Lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok 2021

OTP

OTP Felújítási Személyi Kölcsön

THM7,4% - 19,5%Kamat: 6,99% - 16,99%
Futamidő24 - 120 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Unicredit

UniCredit Felújítási Személyi Kölcsön

THM7,28% - 19,86%Kamat: 6,75% - 18%
Futamidő60 - 120 hó
Hitelösszeg1.600.000 Ft - 7.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Sberbank

FelújítLAK Személyi kölcsön

THM7,21% - 14,57%Kamat: 6,89 - 13,49%
Futamidő36 - 108 hó
Hitelösszeg800.000 Ft - 6.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Egy igazi lehetőség Otthonfelújításhoz

A kormány évek óta támogatja a családok otthonhoz jutását hazánkban. Ott van a CSOK, a Babaváró hitel és a falusi CSOK is. Az egyik legújabb eleme ennek a rendszernek, az Otthonfelújítási támogatás. Otthonfelújítási támogatással a gyermeket nevelők akár hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak az államtól. Amennyiben ez a támogatási forma találkozik az elképzeléseinkkel, felmerülhet bennünk, hogy az állam által utólag fizetett részt személyi kölcsönből finanszírozzuk meg, aztán ezt az összeget a kapott támogatásból visszafizetjük. A támogatás lényege, hogy a felújításra fordított összeg felét, maximum hárommillió forintot visszaigényelhetünk az Államkincstártól. Ezt a részt is ki kell azonban fizetnünk, még a támogatás megérkezése előtt. Mit lehet tenni? A lakásfelújítási személyi kölcsönt pont erre találták ki. Van ugyanis olyan pénzintézet, ahol a lakásfelújítási személyi kölcsön elő és végtörlesztése három millió forintig ingyenes. Nem kell érte fizetni. Ez tökéletesen illeszkedhet a tervünkhöz, hogy igénybe vesszük az állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatást – ideiglenesen személyi kölcsönből megelőlegezve. Előtte tájékozódjunk. Kiváló weboldalak szakértő megoldásokkal segítenek nekünk ebben. Elég néhány számot beírni a hitelkalkulátorba, máris megtudhatjuk a fontosabb adatokat, hogy aztán összehasonlítsuk az ajánlatokat. A személyi kölcsön jó választás lehet lakásfelújításhoz. Egyszerű termék, és gyorsan hozzájuthatunk.

Személyi kölcsön: a legegyszerűbb megoldás

A személyi kölcsön szabad felhasználású. Ez a titka kiemelkedő sikerének. Szabad felhasználású hitelhez ugyanakkor ingatlanfedezettel is hozzájuthatnánk, de a személyi kölcsönhöz erre nincs szükség. Mivel nem kell ingatlanfedezetet bevonni a hitelügyletbe, ezért az elbírálás gyorsasan, napok alatt megtörténik. Személyi kölcsönöknél az igényléstől számított néhány napon belül hozzájuthatunk az igényelt összeghez, sőt van olyan pénzintézet, ahol huszonnégy órán belül utalnak. Ki ne szeretne gyorsan pénzhez jutni? Mindenki gyorsan akarja a pénzt. Eldöntötték, hogy felújítanak, és azonnal kezdeni akarják. Teljesen érthető. A személyi kölcsön ideális választás ehhez, mert igazán gyorsan a számlánkon lesz a pénz. Nem kell heteket várnunk a bírálatra, miután eldöntöttük, hogy felújítjuk a lakásunkat. Azonnal hozzákezdhetünk. Az igénylés egyszerű, és a már említett online igénylés mellett hagyományos úton, a bankfiókban is beadhatjuk a hitelkérelmünket. Szükség lesz dokumentumokra, és meg kell felelnünk a feltételeknek, 

A pénzintézetek már az előszűrésnél megállapítják, hogy megfelelünk-e a minimális követelményeknek, aztán a dokumentumok benyújtása után következik a végleges hitelbírálat. Pozitív döntés esetén aztán megérkezik az utalás a bankszámlánkra. Nagyon gyorsan.

Személyi kölcsön lakásfelújításhoz

A személyi kölcsön és a Magyar Nemzeti Bank által életre hívott Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel megfelelő választás egy lakásfelújításhoz. A személyi kölcsönök szabad felhasználású hitelek, így ezeket korlátozás nélkül, bármire elkölthetjük, akár az otthonunkra is. Egy lakás felújítása, bővítése, korszerűsítése sok pénzbe kerülhet. Egy lakás felújítása mindig nagy beruházás volt, ebben az évben még a meredeken emelkedő építőanyagárak is növelik a költségeinket. Egy kisebb vagyonra is szükségünk lehet, ha át akarjuk építeni a házunkat. Szakembert sem lesz könnyű találni, a kormány Otthonteremtési támogatásai miatt ugyanis hónapokra előre le vannak kötve. 

Mivel magas összeget is igényelhetünk, és a futamidőt is mi választhatjuk meg, a havi törlesztőrészlet biztosan belefér a családi költségvetésbe. A szabad felhasználás egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell elszámolnunk a felvett összeggel. Nem lesz szükség számlákra. A felújítás után megmaradt összegből pedig autót is vásárolhatunk, vagy akár egy világ körüli útra is elindulhatunk. 

Akár 10 millió forinthoz is juthatunk – fedezet nélkül

Az ingatlanfedezetes jelzálogkölcsönökkel szemben a személyi kölcsön előnye, hogy az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez meggyorsítja az ügyintézést, és nem fog terhelni bennünket az ingatlan értékbecslő szakértői díja sem. A személyi kölcsönök egy része online is igényelhető már (nem minden pénzintézetnél), ilyen lehetőséggel jelzáloghitel igénylése esetén nem élhetünk. Az online igénylés tovább gyorsítja a folyamatot, és a díjai is kedvezőbbek, mintha a fiókban adnánk be a papírokat. Az, hogy nincs szükség ingatlan fedezetre, különösen jól jöhet akkor, ha a lakásunkat már terheli jelzálogjog. Nem biztos ugyanis, hogy a bank hozzájárul egy újabb jelzálog bejegyzéséhez. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell a megfelelő nagyságú jövedelemmel rendelkeznünk ahhoz, hogy a második hitelünket is törleszteni tudjuk. Tehermentes ingatlan esetén pedig jóval egyszerűbb eljárásra, és gyorsabb hitelbírálatra számíthatunk, ha a személyi kölcsönt választjuk a jelzáloghitel helyett. 

Ha szükséges, tízmillió forintot is költhetünk a házunkra. A személyi kölcsönök már néhány százezer forinttól tíz millió forintig igényelhetők. A pénzintézetek eltérő eljárásrendje miatt nem mindenhol érhető el a tízmilliós hitelösszeg. Egy hitelkalkulátor sokat segíthet a választásban, hiszen a Teljes Hiteldíj Mutató, az összköltség és a kamat százalékos értéke mellett, a maximálisan felvehető hitelösszegről is tájékoztat bennünket. És mindezt néhány perc alatt. A futamidő a hitelösszeg mellett a legfontosabb tényező, hiszen a futamidő hossza határozza meg a törlesztőrészlet összegét. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál kevesebbet kell havonta fizetnünk. Ha többet tudunk havonta vállalni, választhatunk rövidebb futamidőt is.

Mennyire fontos a jövedelem?

Mivel a hitelhez nem tartozik ingatlanfedezet, ezért a havi jövedelmünk lesz az, amit a bank elsősorban vizsgálni fog. A jövedelem nagyon fontos egy személyi kölcsön igénylésénél. A jövedelmünkbe ugyanis bele kell férnie a havi törlesztőrészletnek. Jogszabály írja elő ugyanis, hogy maximálisan mennyire terhelhető a jövedelmünk. Ez a szabály egyébként bennünket véd a túlzott eladósodástól, attól hogy többet vállaljunk annál, mint amit elbírunk. A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy a bankok a jogszabályi előírásoknál szigorúbb feltételekkel hiteleznek, vagyis nem mindig engedik meg számunkra, hogy a törvény adta lehetőségig eladósodjunk. A jövedelmünk terhelhetőségét az is befolyásolja, ha van már hitelünk. Ebben az esetben ugyanis mindkét (vagy több) hitelünk részleteit el kell utalnunk minden hónapban. Fontos, hogy ha van hitelkártyánk, azt is hitelként veszik figyelembe, még abban az esetben is, ha egy forintot sem költöttünk el róla. A jövedelmünk terhelhetőségét a JTM (jövedelemarányos törlesztési mutató) határozza meg. Ez félmillió forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk ötven százalékát engedi beterhelni, félmillió forint felett pedig a hatvan százalékát. Ahogy azonban már írtuk, könnyen lehet, hogy a bank alacsonyabb százalékban határozza meg a terhelhetőség mértékét. Ez az összeg ökölszabályként mégis alkalmas arra, hogy nagyjából tisztában legyünk a lehetőséginkkel. Azt biztosan tudhatjuk, hogy a jövedelmünk felénél többet nem fizethetünk ki törlesztésre havonta. Ennél mindenképpen kevesebbel tervezzünk.

A jövedelmünknek rendszeresnek kell lennie, és a munkaviszonyunk hossza is lényeges. Általában egy év munkaviszony az elvárás, ez azonban bankonként eltérő. A jövedelem többnyire munkaviszonyból származik, de lehetünk nyugdíjasok vagy vállalkozók is. 

Így kaphatod meg a hitelt

Lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön ajánlatok 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Az állami támogatás megléte nem kizáró ok. Lehet mellé felújítási személyi kölcsönt is igényelni.

Az Otthonfelújítási támogatás kiutalása után az összeget fel lehet használni a személyi kölcsön elő vagy végtörlesztésére. Fontos tudni, hogy az elő vagy végtörlesztésnek díja van, azonban még ennél is fontosabb, hogy egyes hitelintézetek hárommillió forintig ingyenesen biztosítják ezt a lehetőséget.

Igen. Minden személyi kölcsön, így a lakásfelújítási személyi kölcsön is szabad felhasználású. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy korlátozás nélkül elkölthető, és a felhasználását nem kell számlákkal igazolni.

Újabb hitelfelvétel esetén a bank vizsgálni fogja, hogy a törlesztőrészlet belefér-e a jövedelmedbe. A jövedelmed terhelhetőségét a JTM (jövedelemarányos törlesztési mutató) határozza meg. Ez félmillió forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk ötven százalékát engedi beterhelni, félmillió forint felett pedig a hatvan százalékát.

A bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt erre nem lehet egyértelműen válaszolni. A hiteligénylés beadása előtt utána kell járni, hogy az adott pénzintézet folyósít-e hitel 59 éves ügyfeleknek.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

2021.10.22.

Az OTP Bank a legnagyobb univerzális kereskedelmi bankként a hiteltermékek széles skáláját kínálja magánszemélyeknek is. Ha szabad felhasználásra személyi kölcsönt szeretnénk igényelni, azt az OTP Banknál is megtehetjük. Összeszedtük, hogy mit kell tudnunk, ha az OTP Banknál szeretnénk személyi kölcsönt igényelni.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

2021.10.18.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény nyújtását feltételekhez kötik. Ezeknek a feltételeknek a meglétét az igénylőnek igazolnia kell. Megnéztük, hogy milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléshez. Íme, a részletek.

Tovább olvasom
A kárbejelentés menete

A kárbejelentés menete

2021.10.14.

Amikor egy gépjárművel baleset történik, a kárt be kell jelenteni. Személyi sérülés esetén minden esetben értesíteni kell a rendőrséget és a mentőket is. Ha nincs személyi sérülés, csak az autók sérültek meg, ki kell tölteni a kék- sárga kárbejelentő lapot. A kárbejelentő lap egy formanyomtatvány, amit a biztosító bocsát a rendelkezésünkre, vagy egy nyomtatványboltban is beszerezhetjük.

Tovább olvasom