Beruházási hitel ajánlatok 2023

OTP

OTP Ritmus Vállalkozásfejlesztési Hitel

Alacsony törlesztőrészlet, hosszú futamidő

Kamat1 havi BUBOR + 3%
Futamidő18 - 180 hó
Hitelösszeg3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Beruházási hitel – fejlesztéshez vállalkozásoknak

A vállalkozások több hitelből választhatnak, ha pénzt szeretnének bevonni fejlesztéshez.

Az egyik a vállalkozói folyószámlahitel, ami egy szabad felhasználású hitel, és kisebb, átmeneti pénzügyi problémák oldhatók meg vele. A vállalkozói bankszámla pénzügyi forgalma alapján állapítja meg a pénzintézet az elérhető hitelkeret nagyságát. Alacsony számlaforgalom mellett kisebb hitelkeretet határoznak meg a bankok. A folyószámlahitel igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre, és csak a kihasznált hitelkeret után kell kamatot fizetni.

A második, a forgóeszközhitel, egy rövid távra szóló áthidaló hitel, a vállalkozás napi működését támogathatja vele egy cég. A forgóeszközhitel készlet, követelés és értékpapír vásárlására is fordítható. Ehhez sem kell ingatlanfedezet, de a hitelcélt igazolni kell.

A harmadikat, a projekthitelt, konkrét üzleti tranzakció finanszírozására lehet felhasználni. A hitel biztosítéka projekthitelnél maga a projekt. A bankok számolnak ugyanis annak eszközével, szerződésével és a várható árbevétellel is.

A negyedik, a legkedveltebb hitel, a beruházási hitel. Ezt keresik leggyakrabban a vállalkozások. Ez fejlesztéshez és bővítéshez lehet jó. Új gyártósorok, berendezések vásárolhatók beruházási hitelből. Önerő és fedezet is kell hozzá, és leggyakrabban hosszú távú üzleti ötletekhez igénylik a cégek.

Mire használható fel egy beruházási hitel?

A beruházási hitelek széles körben felhasználhatóak. Ez a népszerűségük egyik oka. A beruházási hitel többféle beruházási célt segíthet.

Mire használható fel konkrétan a beruházási hitel? A beruházási hitel szinte mindenre felhasználható. A beruházás lehet bármi, ami aktuálisan előbbre vihet egy céget. Ez lehet ingatlanvásárlás, telephely kialakítás. Ezt a telephelyet lehet bővíteni, akár új irodát vagy raktárcsarnokot építeni. A legkedveltebb cél a gyártókapacitás bővítése a szükséges berendezések és gépek megvásárlásával. A beruházáshoz kapcsolódhat forgóeszköz beszerzés is, ez együtt járhat a gyártókapacitás növekedésével. Üzleti cél lehet még beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása is.

Beruházási hitelt hitelkiváltásra is igényelhet egy cég. A gazdasági környezet gyorsan változik, változnak a kamatok, és akár egy államilag támogatott hitel is elérhető lehet kedvezőbb kondíciókkal.

beruházási hitel

A beruházási hiteligénylés folyamata

Beruházási hitel igénylésékor meg kell felelni az alapfeltételeknek. Ha a vállalkozás megfelel az alapfeltételeknek, be lehet nyújtani az elvárt dokumentumokat. Alapfeltétel minden vállalkozói hitel igénylésénél (nem csak a beruházási hitelnél), hogy a cég nem állhat csődeljárás alatt, és végelszámolás sem folyik ellene. Köztartozása sem lehet a cégnek és tartósan veszteséges sem lehet a vállalkozás. A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) nem szerepelhet a cég negatív adósként, ez kizáró ok, ilyenkor elutasítják a hiteligénylést a pénzintézetek. Ez a vállalkozás tulajdonosára is igaz, a tulajdonos vagy tulajdonosok sem szerepelhetnek negatív adósként a KHR-ben. A vállalkozás működéshez szükséges jogerős hatósági engedélyt is be kell majd nyújtani az igényléskor. Általában két lezárt üzleti évet várnak el a pénzintézetek, de induló vállalkozás is kaphat kölcsönt. Induló vállalkozásként nehezebb beruházási hitelhez jutni, elképzelhető, hogy plusz fedezet bevonását fogja kérni a pénzintézet.

Beruházási hitel – az igényléséhez szükséges dokumentumok

Ha egyéni vállalkozás vagy társas vállalkozás igényel beruházási hitelt, különböző dokumentumokat kell benyújtani a pénzintézethez. Már a cégalapítás módja is eltérő, ezért kell más-más dokumentumot bemutatni. Mindegyik esetben igazolni kell a vállalkozás jogszerű működését, és a cégjegyzésre jogosult személyazonosságát. Egyéni vállalkozásnál az önkormányzat által kiállított igazolásra lesz szükség a vállalkozás működéséről, és a kamarai tagságot is igazolni kell adott esetben. Társas vállalkozásnak cégkivonatra, aláírási címpéldányra és társasági szerződésre lesz szüksége. Minden, a hitelügyletben résztvevő azonosításához szükség lesz az érvényes személyazonosító okmányra. Ez a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adókártya.

Egyéni vállalkozás szja vagy EVA bevallást mutat be, többnyire az elmúlt két évről. A bevételi nyilvántartást és az utolsó három havi bankszámlakivonatot is kérhetik a pénzintézetek. Ha egyéni vállalkozóként nem működünk még két éve, akkor a pénzintézet által elvárt további dokumentummal lehet a bevallást helyettesíteni. Társas vállalkozásnak főkönyvi kivonatot és pénzügyi beszámolót kell beadni a hitelbírálathoz, és az utolsó három havi bankszámlakivonatra ebben az esetben is szükség lehet. Mindkét cégformánál kell egy a NAV által kiállított nemleges adóigazolás, és bizonyos esetekben az önkormányzatnak is igazolnia kell, hogy nincs fennálló adótartozása cégnek.

Amikor a hitelfelvételhez szükség van ingatlanfedezetre, akkor egyéb dokumentumot is kérni fog a pénzintézet. A fedezetként felajánlott ingatlanról be kell mutatni egy tulajdoni lapot földhivatali térképmásolattal, és az ingatlan alaprajzát is le kell adni. Osztatlan közös tulajdon esetén használati megállapodás kell csatolni a dokumentumokhoz, és ezek benyújtása előtt vagy ezzel egyidőben az ingatlant fel kell értékeltetni egy értékbecslővel.

Mivel a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, igénylés előtt fontos tájékozódni az alapfeltételekről és a bank áltál kért dokumentumokról.

Beruházási hitel – akár állami támogatással is

Nem csak a piaci beruházási hitel igényelhető. Az állam által kamat és díjtámogatott konstrukció is igénybe vehető a célok eléréséhez. A támogatott konstrukciók között megtalálhatjuk a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ot. Akár 400 millió forint beruházási hitelt is kaphatunk, és ez egy állami kamat és díjtámogatott konstrukció. Kedvező kondíciókkal.

Így kaphatod meg a hitelt

Beruházási hitel ajánlatok 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Beruházási hitel ajánlatok 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Beruházási hitel ajánlatok 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Beruházási hitel ajánlatok 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Beruházási hitellel a vállalkozások végrehajthatják a fejlesztéseiket. Ha egy adott vállalkozás fejlesztene, de nem rendelkezik ehhez a szükséges tőkével, beruházási hitel igénylésével hajthatja végre a fejlesztését.

Az alapfeltételeknek történt megfelelés után be kell nyújtani a szükséges dokumentumokat, a bank pedig a pozitív hitelbírálat után folyósítja a kért összeget. Beruházási hitel igénylésekor fedezetet kell bevonni biztosítékként, és ezt a hiteligényléskor fel kell értékeltetni.

A beruházási hitelt fel lehet használni ingatlanvásárlásra, gyártókapacitás bővítésére, forgóeszköz beszerzésére, és beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása is. A beruházási hitel hitelkiváltásra is felhasználható.

Beruházási hitelt mikro, kis és középvállalkozások igényelhetnek fejlesztési céljaik megvalósításához.

A beruházási hitel egy vállalkozói hitelfajta, amivel a kívánt fejlesztések megvalósíthatóak.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen személyi kölcsönöket kínál az MBH Bank?

Az MBH Bank személyi kölcsöneit bármilyen célra, gyorsan és egyszerűen használhatjuk fel. Biztosan van olyan, ami megfelel az igényeinknek. Amit ránk szabtak. Ami nekünk a legjobb. Utánajártunk, hogy milyen személyi kölcsönöket kínál az MBH Bank.

Tovább olvasom
Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 5 millió forint személyi kölcsönnél?

Amikor pénzre van szükségünk, az összeggel többnyire tisztában vagyunk. Tudjuk, hogy egy, kettő vagy ötmillió forintra van szükségünk. Van azonban még egy fontos szempont, hiszen a hitelt havonta fizetnünk kell majd. Ez pedig nem más, mint a törlesztőrészlet nagysága. És ez lényeges lesz. Mi utánajártunk, és mutatjuk, hogy mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 5 millió forint személyi kölcsön igénylésekor.

Tovább olvasom
Mikor jöhetnek el az olcsóbb hitelek?

A lakáshitelek kamata erősen befolyásolja a hitelfelvételi kedvet. Minél drágábbak a hitelek, annál kevesebben akarnak lakáshitelt igényelni. A kamatokra több tényező is hatással van, az egyik a jegybanki alapkamat. Sokan várják a kamatok csökkenését, ezért utánajártunk, hogy mikor jöhetnek el az olcsóbb hitelek.

Tovább olvasom
Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

Sokféle biztosítás van. Az életbiztosítás és a balesetbiztosítás is ismert a biztosítások között. Ez két biztosítás bár hasonló, más és más élethelyzetben nyújthat segítséget. Ha biztosítást akarunk kötni, fontos, hogy ismerjük őket, tudjuk, hogy milyen védelmet biztosítanak számunkra és szeretteink számára. Utánajártunk, hogy miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás. A különbségek nem nagyok, mégis fontosak. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom