Beruházási hitel

Utoljára módosítva: 2021. szeptember 15. 16:26

OTP

OTP Invest Vállalkozásfejlesztési Hitel

Kamat1 havi BUBOR + 3%*
Futamidő18 - 180 hó
Hitelösszeg3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

Megoldás Beruházási hitel

Kamat1 havi BUBOR + 2,5%*
Futamidő36 - 120 hó
Hitelösszeg3.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
CityFaktor

Beruházási hitel - MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program keretében

Kamatmin. 2,5%
Futamidő12 - 120 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

A beruházási hitel remek lehetőség abban az esetben, ha egy beruházás megvalósításához nincs elegendő saját tőke. A hitelfajta segítségével a különböző méretű vállalkozások értékes forráshoz juthatnak fejlesztéseiket tekintve.

A beruházási hitel széleskörűen használható fel, ami komoly előnyt jelent. A konstrukció keretében felvett összegből fejlesztési célok finanszírozhatóak. Például: telephely vásárlás, kialakítás, építés, különböző berendezések megvétele, már meglevő kapacitások bővítése, valamint újak kiépítése, beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzés, részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása. Ezek mellett hitelkiváltásra is használható a kölcsön.

A beruházási hitel ugyanakkor nem szabad felhasználású hitel, a hitelcél kötött, számlával kell igazolni azt, hogy mire költöttük a felvett kölcsönt. A konstrukció előnyei közé tartozik, hogy ezek a hitelek sokszor államilag támogatottak, kedvezményesek, jó feltételekkel lehet őket igénybe venni. Beruházási hitelként nagyobb összeg (akár 1 milliárd forint) is igényelhető, és a futamidő is rugalmas.

Ami a feltételeket illeti, a beruházási hitelt igénylő vállalkozásnak magyarországi telephellyel kell rendelkeznie. Az esetek többségében legalább egy lezárt üzleti évnek lennie kell, illetve sem köztartozása, sem lejárt hiteltartozása nem lehet az adott cégnek. A hitelbírálatnál a bankok természetesen alaposan megvizsgálják a kérelmező vállalkozást, és az igényeket, terveket egyaránt.

Sokféle termék létezik a beruházási hitelek piacán, ahogyan két ugyanolyan vállalkozás sincs. A felvehető összeg nagysága, a futamidő, az önerő mértéke változatos skálán mozog. A bankok jellemzően biztosítanak egy türelmi időszakot, amíg az le nem jár, addig nem kell elkezdeni a hitel törlesztését. A törlesztés mikéntjét, a törlesztő részletek nagyságát és gyakoriságát mindig az adott vállalkozáshoz és projekthez igazítják.

A beruházási hitelnél is érdemes megfontoltan választani a pénzintézetek kínálatából. Meg kell határozni azt, hogy mekkora kölcsönre van szükségünk az adott fejlesztéshez, beruházáshoz, valamint azt, hogy vállalkozásunk mekkora terhet tud vállalni. A bankok kínálata eltérő, és a feltételek is változatosak. Mindenképpen szükség van üzleti tervre, és sokféle dokumentumot, igazolást kell benyújtani a hitel igényléséhez.

Így kaphatod meg a hitelt

Beruházási hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Beruházási hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Beruházási hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Beruházási hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Akad olyan termék, amelynél legalább egy lezárt üzleti év szükséges, de ez nem mindenütt kizáró ok.

A beruházási hitelek elsősorban a mikro-, közép-, és kisvállalkozásoknak szólnak. Sokféle feltétel van, hiszen a termék is sokféle lehet. Ami általában alapvető, az a magyarországi telephely, legalább egy lezárt üzleti év, valamint a köztartozás és hiteltartozás mentesség.

Az agrár hitel voltaképpen egy vállalkozói hitelfajta. Számos formája van, amelyet a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások tudnak hasznosítani. Működéshez, beruházáshoz egyaránt hasznos lehet, sokféle célt szolgálhat.

A vállalkozói folyószámlahitel fix költsége a kamat, amelyet a bank naponta számol a fennálló tartozásra, de akadhatnak más költségek, díjak is, mint például a kezelési költség.

A legnagyobb előnye az, hogy segíthet átmeneti pénzzavarok esetében. A vállalkozás pénzforgalmi számlájához nyújtott hitelkeretből szabad felhasználású kölcsönhöz juthatunk. A keret nagyságát a hitelező pénzintézet határozza meg az alapján, hogy a vállalkozásunk milyen helyzetben van, hogy alakult az árbevétele az elmúlt időszakban.

A célra több lehetőség is akad. A kereskedelmi bankok sokféle hitelterméket ajánlanak vállalkozóknak különböző célokra, valamint rendelkezésre állnak az olyan programok, mint a Széchenyi hitel, vagy az NHP Hajrá. Az állam igyekszik támogatni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, kamattámogatást és könnyített feltételeket biztosít számukra a különböző hiteleknél.

A kezdő vállalkozások kategóriájába általában azok a vállalkozások tartoznak, amelyek még nem működnek, vagy nincs jelentős üzleti múltjuk, még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Belföldi székhelyű cégek, amelyek a hatályos törvény szerint megfelelnek a mikro-, kis-, és középvállalkozások kritériumainak. Emellett egyéni vállalkozók, egyéni cégek, őstermelők, családi gazdálkodók és a szövetkezetek is igényelhetnek ilyen kölcsönt.

Kizárólag a vállalkozás tevékenységével kapcsolatban használhatjuk fel az igényelt összeget, ezen belül azonban sok mindenre lehet költeni. Például lehet belőle beruházást, vagy céges forgóeszközt finanszírozni, állami, vagy európai uniós támogatást megelőlegezni, vagy akár hitel is kiváltható vele.

Fel kell keresni egy regisztráló irodát, amelyek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a KAVOSZ-irodákban érhetőek el. Az igényléshez össze kell gyűjteni/kitölteni az adott termékhez szükséges dokumentumokat. Ki kell választani a forgalmazó bankok közül azt, amellyel szeretnénk szerződést kötni.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

2021.10.22.

Az OTP Bank a legnagyobb univerzális kereskedelmi bankként a hiteltermékek széles skáláját kínálja magánszemélyeknek is. Ha szabad felhasználásra személyi kölcsönt szeretnénk igényelni, azt az OTP Banknál is megtehetjük. Összeszedtük, hogy mit kell tudnunk, ha az OTP Banknál szeretnénk személyi kölcsönt igényelni.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

2021.10.18.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény nyújtását feltételekhez kötik. Ezeknek a feltételeknek a meglétét az igénylőnek igazolnia kell. Megnéztük, hogy milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléshez. Íme, a részletek.

Tovább olvasom
A kárbejelentés menete

A kárbejelentés menete

2021.10.14.

Amikor egy gépjárművel baleset történik, a kárt be kell jelenteni. Személyi sérülés esetén minden esetben értesíteni kell a rendőrséget és a mentőket is. Ha nincs személyi sérülés, csak az autók sérültek meg, ki kell tölteni a kék- sárga kárbejelentő lapot. A kárbejelentő lap egy formanyomtatvány, amit a biztosító bocsát a rendelkezésünkre, vagy egy nyomtatványboltban is beszerezhetjük.

Tovább olvasom