Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024

Raiffeisen

Raiffeisen Lakáshitel - 10 éves kamatperiódussal

Közjegyzői díj visszatérítés max. 50 ezer Ft-ig

THM6,58% - 7,17%Kamat: 6,39% - 6,94%
Futamidő132 - 300 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 120.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Raiffeisen személyi kölcsön

Mi az a személyi kölcsön Raiffeisen? A Raiffeisen személyi kölcsön egy olyan Raiffeisen Bank hitel, aminél nem kell azon gondolkodni, hogy mire lehet elkölteni. Raiffeisen személyi kölcsön esetén nincsenek korlátok. Bármire felhasználható a hitelösszeg. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána, papírmunkára. Nem kell számlákat leadni a Raiffeisen Banknak, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz felhasználását. Ez egyszerűvé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hitel kiválasztásánál. A Raiffeisen személyi kölcsönnek nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a hitelösszeget. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél adódhat a Raiffeisen személyi kölcsönből történő megvalósítás. De a Raiffeisen személyi kölcsönt fel lehet használni másra is. Mivel nincs korlátozva a Raiffeisen személyi kölcsön felhasználása, adott, hogy a felmerülő költségeket finanszírozza belőle az igénylő. És a Raiffeisen személyi kölcsön elbírálási idő igazán rövid. Raiffeisen Bank személyi kölcsön. Négy szó. Raiffeisen személyi kölcsön. három szó, ugyanaz a tartalom.

A Raiffeisen személyi kölcsön felhasználása

A Raiffeisen személyi kölcsön felhasználásának többféle területe van. Ez lehet egy nem tervezett esemény is. Egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okozhat. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy elromló használati tárgy. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a Raiffeisen személyi kölcsön megoldást nyújthat a kialakult helyzetre. A Raiffeisen személyi kölcsön egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaikhoz használnak fel. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni egy Raiffeisen Bank hitelt. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy a kölcsönt bármire elköltse az igénylő. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás elindításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a Raiffeisen személyi kölcsön megoldás lehet erre is. És a kölcsönösszeget be is lehet fektetni. Ez is hozzájárulhat az igénylő és szerettei jobb életéhez.

Raiffeisen személyi kölcsön feltételek – a jövedelem szerepe

Minél nagyobb az igénylő jövedelme, a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató szabályai miatt annál nagyobb összegű Raiffeisen hitel kapható. Ráadásul a magas jövedelem csökkenti a Raiffeisen Bank kockázatát, és ezt a bank azzal hálálhatja meg, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfeleinek alacsonyabb kamattal kínálja a kölcsönét. Az tehát, aki magas jövedelemmel igényel, kétszeresen is jól járhat. Hiszen nagyobb összeghez juthat, olcsóbban.

Raiffeisen személyi kölcsön feltételek –munkáltatói igazolás

A jövedelmet minden Raiffeisen személyi kölcsön igénylésénél igazolni kell. Ha valaki alkalmazott, akkor munkáltatói igazolást kell bemutatnia. Az önfoglakoztatóktól nem fogadnak el munkáltatói igazolást, nekik NAV jövedelemigazolással kell a jövedelmüket igazolni. A Raiffeisen Bank munkáltatói igazolás tartalmazza a havi nettó jövedelmet, azt, hogy mióta dolgozik valaki az adott cégnél, és az is fontos, hogy nincs már próbaidőn, és nem áll felmondás alatt sem. A bankok jellemzően a saját munkáltatói igazolás formátumukat kérik, de gyakran az azzal megegyező tartalmú munkáltatói igazolást is elfogadják. A Raiffeisen Bank munkáltatói igazolást cégszerűen kell aláíratni, és le is kell pecsételtetni.

Raiffeisen személyi kölcsön online

Raiffeisen személyi kölcsön online igényléskor nem kell bemenni a bankfiókba. Még telefonálni sem kell. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Van telefon mobilnettel? Akkor meg van a szükséges eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Otthon ül valaki a fotelben, kezében a telefonnal, és igényel egy Raiffeisen hitelt. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosságod megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudható meg, hogy a Raiffeisen jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a számlára a kért összeget. Nincs bankszámla, amire utalhatnának? Azt is nyitható a Raiffeisen Banknál.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor

A Raiffeisen Bank hitelkalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a Raiffeisen hitelek összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető Raiffeisen Bank hitel adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a Raiffeisen hitel. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel a találatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb konstrukció. A Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor használat minden hitelfelvétel előtt javasolt. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. A legjobb Raiffeisen Bank konstrukció a Raiffeisen hitelkalkulátor segítségével választható ki a legegyszerűbben. Az összehasonlítás egy komplex folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy dedikált program a legalkalmasabb. A Raiffeisen Bank személyi kölcsön kalkulátor egy ilyen program.

Használjuk a Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátort!

Raiffeisen Bank személyi kölcsön

Mekkora a megfelelő nagyságú törlesztő részlete a Raiffeisen személyi kölcsönnek?

A jó törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és elfogadható az igénylőnek. A részlet nem lehet magasabb annál, mint amit az igénylő ki tud fizetni, és arra is gondolni kell, hogy előre nem tervezett, váratlan esemény is nehézséget okozhat. A részleteket pedig fizetni kell. Az optimális havi törlesztőrészlet megválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hosszú ideig minden hónapban jelen lesz, és arra is, hogy egy elkéső befizetésnek súlyos következményei lehetnek.

Raiffeisen személyi kölcsön – a legjobb kölcsön?

Egy Raiffeisen személyi kölcsön igénylése egyszerű. Egy Raiffeisen személyi kölcsön szabadon használható fel. Egy Raiffeisen személyi kölcsön fix kamatozású. Egy Raiffeisen személyi kölcsönnél nem kell hitelcélt megadni. Egy Raiffeisen személyi kölcsönhöz nem kell fedezet. Egy Raiffeisen személyi kölcsön online is igényelhető. Raiffeisen személyi kölcsön gyorsan és egyszerűen. Hiszen a Raiffeisen személyi kölcsön elbírálási idő rövid. Ez a Raiffeisen személyi kölcsön. Bármi lehetséges. Nincs határ és nincs korlát. Igényelni kell Raiffeisen személyi kölcsönt, és meg kell valósítani az álmokat! Nem bonyolult. Nem lassú. Nincs teljesíthetetlen elvárás. Nem kell sok papírt beadni. Nem kell ügyvédhez vagy közjegyzőhöz menni. Raiffeisen személyi kölcsön.

Raiffeisen személyi kölcsön – futamidő

Személyi kölcsönt sok évre is kérhetünk. A futamidő megválasztása függ az általunk kifizethető havi összeg nagyságától, és attól is, hogy milyen gyorsan szeretnénk a hitelünket visszafizetni. Ezt befolyásolja ugyan a jövedelmünk nagysága, de a döntést nekünk kell meghoznunk. Raiffeisen személyi kölcsönt jellemzően rövid futamidőre igényelünk, ritkán kérjük hosszú évekre. Ez érthető is, hiszen az átlagos hitelösszegek jóval alacsonyabbak más hiteleknél. Egy ingatlan jelzáloghitelt akár évtizedekre is felvehetünk, de a Raiffeisen személyi kölcsönöket általában jóval rövidebb idő alatt fizetjük vissza.

Raiffeisen személyi kölcsön – hitelösszeg

A maximális hitelösszeg a Raiffeisen személyi kölcsönöknél sok millió forint. Tudnunk kell azonban, hogy ritkán igénylik a maximumot, hiszen a személyi kölcsönöket nem magas hitelösszegre találták ki. Többnyire néhány százezer és néhány millió forint között vesszük fel ezt a hitelfajtát. Ha csak százezer forintra van szükségünk, a Raiffeisen személyi kölcsön jó választás lehet. Bár lehetőség van magas összeg igénylésére is, számolnunk kell azzal, hogy egy magasabb hitelösszegnél már nagyobb jelentősége van a Teljes Hiteldíj Mutatónak, így érdemes lehet egy másik típusú Raiffeisen hitelt keresni a céljainkhoz.

Raiffeisen személyi kölcsön – jövedelem

A bankok meghatározzák, hogy mi az a minimális jövedelem, amivel a hitelfelvételhez rendelkeznünk kell. Ez személyi kölcsönönként eltérő, speciálisabb személyi kölcsönökhöz magasabb jövedelmet kérhetnek. Az igénylés előtt tudnunk kell majd, hogy pontosan mekkora az elvárt jövedelemszint, hiszen ha nem keresünk annyit, nem fogunk hitelt kapni. Persze erre is lehet megoldás, hiszen adott esetben adóstársat is bevonhatunk a hitelügyletbe, hogy megfeleljünk a követelményeknek.

Hitelfedezeti biztosítás Raiffeisen személyi kölcsönhöz

A részletek befizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú futamidejű hitel alatt. Nem tudható, mit hoz a jövő. A Raiffeisen személyi kölcsönt azonban fizetni kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A törlesztőrészletre nem vár a bank. Kell a biztonság a családnak. Tökéletes megoldás lehet erre a hitelfedezeti biztosítás. Egy Raiffeisen hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszhet az otthon, az autó, és behajtó cégek telefonjait kell fogadni. Ezt mindenképpen el kell kerülni. Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Biztos, hogy senki nem akar. A hitelfedezeti biztosítás lehet a megoldás. Ha van már Raiffeisen hitele valakinek, akkor szüksége lehet hitelfedezeti biztosításra. Nem kötött a hitelfelvételkor hitelfedezeti biztosítást? A futamidő bármely pillanatában, nem csak a hitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megköthető. Lakáshitelre, áruhitelre, autóhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre és lakás lízingre, még lakástakarék pénztári szerződésre is. Raiffeisen személyi kölcsön? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a Raiffeisen hitel mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már a hitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást.

