Szabad felhasználású vállalkozói hitel 2024

OTP

OTP LendületPlusz Folyószámlahitel

Kiegyensúlyozott gazdálkodást biztosít

Kamat1 havi BUBOR + 4%
Futamidő12 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP

OTP Ritmus Forgóeszközhitel

Egyszerűen igényelhető

Kamat1 havi BUBOR + 4%, maximum 9,9%
Futamidő36 - 96 hó
Hitelösszeg3.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP

OTP Ritmus Folyószámlahitel

Szabadon felhasználható, rugalmas konstrukció

Kamat1 havi BUBOR + 2%
Futamidő12 hó
Hitelösszeg101.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Mi az a szabad felhasználású vállalkozói hitel?

A vállalkozóknak is van lehetőségük olyan típusú kölcsönt igénybe venni, mint amilyen a magánszemélyeknél a személyi kölcsön. Hitelek, szabad felhasználásra vállalkozásoknak. Vállalkozóként bonyolultabb egy hitel felvétele annál, mint amikor magánszemélyként veszünk fel kölcsönt. Különböző hiteltermékek különböző helyzetekben, eltérő célokra lehetnek jók. Van olyan konstrukció is, amelyet szabad felhasználásra vállalkozóknak ajánlanak a pénzintézetek.

Hitel szabad felhasználásra vállalkozóknak? Lehetséges, attól függően, hogy milyen típusú a vállalkozásunk. Sokféle hiteltermékből lehet válogatni. Lehetünk egyéni vállalkozók, vagy akár mikro, kis vagy középvállalkozás tulajdonosai, a bankok minden cégforma számára többféle konstrukciót kínálnak. A különböző vállalkozói kölcsönöket hitelcél szerint is lehet csoportosítani. Vannak vállalkozásfejlesztési hitelek, amelyek beruházási célokat szolgálnak, üzlettámogató hitelek, folyószámla hitelek, forgóeszköz hitelek, vagy a Széchényi Kártya Program keretében elérhető termékek.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel valóban szabad

Lehetőségünk van szabad felhasználású hitelt is választani. Ezeket a hiteltípusokat a vállalkozásunk tevékenységével, gazdálkodásával kapcsolatban lehet felhasználni, azon belül viszont kötetlen a hitelcél, amelyet nem kell számlával igazolni. A hitel összege akár több tízmillió forint is lehet, sok esetben nem kell önerő, a futamidő akár több év is lehet, és van türelmi időszak is, ami alatt még nem kell elkezdeni a törlesztést. Az ilyen, szabad felhasználású vállalkozói kölcsön elsősorban azok számára előnyös, akik a vállalkozás fejlődését akarják elérni. A hitelösszeg széleskörűen használható fel, ráadásul a feltételek testre szabhatóak, azaz a vállalkozásunk igényeihez igazíthatóak.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelek, könnyen és gyorsan igényelhetőek, a felhasználásuk kötetlen, nem kell számla, pontos hitelcél és üzleti terv sem. A feltételeknek persze nem mindegyik vállalkozás felel meg. A cég nem állhat például csőd, felszámolási, vagy végelszámolási eljárás alatt, nem lehet lejárt köztartozása, rendelkeznie kell az üzletszerű működéséhez szükséges jogerős hatósági engedélyekkel, illetve a tulajdonos vagy tulajdonosok nem szerepelhetnek a KHR listán.

Mire jó a szabad felhasználású vállalkozói hitel?

Bármire. Azért annyira népszerűek a szabad felhasználású vállalkozói hitelek, mert nem kell meghatároznunk a hitelcélt. Bármire felhasználhatjuk. A felhasználást pedig semmilyen módón nem kell igazolnunk, nem lesz szükség szerződésekre és számlákra sem. A felvett összeget elköltjük, és visszafizetjük. Ennyi. Nincs más teendő.

Gyorsan. A terveinket azonnal meg akarjuk valósítani, nem szeretnénk heteket várni a pénz megérkezésére. Szabad felhasználású vállalkozói hitelek esetén nem is kell, hiszen a hitelbírálatot követően gyorsan hozzájuthatunk a pénzhez. Az igényelt összeg a számlánkra érkezik, nekünk nincs más dolgunk, mint hogy elköltsük.

Bármennyit. Kis túlzással bármekkora összeget kérhetünk. Ötszázezer forint kellene gyorsan? Nem probléma. Nem véletlenül népszerűek a szabad felhasználású vállalkozói hitelek, amiknél egyébként jellemzően a kisebb hitelösszegek dominálnak, ha azonban több tízmillió forint kell, az is elérhető lehet.

Az elvárt dokumentumok, a minimális jövedelem és a kiutalási idő bankonként eltérő lehet, de azért népszerűek a szabad felhasználású vállalkozói hitelek, mert bármire, gyorsan, bármennyit kérhetünk, és egyszerűen kaphatjuk meg az igényelt összeget.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelhez szükséges dokumentumok – cégkivonat

A cégkivonat a vállalkozásunk lényeges adatait tartalmazza. Benne lesz a székhelyünk, és ha vannak, a fióktelepeink adatai is. Benne lesz a cégformánk, a vállalkozásunk neve, és cégjegyzékszámunk. Tudni fogjuk belőle, hogy mikor készült az okirat, milyen tevékenységeket végezhetünk, és azt is, hogy mennyi a jegyzett tőkénk. Tartalmazza a képviseletre jogosultak nevét, képviselet módját, és a cég statisztikai számjelét, adószámát, és pénzforgalmi jelzőszámát. A vállalkozás tulajdonosainak adatait is benne lesznek. A cégkivonat ingyenesen is elérhető, de mivel ez nem frissül gyakran, ezért nem minősül közhitelesnek. Hiteligénylésnél elég lehet ez is, de később szükség lehet a közhiteles cégkivonatunkra.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelhez szükséges dokumentumok – adófolyószámla-kivonat

Az adófolyószámla-kivonat a vállalkozásunk számára előírt adó és járulék egyenlegét mutatja meg, adónemenként lebontva részletesen tartalmazza a jóváírásokat. Az adófolyószámla kivonat a vállalkozásunk aktuális adóegyenlegét mutatja olyan módon, hogy tételesen megmutatja az elvárt és befizetett adókat. A hiteligényléshez NAV adóigazolás is szükséges lesz, és kelleni fog az adóbevallásunk és az annak beküldéséről szóló nyugta is. A nemleges adóigazolás azt mutatja meg, hogy a kiadás napján a vállalkozásunknak nincs nyilvántartott köztartozása, és végrehajtásra váró köztartozása sincs. A NAV adóigazolás és az adófolyószámla-kivonat is letölthető az ügyfélkapun keresztül. Ez egy gyors és kényelmes megoldás, hiszen ki sem kell mozdulnunk az irodánkból, és sorban állás nélkül azonnal hozzájutunk mindkét dokumentumhoz.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelhez szükséges dokumentumok – éves beszámoló

Két lezárt üzleti év beszámolójára az igényléshez a kettős könyvvitelt vezető vállalkozásunknak lesz szüksége. Egyéni vállalkozók és nem áfa alany társas vállalkozások is vezethetnek egyszeres könyvvitelt. Emiatt a hiteligénylésnél egyéb vagy más dokumentumokat is kérhetnek tőlünk. Az egyéni vállalkozóknak többnyire adóbevallást kell benyújtaniuk. A benyújtásra kerülő két lezárt üzleti év beszámolója tartalmazza a mérleget, az eredmény-kimutatást, és más, kiegészítő üzleti információkat. Vannak esetek, amikor a vállalkozói hitelünk igényléséhez elég lesz egy lezárt üzleti év, ha pedig induló vállalkozásunk van, akkor nem is tudunk beszámolót benyújtani. Az éves beszámolónkat is letölthetjük elektronikusan.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelhez szükséges dokumentumok: jövedelemigazolás, tulajdoni lap, bankszámlakivonat

NAV jövedelemigazolásra akkor lesz szükségünk, ha magánszemélyként kezességet vállalunk. A jövedelemigazolásunk éven bontásban tünteti fel a bevallott jövedelmünket, a személyi jövedelemadó mértékét, a különadót, és az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szerint adó bevételeink összegét, és ekho fizetési kötelezettségünket.

Hiteligényléshez általában az utolsó három hónap bankszámlakivonata kell. Egyéni vállalkozóként a hitelkérelem elbírálásához a saját bankszámlánk kivonatát is benyújthatjuk, ha azt használjuk céges számlaként is.

Ingatlanfedezetes hitel igénylésekor a fedezetül szolgáló ingatlan tulajdoni lapja a fedezettel kapcsolatos dokumentációba kerül bele, amit már az előminősítés során, az értékbecslés előtt be kell nyújtanunk. Az ingatlanunk tulajdoni lapja az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett adatokat és az ingatlanhoz kapcsolódó jogokat, és bejegyzéseket tartalmazza. A tulajdoni lap az alábbiakat tartalmazza részletesen: cím, helyrajzi szám, telet nagysága. Megtudjuk belőle, hogy ki a tulajdonos, van-e haszonélvező, és ki mekkora tulajdoni hányaddal rendelkezik. Látni fogjuk a jelzálogjog-bejegyzéseket is. A tulajdoni lapot az ügyfélkapun is letölthetjük. Az ingatlanunk tulajdoni lapját bárki letöltheti, de a lekérdező adatai a lekérdezett ingatlanunk adatainál naplózásra kerülnek, így minden egyes lekérdezés visszakereshető. A tulajdoni lapunk a hitelkérelem benyújtásánál harminc napnál nem lehet majd régebbi.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelhez szükséges dokumentumok – adóigazolás az önkormányzattól

Egyes esetekben az önkormányzattól is szükség lehet adóigazolásokra. Ilyen lehet a helyi iparűzési adó, az építményadó vagy az idegenforgalmi adó.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelhez szükséges dokumentumokról

Hiteligénylés benyújtása előtt tájékozódnunk kell a szükséges dokumentumokról, mivel a pénzintézetek hitelezési gyakorlata eltérő. Az elvárt dokumentumok pontos listáját a banki ügyintézőtől kaphatjuk meg. Arra is figyelnünk kell majd, hogy a dokumentumok aktuálisak legyenek. Több okirat is ugyanis csak harminc napig érvényes.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel feltételei

Vállalkozói hitelhez jutni egyszerű. Persze az alapfeltételeknek meg kell felelnünk, és be kell majd nyújtanunk a bank által elvárt dokumentumokat. Feltétel lesz, hogy a vállalkozás nem állhat csődeljárás alatt, végelszámolás sem indulhat ellene, és nem lehet lejárt köztartozásunk sem. A vállalkozás nem szerepelhet a KHR-ben negatív adósként, és fontos, hogy ez a vállalkozás tulajdonosaira is igaz. Az üzletszerű működéshez szükséges jogerős hatósági engedélyekre is szükség lesz, és a bankok a pénzügyi eredményinkre is kíváncsiak lesznek. Általában két lezárt üzleti évet várnak el, és tartósan veszteségesek sem lehetünk. Mivel a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, hiteligénylés előtt tájékozódnunk kell az aktuális feltételekről és a szükséges dokumentumokról.

Szabad felhasználású hitel vállalkozóknak – a vállalkozás fejlesztésére

A vállalkozások gyakran vesznek fel hitelt a vállalkozásuk fejlesztésére. Egy tőkebevonás erősítheti a piaci pozíciót, növelhetők vele a készletek, és ingatlan vagy eszközbeszerzésre is kérhetünk hitelt. A szabad felhasználású hitelek előnye, hogy minden célunkat megvalósíthatjuk belőle. Úgy hajthatjuk végre a vállalkozásunk fejlesztését, hogy közben a napi kiadásinkra is költhetünk a hitelből, ha az szükséges. Egy szabad felhasználású vállalkozói hitel nagy szabadságot ad, nem köti meg a kezünket, eldönthetjük, hogy aktuálisan mi a legfontosabb a vállalkozásunk optimális működéséhez.

Államilag támogatott szabad felhasználású vállalkozói hitelek

Nem csak a piaci vállalkozói hitelt vehetünk fel, vannak az állam által támogatott konstrukciók is. Ezekhez a kamat és díjtámogatott konstrukciókhoz kedvezőbb feltételekkel juthatunk hozzá. A járvány miatt megtépázott vállalkozásokat a kormány különböző díjtámogatott konstrukciókkal segíti a talpra állásban, mert az időleges bezárások, a megváltozott kereslet, több céget is nehéz helyzetbe hozott. A támogatott konstrukciók között találhatunk szabadon felhasználható vállalkozói hiteleket is. Ilyen konstrukció a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX is. Akár 250 millió forintos folyószámlahitel-keretet is igényelhetünk, és mivel ez egy rulírozó hitel, ha visszafizettük a felhasznált hitelt, azt újra elkölthetjük majd, egészen a szerződés végéig. Egy szabad felhasználású vállalkozói hitel segítséget nyújthat a napi likviditási problémáink áthidalásában, és ha ezt állami díjtámogatással igényeljük, jelentő összeget takaríthatunk meg a kedvező kondíciók miatt.

Miben különbözik a szabad felhasználású vállalkozói hitel és a szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitel?

A szabad felhasználású vállalkozói hitel és a szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitel felhasználását tekintve nem különbözik egymástól. Mindkettő korlátozás nélkül, szabadon, bármire elkölthető. Az igénylés menete, a kamatok, a felmerülő előzetes költségek és a kiutalási idő viszont már lényeges eltéréseket mutatnak.

Mikor válasszuk a szabad felhasználású vállalkozói hitelt a szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitel helyett?

A szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitelhez ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. A hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslés díját és a közjegyzőt is. Hosszabb kiutalási idővel számolhatunk. A kiutalás több hetet is igénybe vehet, így nem jutunk azonnal a pénzhez. A hitelbírálat is hosszabb időt vesz igénybe. Az igényelt összeget szabadon, bármire elkölthetjük, ugyanúgy, mint a szabad felhasználású vállalkozói hitelnél. A bevont ingatlanfedezet miatt a kamatai kedvezőbbek lehetnek.

Ha hosszabb futamidőben és magasabb hitelösszegben gondolkodunk, a szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitel jobb választás lehet. Az alacsonyabb kamatok hosszú távon nekünk kedveznek, még úgy is, hogy az előzetes költségek magasabbak a szabad felhasználású vállalkozói hitelénél. Megérheti nekünk az utánajárás, az ingatlan felbecsültetése, és az út a közjegyzőhöz. Amikor választunk a két lehetőség között, mindig mérlegeljünk, számíttassuk ki egy szakértővel, hogy a kevesebb befizetett kamat elég nagy összeg-e ahhoz, hogy ellensúlyozza a kezdeti kiadásainkat. A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése hosszabb és bonyolultabb folyamat, mégis megérheti. Nézzünk utána, és válasszuk azt, ami számunkra a megfelelőbb.

szabad felhasználású vállalkozói hitel

A szabad felhasználású vállalkozói hitelt mire lehet felhasználni?

Szabad felhasználású vállalkozói hitel esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. Mert bármire el lehet költeni. Bármire felhasználható a hitelösszeg. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a hitelt nyújtó pénzintézetnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel – előtörlesztés

Azt érdemes kiszámolni, hogy valóban megéri-e a szabad felhasználású vállalkozói hitel előtörlesztése. Ehhez tudni kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és hogy mekkora a tőketartozásunk. A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk. Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak, ilyen az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ez néhány esetben nulla forint. Mégsem ez a jellemző, a bankok a legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a szabad felhasználású vállalkozói hitelt. Kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha például befektetjük azt. Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni.

A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük. Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel a szabad felhasználású vállalkozói hitel jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést. Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz.

Egy másik hitelből is elő tudjuk törleszteni a szabad felhasználású vállalkozói hitelt. A felvett hiteleknek is lesz persze kamata és más költsége, mint a jelenlegi hitelünknek, így előfordulhat, hogy nem lesz kedvező számunkra a hitelkiváltás. Az előtörlesztés szempontjából fontos, hogy a szabad felhasználású vállalkozói hitel törlesztése annuitásos, vagyis az első hónapokban magasabb a kamat, mint a tőkerész. A futamidő végén ez már fordítva van, akkor már a tőkerész a magasabb. Ha hitelkiváltással szeretnénk megoldani a szabad felhasználású vállalkozói hitel előtörlesztését, előtte mindenképpen számoljunk, és hozzunk jó döntést. Bármennyire is körültekintően jártunk el a hiteleink hitelfelvételénél, a gazdasági környezet megváltozása miatt elképzelhető, hogy a hitelfelvételünk óta kedvezőbb kamatozású hitelek is elérhetők lettek. Ilyenkor érdemes rászánni az időt, és másik hitellel kiváltani a szabad felhasználású vállalkozói hitelt. Ezt jól használva jelentős kamatköltségtől kímélhetjük meg a céget. Főként a futamidő első éveiben éri meg előtörleszteni, a fent már említett annuitásos törlesztés miatt.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel – előre eldöntött előtörlesztés

Amikor szabad felhasználású vállalkozói hitelt igényelünk, és már tudjuk, hogy elő tudunk és akarunk majd törleszteni, fontos, hogy tájékozódjunk az előtörlesztés aktuális díjairól. Vannak olyan konstrukciók, ahol az elő és végtörlesztésért kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell fizetnünk. Ez kiemelten fontos akkor, ha már a szabad felhasználású vállalkozói hitel felvételekor tudjuk, hogy élni fogunk ezzel a lehetőséggel. Az előterjesztés az időnkbe kerül. Utána kell járnunk annak, hogy mennyit, és hogyan kell fizetnünk, ha elő akarjuk törleszteni a személyi kölcsönünket. Hajlamosak vagyunk arra, hogy az időnket végtelennek és ingyenesnek gondoljuk, de ahogy a mondás tartja: az idő pénz. Nehezen meghatározható az ügyintézéssel töltött idő értéke, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ez sincs ingyen. Nem kis energia-befektetésre is szükségünk lesz, lehet, hogy többször kell telefonálnunk, de akár a bankfiókba is be kell mennünk, ha előtörlesztés mellett döntöttünk. Az előtörlesztés utánajárással, energia-befektetéssel jár, és konkrét kiadásaink is lehetnek.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel igénylésének akadályai

Több olyan eset is van, ami meghiúsíthatja a szabad felhasználású vállalkozói hiteligénylés beadását. A bank nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok a céget jegyző személy esetén. Érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni az igényléshez. Vagy kártya formátumú jogosítvánnyal vagy útlevéllel. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez. A KHR negatív adóslistáján szereplők sem kapnak hitelt, ez kizáró ok. Az is probléma lehet, ha a cégnek még nincs lezárt üzleti éve.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel igénylése – céges autóvásárlásra

Klasszikus értelemben vett autóhitel nincs Magyarországon. Aki ki szeretné egészíteni a megtakarítását az az autólízing mellett a szabad felhasználású vállalkozói hitelt választhatja. Több előnye is van egy autó megvásárlásának szabad felhasználású vállalkozói hitelből. Nincs szükség önerőre, a teljes vételár finanszírozható a hitelből. Az autó egyből a vásárló tulajdonába kerül, és akár az átírás költsége is kifizethető a hitelből. Ez nagy szabadságot ad a gépkocsi kiválasztásánál, és még az első nagyobb szervizre is futhatja a hitelből, a kölcsön nagyságától függően. Nem lesz probléma az autó életkora sem, hiszen nem kell hitelcélt megjelölni az igényléskor. Casco-t is csak abban az esetben kell kötni, ha az új tulajdonos úgy dönt, hogy ezt szeretné, szemben az autólízinggel, ahol ez minden esetben kötelező.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel igénylése – bármilyen hitel helyett

Mivel a szabad felhasználású vállalkozói hitel igényléskor nem kell megjelölni a hitelcélt, ezért az igényelt összeg bármire felhasználható. Az egyik ilyen cél lehet, egy másik hitel kiváltása. A gyorsan változó gazdasági környezetben előfordulhat, hogy kedvezőbb feltételekkel lehet kölcsönhöz jutni, így a hitelkiváltás megtakarítást eredményezhet. A megtakarítás mellett a másik előnye lehet a kiváltásnak, hogy egyszerűsödnek a pénzügyek. Ezt úgy lehet elérni, hogy több hitelt vált ki egyszerre a vállalkozás, és így csökken a havi kötelezettségek száma, hiszen kevesebb számlára kell pénzt utalni. Ha kettő vagy több részlet helyett csak egy részletet kell elutalni, az jobban nyomon követhető, és így jobban is tervezhető.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel igénylése – a legegyszerűbben igényelhető hitel

Ha már hitelt igényelünk, az legyen egyszerű. Az egyszerű igénylési folyamat, a kisebb számú elvárt dokumentum vonzóvá tesz egy hitelterméket. Nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt és energiát kell fordítani egy hiteldokumentáció benyújtására. Minél kevesebb dokumentumot vár el a pénzintézet, annál gyorsabban és könnyebben beadható az igénylés. Ráadásul, ha ezek a dokumentumok kéznél vannak, és nem kell a beszerzésükkel bajlódni, az további érv a hitel mellett.

Az egyszerűség abban is megnyilvánulhat, hogy nem kell heteket várni a bírálatra. A szabad felhasználású vállalkozói hitelt gyorsan jóváhagyhatják, szemben más hitelekkel, ahol heteket vagy akár hónapokat is kell várni egy bírálatra. Ez tervezhetővé teszi a kiadásokat, és a cél megvalósításával sem kell várni. A megálmodott, vágyott célt azonnal meg lehet valósítani. Az igazán gyors elbírálás nem gördít akadályt a megvalósítás elé.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel – mitől függ a havi törlesztőrészlet nagysága?

Konkrét elképzeléssel rendelkezhet egy szabad felhasználású vállalkozói hitel igénylés beadásakor, aki hitelt szeretne. Nem csak a futamidő hossza, de a havi törlesztőrészlet nagysága is konkrét összeg lehet. A pénzintézetek mindig pozitívan állnak hozzá az ügyfelek kéréseihez, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy bizonyos kérdésekben szabályok kötik őket. Szabály írhatja elő azt is, hogy egy vállalkozás mekkora mértékben terhelhető. Hiába érzi úgy a vállalkozás, hogy ennél többet is gond nélkül ki tud fizetni, a bank nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel – mekkora az ideális havi törlesztőrészlet?

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és a cég számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a vállalkozás költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek a vállalkozásra nézve. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van a vállalkozásnak, akkor könnyebb lehet a probléma megoldása.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel havi törlesztő részlete ne legyen túl magas – a felelős hitelfelvétel fontossága

A Magyar Nemzeti Bank és a kereskedelmi bankok is figyelmeztetik az ügyfeleiket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez paradoxonnak tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek, mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt. És a vállalkozásnak is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a céget a céljai elérésében.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel – összefoglaló

A szabad felhasználású vállalkozói hitel egy nagy lehetőség. A vállalkozás arra használja és akkor, amire csak akarja. Az igénylése is egyszerű. Akár vállalkozói folyószámlahitel formában is elérhető. és fel lehet használni arra, hogy a vállalkozás fejlődjön, és egyre nyereségesebb legyen. És a cél. Egy sikeres és profitot termelő vállalkozás. És a szabad felhasználású vállalkozói hitel hozzájárulhat ehhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Szabad felhasználású vállalkozói hitel 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Van olyan vállalkozó szabad felhasználású hitel, amihez nem kell biztosíték. A vállalkozói folyószámlahitel fedezet nélkül elérhető.

A vállalkozói folyószámlahitel egy szabad felhasználású hitel. Visszafizetése a számlára érkezett utalásokból, automatikusan történik.

Kevesebb az adminisztrációs teher, és a költségek csak a felhasználásakor keletkeznek. És persze bármire elkölthető.

Igen. A Széchenyi Kártya program kínál szabad felhasználású hitelt kamat és díjtámogatással vállalkozásoknak.

Igen. Fejlesztésre is fordítható a hitel. Az is tudni kell, hogy nagy összegű, hosszú futamidejű kölcsön általában kedvezőbb kamattal érhető el. Igénylés előtt fontos tájékozódni, mert nagy összeg takarítható meg a jobb kamatozású konstrukcióval.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával