Lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok 2024

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

Bankváltás nélkül, már akár 15 millió Ft is igényelhető!

THM12,07% - 18,65% Kamat: 11,29% - 13,29%
Futamidő12 - 96 hó
Hitelösszeg300.000 - 15.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Provident

Provident Tervező kölcsön

Igényelje új ügyfélként*

THM12,9%Kamat: 12,19%
Futamidő22 hó
Hitelösszeg450.000 Ft - 1.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

K&H személyi kölcsön lakáscélra

Fix törlesztőrészlet

THM15,9% - 22,4%Kamat: 18,99%
Futamidő24 - 120 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Cofidis

Megújuló Hitel

Akár nettó 100 000 Ft igazolt jövedelemtől

THM29,24% - 33,79%Kamat: 29,24% - 33,79%
Futamidő14 - 54 hónap
Hitelösszeg100.000 - 1.500.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

THM14,9% - 29,5%Kamat: 14,99% - 24,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Egy igazi lehetőség Otthonfelújításhoz

A kormány évek óta támogatja a családok otthonhoz jutását hazánkban. Ott van a CSOK, a Babaváró hitel és a falusi CSOK is. Az egyik legújabb eleme ennek a rendszernek, az Otthonfelújítási támogatás. Otthonfelújítási támogatással a gyermeket nevelők akár hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak az államtól. Amennyiben ez a támogatási forma találkozik az elképzeléseinkkel, felmerülhet bennünk, hogy az állam által utólag fizetett részt személyi kölcsönből finanszírozzuk meg, aztán ezt az összeget a kapott támogatásból visszafizetjük. A támogatás lényege, hogy a felújításra fordított összeg felét, maximum hárommillió forintot visszaigényelhetünk az Államkincstártól. Ezt a részt is ki kell azonban fizetnünk, még a támogatás megérkezése előtt. Mit lehet tenni? A lakásfelújítási személyi kölcsönt pont erre találták ki. Van ugyanis olyan pénzintézet, ahol a lakásfelújítási személyi kölcsön elő és végtörlesztése három millió forintig ingyenes. Nem kell érte fizetni. Ez tökéletesen illeszkedhet a tervünkhöz, hogy igénybe vesszük az állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatást – ideiglenesen személyi kölcsönből megelőlegezve. Előtte tájékozódjunk. Kiváló weboldalak szakértő megoldásokkal segítenek nekünk ebben. Elég néhány számot beírni a hitelkalkulátorba, máris megtudhatjuk a fontosabb adatokat, hogy aztán összehasonlítsuk az ajánlatokat. A személyi kölcsön jó választás lehet lakásfelújításhoz. Egyszerű termék, és gyorsan hozzájuthatunk.

Személyi kölcsön: a legegyszerűbb megoldás

A személyi kölcsön szabad felhasználású. Ez a titka kiemelkedő sikerének. Szabad felhasználású hitelhez ugyanakkor ingatlanfedezettel is hozzájuthatnánk, de a személyi kölcsönhöz erre nincs szükség. Mivel nem kell ingatlanfedezetet bevonni a hitelügyletbe, ezért az elbírálás gyorsan, napok alatt megtörténik. Személyi kölcsönöknél az igényléstől számított néhány napon belül hozzájuthatunk az igényelt összeghez, sőt van olyan pénzintézet, ahol huszonnégy órán belül utalnak. Ki ne szeretne gyorsan pénzhez jutni? Mindenki gyorsan akarja a pénzt. Eldöntötték, hogy felújítanak, és azonnal kezdeni akarják. Teljesen érthető. A személyi kölcsön ideális választás ehhez, mert igazán gyorsan a számlánkon lesz a pénz. Nem kell heteket várnunk a bírálatra, miután eldöntöttük, hogy felújítjuk a lakásunkat. Azonnal hozzákezdhetünk. Az igénylés egyszerű, és a már említett online igénylés mellett hagyományos úton, a bankfiókban is beadhatjuk a hitelkérelmünket. Szükség lesz dokumentumokra, és meg kell felelnünk a feltételeknek, 

A pénzintézetek már az előszűrésnél megállapítják, hogy megfelelünk-e a minimális követelményeknek, aztán a dokumentumok benyújtása után következik a végleges hitelbírálat. Pozitív döntés esetén aztán megérkezik az utalás a bankszámlánkra. Nagyon gyorsan.

Személyi kölcsön lakásfelújításhoz

A személyi kölcsön és a Magyar Nemzeti Bank által életre hívott Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel megfelelő választás egy lakásfelújításhoz. A személyi kölcsönök szabad felhasználású hitelek, így ezeket korlátozás nélkül, bármire elkölthetjük, akár az otthonunkra is. Egy lakás felújítása, bővítése, korszerűsítése sok pénzbe kerülhet. Egy lakás felújítása mindig nagy beruházás volt, ebben az évben még a meredeken emelkedő építőanyagárak is növelik a költségeinket. Egy kisebb vagyonra is szükségünk lehet, ha át akarjuk építeni a házunkat. Szakembert sem lesz könnyű találni, a kormány Otthonteremtési támogatásai miatt ugyanis hónapokra előre le vannak kötve. 

Mivel magas összeget is igényelhetünk, és a futamidőt is mi választhatjuk meg, a havi törlesztőrészlet biztosan belefér a családi költségvetésbe. A szabad felhasználás egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell elszámolnunk a felvett összeggel. Nem lesz szükség számlákra. A felújítás után megmaradt összegből pedig autót is vásárolhatunk, vagy akár egy világ körüli útra is elindulhatunk. 

Akár 10 millió forinthoz is juthatunk – fedezet nélkül

Az ingatlanfedezetes jelzálogkölcsönökkel szemben a személyi kölcsön előnye, hogy az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez meggyorsítja az ügyintézést, és nem fog terhelni bennünket az ingatlan értékbecslő szakértői díja sem. A személyi kölcsönök egy része online is igényelhető már (nem minden pénzintézetnél), ilyen lehetőséggel jelzáloghitel igénylése esetén nem élhetünk. Az online igénylés tovább gyorsítja a folyamatot, és a díjai is kedvezőbbek, mintha a fiókban adnánk be a papírokat. Az, hogy nincs szükség ingatlan fedezetre, különösen jól jöhet akkor, ha a lakásunkat már terheli jelzálogjog. Nem biztos ugyanis, hogy a bank hozzájárul egy újabb jelzálog bejegyzéséhez. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell a megfelelő nagyságú jövedelemmel rendelkeznünk ahhoz, hogy a második hitelünket is törleszteni tudjuk. Tehermentes ingatlan esetén pedig jóval egyszerűbb eljárásra, és gyorsabb hitelbírálatra számíthatunk, ha a személyi kölcsönt választjuk a jelzáloghitel helyett. 

Ha szükséges, tízmillió forintot is költhetünk a házunkra. A személyi kölcsönök már néhány százezer forinttól tíz millió forintig igényelhetők. A pénzintézetek eltérő eljárásrendje miatt nem mindenhol érhető el a tízmilliós hitelösszeg. Egy hitelkalkulátor sokat segíthet a választásban, hiszen a Teljes Hiteldíj Mutató, az összköltség és a kamat százalékos értéke mellett, a maximálisan felvehető hitelösszegről is tájékoztat bennünket. És mindezt néhány perc alatt. A futamidő a hitelösszeg mellett a legfontosabb tényező, hiszen a futamidő hossza határozza meg a törlesztőrészlet összegét. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál kevesebbet kell havonta fizetnünk. Ha többet tudunk havonta vállalni, választhatunk rövidebb futamidőt is.

Mennyire fontos a jövedelem?

Mivel a hitelhez nem tartozik ingatlanfedezet, ezért a havi jövedelmünk lesz az, amit a bank elsősorban vizsgálni fog. A jövedelem nagyon fontos egy személyi kölcsön igénylésénél. A jövedelmünkbe ugyanis bele kell férnie a havi törlesztőrészletnek. Jogszabály írja elő ugyanis, hogy maximálisan mennyire terhelhető a jövedelmünk. Ez a szabály egyébként bennünket véd a túlzott eladósodástól, attól hogy többet vállaljunk annál, mint amit elbírunk. A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy a bankok a jogszabályi előírásoknál szigorúbb feltételekkel hiteleznek, vagyis nem mindig engedik meg számunkra, hogy a törvény adta lehetőségig eladósodjunk. A jövedelmünk terhelhetőségét az is befolyásolja, ha van már hitelünk. Ebben az esetben ugyanis mindkét (vagy több) hitelünk részleteit el kell utalnunk minden hónapban. Fontos, hogy ha van hitelkártyánk, azt is hitelként veszik figyelembe, még abban az esetben is, ha egy forintot sem költöttünk el róla. A jövedelmünk terhelhetőségét a JTM (jövedelemarányos törlesztési mutató) határozza meg. Ez 600 ezer forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk ötven százalékát engedi beterhelni, 600 ezer forint felett pedig a hatvan százalékát. Ahogy azonban már írtuk, könnyen lehet, hogy a bank alacsonyabb százalékban határozza meg a terhelhetőség mértékét. Ez az összeg ökölszabályként mégis alkalmas arra, hogy nagyjából tisztában legyünk a lehetőséginkkel. Azt biztosan tudhatjuk, hogy a jövedelmünk felénél többet nem fizethetünk ki törlesztésre havonta. Ennél mindenképpen kevesebbel tervezzünk.

A jövedelmünknek rendszeresnek kell lennie, és a munkaviszonyunk hossza is lényeges. Általában egy év munkaviszony az elvárás, ez azonban bankonként eltérő. A jövedelem többnyire munkaviszonyból származik, de lehetünk nyugdíjasok vagy vállalkozók is. 

A lakásfelújítási személyi kölcsönnél fontos a jövedelem

Mivel a lakásfelújítási személyi kölcsönhöz nem tartozik ingatlanfedezet, ezért a havi jövedelmünk lesz az, amit a bank elsősorban vizsgálni fog. A jövedelmünkbe ugyanis bele kell férnie a törlesztő részletnek. Jogszabály írja elő, hogy maximum mennyire terhelhető a jövedelmünk. Ez a szabály bennünket véd a túlzott eladósodástól, és attól hogy többet vállaljunk annál, mint amit ki tudunk fizetni. A túlzott eladósodás komoly problémát okozhat nekünk és a szeretteinknek. Ebben a bankok is partnerek, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy jellemzően a jogszabályi előírásoknál szigorúbb feltételekkel hiteleznek, vagyis nem mindig engedik meg számunkra, hogy a törvényi maximumig eladósodjunk. Ha van már hitelünk, az a jövedelmünk terhelhetőségét is befolyásolja. Ebben az esetben ugyanis mindkét hitelünk részletét kell fizetnünk. Fontos, hogy ha van hitelkártyánk, azt is hitelként veszik figyelembe, még abban az esetben is, ha semmit sem költöttünk el róla. A jövedelmünk terhelhetőségét a jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM) határozza meg. Ez félmillió forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk ötven százalékát engedi beterhelni, félmillió forint felett pedig a hatvan százalékát. Ahogy azonban már írtuk, könnyen lehet, hogy a bank alacsonyabb százalékban határozza meg a terhelhetőség mértékét. Ez az arányszám mégis alkalmas arra, hogy nagyjából tisztában legyünk azzal, hogy a bankok mekkora törlesztő részlethez járulnak hozzá. Azt biztosan tudhatjuk, hogy a jövedelmünk felénél többet nem fizethetünk havonta törlesztésre. Ennél mindenképpen kevesebbel kell számolnunk.

A jövedelmünknek rendszeresnek kell lennie, és a munkaviszonyunk hossza is fontos lesz. Többnyire egy év munkaviszony az elvárás, ez azonban hitelintézetenként eltérő lehet. A jövedelem többnyire munkaviszonyból származik, de lehetünk nyugdíjasok vagy vállalkozók is.

A lakásfelújítási személyi kölcsön felhasználása lakásfelújításkor

A lakásfelújítási személyi kölcsön és a Magyar Nemzeti Bank által életre hívott Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel jó választás egy lakásfelújításhoz. A lakásfelújítási személyi kölcsönök szabad felhasználású hitelek, így ezeket korlátozás nélkül, bármire elkölthetjük, akár lakásfelújításra is. Egy lakás felújítása, bővítése, korszerűsítése igazán sokba kerülhet. Egy lakás felújítása mindig nagy beruházás volt, ráadásul ebben az évben még a meredeken emelkedő építőanyagárak is növelik a kiadásainkat. Egy kisebb vagyonra is szükségünk lehet, ha át akarjuk építeni az ingatlanunkat. Hozzáértő szakembert sem lesz könnyű találni, a kormány Otthonteremtési támogatásai miatt ugyanis hosszú hónapokra le vannak kötve.

Mivel nagyobb összeget is igényelhetünk, és a futamidőt is mi választhatjuk meg, a havi törlesztőrészlet biztosan belefér majd a család költségvetésébe. A szabad felhasználás egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell elszámolnunk a hitelösszeggel. Nem lesz szükség semmilyen számlára. A felújítás után megmaradt összegből pedig gépkocsit is vásárolhatunk, vagy akár egy hosszabb külföldi útra is elindulhatunk, ha azt szeretnénk.

Támogatások otthonfelújításhoz

A kormány évek óta támogatja a családok otthonhoz jutását Magyarországon. Elég csak CSOK-ra, a Babaváró hitelre vagy a falusi CSOK-ra gondolni. Az egyik legújabb eleme ennek rendszernek, az Otthonfelújítási támogatás. Ennek keretében a gyermeket nevelők akár három millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz is juthatnak. Amennyiben ez a támogatási forma találkozik az elképzeléseinkkel, felvetődhet, hogy az állam által utólag fizetett részt személyi kölcsönből előlegezzük meg. A támogatás lényege, hogy a felújításra fordított összeg felét, maximum három millió forintot visszaigényelhetünk az Államkincstártól. Ezt a részt is ki kell azonban fizetnünk, még a támogatás megérkezése előtt. Mi lehet a megoldás? A lakásfelújítási személyi kölcsönt, mintha erre találták volna ki. Van ugyanis olyan pénzintézet, ahol a lakásfelújítási személyi kölcsön elő és végtörlesztése három millió forintig díjmentes. Ez tökéletesen illeszkedhet a terveinkhez, ha igénybe kívánjuk venni az állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatást. Tájékozódjunk. Kiváló weboldalak szakértő megoldásokkal segítenek nekünk ebben. Elég néhány adatot beírni a lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátorba, máris megtudjuk a főbb paramétereket, és összehasonlíthatjuk az ajánlatokat. A lakásfelújítási személyi kölcsön jó választás lakásfelújításhoz. Egyszerű termék, és gyorsan hozzájuthatunk.

lakásfelújítási személyi kölcsön

Sok millió forint ingatlanfedezet nélkül

Az ingatlanfedezetes jelzálogkölcsönökkel szemben a lakásfelújítási személyi kölcsön óriási előnye, hogy az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez nemcsak meggyorsítja az ügyintézést, de nem fog terhelni bennünket az ingatlan értékbecslésének a díja sem, és a közjegyzőnek sem kell fizetnünk. A személyi kölcsönök egy része online is igényelhető már, ilyen lehetőséggel jelzáloghitel igénylése esetén nem élhetünk. Az, hogy nincs szükség ingatlan fedezetre, különösen jól jöhet akkor, ha a lakásunkat már terheli jelzálogjog. Nem biztos ugyanis, hogy a bank engedélyezi egy újabb jelzálog bejegyzését. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell a megfelelő nagyságú jövedelemmel rendelkeznünk ahhoz, hogy a második hitelünket is törleszteni tudjuk. Tehermentes ingatlan esetén jóval egyszerűbb eljárásra, és gyorsabb hitelbírálatra számíthatunk, ha a személyi kölcsönt választjuk a jelzáloghitel helyett.

Amikor elkészült a felújításunk költségvetése, tízmillió forintos összeghatárig nyugodtan indulhatunk a bankba. A személyi kölcsönök ugyanis néhány százezer forinttól tíz millió forintig igényelhetők. A pénzintézetek eltérő hitelpolitikája miatt nem mindenhol érhető azonban el a tíz milliós hitelösszeg. Egy lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor sokat segíthet a választásban, hiszen a THM, a várható összköltség és a kamat mellett, a maximálisan felvehető hitelösszegről is tájékoztat bennünket. Mindezt néhány perc alatt. A futamidő a hitelösszeg mellett a legfontosabb tényező, hiszen a futamidő hossza határozza meg a törlesztőrészlet nagyságát. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál kevesebbet kell havonta fizetni.

Lakásfelújítási személyi kölcsön – a hitelcél magadása

A személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy minimális dokumentációval és könnyen igényelhető. Az igényléshez csupán a jövedelmet kell igazolni. És ez még nem minden. Mert nem csak hogy elég, ha igazolja az ügyfél a jövedelmét, de a pénz elköltését sem kell semmiféle módon dokumentálni hitelt nyújtó pénzintézet felé.

Mit jelent ez? Nézzünk egy lakáshitelt. Fedezetre van szükség, és a pénzt csak a lakás felépítésére vagy megvásárlására lehet fordítani. És ezt dokumentumokkal igazolni is kell. És ez plusz költséget jelent, időt és energiát kell rá szánni. Időt? Igen. Néha még a hitelfelvételt követő sokadik is évben is igazolásokat és szerződéseket kell leadni a hitelező pénzintézetnek, hogy teljesüljenek a szerződéses feltételek. A klasszikus személyi kölcsönnél ilyen nincs. Nem kell hitelcélt megjelölni a szerződés megkötésekor, és igazolni sem kell a hitelösszeg megfelelő felhasználását. A lakásfelújítási személyi kölcsön esetén az előtörlesztéshez azonban elvárhatja a felhasználását igazolását a pénzintézet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön – előtörlesztés

Azt érdemes kiszámolni, hogy valóban megéri-e a klasszikus személyi kölcsön előtörlesztése. Ehhez tudni kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és hogy mekkora a tőketartozásunk. A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk. Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak, és ilyen az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ez néhány esetben nulla forint. Mégsem ez a jellemző, a bankok a legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a személyi kölcsönünket. Kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha például befektetjük azt. Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni.

Ha hozzájutunk egy nagyobb összeghez egy jutalomból a munkahelyünkről, vagy örökölünk némi pénzt, vagy bármilyen módon pénzhez jutunk, akkor elgondolkodhatunk a személyi kölcsönünk előtörlesztésén. A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük. Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel a személyi kölcsönünk jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést. Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz.

Egy másik hitelből is elő tudjuk törleszteni a személyi kölcsönünket. A felvett hitelnek is lesz persze kamata és más költsége, mint a jelenlegi hitelünknek, így előfordulhat, hogy nem lesz kedvező számunkra a hitelkiváltás. Az előtörlesztés szempontjából fontos, hogy a személyi kölcsönünk törlesztése annuitásos, vagyis az első hónapokban magasabb a kamat, mint a tőkerész. A futamidő végén ez már fordítva van, akkor már a tőkerész a magasabb. Ha hitelkiváltással szeretnénk megoldani a személyi kölcsönünk előtörlesztését, előtte mindenképpen számoljunk, és hozzunk jó döntést.

Az elő vagy végtörlesztést adósságrendező hitel segítségével is végrehajthatjuk. Ilyenkor nem csak a lakásfelújítási személyi kölcsönünket, de minden fennálló hitelünket cseréljük le egyetlen hitelre. Bár ilyenkor még bonyolultabb a számítás, a várható megtakarítás, és az egyszerűség, hogy csak egy törlesztőrészletünk lesz, mégis megérheti számunkra. Bármennyire is körültekintően jártunk el a hiteleink hitelfelvételénél, a gazdasági környezet megváltozása miatt elképzelhető, hogy a hitelfelvételünk óta kedvezőbb kamatozású hitelek is elérhetők lettek. Ilyenkor érdemes rászánni az időt, és adósságrendező hitellel kiváltani a hiteleinket. A személyi kölcsönök előtörlesztése évente 200 ezer forintig ingyenes. Ezt jól használva jelentős kamatköltségtől kímélhetjük meg magunkat. Főként a futamidő első éveiben éri meg előtörleszteni, a fent már említett annuitásos törlesztés miatt.

Amikor személyi kölcsönt igénylünk, és már tudjuk, hogy elő tudunk és akarunk majd törleszteni, fontos, hogy tájékozódjunk az előtörlesztés aktuális díjairól. Vannak olyan konstrukciók, ahol az elő és végtörlesztésért kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell fizetnünk. Ilyen konstrukció lehet a lakásfelújítási személyi kölcsön is. Ez kiemelten fontos akkor, ha már a kölcsön felvételekor tudjuk, hogy élni fogunk ezzel a lehetőséggel. Az előtörlesztés az időnkbe kerül. Utána kell járnunk annak, hogy mennyit, és hogyan kell fizetnünk, ha elő akarjuk törleszteni a személyi kölcsönünket. Hajlamosak vagyunk arra, hogy az időnket végtelennek és ingyenesnek gondoljuk, de ahogy a mondás tartja: az idő pénz. Nehezen meghatározható az ügyintézéssel töltött idő értéke, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ez sincs ingyen. Nem kis energia-befektetésre is szükségünk lesz, lehet, hogy többször kell telefonálnunk, de akár a bankfiókba is be kell mennünk, ha előtörlesztés mellett döntöttünk. Az előtörlesztés utánajárással, energia-befektetéssel jár, és konkrét kiadásaink is lehetnek. Ám ha jól választunk bankot a lakásfelújítási személyi kölcsön igénylésekor, akkor az előtörlesztés díjtalan lesz.

Lakásfelújítási személyi kölcsön fix kamatozással

A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású hitelek éppen ezért rendkívül kedveltek. A biztonságot ad az az érzés, hogy mindent megtettünk a környezetünk pénzügyi helyzetének állandóságáért. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni lehet, hogy mekkora havi kiadással kell számolni. A legmegfelelőbb fix hitelt könnyű kiválasztani. Egy lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor kell hozzá. A hitelkalkulátor felsorolja az aktuális hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni lehet, hogy melyik hitel kerül kevesebbe a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni lehet, hogy mennyit kell havonta fizetni. A lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátorral gyorsan és egyszerűen, otthonról hozható meg a felelős döntés. Használni kell az lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátort!

A fix kamatozású kölcsön előnyös. Miért? A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, a kölcsönt forintban folyósítja a bank, ezért tervezhető kiadással vehető fel a kölcsön. Nem érhet meglepetés. Meglepetés helyett fix kamatozású kölcsön. Ez a megoldás. A megoldás arra, hogy tudjuk, mikor és mennyit fizetünk. És ezt tudni kell! A fix kamatozású kölcsön törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz a kölcsön az egész futamidő alatt. A kölcsönök futamideje többnyire hosszú. És a hitelösszeg is magas. Lehet több millió forintot is igényelni a kölcsönből, de általában alacsonyabb összeget igényelnek. Ez a gyorsan és egyszerűen igényelhető kölcsön különösen népszerű. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is.

A lakásfelújítási személyi kölcsön elbírálása

Ha pozitív a hitelbírálat, akkor az igénylő megkapja a kölcsönt. A lakásfelújítási személyi kölcsön azonnal felhasználható lesz. És elkölthető. Bármire. A hiteligénylés folyamatának ez a legvége. Ezt megelőzi a kapcsolatfelvétel, az alapfeltételeknek való megfelelés ellenőrzése, és a dokumentumok benyújtása vagy átadása. A bírálat után már csak a folyósítás van hátra. A bírálat gyorsan megtörténik, nem kell hosszú ideig várni. És a pénz kiutalása után? Az már csak az ügyfélen múlik. Azonnal kezdődhet a lakásfelújítás. Azonnal. És persze a részleteket fizetni kell majd. Közben pedig már használható a kölcsönből vásárolt szolgáltatást vagy terméket.

A túlzott eladósodás kockázata – lakásfelújítási személyi kölcsön felelős igénylése

Lakásfelújítási személyi kölcsön igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. Ez nem mindig egyszerű, mert számos téves információ kering az interneten. Ezek egy része hiányos és téves információ, és ez nem várt meglepetést okozhat a hiteligényléskor. A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. Először is alaposan át kell gondolni, hogy a kölcsön, amit igényelni akarunk, valóban szükséges-e. Az eladósodás és az adósságspirál veszélyeket rejt. Tudni kell, hogy a bankok kamatot számítanak fel a kölcsönre, és az néha magas.

A felelős hitelfelvétel másik fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadja el az igénylő, hanem megnézi azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeinek. Ez azért fontos, hogy ne vállaljon túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése. A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmedet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak az igénylőre, de a környezetében élőkre is. Döntsünk körültekintően hitelfelvételkor!

A lakásfelújítási személyi kölcsön igénylését megakadályozó tényezők

Több olyan eset is van, ami meghiúsíthatja az igénylés beadását.

A bank nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok. Érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni az igényléshez. Vagy kártya formátumú jogosítvánnyal vagy útlevéllel. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez. Az életkor is döntő lehet. Bizonyos kor alatt, és bizonyos kor felett nem fogadják el az igénylést. A munkaviszony hossza is döntő. Az előírt munkaviszonynál rövidebbet nem fogad el a pénzintézet. A KHR negatív adóslistáján szereplők nem kapnak hitelt, ez kizáró ok. A megfelelő nagyságú jövedelem igazolása is elvárt. Hiába keres valaki sokat, ha a jövedelme után nem fizetik meg a közterheket, akkor azt a pénzintézet nem veszi figyelembe.

A Központi Hitelinformációs Rendszerről (KHR)

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) a hazai pénzintézetek adatbázisa. A hiteligényléskor aláírt hozzájáruló nyilatkozat teszi lehetővé a bankoknak, hogy fenntartsák ezt a rendszert. Negatív és pozitív listát is tartalmaz, a hitelek és a hitelfelvevők minden adatával. Egy jó ügyfél számára előnyös, de a rosszul fizetőkről minden bank tudni fogja, hogy mikor és mennyit nem fizettek vissza. A negatív adóslista negatív hatású a lista szereplőire. A rossz adósok igénylése ugyanis később elutasításra kerülhet.

A negatív adóslistán szereplők ellen végrehajtást kezdeményezhetnek, ráadásul többször nem fog kölcsönt kapni. A negatív listán sok évig marad fenn a rossz adós, és hiába évül el ez, a pénzügyi múltja mindig fekete marad. Minden lehetőséget ki kell használni, és el kell kerülni a negatív listára való felkerülést. A hátrányok ugyanis súlyosak. Ha adódik egy váratlan élethelyzet, nehezebbé válik a törlesztő részletek fizetése, akkor még lehet tenni annak érdekében, hogy a hitel visszafizetésre kerüljön, és így az igénylő elkerülheti a negatív adóslistát.

Hitelfedezeti biztosítás lakásfelújítási személyi kölcsönhöz

A biztosítás szóról általában nem a hitel jut az ember eszébe. Gondolhat lakásbiztosításra, balesetbiztosításra, utazási biztosításra vagy életbiztosításra. A lakásfelújítási személyi kölcsönre is lehet biztosítást kötni. A hitelek nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása. Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családot. Ezt pedig mindenképpen el kell kerülni.

A hitelek biztosítása nem jelent mást, mint hogy a hitel visszafizetése garantált lesz akkor is, ha egy életesemény miatt ezt a hitelfelvevő nem tudja megoldani. A biztosítás megakadályozhatja, hogy visszafordíthatatlan károk érjék a hiteligénylőt. A hitelfedezeti biztosítás időszakosan vagy végleg átvállalja a részletek fizetését. Ezzel menetesítve a kötelezettsége alól a biztosítottat. Biztosítás köthető halálesetre, munkanélküliségre, munkaképesség csökkenésére vagy keresőképtelenségre. Meglévő és új hitelhez is köthető hitelfedezeti biztosítás, vagyis ha valaki nem kötött biztosítást a hitel igénylésekor, azt utólag is egyszerűen és gyorsan megteheti. A biztosítás akkor a legjobb, ha soha nem kell igénybe venni. De ha szükség van rá, kell, hogy legyen. Kössünk hitelfedezeti biztosítást! Ezzel is növelhetjük a saját és szeretteink biztonságát.

OBA – Országos Betétbiztosítási Alap

A szeretteink biztonságának másik záloga a hitelfedezeti biztosítás mellett az Országos betétbiztosítási Alap. A pénz addig van jó helyen egy bankban, amíg az megfelelően működik. De mi a helyzet akkor, ha bank csődöt jelent? Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, akkor a betétesek nem tudnak a pénzükhöz jutni. Azért, hogy az ebből adódó bizalmatlanságot csökkentsék, a magyar pénzintézetek életre hívták az Országos Betétbiztosítási Alapot. Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Lényeges információ, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező bankok kötelesek csatlakozni hozzá. Akármelyik magyar pénzintézetben van bankszámlánk, az védve lesz. Az OBA egy pénzintézet tevékenységi engedélyének visszavonása után az előírt 10 napon belül kártalanítja az érintett ügyfeleket. Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször is szükség volt. Az OBA munkatársai a kártalanításban, és a pénzintézet végelszámolásában is részt vesznek. A kártalanításnak nincs önrésze, ezért a teljes összeg jár, és ezt kérni sem kell, hiszen a kártalanítás folyamata automatikusan elindul. Ez a biztosítás nem kerül pénzbe, számlatulajdonosként ezért fizetni nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke, mert ez az intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami minden tagszervezet érdeke.

Az érvényben lévő szabályok miatt a betét minden magyarországi banknál védve van. Az OBA megalakulásáig a betétekben elhelyezett összeget az állam garantálta. Már az OBA vállalja ezt a garanciát. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyezték el a pénzt, arra a jogszabályok miatt továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzhez nem fér hozzá a tulajdonosa, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap 10 munkanapon belül kártalanít 100 ezer eurónak megfelelő összegig, mindig forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére is nőhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi pénzintézetben védve van a betét összege. Ha egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanítani fog. A kártalanítás összege maximum 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy ez minden bankra külön-külön érvényes. Ha több pénzintézetnél is van betét, akkor mindegyik betét biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy pénzintézetben van több számla, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Az OBA a betétek tőkéje és kamata után legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval több lehet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betét, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, vagy biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, akkor is, ha az összeghatár euróban lett meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdődik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámolja. Ez lesz a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlára befizetett összeg, a lekötött betét, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezet valaki számlát, akkor mindkét számlára érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza.

A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik. Az Országos Betétbiztosítási Alap az esetleges tennivalókról tájékoztat minden érintette. A kártalanítással kapcsolatos kérdésekre a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán és a megyeszékhelyeken található Pénzügyi Navigátor tanácsadó irodákban írásban, telefonon vagy személyesen is válaszolnak. Bár a kártalanítást nem kell kérni, és az automatikusan elkezdődik, mégis célszerű végigkísérni a folyamatot. Az OBA igyekszik teljes körűen tájékoztatni az érintetteket, de ha kérdés merül fel, akkor érdemes felkeresni a fent említett lehetőségeket.

Online igényelt lakásfelújítási személyi kölcsön

Az online hiteligénylés ma már mindennapos. Természetes lett, hogy az ügyfelek otthonról igényelnek hitelt, anélkül, hogy bemennének a bankfiókba. Az online igénylés kényelmes és biztonságos. Mindössze egy megfelelő számítástechnikai eszközre van hozzá szükség, és minden, az igényléstől a szerződés aláírásáig, az interneten történik. A járvány felgyorsította ezt a folyamatot, de a bankok már előtte is fejlesztették ezt az innovatív megoldást.

Több érv is szól amellett, hogy valaki az online hiteligénylést válassza. Nincs sorban állás, nincs várakozás, nincs utazás. Nem kell parkolóhelyet keresni, nem kell órákat tölteni azzal, hogy lebonyolódjon egy igénylés beadása. Gyorsan, otthonról, kényelmesen. Ez az online hiteligénylés. Az online hiteligénylésnek vannak alternatívái, és ezeknek is lehetnek előnyei. A személyes ügyintézés sokak számára emberibb, közvetlenebb, és biztonságosabbnak is tűnik. Az ügyintéző ráadásul válaszolni tud a felmerülő kérdésekre, és adott esetben tanáccsal is elláthatja az érdeklődőt. A személyes kapcsolat bizalmat ébreszthet, nem csak egy adatlap egy honlap felületén. A személyes kapcsolaton kívül, azok is a személyes ügyintézés mellett dönthetnek, akik nem rendelkeznek telefonnal vagy interneteléréssel, vagy azok, akik bár rendelkeznek ezekkel, de idegenkednek a használatuktól. Bár az online ügyintézés elterjedt, a személyes ügyintézés még jó ideig az ügyfelek rendelkezésére áll majd.

lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok

A lakásfelújítási személyi kölcsön igényléséhez szükséges dokumentumok

Minden hiteligénylésnél a pénzintézetek elvárnak bizonyos dokumentumokat az igénylőktől. A lakásfelújítási személyi kölcsönnél sincs ez másképp.

A személyazonosságot minden esetben megfelelő módon kell igazolni. Erre az érvényes személyigazolvány, az útlevél, a kártya formátumú jogosítvány és a lakcímkártya alkalmas.

Az igénylést megelőző három havi bankszámlakivonatra is szükség lesz; eredetiben.

A jövedelmet egy alkalmazott munkáltatói igazoláson tudja igazolni. Ez lehet bankos formanyomtatvány, vagy annak tartalmával megegyező munkáltatói igazolás is. Egyéni vállalkozó NAV jövedelemigazolással, és NAV nullás igazolással igazolhat jövedelmet. Egy nyugdíjastól három havi nyugdíjszelvényt, NYUFIG igazolást, vagy egy olyan bankszámlakivonatot kérnek, ahova a nyugdíja érkezik.

A telefon tulajdonjogát is igazolni kell.

A THM – A Teljes Hiteldíj Mutató

Ha lakásfelújítási személyi kölcsönre van szükségünk, a THM lesz az a százalék, amit figyelni kell.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ne a kamatot figyeljék az igénylők a legkedvezőbb hitel kiválasztásakor, hanem a THM-et. A THM ugyanis a hitel majdnem minden költségét tartalmazza, ezért alkalmas az összehasonlításra. A THM ezért jött létre: hogy a lakásfelújítási személyi kölcsönök egyszerűen összehasonlíthatók legyenek. A kamatot sem kell azonban elvetni, de a hozzáadódó költségek kiszámolása még egy matematikusnak is nehéz feladat. Ezt végzi el az ügyfél helyett a THM. A THM egy igazi segítség, ami a tájékozódást segíti, nem hagyja, hogy elvesszünk a rengeteg adat között.

Hogy találhatjuk meg a legjobb lakásfelújítási személyi kölcsönt?

Igazán jó lakásfelújítási személyi kölcsönt több banknál is igényelhetünk. De honnan tudhatjuk, hogy megtaláltuk a legjobbat? Amikor lakásfelújítási személyi kölcsön igénylése mellett dönt valaki, rákereshet a lakásfelújítási személyi kölcsön kifejezésre az interneten. Ezután akár hátra is dőlhet, hiszen ömleni fognak rá a hirdetések, és jobbnál jobb ajánlattal kecsegtetik. Ez még jól is jöhet, mert talán olyan ötleteket is kaphat az érdeklődő, amire addig nem is gondolt. Az interneten keresni jó ötlet, gyors és egyszerű megoldás, és ahogy írtuk, a keresés után még számtalan hirdetéssel lehet találkozni.

Személyesen is lehet jó lakásfelújítási személyi kölcsönt keresni. Be kell menni a bankfiókokba, és elmondani, hogy mit szeretnénk. A banki ügyintéző tanácsot is adhat a legjobb lakásfelújítási személyi kölcsön kiválasztásához. Az ügyintéző elmondja a lehetőségeket, és segíthet mérlegelni az előnyöket és hátrányokat. Ez egy pénzügyeihez kevésbé értő igénylőnek jó lehet, de időigényes, és utazni is kell hozzá.

Megkérdezhetjük a szomszédunkat vagy a barátainkat is. Ezt a megoldást a szakértők nem tarják a legmegfelelőbbnek.

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor is igénybe vehető a kereséshez. Mik a kalkulátor használatának előnyei?

  • Nem kell utazni ahhoz, hogy a legjobb hitelkonstrukció kiválasztható legyen.
  • Nem kell parkolóhelyet keresni a bankfiók előtt, nem kell sorban állni.
  • Otthonról elvégezhető a keresés.
  • Minden hitel megtalálható egy helyen.
  • Számtalan adat elérhető a hitelekről. (kamat, THM, teljes visszafizetendő összeg)
  • Összehasonlíthatóak a konstrukciók.
  • Egyszerű és gyors.
  • Tévedés kizárva. Egy program segít a keresésben.

Rövidítések

MNB – Magyar Nemzeti Bank
THM – Teljes Hiteldíj Mutató
AFR – Azonnali Fizetési Rendszer
JTM – Jövedelemarányos Törlesztési Mutató
CSOK – Családi Otthonteremtési Támogatás
NHP ZOP – Növekedési Hitelprogram Zöld Otthon program
KHR – Központi Hitelinformációs Rendszer
NHP – Növekedési Hitelprogram

A tájékoztatás sosem teljes körű – miért?

Amikor azt írja egy bank, hogy a tájékoztatás nem teljes körű, az valami olyasmi, mint amikor egy gyógyszerreklámban az hallható, hogy meg kell kérdezni a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt. Törvény írja elő, hogy ezek a mondatok le legyenek írva vagy elhangozzanak. Nem kell tehát arra gondolni, hogy a pénzintézetek az apróbetűs részben elrejtenek valami fontos információt. A pénzintézetek érdeke ugyanis nem az, hogy minél több kölcsönt folyósítsanak, hanem az, hogy minél több olyan kölcsönt helyezzenek ki, amit az igénylők vissza is fizetnek.

Akkor van értelme ennek a mondatnak? Nagyon is. Azt kell tudni, hogy a bankok weboldalán vagy egy hirdetésben szinte lehetetlen minden információt átadni. Ez nem is lehet cél, hiszen ezek gyakran csak a figyelem felkeltését szolgálják. Akkor viszont, amikor az ügyfél már eljut az igénylésig, a pénzintézetek biztosítják számára azt, hogy minden, a kölcsönt érintő fontos információt megkapjon. Akkor a tájékoztatás már teljes körű lesz. Hiszen akkor már személyre szabott információkat adhatnak át.

Jövedelemigazolások

Jövedelemigazolás alkalmazott esetén: munkáltatói igazolás, amely 30 napnál nem lehet régebbi. A munkáltatói igazolás helyett NAV online kereset kimutatás is megfelelő.

Fizetési számla 2 hónapnál nem régebbi kivonata (bankszámlakivonat) minden oldalának másolata (a netbankból nyomtatott kivonat esetén csak teljes havi kivonatot fogadja el a bank, tört havi számlatörténet nem megfelelő)

Nyugdíjasként: nyugdíj éves elszámoló lap másolata. Rokkantsági ellátás esetén, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított határozat fénymásolata is kell

Egyéni vállalkozóknak: előző éves NAV jövedelemigazolás

Gyermek után családi pótlékra jogosultaknak: Magyar Állam Kincstár által kiállított igazolás fénymásolata, vagy saját névre szóló bankszámlakivonat, amelyre a családi pótlék utalás érkezik a kincstártól

Egyéb jövedelemigazolás (például: ingó, ingatlan bérbeadásából származó jövedelem, cafeteria): az egyéb jövedelem típusától függően NAV által kiállított jövedelemigazolás fénymásolata.

Mire lehet jó egy adóstárs lakásfelújítási személyi kölcsön igénylésekor?

A lakásfelújítási személyi kölcsön igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a pénzintézet figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál.

A teljes visszafizetendő összegről

A teljes visszafizetendő teljes összeg az az összeg, ami azt mutatja meg, hogy mennyit kell kifizetni egy kölcsönért. Tartalmazza a tőkén kívül a kamatokat, minden felmerülő díjat és költséget. A teljes visszafizetendő összeg azért fontos, mert megmutatja, hogy mennyibe kerül egy kölcsön az igénylőnek. A teljes fizetendő összeg minden díjat tartalmaz, azokat is, amik a hiteligényléskor merülnek fel, például az elbírálás díját és a folyósítási díjat. (ha van ilyen, sok bank ugyanis elengedi ezeket a költségeket) Fontos információ a teljes összeg, hiszen befolyásolhatja a döntésében az ügyfelet. Ha túl magas az összeg, és az igénylő úgy gondolja, hogy ennyit nem ér meg neki a kölcsön felvétele, elállhat a hitelfelvételtől. Ezért fontos, hogy még a szerződés aláírása előtt tisztában legyen vele az igénylő, hogy mekkora lesz az az összeg, amit vissza kell fizetnie.

Néhány igénylő csak a havi törlesztő részlet nagyságára koncentrál. Ha azt ki tudja fizetni, akkor úgy gondolja, hogy a kölcsön rendben van, mehet az igénylés. Ez is egyfajta hozzáállás, de a hitelfelvevő érdeke az, ha olyan kölcsönt tud igényelni, ami nem túlzottan nagy költségekkel terheli meg a kiadásait. A szakértők mindig kiemelik a teljes összeg fontosságát. Fontos erre figyelni.

Annyira fontos a teljes összeg, hogy az a lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátorokban is megjelenik. Ez a szám az, ami tökéletesen, és egyszerűen összehasonlíthatóvá teszi az ajánlatokat. Erre sem a kamat, sem a THM nem alkalmas. A kamat és a THM persze egy fontos mutató szám, de a teljes összeg közérthető. Minél alacsonyabb a teljes összeg egy adott igénylésnél, annál jobban megéri az ügyfélnek. Mivel komoly eltérések is lehetnek, körültekintően kell eljárni. Ebben lehet segítségre a lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor. A kalkulátorral otthonról, egyszerűen és gyorsan összehasonlíthatóak az ajánlatok, és biztosan tudható, hogy a legjobb döntés született. A legjobb döntés a családnak és az igénylőnek. Használni kell a lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátort!

Egyáltalán nem kell fedezet

A lakásfelújítási személyi kölcsön, ugyanúgy, mint a klasszikus személyi kölcsön, egy szabad felhasználású fedezetlen hitel. Az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre, sem semmiféle más biztosítékra. Ha nincs ingatlan az igénylő birtokában, vagy nem akarja azt bevonni fedezetként a hitelügyletbe, akkor sincs akadálya az igénylésnek. Ez egy nagy előny, ráadásul még azzal is jár, hogy nem kell olyan költségekkel számolni, mint az értékbecslés vagy a közjegyző díja. Ez pedig könnyebben elérhetővé teszi a lakásfelújítási személyi kölcsönt.

Mitől függ a lakásfelújítási személyi kölcsön havi törlesztő részletének összege?

Pontos elképzeléssel rendelkezik egy igényléskor, aki kölcsönt szeretne. Nem csak a futamidő hossza, de a havi törlesztőrészlet nagysága is konkrét számként jelenik meg. Van terv. De mit szól ehhez a hitelt nyújtó bank? A bankok általában rugalmasan állnak hozzá az ügyfeleik kéréséhez, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy bizonyos kérdésekben szabályok kötik őket. Jogszabály írja elő azt is, hogy egy jövedelem mekkora mértékben terhelhető. Ha a szabály negyven százalék terhelhetőséget engedélyez, akkor egy négyszázötvenezer forintos havi nettó jövedelem esetén a havi részlet nem lehet magasabb száznyolcvanezer forintnál. Hiába gondolja úgy az igénylő, hogy ennél többet is ki tudna fizetni, a pénzintézet nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet. Ez a szabályozás az igénylőt védi meg a túlzott eladósodottságtól.

Mekkora az optimális havi törlesztő részlete a lakásfelújítási személyi kölcsönnek?

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az igénylő számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a közösség költségvetése megenged, és arra is gondolni kell, hogy előre nem tervezett, váratlan esemény nehézséget okozhat. Pedig a részleteket fizetni kell. Az ideális havi törlesztőrészlet megválasztásakor gondolni kell minderre. Arra, hogy ez a teher hosszú évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy egy elkésett befizetésnek súlyos következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire. Mindenre persze nem lehet felkészülni. Mégis fontos végiggondolni a legkellemetlenebb forgatókönyvet is. Ha egy váratlan helyzetben kész terve van az igénylőnek, akkor az könnyebbé teheti a probléma gyors megoldását. Az optimális törlesztő részlet egyszer csak megszűnik, mert a kölcsön vissza lett fizetve. A lakás pedig fel lett újítva.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Mint minden személyi kölcsön, a lakásfelújítási személyi kölcsön is szabad felhasználású. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy korlátozás nélkül bármire elkölthető, és a felhasználását nem kell számlákkal igazolni.

Igen. Sőt, a kettő tökéletesen kiegészíti egymást. Igénybe vehető az állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatást személyi kölcsönből, aztán azonnal visszafizethető a kölcsön, ha utal az Államkincstár.

Igen. Az állami támogatás megléte nem kizáró ok. Lehet mellé lakásfelújítási személyi kölcsönt is igényelni.

Igen. Az állami támogatás megléte nem kizáró ok. Lehet mellé felújítási személyi kölcsönt is igényelni.

Az Otthonfelújítási támogatás kiutalása után az összeget fel lehet használni a személyi kölcsön elő vagy végtörlesztésére. Fontos tudni, hogy az elő vagy végtörlesztésnek díja van, azonban még ennél is fontosabb, hogy egyes hitelintézetek hárommillió forintig ingyenesen biztosítják ezt a lehetőséget.

Igen. Minden személyi kölcsön, így a lakásfelújítási személyi kölcsön is szabad felhasználású. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy korlátozás nélkül elkölthető, és a felhasználását nem kell számlákkal igazolni.

Újabb hitelfelvétel esetén a bank vizsgálni fogja, hogy a törlesztőrészlet belefér-e a jövedelmedbe. A jövedelmed terhelhetőségét a JTM (jövedelemarányos törlesztési mutató) határozza meg. Ez 600 ezer forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk ötven százalékát engedi beterhelni, 600 ezer forint felett pedig a hatvan százalékát.

A bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt erre nem lehet egyértelműen válaszolni. A hiteligénylés beadása előtt utána kell járni, hogy az adott pénzintézet folyósít-e hitel 59 éves ügyfeleknek.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával