Vállalkozói folyószámlahitel ajánlatok 2023

OTP

OTP LendületPlusz Folyószámlahitel

Kiegyensúlyozott gazdálkodást biztosít

Kamat1 havi BUBOR + 4%
Futamidő12 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

OTP

OTP Ritmus Folyószámlahitel

Szabadon felhasználható, rugalmas konstrukció

Kamat1 havi BUBOR + 2%
Futamidő12 hó
Hitelösszeg101.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

Vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámlahitelt érdemes igényelni. Előre nem tervezhető és átmeneti pénzügyi gondokra nyújthat megoldást. Vállalkozói folyószámlahitellel lehetővé válik a pénzügyileg nehéz helyzetek áthidalása, és ha adódik egy üzleti lehetőség, ahhoz is rendelkezésre állhat forrásként. A vállalkozói folyószámlahitel szabadon használható, bármikor elkölthető, a vállalkozás helyzetétől vagy a gazdasági helyzet függvényében. A szabad felhasználhatóság nagy szabadságot ad a pénzügyi döntések meghozásakor.

A vállalkozói folyószámlahitel kerete

A vállalkozói folyószámlahitel keretösszegét akkor veszi igénybe a vállalkozás, amikor akarja. A felhasználása nem kötelező. Egy nem várt helyzet kialakulásakor már nem kell hitelt igényelni, hiszen az már rendelkezésre áll. Így azonnal lereagálhatóak a gazdasági változások. A törlesztés pedig automatikus. A vállalkozói bankszámlára érkező jóváírás azonnal csökkenti a hitel nagyságát. Ez praktikus megoldás, mert az igénybe vett hitelkeret a beérkező számlákból kerül visszafizetésre. A törlesztett hitelösszeg a futamidő alatt újra felhasználható, újra el lehet költeni a vállalkozás érdekeinek megfelelően.

A hitel díjai

Ez a rulírozó hitel lehetővé teszi, hogy a keretösszeg korlátozás nélküli számban felhasználható legyen. Kamatot a felhasznált hitel után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni. A hitel kamata mellett más díjakkal is számolni kell. Rendelkezésre állásért díjat kell fizetni, és a hitelbírálatnak is lehet költsége.

A folyószámlahitel költségei a kamatból és a rendelkezésre állási díjból tevődnek össze, és ezért akár két évig felhasználható hitelkeretet kaphat a vállalkozás. A felhasználáskor nem lesz szükség hitelbírálatra, hiszen az már megtörtént. A hitelkeret pedig visszafizetés után újra felhasználható. Elvitathatatlan előnyök ezek.

Hogyan igényelhető a vállalkozói folyószámlahitel?

A vállalkozói folyószámlahitel igénylésékor vállalkozói bankszámlával kell rendelkezni. A hitelkeret ehhez a bankszámlához fog tartozni. A bank egy hitelbírálat után határozza meg a hitelkeret nagyságát, és azt a későbbiekben mindkét irányba módosíthatja. A vállalkozói folyószámlahitel-szerződést többnyire két évre kötik meg a pénzintézetek. A szerződés lejárta után kérhető a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege lehet alacsonyabb, de magasabb is előzőnél. Bevett gyakorlat pénzintézeteknél, hogy anélkül is felajánlják a hitelkeret emelését, hogy azt a vállalkozás kérné.

Bankkártya a vállalkozói folyószámlahitelhez

A vállalkozói folyószámlakeretünk elkölthető bankkártyával is. Amennyiben a vállalkozói folyószámlához tartozik bankkártya, semmi akadálya annak, hogy a hitelkeretet bankkártyás fizetéssel vegyük igénybe. A folyószámlahitelt nem kell készpénzben felvenni ahhoz, hogy az elkölthető legyen.

Mit kér a bank vállalkozói folyószámlahitel igényléskor?

Az igényléséhez két éves pénzügyi múltra lesz szükség. (ez bankonként eltérő lehet) Előfordulhat, hogy tulajdonosi kézfizető kezességvállalásra is szükség lesz. Ebben az esetben már nem csak a cég, de a vállalkozás tulajdonosa is felelős a kölcsön visszafizetéséért. A bankok ingatlanfedezetet is kérhetnek. Ez a hitelösszeg nagyságától is függ, és akkor is gyakori, ha a vállalkozásnak még nincs egy lezárt üzleti éve.

Egyszerűen igényelhető

Jóval egyszerűbb az igénylése, mint a többi vállalkozói hitelé. A pénzintézet a vállalkozói folyószámla megnyitásához kért dokumentumokkal már rendelkezik, ráadásul a számlamúltat is fegyelembe veheti. A pénzintézet ismeri a pénzügyi szokásokat, a lehetőségeket, és rendelkezik a szükséges dokumentumokkal, ezért a hiteligénylés elbírálása gyorsan és egyszerűen történik.

vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámlahitel visszafizetése

A vállalkozói folyószámlahitel visszafizetése nem a hónap egy adott napjához kötött, a visszafizetés folyamatos. A vállalkozói bankszámlára érkező jóváírásokkal a pénzintézet automatikusan csökkenti a fennálló tartozást. A bankszámla egyenlege mindig a cég valós pénzügyi helyzetét mutatja meg. A havonta azonban a felhasznált hitelösszeg után kamatot kell fizetni.

A vállalkozás pénzforgalmi számlájához tartozik. Ha a vállalkozás saját forrásai kimerülnek, a hitelösszeg azonnal rendelkezésre áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető pénzintézet feltünteti a valós egyenleget, és elérhető egyenleget is. Az elérhető összeg a valós egyenleg és a folyószámlahitel összeadásával jön ki. Egy átmeneti pénzzavar könnyedén áthidalható, ha a cég rendelkezik folyószámlahitellel.

A folyószámlahitel használatakor a vállalkozás bankszámlájának terhére veszünk igénybe egy kölcsönt. Ha nincs pénz a bankszámlán, a folyószámlahitellel az előre meghatározott keretösszeg tovább költhető, akár a szerződés lejártáig. A folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján a teljes összeg visszafizetése esedékessé válik.

Vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználásra

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, az bármire, bármikor, bárhol elkölthető. Ezzel szabad kezet kap a vállalkozás a felhasználásra. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használunk fel belőle, és az is, hogy mire költi el azt a cég. És a pénzintézet mindössze a felhasznált hitelösszeg után számít fel kamatot.

Vállalkozói folyószámlahitel vagy vállalkozói hitel?

A vállalkozói folyószámlahitel igénylése kedvező döntés lehet egy vállalkozás számára. Nem lesz mindegy azonban, hogy mire használja fel a vállalkozás a folyószámlahitelt. Elképzelhető ugyanis, hogy egy beruházáshoz, vagy egy más, de nagyobb összegű kiadáshoz kedvezőbb kondíciókkal juthat kölcsönhöz a vállalkozás. Érdemes tájékozódni, és megfontolni egy nagyobb kölcsönösszegnél más típusú vállalkozói hitel igénybevételét.

Így kaphatod meg a hitelt

Vállalkozói folyószámlahitel ajánlatok 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Vállalkozói folyószámlahitel ajánlatok 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Vállalkozói folyószámlahitel ajánlatok 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Vállalkozói folyószámlahitel ajánlatok 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, és csak egyszer kell igényelni. Utána már csak használni kell.

Vállalkozói folyószámla igénylése előtt fontos, hogy tájékozódjunk az elérhető államilag díjtámogatott folyószámlahitel konstrukciókról. A díjtámogatás miatt ezek a hitelek kedvezőbbek. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel 2022 áprilisában még elérhető.

A vállalkozói folyószámlahitel költsége a rendelkezésre állási díjból, a hitelbírálati díjból és a kamatokból áll össze. Kamatot csak a felhasznált keretösszeg után kell fizetni.

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású. Szabadon, bármire elkölthető.

Igen. A bank már bekérte a dokumentumokat a vállalkozói bankszámla megnyitásához, és ismeri a számlatörténetünket is, ezért a vállalkozói folyószámlahitel gyorsan és egyszerűen igényelhető.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Fordulat a lakáspiacon: 9 év után először csökkentek az árak

Az Expresszkölcsön szakértői annak jártak utána, hogy milyen irányban változnak a lakásárak, és annak, hogy ez hogyan hat a vásárlókra, az eladókra és a lakástulajdonosokra. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy ne csak az ingatlant eladók és vevők, de az ingatlan tulajdonosai is tisztában legyenek azzal, hogy milyen hatással van rájuk egy lakáspiaci fordulat. Mutatjuk, mire jutottunk.

Tovább olvasom
Ne maradj le! Így juthatsz akár 280.000 Ft adó-visszatérítéshez!

Magyarországon az állam támogatja azokat, akik önkéntesen megtakarítanak. Ez az állami támogatás adó-visszatérítés formájában történik, ami akár évi 280 ezer forint is lehet. Szakértőink segítenek elkerülni, hogy lemaradj erről, hiszen akár 280 ezer forintot is ad az állam. Tippek, ötletek, határidők a cikkben.

Tovább olvasom
Értékpapírszámla nyitása: útmutató befektetőknek a magas infláció idején

Az értékpapírszámla az alapköve lehet a befektetési portfóliónknak. Akkor, amikor magas az infláció, kiemelten fontos, hogy ne csak megőrizzük a befektetéseink értéket, de infláció feletti hozamot is el kell érni. Utánajártunk, hogy mi is az az értékpapírszámla, és hogy vehetjük fel vele a harcot az inflációval szemben.

Tovább olvasom
A leggyakoribb buktatók: ezeket a hibákat kerüld el, ha lakáshitelt veszel fel!

A lakáshitel igénylés előrelátást igényel. Az Expresszkölcsön szakértői szerint vannak tipikus hibák, amiket jobb elkerülni. Egy-egy hiba nem csak kellemetlen lehet, de akár súlyos anyagi hátrány is érheti az igénylőt. A megfelelő felkészülés azonban segíthet abban, hogy a folyamat zökkenőmentesen menjen végig. Segítünk néhány tippel.

Tovább olvasom