Casco biztosítás kalkulátor 2024

Mi az a Casco biztosítás?

A Casco biztosítás egy vagyonbiztosítás az autóra. Egy ütközéskor megsérülhet az autó, kár keletkezhet benne. A Casco biztosítás megtérítheti a keletkezett kárt akkor is, ha a balesetet a biztosított okozta. Az autó általában a ház után a legértékesebb vagyontárgy. Vigyázni akarunk rá. A Casco biztosítás erre egy tökéletes megoldás. De miért érdemes Casco biztosítás kötni? Amikor hitelre vásárolunk autót, vagy lízingelünk, a hitelező pénzintézet majdnem minden esetben előírja számunkra a Casco biztosítás megkötését. Amikor nem kötelező Casco biztosítást kötni az autóra, akkor is gondolkodjunk el a biztosítás megkötésén, mert ezt a vagyontárgyat is meg kell védeni, úgy, ahogy az ingatlant egy lakásbiztosítással.

A Casco biztosítás és kötelező biztosítás közötti különbség

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (KGFB) nélkül hazánkban egy gépjármű nem vehet részt a forgalomban. Lényeges különbség a kötelező biztosítás és a Casco biztosítás között, hogy a kötelező biztosítás az általunk okozott baleset esetén a vétlen autó kárát téríti meg, míg a Casco biztosítás az általunk okozott balesetben a saját autónkban keletkezett kár után fizet. Abban az esetben pedig, ha vétlenek vagyunk egy balesetben, és az autó megsérült, akkor a balesetet okozó autós biztosítója téríti meg a mi kárunkat.

A Casco biztosítás önrésze – mi az?

A Casco biztosítás önrészét százalékosan és fix összegben határozzák meg. A kár kifizetése az önrész levonása után megmaradt összeg kiutalását jelenti. Az önrész levonása úgy történik, hogy mindig a nagyobb összeggel számol a biztosítótársaság. Ha a százalékos összeg a nagyobb, akkor azt veszik figyelembe, ha a fix összegű rész a nagyobb, akkor pedig azt. Az önrész mértékéről mi döntünk. Minél magasabb önrészt vállalunk, annál kedvezőbb lesz a Casco biztosítás díja, ugyanakkor nagyobb kockázatot is vállalunk, hiszen kár esetén kisebb összeget fizet ki a biztosító. Azt is tudnunk kell azonban, hogy ha az autónk értéke egy bizonyos ár alá csökken, elképzelhető, hogy a biztosító már nem köt velünk szerződést.

Mikor fizet a Casco biztosítás?

A Casco biztosítás, módozattól függően, nem csak a javítás költségeit állja. Lopás esetén, üvegkárnál, elemi kárnál is fizetnek, bár elképzelhető, hogy ezt az alapbiztosítás nem tartalmazza. Ilyenkor kiegészítő biztosítást kell kötni. A Casco biztosítás csereautót is biztosíthat arra az időszakra, amíg az autónkat megjavítják a szervizben. Figyelnünk kell arra, hogy a Casco biztosítás nem mindig téríti meg a kárunkat. Nem hagyhatjuk el szerződés területi határát, nem vezethetünk ittasan és lejárt a forgalmi engedéllyel sem. Ezekben az esetekben a biztosítás nem fizet nekünk kár esetén.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

A Casco biztosítás feltételei

A Casco biztosítás megkötésének feltétele, hogy az autó tulajdonjoga igazolt legyen, és forgalmi engedélyre kötelezzék, valamint az érdekünkben álljon a gépjárművünk állagának megóvása. Elképzelhető, hogy a biztosító szemlét is előír, mielőtt a szerződést megköti. Ezek olyan alapfeltételek, ami nélkül nem tudunk Casco biztosítást kötni. Személygépkocsira köthetünk Casco biztosítást, többnyire tizenkét éves korig. Minél idősebb az autó, annál magasabb lehet a biztosítás díja. A díjat az autó és a sofőr előélete is befolyásolja. Több balesetben érintett autónak magasabb lesz a biztosítása.

A két leggyakoribb káresemény a lopás és a baleset. Nem fizet a biztosító akkor, ha a lopáskor a gépjármű nem volt megfelelően lezárva. A vagyonvédelmi berendezéseknek bekapcsolt állapotban kell lenniük, és az autó nem lehet nyitva. Ha csak a napfénytető van nyitva, úgy lopják el az autónkat, már akkor sem fizet a biztosító. Amikor az autóval együtt ellopásra kerül az autónk forgalmi engedélye, törzskönyve vagy valamelyik kulcsa, akkor is ugyanígy járunk.

A Casco biztosítás szerződései Európa területére érvényesek. A biztosítás már nem terjed ki a volt Szovjetunió utódállamaira. Észtország, Lettország és Litvánia ez alól kivétel, ott is biztosítottak leszünk, ha Casco biztosítást kötünk. A Casco biztosítás határozatlan vagy határozott időtartamra szólhat. A határozatlan, és az egy évnél hosszabb határozott időtartamú biztosításnál a biztosítási időszak egy év. A biztosítási év kezdete általában a kockázatviselés kezdetét követő hónap első napja. A biztosítást csak ilyenkor mondhatjuk le, ha esetleg biztosítót akarunk váltani. Erre egy hónapunk van a biztosítási évforduló előtt.

Mitől függ a Casco biztosítás díja?

A Casco biztosítás kiválasztásánál fontos, hogy milyen biztosítót választunk. A biztosítónak érdemes ismertnek lennie, és jó, ha könnyen elérhető. Casco biztosítást az autó vásárlása után bármikor köthetünk, biztosítóváltás azonban csak évfordulókor lehetséges, mint a többi biztosításnál. Casco biztosítás online is köthető, új autó esetén akár szemlézés nélkül is, de vannak olyan biztosítók, amik a használt autó szemlézését is elvégzik online. A Casco nem olcsó biztosításfajta, kötés előtt tájékozódhatunk a lehetőségeinkről, és kiválaszthatjuk az árban és szolgáltatásban nekünk legmegfelelőbbet.

A Casco biztosítás díja három dologtól függ. Az általunk vásárolt gépjármű értékétől, az önrészesedés nagyságától és a fizetési módtól illetve a fizetés gyakoriságától. A Casco biztosítás díja annál magasabb, minél drágább autót vásárolunk. Ez minden biztosítási terméknél így van, gondoljunk csak az ingatlanbiztosításra. Minél nagyobb biztosítási összegre kötjük a biztosításunkat, akár a lakásunk, akár a berendezési tárgyaink esetében, a díj annál magasabb lesz. A Casco biztosítás csökkenti a bennünket ért kár nagyságát, érdemes lehet tehát megkötni. Válasszunk jól, és kössük meg a Casco biztosítást, ha úgy gondoljuk.

Együttkötés – kedvezmény érhető el több biztosítás esetén

A Casco biztosítás díjára adhatnak kedvezményt, ha ugyanannál a biztosítónál kötjük meg a kötelező és Casco biztosítás is. Ez az úgynevezett együttkötés. Kedvezmény persze nemcsak ennél a két biztosításnál kapható, kedvezményes lehet például lakásbiztosítással vagy akár egy bankszámlával is az együttkötés. A Casco biztosítás megkötése előtt fontos erről tájékozódni. Jelentős kedvezmény is elérhető ugyanis egy együttkötéssel.

A fizetési gyakoriságról – röviden

A Casco biztosítás fizetési gyakorisága befolyásolja a havidíjat. A fizetési gyakoriság három féle lehet. Lehet fizetni havonta, negyedévente vagy évente. Minél hosszabb a választott fizetési gyakoriság időtartama, annál olcsóbb lesz a díj havonta. Ha tehát az éves gyakoriságot választjuk, jelentősen kevesebbet kell fizetni éves szinten, mint a havi díjfizetésnél. Ilyenkor azonban azzal kell számolni, hogy a díjat egy összegben kell kifizetni, ami megterhelheti a családi kasszát. Érdemes mérlegelni, és ha nem okoz megoldhatatlan nehézséget az éves díj kifizetése, érdemes azt választani.

A kárbejelentés baleset után

Amikor baleset ér bennünket, a kárt be kell jelenteni a biztosítónak. Személyi sérülés esetén értesíteni kell a rendőrséget, és ha szükséges, akkor a mentőket is. Ha nincs személyi sérülés, csak az autók rongálódtak meg, ki kell tölteni a kárbejelentő lapot. A kárbejelentő lap kitöltése egyszerű, felfokozott érzelmi állapotban azonban könnyű hibázni. Amire a kárbejelentő kitöltésekor fokozottan figyelni kell, az az adatok helyessége. Abban az esetben, ha személyi sérülés nem történik a balesetben, de anyagi kár keletkezik, ki kell töltenünk a kárbejelentő lapot. A kárbejelentő kitöltése előtt győződjünk meg arról, hogy a sérült autók nem okozhatnak-e további balesetet. Kerüljük el a további ütközéseket. A bejelentőt hiánytalanul kell kitöltenünk, pontos adatokkal. Írjuk fel a tanúk adatait is. És ami nagyon fontos: mindkét félnek alá kell írnia a kárbejelentőt.

De hogyan jelentsük be, ha kár ért bennünket? Fotókkal és leírással rögzíteni kell a baleset helyszínét, a baleset lefolyását, és ha voltak tanúk, azok adatait fel kell jegyezni, hogy később elérhetőek legyenek. A baleseti kárbejelentő nyomtatványra rögzítsük a balesetben érintett személyek adatait, a balesetet szenvedett gépjárművek adatait, és a kötelező biztosítást nyújtó biztosítójuk nevét, valamint le kell írni, hogy történt a baleset, és le is kell rajzolni azt. A bejelentőt a balesetet követően a helyszínen kell kitölteni, közvetlenül a baleset után. Az indigós kék-sárga nyomtatványt tollal kell kitölteni úgy, hogy a másolaton is minden olvasható legyen. Ha két autó vett részt a balesetben egy kárbejelentőt kell kitölteni. Három autó esetén még egyre szükség lesz, mivel egy nyomtatványon csak két autó adatai rögzíthetők. A balesetben vétlen autós kárigényét annál a biztosítónál kell majd bejelenteni, amelynél a kárt okozó gépjármű kötelező biztosítását megkötötték. A kárt okozó autós nem jogosult kártérítésre. Őt a Casco biztosítása kármentesítheti. A baleseti kárbejelentő az Európai Unióban egységes nyomtatvány, így külföldön is használható. Amennyiben Magyarországon külföldi autóval ütközünk, ez a nyomtatvány akkor is jó lesz, csak kettőt kell kitölteni belőle, mindenkinek a saját nyelvén. Ebben az esetben mindkét kárbejelentő alá kell írnunk.

A szemtanúknak is van szerepe a kárbejelentés menetében. Azért, hogy vitás esetben ne csak a két autós véleményére támaszkodhassanak a biztosítók, szükség lehet tanúkra. Tanú lehet az autóban utazó személy is. A tanú vagy tanúk adatait és elérhetőségét is fel kell írni a kárbejelentőre. A kárbejelentő minden pontját ki kell tölteni. Ha néhány pont üresen marad, az a későbbiekben problémát okozhat. A kárbejelentő kitöltése csupán néhány percig tart. Kár esetén töltsük ki a kárbejelentőt. Legyünk alaposak, és töltsünk ki minden mezőt.

casco biztosítás

Hogyan található meg a legkedvezőbb Casco biztosítás?

A Casco biztosítás kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott konstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető biztosítások adatait. Az igénylő láthatja a költségeket, így könnyen kiválasztható a legideálisabb konstrukció. A Casco biztosítás kalkulátor használata minden szerződéskötés előtt javasolt. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a biztosításokat. Hanem azért is, mert az ügyfelek többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb biztosítást válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott szolgáltatás mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak. A legjobb konstrukció a Casco biztosítás kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Az összehasonlítás egy komplex folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy professzionális program a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el a Casco biztosítás kalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk megkeresni a legjobb biztosítást. Használjuk a Casco biztosítás kalkulátort!

Biztosítások online

Online is intézhetjük az ügyeinket. A biztosítások világában is egyre elterjedtebbek az online megoldások. Miért online? Mert egyszerű, gyors és kényelmes. Nincs utazás, nincs sorban állás, nem telik feleslegesen az idő, sőt, gyakran munkaidőn kívül is intézhetőek az ügyek. Ez egy modern világ modern megoldása. Biztosítás online. És nem csak az online biztosítás szerződés megkötésére kell gondolni. Bármilyen ügyet lehet online intézni. A kárt is be lehet online jelenteni. A havidíjat is be lehet fizetni online. Tanácsadóra van szükség? Azt is találhatunk online. És azt se felejtsük el, hogy az online szerződéskötésért kedvezmény járhat, aminek a mértéke akár nagyon nagy is lehet. Az online megoldások népszerűek. A közkedveltség oka az egyszerűség mellett a kedvezmény és a gyorsaság. És persze a kényelem. Ha biztosítást szeretnénk, azt már online is megköthetjük.

A kiválasztástól a szerződéskötésig mindent intézhetünk az interneten. Kényelmesen. És gyorsan. Egy telefonnal. Használjuk az internetet arra, amire való. Arra, hogy megtaláljuk és megkössük a legkedvezőbb biztosítást. Az online biztosításkötés nagy előnye, hogy a biztosító weboldalán minden információ a rendelkezésre áll a megfelelő termék kiválasztásához. Ha pedig kérdés merülne fel, online is lehet kérdezni, de a kevésbé modern megoldásokat kedvelők akár telefonálhatnak is.

A díjfizetés módjai – a sárga csekk

A Casco biztosítás díját havonta is lehet fizetni. Az előre meghatározott havidíjat több módon is ki tudja egyenlíteni a biztosított. Lehetőség van arra, hogy havonta csekken kerüljön befizetésre a díj. Ez nem a legkényelmesebb megoldás, és sorban állással is jár, valamint előfordulhat az is, hogy valaki megfeledkezik a fizetési határidőről. Csekket már applikáció segítségével is be lehet fizetni, de ilyenkor is figyelni kell a fizetési határidőre. A csekkes befizetést annak érdemes választania, aki a jövedelmét készpénzben kapja. Bár nem ez a legjobb megoldás, de kis odafigyeléssel ez is jó lehet a díjak befizetéséhez.

A díjfizetés módjai – bankkártyával online vagy az ügyfélszolgálaton

A bankkártyás fizetés a csekkes fizetés modern alternatívája. A biztosító weboldalán vagy az irodáiban is be lehet fizetni bankkártyával az aktuális havidíjat. A bankkártyás fizetés, bár nem a legjobb megoldás, hiszen havonta kell intézni az ügyeket, mégis jobbnak tűnik a csekkes fizetésnél. A sorban állás elkerülhető az online befizetéssel, és az is fontos, hogy nem lesz szükség készpénzre a díjfizetéshez. bankkártyája már szinte mindenkinek van.

A díjfizetés módjai – állandó átutalási megbízás

Ha valaki kényelmesebb megoldást választana, olyat ahol a díjak mindig biztosan időre beérkeznek a biztosítójához, az választhatja az állandó átutalási megbízást. Az állandó átutalási megbízást csak egyszer kell beállítani, és ezt a beállítást akár a netbankon vagy telefonos applikáció segítségével is meg lehet tenni. Ebben az esetben a beállított utalási nap miatt nem fordulhat elő késedelmes befizetés. Csak azt kell biztosítani, hogy elegendő fedezet legyen a folyószámlán. Az állandó átutalási megbízás biztonságos és kényelmes, ráadásul a határidőt is az utaló állíthatja be. Így megadhat egy olyan időpontot, amikor a havi fizetése már biztosan megérkezik a bankszámlájára. Erre a fizetési módra gyakran adnak kedvezményt a biztosítótársaságok.

A díjfizetés módjai – csoportos beszedési megbízás

Szintén jó és kényelmes megoldás a csoportos beszedési megbízás. Ilyenkor még az összeget sem szükséges megadni, hiszen a biztosító mindig a szükséges összeget hívja le a számláról. Ez a legegyszerűbb megoldás. A legegyszerűbb és a leggyorsabban megadható megbízás. A biztosító azonosító számának megadásával könnyen megadható a csoportos beszedési megbízás. Lehetőség van arra is, hogy a megbízáshoz egy felső összeghatárt állítson be a bankszámla tulajdonosa. Így a biztosító még véletlenül sem emelhet le magasabb összeget a számláról a vártnál. Erre a fizetési módra is gyakran adnak kedvezményt a biztosítótársaságok.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

Személyesen, és telefonon/online egyaránt intézhető a szerződéskötés. Tudni kell, hogy használt gépjárműnél a biztosító helyszíni szemlét ír elő, azaz egy szakértővel megvizsgáltatja a járművet. Új autónál erre nincs szükség.

A casco biztosításoknál az önrész azt az összeget jelenti, amelyet nekünk, tulajdonosnak kell állnunk egy káreseménynél, a kár többi részét a biztosító fizeti ki. Az önrész mértéke eltérő, általában a gépjármű értékétől és típusától függ.

A casco biztosítás díja sok mindentől függ, legfőképpen a gépjármű értékétől és az önrész nagyságától, de a választott fizetési mód is számíthat a havi költségeket tekintve.

Évente egy alkalommal van lehetőség másik biztosítót választani, vagy felmondani, és legalább 30 nappal a szerződés lejárta előtt be kell adni az erre vonatkozó kérelmet. A gépjármű eladásánál az időpontot nem szükséges figyelembe venni, de az adás-vételi szerződés másolatát is el kell küldeni a biztosítónak. Emellett, a biztosítás szüneteltethető, vagy megszüntethető, ha az autót kivonják a forgalomból. Fontos, hogy a szerződés a szabályokat betartva legyen lemondva, s nem nemfizetés miatt szűnjön meg, mert az utóbbi esetben a biztosítónak joga van behajtani a teljes összeget.

A biztosított eldöntheti, hogy havonta, negyedévente vagy évente fizeti ki a Casco biztosítás díját. Ezt jelenti a fizetési gyakoriság.

Igen. Nincs akadálya az online szerződéskötésnek.

A Casco biztosítás díját csekken, bankkártyával, rendszeres átutalással vagy csoportos beszedési megbízással lehet kifizetni. Érdemes az elektronikus fizetési módokat választani, mert ezek a legtöbb esetben csökkentik a havidíj összegét.

Az együttkötés két vagy több biztosítás megkötését jelenti egy biztosítótársaságnál. Érdemes együtt kötni biztosítást, hiszen ez szinte minden esetben díjkedvezménnyel jár.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával