Kezdő vállalkozói hitel ajánlatok 2024

OTP

OTP Ritmus Vállalkozásfejlesztési Hitel

Alacsony törlesztőrészlet, hosszú futamidő

Kamat1 havi BUBOR + 3%
Futamidő18 - 180 hó
Hitelösszeg3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kezdő vállalkozás is igényelheti, akár már 10% önrésszel

Kamat5% - 8%A futamidő alatt a kamatlábak a BUBOR alapkamat változásának függvényében módosulhatnak
Futamidő12 - 72 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

A vállalkozói hitel céljai

Természetesen egy vállalkozói hitel célja többféle lehet. Sokszor épp egy új vállalkozás beindításához van szükség tőkére, de egy már működő vállalkozás is igényelhet forrásbevonást egy pénzügyi szolgáltatótól. Például kérhetünk kölcsönt a vállalkozás működési költségeinek (például: áfa-, bér- és járulékok) átmeneti fedezésére, különböző pályázatokhoz, vagy valamely alapanyag/készlet vásárlásának előfinanszírozására.

A vállalkozói kölcsönök piaca összetett

Sokféle vállalkozói hitel akad a magyar pénzpiacon. Vannak például rövid és hosszú lejáratú hitelek, valamint kötött és szabad felhasználású hitelek. Ami a fedezetet illeti, a vállalkozói kölcsön lehet jelzáloghitel, egyéb tárgyi fedezet mellett nyújtott kölcsön, illetve fedezet nélküli is. Előfordul, hogy szükség van kezességvállalásra is. A kölcsön kamatozása lehet fix és lehet változó. Megkülönböztetünk forint és devizalapú vállalkozói hitelt, illetve olyan államilag támogatott kölcsönök is léteznek, amelyeket bizonyos vállalkozás kategóriák megsegítésére hoztak létre.

A vállalkozói hitelek alapvető típusai:

 • Folyószámlahitel: egyszerűen igényelhető, szabad felhasználású hiteltípus, amely az esetek többségében arra szolgál, hogy rövidebb, átmeneti likviditási problémákat oldjanak meg vele. Fontos a vállalkozói számlán mutatott forgalom, ugyanis ez alapján határozza meg a bank az elérhető hitelkeretet. Általában nem kell fedezet, és csak a felhasznált hitelkeret után szükséges kamatot fizetni a kölcsönt nyújtó pénzügyi szolgáltatónak.
 • Beruházási hitel: fejlesztésre, bővítésre használandó termék. Például sokan új gépeket, berendezéseket vásárolnak a segítségével. Önerőre és fedezetre szükség van hozzá. A legtöbbször hosszabb távú projektekhez veszik fel az ügyfelek.
 • Forgóeszközhitel: rövid távú segítség, a vállakozás mindennapos működését tekintve. A hitelt különböző készletek, követelések, vagy értékpapírok finanszírozására használják. Nem szükséges hozzá ingatlanfedezet, a hitel célját igazolni kell a bankok felé.
 • Projekthitel: ahogyan az a nevében benne van, projektek, méghozzá nagyobb ügyletek, finanszírozására szokás felhasználni. A hitel biztosítéka a projekt, a bankok számolnak annak eszközeivel, szerződéseivel és a várható bevételekkel.

A bankok általban egy, vagy akár két lezárt üzleti év dokumentációját, eredményeit kérik egy vállalkozói kölcsönnél, legyen szó piaci, vagy államilag támogatott hitelről. Ez azt jelenti, hogy a kezdő vállalkozások nehezebb helyzetben vannak, mint idősebb társaik, viszont nem jelenti azt, hogy nekik nincs lehetőségük a finanszírozásra. Ott vannak például a mikrohitelek, a faktoring, illetve akár egyéb konstrukciók is rendelkezésre állhatnak.

Kezdő vállalkozói hitel – hátrányból szép győzni

A pénzintézetek örömmel hiteleznek vállalkozásokat. Az induló, kezdő vállalkozásokat azonban a kellő óvatossággal kezelik. Mivel egy induló vállalkozásnak még nincs két lezárt éve (vagy akár egy sem), szigorúbban bírálják el ezeket. Így sem lehetetlen kölcsönhöz jutni, de mindenképpen nehezebb lesz, mintha sok éve működne a vállalkozás.

kezdő vállalkozói hitel kalkulátor

Kezdő vállalkozói hitel – az ingatlanfedezet segíthet

Ami jelentősen megkönnyítheti az igénylés befogadását, és pozitív elbírálását, az az ingatlanfedezet. Akár a vállalkozás, akár annak tulajdonosa vagy tulajdonosai rendelkeznek ingatlannal, és azt felajánlják fedezetként a hitelhez, az nagyban javít a helyzeten. Az ingatlanfedezet ugyanis egy olyan biztosíték a pénzintézetnek, ami garantálja, hogy a hitel visszafizetésre kerül. Ingatlanfedezet nélkül is hiteleznek a bankok, de arra fel kell készülni, hogy ebben az esetben jóval nehezebben engedélyezik majd a kért összeget. Aki rendelkezik ingatlannal, annak érdemes megfontolni azt, hogy bevonja fedezetként a hitelügyletbe.

Kezdő vállalkozói hitel – fejlesztéshez, szabad felhasználásra

Az induló vállalkozások fejlesztéshez, beruházáshoz kérhetnek hitelt, de lehetőség van szabad felhasználású hitel igénylésére is. Ez akár vállalkozói folyószámlahitel formájában is elérhető. A szabad felhasználású hitel segítheti a vállalkozást, hiszen az aktuálisan felmerülő igényekre lehet fordítani. Legyen az bérfizetés, forgóeszköz vásárlás vagy alapanyag beszerzés.

Kezdő vállalkozói hitel – az igényléshez szükséges dokumentumokról

Céges dokumentumokra, mérlegre és a vállalkozást jegyző személyazonosító okmányára lesz szükség egy kezdő vállalkozói hitel igénylésénél. Működési engedélyt és pénzügyi tervet is kérhet a bank, ahogy NAV igazolást is. Ingatlanfedezet esetén az ingatlan dokumentumaira is biztosan szükség lesz. Egyéni vállalkozásnál és a cégek esetében eltérő dokumentációra van szükség. Mindkét esetben igazolni kell, hogy a cég jogszerűen működik, és azt is, hogy kinek van jogosultsága cég jegyzésére. Egyéni vállalkozásnál egy az önkormányzat által kiállított eredeti igazolás kell a vállalkozás működéséről. Bizonyos esetekben szükség lehet működési engedélyre és a kamarai tagsági igazolására is. Társas vállalkozásnál cégkivonatot, aláírási címpéldányt és egy társasági szerződést is be kell majd nyújtani a hiteligényléshez.

A kis és középvállalkozások is fejlődnének

A vállalkozások hitelfelvétele különbözik a fogyasztási hitelekétől. Egy vállalkozói hitel igénylésénél a vállalkozás fejlődésének elősegítése a cél, nem a fogyasztás. Az a cél, hogy a vállalkozás eredményesebben, nyereségesebben működjön hosszú távon. Ez persze azt eredményezi majd, hogy a cég tulajdonosai később majd jobban élhetnek, többet fogyaszthatnak, de a hitel közvetlen célja az, hogy a vállalkozás meg tudja állni a helyét a piaci versenyben, és stabilan és eredményesen működjön.

Kezdő vállalkozói hitel – lehetőség induló vállalkozásnak

A kezdő vállalkozások egy része likviditási problémákkal küzd. Ez azért probléma, mert az elmaradt szükséges fejlesztések versenyhátrányt okozhatnak. Ez áthidalható egy induló vállalkozás számára egy kezdő vállalkozói hitellel. Egy megfelelően elköltött vállalkozói hitel nagyot lendíthet egy vállalkozás működésén. A hangsúly ebben a mondatban a megfelelő szón van, hiába van ugyanis egy vállalkozásnak több pénzügyi eszköze, azt a legjobb módon kell elkölteni ahhoz, hogy a vállalkozás fejlődni tudjon.

Kezdő vállalkozói hitel – állami kamattámogatással

A kormány sem feledkezik meg a kezdő vállalkozásokról. Időről időre elérhetőek kezdő vállalkozások számára kialakított hitelkonstrukciók állami támogatással. A Széchenyi kártya program és a Növekedési Hitel Program mellett is találhatunk olyan hitelt, ami elérhető induló vállalkozásoknak, és az állam kamat és díjkedvezménnyel is támogathatja ezeket. Hitelfelvétel előtt mindenképpen érdemes tájékozódni, hiszen egy díjtámogatott konstrukció alacsonyabb törlesztő részletekkel érhető el, és így kevésbé terheli meg a kezdő vállalkozást.

A fejlődés útja lehet a kezdő vállalkozói hitel

Ha egy vállalkozás fejlődésének csupán a forráshiány az oka, arra tökéletes megoldás a kezdő vállalkozói hitel. A vállalkozói hitel lehetőséget ad a tervek mielőbbi megvalósítására, hiszen a vállalkozásnak nem kell megvárnia, amíg a saját nyereségét forgathatja vissza a cégbe. Az idő pedig gyakran fontos tényező, egy olyan beruházás, ami azonnal megvalósítható, nagy lökést adhat a fejlődéshez. Kezdő vállalkozóként érdemes gondolni erre, és keresni egy olyan konstrukciót, ami hozzájárulhat a vállalkozás gyors fejlődéséhez.

MFB Krízis Hitel

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) krízis hitel konstrukciója hatékony eszköz lehet a mikro- és kisvállalkozások számára koronavírus-járvány okozta rosszabb gazdasági, pénzügyi helyzet kezelésére. A termék fő kedvezménye, hogy a cégek legelfejebb 2,5 százalékos ügyfélkamat mellett vehetnek fel hitelt. A hitel összege minimum 1, maximum 150 millió forint.

A program célja

A krízis hitel célja továbbá, hogy a programban részt vevő pénzügyi szolgáltatók olyan mikro-, kis- és középvállalkozásokat finanszírozzanak, amelyek igényeit a különböző kereskedelmi hitelintézetek valamilyen okból nem tudják kielégíteni. A szóban forgó cégek emiatt hátrányos helyzetben vannak, hiszen egyáltalán nem, vagy csak kedvezőtlenebb feltételekkel juthatnak hozzá forrásokhoz. A krízis hitel segít abban, hogy az adott vállalkozások megtalálják azokat a finanszírozási formákat, amelyekkel fenntarthatják a versenyképességüket, vagy akár biztosíthatják folyamatos fejlődésüket, fejleszthetnek, beruházhatnak.

A termék fajtái

A krízis hitelprogramban három féle kölcsönt lehet igényelni:

 • Beruházási hitel
 • Forgóeszközhitel (működés finanszírozás lehetséges)
 • Beruházási hitelt és pénzügyi lízinget kiváltó hitel (Hitelkiváltó hitel)

További tudnivalók

 • saját erő: beruházási hitelnél legalább 10 százalék, forgóeszköz-, és hitelkiváltó kölcsön esetén: 0 százalék.
 • futamidő: változó, beruházási hitel és beruházási hitelt kiváltó hitelnél minimum 1 év és 1 nap, maximum 10 év, ingatlanfinanszírozási hitelcél esetén legfeljebb 15 év, forgóeszközhitelnél legalább 1 év és 1 nap, legfeljebb 3 év.
 • kamat: maximum 2,5 százalék/év (kamattámogatást tartalmaz).
 • állami kezesség díja: 0,1 százalék/év (támogatást tartalmaz)
 • tőketörlesztés gyakorisága: havonta

Ajánlunk még egy hitelt: MFB Krízis Hitel Plusz

A krízis hitelhez hasonló célok és paraméterek: maximum 2,5 százalékos az ügyfélkamat, a felvehető összeg minimuma 1 millió forint, a maximuma viszont 300 millió forint. A hiteligénylő vállalkozások a konstrukció segítségével olyan lehetőséghez juthatnak, amellyel sikerrel vészelhetnek át egy-egy rosszabb pénzügyi, forráshiányos időszakot, vagy másképp meg nem valósítható fejlesztésekbe, beruházásokba fektethetnek bele. Egy vállalkozás gyakran nem talál megfelelő megoldást a hitelek piacán, az MFB különböző programjai ezen igyekeznek segíteni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Kezdő vállalkozói hitel ajánlatok 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Kezdő vállalkozói hitel ajánlatok 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Kezdő vállalkozói hitel ajánlatok 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Kezdő vállalkozói hitel ajánlatok 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az állam támogatja a kezdő vállalkozásokat. A támogatások formája gyakran változik. Jelenleg a Széchenyi Kártya Programban vannak államilag támogatott konstrukciók kezdő vállalkozásoknak.

A hitelt nyújtó bank határozza meg a szükséges dokumentumokat. A pénzintézetek eltérő hitelezési politikája miatt igénylés előtt fontos tájékozódni a feltételekről és a szükséges dokumentumokról. Általában vállalkozói igazolvány vagy cégkivonat, társasági szerződés és aláírási címpéldány kell. A biztosíték hivatalos irataira is szükség lehet, és érvényes személyazonosító okmányra is szükség lesz.

Igen. A pénzintézeteknek azonban sok információra lesz szükségük a hitelbírálathoz, és ez kezdővállalkozásnál nem áll a rendelkezésre. Ilyenkor általában biztosítékot kérnek a kölcsön jóváhagyásához. Ez leggyakrabban ingatlanfedezet.

A kezdő vagy induló vállalkozások kategóriájába azokat a cégeket sorolják, amik még nem rendelkeznek két teljes, lezárt üzleti évvel. Egy lezárt üzleti év után már könnyebben adnak hitelt a pénzintézetek, és az egy lezárt üzleti évvel sem rendelkező vállalkozásoknak is vannak lehetőségeik.

Igen. Kezdő vagy induló vállalkozás is igényelhet hitelt. Az esetek nagy részében ehhez biztosítékra lesz szükség.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

5 tipp, hogyan csökkentheted a bankszámlád költségeit

A pénzügyi stabilitás elérésének egyik kulcsfontosságú eleme a költségek csökkentése. Mindenkinek. A bankszámla költségeit gyakran figyelmen kívül hagyjuk, pedig ezek összege jelentősen megnövelheti a pénzügyi terheinket. Szerencsére néhány egyszerű lépéssel jelentősen csökkenthetők ezek a költségek. Szakértőink utánajártak a lehetőségeknek, és mutatnak öt tippet, hogyan csökkentheted a bankszámlád költségeit

Tovább olvasom
Mennyibe kerül egy bankszámla valójában? Ismerd meg a költségeit!

A bankszámla fenntartása ma már alapvető pénzügyi szükséglet a modern világban. Sokan még sincsenek tisztában azzal, hogy valójában mennyibe is kerül. A bankszámla költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a bankot, a számla fajtáját és a kapcsolódó szolgáltatásokat. Szakértőink részletesen bemutatják a bankszámlákhoz kapcsolódó leggyakoribb díjakat és költségeket, hogy jobban megértsd, mire számíthatsz.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön alacsony THM-mel: Ismerd meg a Provident új ajánlatát!

Ha már személyi kölcsön, legyen alacsony a THM. Miért? Mert az alacsony THM alacsony törlesztőt eredményezhet. És ezt tudja a Provident is, ezért megalkotta a Tervező kölcsönét. És erről jobb, ha tudsz. Ismerd meg a Provident új ajánlatát!

Tovább olvasom
Mire figyeljünk a diákszámla kiválasztása során?

A diákszámla egy speciális bankszámla, amit tanulók vehetnek igénybe. Számos kedvezmény és testreszabott szolgáltatások várják a diákokat. De hogy lehet megtalálni a diákszámlák között a legjobbat? Mutatjuk, hogy mire figyeljünk a diákszámla kiválasztása során.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával