Cetelem személyi kölcsön 2024 – Feltételei és folyósítás menete

Provident

Provident Tervező kölcsön

Igényelje új ügyfélként*

THM12,9%Kamat: 12,19%
Futamidő22 hó
Hitelösszeg450.000 Ft - 1.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100% online, számlanyitás nélkül, 10 millió Forintig

THM16,06% - 33,40%Kamat: 14,99% - 29,17%
Futamidő36 - 84 hó
Hitelösszeg800.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Cetelem

Cetelem Személyi kölcsön

A futamidő végéig fix törlesztőrészletekkel

THM14,77% - 25,29%Kamat: 13,55% - 21,70%
Futamidő24 - 96 hó
Hitelösszeg400.000 Ft - 9.900.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

Egy kölcsön, ami hozzásegíti Önt célja gyors, várakozás nélküli eléréséhez, és kedvező feltételekkel valósíthatja meg álmait: utazhat, nézhet nagy képernyős TV-n meccset a barátaival vagy újíthatja fel, szépítheti tovább otthonát, gyönyörűvé téve azt. A Cetelem személyi kölcsön a szabad felhasználásának köszönhetően széles körű lehetőséget biztosít Önnek, azonnal, egyszerűen, érthetően és átláthatóan.

Ön eldönti, mit szeretne, és a Cetelem szabad felhasználású kölcsönnel azonnal megvalósíthatja.

A Magyar Cetelem Bank évek óta áll az ügyfelek rendelkezésére, és biztosítja számukra a kölcsönhöz jutás lehetőséget. A Cetelem a magyar piacon jól ismert és kedvelt pénzintézet, nem véletlenül. Szakmailag kiválóan képzett, tapasztalt kollégák végzik itt a munkájukat. Önnek csak fel kell vennie a kapcsolatot a bankkal, és segítőkész, szakértő kollégái végigvezetik Önt hitelfelvétel folyamatán. Az online és telefonos ügyfélszolgálat naprakész információkkal segíti Önt a hét minden napján.

Miért érdemes Cetelem személyi kölcsönt választani?

Nem kell aggódnia a kamatozás miatt, hiszen az a futamidő végéig fix, és még számlát sem kell nyitnia. A hitelösszeg az Ön igényinek megfelelően választhatja meg 400 000 Ft-tól 9 900 000 Ft-ig. A futamidő rendkívül rugalmas. Ha Ön két év alatt akar törleszteni, azt is megteheti, de akár nyolc évre is szétoszthatja a részleteket. Reprezentatív példa a Cetelem honlapján található.

A Cetelem személyi kölcsönt egy stabil hátterű, professzionális pénzintézet nyújtja Önnek.

A Magyar Nemzeti Bank honlapján található kalkulátorral összehasonlíthatja a Cetelem Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelajánlat és más pénzügyi szolgáltatók által kínált hasonló termékeket.

Ki igényelhet a Cetelemnél személyi kölcsönt?

A Cetelem Személyi Kölcsön igénylésének feltételei egyszerűek. Ha ön Magyarországon élő, felnőtt magyar állampolgár (húsz év felett), és már három hónapja dolgozik (és már lejárt a próbaideje), valamint nem volt olyan hitele, amit nem törlesztett (nem szerepel mulasztással a KHR rendszerben) és máris érdeklődhet.

Mire használható fel a Cetelem szabad felhasználású személyi kölcsön?

Bármire.

Legyen az családi esemény, gyógykezelés, utazás vagy műszaki cikk. A rendkívül széles felhasználású Cetelem kölcsön jól jöhet bármilyen élethelyzetben, bármilyen cél megvalósításához. Önnek csak visszahívást kell kérnie, és a pozitív hitelbírálat után máris rendelkezhet az igényelt összeggel.

Kondíciók

Cetelem Személyi kölcsön referencia THM Prémium ügyfélminősítés esetén: 16,48%

Cetelem Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel referencia THM 18,02%

3 000 000 Ft hitelösszeg és 60 hónap futamidő esetén

A Cetelem Szabadfelhasználású személyi kölcsön Premium ügyfélminősítés esetén 24–96 hónap között választható futamidővel, 1 500 000– 9 900 000 Ft-ig terjedő hitelösszegben igényelhető. Standard és Medium ügyfélminősítés esetén Cetelem szabad felhasználású személyi kölcsön 24–96 hónap között választható futamidővel, 400 000–9 900 000 Ft-ig terjedő hitelösszegben igényelhető. A teljes hiteldíj mutató (THM) Premium ügyfélminősítésnél 16,32 – 17,14%-ig, Medium ügyfélminősítésnél 21,13 – 24,41%, Standard ügyfélminősítésnél 24,78-28,14% terjedhet.

A Cetelem Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel 24–84 hónap között választható futamidővel, 500 000–9 900 000 Ft-ig terjedő hitelösszegben igényelhető. A teljes hiteldíj mutató (THM) online igénylés esetén 15,79–19,22%-ig terjedhet.

Mit kell tennie, hogy Cetelem kölcsönhöz jusson?

Ahhoz hogy hozzájusson a Magyar Cetelem Zrt bank kölcsönéhez, Önnek el kell döntenie, hogy mire szeretné költeni a Cetelem szabad felhasználású kölcsönt, és önnek, és közvetlen környezetének meg kell határoznia a futamidőt. Ez után a bank munkatársainak segítségével rövid időn belül lezajlik az elbírálás, és pozitív döntés estén a bank az összeget az Ön számlájára utalja 3 napon belül.

A havi törlesztő részlet

A havi törlesztő részlet meghatározásánál figyelembe kell vennie, hogy a túlzott eladósodás komoly pénzügyi nehézséget okozhat Önnek és környezetének. Az előzetes körültekintő tájékozódás csökkentheti a Cetelem személyi kölcsön felvételének kockázatát.

Ön akár 9 900 000 Ft is hozzájuthat.

A Cetelem személyi kölcsön kalkulátor segítségével választhatja ki az Önnek legmegfelelőbb futamidőt és havi törlesztő részletet.

Személyi kölcsön kalkulátor. Válasszon hitelcélt!

Az Ön által kívánt hitelösszeg és futamidő megadásával a személyi kölcsön kalkulátor megmutatja önnek a havi törlesztőrészlet nagyságát, a fizetendő teljes összeget és teljes hiteldíj mutató (thm) összegét is.

Ami még fontos lehet: A Magyar Cetelem Zrt. (Bank) korlátlan, díjmentes előtörlesztési lehetőséget biztosít az ügyfelei részére. További részletek és feltételek megtalálhatóak a vonatkozó hirdetményekben, illetve ÁSZF-ben. A Bank a hitelbírálathoz szükséges dokumentumok meghatározásának és a hitelbírálat jogát fenntartja, az ajánlattételi kötöttséget kizárja.

Amire figyeljen!

A hitelfelvétel előtt fontos tájékozódnia, hogy milyen módon okozhat Önnek és közvetlen környezetében élőknek problémát a túlzott eladósodás. A megfelelő tájékozódás csökkentheti a túlzott eladósodás veszélyét. Vegye figyelembe a teljes hiteldíj mutatót, az egyszeri folyósítási díj mértékét, hogy nyugodtan élvezhesse a szabad felhasználású kölcsönét. Fontos tudnia a tejes fizetendő összeget.

Hitelfelvétel előtt tájékozódjon! Gondolja át a kockázatokat!

Az előzetes, körültekintő tájékozódás csökkentheti a túlzott eladósodás veszélyét! A túlzott eladósodás komoly pénzügyi nehézséget okozhat Önnek és közvetlen környezetének! A hitelfelvétel előtt tájékozódjon a feltételekről és gondolja át a kockázatokat!

A hitelbírálathoz szükséges dokumentumok

A bank a hitelbírálathoz szükséges dokumentumok meghatározásának joga a Magyar a Cetelem Banké. Önt a beadandó dokumentumokról a hitelbírálat során értesíti.

A bekért dokumentumok leggyakrabban a személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, bankszámla kivonat (két hónapnál nem régebbi, a hitelkérelemben megjelölt tartózkodási hely címére szóló eredeti fizetési számla (bankszámla) kivonat, vagy vezetékes, illetve mobil telefonszámla szerződés) és munkáltatói igazolás (igazolható, legalább 3 hónapja folyamatos jövedelem és munkaviszony, melyben nem áll próbaidő vagy felmondás alatt)(30 napnál nem régebbi, ugyanazon munkáltatónál eltöltött min. 3 hónapja fennálló, határozatlan idejű vagy legalább a futamidővel megegyező határozott idejű munkaviszonyról szóló munkáltatói igazolás (az MNB által standardizált munkáltatói igazolás, vagy a Magyar Cetelem Zrt. formanyomtatványa, vagy a Magyar Cetelem Zrt. formanyomtatványán szereplő adatokat tartalmazó egyéb munkáltatói igazolás),)

Kérjen visszahívást!

A Magyar Cetelem Bank biztosítja Önnek hogy online jelezze, ha visszahívást kér, és képzett, tájékozott kollégái teljes körű felvilágosítást adnak személyi kölcsönről, amihez 400 000 Ft-tól akár 9 900 000 Ft-ig igényelhet.

Kapcsolattartás a kölcsön futamideje alatt

A Cetelem bank sms-ben és levélben a teljes futamidő alatt segít Önnek, hogy naprakész információi legyenek szabad felhasználású hitele aktuális egyenlegéről, állapotáról.

Ha Önnek kérdése merül fel, az online vagy a telefonos ügyfél-szolgálathoz fordulhat.

A hiteligénylés folyamata

Önt az online kérés után a Cetelem Bank visszahívja, teljes körűen tájékoztatja, és meghatározza a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat. Azonnali előzetes bírálatot és ajánlatot ad Önnek. A hitel elbírálása a szükséges dokumentumok beérkezése után történik. Az Ön által kért összeg, ami 400 000 Ft és 9 900 000 ft között lehet, a pozitív elbírálást követően három napon belül érkezik meg az Ön által megadott bankszámlára, amit Ön ezután szabadon, bármilyen céljára felhasználhat. A bank sms-ben és levélben tájékoztatja önt a havi törlesztőrészlet nagyságáról és befizetés gyakoriságáról valamint határidejéről. A Cetelem Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

A hitelösszeget ön határozza meg. Ez lehet 400 000, 500 000, 600 000 vagy 9 900 000 Ft. Reprezentatív példa a Cetelem honlapján található. Itt találja a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat is.

Hitelfedezeti biztosítás

A Cetelem a végleges bírálat estén a hitelösszeg felhasználható, a kölcsönre pedig, a saját biztonsága érdekében, hitelfedezeti biztosítást köthet.

Ez a biztosítás végleg vagy egy időre átvállalja a havi törlesztőrészleteit, amennyiben Ön hosszabb időre, betegség vagy egyéb ok miatt álláskeresővé válik.

A hitelfedezeti biztosítás pontos részleteiről az ÁSZF ad tájékoztatást Önnek.

Netbank

Pár perc alatt regisztrálhat a Cetelem NetBankba, mely bárhonnan kényelmes és gyors hozzáférést biztosít pénzügyeihez. Ez a XXI. századi megoldás, egyszerűsíti a mindennapi bankolást, azonnal, éjjel-nappal a rendelkezésére áll.

A Cetelem személyi kölcsöne

A személyi kölcsönök szabadon felhasználhatóak, és egyszerűen igényelhetőek. Nincs hozzájuk szükség ingatlanfedezetre, sem előzetes tervekre, sem utólagos számla bemutatásra. Az egyszerűsége a töretlen népszerűségének elsődleges oka. Ma Magyarországon a személyi kölcsön messze a legnépszerűbb hiteltermék.

A Cetelem Banknál is igényelhetünk Cetelem személyi kölcsönt, és az igényelt kölcsönösszeget bármire fordíthatjuk. Akár 10 millió forintot is kérhetünk, és azt akár hét évig is törleszthetjük. Csak néhány százezer forintra van szükségünk? Azt is lehet. Gyorsan, két év alatt vissza is fizetnénk? Azt is lehet. Szeretnénk olyan kölcsönt, amit újra és újra felhasználhatunk? Azt is lehet. A Cetelemnél mindent lehet.

A Cetelem személyi kölcsönből rendezhetjük az adósságainkat, felújíthatjuk a lakásunkat, és a Mindig Kéznél Kölcsönt többször is felhasználhatjuk úgy, hogy nem kell azt újra megigényelnünk. A Cetelem Banknál elérhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel is. Ez a Magyar Nemzeti Bank által felügyelt, és valóban fogyasztóbarát hiteltermék sem hiányzik a termékpalettáról. Ez a szabad felhasználású hitel a futamidő végéig fix kamatozású, és a szükséges dokumentumok beküldése után már három munkanapon belül folyósításra kerül. Ha online igényeljük a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt, akkor még ennyit sem kell várnunk.

A Cetelem áruhitel

Ha Cetelem, akkor áruhitel. A Cetelem az áruhitel üzletágban olyan pénzintézeteket utasított maga mögé, akiknek rendkívül jó a megitálésük. A Cetelem azonban az innovatív megoldásaival, a körülményekhez való azonnali alkalmazkodásával, és a gyors hitelbírálatával elnyerte a fogyasztói bizalmat. De mitől olyan különleges a Cetelem áruhitel? Attól, hogy online is igényelhető, attól, hogy webshopokban is vásárolhatunk vele hitelre, és attól, hogy sok üzletben közvetlenül elérhető. És még ott is elérhető, ahol nem érhető el. Hogy lehetséges ez? Joker részletfizetéssel.

Mi az a Joker részletfizetés? Amikor először áruhitelt igényelünk, a Cetelem rendelkezésünkre bocsát egy hitelkártyát. Ha ezzel a hitelkártyával 20 ezer forint feletti értékben vásárolunk valamelyik MasterCard bankkártyát elfogadó üzletben, akkor a vásárlást fix futamidővel és fix törlesztőrészletekkel is törleszthetjük, pont úgy, mintha áruhitelre vásároltunk volna. A futamidőt a pénztárnál is kiválaszthatjuk, és nem kell újabb hitelbírálatra várnunk. Az üzletekben a kártyaleolvasó terminálon, az online boltokban pedig a fizetési folyamat során dönthetjük el, hogy egy összegben, vagy pedig részletekben akarunk inkább fizetni. Így lehetőség van így olyan üzletekben is részletre vásárolni, ahol a Cetelem nincs jelen, vagy egyáltalán nem is igényelhető áruhitel. Például egy ruházati vagy élelmiszerüzletben. És Magyarországon bárhol megtehetjük ezt.

Cetelem Áruhitel expressz

Áruhitel expresszel még könnyebb a hitelfelvétel. Ehhez rendelkeznünk kell Cetelem hitelkártyával. Ebben az esetben hitelbírálat nélkül, azonnal tudunk áruhitelt felvenni. Nem lesz már szükség a dokumentumok benyújtására. Ilyenkor a hitelkeretünkből különíti el a bank az áruhitel összegét, hogy aztán azt részletekben fizessük vissza. Csak egy személyi igazolványra és a Cetelem hitelkártyánkra lesz szükségünk ehhez.

Cetelem Joker részletfizetés –a részletek

Amikor Cetelem hitelkártyájával 20 000 Ft feletti értékben vásárolunk valamelyik Mastercard bankkártyát elfogadó üzletben, a vásárlásunkat fix futamidővel és fix törlesztőrészletekkel is törleszthetjük, pont úgy, mintha áruhitelre vásároltunk volna. Ráadásul a nekünk megfelelő futamidőt már a pénztárnál kiválaszthatjuk, és persze nem lesz hitelbírálat, és dokumentumokat sem kell ilyenkor bemutatnunk. A boltokban a POS terminálon, a webshopokban pedig a fizetési folyamat során választhatunk, hogy egy összegben, vagy részletekben akarunk fizetni. Fontos, hogy olyan üzletekben is vásárolhatunk ilyen módon, ahol a Cetelem bank nincs jelen hitelnyújtóként, sőt ott is, ahol nem igényelhető áruhitel. A Cetelem hitelkártyánk hitelkerete mértékéig bárhol élhetünk ezzel a szolgáltatással, akár internetes vásárlásnál is. A Joker részletfizetésre azonban csak Magyarország területén van lehetőségünk.

Cetelem hitelkártya

A Cetelem hitelkártyája klasszikus hitelkártyaként működik. Mint a többi hitelkártyánál, ebben az esetben is a fordulónapon kell visszafizetnünk a költésinket vagy annak egy részét. Erre akár 45 nap is a rendelkezésünkre áll, és ha a teljes felhasznált összeget visszafizetjük, akkor kamatot sem kell fizetnünk. Ráérünk tehát később is fizetni, és ezt kamatmentesen is megtehetjük.

Nagyobb költést tervezünk? Cetelem hitelkártyával ez sem probléma. A Joker részletfizetéssel vagy az áruhitel expresszel egy úgy tehetjük meg, hogy három hónapon belül kamat nélkül jutunk az összeghez. Kamat nélkül. Ha ugyanis három hónapon belül visszafizetjük a hitelünket, a kölcsön THM-e 0% lesz, vagyis a felvett összegen felül sem kamatot, sem egyéb költséget nem kell pluszban fizetnünk. Ennél jobb ajánlat nem is kell. Ráadásul, amikor a Cetelem hitelkártyánkat használjuk, visszatérítést is kaphatunk.

Cetelem személyi kölcsön

Milyen kedvezményekhez juthatunk a Cetelem hitelkártyájával?

A visszatérítés mértéke minden vásárlás után 1%. A kiemelt partnereknél azonban akár 10% kedvezményt is kaphatunk. Bármelyik Cetelem hitelkártyával, közel 500 üzletben kaphatunk kedvezményeket.

Cetelem Mindig kéznél kölcsön

Váratlan kiadás? A Cetelem Mindig kéznél kölcsöne megoldást nyújthat erre. Hogyan? Akár 600 ezer forintos hitelkerettel segít ki bennünket a bajból. És miért van mindig kéznél? Mert csak egyszer kell megigényelni, és aztán újra és újra felhasználhatjuk. A visszafizetéssel ugyanis visszatöltődik a hitelkeretünk. Így újabb hitelbírálat nélkül újra felhasználhatjuk. A teljes hitelkeretünket, de akár egy részét is felhasználhatjuk, ahogy nekünk jobb.

Cetelem Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A Cetelem Banknál igényelhetjük a Magyar Nemzeti Bank által felügyelt Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt is. Ez a szabad felhasználású hitel a futamidő végéig fix kamatozású, és a szükséges dokumentumok benyújtása után maximum három munkanapon belül folyósítják nekünk. Ha a hiteligénylését online nyújtjuk be, és az elektronikus szerződéskötést választjuk, akkor viszont már két napon belül számlánkon lesz az igényelt hitelösszeg.

Cetelem Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A Minősített Fogyasztóbarát kifejezést az Magyar Nemzeti Bank (MNB) alkotta meg, és szakmailag felügyeli azt. A Minősített Fogyasztóbarát program célja olyan hitelek megalkotása, amik figyelembe veszik a fogyasztói igényeket. A programban részt vevő bankok csak akkor használhatják a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kifejezést, ha teljesítik az MNB előírásait.

A Magyar Nemzeti Bank nem csak a termék létrehozásában vett részt, de a program szabályainak betartását is folyamatosan ellenőrzi. A Minősített Fogyasztóbarát hitel kifejezés nagyon népszerű, ennek a fő oka pedig az állandó felügyelet. Igénylőként biztosan tudhatjuk, hogy olyan hitelterméket választunk, ami a legjobb kondíciókkal rendelkezik. A Minősített Fogyasztóbarát termékek kialakulásához hosszú út vezetett. A bankok mellett az ügyfeleket is megkérdezték, és figyelembe vették az általuk adott válaszokat. Ezért jöhetett létre egy olyan termék, ami a legjobban megfelel a fogyasztói elvárásnak.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kifejezés használatának feltétele, hogy a hitel online is igényelhető legyen. Az igényléskor nem kell bemenni egy bankfiókba, az az otthonunkból is elindítható és végigvihető. Egy megfelelő minőségű számítástechnikai eszköz segítségével a pénzintézet honlapján adható be az igénylés, itt lehet leadni dokumentumokat is, és a pozitív hitelbírálat esetén a Cetelem bank azonnal utalja a pénzt. Az online igénylések egyébként többnyire alacsonyabb kamatozásúak, és néha kedvezményt is ajánlanak hozzá a bankok.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel egy extra személyi kölcsön. Szabad felhasználású, mint a személyi kölcsönök, mégis többet ad. Szabályozzák ugyanis a kamat nagyságát, a felszámítható díjakat, azt, hogy hitel online is elérhető legyen, és azt is, hogy mennyi idő alatt kell a kölcsönt elbírálni és kiutalni. Gyorsan és egyszerűen igényelhető az a Cetelem Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel.

Személyi kölcsön, személyi hitel – mi van az elnevezés mögött?

Ugyanarról a hiteltermékről van szó, akár a személyi kölcsön, akár a személyi hitel elnevezést használják. Személyi kölcsön igénylés esetén teljesen mindegy, hogy azt személyi kölcsönnek vagy minősített személyi hitelnek hívják. Mindkettő ugyanazt a hitelterméket takarja, mindegyik szabadon felhasználható, és ingatlanfedezet nélkül igényelhető. Nem kell tehát foglalkozni a névvel, a feltételekre ugyanakkor érdemes odafigyelni, mert a feltételekben lehetnek és vannak is különbségek.

Cetelem adósságrendező kölcsön

Egy helyen akarjuk kezelni a pénzügyeinket, úgy, hogy közben csökkennek a kiadásaink? Válasszuk a Cetelem adósságrendező kölcsönt! De mikor érdemes adósságrendezésen gondolkoznunk? Ha több hitelünk is van, és ezek különböző pénzintézeteknél vannak. Ha a hitelkonstrukció elavult vagy drága. Ilyenkor segíthet az adósságrendezés. Olcsóbban és egyszerűbben fizethetjük vissza a hiteleinket. Végig fix kamattal számolhatunk, és akár otthonról is intézhetjük.

A Központi Hitelinformációs Rendszerről

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) a hazai pénzintézetek adatbázisa. A Cetelem is tagja ennek a rendszernek. A hiteligényléskor aláírt hozzájáruló nyilatkozat teszi lehetővé a bankoknak, hogy fenntartsák ezt a rendszert. Negatív és pozitív listát is tartalmaz, a hitelek és a hitelfelvevők minden adatával. Egy jó ügyfél számára előnyös, de a rosszul fizetőkről minden bank tudni fogja, hogy mikor, mennyit nem fizetetek vissza. A negatív adóslista negatív hatású a lista szereplőire. A rossz adósok igénylése ugyanis később elutasításra kerül. A negatív adóslistán szereplők ellen végrehajtást kezdeményezhettek, ráadásul többször nem fog kölcsönt kapni. A negatív listán sok évig marad fenn a rossz adós, és hiába évül el ez, a pénzügyi múltja mindig negatív megítélésű marad.

Hitelfedezeti biztosítás Cetelem személyi kölcsönre

Minden Cetelem kölcsönre lehet biztosítást kötni. A Cetelem kölcsönt az igénylők többnyire a szeretteik életének jobbá tételére fordítják. Azt akarják, hogy boldogabban éljenek. És a boldogság egyik alapköve a biztonság. Egy hitelfelvétel, bármennyire is körültekintően történik, kockázatos lehet. Történhet olyan, előre nem látott esemény, ami megnehezítheti vagy teljesen el is lehetetlenítheti a hitel visszafizetését. Ez pedig súlyos következményekkel jár. A Cetelem hitelfedezeti biztosítás biztonságot adhat, hiszen keresőképtelenség, tartós táppénz vagy munkanélküliség esetén is fizetheti egy ideig a részleteket a biztosító az igénylő helyett.

Az emberek egy része akkor érzi biztonságban a javait, ha biztosítja azokat. Biztosítják az autójukat, lakásbiztosítást kötnek az ingatlanjukra. Ha elutaznak, utasbiztosítást kötnek. Tudják, hogy az értéket nem csak megteremteni kell, de meg is kell óvni azt. A kölcsön is egy ilyen érték, azt is meg kell óvni. Ha az igénylő olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja fizetni a részleteket, akkor büntetőkamatokkal és végrehajtással kell számolnia, és azzal, hogy felkerül a KHR negatív adóslistájára. A Cetelem személyi kölcsön biztosítása a hitelfedezeti biztosítás. A megkötése nem kötelező. De érdemes megfontolni az előnyeit.

Már a hitelszerződés megkötésekor is igényelhető a hitelfedezeti biztosítás. Abban az esetben pedig, ha akkor nem kerül megkötésre, később, bármikor a futamidő alatt lehetőség van az igénybevételére. Amikor valaki elgondolkodik a hitelfedezeti biztosítás megkötésén, a fenti érveket veheti figyelembe a döntésnél. Meg kell fontolni azt a döntést is, és ha úgy látja jónak az igénylő, akkor köthet egy biztosítást a személyi kölcsöne mellé.

Mikor kell adóstárs Cetelem személyi kölcsönhöz?

A kölcsön igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a Cetelem Bank figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál.

Azonnali Fizetési Rendszer (AFR) a Cetelem Banknál is

Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni.

Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, csak forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán.

E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba.

Mikor lehet jó az azonnali utalás? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Ilyen az autó vagy motor vásárlás, ingatlanvásárlás. Fizethetünk így étteremben vagy szállodában, és a gyermeknek is lehet küldeni pénzt a bankkártyájára, ha éppen elfogyott a pénze a fesztiválon. A felhasználás lehetőségei végtelenek. Hiszen bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

A Cetelem személyi kölcsön igénylés előnyei

A Cetelem személyi kölcsön igénylésének a legnagyobb előnye, hogy az igényléskor nem kell biztosíték. Bizonyos kölcsönöknél a pénzintézetek kötelezően előírják, hogy biztosítékot kell bevonni a hitelügyletbe. Ebben az esetben a legtöbbször az ingatlanfedezetre gondolhatnak, de a biztosíték lehet egy pénzösszeg vagy részvény. A Cetelem személyi kölcsön igénylésekor erre nincs szükség, a Cetelem Bank nem fog fedezetet elvárni. Ezért azok, akiknek nincs fedezetük, vagy azt nem akarják felajánlani, azok is igényelhetik a személyi kölcsönt. Az, hogy ez nem szükséges, azért előnyös, mert egyszerűbb a folyamat, gyors az elbírálás, és a hitelfelvétel díjai is alacsonyabbak. A fedezetnek felajánlott ingatlant ugyanis fel kell becsültetni, és ez időigényes és költséges. Az ingatlanfedezetre jelzálog bejegyzés fog kerülni, és egy közjegyzőre is szükség van a hitelszerződés megkötéséhez. Mindezek egy Cetelem személyi kölcsön igénylésénél nem szükségesek.

A Cetelem személyi kölcsön igénylés másik előnye a gyorsaság. Akár egy-két napon belül is megkapható. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy Cetelem személyi kölcsönt igényel, akkor csak néhány napot kell arra várni, hogy a hitelösszeg felhasználható legyen. Átmeneti pénzavar esetén ez döntő érv, mert azonnal fel lehet használni a vágy elérésére a kölcsönt. Nem kell várni hetekig, vagy hónapokig arra, hogy a pénzintézet folyósítsa a pénzt. Ez nem csak egy pénzavarnál lehet lényeges, hanem minden igényléskor. Az igénylőben született egy döntés, van cél, vágy, álom, amit meg akar valósítani. Az, hogy a Cetelem személyi kölcsönnel rendkívül gyorsan az igénylő rendelkezik, az első helyen van a döntést befolyásoló érvek között. A gyorsaság azért is lényeges, mert szinte rögtön kiderül, hogy az igénylő hitelképes vagy nem. Az előminősítés néhány perc alatt megvan. Az előminősítés után pedig szinte azonnal a végleges bírálat következik. És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja a Cetelem Bank, akkor már csak a szerződés megkötése, és a folyósítás van hátra.

A Cetelem személyi kölcsön harmadik előnye a szabad felhasználhatóság. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy semmi nem szab határt felhasználáskor. A kölcsönt folyósító bank ugyanis nem korlátozza semmilyen módon a kölcsön felhasználását. Az ügyfél arra költi, amire akarja. Bármire költhető a kölcsönösszeg. A szabad felhasználás nagyon előnyös. A gyorsaság is. És az, hogy nincs szükség biztosítékra. Ez a három dolog az, amiért a Cetelem személyi kölcsön a legnépszerűbb kölcsön.

Cetelem kölcsön

Hogy védi a pénzt az OBA a Cetelem Banknál?

A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. A Cetelem Banknál is. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet.

Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Mekkora összegig vagyok védett a Cetelem Banknál?

Az OBA a betéteink tőkéje és kamata után maximum 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval emelkedhet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betétünk, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, esetleg biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, annak ellenére, hogy az összeghatár euróban van meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja. Így jön ki a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlánkra befizetett összeg, a lekötött betétünk, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik nekünk.

Kit fognak kártalanítani a Cetelem Bank ügyfelei közül?

Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezettünk számlát, akkor mindkét számlánkra érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak bennünket, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza.

Mekkora legyen a havi törlesztőrészlet, ha Cetelem személyi kölcsönt igényelünk?

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a költségvetés elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire.

A Magyar Nemzeti Bank és a Cetelem Bank is figyelmeztetik az ügyfeleket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez furcsa lehet, mert a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek, mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt.

És az ügyfélnek is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a hiteligénylőt a vágyai elérésében.

A visszafizetendő teljes összeg Cetelem személyi kölcsön igénylésekor

A visszafizetendő teljes összeg az a szám, ami azt mutatja meg, hogy mennyit kell fizetni egy hitelért. Tartalmazza a tőkén kívül összes kamatot, minden felmerülő díjat és költséget. A visszafizetendő teljes összeg azért fontos, mert megmutatja, hogy mennyibe kerül egy hitel az igénylőnek. Egy hárommillió forintos hitel igénylésekor, ha a teljes visszafizetendő összeg hárommillió hatszázezer forint, Akkor a költségek összesen hatszázezer forintból jönnek ki, a tőke pedig hárommillió forint. Ez azt jelenti, hogy a teljes futamidő alatt ekkora összeget kell visszafizetni.

A teljes visszafizetendő összeg minden díjat tartalmaz, azokat is, amik a hiteligényléskor merülnek fel, például az elbírálás díját és a folyósítási díjat. Ha van ilyen, mert sok pénzintézet ugyanis elengedi ezeket a költségeket.

A visszafizetendő teljes összeg a gyakorlatban

Fontos információ a teljes visszafizetendő összeg, hiszen befolyásolhatja a döntésében a hiteligénylőt. Ha túl magas az összeg, és az igénylő úgy gondolja, hogy ennyit nem ér meg neki a hitel felvétele, elállhat a hitelfelvételtől. Ezért fontos, hogy még a szerződés aláírása előtt tisztában legyen vele az igénylő, hogy mekkora lesz az az összeg, amit vissza kell fizetnie. Néhány igénylő csak a havi részlet nagyságára koncentrál. Ha azt ki tudja fizetni, akkor úgy gondolja, hogy a hitel rendben van, mehet az igénylés. Ez is egyfajta hozzáállás, de a hitelfelvevő érdeke az, ha olyan hitelt tud igényelni, ami nem lehetetlenül nagy költségekkel terheli meg. Ha egy ötszázezer forintos hitel összköltsége kétszázezer forint, akkor alaposan meg kell fontolni az igénylést, hiszen a hitel költségeire fordított összeget az igénylő másra is fordíthatná. A szakemberek mindig kiemelik a teljes összeg fontosságát. Fontos erre figyelni.

A visszafizetendő teljes összeg: a személyi kölcsön kalkulátor megmutatja

Annyira fontos a teljes összeg, hogy az a személyi kölcsön kalkulátorokban is megjelenik. Ez a szám az, ami tökéletesen, és egyszerűen összehasonlíthatóvá teszi a hitelajánlatokat. Erre sem a kamat, sem a THM nem alkalmas. A kamat és a THM persze egy fontos mutató szám, de a teljes összeg közérthető. Minél alacsonyabb a teljes összeg egy adott igénylésnél, annál jobban megéri az ügyfélnek. Mivel komoly eltérések is lehetnek, körültekintően kell eljárni.

Ebben lehet segítség a személyi kölcsön kalkulátor. A személyi kölcsön kalkulátorral otthonról, egyszerűen és gyorsan összehasonlíthatóak az ajánlatok, és biztosan tudható, hogy a legjobb döntés született. A legjobb döntés az igénylőnek. Használni kell a személyi kölcsön kalkulátort!

Fix kamatozás, változó kamatozás a Cetelem Banknál

Hitel igénylése előtt az ügyfél döntés előtt áll. Fix vagy váltózó kamatozású hitel legyen? A döntés nem könnyű, ahogy a válasz sem az.

A fix kamatozás azt jelenti, hogy a részletek a futamidő végéig változatlanok maradnak. Nem változhatnak meg, bármi is történik a nagyvilágban. Hiába emelkednek a kamatok, ez nem lesz hatással a már megkötött szerződésre. Ez egy biztonságos megoldás. És nem csak biztonságos, kiszámítható is. A családi költségvetés pontosan tervezhető marad. Mindig tudni lehet, hogy mennyit kell havonta utalni. Nem lesz változás. Sokan választják ezt a megoldást. A végig fix részlet olyan előny, amivel nehéz versenyezni. De akkor mégis miért vannak változó kamatozású hitelek?

A változó kamatozású hitel előnye az alacsonyabb kamat lehet. Egy változó kamatozású hitelnél kamatperiódusok vannak. A kamatperióduson belül nem változik meg a részlet nagysága, de kamatperiódus végén a bank már az akkor érvényes irányadó kamatokat veszi figyelembe. Ha a kamat emelkedik, a részlet növekedni fog, ha a kamat csökken, akkor a részlet is alacsonyabb lesz. Ez az ügyfél kockázata. Ez a kockázat az ára az alacsonyabb induló kamatnak.

Nincs jó tanács. Mindenkinek magának kell tudnia, hogy vállalja az esetleges kamatváltozással járó kockázatot vagy a biztonságot választja.

A Magyar Cetelem Zrt

A Magyar Cetelem Bank régi, patinás szereplője a magyar pénzügyi piacnak, amit sok ezer elégedett, szabad felhasználású kölcsönt felvevő ügyfél is bizonyít.

A Magyar Cetelem Bank Zrt. 1996 óta van jelen Magyarországon. Alapítója, és egyben 100%-os tulajdonosa a francia Cetelem S.A., amely közel 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a fogyasztási hitelezés területén. 1999-óta a BNP Paribas csoport tagja, amely az euró-zóna második legnagyobb pénzügyi csoportja, valamint a világ első 8 legnagyobb pénzügyi csoportjának egyike.

A Magyar Cetelem tevékenysége a lakossági fogyasztási hitelezési tevékenységre specializálódott, a tartós fogyasztási cikkek szinte teljes skálájára nyújtva áruvásárlási kölcsönt. A hazai piaci sajátosságokhoz képest új, ügyfélcentrikus szemléletű és a modern technikai eszközöket alkalmazó, ugyanakkor konzervatív kockázatkezelést megvalósító rugalmas, egyúttal felelős hitelezési politikája által az áruhitelezés területén piacvezető szerepet tölt be.

A Cetelem nagy hangsúlyt fektet a minőségi és biztonsági követelményekre, különös tekintettel a felelős hitelezés alapelveire. A fenntartható fejlődés elkötelezett híveként fokozatosan beépíti a környezetvédelmi szemléletmódot vállalati kultúrájába és üzleti tevékenységébe.

A Magyar Cetelem Bank fontosnak tartja, hogy a társadalom hosszú távú érdekeit szem előtt tartva, aktívan részt vegyen környezetünk védelmében.

2010. április 1-től indítottuk el a Cetelem a Zöldebb Környezetért Programot, amelynek keretein belül már számos lépést tettünk környezetbarát működésünkért:

  • Bevezettük központi irodánkban a szelektív hulladékgyűjtést. A selejtezett papíralapú nyomtatványokat, újságokat elszállíttatjuk újrahasznosításra.
  • A veszélyes hulladékokat külön kezeljük és megsemmisíttetjük.
  • Üzleti papíralapú folyamatainkat elektronikus dokumentációval váltottuk ki, ezzel a fejlesztéssel radikálisan csökkentettük papírfelhasználásunkat.
  • Folyamatosan bővítjük újrahasznosított papír felhasználásával készült kiadványaink körét.
  • Irodaházunk helyiségeiben hőfokszabályzóval láttunk el minden radiátort és légkondicionálót.
  • Munkatársaink képzésével folyamatosan törekszünk az energiafogyasztás csökkentésére és a papírfelhasználás visszaszorítására.

A Cetelem ma már 27 országban van jelen, nemzetközi terjeszkedése pedig töretlen.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Cetelem személyi kölcsön 2024 – Feltételei és folyósítás menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Cetelem személyi kölcsön 2024 – Feltételei és folyósítás menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Cetelem személyi kölcsön 2024 – Feltételei és folyósítás menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Cetelem személyi kölcsön 2024 – Feltételei és folyósítás menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Forint alapú személyi kölcsönt igényelhet.

A törlesztőrészletek változatlanságát a törlesztés első hat hónapjára biztosítjuk, így tudni fogja, hogy mekkora törlesztőrészlet megfizetésére köteles. Az első hat hónapot követően a törlesztőrészlet mértéke újra megállapításra, és további hat hónapos időszakra ismételten rögzítésre kerül. Az egymást követő hat hónapos időszakok törlesztőrészletei között az eltérés maximum 5% lehet, azaz törlesztőrészlete maximum 5%-kal növekedhet.

Előfordulhat, hogy olyan váratlan esemény – baleset, munkahely elvesztése – éri, ami miatt nem tudja tovább törleszteni hitele hátralévő részleteit. Amennyiben Ön rendelkezik hitelfedezeti biztosítással, lehetőségeiről tájékozódjék a biztosítási tájékoztatóból, és vegye fel a kapcsolatot a biztosítóval. Amennyiben nem rendelkezik hitelfedezeti biztosítással, hívja a Bankot és munkatársai segítenek megoldást találni.

Személyi kölcsön igénylése esetén a hitelfedezeti biztosítás nem kötelező. A hitelfedezeti biztosítás egy plusz szolgáltatás, mely bizonyos esetekben mentesítheti Önt a törlesztőrészlete megfizetése alól. Részletes információkat biztosítási tájékoztatónkban talál.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával