fbpx

Vállalkozói folyószámlahitel ajánlatok 2022

OTP

OTP Ritmus Folyószámlahitel

Kedvező díjak és kamatok

Kamat1 havi BUBOR + 2%
Futamidőmax. 12 hó
Hitelösszeg101.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

Vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámlahitelt érdemes igényelni. Előre nem tervezhető és átmeneti pénzügyi gondokra nyújthat megoldást. Vállalkozói folyószámlahitellel lehetővé válik a pénzügyileg nehéz helyzetek áthidalása, és ha adódik egy üzleti lehetőség, ahhoz is rendelkezésre állhat forrásként. A vállalkozói folyószámlahitel szabadon használható, bármikor elkölthető, a vállalkozás helyzetétől vagy a gazdasági helyzet függvényében. A szabad felhasználhatóság nagy szabadságot ad a pénzügyi döntések meghozásakor.

A vállalkozói folyószámlahitel kerete

A vállalkozói folyószámlahitel keretösszegét akkor veszi igénybe a vállalkozás, amikor akarja. A felhasználása nem kötelező. Egy nem várt helyzet kialakulásakor már nem kell hitelt igényelni, hiszen az már rendelkezésre áll. Így azonnal lereagálhatóak a gazdasági változások. A törlesztés pedig automatikus. A vállalkozói bankszámlára érkező jóváírás azonnal csökkenti a hitel nagyságát. Ez praktikus megoldás, mert az igénybe vett hitelkeret a beérkező számlákból kerül visszafizetésre. A törlesztett hitelösszeg a futamidő alatt újra felhasználható, újra el lehet költeni a vállalkozás érdekeinek megfelelően.

A hitel díjai

Ez a rulírozó hitel lehetővé teszi, hogy a keretösszeg korlátozás nélküli számban felhasználható legyen. Kamatot a felhasznált hitel után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni. A hitel kamata mellett más díjakkal is számolni kell. Rendelkezésre állásért díjat kell fizetni, és a hitelbírálatnak is lehet költsége.

A folyószámlahitel költségei a kamatból és a rendelkezésre állási díjból tevődnek össze, és ezért akár két évig felhasználható hitelkeretet kaphat a vállalkozás. A felhasználáskor nem lesz szükség hitelbírálatra, hiszen az már megtörtént. A hitelkeret pedig visszafizetés után újra felhasználható. Elvitathatatlan előnyök ezek.

Hogyan igényelhető a vállalkozói folyószámlahitel?

A vállalkozói folyószámlahitel igénylésékor vállalkozói bankszámlával kell rendelkezni. A hitelkeret ehhez a bankszámlához fog tartozni. A bank egy hitelbírálat után határozza meg a hitelkeret nagyságát, és azt a későbbiekben mindkét irányba módosíthatja. A vállalkozói folyószámlahitel-szerződést többnyire két évre kötik meg a pénzintézetek. A szerződés lejárta után kérhető a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege lehet alacsonyabb, de magasabb is előzőnél. Bevett gyakorlat pénzintézeteknél, hogy anélkül is felajánlják a hitelkeret emelését, hogy azt a vállalkozás kérné.

Bankkártya a vállalkozói folyószámlahitelhez

A vállalkozói folyószámlakeretünk elkölthető bankkártyával is. Amennyiben a vállalkozói folyószámlához tartozik bankkártya, semmi akadálya annak, hogy a hitelkeretet bankkártyás fizetéssel vegyük igénybe. A folyószámlahitelt nem kell készpénzben felvenni ahhoz, hogy az elkölthető legyen.

Mit kér a bank vállalkozói folyószámlahitel igényléskor?

Az igényléséhez két éves pénzügyi múltra lesz szükség. (ez bankonként eltérő lehet) Előfordulhat, hogy tulajdonosi kézfizető kezességvállalásra is szükség lesz. Ebben az esetben már nem csak a cég, de a vállalkozás tulajdonosa is felelős a kölcsön visszafizetéséért. A bankok ingatlanfedezetet is kérhetnek. Ez a hitelösszeg nagyságától is függ, és akkor is gyakori, ha a vállalkozásnak még nincs egy lezárt üzleti éve.

Egyszerűen igényelhető

Jóval egyszerűbb az igénylése, mint a többi vállalkozói hitelé. A pénzintézet a vállalkozói folyószámla megnyitásához kért dokumentumokkal már rendelkezik, ráadásul a számlamúltat is fegyelembe veheti. A pénzintézet ismeri a pénzügyi szokásokat, a lehetőségeket, és rendelkezik a szükséges dokumentumokkal, ezért a hiteligénylés elbírálása gyorsan és egyszerűen történik.

vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámlahitel visszafizetése

A vállalkozói folyószámlahitel visszafizetése nem a hónap egy adott napjához kötött, a visszafizetés folyamatos. A vállalkozói bankszámlára érkező jóváírásokkal a pénzintézet automatikusan csökkenti a fennálló tartozást. A bankszámla egyenlege mindig a cég valós pénzügyi helyzetét mutatja meg. A havonta azonban a felhasznált hitelösszeg után kamatot kell fizetni.

A vállalkozás pénzforgalmi számlájához tartozik. Ha a vállalkozás saját forrásai kimerülnek, a hitelösszeg azonnal rendelkezésre áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető pénzintézet feltünteti a valós egyenleget, és elérhető egyenleget is. Az elérhető összeg a valós egyenleg és a folyószámlahitel összeadásával jön ki. Egy átmeneti pénzzavar könnyedén áthidalható, ha a cég rendelkezik folyószámlahitellel.

A folyószámlahitel használatakor a vállalkozás bankszámlájának terhére veszünk igénybe egy kölcsönt. Ha nincs pénz a bankszámlán, a folyószámlahitellel az előre meghatározott keretösszeg tovább költhető, akár a szerződés lejártáig. A folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján a teljes összeg visszafizetése esedékessé válik.

Vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználásra

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, az bármire, bármikor, bárhol elkölthető. Ezzel szabad kezet kap a vállalkozás a felhasználásra. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használunk fel belőle, és az is, hogy mire költi el azt a cég. És a pénzintézet mindössze a felhasznált hitelösszeg után számít fel kamatot.

Vállalkozói folyószámlahitel vagy vállalkozói hitel?

A vállalkozói folyószámlahitel igénylése kedvező döntés lehet egy vállalkozás számára. Nem lesz mindegy azonban, hogy mire használja fel a vállalkozás a folyószámlahitelt. Elképzelhető ugyanis, hogy egy beruházáshoz, vagy egy más, de nagyobb összegű kiadáshoz kedvezőbb kondíciókkal juthat kölcsönhöz a vállalkozás. Érdemes tájékozódni, és megfontolni egy nagyobb kölcsönösszegnél más típusú vállalkozói hitel igénybevételét.

Így kaphatod meg a hitelt

Vállalkozói folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Vállalkozói folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Vállalkozói folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Vállalkozói folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, és csak egyszer kell igényelni. Utána már csak használni kell.

Vállalkozói folyószámla igénylése előtt fontos, hogy tájékozódjunk az elérhető államilag díjtámogatott folyószámlahitel konstrukciókról. A díjtámogatás miatt ezek a hitelek kedvezőbbek. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel 2022 áprilisában még elérhető.

A vállalkozói folyószámlahitel költsége a rendelkezésre állási díjból, a hitelbírálati díjból és a kamatokból áll össze. Kamatot csak a felhasznált keretösszeg után kell fizetni.

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású. Szabadon, bármire elkölthető.

Igen. A bank már bekérte a dokumentumokat a vállalkozói bankszámla megnyitásához, és ismeri a számlatörténetünket is, ezért a vállalkozói folyószámlahitel gyorsan és egyszerűen igényelhető.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt a Raiffeisen Banknál?

Lakáshitel a Raiffeisen Banktól? Természetesen igényelhetsz, ám fel kell készülnöd arra, hogy számos feltételt kell teljesítened!

Tovább olvasom
Dokumentumok, amikre szükséged lesz hitelfelvétel során

Szükséged lesz a hitelfelvételhez különféle dokumentumokra, nem elég csupán a szándék – az alábbiakból megtudhatod, melyekre.

Tovább olvasom
Miért célszerű önálló lakásbiztosítást is kötni a társasházi biztosítás mellé?

Önálló lakásbiztosítást is kötni egy társasházi lakásra nem rossz ötlet, hiszen számtalan előnye van – az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom
Online vagy személyes hitelfelvétel: melyiket válasszuk?

Az online vagy személyes hitelfelvétel választásának kérdése egyszerű, hiszen az internetet használva kényelmesen juthatunk kölcsönhöz, ám az éremnek két oldala van.

Tovább olvasom