fbpx

Beruházási hitel ajánlatok 2023

Beruházási hitel – fejlesztéshez vállalkozásoknak

A vállalkozások több hitelből választhatnak, ha pénzt szeretnének bevonni fejlesztéshez.

Az egyik a vállalkozói folyószámlahitel, ami egy szabad felhasználású hitel, és kisebb, átmeneti pénzügyi problémák oldhatók meg vele. A vállalkozói bankszámla pénzügyi forgalma alapján állapítja meg a pénzintézet az elérhető hitelkeret nagyságát. Alacsony számlaforgalom mellett kisebb hitelkeretet határoznak meg a bankok. A folyószámlahitel igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre, és csak a kihasznált hitelkeret után kell kamatot fizetni.

A második, a forgóeszközhitel, egy rövid távra szóló áthidaló hitel, a vállalkozás napi működését támogathatja vele egy cég. A forgóeszközhitel készlet, követelés és értékpapír vásárlására is fordítható. Ehhez sem kell ingatlanfedezet, de a hitelcélt igazolni kell.

A harmadikat, a projekthitelt, konkrét üzleti tranzakció finanszírozására lehet felhasználni. A hitel biztosítéka projekthitelnél maga a projekt. A bankok számolnak ugyanis annak eszközével, szerződésével és a várható árbevétellel is.

A negyedik, a legkedveltebb hitel, a beruházási hitel. Ezt keresik leggyakrabban a vállalkozások. Ez fejlesztéshez és bővítéshez lehet jó. Új gyártósorok, berendezések vásárolhatók beruházási hitelből. Önerő és fedezet is kell hozzá, és leggyakrabban hosszú távú üzleti ötletekhez igénylik a cégek.

Mire használható fel egy beruházási hitel?

A beruházási hitelek széles körben felhasználhatóak. Ez a népszerűségük egyik oka. A beruházási hitel többféle beruházási célt segíthet.

Mire használható fel konkrétan a beruházási hitel? A beruházási hitel szinte mindenre felhasználható. A beruházás lehet bármi, ami aktuálisan előbbre vihet egy céget. Ez lehet ingatlanvásárlás, telephely kialakítás. Ezt a telephelyet lehet bővíteni, akár új irodát vagy raktárcsarnokot építeni. A legkedveltebb cél a gyártókapacitás bővítése a szükséges berendezések és gépek megvásárlásával. A beruházáshoz kapcsolódhat forgóeszköz beszerzés is, ez együtt járhat a gyártókapacitás növekedésével. Üzleti cél lehet még beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása is.

Beruházási hitelt hitelkiváltásra is igényelhet egy cég. A gazdasági környezet gyorsan változik, változnak a kamatok, és akár egy államilag támogatott hitel is elérhető lehet kedvezőbb kondíciókkal.

beruházási hitel

A beruházási hiteligénylés folyamata

Beruházási hitel igénylésékor meg kell felelni az alapfeltételeknek. Ha a vállalkozás megfelel az alapfeltételeknek, be lehet nyújtani az elvárt dokumentumokat. Alapfeltétel minden vállalkozói hitel igénylésénél (nem csak a beruházási hitelnél), hogy a cég nem állhat csődeljárás alatt, és végelszámolás sem folyik ellene. Köztartozása sem lehet a cégnek és tartósan veszteséges sem lehet a vállalkozás. A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) nem szerepelhet a cég negatív adósként, ez kizáró ok, ilyenkor elutasítják a hiteligénylést a pénzintézetek. Ez a vállalkozás tulajdonosára is igaz, a tulajdonos vagy tulajdonosok sem szerepelhetnek negatív adósként a KHR-ben. A vállalkozás működéshez szükséges jogerős hatósági engedélyt is be kell majd nyújtani az igényléskor. Általában két lezárt üzleti évet várnak el a pénzintézetek, de induló vállalkozás is kaphat kölcsönt. Induló vállalkozásként nehezebb beruházási hitelhez jutni, elképzelhető, hogy plusz fedezet bevonását fogja kérni a pénzintézet.

Beruházási hitel – az igényléséhez szükséges dokumentumok

Ha egyéni vállalkozás vagy társas vállalkozás igényel beruházási hitelt, különböző dokumentumokat kell benyújtani a pénzintézethez. Már a cégalapítás módja is eltérő, ezért kell más-más dokumentumot bemutatni. Mindegyik esetben igazolni kell a vállalkozás jogszerű működését, és a cégjegyzésre jogosult személyazonosságát. Egyéni vállalkozásnál az önkormányzat által kiállított igazolásra lesz szükség a vállalkozás működéséről, és a kamarai tagságot is igazolni kell adott esetben. Társas vállalkozásnak cégkivonatra, aláírási címpéldányra és társasági szerződésre lesz szüksége. Minden, a hitelügyletben résztvevő azonosításához szükség lesz az érvényes személyazonosító okmányra. Ez a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adókártya.

Egyéni vállalkozás szja vagy EVA bevallást mutat be, többnyire az elmúlt két évről. A bevételi nyilvántartást és az utolsó három havi bankszámlakivonatot is kérhetik a pénzintézetek. Ha egyéni vállalkozóként nem működünk még két éve, akkor a pénzintézet által elvárt további dokumentummal lehet a bevallást helyettesíteni. Társas vállalkozásnak főkönyvi kivonatot és pénzügyi beszámolót kell beadni a hitelbírálathoz, és az utolsó három havi bankszámlakivonatra ebben az esetben is szükség lehet. Mindkét cégformánál kell egy a NAV által kiállított nemleges adóigazolás, és bizonyos esetekben az önkormányzatnak is igazolnia kell, hogy nincs fennálló adótartozása cégnek.

Amikor a hitelfelvételhez szükség van ingatlanfedezetre, akkor egyéb dokumentumot is kérni fog a pénzintézet. A fedezetként felajánlott ingatlanról be kell mutatni egy tulajdoni lapot földhivatali térképmásolattal, és az ingatlan alaprajzát is le kell adni. Osztatlan közös tulajdon esetén használati megállapodás kell csatolni a dokumentumokhoz, és ezek benyújtása előtt vagy ezzel egyidőben az ingatlant fel kell értékeltetni egy értékbecslővel.

Mivel a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, igénylés előtt fontos tájékozódni az alapfeltételekről és a bank áltál kért dokumentumokról.

Beruházási hitel – akár állami támogatással is

Nem csak a piaci beruházási hitel igényelhető. Az állam által kamat és díjtámogatott konstrukció is igénybe vehető a célok eléréséhez. A támogatott konstrukciók között megtalálhatjuk a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ot. Akár 400 millió forint beruházási hitelt is kaphatunk, és ez egy állami kamat és díjtámogatott konstrukció. Kedvező kondíciókkal.

Így kaphatod meg a hitelt

Beruházási hitel ajánlatok 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Beruházási hitel ajánlatok 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Beruházási hitel ajánlatok 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Beruházási hitel ajánlatok 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Beruházási hitellel a vállalkozások végrehajthatják a fejlesztéseiket. Ha egy adott vállalkozás fejlesztene, de nem rendelkezik ehhez a szükséges tőkével, beruházási hitel igénylésével hajthatja végre a fejlesztését.

Az alapfeltételeknek történt megfelelés után be kell nyújtani a szükséges dokumentumokat, a bank pedig a pozitív hitelbírálat után folyósítja a kért összeget. Beruházási hitel igénylésekor fedezetet kell bevonni biztosítékként, és ezt a hiteligényléskor fel kell értékeltetni.

A beruházási hitelt fel lehet használni ingatlanvásárlásra, gyártókapacitás bővítésére, forgóeszköz beszerzésére, és beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása is. A beruházási hitel hitelkiváltásra is felhasználható.

Beruházási hitelt mikro, kis és középvállalkozások igényelhetnek fejlesztési céljaik megvalósításához.

A beruházási hitel egy vállalkozói hitelfajta, amivel a kívánt fejlesztések megvalósíthatóak.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

A legtöbb ember ma már bankkártyát használ vásárlásaihoz, hiszen ez a természetes számára már hosszú évek óta. Mások viszont még mindig ragaszkodnak a készpénzhez, pedig a bankkártyás fizetés számos előnyt biztosít a hagyományos megoldáshoz képest.

Tovább olvasom
5 érv az MKB személyi kölcsönök mellett

Érvek az MKB személyi kölcsönök mellett – tudnivalók, amelyek segítségével egyszerűbben választhatod ki a következő hiteledet!

Tovább olvasom
Költséges lehet, ha elfelejted befizetni a kötelező biztosítást

Befizetted a kötelező biztosításodat időben? Ha nem, komoly költségekkel kell számolnod; mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Tavasszal megkezdi működését az MBH Bank

Az MBH Bank május 1. után kezdi meg működését; ezzel lezárul az elmúlt évek egyik legnagyobb fúziója.

Tovább olvasom