Beruházási hitel ajánlatok 2024

OTP

OTP Ritmus Vállalkozásfejlesztési Hitel

Alacsony törlesztőrészlet, hosszú futamidő

Kamat1 havi BUBOR + 3%
Futamidő18 - 180 hó
Hitelösszeg3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Beruházási hitel – fejlesztéshez vállalkozásoknak

A vállalkozások több hitelből választhatnak, ha pénzt szeretnének bevonni fejlesztéshez.

Az egyik a vállalkozói folyószámlahitel, ami egy szabad felhasználású hitel, és kisebb, átmeneti pénzügyi problémák oldhatók meg vele. A vállalkozói bankszámla pénzügyi forgalma alapján állapítja meg a pénzintézet az elérhető hitelkeret nagyságát. Alacsony számlaforgalom mellett kisebb hitelkeretet határoznak meg a bankok. A folyószámlahitel igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre, és csak a kihasznált hitelkeret után kell kamatot fizetni.

A második, a forgóeszközhitel, egy rövid távra szóló áthidaló hitel, a vállalkozás napi működését támogathatja vele egy cég. A forgóeszközhitel készlet, követelés és értékpapír vásárlására is fordítható. Ehhez sem kell ingatlanfedezet, de a hitelcélt igazolni kell.

A harmadikat, a projekthitelt, konkrét üzleti tranzakció finanszírozására lehet felhasználni. A hitel biztosítéka projekthitelnél maga a projekt. A bankok számolnak ugyanis annak eszközével, szerződésével és a várható árbevétellel is.

A negyedik, a legkedveltebb hitel, a beruházási hitel. Ezt keresik leggyakrabban a vállalkozások. Ez fejlesztéshez és bővítéshez lehet jó. Új gyártósorok, berendezések vásárolhatók beruházási hitelből. Önerő és fedezet is kell hozzá, és leggyakrabban hosszú távú üzleti ötletekhez igénylik a cégek.

Mire használható fel egy beruházási hitel?

A beruházási hitelek széles körben felhasználhatóak. Ez a népszerűségük egyik oka. A beruházási hitel többféle beruházási célt segíthet.

Mire használható fel konkrétan a beruházási hitel? A beruházási hitel szinte mindenre felhasználható. A beruházás lehet bármi, ami aktuálisan előbbre vihet egy céget. Ez lehet ingatlanvásárlás, telephely kialakítás. Ezt a telephelyet lehet bővíteni, akár új irodát vagy raktárcsarnokot építeni. A legkedveltebb cél a gyártókapacitás bővítése a szükséges berendezések és gépek megvásárlásával. A beruházáshoz kapcsolódhat forgóeszköz beszerzés is, ez együtt járhat a gyártókapacitás növekedésével. Üzleti cél lehet még beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása is.

Beruházási hitelt hitelkiváltásra is igényelhet egy cég. A gazdasági környezet gyorsan változik, változnak a kamatok, és akár egy államilag támogatott hitel is elérhető lehet kedvezőbb kondíciókkal.

beruházási hitel

A beruházási hiteligénylés folyamata

Beruházási hitel igénylésékor meg kell felelni az alapfeltételeknek. Ha a vállalkozás megfelel az alapfeltételeknek, be lehet nyújtani az elvárt dokumentumokat. Alapfeltétel minden vállalkozói hitel igénylésénél (nem csak a beruházási hitelnél), hogy a cég nem állhat csődeljárás alatt, és végelszámolás sem folyik ellene. Köztartozása sem lehet a cégnek és tartósan veszteséges sem lehet a vállalkozás. A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) nem szerepelhet a cég negatív adósként, ez kizáró ok, ilyenkor elutasítják a hiteligénylést a pénzintézetek. Ez a vállalkozás tulajdonosára is igaz, a tulajdonos vagy tulajdonosok sem szerepelhetnek negatív adósként a KHR-ben. A vállalkozás működéshez szükséges jogerős hatósági engedélyt is be kell majd nyújtani az igényléskor. Általában két lezárt üzleti évet várnak el a pénzintézetek, de induló vállalkozás is kaphat kölcsönt. Induló vállalkozásként nehezebb beruházási hitelhez jutni, elképzelhető, hogy plusz fedezet bevonását fogja kérni a pénzintézet.

Beruházási hitel – az igényléséhez szükséges dokumentumok

Ha egyéni vállalkozás vagy társas vállalkozás igényel beruházási hitelt, különböző dokumentumokat kell benyújtani a pénzintézethez. Már a cégalapítás módja is eltérő, ezért kell más-más dokumentumot bemutatni. Mindegyik esetben igazolni kell a vállalkozás jogszerű működését, és a cégjegyzésre jogosult személyazonosságát. Egyéni vállalkozásnál az önkormányzat által kiállított igazolásra lesz szükség a vállalkozás működéséről, és a kamarai tagságot is igazolni kell adott esetben. Társas vállalkozásnak cégkivonatra, aláírási címpéldányra és társasági szerződésre lesz szüksége. Minden, a hitelügyletben résztvevő azonosításához szükség lesz az érvényes személyazonosító okmányra. Ez a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adókártya.

Egyéni vállalkozás szja vagy EVA bevallást mutat be, többnyire az elmúlt két évről. A bevételi nyilvántartást és az utolsó három havi bankszámlakivonatot is kérhetik a pénzintézetek. Ha egyéni vállalkozóként nem működünk még két éve, akkor a pénzintézet által elvárt további dokumentummal lehet a bevallást helyettesíteni. Társas vállalkozásnak főkönyvi kivonatot és pénzügyi beszámolót kell beadni a hitelbírálathoz, és az utolsó három havi bankszámlakivonatra ebben az esetben is szükség lehet. Mindkét cégformánál kell egy a NAV által kiállított nemleges adóigazolás, és bizonyos esetekben az önkormányzatnak is igazolnia kell, hogy nincs fennálló adótartozása cégnek.

Amikor a hitelfelvételhez szükség van ingatlanfedezetre, akkor egyéb dokumentumot is kérni fog a pénzintézet. A fedezetként felajánlott ingatlanról be kell mutatni egy tulajdoni lapot földhivatali térképmásolattal, és az ingatlan alaprajzát is le kell adni. Osztatlan közös tulajdon esetén használati megállapodás kell csatolni a dokumentumokhoz, és ezek benyújtása előtt vagy ezzel egyidőben az ingatlant fel kell értékeltetni egy értékbecslővel.

Mivel a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, igénylés előtt fontos tájékozódni az alapfeltételekről és a bank áltál kért dokumentumokról.

Beruházási hitel – akár állami támogatással is

Nem csak a piaci beruházási hitel igényelhető. Az állam által kamat és díjtámogatott konstrukció is igénybe vehető a célok eléréséhez. A támogatott konstrukciók között megtalálhatjuk a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ot. Akár 400 millió forint beruházási hitelt is kaphatunk, és ez egy állami kamat és díjtámogatott konstrukció. Kedvező kondíciókkal.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Beruházási hitel ajánlatok 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Beruházási hitel ajánlatok 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Beruházási hitel ajánlatok 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Beruházási hitel ajánlatok 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Beruházási hitellel a vállalkozások végrehajthatják a fejlesztéseiket. Ha egy adott vállalkozás fejlesztene, de nem rendelkezik ehhez a szükséges tőkével, beruházási hitel igénylésével hajthatja végre a fejlesztését.

Az alapfeltételeknek történt megfelelés után be kell nyújtani a szükséges dokumentumokat, a bank pedig a pozitív hitelbírálat után folyósítja a kért összeget. Beruházási hitel igénylésekor fedezetet kell bevonni biztosítékként, és ezt a hiteligényléskor fel kell értékeltetni.

A beruházási hitelt fel lehet használni ingatlanvásárlásra, gyártókapacitás bővítésére, forgóeszköz beszerzésére, és beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása is. A beruházási hitel hitelkiváltásra is felhasználható.

Beruházási hitelt mikro, kis és középvállalkozások igényelhetnek fejlesztési céljaik megvalósításához.

A beruházási hitel egy vállalkozói hitelfajta, amivel a kívánt fejlesztések megvalósíthatóak.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Jó hír a diákhitelekről: év végéig marad a kamatstop

A 2024-es év egyik legfontosabb pénzügyi híre a hallgatók számára, hogy az év végéig meghosszabbították a diákhitelekre vonatkozó kamatstopot. Ez a lépés jelentős megkönnyebbülést jelent a diákok és családjaik számára, akik az infláció és a megélhetési költségek növekedése mellett küzdenek a felsőoktatási tanulmányok finanszírozásával. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
5 tipp, hogyan csökkentheted a bankszámlád költségeit

A pénzügyi stabilitás elérésének egyik kulcsfontosságú eleme a költségek csökkentése. Mindenkinek. A bankszámla költségeit gyakran figyelmen kívül hagyjuk, pedig ezek összege jelentősen megnövelheti a pénzügyi terheinket. Szerencsére néhány egyszerű lépéssel jelentősen csökkenthetők ezek a költségek. Szakértőink utánajártak a lehetőségeknek, és mutatnak öt tippet, hogyan csökkentheted a bankszámlád költségeit

Tovább olvasom
Mennyibe kerül egy bankszámla valójában? Ismerd meg a költségeit!

A bankszámla fenntartása ma már alapvető pénzügyi szükséglet a modern világban. Sokan még sincsenek tisztában azzal, hogy valójában mennyibe is kerül. A bankszámla költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a bankot, a számla fajtáját és a kapcsolódó szolgáltatásokat. Szakértőink részletesen bemutatják a bankszámlákhoz kapcsolódó leggyakoribb díjakat és költségeket, hogy jobban megértsd, mire számíthatsz.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön alacsony THM-mel: Ismerd meg a Provident új ajánlatát!

Ha már személyi kölcsön, legyen alacsony a THM. Miért? Mert az alacsony THM alacsony törlesztőt eredményezhet. És ezt tudja a Provident is, ezért megalkotta a Tervező kölcsönét. És erről jobb, ha tudsz. Ismerd meg a Provident új ajánlatát!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával