Lakásbiztosítás 2024

Egy körültekintően kiválasztott lakásbiztosítás segíthet az ingatlan értékének megóvásában. Az ingatlan nagy érték. Talán a legnagyobb érték a családban. Nem csak megszerezni kell, meg is kell tartani. Erre jó lehet a lakásbiztosítás.

Mi az a lakásbiztosítás?

A lakásbiztosítás az egyik legismertebb és legelterjedtebb biztosítási forma. Ismertsége vetekszik a Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítással (KGFB). A lakásbiztosítással a biztosított az ingatlanát és az ingóságait védheti a káreseményektől. Lakásbiztosítás sokféle van, biztosítható vele épület, ingóság, berendezési tárgyak, és felelősségbiztosítás is köthető mellé. Ahogy élet és balesetbiztosítás is. A lakásbiztosítás olyan károk esetén fizethet, amiket az ingatlan tulajdonosa nem tud kivédeni. Ilyen a betöréses lopás, az elemi kár, a tűz és vízkár is.

A lakásbiztosítás célja, hogy a tulajdonos meg tudja őrizni az ingatlan és a berendezési tárgyak értékét akkor is, ha nem várt esemény következik be. Ez lehet üvegtörés, de akár egy elromló ajtózár is. Mivel az ingatlan nagy érték, azt meg kell óvni. Olyan károk is érhetik ugyanis a tulajdonost, aminek a helyreállítása meghaladja az anyagi lehetőségeit. Az is előfordulhat, hogy a teljes ingatlan megsemmisül. A lakásbiztosítás az ilyen esetekben lehetővé teszi azt, hogy a havi díjak ellenében a biztosító akár több tízmilliós összeget is kifizessen a károk ellenértékeként a biztosítottnak.

Mire jó a lakásbiztosítás?

A lakásbiztosítás olyan biztonságot nyújt a biztosítottnak, amit ő egyedül nem képes elérni. Egy élet munkájával felépített családi otthont ért nagy kár tönkretehet egy családot anyagilag, ha az ingatlan nincs biztosítva. A lakásbiztosítás az az eszköz, amivel az ingatlan értéke megóvható. Történjen ugyanis bármilyen súlyos káresemény, a helyreállítás költségeit a biztosító kifizeti. A kár akár akkora is lehet, hogy azt az ingatlan tulajdonosa nem tudná megfizetni saját erőből. Ebben az esetben pedig elveszne az ingatlana, vagy az értéke csökkenne jelentősen.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Az ingóságok is biztonságban vannak. A lakásbiztosítás ugyanis kiterjed a berendezési tárgyakra is. Így elemi kár vagy egy lopás esetén is megtérül a biztosított kára. Egy tűzben vagy egy betöréskor megsemmisülhet vagy megrongálódhat bármilyen berendezési tárgy. Nagy értékű műszaki cikkek és drága bútorok tűnhetnek el vagy sérülhetnek meg. Ezeket a károkat egy megfelelő lakásbiztosítás fedezi.

Baleset és életbiztosítás, sőt, felelősségbiztosítás is köthető a lakásbiztosítás mellé külön díj ellenében. A felelősségbiztosítás akkor fizet, ha az ingatlan telkén álló fa ága serülést vagy kárt okoz, esetleg valaki elcsúszik a jeges járdán a ház előtt, és megsérül. Ilyenkor a tulajdonos felelősségét vállalja át a biztosító, és ennek megfelelően téríti meg az okozott kárt.

Lakásbiztosítás – biztonság?

Hogy teremt biztonságot egy lakásbiztosítás? Kétféleképpen is. Először is, aki rendelkezik lakásbiztosítással, az nyugodtan aludhat. Abban a tudatban hajthatja álomra a fejét, hogy tudja, az ingatlan, amiben él, védve van a nem várt, negatív eseményektől. Tudhatja, hogy bármilyen kár éri, a biztosító fizetni fog. Beázik a tető? Nem saját zsebből kell kifizetni az elázott parkettát. Ez a fajta biztonságérzet kihat a mindennapokra, és nyugodt, boldog életet biztosít annak, aki rendelkezik lakásbiztosítással.

Másodszor: a lakásbiztosítás konkrét biztonságot is ad, nem csak lelkit. A biztosító ugyanis azt vállalja, hogy havidíj ellenében a keletkező károk ellenértékét kifizeti a biztosítottnak. Kifizeti azokat a károkat, amiket nem lehetett megelőzni vagy elkerülni. Betörés? Jégeső? A kárt a biztosító pénzben kifizeti és azt a károk elhárítására lehet fordítani. Biztonságban van tehát a biztosított pénztárcája. Egy váratlan esemény nem fogja nagy kiadásokkal megterhelni. Ha van lakásbiztosítása.

A vagyon megvédése biztosítással

Egy megfontolt, a jövőjét szem előtt tartó személy arra törekszik, hogy a megszerzett javait bármi áron megóvja. Pontosan tudja, hogy nem elég megszerezni az anyagi javakat, azoknak az állagát és értékét is meg kell óvni. A sok munkával megszerzett ingatlan fontos érték egy családban. Gyakran a legértékesebb vagyontárgy az a lakás, amiben élnek. Ez még fontosabbá teszi azt, hogy mindenáron megvédjék. Lehet biztonsági zárat szereltetni a bejárati ajtóra, lehet kamerákat és riasztórendszert telepíttetni, és persze lehet lakásbiztosítást is kötni.

A lakásbiztosítás tökéletes módja a vagyon megvédésének. Lakásbiztosítással káreseménykor sem kerül nehéz anyagi helyzetbe a biztosított. Az ingatlant helyre tudja állítani, az ingóságokat pótolni tudja anélkül, hogy anyagi kár érné. A lakásbiztosítás jó dolog. Mindenkinek kell lakásbiztosítás. Meg kell kötni a lakásbiztosítást!

Lakásbiztosítás hétvégi házra

Károk érhetik a nyaralónkat a távollétünk alatt. Ha a hétvégi ház nincs téliesítve, gyakori, hogy hónapokig üresen áll. Télen akár hat hónap is eltelhet, amíg újra odautazunk, hogy kipihenjük magunkat. Ez alatt az időszak alatt azonban sok minden történhet. Mi pedig nem vagyunk ott, hogy rögtön intézkedjünk. Sokszor nem is tudunk arról, hogy valami történt a nyaralónkkal, ha csak nem bíztuk meg valakit vagy kértünk meg egy szomszédot, hogy figyeljen a nyaralóra. Amikor újra odamegyünk, hosszabb idő után, az első az lesz, hogy körülnézzünk, történt-e valami a nyaralóval, amíg távol voltunk. Ha kár ért bennünket, intézkednünk kell, szakembereket kell keresnünk, hogy kijavíttassuk a hibát, és ez az időnkbe és a pénzünkbe kerülhet. Egy megfelelően kiválasztott lakásbiztosítás megtérítheti a kárunkat. Ha már történt valami, ne mi fizessünk érte, hanem a biztosító. De mi történhet a nyaralónkkal, amíg távol vagyunk?

Csőtörés vagy betörés? Egy lakott ingatlanban azonnal észre vesszük, ha gond van. Elrepedt egy vízvezeték? Elzárjuk a csapot, hogy ne folyjon el a víz. Ezt nem tehetjük meg, ha nem vagyunk a nyaralóban, és nem vesszük észre. Persze lehetünk előrelátóak, és vízteleníthetjük az egész hétvégi házat, de egy beázásra, vagy egy cserép elmozdulására sokszor csak hónapokkal később derülhet fény. Könnyű megérteni, hogy ha egy problémát nem hárítunk el azonnal, a kárunk egyre nagyobb lehet, ahogy telik az idő. A beázás eláztatja a falat, vizes lesz a szőnyeg, eláznak a bútorok. Az lecsúszott cserép miatt befolyhat a víz a padlásra, és ott okozhat gondot. Biztos, hogy kell egy jó biztosítás.

Egy betörést is csak jóval később vehetünk észre, ha nem lakjuk az ingatlant. Ráadásul a nyaralók kiszolgáltatottabbak, mert a rossz szándékkal érkezőknek nem kell attól félniük, hogy a tulajdonos hazaér, és megzavarja őket. Egy betörésnél betörhetik az ablakokat, megrongálhatják a zárat, és ellophatják az értékeket. Már az is nagy baj, hogy betörnek a személyes terünkbe, és ott van még a gyakran nagy anyagi kár. Ki kell hívni a rendőrséget, jegyzőkönyvet vesznek fel, és elég nagy esély van rá, hogy soha nem lesz meg a betörő, vagy ha meg is lesz, a kárigényünket nem tudjuk majd érvényesíteni. Ha van biztosításunk, megtérülhet a kárunk. Meg kell óvnunk a javainkat. Ehhez egy jó lakásbiztosítás megfelelő lehet.

A természet erőivel is számolnunk kell. Egy vízparti ház, amit erdő vesz körül, hatalmas, árnyat adó fákkal, igazán jó a nyári forró napokon. Szívesen töltünk heteket az udvaron egy pohár borral a kezünkben, a grillen húst sütve a kellemesen hűvös árnyékban. Csakhogy a természet erői ellenünk is fordulhatnak. Jöhet egy jégeső, egy hatalmas zápor, a nagy fák ágait a tetőhöz nyomhatja egy vihar, és téli fagyok sem kímélik a hétvégi házunkat. Elfagyhat a víz, beázhat a tető, összetörhetnek a cserepek. Sokféle kárt okozhat nekünk a természet. A károkat pedig helyre kell hozni. És ez sok pénzbe kerülhet.

Miért kössünk lakásbiztosítást a nyaralónkra? Nem nehéz megérteni, hogy fontos a nyaralóra lakásbiztosítást kötni. A vagyont óvni kell, meg kell őrizni az értékét, legyen eső, legyen hó. Egy jól megválasztott, mindenre kiterjedő lakásbiztosítással elkerülhetők a nagyobb kiadások, ha kár ér bennünket, hiszen ilyenkor a biztosító kifizeti majd helyettünk. Épp elég problémánk lesz a gondok megoldásával is, jobb helyzetben leszünk, ha a számlát nem nekünk kell állnunk. A hétvégi házunk azért van, hogy ott kipihenhessük a mindennapok fáradalmait. Kössünk rá lakásbiztosítást, hogy sokáig pihenhessünk a kellemes környezetben.

Fontos lehet a biztosítás megkötésénél, hogy a biztosító milyen káresemények esetén fizet. Kellő körültekintéssel kell megválasztanunk a számunkra legmegfelelőbb lakásbiztosítást. Ehhez akár szakértő weboldalak lakásbiztosítás kalkulátorait is igénybe vehetjük. Különösen fontos lehet a biztosító kiválasztása akkor, ha a házunk egy folyó partján, az ártérben épült. Ezekre az ingatlanokra ugyanis a biztosítók csak nehezebben vagy egyáltalán nem kötnek biztosítást.

A biztosítás megkötésekor meg kell majd adni az ingatlan értékét, és a berendezési tárgyakra is köthető biztosítás. Az ingóságok értéke is fontos, hiszen azok is károsodhatnak, vagy el is lophatják őket. A megfelelő összegek megadása azért fontos, hogy a káresemény elemzése után a megfelelő kártalanítási összeghez jussunk, és ne kisebb összeghez.

A lakásbiztosítás – ha megváltozik az ingatlan értéke

A lakásbiztosítás díjának meghatározásakor minden adattal számol a biztosítótársaság. Fontos lesz a ház vagy lakás fekvése, az, hogy állandóan lakjuk-e, hogy milyen nagyságú településen helyezkedik el, és az is, hogy családi házról van szó vagy esetleg nyaralóról. A leglényegesebb többnyire a lakás piaci értéke, mert ez számít leginkább az éves díj meghatározásakor. A biztosítási díjat befolyásolja az is, hogy átutalással fizetjük a díjakat vagy készpénzben, vagy van esetleg másik biztosításunk már a biztosítónknál, vagy az, hogy milyen falazatú az ingatlanunk, amit biztosítani akarunk. A biztosítók sok szempontot figyelembe vesznek, amikor meghatározzák a lakásbiztosítás árát. A biztosító társaság meghatároz egy biztosítási összeget az ingatlanra, és ezt kötvényben rögzíti. Ez az összeg, ami biztosító szerint az ingatlanunk piaci értéke. Ez azért lényeges, mert ez az összeg lesz az alapja a kártalanításnak.

Az alapbiztosítás mellett kiegészítő biztosítást is köthető. Biztosíthatjuk a nagy értékű vagyontárgyainkat, akár külön-külön is. Köthetünk biztosítást zárcserére és üvegtörésre is, és baleset, betegség és életbiztosítással is kiegészíthetjük a lakásbiztosításunkat. A biztosítási kötvényben az épület mellett az ingóságaink értékét is meg kell határozni. Mi mondhatjuk meg azt az összeget, amennyit szerintünk a berendezési tárgyaink érnek. Itt arra kell figyelni, hogy reális árat adjunk meg, elkerülve azt, hogy az alacsonyabb összeggel szereplő vagyontárgyunk után egy esetleges kárnál ne kapjuk meg az elszenvedett kárunk teljes összegét. Pontosan meg kell tehát határoznunk az ingóságaink értékét, hiszen ahogy már írtuk korábban, ez az összeg lesz az alapja a kártérítésnek.

A nagy értékű beruházások megváltoztatják az ingatlan értékét. Az is beruházásnak számít, ha a mosdóban kicseréljük a kádat, a konyhában a mosogatót, vagy az lehet egy egészségügyi festés is a nappaliban. Amikor igénybe vesszük például az Otthonfelújítási támogatást, akkor sokkal nagyobb értékű beruházásokat tervezünk végrehajtani az ingatlanunkon, hiszen megéri hatmillió forintot is elkölteni a házunkra. Egy hőcserén alapuló fűtési rendszer kiépítése például egy átlagos nagyságú családi háznál megközelítheti a húszmillió forintot, és egy tető teljes átépítése is elérheti a tízmilliót. De az ingatlan szigetelésére is elkölthetünk egy sok számjegyű összeget. Sorolhatnánk még a nagy értékű beruházásokat, nem beszélve egy drágább elektronikai eszköz megvásárlásáról, vagy egy új ülőgarnitúra beszerzéséről a nappaliba. Ezekkel a változásokkal az ingatlanunk értéke nagyobb lesz, és ez befolyással lesz a biztosításunkra is.

Mi történik, ha megváltozik az ingatlanunk értéke? Az az érdekünk, és szerződésben vállalt kötelezettségünk is, hogy értesítsük a biztosítót a házunk értéknövekedéséről. Amikor lakásfelújításba kezdünk, azt akarjuk, hogy az ingatlanunk korszerűbb, modernebb és élhetőbb legyen. Sok pénz költünk el azért, hogy otthonosabban érezzük magunkat. A felújítás után az ingatlanunk értéke sokkal magasabb lehet. És az ingatlanunk értéke befolyásolja a lakásbiztosításunk díját, ezért nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezeket a beruházásokat. Ez lényeges, ha el karjuk kerülni azt, hogy akkor szembesüljünk ezzel, amikor már nem tudunk változtatni a biztosítási szerződésünkön. Az ingatlanunk felújításához a kormány segítségét nyújthat nekünk. Ott van az Otthonfelújítási támogatás, amivel hárommillió forint vissza nem térítendő támogatáshoz is hozzájuthatunk, vagy a napelemes programok. A CSOK vagy a Babaváró hitel is felhasználható lakásfelújításra. A Babaváró hitel ugyan egy szabad felhasználású kölcsön, de a szakértők szerint az ingatlan megvásárlása mellett sokszor azt is lakásfelújításra költik.

Mikor kell a biztosítóhoz fordulnunk? A szerződés értelmében minden változást, ami az ingatlan értékét érinti, legyen az növekedés vagy csökkenés, be kell jelentenünk a biztosítónak. Egy alacsony értékre megkötött biztosítás ugyanis kár esetén nem megfelelő kártalanítást eredményezhet. Ha a lakásbiztosítás megkötésekor körültekintően jártunk el, akkor is figyelniük kell arra, hogy a lakásfelújítás miatt megnövekedhet az ingatlanunk piaci értéke. Ebben az esetben lényeges, hogy a biztosítónkhoz forduljunk, át kell számoltatnunk a biztosítási díjakat, és a megfelelő értékekkel kiszámolt biztosítási összegnek be kell kerülnie a kötvénybe. Ez díjemelkedést okozhat, de mégis ez az érdekünk, mert így egy nem várt esemény esetén a teljes kárösszeget megkaphatjuk a biztosítótól.

Az ingóságok biztosítása

A lakásbiztosítás része, hogy a lakásban található ingóságok is biztosításra kerülnek. Egyes, értékesebb vagyontárgyakat külön is lehet biztosítani, de jellemzően a biztosító azt kéri a szerződőtől, hogy egy összegben határozza meg a berendezési tárgyak értékét. Ez sokszor nem is annyira egyszerű, ahogy hangzik. Új vagy használt értéken számoljunk? Mennyit ér egy két éves TV, amit háromszázezer forintért vásárolt valaki? A válasz nem egyszerű, de azt fontos szem előtt tartani, hogy a kártalanítás a kötvényben szereplő összeg alapján történik. És ha megsemmisül a két éves TV, akkor újat kell venni helyette, új áron. A berendezési tárgyak összértékét célszerű tehát úgy megadni, hogy abból azonos minőségben pótolhatóak legyenek.

Néhányan nem fektetnek nagy hangsúlyt az ingóságok biztosítására. Ez nem biztos, hogy jó ötlet, hiszen ha összeadjuk a telefonok, laptopok, műszaki cikkek, bútorok árát, könnyen kijöhet egy sokmilliós összeg. Ezt pedig pótolni kell egy káresemény után. És a lakásbiztosítás akkor fizeti ki a megfelelő összeget, ha az jól lett meghatározva szerződéskötéskor.

Arra is érdemes figyelni, hogy nagyobb értékű ingóság vásárlása után célszerű lehet a kötvényt módosítani, még akkor is, ha ez a díj emelkedésével jár.

Lakáshitelhez lakásbiztosítás

A lakásbiztosítás megkötése mindenki számára ajánlott, de vannak olyanok, akiknek nem kell gondolkodniuk azon, hogy kössenek-e lakásbiztosítást. Ők a lakáshitelesek. Nekik ugyanis minden esetben kötelező lakásbiztosítást kötni a fedezetként bevont ingatlanra. Miért van ez így? A lakáshitel egy ingatlanfedezetes jelzáloghitel, ahol a fedezet a megvásárolt ingatlan. Erre az ingatlanra a hitelező pénzintézet elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be, és kötelezi hitelfelvevőt, hogy az ingatlanra lakásbiztosítást kössön. Az ingatlan ugyanis nem veszhet el, nem semmisülhet meg, hiszen az adott ingatlan szolgál a hitel fedezetéül.

Kötelező megkötni tehát a lakásbiztosítást a fedezett ingatlanra, és azt a futamidő lejártáig mindenképpen fizetni kell. Óriási kockázatot vállal az, aki nem fizeti ezt a lakásbiztosítást, mert ha az ingatlanban kár keletkezik, és azáltal csökken az értéke, akkor előfordulhat, hogy már nem nyújt elegendő fedezetet a felvett hitelösszegre. Ilyenkor a hitel azonnal felmondásra kerül, és komoly jogi és anyagi problémákkal szembesülhet az, aki önhibájából nem fizette a lakásbiztosítást.

A lakásbiztosítás bár kötelező a lakáshitelek mellé, de a fentiekből már kiderült, hogy ez egyáltalán nem baj. A lakásbiztosítás ugyanis nem csak a hitelező bankot, de hitelfelvevőt is védi.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Mi történik a lakásbiztosítás felmondása esetén?

Ha a biztosított úgy dönt, hogy még a futamidő vége előtt felmondja a lakásbiztosítást, akkor a biztosítás megszűnik. A lakásbiztosítás megszűnésével azonban az a biztonság is megszűnik, amit a lakásbiztosítás nyújtott. A biztosított persze kerülhet olyan helyzetbe, hogy a havi néhány ezer forintos biztosítási díjra is szüksége van a mindennapjaiban, de ilyenkor fontos mérlegelni azt, hogy a lakásbiztosítás általnyújtott biztonság a lényegesebb, vagy az az összeg, ami ilyenkor a családnál marad. A lakásbiztosítás felmondása azzal jár, hogy a biztosítás megszűnik. És ezzel megszűnik a biztosító által nyújtott segítségnyújtás lehetősége is. Ez kockázatos lehet. A kockázat pedig nagy, bármennyire is nem előrelátható. Alaposan meg kell tehát fontolni a lakásbiztosítás felmondását.

Mi a teendő káreseménynél?

A lakásbiztosítás több esetben is helyt állhat a biztosított helyett. Ha valaki bizonytalan abban, hogy a biztosító fizet-e, fordulhat szakértőhöz is, aki segítséget nyújt annak eldöntésében, hogy érdemes-e a biztosítóhoz fordulni. Ha igen, akkor rövid időn belül be kell jelenteni a káreseményt, és kérni kell a biztosítótól, hogy fizessen. Ez történhet egy nyomtatvány kitöltésével, de akár az interneten, online is be lehet jelenteni az igényt. A kárbejelentés után a biztosító tájékoztatni fogja az ügyfelet az esetleges egyéb teendőkről, és arról, hogy mennyit és milyen formában fog fizetni.

Hogyan lehet kifizetni a lakásbiztosítás havidíját?

A lakásbiztosítás díját havonta kell kifizetni. Az előre meghatározott havidíjat több módon is ki tudja egyenlíteni a biztosított. Lehetőség van arra, hogy havonta csekken kerüljön befizetésre a díj. Ez nem a legkényelmesebb megoldás, és sorban állással is jár, valamint előfordulhat az is, hogy valaki megfeledkezik a fizetési határidőről. Csekket már applikáció segítségével is be lehet fizetni, de ilyenkor is figyelni kell a fizetési határidőre. Ha valaki kényelmesebb megoldást választana, olyat ahol a díjak mindig biztosan időre beérkeznek a biztosítójához, az választhatja az állandó átutalási megbízást. Az állandó átutalási megbízást csak egyszer kell beállítani, és ezt a beállítást akár a webbankon is meg lehet tenni. Ebben az esetben a beállított utalási nap miatt nem fordulhat elő késedelmes befizetés. Csak azt kell biztosítani, hogy elegendő fedezet legyen a folyószámlán. Szintén jó és kényelmes megoldás a csoportos beszedési megbízás. Ilyenkor még az összeget sem szükséges megadni, hiszen a biztosító mindig a szükséges összeget hívja le a számláról. Ez a legegyszerűbb megoldás. De a lényeg: bármelyik megoldást is választja a biztosított, a havi díjakat fizetni kell ahhoz, hogy a lakásbiztosítás valóban biztosítson.

Megéri lakásbiztosítást kötni? A válasz: igen

Az a legjobb, ha nem éri meg megkötni a lakásbiztosítást. Mit is jelent ez? Azt jelenti, hogy nincs szükség arra, hogy a biztosított igénybe vegye a biztosítást, mert nem történt káresemény. Ilyenkor persze felmerülhet, hogy a semmiért fizetett az ügyfél. Ez nem igaz. A lakásbiztosítás ugyanis biztonságérzetet ad. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb, ami történhet a biztosítottal az az, hogy nem történik semmi rendkívüli. Ez azért a legjobb, mert bár a biztosítás valóban biztosságot ad, és helyt állhat egy káreseménynél, de előfordulhat, hogy egy káreseménynél elszenvedett kár még biztosítással sem térül meg teljesen. Az a legjobb, ha nem történik probléma. Így biztosan nem érte kár a biztosítottat. Nem feleslegesen fizetett. Biztonságot kapott, és a biztosított szerencséjére nem volt szüksége arra, hogy a biztosító kisegítse a bajban.

Lakásbiztosítás online

Ez már a huszonegyedik század. Online is intézhetjük az ügyeinket. A pénzügyi világban is egyre elterjedtebbek az online megoldások. Miért online? Mert egyszerű, gyors és kényelmes. Nincs utazás, nincs sorban állás, nem telik feleslegesen az idő, sőt, gyakran munkaidőn kívül is intézhetőek az ügyek. Ez egy modern világ, modern megoldása. Lakásbiztosítás online.

És nem csak az online lakásbiztosítás szerződés megkötésére kell gondolni. Bármilyen ügyet lehet online intézni. A kárt is be lehet online jelenteni. A havidíjat is be lehet fizetni online. Tanácsadóra van szükség? Azt is találhatunk online. És azt se felejtsük el, hogy az online szerződéskötésért kedvezmény járhat, aminek a mértéke elérheti az akár 40 százalékot is.

Az online megoldások népszerűek. A közkedveltség oka az egyszerűség mellett a kedvezmény és a gyorsaság. És persze a kényelem. Ha lakásbiztosítást szeretnénk, azt már online is megköthetjük. A kiválasztástól a szerződéskötésig mindent intézhetünk az interneten. Kényelmesen. és gyorsan. Egy okostelefonnal akár a strandról is. Az online ügyintézés olyan, mint egy szép ajándék. Fogadjuk el ezt az ajándékot. Használjuk az internetet arra, amire való. Arra hogy megtaláljuk és megkössük a legkedvezőbb lakásbiztosítást az ingatlanra.

A legjobb lakásbiztosítás – hol kell keresni? A lakásbiztosítás kalkulátor

A lakásbiztosítás kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott konstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető biztosítások adatait. Az igénylő láthatja a költségeket, így könnyen kiválasztható a legideálisabb konstrukció. A lakásbiztosítás kalkulátor használat minden szerződéskötés előtt javasolt. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a biztosításokat. Hanem azért is, mert az ügyfelek többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb biztosítást válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott szolgáltatás mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak. A legjobb konstrukció a lakásbiztosítás kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Nincs akadálya persze annak sem, hogy a nyakunkba véve a várost, minden biztosítónál kikérdezzük az ügyintézőket. Néhány évtizede az volt a bevett módszer, de akkor még hírből sem ismerték az internetet, okostelefon pedig csak a fantasztikus filmekben volt.

Ma már nincs erre szükség. És nem is ajánljuk. Miért? Az összehasonlítás egy komplex folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy professzionális program a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el a lakásbiztosítás kalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk kinyomozni a legjobb biztosítás lelőhelyét. Használjuk a lakásbiztosítás kalkulátort!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A lakásbiztosítási szerződés alapesetben egy évre szól, és a biztosító mindig automatikusan meghosszabbítja azt, ha nem kérjük a felmondását. Ezt legalább 30 nappal a biztosítási évforduló előtt lehet megtenni. Ha eladjuk az ingatlant, bármikor felbontható a szerződés.

Általában többféleképpen, telefonon, személyesen, vagy interneten. Értesítjük a biztosítót, amely felméri a kárt, majd megállapítja a kártérítési összeget. Fontos tudni, ha bűncselekmény történt, a rendőrségen is jelenteni kell az esetet. A rendőrségi jegyzőkönyvre a biztosítási ügyintézésnél is szükségünk lesz.

Nagyon egyszerűen, akár otthonról, online is intézhető a szerződéskötés. Először is meg kell adnunk néhány információt az ingatlannal kapcsolatban, például azt, hogy mekkora a mérete, mikor és miből épült, hol helyezkedik el, milyen típusú, milyen tetőszerkezettel rendelkezik. Ezután a biztosító ajánlatot küld nekünk.

A lakásbiztosítás azért fontos, mert ha valamilyen kár keletkezik a lakásban, házban, vagy a benne lévő vagyontárgyakban, annak a költségei nem a mi pénztárcánkat terhelik. Bárkinek jól jöhet, akinek van ingatlantulajdona, sőt nemcsak tulajdonosként, hanem bérlőként is lehet lakásbiztosítást kötni. Tudni kell, hogy sokféle lakásbiztosítás létezik, a biztosítók számos terméket és szolgáltatást kínálnak.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Jó hír a diákhitelekről: év végéig marad a kamatstop

A 2024-es év egyik legfontosabb pénzügyi híre a hallgatók számára, hogy az év végéig meghosszabbították a diákhitelekre vonatkozó kamatstopot. Ez a lépés jelentős megkönnyebbülést jelent a diákok és családjaik számára, akik az infláció és a megélhetési költségek növekedése mellett küzdenek a felsőoktatási tanulmányok finanszírozásával. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
5 tipp, hogyan csökkentheted a bankszámlád költségeit

A pénzügyi stabilitás elérésének egyik kulcsfontosságú eleme a költségek csökkentése. Mindenkinek. A bankszámla költségeit gyakran figyelmen kívül hagyjuk, pedig ezek összege jelentősen megnövelheti a pénzügyi terheinket. Szerencsére néhány egyszerű lépéssel jelentősen csökkenthetők ezek a költségek. Szakértőink utánajártak a lehetőségeknek, és mutatnak öt tippet, hogyan csökkentheted a bankszámlád költségeit

Tovább olvasom
Mennyibe kerül egy bankszámla valójában? Ismerd meg a költségeit!

A bankszámla fenntartása ma már alapvető pénzügyi szükséglet a modern világban. Sokan még sincsenek tisztában azzal, hogy valójában mennyibe is kerül. A bankszámla költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a bankot, a számla fajtáját és a kapcsolódó szolgáltatásokat. Szakértőink részletesen bemutatják a bankszámlákhoz kapcsolódó leggyakoribb díjakat és költségeket, hogy jobban megértsd, mire számíthatsz.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön alacsony THM-mel: Ismerd meg a Provident új ajánlatát!

Ha már személyi kölcsön, legyen alacsony a THM. Miért? Mert az alacsony THM alacsony törlesztőt eredményezhet. És ezt tudja a Provident is, ezért megalkotta a Tervező kölcsönét. És erről jobb, ha tudsz. Ismerd meg a Provident új ajánlatát!

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával