fbpx

Széchenyi hitel 2022

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!

A Széchenyi folyószámla hitel plusz a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására áll rendelkezésre. Egy államilag támogatott, szabad felhasználású kölcsönről van szó, az igényelt összeg a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható.

Széchenyi beruházási hitel GO!

A Széchenyi beruházási hitel plusz nemcsak beruházásokra használható fel, hanem a hitelcélhoz kapcsolódó forgóeszközök is finanszírozhatók belőle. Legalább 500 ezer, legfeljebb 1 milliárd forint igényelhető.

Támogatást megelőlegező hitel

A Széchenyi támogatást megelőlegező hitel vissza nem térítendő támogatással megvalósuló beruházások esetén, jellemzően a beruházás befejezését követően folyósított, állami támogatások előfinanszírozására szolgál.

Munkahely- megtartó hitel

A Széchenyi munkahelymegtartó hitel munkabér megelőlegezésre, személyi jellegű ráfordításokra, egyéb személyi jellegű kifizetésekre használható. Olyan kedvezményes kölcsön, amely segítségével megőrizhető a foglalkoztatotti létszám.

Önerő Kiegészítő Hitel

A Széchenyi önerő kiegészítő hitel egy olyan kölcsön, amely elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházásoknál lehet nagy segítség azon cégek számára, amelyeknek szükségük van az előírt önrész kiegészítésére.

Széchenyi Likviditási hitel GO!

A Széchenyi likviditási hitel egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, amely a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére vehető igénybe.

Széchenyi Turisztikai Kártya GO!

Államilag támogatott, szabad felhasználású hitelre van szüksége turisztikai vállalkozásához? Itt van Széchenyi Kártya Program új része, a Széchenyi turisztikai kártya.

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO!

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz az agrár vállalkozásoknak nyújt kedvező feltételű, széles körben felhasználható beruházási kölcsönt.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX a vállalkozások napi működési költségeinek biztosításához áll rendelkezésre. Emelkedett a hitelkeret, ami 250 millió forint is lehet, és hosszabb futamidő áll rendelkezésre.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX konstrukció igényelhető hitelkeret a korábbi 100 millió forintról 250 millió forintra emelkedett. A hitelt már 3 éves futamidővel is fel lehet venni, a kamat évi fix 3,5 százalék. Új elemként jelent meg a Széchenyi Energiakártya, amely 1 százalékos kamatozás mellett biztosít szabad felhasználású folyószámlahitelt az energiaválság által érintett vállalkozásoknak.

A Széchenyi Kártya Program MAX új konstrukcióit – amelyek idén júliustól igényelhetőek – az alábbi jellemzőkkel lehet összefoglalni:

A Széchenyi Kártya Program MAX termékei 2022 júliusától érhetőek el. A korábbi Széchenyi Kártya Program hiteleihez hasonlóan országszerte számos helyen lehet igénylést indítani. A regisztráló egységek a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. irodáiban találhatóak.

Széchenyi Likviditási Hitel MAX

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX forgóeszköz beszerzésekhez használható. A vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszközök finanszírozhatók belőle. A hitelt 3 éves futamidőre, évi fix 3,5 százalékos kamattal lehet igényelni.

A Széchenyi Kártya Program MAX programon belül 1-400 millió forintos hitelkeretek érhetőek el. A kamat fix a teljes futamidő alatt, a támogatásokat a kormány biztosítja. Az igénylés menete, az adminisztráció egyszerű és gyors. Kedvező, hogy a mikro-, kis-és középvállalkozások különböző igényeit lefedi a program, úgy, hogy változatos konstrukciókat kínál.

A Széchenyi Kártya Program MAX termékei 2022 júliusától igényelhetőek. A Széchenyi Kártya Program előző termékeihez hasonlóan országszerte elérhetőek a konstrukciók. Hol találjuk meg őket? A területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. irodáit kell felkeresni, ott van lehetőség a regisztrációra.

Széchenyi Beruházási Hitel MAX

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX széles körben biztosít hitelt a különböző beruházási célok finanszírozásához. Az agrárszektorban is használható, akár 400 millió forintos összegig. A hitel kamata évi fix 1,5, vagy 0,5 százalék.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX futamideje továbbra is legfeljebb 10 év, az igényelhető hitelösszeg akár 400 millió forint is lehet. A konstrukció a korábbiaknál többféle hitelcélra használható fel, a klasszikus beruházási célok (például új és használt gép, berendezés, ingatlan, illetve egyéb tárgyi eszközök megvásárlása, beszerzése) mellett hitelkiváltásra, üzletészvásárlásra, illetve agrár célú beruházások megvalósítására is alkalmas. A kölcsön kamata évi fix 1,5%. Emellett van energiahatékonyság javítást és technológiaváltást segítő konstrukció is, amelynél évi fix 0,5% a kamat. Itt 400 millió forintos maximum hitelösszeggel lehet számolni.

A Széchenyi Kártya Program MAX új termékei számos előnyt jelentenek. A következők a legfontosabbak:

A Széchenyi Kártya Program MAX termékei 2022 júliusától érhetőek el, országszerte több helyen lehet regisztrálni rájuk. Ahogyan a program korábbi konstrukcióinál, ezúttal is a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. irodáiban találhatóak a regisztráló helyek.

Széchenyi Mikrohitel MAX

A Széchenyi Mikrohitel MAX szintén beruházási célokat szolgál, méghozzá a legkisebb cégeket segítve. A kamat évi fix 1 százalék.

Ezúttal is külön segítséget kapnak a mikro- és kisvállalkozások beruházási céljaik megvalósításában. A Széchenyi Mikrohitel MAX a legkisebbeknek nyújt lehetőséget, hiszen sok mikro-, és kisvállalkozás küzd hitelfelvételi nehézségekkel a piacon. Legyen az kezdő, vagy már régebb óta működő vállalkozás, a kicsik támogatása nagyon fontos a magyar gazdaság számára. A következő célokra használható: ingatlan vásárlás, egyéb tárgyi eszköz finanszírozásra. A kamat évi fix 1%, a kölcsön futamideje legfeljebb 10 év.

A Széchenyi Kártya Program MAX új termékei 1 és 400 millió forint közötti hitelösszeget biztosítanak. Fontos, hogy a kamat fix a teljes futamidő alatt, a kamat-, a kezelési költség- és a kezességi díjtámogatás a kormány által biztosított. Az adminisztráció nem okoz túlzott terheket. A mikro-, kis-és középvállalkozások különböző konstrukciók közül válogathatnak a finanszírozási igényeiknek megfelelően.

A Széchenyi Kártya Program MAX 2022 júliusától érhető el. A hiteltermékeket a Széchenyi Kártya Program korábbi kölcsöneihez hasonlóan országszerte lehet igényelni számos hely áll rendelkezésre. A regisztráló irodákat a következő helyeken lehet megtalálni: területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt..

Széchenyi Lízingkonstrukció MAX

A Széchenyi Lízingkonstrukció MAX konstrukciót pénzügyi lízingügyletek finanszírozására hozták létre. A kamat évi fix 3,5 százalék.

A Széchenyi Lízingkonstrukció MAX új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi lízing keretében történő finanszírozására használható beruházási kölcsönök kiegészítéseként. A konstrukció akár 10 éves futamidővel igényelhető, a lízing kamata évi fix 3,5%.

A Széchenyi Kártya Program MAX a következő legfontosabb kedvezményekkel áll rendelkezésre:

A Széchenyi Kártya Program MAX termékeit országszerte lehet igényelni, 2022 júliusától indult a regisztráció. Ahogyan a korábbi Széchenyi Kártya Programoknál, ezúttal is több lehetőség akad az igénylésre. Az érdeklődők keressék bátran a regisztráló irodákat, amelyeket a területi kereskedelmi és iparkamaráknál, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében és a KAVOSZ Zrt.-nél alakítottak ki.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Széchenyi hitel igénylése nem különbözik a piaci hitelek igénylésétől. Az elvárt dokumentumokról, a bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt, a hitelt nyújtó pénzintézet tud tájékoztatást adni.

A Széchenyi hitel a KAVOSZ regisztráló irodáiban igényelhető az ország közel kétszáz pontján. A bankok bírálják el és folyósítják a kölcsönt, az igénylés csak a regisztráló irodákban adható le. A regisztráló irodában kell megadni annak a pénzintézetnek a nevét, ahova az igénylést be akarja adni a vállalkozás.

A Széchenyi hitel kamat és díjtámogatása nagy, jóval kedvezőbbek a feltételek, mint egy piaci hitelnél. A kamat négy százalék alatt van, és a kölcsön többi költségét is támogatja a kormány.

A Széchenyi Mikrohitel MAX-ot egyéni vállalkozások is igényelhetik a beruházásaik finanszírozására. Ez a konstrukció kifejezetten a mikro-vállalkozásoknak készült. 

Igen. Kezességvállalás díját is ki kell fizetni. Ezt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt és a Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány határozza meg.

A kezes azt vállalja, hogy a bank felszólítására fizet az adós helyett. Ha nem fizet, végrehajtás indulhat ellene.

Igen. Olyannyira, hogy a Széchenyi Kártya válik a vállalkozás bankkártyájává.

Fel kell keresni egy regisztráló irodát, amelyek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a KAVOSZ-irodákban érhetőek el. Az igényléshez össze kell gyűjteni/kitölteni az adott termékhez szükséges dokumentumokat. Ki kell választani a forgalmazó bankok közül azt, amellyel szeretnénk szerződést kötni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

5 dolog, amire figyelj, ha személyi kölcsönt veszel fel!

5 dolog, amire figyelj, ha személyi kölcsönt veszel fel!

2022.08.12.

Ha személyi kölcsönt veszel fel, akad néhány tényező, amelyekkel jobb tisztában lenned, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki a helyzetből.

Tovább olvasom
Ennyit jelent a kamatstop a jelzáloghiteleseknek

Ennyit jelent a kamatstop a jelzáloghiteleseknek

2022.08.09.

Mit jelent a kamatstop a jelzáloghiteleseknek? A kamatstopot a hitelmoratóriummal együtt ez év december 31-ig hosszabbította meg a magyar kormány. Az intézkedés többeknek is kedvező lehetőség lehet, kivezetése viszont komoly veszélyekkel járhat.

Tovább olvasom
Mennyit spórolhatunk a bankszámlaváltással?

Mennyit spórolhatunk a bankszámlaváltással?

2022.08.05.

Spórolhatsz a bankszámlaváltással is, ha jól csinálod, tehát érdemes megtenned – az alábbiakból megtudhatod, miért nem érdemes halogatnod.

Tovább olvasom
Milyen irányba mozdulhatnak a lakásárak 2023-ban?

Milyen irányba mozdulhatnak a lakásárak 2023-ban?

2022.08.01.

A lakásárak 2023-ban vajon tovább emelkednek, vagy elindul végre a csökkenés? Az alábbi cikkben erre keressük a választ.

Tovább olvasom