Hitelfedezeti biztosítás Raiffeisen személyi kölcsönhöz – kell, vagy nem kell?

Minden Raiffeisen személyi kölcsönre lehet biztosítást kötni. A Raiffeisen kölcsönt az igénylők többnyire a szeretteik életének jobbá tételére fordítják. Azt akarják, hogy boldogabban éljenek. És a boldogság egyik alapköve a biztonság. Egy hitelfelvétel, bármennyire is körültekintően történik, kockázatos lehet. Történhet olyan, előre nem látott esemény, ami megnehezítheti vagy teljesen meg is akadályozhatja a Raiffeisen hitel visszafizetését. Ez pedig súlyos következményekkel jár. A hitelfedezeti biztosítás biztonságot adhat, hiszen keresőképtelenség, tartós táppénz vagy munkanélküliség esetén is fizetheti egy ideig a részleteket a biztosító az igénylő helyett. Az emberek egy része akkor érzi biztonságban a javait, ha biztosítja azokat. Biztosítják az autójukat, lakásbiztosítást kötnek az ingatlanjukra. Ha elutaznak, utasbiztosítást kötnek. Tudják, hogy az értéket nem csak megteremteni kell, de meg is kell óvni azt. A Raiffeisen kölcsön is egy ilyen érték, azt is meg kell óvni. Ha az igénylő olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja fizetni a részleteket, akkor büntetőkamatokkal és végrehajtással kell számolnia, és azzal, hogy felkerül a KHR negatív adóslistájára. A Raiffeisen személyi kölcsön biztosítása a hitelfedezeti biztosítás. A megkötése nem kötelező. De érdemes megfontolni az előnyeit.

Raiffeisen Babaváró hitel – kamatmentes hitel gyermeket vállalóknak

A tíz millió forintos Raiffeisen Bank Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb a kormány otthonteremtési támogatásai közül. Ez nem véletlen, hiszen három szerződéskötés után született gyermek esetén a hitel fennmaradó részét már nem kell visszafizetni. Az Raiffeisen Bank Babaváró kölcsön az első öt évben amúgy is kamatmentes, és ha a szerződést követő öt évben születik egy gyermekünk, a kamatot a futamidő végéig elengedik. Ez komoly előny a húsz év alatt, a megtakarítás összege milliós nagyságrendű is lehet. Az állami támogatások nagy segítséget nyújtanak a családoknak, de az állam feltételekhez is köti a folyósítást. Húszéves futamidőre hitelt felvenni komoly döntés. A hitelt végig törleszteni kell, ezért meg kell fontolni, hogy a törlesztőrészleteket elbírja-e a családi költségvetés. A Raiffeisen Babaváró kölcsön egyik fontos pontja, hogy a havi törlesztőrészlet nem lehet magasabb ötvenezer forintnál. Ez mindenképpen jó hír, azt viszont ne felejtsük el, hogy azt vállaltuk a szerződés megkötésekor, hogy gyermekünk születik. Ha ez nem történik meg a szerződéskötést követő öt évben, akkor a hitel kamatmentessége megszűnik, és átalakul piaci hitellé. Ez azzal jár, hogy a törlesztő részletek azonnal megemelkednek, méghozzá több tízezer forinttal. Azzal is számolnunk kell, hogy ha nem születik gyermekünk, az addig igénybe vett kamattámogatást vissza kell fizetnünk, mégpedig egy összegben. Ez sok millió forint is lehet.

Raiffeisen Babaváró hitel – szigorú szabályok

Tízmillió forint nagy összeg. De három gyerek felnevelésére nem lesz elég. A három gyermek nevelése, taníttatása, öltöztetése, etetése óriási összegbe kerül. Ne homályosítsa el a gondolatainkat ez a tízmilliós szám, gondoljuk végig, hogy van-e elegendő jövedelmünk a gyerekek felneveléséhez. Aki külföldre költözne, ne igényeljen Raiffeisen Babaváró hitelt. A Raiffeisen hitel egyik feltétele, hogy a család nem költözhet külföldre a következő húsz évben. Ha külföldön szeretnénk élni, másik megoldást kell választanunk, ugyanis ha elköltözünk egy másik országba, a Raiffeisen hitel teljes összegét vissza kell fizetnünk a kamattámogatással együtt akkor is, ha gyermekünk született. Elég erős a házasságunk? Kibír húsz évet? Ha már a hitelfelvételkor bizonytalanok vagyunk, jobb, ha bele sem vágunk a hitelfelvételbe. Válás esetén ugyanis a Raiffeisen hitelt visszaköveteli tőlünk a bank, a kamattámogatással együtt. Egy válás amúgy is komoly trauma, ne tetézzük pénzügyi katasztrófával. A Raiffeisen Babaváró hitel igazán jó lehetőség és nagy segítség lehet. Megfelelően átgondolt igénylés esetén pedig sokat hozzátehet a családunk jólétéhez és boldogságához. Érdemes azonban végiggondolni a buktatókat, és elkerülni, hogy vissza kelljen fizetni az igényelt összeget. Akár úgy is, hogy nem vesszük igénybe ezt a támogatási formát.

Mekkora jövedelem szükséges a Raiffeisen Babaváró hitelhez?

A Raiffeisen Babaváró hitelt a pénzintézet előzetes hitelbírálat után nyújtja, ehhez meg kell felelnünk a banki hitelminősítésnek. A hitelminősítés szabályai bankonként eltérőek, de mindenhol meghatározzák azt a minimális jövedelmet, amellyel rendelkeznünk kell, ha meg akarjuk kapni a hitelt. Első lépésként a házaspár igazolható jövedelmét kell igazolni. Az ingatlanfedezet nélküli hitelek esetében a bankok jellemzően az igazolt jövedelem negyven százalékáig hiteleznek. A törvény megenged ötven százalékos terhelést is, de a bankok a tapasztalataik alapján alacsonyabb százalékot tartanak megfelelőnek. A negyven százalék egy kettőszázezer forintos nettó jövedelem esetén nyolcvanezer forint. Fontos tudni, hogy mivel a bank házaspárokat finanszíroz, mindkét jövedelmet figyelembe veszi a döntéskor.

Raiffeisen Babaváró hitel – a futamidő is hosszú

A Raiffeisen Babaváró hitel húsz éves futamidővel és tíz millió forintos hitelösszeggel havonta negyvenötezer forintba kerül nekünk. A hitel összetett volta miatt azonban a bankok jóval magasabb havi törlesztéssel számolnak. Ennek az az oka, hogy ha nem teljesülnek a Raiffeisen Babaváró hitel feltételei, akkor a kamatmentesség megszűnik, és a hitelt piaci hitelként, kamattal kell tovább fizetnünk. A bankok ezt a lehetőséget is figyelembe veszik a hitelbírálatkor.

Raiffeisen Babaváró hitel

Változó kamatozás, fix kamatozás – előnyök, hátrányok

A változó kamatozású hitelek mindig kockázatosabbak, mint a fix kamatozásúak. Amíg a fix kamatozású hitelek a futamidő végéig kiszámíthatóak maradnak, addig a változó kamatozású hitel kamata függ a jegybanki alapkamattól. Azon kívül, hogy erre semmiféle ráhatásunk nincs, ráadásul még a változást is nehéz, sőt, szinte lehetetlen előre meghatározni. Az elemzők adnak ugyan ki iránymutatásokat, amelyben elemzik a gazdasági helyzetet, és előrejelzik a lehetséges változásokat, ezek azonban soha nem lehetnek teljesen pontosak. Egy előre nem látott gazdaságpolitikai változás pedig jelentős hatással lehet az MNB alapkamat-politikájára. Vannak olyan gazdasági folyamatok, amik előre jelezhetőek, de ezek az előrejelzések sem pontosak, csak múltbéli tapasztalatokra támaszkodnak. A cikk írásakor Magyarországon hónapról hónapra növekszik az infláció, és erre a jegybank alapkamat-emeléssel reagál. Ezzel lehet számolni ugyan, de biztosat még leghozzáértőbbek sem tudnak mondani. A változó kamatozású hitelek így mindig kockázatosabbak maradnak, mint a fix kamatozású hitelek.

Rosszul jár, aki a változó kamatozású hitelt vesz fel?

A változó kamatozású hitelek kamatát a referenciakamathoz kötik, ezért amikor a Magyar Nemzeti Bank megemeli a jegybanki alapkamatot, akkor a hitelünk kamata, és így a törlesztőrészletünk is növekedni fog. A változó kamatozású hitel igénylése a hitelszerződés pillanatában jó döntésnek tűnhetett évekkel ezelőtt, akkor ugyanis a változó kamatozású hitel kamata jóval alacsonyabb volt, mint a fix kamatozású hitelé. Ez egy hosszú időre felvett hitel esetén azt jelenthette, hogy a teljes visszafizetendő összeg akár milliós nagyságrenddel is alacsonyabb lehetett. Az alacsonyabb kamat persze azzal a kockázattal járt, hogy ha megemelkedik az alapkamat, akkor a törlesztőrészletünk is meg fog emelkedni. Jelenleg éppen ez a helyzet.

A jegybanki alapkamat emelés hat a változó kamatozású hitelekre?

Ha a Magyar Nemzeti Bank megemeli a jegybanki alapkamatot, akkor a hitelek kamata is emelkedik. Jelenleg közel ötszázezer változó kamatozású hitel van ma Magyarországon. Ezekre a hitelekre a jegybank alapkamat-emelés negatívan hat. Az alapkamat-emelésre összetett gazdasági folyamatok hatnak. A szakemberek további kamat növekedést valószínűsítenek. Az inflációs előrejelzések a következő években a drágulás csökkenésére számítanak, de az infláció így is növekedni fog, és valószínű, hogy emiatt az MNB újra emelni fogja az alapkamatot. Ne felejtsük el azonban, hogy ez csupán egy előrejelzés. Nincs rá garancia, hogy ez is fog történni. A szakértők elemzéseit érdemes ismernünk, de biztosra nem mehetünk. A szerződés megkötése előtt lényeges, hogy megfontoljuk a döntést. Hosszú időre kötelezzük el magunkat egy hitel igénylésével. A folyamatosan emelkedő jegybanki alapkamat miatt legyünk óvatosak.

Fix vagy változó kamatozású hitel? Melyiket válasszuk?

Ahogy már írtuk, a változó kamatozású hitelek kockázatosabbak, mint a fix kamatozású hitelek. A fent leírt folyamatok miatt egyébként szinte eltűntek a változó kamatozású hitelek a bankok kínálatából. A túl nagy kockázat elriasztotta az ügyfeleket, és erre a bankok is reagáltak. Jelenleg főként fix kamatozású hiteleket kínálnak. Ez érthető is, hiszen hónapok óta emelkedik az alapkamat, és várhatóan a kamatok tovább növekszenek majd. Ezáltal a most felvett változó kamatozású hitel törlesztő részlete is szinte biztosan emelkedni fog. Ki akarna ilyenkor változó kamatozású hitelt felvenni? A biztonság mindig kulcsszó, amikor meghozunk egy bennünket és a családunkat érintő hosszú távú pénzügyi döntést. Biztonságot és kiszámíthatóságot akarunk. Tudni akarjuk, hogy öt, tíz év múlva mennyit kell havonta fizetnünk. Ez teljesen érthető. És ezt a biztonságot a fix kamatozású hitelek adják meg nekünk. A fix kamatozású hitel megkötésekor pontosan fogjuk tudni, hogy egészen a futamidő végéig milyen pénzügyi terhekkel kell számolnunk havonta.

Senki helyett nem dönthetjük el, hogy fix vagy változó kamatozású hitelszerződést kössön. Azt viszont fontosnak tartjuk, hogy alaposan mérlegeljünk a hitelfelvétel előtt. Gondoljuk végig, mi a fontos számunkra, és ennek megfelelően válasszunk. Ha úgy érezzük, hogy nem tudunk megalapozott döntést hozni, kérjük szakértő tanácsát a választáshoz. Azt is tudnunk kell, hogy a Raiffeisen személyi kölcsön fix kamatozású. És ez jó.

Hitelkiváltás a Raiffeisen személyi kölcsönével – alacsonyabb havi részlet

A hitelkiváltás eredménye optimális esetben alacsonyabb havi törlesztőrészlet lesz. Az alacsonyabb törlesztőrészlet alacsonyabb teljes visszafizetendő összeget eredményez, ezáltal pedig az igénylő pénzt takarít meg. És ez a hitelkiváltás célja. A hitelkiváltás célja, hogy ugyanazért a kölcsönösszegért kevesebbet kelljen fizetni. De hogy érhető el az alacsonyabb havi törlesztőrészlet? Alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet, ha a kiváltáshoz használt hitel kamata és a THM is kisebb. A kisebb THM alacsonyabb teljes visszafizetendő összeget eredményez, ez pedig csökkenti a havi törlesztőrészlet nagyságát. Minél alacsonyabb a teljes visszafizetendő összeg, annál kevesebbet kell fizetni a kölcsönért, és ez kedvező a hiteligénylő számára. A gazdasági folyamatok változást hozhatnak a kamatok mértékében, lehetnek akciók, az igénylő kaphat kedvezményt, de akár egy államilag támogatott konstrukció is okozhatja azt, hogy egy hitelt érdemes kiváltani. Érdemes nyitott szemmel járni, figyelni a híreket, és ha olyan esemény történik, ami hatással lehet a hitelek kamataira, akkor érdemes utánanézni, hogy elérhető-e olyan konstrukció, ami hitelkiváltással megtakarítást eredményez. Ez közel sem olyan ritka, mint gondolnánk. Egy hosszú futamidő alatt sok minden történhet a világgazdaságban, ami kedvezően hathat, és lehetővé teszi a hitelkiváltást. Ehhez tényleg nem kell sokat tenni, csak egy kis figyelmet kell fordítani a világban történtekre.

Hitelkiváltás szabad felhasználású Raiffeisen hitellel

A szabad felhasználású Raiffeisen hiteleket hitelkiváltásra is fel lehet használni. Mivel az igényléskor nem kell hitelcélt megjelölni, ezért a kölcsönösszeg hitelkiváltásra is felhasználható. A szabadon felhasználható Raiffeisen hiteleket gyakran használják az igénylők hitelkiváltásra. Miért lehet ez jó? A hitelkiváltás azért előnyös, mert a havi törlesztőrészlet alacsonyabb lesz, és ez megtakarítást eredményez. Szabad felhasználású Raiffeisen hitellel a hitelkiváltás egyszerű és gyors folyamat. A hitel igénylése után már csak a meglévő hitelt vagy hiteleket kell végtörleszteni. A végtörlesztéssel a hitel megszűnik, és csak a szabad felhasználású hitel marad. Csak annak a részleteit kell fizetni, ami amellett, hogy olcsóbbá teszi a hitelt az igénylőnek, még egyszerűbbé is teheti a pénzügyeit. Szabad felhasználású Raiffeisen hitel többféle is van. A Raiffeisen személyi kölcsön mellett elérhető a szabad felhasználású jelzáloghitel is. A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése azonban drágább, és több időt vesz igénybe. Ráadásul szabad felhasználású jelzáloghitel igényléséhez ingatlanfedezetre van szükség. Ha valaki nem rendelkezik ingatlannal, vagy nem szeretné azt bevonni a hitelügyletbe, akkor a megoldást a személyi kölcsön jelenti. Minden jelzáloghitel igénylésnél magasabbak a költségek, hiszen olyan díjak merülnek fel, amik egy Raiffeisen személyi kölcsön igénylésénél nem.

Hitelkiváltás Raiffeisen személyi kölcsönnel

Raiffeisen személyi kölcsön igénylésekor nincs szükség fedezetre. Elegendő a jövedelmet igazolni. A szabad felhasználású jelzáloghitelhez viszont fedezetre van szükség. A fedezet bevonása pedig azzal jár, hogy az elbírálás ideje három hétre növekszik, szemben a Raiffeisen személyi kölcsön néhány napos elbírálásával. Sokkal gyorsabban igényelhető tehát a Raiffeisen személyi kölcsön, ezért ez a megoldás népszerűbb a hiteligénylők körében. A gyorsaság mellett pedig az egyszerűség a másik érv, hiszen a fedezetként felajánlott ingatlant fel kell értékeltetni, és a közjegyzőhöz is el kell menni a szerződés aláírása miatt. És ez még nem minden. A Raiffeisen személyi kölcsön igénylése ugyanis olcsóbb, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelé. Több olyan költség van ugyanis, amit ilyenkor az igénylőnek kell fizetnie. Ilyen az értékbecslés költsége, a közjegyző díja és a jelzálogjog bejegyzésért is fizetni kell. Az ingatlan tulajdoni lapját is ki kell kérni, és a térképmásolatra is szükség lesz. És ezekért is fizetni kell. Lakásbiztosítást is kell kötni a fedezetként bevont ingatlanra, és ez is plusz költséget jelent. A Raiffeisen személyi kölcsönnel történő hitelkiváltás tehát egyszerűbb, gyorsabb és a költségei is jelentősen alacsonyabbak. Van azonban olyan eset, amikor mégis megérheti a szabad felhasználású jelzáloghitelt választani a hitelkiváltáshoz, ezért fontos tájékozódni a döntés előtt. Ez a döntés ugyanis hosszú távra szólhat, ezért nem mindegy, hogy melyik változat mellett dönt az igénylő.

Az adósságrendező hitel

A bankok gyakran nevezik adósságrendező hitelnek a hitelkiváltást. Ez egy kiváló kifejezés, ami tökéletesen leírja a hitelkiváltás lényegét abban az esetben, ha több hitelt vált ki az igényelt hitelével az ügyfél. Mitől lesz ez adósságrendezés? Attól, hogy az ügyfél rendezi a sorait, rendbe teszi a pénzügyeit olyan módon, hogy az átláthatóbb és optimális esetben olcsóbb is lesz. Amikor valaki az autóhitelét, a napozóágyakra és a hűtőgépre felvett hitelét egyszerre váltja ki, akkor három hitel helyett csupán egyre kell figyelnie, egyet kell nyomon követnie, és csak egy részletet kell fizetnie havonta. Ha csak egy részletet kell fizetni, az lényegesen leegyszerűsíti a pénzügyek kezelését, könnyebbé teszi azt, és ezzel terhet vesz le az igénylő válláról. Ez persze csak az egyik oka az adósságrendező hitel igénylésének. A fő cél ebben az esetben is ugyanaz, mint a hitelkiváltásnál: kevesebbet fizetni havonta. Azt is látni kell, hogy mindkét elnevezés mögött álló konstrukció alkalmas egy hitel kiváltására ugyanúgy, mint kettő vagy több hitel egyidejű kiváltására. Az adósságrendezés tehát nem más, mint egy hitelkiváltás. Két elnevezés egy tartalommal.

A reprezentatív példa fogalma

A bankok a hitelkonstrukcióikat reprezentatív példákon keresztül mutatják be. Mit jelent ez a gyakorlatban? A bankok a reprezentatív példáknál adott paraméterekkel számolják ki a hiteleik adatait. Adott a hitelösszeg, a futamidő, és figyelnek a hitelcélra is. Mindig megadják a számítás dátumát, és figyelembe veszik az aktuális akciókat, kedvezményeket is. Az is fontos, hogy a folyósítás egyösszegű-e. De ha adottak a paraméterek, akkor mire jó a reprezentatív példa? Bár a megadott adatok nem fognak egyezni az igénylő által kértekkel, mégis jó iránymutatást adhat ez a példa. A THM így ugyanis pontosan kiszámítható. A reprezentatív példa olyan, mint egy kiállítási darab a műszaki boltban. Nem azt fogjuk megvenni, mégis segíthet a választásban. És éppen ez a célja. Segíteni, irányt matatni. A THM egy fontos szám, de egy hozzá nem értő számára lehetetlen vállalkozás a kiszámítása. Ez a példa segít eligazodni a rengeteg adat, és a szám között.

A teljes visszafizetendő összeg jelentősége egy Raiffeisen személyi kölcsönnél

A teljes visszafizetendő összegnek a döntés meghozatalakor van jelentősége. Mégpedig nagy jelentősége. Az egyszerűsége és a közérthetősége miatt ez az a szám, ami leginkább befolyásolja a döntéshozatalt. Minél alacsonyabb ez az összeg, annál kedvezőbb a hitel az igénylő számára. Mivel ez a szám megjelenik a kalkulátorokban is, így könnyen hozzáférhető, hiszen akár otthonról is könnyen kideríthető, hogy az aktuálisan elérhető konstrukciók közül melyiknél a legalacsonyabb a teljes visszafizetendő összeg. Ez alapján úgy hozhat döntést az igénylő, hogy biztosan tudhatja, hogy a legkedvezőbb lehetőséget választotta ki. Erre a kamat nem alkalmas. A kamat egy fontos mutatószáma a hitelnek, de mivel a kamaton kívül is vannak költségei az igénylésnek, így nem alkalmas az összehasonlításra.

A tájékoztatás nem teljes körű – egy jogi kifejezés háttere

Amikor azt írja egy pénzintézet, hogy a tájékoztatás nem teljes körű, az valami olyasmi, mint amikor egy gyógyszerreklámban az hallható, hogy meg kell kérdezni a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt. Törvény írja elő, hogy ezek a mondatok le legyenek írva vagy elhangozzanak. Nem kell tehát arra gondolni, hogy a bankok az apróbetűs részben elrejtenek valami fontos információt. A bankok érdeke ugyanis nem az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, hanem az, hogy minél több olyan hitelt helyezzenek ki, amit az ügyfelek vissza is fizetnek. Akkor van értelme ennek a mondatnak? Nagyon is. Azt kell látni, hogy a pénzintézetek honlapján vagy egy hirdetésben szinte lehetetlen minden információt átadni. Ez nem is lehet cél, hiszen ezek gyakran csak a figyelem felkeltését szolgálják. Akkor viszont, amikor az ügyfél már eljut az igénylésig, a bankok biztosítják számára azt, hogy minden, a hitelt érintő lényeges információt megkapjon. Akkor a tájékoztatás már teljes körű lesz. Hiszen akkor már személyre szabott információkat adhatnak át.

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM)

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál. A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a (kötelezően) megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni. A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is nekünk kell kifizetnünk. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén mi fizetjük. Lehetnek még más költségeink is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell venni, hogy jó döntést lehessen hozni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mert ingatlanfedezet nélkül, egyszerűen igényelhető, és gyorsan megkapható. A megkapott összeg pedig szabadon felhasználható.

A Raiffeisen Bank a hitelt a hitelbírálat függvényében adja. Meg kell felelni a feltételeknek, és be kell nyújtani a szükséges dokumentumokat a hitelbírálathoz. Pozitív hitelbírálat esetén kaphatunk személyi kölcsönt.

Szükséges jövedelem, három hónapos munkaviszony, magyar állampolgárság, érvényes kártyaformátumú személyazonosító igazolvány, nagykorúnak kell lennünk, kell, hogy legyen mobiltelefonunk, és nem szerepelhetünk negatív adattal a Központi Hitelinformációs Rendszerben.

Lehet. A Raiffeisen Bank lehetővé teszi számunkra, hogy online is igényelhessünk személyi kölcsönt.

A Raiffeisen személyi kölcsöne bármilyen célra felhasználható. A Raiffeisen Bank személyi kölcsön szabad felhasználású hitel.

A munkaviszonynak folyamatosnak kell lennie, és nem állhatsz próbaidő alatt.

Nem. A törlesztő részletnek megfelelő összegnek havonta rendelkezésre kell állnia a hitelszerződésben megjelölt törlesztési számlán. Az összeg átutalással vagy pénztári befizetéssel teljesíthető. A bankfiókokban a pénz befizethető a számlára. Be kell menned a legközelebbi Raiffeisen fiókba, és befizetni a számlára a havi törlesztőrészletet.

A hitelkalkulátor megadja a törlesztőrészlet nagyságát a hitelösszeg és a futamidő megadása után. Pontosan tudni fogod, mennyit kell fizetned, és mennyi ideig. Látod majd a kamatot és a THM-t is, de a lényeg az lesz, hogy tudni fogod a havi törlesztőrészletedet, és így eldöntheted, vállalható-e ez számodra.

Nem. A Raiffeisen Banknál csak abban az esetben kell hitelbírálati díjat fizetni, ha a bírálat pozitív eredménnyel zárul. Ha nem kapsz hitelt, nem fizetsz.

Nagyon.

A hitelfelvétel előtt fontos tájékozódnod, hogy milyen módon okozhat neked és a közvetlen környezetedben élőknek problémát a túlzott eladósodás. A megfelelő tájékozódás csökkentheti a túlzott eladósodás veszélyét. Vedd figyelembe a THM-t( ne csak a kamatot), az egyszeri folyósítási díj mértékét, és minden egyéb felmerülő költséget. Fontos tudnod a tejes visszafizetendő összeget. Hitelfelvétel előtt tájékozódj! Gondold át a kockázatokat!

Az előzetes, körültekintő tájékozódás csökkentheti a túlzott eladósodás veszélyét. A túlzott eladósodás komoly pénzügyi nehézséget okozhat.

Igen. Nem csak az ingatlan tulajdonosa igényelhet hitelt, de az ingatlan jelzáloggal történő megterheléséhez az ingatlan tulajdonosának hozzájárulása is szükséges.

Igen. A teljes hiteldíj mutató, ahogy a nevében is benne van, megmutatja nekünk, összehasonlítható módon ( referencia THM), hogy mennyibe is kerül a hitel, mekkora összköltségre számíthatunk.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mekkora törlesztőt fizetünk az Otthonfelújítási támogatás után? Megmutatjuk!

Az Otthonfelújítási támogatással korszerűbb, alacsonyabb fenntartási költségű lehet az ingatlanunk. De mennyibe kerül ez nekünk havonta? Megtérül ez a beruházás? Érdemes ennyit havonta kifizetni? Megmutatjuk!

Tovább olvasom
Nyaralj gondtalanul: Hasznos pénzügyi tippek a biztonságért

A nyaralás az év egyik legjobban várt pillanata, amikor végre kikapcsolódhatunk a mindennapi rutinból, és feltöltődhetünk új élményekkel. Azonban ahhoz, hogy a pihenés valóban gondtalan legyen, érdemes néhány pénzügyi szempontot figyelembe venni. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek megőrizni pénzügyeid biztonságát, és elkerülni a váratlan kiadásokat.

Tovább olvasom
Drágul a földhivatali ügyintézés: így változnak a díjak július végétől

A földhivatali ügyintézésének árában változások várhatóak július végétől, amelyek minden ingatlanvásárlót, eladót és ingatlanügyeket intéző szakembert érintenek. A díjemelésről szóló döntés hosszas előkészítő munka eredménye, és célja az adminisztrációs folyamatok korszerűsítése, a szolgáltatások minőségének javítása, valamint a költségek reálisabb elosztása. Utánajártunk és bemutatjuk, milyen változásokra lehet számítani, és hogyan érintik ezek az ügyfeleket.

Tovább olvasom
Milyen kamattámogatott hitelek segítik a családokat 2024-ben?

Egy kamattámogatott hitel nagy segítség egy magyar családnak. 2024-ben három nagy segítség is elérhető. Ezeket veszik sorba szakértőink. CSOK Plusz, falusi CSOK és Babaváró támogatás. Röviden. közérthetően a lényeges információk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával