fbpx

Erste bank személyi kölcsön és lakáshitel

ERSTE

Babaváró hitel

THM0,48% ; 9,21%
Futamidő60 - 240 hó
Hitelösszeg2.500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
ERSTE

Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel - 5 éves kamatperiódussal

THM6,83% - 8,45%
Futamidő60 - 360 hó
Hitelösszeg4.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
ERSTE

Szabad felhasználású jelzáloghitel - 5 éves kamatperiódussal

THM8,00% - 9,51%
Futamidő60 - 240 hó
Hitelösszeg4.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Most Személyi Kölcsön az Erstétől

Az Erste Most Személyi kölcsön legfőbb paraméterei a következők:

Nincs szükség ingatlanfedezetre

Az Erste által nyújtott személyi kölcsönnek számos előnye akad:

Rugalmas futamidő

A személyi kölcsön futamideje rugalmasan választható, 36-96 hónap közötti időszak lehet. A bank közlése szerint a teljes hiteldíj mutató, azaz a THM értéke: 12,05-21,30 százalék. A kölcsönösszeg: 500.000 és 10.000.000 forint közötti. A folyósítási költség 1 százalék.

A személyi kölcsön igénylésének feltételei

Az adósra, vagy adóstársra vonatkozóan:

Az adós és adóstárs:

A munkaviszonnyal kapcsolatban:

A leírt fenti feltételek nyugdíjas igénylőre csak abban az esetben vonatkoznak, ha az ügyfél a nyugdíj mellett dolgozik, és az abból származó jövedelem figyelembevételét is kéri a hitelminősítés során.

Ugyanakkor a mellékállásból származó jövedelem is figyelembe vehető a hitelbírálatnál, ennek feltétele, hogy a mellékállásra is teljesülnek a fent leírt pontok.

A következő dokumentumokra van szükség az igényléshez

Érvényes személyazonosító okmány

Magyar állampolgár esetén: magyar hatóság által kiállított érvényes személyazonosító okirat, mely lehet:

Európai Uniós, vagy norvég, svájci, izlandi, lichtensteini és izraeli állampolgárok esetén:

Munkáltatói igazolás

Nyugdíjas igénylő esetén

Az 55 évnél fiatalabb rokkantnyugdíjas igénylő esetén a végleges rokkantságot megállapító határozat is kell, méghozzá olyan dokumentum, amely tartalmazza a nyugdíjas törzsszámot.

Személyi kölcsön az Erstétől: Most, Most Extra, Most Hűség

A Most Személyi Kölcsön 500.000 és 10.000.000 forint között vehető igénybe a banknál. Az Erste Most Extra Személyi Kölcsön esetében legalább 300.000 forintos, igazolt havi nettó jövedelemmel kell rendelkezni, ebben a konstrukcióban 1.500.000 és 10.000.000 forint közötti kölcsönösszeg igényelhető.

A Most Hűség Kölcsön elnevezésű terméket azok az Erste Bankos ügyfelek kaphatják meg, akiket a pénzintézet előminősítése jogosultnak minősített. A Most Hűség Kölcsön termékről tudni érdemes, hogy a szerződéskötés elektronikus úton, Erste NetBankon / George Weben keresztül is történhet.

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel az Erstétől

Minősített fogyasztóbarát lakáshitel az Erstétől

Ebben a konstrukcióban kiszámítható törlesztőrészlet, méghozzá hosszútávon. választható, hogy 5, 10, vagy 15 évig nem kell tartani a törlesztő változásától.

A hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított legfeljebb 15 munkanap. Az előtörlesztési díj kedvezményes, csak az előtörlesztett összeg 1 százalékát teszi ki. Ráadásul a lakástakarékpénztári megtakarításból díjmentesen lehet elő-, vagy végtörleszteni. A tulajdoni lap, és a térképmásolat esetleges díját az Erste Bank elengedi. A hitel kamatperiódusának hossza díjmentesen változtatható a kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal történő bejelentés esetén.

A bank bizonyos feltételek teljesülése mellett visszatéríti az értékbecslés díját, valamint a közjegyzői okiratba foglalás díját.

A törlesztés annuitásos, kedvező kamatokkal. A folyósítási határidő a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanapot tesz ki.

Folyósítási jutalék: a hitelösszeg 0,15%-a, de legfeljebb 100 ezer Ft, amelyet az Erste Bank akció keretében 0 Ft-ban állapít meg.

A folyósítási jutalék és a folyósítással összefüggő pénzforgalmi szolgáltatás díja együttesen nem lehet több, mint a folyósított összeg 0,75 százaléka, de maximum 150.000 Ft. Az Erste Bank a földhivatali ügyintézést biztosítja.

Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott lakáshitele

A kölcsönre azok jogosultak, akik megfelelnek a két vagy három gyermek után igényelhető Családi Otthonteremtési Kedvezmény és/vagy Megelőlegezett Családi Otthonteremtési Kedvezmény jogosultsági feltételeinek és a hitelcél megvalósulásához igénybe veszik azt. A hitelkonstrukció tehát önállóan nem igényelhető.

Támogatott lakáscélú hitelt két, vagy több gyermeket nevelő házastársak, élettársak, illetve egyedülállók, valamint gyermeket vállaló fiatal házaspárok igényelhetik. Utóbbi esetben csak akkor igényelhető e konstrukció, ha a házaspár legalább egyik tagja a kérelem beadásának pillanatában még nem töltötte be a 40. életévét.

A hitel célja a következő lehet:

Erste szabad felhasználású jelzáloghitel

Az Erste Bank kétféle szabad felhasználású jelzáloghitelt ajánl azoknak, akik hosszú távra terveznek kölcsönt felvenni, illetve kiszámítható, változatlan törlesztőrészletű konstrukcióban gondolkodnak.

Rövid kamatperiódusú hitel:

Hosszú kamatperiódusú hitel:

Piaci kamatozású lakáshitel

Ennek a hitelnek több típusa is elérhető, kedvezményes és gyorsan elérhető konstrukcióról van szó. A kölcsön felhasználási lehetőségei ráadásul sokrétűek.

A következő hitelcélok jöhetnek szóba:

Mekkora összeg vehető igénybe?

Maximum 100.000.000 forint

Szükséges jövedelmet igazolni

A hitelhez nem elég az ingatlanfedezet, megfelelő jövedelmet is kell igazolni az igényléshez. Egy hiteligénylő esetén legalább nettó 100 000 forintos jövedelem igazolása szükséges, több igénylő esetén együttesen legalább 160 000 forintnak kell lennie ennek az összegnek.

Babaváró hitel

Az igénylő akkor jogosult rá, ha a vonatkozó kormányrendelet jogosultsági feltételeinek megfelel, és emellett a bank a hitelezési szabályai szerint hitelképesnek minősíti. A kölcsön kamata a kamattámogatási időszak alatt: ÁKK 130% + 2%. Az ügyfél által fizetendő kamat mértéke kamattámogatási időszak alatt: 0%. A kölcsön kamata a kamattámogatási időszakot követően: ÁKK 130% + 5%. A konstrukció állami kezességvállalással rendelkezik. A kezességvállalási díj a fennálló tartozás 0,5%-a, amelyet az adós a havi törlesztőrészlettel együtt fizet meg.

Így kaphatod meg a hitelt

Erste bank személyi kölcsön és lakáshitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Erste bank személyi kölcsön és lakáshitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Erste bank személyi kölcsön és lakáshitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Erste bank személyi kölcsön és lakáshitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kölcsön felvehető összegét több tényező is befolyásolja, de a hitel nem lehet több 50 000 000 forintnál. Illetve: a kölcsön összege nem lehet több mint a fedezetül felajánlott lakóingatlan, vagy lakóingatlanok értékbecslő által megállapított forgalmi értékének 70 százaléka, illetve a hitelbiztosítéki értékének 100 százaléka.

A hitelt olyan nagykorú ügyfelek, akik a bank minősítése alapján elfogadható jövedelemmel rendelkeznek. Emellett megfelelnek az Erste adósminősítési és hitelbírálati feltételeinek. Az igénylő nem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján.

Új, vagy használt lakás vásárlásánál, illetve új lakás építésénél a minimálisan felvehető összeg 4.000.000 forint, a maximum pedig két gyermek esetén 10.000.000 forint, három vagy több gyermek esetén 15.000.000 forint.

Tanya, birtokközpont, vagy preferált kistelepülés területén lévő lakás bővítésénél és/vagy korszerűsítésénél legalább 4.000.000 forintban kell gondolkodnunk. Legfeljebb pedig két gyermek esetén 5.000.000 forintot, három vagy több gyermek esetén 7.500.000 forintot igényelhetünk.

Igen, módosítható. Méghozzá az 5 és 10 éves kamatperiódusú lakáscélú hitelek esetén. A kamatperiódus hossza díjmentesen változtatható, ha az ügyfél előzetesen, a kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal bejelenti változtatási szándékát.

A szolgáltatás azt jelenti, hogy az Erste Bank mobilbankárai – ahogy a nevük is mutatja – mobilisak, naprakészek és rugalmasak. A pénzintézet szolgátatásait értékesítő bankárok készek az ügyfelek igényeihez alkalmazkodva, a számukra legmegfelelőbb helyen és időpontban végezni feladatukat. Legyen az tanácsadói, vagy értékesítői munka. A mobilbankárok az az ügyfél munkahelyén, otthonában, vagy akár egy kávézóban is rendlkezésre állnak. Aki nem kíván részletes személyes pénzügyi tanácsadáson résztvenni, annak van más lehetősége is. Az Erste a konzultáció mellett/helyett igény szerint lehetőséget kínál arra, hogy előzetes telefonos egyeztetést követően, minimális néhány perces találkozóval is elérhetőek legyenek pénzügyi szolgáltatásai.

Igen, lehet. A minősített fogyasztóbarát személyi hitel felhasználható e célra is. Ebben az esetben a bank a levont költség után a hitelkiváltáshoz benyújtott igazoláson megjelölt számlaszámra utalja az igazoláson megjelölt összeget és a fennmaradó összeget zárolja a hitelkiváltás igazolásáig.

Az Erste minősített fogyasztóbarát személyi hitelnél a kölcsönösszeg 1 500 000 és 10 000 000 forint között lehet. A hitel 48 hónaptól vehető igénybe, 6 havi lépésközzel, maximum 84 hónapig.

A kamatból és a tőkéből álló törlesztőrészlet megfizetése beszedéssel történik az ügyfél Erste Banknál vezetett lakossági forint bankszámlájáról. Ezen kívül átutalással (belföldön forintban), vagy idegen banki számláról történő csoportos beszedéssel is törleszthető a személyi kölcsön. Van lehetőség törlesztőnapot választani, amely az adott hónap 5-e, 10-e, vagy 15-e lehet.

A személyi kölcsön megfizetése a futamidő alatt egyenletes, annuitásos törlesztéssel történik, azaz a havi egyenlő összegű törlesztő részletben növekvő havi tőke, valamint csökkenő havi kamat tartalommal.

A bank a pozitív hitelminősítést és a szerződéskötést követően egy összegben folyósítja a személyi kölcsönt az igénylő Erste Banknál vagy Magyarországon működő más pénzintézetnél vezetett lakossági forint bankszámlájára.

A személyi kölcsön bárki számára elérhető, az kell, hozzá, hogy az igénylő a bank által meghatározott hitelezési feltételeknek megfeleljen, illetve a bank hitelbírálata során hitelképesnek minősüljön.

A Most Személyi Kölcsön

Igényelhető kölcsönösszeg: 500.000 Ft – 10.000.000 Ft
Futamidő: 36 – 96 hó

Most Extra Személyi Kölcsön

Igényelhető kölcsönösszeg: 1.500.000 Ft – 10.000.000 Ft
Futamidő: 36 – 96 hó

Alapvető információk

 • tetszőleges célra felhasználható
 • kezes nélkül igényelhető, gyors igénylési folyamat
 • törlesztőrészlet a futamidő végéig fix

 

Az adós és adóstárs:

 • betöltötte a 23. életévét;
 • rendelkezik állandó (bejelentett) lakóhellyel;
 • rendelkezik otthoni (az igénylő nevére vagy a bejelentett állandó, esetleg a bejelentett ideiglenes/tartózkodási lakcímére szóló) vezetékes telefonnal vagy mobiltelefonnal (előfizetéses, kártyás vagy munkáltató által biztosított), amelyen elérhető;
 • nyugdíjjal vagy munkából származó rendszeres önálló jövedelemmel rendelkezik, melynek nettó összege az adós esetén:
 • Most Személyi Kölcsön és Most Hűség Kölcsön esetén: 120 000 Ft-nál nem kevesebb,
 • Most Extra Személyi Kölcsön esetén 300 000 Ft-nál nem kevesebb;
 • legalább 3 hónapja valamely magyarországi banknál vezetett lakossági forgalmazói vagy elfogadható jogcímmel (közleménnyel) érkező munkabér- vagy nyugdíjjóváírást tartalmazó bankszámlával rendelkezik;
 • nem szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR, korábban BAR) negatív listáján;
 • munkahelye nem áll felszámolás, végelszámolás, végrehajtás vagy csődeljárás alatt.

Munkaviszonnyal kapcsolatban előírt feltételek:

 • az adós (és társas igénylés esetén az adóstárs) jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapja folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik (kivéve: nyugdíjasok);
 • egyéni vállalkozó esetén minimum 1 éves vállalkozói viszonnyal és 1 teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkezni;
 • külföldi munkavállalásból származó jövedelem nem fogadható el;
 • jelenleg az igénylő nincs táppénzen.
 • Lakásvásárlásra, azaz használt, valamint új építésű lakó- vagy üdülőingatlan megvásárlásának finanszírozására.
 • Telekvásárlásra, azaz lakó vagy üdülőtelek megvásárlásának finanszírozására.
 • Lakásépítésre, azaz lakó- és üdülőingatlan építésének finanszírozására. Építési körbe tartozik a saját kivitelezésben, illetve a megbízás alapján (vállalkozói generál kivitelezés) történő lakásépítés is. Építési célnak minősül továbbá az emeletráépítés, tetőtér-beépítés, valamint a bővítés abban az esetben, ha a lakószobák száma legalább eggyel nő.
 • Hitelkiváltás: fennálló lakáscélú hitel kiváltása.
 • Lakásfelújításra: azaz lakó- és üdülőingatlan egészére vagy annak egy részére kiterjedő felújításnak, általános javítási munkálatainak finanszírozására. Ezen tevékenységek lehetnek építési vagy szakhatósági engedélyhez, vagy azokhoz nem kötött munkálatok.
 • Lakáskorszerűsítésre: azaz meglévő lakóépület komfortfokozatának növelése céljából elvégzendő munkálatokra (víz-, csatorna-, elektromos-, gázközmű bevezetése, vagy belső hálózatának kiépítése; fürdőszoba létesítése olyan lakásban, ahol még ilyen helyiség nincs; központosított fűtés kialakítása vagy cseréje, beleértve a megújítható energiaforrások alkalmazását is; az épület szigetelése, beleértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat; a külső nyílászárók energiatakarékos nyílászárókra való cseréje, tető cseréje, felújítása, szigetelése).

Hiteligénylés minimum követelményi:

 • 18 életévet betöltött személy
 • KHR negatív adóslistán szereplő személy nem igényelheti
 • házastárs vagy adóstársa van a hiteligénylőnek, akkor kötelezően be kell vonni az ügyletbe

A felvehető hitelösszeg függ a háztartás jövedelmétől, valamint a felajánlott ingatlan értékétől. A hitelösszeg nem lehet több 100 millió forintnál, illetve az értékbecslő által megállapított forgalmi érték 80%-nál vagy a hitelbiztosítéki érték 100%-nál.
Nem haladhatja meg a vételár 100%-át.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt 2022-ben?

2022.05.24.

Lakáshitelt 2022-ben felvenni sokkal nagyobb kihívás lesz, mint a korábbi években, és nem csak a kamatok emelkedése miatt.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom