődik, hogy regisztrálni kell a KAVOSZ Zrt. regisztráló Irodahálózatának valamelyikében. Ezek az irodák megtalálhatóak:

Érdemes megkeresni a legközelebbi irodát, ahol a munkatársak segítséget nyújtanak az igénylőlap kitöltésében. Ugyanitt kaphatunk tájékoztatást a szükséges dokumentumokról, amelyeket csatolni kell.

A választható hitelintézetek a következők:

Korábbi hitel meghosszabbítása

Fennálló, bármilyen típusú Széchenyi Kártya folyószámlahitel meghosszabbítására van lehetőség a Széchenyi Kártya Max+ keretében. Ezt akár másik hitelintézetnél is megtehetjük, anélkül, hogy a kölcsönt vissza kellene fizetnünk. Itt szintén a regisztráló irodához kell fordulni, a bankváltásra irányuló hitelkiváltási kérelem a hitel lejáratát megelőző 30 napig nyújtható be. A folyamat időigénye ugyanakkora, mint a normál Széchenyi Kártya igénylésének ügyintézési ideje.

Az igénylés menete

Az első lépés megtalálni a vállalkozásához legközelebb eső regisztráló irodát, ebben segítségünkre lehet a KAVOSZ honlapján elérhető irodakereső. Folyamatosan tartsuk a kapcsolatot az ügyintézővel, kérjünk tájékoztatást, egyeztessünk a kérelem benyújtásával kapcsolatban! Az irodában segítenek megtalálni a cégnek leginkább megfelelő konstrukciót, emellett azt is ellenőrzik, hogy a vállalkozás, illetve a hiteligény megfelel-e az adott hiteltípus igénylési feltételeinek. Az ügyintéző segítséget nyújt a hitelkérelmi csomag összeállításában, ezt követően pedig ki kell választani azt a bankot, amelyhez szeretnénk a kérelmünket benyújtani.

A szükséges dokumentumok

A következő dokumentumokra biztosan szükség lesz az igénylésnél:

Plusz kellhet még:

Amennyiben a választott bank bírálata pozitív, akkor meg lehet kötni a hitelszerződést, és a pénzintézet folyósítja a kölcsönt, vagy megnyitja a hitelkeretet.

Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ a turisztikai szektorban működő vállalkozások számára elérhető folyószámlahitel. A koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek a vállalkozások, különösen igaz ez a turisztikai ágazatra. A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ a kedvezőtlen gazdasági folyamatok hatásának enyhítésére és kivédésre alkalmas állami díjtámogatott hiteltermék. Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ jelentős állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással  igényelhetjük, és szabadon felhasználhatjuk.

Miért jó a Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+? A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ szabad felhasználású folyószámlahitel. Beruházásra és a napi kiadások fedezésére, akár bérfizetésre is használható. A folyószámlahitelek a legdrágább hiteltermékek között vannak, ezért különösen előnyös a Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+, hiszen mindenféle költség nélkül nyújt segítséget a vállalkozásunk számára.

Átutalással kérhetjük a számlánkra, vagy igényelhetünk hozzá bankkártyát, és azzal használhatjuk fel. Az ország több, mint kétszáz pontján igényelhető Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+-hoz ingatlanfedezet nélkül is hozzájuthatunk. A legfeljebb 300 millió forinthoz az állam akár teljes mértékű díjtámogatást ad a kezességi díjhoz is.

Milyen feltételeknek kell megfelelni, ha Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+-t igényelünk? A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+-t minden olyan kis és középvállalkozás igényelheti, amely a hatályos Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában felsorolt tevékenységi körök valamelyikét fő vagy melléktevékenységként végzi. Kizáró ok, ha az igénylő vállalkozásnak van lejárt köztartozása, vagy lejárt hiteltartozása. Az egyéb teljesítendő feltételeket a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzata tartalmazza.

A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ kondíciói. A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ hitelkeretének összege 1 millió forint és 300 millió forint között van. A hitel futamideje maximum 3 év. A felvett hitel visszafizetése egy összegben, a szerződés lejáratának napján lesz esedékes. A hitel futamideje alatt a vállalkozásunk teljes kezelési költség támogatáshoz jut, ezért nincs kezelési költség fizetési kötelezettségünk.

A szerződés megkötésekor kizárólag átmeneti jogcím esetén csupán a támogatással csökkentett nettó kezességvállalási díjat kell kifizetnünk. Két vagy három éves futamidő esetén évente vizsgálják ezt majd meg, az adott évre vonatkozóan. A kezességvállalási díj is nulla lesz azonban abban az esetben, ha csekély jogcímű támogatást kérünk.

Széchenyi Likviditási hitel MAX+

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ arra szolgál, hogy különböző forgóeszközöket szerezzenek be segítségével a vállalkozások. Azok a forgóeszközök finanszírozhatók belőle, amelyek szükségesek a cég működéséhez. A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ 3 éves futamidőre igényelhető, a kamat évi fix 5 százalék.

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ egy szabad felhasználású forgóeszközhitel. A számla nélküli finanszírozású kölcsön a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére vehető igénybe. Használható forgóeszköz beszerzésekre, illetve más igénybe vett szolgáltatások finanszírozására, méghozzá korlátozás nélkül. Emellett a hitel felhasználható a cég fennálló hiteltartozásának kiváltásra is.

Állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással, akár ingatlanfedezet nélkül. A hitelbírálat egyszerűsített, gyorsított.

Sok mindenre használható a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ felhasználási köre tág.

Ilyenek például:

Az igénylés fő feltételei

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ terméket olyan vállalkozások igényelhetik, amelyeknek nincs lejárt köztartozása és hiteltartozása, rendelkeznek legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal. Ha az igényelt hitelösszeg 150 millió Ft feletti, akkor két évre van szükség, kivéve a kizárólag hitelkiváltási célú Széchenyi Likviditási Hitel iránti kérelmek.

Itt lehet igényelni

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ termékkel kapcsolatban a KAVOSZ Zrt. regisztráló Irodahálózatában lehet érdeklődni. Azaz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban, a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban, valamint a KAVOSZ Zrt. irodáiban.

A választható hitelintézetek listája a következő:

Az igénylés első lépesei

1. Megtalálni a vállalkozáshoz legközelebb eső regisztráló irodát

2. Egyeztetni az ügyintézővel, megtalálni a megfelelő terméket, konstrukciót.

3. Ellenőrzik, hogy minden megfelel-e az adott hiteltípus igénybevételi feltételeinek.

4. Összeállítani a hitelkérelmi csomagot.

5. Kiválasztani azt a bankot, amelynél igényeljük a hitelt.

Milyen dokumentumokra van szükség?

Az alábbi dokumentumok mindenképpen kellenek az igényléshez:

Ezek mellett szükség lehet még cégkivonatra és társasági szerződésre

Széchenyi Beruházási hitel MAX+

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ segítségével többféle beruházási hitelcél finanszírozható. A termék felhasználási köre széles, az agrárszektorban is igénybe lehet venni. A hitelösszeg akár 1,4 milliárd forint is lehet. A kölcsön évi fix 5 százalék kamatozású.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ esetében a futamidő maximum 10 év. A hitelösszeg maximuma 1,4 milliárd forint. A konstrukció felhasználási köre bővült, a következő beruházási célokra lehet igényelni:

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ kamata évi fix 5%.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ széles körben felhasználható beruházási hitelcélokra. Ezek mellett a beruházásokhoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzésére is igényelhető.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ a vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását segíti elő, különösen bővítés és új kapacitások kiépítésének terén, valamint az energiahatékonyság javítását és a technológiaváltást előtérbe helyező fejlesztéseknél.

A kölcsön segítségével többek között az alábbi hitelcélok valósíthatóak meg:

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ legfőbb előnyei

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ társaihoz hasonlósan állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással rendelkezik, akár 10 éves futamidőre felvehető, illetve az ország több mint 100 pontján igényelhető.

Kik igényelhetik a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+-t?

Azok a vállalkozások, amelyeknek nincs lejárt köztartozása, nincs lejárt hiteltartozása. Az igénylő cégnek legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal kell rendelkeznie. Emellett meg kell felelni a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

Az igénylés módja

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ igénylését a következő regisztráló irodákban lehet kezdeményezni:

Magát a hiteligénylést banknál kell leadni, a választható hitelintézetek a következők:

Széchenyi Lízing MAX+

A Széchenyi Lízing MAX+ arra szolgál, hogy elősegítse a különböző pénzügyi lízingügyletek finanszírozását. Ennél a terméknél évi fix 5 százalékos kamattal kell számolni.

A Széchenyi Lízing MAX+ beruházási kölcsönök kiegészítéseként lehet felhasználni. Az igénylés új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi lízing keretében történő finanszírozására adható be. A Széchenyi Lízing MAX+ legfeljebb 7 éves futamidővel igényelhető, a hitel kamata évi fix 5%.

A Széchenyi Lízing MAX+ egy olyan lízingtermék, amely hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat hivatott segíteni, újraindításukat, működésüket támogatva. Ez a lízing konstrukció agrár célú és nem agár célú lízingügyletekre egyaránt felhasználható.

Így néz ki az igénylés

A Széchenyi Lízing MAX+ kérelemtervezete online is elindítható. Ugyanakkor magának a kérelemnek a befogadása minden esetben a KAVOSZ Zrt. regisztráló Irodahálózatában történik. Ezeket az irodákat az ország több pontján is meg lehet találni: a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban, a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban, illetve a KAVOSZ Zrt. irodáiban.

Érdemes felkeresni a legközelebb eső Széchenyi Lízing MAX+ kérelmeket befogadó irodát, ehhez online irodakereső áll rendelkezésre a kavosz.hu oldalon.

A regisztráló iroda ügyintézői segítséget nyújtanak az igénylési lap kitöltésében, a felmerülő kérdések megválaszolásában, illetve tájékoztatnak a szükséges csatolandó dokumentumokról.

Az alábbi dokumentumok mindenképpen szükségesek:

Az igényléshez szükséges további dokumentumok a részletes tájékoztatóban találhatóak.

A választható cégek

A következő lízingcégek közül lehet választani:

Széchenyi Mikrohitel MAX+

A beruházásokat segítő Széchenyi Mikrohitel MAX+ hitelterméket a legkisebb vállalkozások részére alakították ki. A kölcsön kamata évi fix 5 százalék.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ a mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítását igyekszik segíteni. Azért hívták életre e terméket, hogy lehetőséget teremtsen a legkisebbek számára. Számos mikro-, és kisvállalkozás küzd nehézségekkel, sokan nem jutnak megfelelő hitelhez. Ezen cégek versenyképességének javítása szintén fontos cél, a Széchenyi Mikrohitel MAX+ konstrukcióban kezdő és már nagyobb múlttal rendelkező vállalkozások is részt vehetnek. A hiteltermék az ingatlan vásárlás mellett különböző tárgyi eszköz finanszírozására is igényelhető. A támogatott kamat évi fix 5%, a hitel futamideje pedig maximum 10 év a hitelösszeg 100 millió forint.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ egy hazai mikro-, és kisvállalkozások fejlődését segítő beruházási kölcsön. Ez a hitel speciális állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díj támogatással rendelkezik, a kölcsön összege agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására egyaránt felhasználható. Például ingatlan vásárlásra, építésre, fejlesztésre, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb (jármű kategóriába nem tartozó) tárgyi eszközök vásárlására, beszerzésére költhető.

Széles körben felhasználható, támogatott kölcsön

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ egyik legfontosabb előnye, hogy széles körben használható beruházási célok megvalósítására. Lehetőség van forgóeszköz beszerzésre – maximum a hitelösszeg 20%-áig –, akár kezdő vállalkozások is igényelhetik. Ezek mellett további pozitívum, hogy kiemelt mértékű állami kamat-, kezelési költség- és garantőrintézményi kezesség bevonása esetén kezességi díj támogatás is részese a konstrukciónak. A hitel akár 10 éves futamidőre is felvehető.

Az igénylés legfontosabb feltételei

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ terméket mikro- vagy kisvállalkozások igényelhetik, abban az esetben, ha nincs lejárt hiteltartozásuk, vagy köztartozásuk. Illetve: megfelelnek a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatának Széchenyi Mikrohitel Konstrukció Szabályzatában foglaltaknak.

Az igénylés menete

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ igénylése előtt a legfontosabb lépések a következők.

1. Ki kell választani egy regisztráló irodát, amelyek megtalálhatóak az ország több mint 100 pontján:

2. A választott iroda ügyintézője további tájékoztatást ad a kérelem benyújtásával kapcsolatban.

3. A regisztráló irodában segítenek megtalálni a vállalkozás számára leginkább megfelelő terméket. Emellett ellenőrzik, hogy a hiteligény megfelel-e az adott hiteltípus feltételeinek.

4. Össze kell állítani a hitelkérelmi csomagot, ebben szintén segítenek az ügyintézők.

5. Ki kell választani, hogy melyik forgalmazó pénzügyi intézményhez szeretnénk a kérelmünket benyújtani.

Az igénylés benyújtásához szükség van: a Széchenyi Mikrohitel MAX+ igénylési lapra és nyilatkozatra a konstrukcióban való részvételhez. Kell nemleges adóigazolás, amely nem szükséges, ha köztartozásmentes adózói adatbázisban szerepel a vállalkozás. Be kell mutatni az igénylő/cégjegyzésre jogosult személyes okmányait.

Széchenyi Mikrohitel MAX+ kérelemtervezetét online is el lehet indítani a kavosz.hu oldalon.

Agrár Széchenyi hitel MAX+

Az Agrár Széchenyi hitel MAX+ a mezőgazdasági szektorban tevékenykedő vállalkozások részére létrehozott szabad felhasználású folyószámlahitel. A konstrukció kedvezményes feltételrendszerrel, állami kamat és kezességi díjtámogatással áll rendelkezésre. Ez a hiteltermék előnyös feltételekkel bír: teljes állami kamat, kezességi, díj és költségtámogatás, sok millió forint hitelösszegig elérhető, akár ingatlanfedezet nélkül, gyors és egyszerűsített hitelbírálat, az ország több mint 200 pontján igényelhető, használható átutalás révén, bankkártyával készpénzfelvételre és vásárlásra.

Széchenyi Hitel 2024: kik vehetik igénybe?

A Széchenyi Hitel olyan működő vállalkozásoknak jelent segítséget, amelyek mindennapi működésüket, vagy fejlesztésüket szeretnék finanszírozni, ehhez keresnek segítséget. Melyek a legfontosabb kritériumok? A Széchenyi Hitel kedvező feltételei arra is kiterjednek, hogy a különböző termékek minél szélesebb körben elérhetőek legyenek, ugyanakkor nem juthat bárki Széchenyi Hitelhez. A legfontosabb feltétel az, hogy a vállalkozás működjön és ne álljon egy csőd szélén. A kölcsön igényléséhez az egyik legfontosabb feltétel az, hogy legalább egy lezárt üzleti évünk meglegyen.

Széchenyi Hitel 2024: további fontos feltételek

Mit jelent, hogy tartósan veszteséges egy vállalkozás?

Egy vállalkozás akkor számít tartósan veszteségesnek, amennyiben az utóbbi két lezárt üzleti évet veszteséggel zárta le. Ez egy fontos kritérium a Széchenyi Hitelnél, ha a cég veszteséges, nem juthat államilag támogatott kölcsönhöz.

A Széchenyi Hitel különböző konstrukcióról tudni kell, hogy nemcsak Kft.-k, vagy Zrt.-k igényelhetik, hanem a következő cégformákkal is lehet rá pályázni: Nyrt., Kkt, egyéni vállalkozó, ügyvédi iroda, közjegyzői iroda

A Széchenyi Hitel legfontosabb előnyei

A Széchenyi Hitelt azért hívták életre, hogy kedvező kölcsönökkel segítsék a hazai vállalkozásokat, így ezek a konstrukciók jobb feltételeket kínálnak, mint a piaci társaik, így egyértelműen megéri a vállalkozásoknak gondolkozni bennük.

A könnyített feltételek az igénylésben, valamint az alacsonyabb díjakban egyaránt jelentkeznek.

A Széchenyi Kártya hitelek pozitívumai, hogy a kamatfizetés csak a felhasznált rész után történik, azaz a ki nem használt hitelkeret teljesen költségmentes a rendelkezésre tartás ideje alatt.

Melyek a legfontosabb előnyei Széchenyi hiteleknek? Az egyik legfontosabb, hogy kiszámítható, kedvező konstrukciókról van szó. A hitelbírálat nem bonyolult, gyorsan történik, a kölcsön összeg szabadon felhasználható, így a lehetőségek tágak egy-egy terméken belül is. A Széchenyi hitelekkel érdemes tervezni, de akkor is jól jöhet egy ilyen kölcsön, ha váratlan helyzet, kiadás adódik. A Széchenyi Hitel a legkedvezőbb kölcsön a vállalkozások számára, további fontos előnye, hogy igyekszik lefedni a piacot, annak érdekében, hogy mindegyik rászoruló/ezzel tervező cég megtalálja a neki leginkább megfelelő terméket.

Széchenyi hitel kalkulátor

Agrár Széchenyi Kártya

Az Agrár Széchenyi Kártya egy speciális Széchenyi hiteltípus, amely a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat– és kezességi díjtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel. Létezett az átmeneti jogcímű Agrár Széchenyi Kártya, amelyre már lejárt a benyújtási határidő. A másik, a csekély összegű támogatási jogcímű Agrár Széchenyi Kártyára vonatkozó hitelkérelmek viszont most is beadhatóak.

A felvehető kölcsön összege: 500 ezer és 200 millió forint között. A hitel futamideje: 1, 2 vagy 3 év. A hitel törlesztése a szerződés lejáratának napján, egy összegben esedékes. Ami a kamatot és az egyéb költségeket illeti, a hitelkeret nagyságától függő bírálati díjat kell fizetni, emellett a kezességi díj állami támogatáson felüli része jelent még költséget a vállalkozásnak. A bírálati díj minden induló költséget tartalmaz, egyéb díj a hitelszerződés megkötését megelőzően, illetve a hitelkeret rendelkezésre bocsátásakor nincs.

A ténylegesen kihasznált kölcsönösszeg után kell fizetni ügyleti kamatot és kezelési költséget negyedévente a hitel futamideje alatt. A fizetendő kamat természetesen kamattámogatással csökkentett. Az Agrár Széchenyi Kártya esetében rendelkezésre tartási jutalék nem számítanak fel.

Nem mindegy, hogy melyik bankot választjuk

A Széchenyi Hitel MAX+ termékeket is szerződött kereskedelmi bankok folyósítják, és bár az állam által meghatározott feltételek adottak, az ajánlatok között bizony lehetnek különbségek. Így egyáltalán nem mindegy, hogy melyik bankot választjuk hitelkérelmünk beadásához.

Éppen azért azt ajánljuk, hogy a vállalkozási hiteligénnyel több pénzintézetet is keressünk meg. Az ajánlatok közül válasszuk a leginkább nekünk megfelelőt. A különbségek a következőkből adódhatnak:

A Széchényi hitelek minimuma és maximuma adott, ám a bank meghatározhatja, hogy azon belül mekkora nagyságú kölcsönösszeget bocsájt az ügyfél rendelkezésére.

A folyósító pénzintézet a kötelező biztosítékok mellett akár plusz ingatlan fedezetet (vagy más biztosítékot) is kérhet, ez szintén nem apró különbség az ajánlatok között.

A hitel és a számlavezetés költsége szintén lehet különböző. A bankok rendelkezésre tartási díjat számolhatnak fel, ami a fel nem használt kölcsönösszeg után évi 1 százalékos költséget jelent. A vállalkozói számlavezetés költségének nagysága szintén nem elhanyagolható szempont.

A megfelelő bank és ajánlat kiválasztása tehát alapvetően fontos a Széchenyi hiteleknél (is), oldalunkon segítünk eligazodni a különböző termékek, díjak és költségek között, hogy megkönnyítsük a választást.

Biztosítékok a Széchenyi Hitelhez

A Széchenyi Hitel MAX+ konstrukciói természetesen feltételeket is tartalmaznak, a megújult hitelek fedezeti biztosítéka lehet a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása. Bizonyos esetekben nagykorú magánszemély, vagy magánszemélyek készfizető kezességvállalására is szükség van.

Mi az, ami kizáró ok a Széchenyi Hitel MAX+ esetében?

Nem juthat Széchenyi Hitelhez az a vállalkozás, amely negatív hitelmúlttal rendelkezik a Széchenyi Kártya Programon belül. Fontos, hogy a kölcsönt igénylő cégben nem lehet 6 hónapon belül 50%-ot meghaladó tulajdonosváltás. A vállalkozás vagy közvetlen tulajdonosa nem lehet offshore cég. A vállalkozás működése nem lehet tartósan veszteséges, emellett nem lehet lejárt köztartozása. A vállalkozás nem állhat jogerős végzéssel elrendelt csőd-, felszámolási, végelszámolási eljárás alatt, vagy más, megszüntetésre irányuló eljárás alatt.

Széchenyi Hitel MAX+: a legfontosabb dokumentumok

A Széchenyi Hitel MAX+ különböző termékeinek igényléséhez többféle dokumentum is szükséges. Az alábbiakban összeszedtük, melyek azok az iratok, nyomtatványok, amelyek beadásával mindenképpen, vagy nagy valószínűséggel számolnia kell az ügyfeleknek.

Alapvetően az igénylési feltételeket a következő dokumentumok határozzák meg: mérleg, főkönyvi kivonatok, KAVOSZ-nyomtatványok, hivatalos cégháló, NAV– , és banki igazolások.

A következőket érdemes beszerezni:

Mennyi ideig tart a hitelbírálat?

A Széchenyi Hitel hitelbírálata más kölcsönökhöz hasonlóan különböző ideig tarthat attól függően, hogy az ügyfél igénylési csomagja mennyire precíz, hiánytalan. Ha mindent megfelelően előkészítünk, akkor gyorsabban választ kaphatunk igénylésünkre, egyébként az állam és a bankok célja, hogy minél egyszerűbb és gyorsabb, gördülékenyebb legyen a folyamat, amely mintegy 1-6 hónapos időintervallumot foglalhat magában.

Könnyítés van, de így sem egyszerű a dolgunk

A Széchenyi Hitel MAX+ banki hitelkérelem elkészítése összetett feladat, amíg az első lépésektől eljutunk a folyósításig, sok tennivalónk van. Számos egyeztetés, és háttérmunka eredménye lesz, ha a hitelösszeg megérkezik a vállalkozás számlájára, vagy a vállalkozás elnyer egy lehívható hitelkeretet. A folyamat része, hogy egyszerre kell egyeztetni a bankokkal, a KAVOSZ–szal, a könyvelővel, az adóhatósággal, a könyvvizsgálóval. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azonban a KAVOSZ egyre nagyobb segítségre képes, számos újítással és könnyítéssel támogatja a leendő ügyfeleket, például több ügy is intézhető részben, vagy egészben online, ami komoly segítség lehet.

A hitelkérelem folyamata a Széchenyi Hitel MAX+ esetében

A Széchenyi Hitel MAX+ bármely termékének igénylése előtt meg kell találni az igényeinknek, terveinknek megfelelő konstrukciót. Ezt követően jöhet az úgynevezett előszűrési vizsgálat, amely arról hivatott dönteni, hogy megfelelünk-e a Széchenyi Kártya Program MAX+ különböző feltételeinek. A folytatásban ki kell választani a bankot, ennél a pontnál fontos a körültekintés, nem mindegy, hogy melyik pénzintézetet és bankfiókot választjuk ki igénylésünk leadásához. Ezután jöhet a banki hitelkérelem elkészítése, majd benyújtása. Ehhez szükség van az üzleti tervek elkészítésére. Ha a bank kér hiánypótlást, akkor azzal foglalkoznunk kell. A jelzáloggal kapcsolatos értékbecsléseket szintén be kell nyújtani a banknak, amely elvégzi a fedezetelemzést is.

Eljutottunk a szerződéskötéshez, itt már csak kisebb frissítésre van szükség, esetleg aktualizálni kell néhány dokumentumot. Ha a folyósítási feltételek megvannak és meg is felelnek, akkor jöhet a kihelyezés, a folyósítás lebonyolítása. Ezt követően is lehet még tennivalónk, például abban az esetben, ha mondjuk uniós pályázatunk is akad a Széchenyi hitel mellett, hiszen akkor össze kell hangolni a két folyamatot.

Mit tartalmazzon az üzleti terv?

Az Széchenyi Hitel MAX+ esetében is mérvadó, hogy a választott bank milyen feltételeket szab az igénylésnél, milyen rendszerben gondolkodik, milyen nyomtatványokat kér. A KAVOSZ-dokumentumok egységesek, így ott előre lehet tervezni, de a különböző pénzintézetek eltérő formanyomtatványokat használnak. Az üzleti tervek esetében a következő tartalmi elemek a legfontosabbak: bevétel, költség és eredmény terv, pénzforgalmi terv, Cash–flow terv. A hitelből történő fejlesztés után meg kell mutatni a pénzügyi eredményeket, megtérülési mutatót, gazdaságossági vizsgálatot kell készíteni. Értékelni szükséges, hogy a támogatásnak milyen plusz hozadéka volt a vállalkozásban.

Széchenyi Hitel: miért előnyös a beruházási hitel?

A Széchenyi Hitel legújabb típusának beruházási hitele azért előnyös, mert széles körben felhasználható a beruházási hitelcélokhoz, azaz olyan tervek megvalósításában játszhat szerepet, amelyekre nincs saját forrás. Az 1,4 milliárd forintos plafon és a maximum 10 éves futamidő szintén vonzóvá teszi ezt az államilag támogatott terméktípust, amelynek nettó ügyleti kamata fix 5%/év.

Az önerő 10 százalék (minimum), a fejlesztésnek ekkora hányadát kell előteremteni és ha a többi feltételnek megfelelünk, akkor a több rész kölcsönből finanszírozható.

Széchenyi Hitel: mire jó a szabad felhasználású hitel?

A szabad felhasználású hitelek egyébként is vonzóak, a Széchenyi Hitel esetében pedig az állami kedvezmények még népszerűbbé teszik a különböző termékeket. Ilyen a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+, valamint a Széchenyi Kártya Likviditási Hitel MAX+. Miről szólnak a szabad felhasználású hitelek? Ahogyan a nevében is benne van, a felhasználás módja nem (vagy nem annyira) kötött, így a hitelösszeg elköltését nem kell igazolni. Ez egy vállalkozás esetében (is) tág teret nyit a különböző fejlesztésekre, egyéb kiadások fedezésére.

A szabad felhasználású Széchenyi Hitelek keretében igényelt összegeket persze a vállalkozás tevékenységével, gazdálkodásával kapcsolatban lehet elkölteni. Ezen kívül viszont nincs más kötöttség, a hitelcélt nem kell számlával igazolni. Az ilyen Széchenyi hitel általában nem nagy összegű (azért akár több tízmillió forint is lehet a kölcsön), önerőre általában nincs szükség, a futamidő pedig akár több évig is tarthat. Sokszor létezik türelmi időszak is, ez egy olyan időszak, amely a szerződésben van foglalva és ez alatt még nem muszáj elkezdeni a hitel törlesztését. A szabad felhasználású Széchenyi hitelek sokak számára jelentenek kapaszkodót és lehetőséget. A cég működési feltételeinek biztosítása és fejlesztése egyaránt lehetséges egy ilyen konstrukció segítségével, felhasználásával. Azért is, mert az ilyen termékek széleskörűen használhatóak, az igénylésük pedig egyszerűsített, könnyített.

Széchenyi hitel: legyünk körültekintőek!

Ahogyan bármilyen kölcsönnel kapcsolatban, a Széchenyi hitel esetében is körültekintően kell eljárnunk, ha igényelni szeretnénk. Támogatott és kedvezményes, de a Széchenyi hitel is hitel, amelyet vissza kell fizetni a vállalt feltételeknek megfelelően. Ha ez nem sikerül, az komoly, akár végzetes következményekkel is járhat egy vállalkozás életében. A bankok szintén körültekintően járnak el, hiszen a hitelbírálatnál szigorúan ellenőrzik azt, hogy az adott vállalkozás alkalmas-e arra, hogy az adott terméket visszafizesse. Sem a cégek, sem a bankok, sem az állam nem érdekelt abban, hogy „bebukjon” egy-egy Széchenyi hitel, hiszen ezeknek éppen az a célja és feladata, hogy erősítsék a hazai kkv-szektort.

Mi történik, ha a vállalkozás nem tudja törleszteni a Széchenyi Hitelt? Amennyiben a kölcsönt nem sikerült visszafizetni a szerződésben lefektetett feltételeknek megfelelően, akkor a hitelező bank a kezest szólítja fel fizetésre. Előfordulhat, hogy a hitelszerződést felmondja a pénzintézet, ami egyáltalán nem előnyös. Emiatt fontos, hogy hitelfelvétel előtt tisztában legyünk lehetőségeinkkel és a kockázatokkal egyaránt.

Széchenyi Hitel: több, mint 20 éve velünk!

A Széchenyi Hitel – amelynek a hivatalos elnevezése: Széchenyi Kártya Program – 2002-ben jött létre a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásában. A két szervezet által megalapított társaságot hívjuk KAVOSZ Zrt.-t. A KAVOSZ Zrt. koordinálja a különböző Széchenyi hiteleket, azok igénylését, változásait. A Széchenyi Hitel elsősorban a kisvállalati szektort célozza, a feltételeknek megfelelő vállalkozások kedvező kamatozású vállalkozói hiteleket vehetnek igénybe. A Széchenyi hitel olyan működő mikro-, kis- és középvállalkozások számára érhető el, amelyek megfelelnek a mindenkori üzletszabályzatban foglaltaknak. Az elmúlt két évtizedben rengeteg cég élt a Széchenyi Hitel nyújtotta lehetőségekkel, legyenek azok fejlesztések, beruházások, vagy egyéb vállalkozást segítő támogatási formák. A Széchenyi Kártya Program tartalma sokszor változott az elmúlt időszakban. A különböző termékek kialakítása mindig igazodik az adott gazdasági és társadalmi helyzethez. Ilyen helyzet volt például a koronavírus-járvány, amelynek hatásai hosszú éveken keresztül érezhetőek, de a háborúk és a természeti katasztrófák szintén nehéz helyzetbe hozhatják a hazai kisvállalkozásokat, amelyeknek jól jön az irányzott segítség a talpon maradáshoz, vagy éppen a fejlődéshez.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Széchenyi Hitelt csak mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik, olyan cégek, amelyeknek legalább egy éves lezárt üzleti múltjuk van, viszont nincs köztartozásuk. A Széchenyi Hitel különböző konstrukcióiban igényelt hitelösszeg nem fordítható cégvásárlásra, illetve részesedést, és tulajdonrészt sem lehet finanszírozni a felhasználásával. Az igénylő vállalkozás nem lehet tartósan veszteséges.

A legfontosabb dokumentumok:

  • kitöltött igénylőlap
  • nemleges adóigazolások
  • gazdálkodási adatok az elmúlt évekről, például SZJA bevallás, éves beszámoló, főkönyvi kivonatok
  • az igénylő/cégjegyzésre jogosult személyes okmányai
  • kezes vagy kezesek okmányai
  • nyilatkozat
  • cégkivonat, társasági szerződés

A hitelbírálat időtartama nagyban függ a forgalmazó bankok eljárási szokásaitól. Természetesen attól is, hogy a Széchenyi Hiteleken belül milyen terméket választottunk, illetve az adott feltételeknek milyen gyorsan és alaposan tudunk megfelelni. A hitelbírálat átlagos ideje 1-6 hónap ezek függvényében.

A Széchenyi hitel a KAVOSZ regisztráló irodáiban igényelhető az ország közel kétszáz pontján. A bankok bírálják el és folyósítják a kölcsönt, az igénylés csak a regisztráló irodákban adható le. A regisztráló irodában kell megadni annak a pénzintézetnek a nevét, ahova az igénylést be akarja adni a vállalkozás.

A Széchenyi hitel kamat és díjtámogatása nagy, jóval kedvezőbbek a feltételek, mint egy piaci hitelnél. A kamat évi fix 5%, és a kölcsön többi költségét is támogatja a kormány.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+-t egyéni vállalkozások is igényelhetik a beruházásaik finanszírozására. Ez a konstrukció kifejezetten a mikro-vállalkozásoknak készült. 

Igen. Kezességvállalás díját is ki kell fizetni. Ezt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt és a Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány határozza meg.

A kezes azt vállalja, hogy a bank felszólítására fizet az adós helyett. Ha nem fizet, végrehajtás indulhat ellene.

Igen. Olyannyira, hogy a Széchenyi Kártya válik a vállalkozás bankkártyájává.

Fel kell keresni egy regisztráló irodát, amelyek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a KAVOSZ-irodákban érhetőek el. Az igényléshez össze kell gyűjteni/kitölteni az adott termékhez szükséges dokumentumokat. Ki kell választani a forgalmazó bankok közül azt, amellyel szeretnénk szerződést kötni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával