Utasbiztosítás kalkulátor 2024 – Online igényléssel

Mi az az utasbiztosítás?

Az utasbiztosítás külföldi nyaralás, utazás alatt védi a biztosítottat. Az utasbiztosítás népszerű, és a szakemberek szerint szinte mindenki köt utasbiztosítást. Az utasbiztosítás széles körben biztosít, és lehetőség van kiegészítő biztosítás megkötésére is. Az utasbiztosítás biztosítja azt, hogy az utazás során bekövetkező nem várt, negatív események nem fordulhassanak még rosszabbra, és az elszenvedett anyagi kár is megtérüljön.

Miért fontos az utasbiztosítás?

Az utasbiztosítás akkor a legjobb, ha úgy jövünk haza a nyaralásból, hogy nem volt rá szükség. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem voltunk betegek, és nem ért bennünket baleset sem. A biztosítás megkötése mindig az előrelátás egyik módja, hiszen így felkészülhetünk egy nem várt esemény negatív anyagi vonzataira. Az utasbiztosítás a biztosítások között az egyik legelfogadottabb. Nem véletlenül. Külföldön, idegen környezetben kell probléma esetén cselekednünk. Jól jön ilyenkor egy szakértő segítsége. Nagyon jól.

Egy külföldi utazás során felmerülő kórházi kezelés, főleg, ha az az Európai Unión kívül történik, meglehetősen komoly összegbe kerülhet. Ha egy baleset vagy betegség miatt kórházi kezelésre szorulunk, az egy megfelelően kiválasztott utasbiztosítással teljesen fedezhető, így a baj nem lesz még nagyobb. Pont elég egy betegség is, nem kell, hogy még a pénz miatt is aggódjunk.

Az utasbiztosítás segít

Baleset és betegség esetén segíthet egy jól megkötött biztosítás, de a csomagunkban esett kárt is megtéríthetik, ha elveszik a repülőtéren, vagy ellopják a szállodából.

Egy utazásra senki sem úgy indul, hogy mi lesz, ha baj lesz. Ez teljesen rendben van. Az előre nem látott, és nem vágyott esemény bekövetkeztekor viszont az utasbiztosítás több hasznos szolgálatot is tehet nekünk. Segít eligazodni egy idegen ország, talán ismeretlen nyelvű bürokratikus ügyintézésében. Megtérítheti az orvosi kezelés és szükséges gyógyszer árát. Talán a bőröndünk elvesztése sem fáj annyira, ha tudjuk, kártalanítanak bennünket érte.

Utasbiztosítást ma már könnyen, akár online is köthetünk, akár néhány napra is. Kiugornál síelni külföldre a hétvégén? Két hét Balin? Előtte egy telefon, vagy néhány kattintás online, és biztosítva van az utazás. És ha valami történik a biztosítók assistance szolgáltatása segít nekünk abban, hogy mit kell tenni. A biztosítók személyre szabott ajánlatokkal várnak, és akár csoportos biztosítás is köthető. Mire jó az utasbiztosítás? Hát minderre. Hogy élete szóló élmény legyen az utazás, kellemetlen emlékek helyett.

Ne legyen rá szükség. De ha szükség van rá, akkor legyen. Utasbiztosítás.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Utasbiztosítás – szolgáltatások

Amikor utasbiztosítást köt valaki, négy szolgáltatás közül választhat.

Poggyászbiztosítás

Amikor repülővel utazik valaki, rendkívül fontos a poggyászbiztosítás. Ha elvesznek vagy megsérülnek a bőröndök, az az elszenvedett kár mellett bosszantó is, hiszen nem lesz mit felvenni a nyaralás alatt. Igaz, hogy a poggyászbiztosítás megtéríti a kárt vagy a kár egy részét, de azt a biztosítottnak meg kell előlegeznie. Fontos megnézni a szerződést, hogy mire is szól pontosan a biztosítás, mert nemesfémre, gyűjteményre, szőrmére, készpénzre és sporteszközre csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem lehet biztosítást kötni.

Életbiztosítás, baleset és betegségbiztosítás

Az életbiztosítás, baleset és betegségbiztosítás többnyire együtt jár az asszisztencia szolgáltatással. Amikor megbetegszik valaki vagy baleset éri, akkor a biztosítótársaság értesíti a hozzátartozókat, és kifizetik, ha ők kiutaznak a beteghez. A biztosítótársaság akkor is fizethet, ha a káresemény miatt előbb hazautazik a biztosított. Az életbiztosítás, baleset és betegségbiztosítás mindig fizet haláleset, rokkantság vagy csonttörés esetén. Extrém sportokat űzők pedig kiegészítő biztosítást köthetnek.

Asszisztencia szolgáltatás

Betegség vagy baleset után telefonon kérhet segítséget a biztosított, ha van asszisztencia szolgáltatása. Segítenek, hogy melyik problémával hova érdemes fordulni. Szintén segít a biztosítótársaság, ha a saját vagy a bérelt autóval történik valami, és a biztosítási csomag tartalmazza az autós asszisztencia szolgáltatást is. Nem kell kutatni az információk után, azonnal rendelkezésre áll a szakszerű segítség, így a probléma gyorsan orvosolható.

Jogvédelem

Utazás vagy nyaralás közben bárki kerülhet olyan helyzetbe, amikor ügyvédre vagy jogi segítségre van szükség. Ilyenkor a biztosítók a jogvédelmi szolgáltatása segíthet. A jogvédelmi szolgáltatás a szerződésben meghatározott összegig fedezheti az óvadék, a perköltség és az illetékek díját. A jogvédelmi szolgáltatást nem minden szerződés tartalmazza, ezt külön kell kérni a biztosítás megkötésekor.

Az utasbiztosítás megkötése – lépésről lépésre

Az utasbiztosítás megkötése egyszerű. Az utasbiztosítás megkötéséhez azonban pontosan kell tudni az úti célt és az utazás célját. Nem lehet általánosan utasbiztosítást kötni.

Első lépés: meg kell jelölni az úti célt.

Második lépés: ki kell választani, hogy mi lesz az utazás oka.

Harmadik lépés: azt is meg kell adni, hogy milyen járművel utazunk.

Negyedik lépés: meg kell adni az utazás első és utolsó napját.

Ötödik lépés: meg kell adni az utasok születési dátumát.

Hatodik lépés: a legjobb ajánlat kiválasztása. Ez egy fontos döntés, hiszen ez határozza meg, hogy mennyi lesz az utasbiztosítás napidíja.

Hetedik lépés: már csak a szerződés megkötése van hátra.

Az utasbiztosítás megkötéséhez szükség lesz a személyes adatokra. Általában regisztrációra is szükség lesz, ehhez e-mail cím kell, erre küldik el a regisztráció véglegesítéséhez a linket. Ha ez megvan, az utasok neve következik. Jóvá kell hagyni a szerződési feltételeket, majd ki lehet fizetni az utasbiztosítás díját. A fizetés után e-mailben megküldik a biztosítási kötvényt.

Fontos elmenteni a kötvényen is megtalálható asszisztencia ügyfélszolgálatának telefonszámát. Ez a szám az, ahol segítenek káresemény esetén. Amikor segítségre van szükség külföldön, akkor az utasbiztosításhoz tartozó asszisztencia telefonszámát kell felhívni. Ők akár az anyanyelvünkön is tudnak segítséget nyújtani.

Csoportos, családi és gyerek utasbiztosítási kedvezmények

Az utasbiztosításoknál is nagy kedvezményt lehet elérni, ha egyszerre több személy köt biztosítást. Ez a családi és csoportos kedvezményekre is vonatkozik, és a gyerekekre vonatkozó kedvezményekre is. A biztosítási díj így alacsonyabb lesz, közben pedig a biztosítás tartalma nem változik, vagyis a nyújtott szolgáltatások ugyanazok maradnak.

Utasbiztosítás – rövid és hosszú utazás

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy téves az az elképzelés, hogy egy rövidebb utazás alatt kisebb eséllyel történhet káresemény. A káresemény ugyanis bármikor történhet, akár egy egynapos út alatt is. Fontos lehet már egy egynapos utazásra is utasbiztosítást kötni. Minden biztosítás, így az utasbiztosítás esetében is van egy érvényességi időtartam. Ez úti célonként és biztosítónként eltérő lehet.

Utasbiztosítás – ha előbb érünk haza

Az utasbiztosítás nem fizet a hazánkban történt káreseményre, csak akkor, ha az a kiutazás vagy hazautazás alatt a repülőtéren történik. Ilyen lehet a poggyászkár. Amikor a nyaralás alatt visszatérünk Magyarországra, majd megint külföldre utazunk, az utasbiztosítás itthon nem nyújt számunkra védelmet.

Utasbiztosítás – több országban is nyaralhatunk

Fontos, hogy amikor több országon is átutazunk, nem kell minden országra külön biztosítást kötni. Elég megadni az úti célt, hiszen az oda és a visszaúton is él az utasbiztosítás. Akkor is elég egy úti célt megadni, ha körutazást tesz valaki. Ilyenkor elég a legtávolabbi úti célt megadni, mert a biztosítás érvényes lesz mindegyik olyan országban, amit érint az utazás. A több országra érvényes utasbiztosítás esetén az a feltétel, hogy a biztosított egy adott régión belül maradjon. Biztosítási régió például Európa. Amikor több régiót is érint az utazás, akkor viszont régiónként kell utasbiztosítást kötni.

Utasbiztosítás – a repülőtér speciális terület

Az utasbiztosítás mindig az országhatáron kívül érvényes, és ez igaz a repülőútra is. A repülőtér azonban speciális terület. Az utasbiztosítás már ott is érvényes. Repülős utazáskor elég megadni a célállomást, mert ezzel az összes (átszállások közben is) előforduló káreseményre fizethet a biztosító.

Utasbiztosítás – üzleti célú útra is

A legtöbb biztosítónál az általános utasbiztosítás nem fizet külföldi munkavégzéskor vagy munkavállaláskor. Ezt a kötvény részletesen tartalmazza. Bár ez biztosítónként azért eltérő lehet. Külföldi munkavégzés esetén egy üzleti útra szóló utasbiztosítás kell kötni. Ezt az utazás célja kérdésre lehet megadni a szerződés megkötésekor. Hivatásos külföldi sporttevékenység esetén is külön, extrém sportokra vagy kimondottan versenysportra szóló biztosítás kell kötni. Fontos pontosan megjelölni az utazás célját, mert egy káresemény bekövetkeztekor a biztosító ellenőrzi ezt, és nem fizet majd, ha a cél helytelenül lett megadva.

Mi az a keretnapos üzleti utasbiztosítás?

Vállalkozások tudnak úgynevezett keretnapos utasbiztosítást kötni. Ez a biztosítás meghatározott időre és meghatározott számú keretnapra köthető, például három éven belül negyven napra. A biztosítási idő alatt akárhányszor utazhat a biztosított munkavégzés céljából külföldre, ha van még felhasználható keretnapja, és az utazás előtt jelzi az munkavégzéssel kapcsolatos utazásra vonatkozó adatait. Ez egy jó megoldás gyakran utazó üzletembereknek.

Utasbiztosítás – külföldön élő vagy dolgozó magyaroknak

A Magyarországon megkötött utasbiztosításhoz magyar lakcím és érvényes magyar egészségbiztosítás szükséges. És Magyarországon is kell élni, nem elég az, hogy ide szól az állandó lakcímünk. Ha valaki külföldön él, és van bejelentett külföldi lakcíme is, akkor az adott országra nem köthet utasbiztosítást. Néhány európai lakcím és egészségbiztosítási jogviszony esetén van olyan biztosítótársaság, ami kínál biztosítást, de sohasem abban az országban, ahol életvitelszerűen él a biztosított. Nem fognak az adott országban történő káreseményre fizetni, ha életvitelszerűen abban az országban él a biztosított.

Utasbiztosítás – diákoknak

Számtalan magyar diák kap ösztöndíjat egy külföldi országban, vagy cserediák program keretében, több hónapig vagy évekig tanul egy másik országban. A külföldi tartózkodása alatt megbetegedhet, balesetet szenvedhet vagy más módon is érheti kár. Az ezzel kapcsolatos kiadásokra a tanulmányok teljes időtartamára köthető speciális, hosszabb időre szóló diák utasbiztosítás. Ha ez Európai Unión belül folytatja valaki a tanulmányait, akkor érdemes kiváltani az ingyenes európai kártyát, az úgynevezett kék kártyát. (EU-s TAJ kártya, EEK kártya) Fontos tudni, hogy sok országban önrészt kell fizetni a kezelésekért, gyógyszerekért és ez ellátásért is, ezért érdemes utazás előtt tájékozódni. Az EU-s egészségbiztosítási kártya azonban nem fedezi a hazautazást vagy hazaszállítást, ahogy a látogatók kiutazását sem. Az is fontos, hogy nem térít lopás esetén sem. Az értéktárgy vagy okmány eltűnése nagy probléma lehet, ezért érdemes mellé diák utasbiztosítást kötni. Gyakori eset, hogy a fogadó tanulmányi intézmény gondoskodik a diákok egészségbiztosításáról. Mindig érdemes azonban pontosan tudni, hogy pontosan mikor és milyen feltételekkel fizet a biztosítás, és ha az nem elég, köthető mellé kiegészítő diák utasbiztosítást.

Lényeges a diák utasbiztosítás, ha az Európai Union kívülre megy valaki tanulni, mert ott már nem érvényes az Európai Egészségbiztosítási Kártya. Ott az egészségbiztosítás minden költségét ki kell fizetni, gyakran előre. Ezek a kiadások hatalmasak lehetnek. Egy megfelelő diák utasbiztosítás segíthet ezeknek a kiadásoknak a kifizetésében.

Utasbiztosítás – tanulmányi út esetén

A diák utasbiztosítás egy rövid tanulmányi útra is tökéletes választás lehet. Fontos diák utasbiztosítást kötni a tanulmányi út teljes időtartamára. Ezzel a káresemények negatív hatása csökkenthető. Csoportos utazás esetén érdemes a kedvezményes csoportos utasbiztosítást megkötni a diákok és kísérő tanárok számára. Indulás előtt érdemes tájékozódni, hogy milyen feltételekkel fizet a biztosítás, és persze lehetőség van kiegészítő biztosítás kötésére is.

Utasbiztosítás – osztálykirándulásra

Egy osztálykirándulás alatt a baj ugyanúgy megtörténhet, ezért szükség lehet utasbiztosításra, főleg ha külföldre utazik az osztály. Sokszor maga a szervező iskola gondoskodik erről egy csoportos diák utasbiztosítás keretében. Ilyenkor is van azonban lehetőség kiegészítő biztosítás megkötésére. Erre mindig gondolni kell.

Utasbiztosítás – fontosak a részletek

Online utasbiztosítás-kötésnél nincs segítség. Nincs biztosítási ügyintéző, aki részletesen elmondaná a feltételeket. Van azonban néhány részlet, ami annyira fontos, hogy mindenképpen utána kell járni. Tudni kell, hogy pontosan milyen káreseményekre vonatkozik a biztosítás és milyen értékhatárok vannak. Aki repülőgéppel utazik, annak érdemes ellenőrizni a légipoggyászra vonatkozó feltételeket is, és összevetni a poggyász tartalmát azokkal a tárgyakkal, amikre a biztosítás szól. Ha számunkra fontos értéket viszünk magunkkal, gondoskodnunk kell annak a biztosításáról. Egy értékes hangszer, vagy egy nagy értékű családi ereklye elvesztése komoly csapás lehet.

Mi az a káronszerzés?

Nincs akadálya annak, hogy több biztosításunk is legyen. Elvileg és technikailag. De. Egy káreseményre csak egy biztosítótól kaphatunk kártérítést. A törvény ugyanis tiltja az úgynevezett káronszerzést, vagyis azt, hogy egy káreseménynél a kártérítés összege meghaladja a kárösszeget. Lehet tehát több biztosítást is kötni, de igénybe venni csak egyet lehet. Így bár akadálya nincs, de értelme sincs több biztosítást kötni.

Az együttkötési kedvezmény igénybe vétele

Együttkötési kedvezményt akkor kaphatunk, ha egy biztosítónál több biztosítást is kötünk. Az együttkötési kedvezményt a biztosító a legtöbb esetben automatikusan felajánlja, hiszen látja, hogy van már egy, esetleg több biztosításunk. Mivel komoly kedvezményekkel járhat az együttkötés, figyeljünk erre, és vegyük igénybe, ha lehet.

A külföldön is meg lehet kötni az utasbiztosítást?

Igen. De. Van olyan biztosítótársaság, akinél igen, és van, akinél csak az utazás megkezdése előtt. Lehet, hogy csak a Magyarországon történt biztosítás-kötés esetén érvényes a biztosítás, ezt fontos ellenőrizni a kötvényben. Az azonban mindig igaz, hogy a káresemény megtörténte utáni biztosítás-kötéskor a biztosítótársaság nem fog fizetni. Biztosítást csak előre lehet kötni, utólag nem.

Módosítható az utasbiztosítás utazás közben?

Utasbiztosítást ritkán módosítanak. Ez többnyire egy rövid ideig tartó biztosítás, ezért ritkán történik olyan esemény, ami indokolhatná a módosítást. Általában nem is lehet módosítani, például nem lehet új kockázati elemet adni a már meglévő kockázati elemekhez. Ha mégis módosítaná valaki a már megkötött utasbiztosítást, akkor közvetlenül a biztosítóval kell felvenni a kapcsolatot.

Utasbiztosítás – időtartam hosszabbítás

Az utasbiztosítás idejének meghosszabbítása nem lehetséges. Erre nincs is szükség. A további napokra ugyanis új biztosítást lehet kötni. A saját biztosítónál ez szinte mindig lehetséges, arra azonban figyelni kell, hogy ha másik biztosítót szeretnénk választani, akkor az új biztosító elvárhatja, hogy jelezzük a hosszabbítással kapcsolatos igényt, és csak ezután tudunk új és érvényes utasbiztosítást kötni.

Az Európai Unióba elegendő az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

Nem. És igen. Attól függ, hogy a biztosított mekkora biztonságot szeretne. Ha elegendőnek tartja a kék kártya által nyújtott biztonságot, akkor elég. Ez általában azonban nagyon kevés. Egyrészt sok országban kell különböző mértékű önrészt fizetni, másrészt nem minden egészségügyi szolgáltatónál, illetve nem mindegyik szolgáltatás esetében fogadják el az Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Gyógyszerköltség kifizetésére pedig nem lehet igénybe venni az az Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Meg kell fontolni a döntést, és ha kevésnek tűnik a kék kártya által nyújtott biztosítás, akkor kell kötni mellé egy utasbiztosítást.

Mikor fizet az utasbiztosítás magyarországi káreseményre?

Semmikor. Az utasbiztosítás külföldön biztosít. A külföldi utasbiztosítás érvényességének az egyik feltétele Magyarország elhagyása. Kivétel ez alól repülős utaknál a Magyarországon történt poggyászkár. Van azonban olyan utasbiztosítás is, ami az utazás első napján a lakhely és a magyar határ közötti magyarországi területen is nyújt bizonyos szolgáltatásokat. Belföldi utakra belföldi utasbiztosítást kell kötni.

Biztosítási szempontból mi számít Európának?

Fontos kérdés. Itt ugyanis nem a földrajzi határok a meghatározók, hanem a biztosító álláspontja. És ez biztosítónként változik. Az EU-s ország és EGT tagállam a földrajzi Európához tartozó területe többnyire minden biztosító szerint Európa területi hatály alá tartozik. Ezeken kívül egy-két más kontinensen fekvő, de a magyar utazók körében népszerű országot, például Törökországot, Egyiptomot, Marokkót vagy Tunéziát is ide sorolhatja a biztosítótársaság.

Mi számít életmentő szolgáltatásnak, és mi számít sürgősségi ellátásnak?

Az olyan orvosi beavatkozás, ami a közvetlen életveszélyt hárítja el, életmentő szolgáltatásnak számít. A sürgősségi ellátás a biztosított hirtelen fellépő tünete, fájdalma vagy egészségromlása miatt telefonon keresztüli vagy személyesen történő elsődleges ellátása.

A kárbejelentés folyamata – lépésről lépésre

A balesetről vagy a káreseményről a lehető leggyorsabban, de maximum egy napon belül értesíteni kell a biztosítótársaságot. Először el kell hárítani a közvetlen személyi vagy tárgyi veszélyt, aztán hívni kell a mentőket és a rendőrséget, ha az szükséges. Ezután kell felhívni a biztosítótársaság segélyvonalát a kötvényen található a telefonszámot, és el kell mondani részletesen, hogy mi történt. Azonnal regisztrálják a bejelentést, és az elmondottak alapján megszervezik a megfelelő segítséget, és tájékoztatnak a szükséges teendőkről. Megadnak egy esetszámot vagy ügyszámot a káreseményről, ez fontos, mert később mindig erre lehet hivatkozni. Ha többször is telefonál valaki egy adott káresemény miatt, az esetszám vagy ügyszám megadásával gyorsabb lesz a beazonosítás. Mindig követni kell az asszisztencia útmutatását!

Mi a teendő baleset vagy betegség esetén?

Mindig kérni kell másolatot a leletekről, az orvosi dokumentációról és a zárójelentésről. El kell rakni a kezelések számláját. El kell rakni a gyógyszerek számláját. El kell rakni minden számlát és dokumentumot, igazolást az egyéb felmerülő költségekről, utazásról, szállásról, még a látogatók utazásáról és szállásáról is.

Teendők gépjárműkár esetén

Közúti baleset után mindig hívni kell az adott ország rendőrségét, és ha megsérült valaki, akkor a mentőt is. Ezután fel kell hívni a biztosítótársaság segélyvonalát, a kötvényen megtalálható telefonszámon. El kell mondani részletesen, hogy mi történt Az első hívásnál regisztrálják a bejelentést, és az elmondottak alapján megszervezik számunkra a megfelelő segítséget, valamint tájékoztatnak a szükséges teendőkről. Készíteni kell minél több fényképet. Fel kell írni a kárt, és a gépkocsi állapotát. Fontos, hogy készüljön hivatalos szakértői vélemény is a kárról. Ha nem az autópálya mellett vagy más balesetveszélyes helyen áll meg az autó, ahonnan jobb azonnal elszállítani a gépjárművet, akkor ésszerűbb előbb az asszisztenciával felvenni a kapcsolatot, akik autómentőt küldhetnek a helyszínre, és segítenek a további ügyintézésben is. Például csereautóban vagy a továbbutazás megszervezésében, ha azt biztosítás fedezi.

Ha erre nincs lehetőség egy közúti baleset után, mert a rendőrség elszállíttatja a gépjárművet, akkor számlát kell kérni a szállítás költségéről. Kérni kell számlát a csereautóról is. Mindig kell számla vagy bizonylat a javításról is. És nem csak a számla fontos, hanem az is, hogy pontosan milyen javítás történt. Az utasbiztosítások autós asszisztencia szolgáltatása alapesetben nem fedezi a külföldön felmerült, autószervizben történt javítások költségeit. Ha van Casco biztosítás, akkor ott is be kell jelenteni a kárt, és a biztosítástól függően fizetni fog a biztosító. Ha szállásköltség merül fel, arról is kell számla. El kell tenni a bizonylatot is, ha bankkártyával fizetünk. Ha volt a helyszínen a rendőrség, el kell kérni a jegyzőkönyv másolatát. Ha nem is tudnak ilyet azonnal adni, akkor utólag elküldik majd.

Teendők bűncselekmény után

Minden bűncselekményt jelenteni kell a helyi rendőrségen. A poggyászlopást, a betörést, a rablást és az autófeltörést is. Minden esetben el kell kérni a hivatalos rendőrségi jegyzőkönyvet. Fontos, hogy csak olyan jegyzőkönyvet írjunk alá, aminek értjük a tartalmát. Ha nem érti valaki a helyi nyelvet, kérhet magyar változatot, vagy kérhet tolmácsot. Ha a tolmácsot fizetni kell, arról is meg kell őrizni a számlát.

A kárigény bejelentésének határideje

Hazaérkezés után minél előbb, de többnyire 15 napon belül be kell adni a kárigényt. Ennek feltétele, hogy a káreseményt 24 órán belül jelezzük, miután az megtörtént. Ezek fontos határidők. Megsértésük jogvesztéssel jár.

A kárrendezéshez szükséges dokumentumokról – röviden

A biztosítótársaság a kárigény elbírálásához több dokumentumot kérhet be. Ezek a személyazonosságot igazoló okirat, személyi igazolvány vagy útlevél, jogosítvány autós nyaralásnál, és az általános egészségbiztosítás érvényességének igazolását. Bekéri majd a biztosítási kötvény számát, a káresemény részletes leírását, és minden jegyzőkönyvet, dokumentumot, számlát. A jegyzőkönyv a biztosítási eseményről, számla bármilyen kapcsolódó fizetett szolgáltatásról, termékről, orvosi dokumentumok, leletek, zárójelentések, és az itthoni háziorvos illetve kezelőorvos által kiállított nyilatkozat. Kérni fog adatkezelési nyilatkozatot, amelyben a biztosított felmenti a háziorvosát illetve kezelőorvosát az orvosi titoktartás alól a biztosító miatt, kelleni fog rendőrségi és hatósági jegyzőkönyv vagy irat, szakértői vélemény és dokumentum, és a biztosítási eseményben sérült illetve elveszett vagyontárgyról a számla. A biztosítási eseményben sérült vagyontárgy javításáról készült számla is kelleni fog.

Online is lehet kárt rendezni

Több biztosítónál is van lehetőség arra, hogy online indítsuk el a kárrendezést. Erről később bővebben is írunk majd. Az online kárrendezés gyors és egyszerű, kevés utazást igényel, és akár egy telefonról is elintézhető.

Hogyan zajlik a kár megállapítása?

Kárigényt benyújtani bármikor lehet, de az utasbiztosítás csak akkor fizet, ha az valóban biztosítási esemény volt, vagyis a szerződési feltételek szerint jogosultak vagyunk rá. A biztosítótársaság szolgáltatása a szerződési feltételek alapján történik, ahogyan bármilyen más, nem biztosítással kapcsolatos szolgáltatás esetében is történik. A kárigény benyújtásakor a biztosított jelzi a biztosító felé, a megkötött utasbiztosítási szerződésnek megfelelően, hogy igényt tart kártérítésre, kifizetésre. Ezután a biztosító a beérkezett kárigényt, az ezt igazoló dokumentumokkal együtt megvizsgálja. Ha a megkötött szerződés tartalmaz olyan szolgáltatást, mint amire az igényt benyújtották, akkor megtörténik a kifizetés. Ezért nagyon lényeges, hogy az utazás során kapott, és a káreseménnyel összefüggő számlákat, hivatalos papírokat mindig megőrizzük. Ezek nélkül nehéz vagy teljesen lehetetlen igazolni a kár nagyságát. Ha nem figyelünk erre, és utólag mégis szükség lenne valamelyikre, sok kellemetlenséget okozhat egy fontosabb számla hiánya. Ezeket ugyanis utólag nehéz vagy teljesen lehetetlen beszerezni.

Mitől függ az utasbiztosítás díja?

A fizetendő utasbiztosítási díjat több dolog is befolyásolja.

Hova utazunk? Az úti cél befolyásolja a fizetendő díjat. Többnyire minél messzebb utazik valaki, annál drágább az utasbiztosítás. Biztosítónként változik, hogy mi számít Európának, illetve melyik ország melyik biztosítási zónába esik. Erről minden utasbiztosítás kötvény egyértelműen rendelkezik. Ezt utazás előtt célszerű ellenőrizni.

Mi az utazás célja? Minden esetben tudni akarja a biztosító, hogy mit fogunk csinálni az utazás alatt. a városnézés olcsóbb lesz, mintha valamilyen extrém sportot is szeretnénk kipróbálni. Ilyenkor általában a kártérítési díjak is magasabbak. Fontos tudni ezt előre, mert egy esetleges baleset vagy sérülés esetén csak a szerződésben megjelölt káreseményekre fizet a biztosítótársaság. A kifejezetten tengerparti üdülésekre kidolgozott biztosítási csomagok például téríthetnek nem extrém sportnak minősülő vízi sportokra is, de az olcsóbb városnéző csomag nem biztos, hogy fizet ilyen káreseménynél.

Milyen hosszú időre utazunk? Azaz milyen hosszú időre kötjük meg az utasbiztosítást. Minél hosszabb időre utazunk el, annál több napra kell biztosítást kötni, és mivel napidíj van, ezért értelemszerűen többet is kell majd fizetni.

Milyen járművel utazunk? Az utasbiztosítás díját befolyásolja, hogy mivel utazunk, és milyen mértékben szeretnénk hozzájuk kapcsolódó kiegészítést a biztosításba. Repülőgép esetén légipoggyászra, járatkésésre kérhetünk kiegészítő biztosítást, autó esetén pedig gépjármű asszisztencia szolgáltatást kérhetünk.

utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítás – járatkésés és járattörlés

A légi forgalom növekedése és a munkaerőhiány miatt egyre gyakrabban fordul elő járatkésés és járattörlés. Érdemes erre is felkészülni biztosítással. Az utasbiztosítás abban az esetben segíthet, ha törlik a járatot, vagy rajtunk kívülálló ok miatt visszautasítják a beszállást. Ha számunkra fontos a biztonság, akkor mindenképpen ellenőrizni kell a kötvényben, mert általában egy alapcsomag nem tartalmazza. A késésről vagy a járattörlésről minden esetben kérni kell igazolást a légitársaságtól, mert ennek hiányában a biztosítótársaság nem tudja majd elbírálni a kártérítési igényt, és így nem lesz köteles kártérítést sem nyújtani.

Rendelet az Európai Unióban járatkésére

Az Európai Uniónak van egy rendelete, ami lehetőséget biztosít minden európai országból induló, vagy ide érkező utasnak, hogy kártérítést igényeljen a légitársaságtól legalább két órás késés esetén. A kártérítési procedúra hosszadalmas, és sokáig kell levelezni a légitársasággal. Léteznek járatkésésre szakosodott ügyvédi irodák is, akik sikerdíj ellenében leveszik a terhet a vállunkról, nekik viszont a kártérítés egy adott százalékát ki kell fizetni. Utasbiztosítás esetén a kártérítést sokkal gyorsabban megkapható, és az ügyintézést teljesen átvállalja a biztosító. Ezenkívül olyan feltételekre is téríthet, amelyekre a rendeleti kártérítés már nem fizet. Érdemes tehát megfontolni, és külön utasbiztosítást kötni erre az esetre is.

Útlemondási vagy sztornó biztosítás

Előfordulhat, hogy már befizettük az utazást, de nem tudunk elutazni. ilyenkor elveszítjük a pénzünket. Márpedig egy szebb utazás akár milliókba is kerülhet. Persze nem feltétlenül, veszítjük el. Ha kötöttünk útlemondási vagy sztornó biztosítást. Ez akkor lesz fontos, ha az utazás előtt egy váratlan esemény miatt mégsem tudunk elutazni. Értelemszerűen ez a biztosítás is csak akkor fizet, ha már az utazás előtt megkötöttük a sztornó biztosítást.

Mikor érvényes az útlemondási vagy sztornó biztosítás?

Az útlemondásra nemcsak betegség vagy haláleset lehet az ok. Biztosítási esemény lehet például egy válás, vagy egy sikertelen érettségi is, hiszen ezek is meghiúsíthatnak egy a régen várt utazást. A koronavírus-járvány miatti félelem ugyanakkor nem lehet indok kártérítés igénylésére. Valós eseménynek kell történnie. A félelem önmagában nem elég.

Mi történik, ha az utazást meg kell szakítani az utazás vége előtt?

Az útlemondás biztosítás ebben az esetben is segítség lehet. Ha a nyaralás alatt történik egy váratlan esemény, ami miatt meg kell szakítani az utazást, és elkerülhetetlen, hogy hazautazzunk. Ilyen lehet egy hozzátartozó balesete, vagy ha az otthonunkkal történik valami.

Útlemondási biztosítás – külön is köthető

Sztornó biztosítás önmagában is köthető, de ebben az esetben csak útlemondáskor térít a biztosítás a meghatározott feltételek szerint. Az útlemondás viszont lehet egy utasbiztosítási csomag része is. Ez a gyakorlat szerint a gyakoribb megoldás.

Utasbiztosítás betegségre – orvosi ellátás külföldön

Ha európai uniós állampolgárként egy másik Európai Uniós országban betegszünk meg, akkor minden olyan orvosi ellátásra jogosultak vagyunk, ami sürgősséginek számít. Ha állandó magyarországi lakcímmel és érvényes társadalombiztosítással is rendelkezünk, és kiváltjuk az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártyát, akkor nem kell tartanunk attól, hogy egy esetleges életveszélyes állapot miatti ellátás után hatalmas összegű számlát kell kifizetni. A sürgősségi ellátás és a mentőszolgálat igénybevétele ezzel a kártyával ugyanis ingyenes az Európai Unióban. Szigorúan csak indokolt, sürgősségi esetekben. Minden más egészségügyi ellátásért fizetni kell.

Éppen ezért érdemes utasbiztosítást kötni. Az utasbiztosítással 0-24-ben hívható segélyvonalon a kórházban történő ügyintézésben is kérhetünk magyar nyelven segítséget, hiszen számtalan olyan egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó költség felmerülhet, amire az EU-s TAJ kártya nem nyújt fedezetet. Ilyen az ellátás után azonnal szükséges eszközök költsége, vagy a hazaszállítás költsége is. A különleges, például a helikopteres mentés költsége is ilyen. Több országban az ellátás költségein felül a kórházi ellátásban töltött napokra kórházi napidíjat számítanak fel, és Európai Egészségbiztosítási Kártya ezt már nem fizeti ki.

Utasbiztosítás – az Európai Unión kívül

Amikor az Európai Unión kívülre utazunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy minden egészségügyi ellátással kapcsolatos költséget, például a betegszállítást, az ellátást vagy a hazaszállítást nekünk kell fizetni, hacsak nem kötöttünk utasbiztosítást. Utasbiztosítással nagyon sok esetben, az intézmények együttműködésével, a biztosítótársaság közvetlen költségvállalása is lehetséges. Ez azt jelenti, hogy nem kell a helyszínen megfizetni a költségeket, hanem a biztosítótársaság közvetlenül felveszi a kapcsolatot a kórházzal, és kiegyenlíti az ellátásunk költségét.

Utasbiztosítás – gyógyszerkiváltás külföldön

Ha vényköteles gyógyszerre van szükségünk külföldön, tudni kell, hogy néhány országban ezért receptdíjat kell fizetni. Fontos tudni azt is, hogy az utasbiztosítás csak a külföldön történt megbetegedés vagy baleset miatti külföldi sürgősségi ellátás során felírt gyógyszerek költségeit téríti meg utólag, a gyógyszertári számla alapján. Nem lehet a biztosítás terhére az itthon felírt gyógyszereket kint beszerezni. Ahogy az utazáshoz nélkülözhetetlen gyógyszereket sem lehet kint megvásárolni. Ezeket ugyanis a biztosító nem fizeti ki, akkor sem, ha bemutatjuk a számlát.

Utasbiztosítás – fogászati ellátás külföldön

A fogfájásnál nincs kellemetlenebb. és ha mindez egy nyaralás alatt, külföldön ér bennünket. Azonnal sürgősségi fogorvosi ellátást kell keresni, pedig ez még Magyarországon sem könnyű, nemhogy külföldön. Szerencsére a legtöbb utasbiztosítás térít egy adott összeget a sürgősségi fogorvosi ellátásra. Fontos tudni, hogy csak akkor fizet a biztosító, ha sürgős, halaszthatatlan esetről van szó. Nem vehetünk igénybe biztosításra fogászati szolgáltatást. Nem kérhetünk fogszabályozást, fogkő eltávolítást, fogpótlást vagy protézist. Utóbbi esetekben meg kell várni a hazautazást, aztán saját költségen lehet ellátást kérni. Vagy az egészségbiztosításra. Itthon. Szintén lényeges, hogy mekkora az utasbiztosításban a keretösszeg a fogászati ellátásra összességében és foganként, mert az utasbiztosítás prémium szolgáltatásán kívül, minden utasbiztosítás egy alacsony keretet határoz meg a fogászati ellátás költségére.

Mire jó az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem helyettesít egy megfelelően kiválasztott utasbiztosítást. Valóban jó, ha velünk van külföldön, de csak abban az esetben nyújt segítséget, ahogy azt már írtuk, ha sürgősségi ellátásra van szükségünk. Mindenképpen érdemes kiváltani, ugyanakkor fontos, hogy tisztában legyünk a korlátaival.

Mire nem jó az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

Sok mindenre nem jó. Semmire nem jó, ami nem sürgősségi ellátás. Nem jó, ha megsérül vagy elveszik a poggyász, nem jó, ha sürgősségi fogászati ellátásra van szükségünk, nem lehet vele asszisztencia szolgáltatás igénybe venni, nem jár hozzá jogvédelem, nem fizeti a tolmácsot, és nincs benne felelősségbiztosítás sem. Ha az egészségügyi ellátást csak magánszolgáltatótól tudjuk igénybe venni, akkor bizony fizetnünk kell. A Magyarországon működő magán-egészségügyi szolgáltatók sem fogadják el a TAJ kártyát, a külföldi magán-egészségügyi szolgáltatók sem fogadják el az Európai Egészségbiztosítási Kártyát.

Európai Egészségbiztosítási Kártya – csak államilag fenntartott egészségügyi intézmény lesz jó

Fontos! Baleset vagy betegség esetén csak és kizárólag az állam által fenntartott egészségügyi intézményekben látnak el bennünket az Európai Egészségbiztosítási Kártya terhére.

Az Európai Unión belül eltérően működnek az országok egészségbiztosítási rendszerei, néhány országban az ellátás részben vagy teljes egészében önköltséges lehet. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem összekeverendő a kék kártyával. Az utóbbit azok vehetik igénybe, akik harmadik országbeli állampolgárként utaznak az Európai Unióba, és megfelelnek az igénylés feltételeinek.

Mire fizet a poggyászbiztosítás?

A legtöbb utasbiztosítás tartalmaz poggyászbiztosítást is. De mire fizet a poggyászbiztosítás? Akkor fizet a biztosítótársaság, ha feltörik a saját vagy a bérelt gépjárművet, és onnan lopják el a poggyászt. Mindenképpen be kell jelenteni a káreseményt a rendőrségen, és erről a biztosítónak a megfelelő jegyzőkönyvet be kell majd nyújtani, bár általában a feljelentés is elég. Ezen felül meg kell még felelni a biztosítási feltételeknek is. Kiköthetik például azt, hogy csak a lezárt csomagtérből ellopott poggyász után adnak kártérítést. Az autónk tehát nem lehet nyitva a káreseménykor.

Ha egy repülővel utazunk, és a leszállást után nem találjuk a csomagot, vagy sérülten kapjuk vissza, fontos ezt jelezni a légitársaság képviselőjének, mert ahogy már írtuk, elsősorban az ő kötelességük megtéríteni a kárt. Így lesz egy jegyzőkönyv, ami később a biztosítónak be lehet mutatni, így nem kell bizonyítani a sérülés vagy elveszés tényét. Poggyászkár esetén lényeges, hogy milyen értékeket tartalmazott a bőrönd, mert ez alapján fog fizetni a biztosítótársaság.

Poggyászkár – értékhatár és értéklimit

A biztosítók poggyászkár esetén általában kétféle értékhatárt határoznak meg. Van egy tárgyankénti értékhatár, és van az összes poggyászkárra vonatkozó limit. A tárgyankénti értékhatár kategóriánként változik, más vonatkozik műszaki cikkekre, és más a ruhadarabokra. Például ha a műszaki cikkenkénti limit 450 ezer forint, akkor legfeljebb ennyit fizet ki a biztosító akár több értékes telefon után is. Az utasbiztosítás feltétele szinte mindig kizárja az ékszert, a műtárgyakat és a készpénzt a biztosított tárgyak köréből. A mobiltelefonokra szintén külön feltételek vonatkozhatnak. A poggyászlimit a biztosítási időszak alatt bekövetkezett összes káreseményre vonatkozik. Ha az az összeg 800 ezer forint, a kárigény számától függetlenül összesen csak ennyit fizet ki a biztosítótársaság.

A nagy értékű tárgyak biztosítása

Nagy értékű és speciális poggyászra fontos külön biztosítást kötni. Figyelembe kell venni azonban, hogy az utasbiztosítás alaphelyzetben nem vonatkozik munkaeszközökre. A hangszerek is annak minősülhetnek, és így nem érvényes rájuk az utasbiztosítás poggyászkár része. Speciális igény esetén érdemes a biztosítótársaságok ügyfélszolgálatán érdeklődni a megoldásról.

Meg kell őrizni a számlákat

Poggyászkár bejelentésekor ugyanis bizonyítani kell, hogy ki volt az ellopott vagy elveszett értékek tulajdonosa. Ezt úgy lehet megtenni, hogy az eltűnt értékek számláját csatoljuk a kárigényhez. A vásárlás időpontja nem számít ilyenkor. Ha nincs meg az eredeti számla, ami gyakori, akkor bizonyos esetekben az ellopott vagy eltűnt értékek fotója is elég lehet, de ezeket nem mindegyik biztosítótársaság fogadja el.

Az elvárható gondosság fogalma

A biztosító elutasíthatja a poggyászkár megtérítését, ha a biztosított nem elvárható óvatossággal járt el. Az elvárható gondosság megítélése mindig egyedileg történik. Kizáró ok lehet a túlzott alkoholfogyasztásból fakadó gondatlanság, vagy ha az őrizetlenül hagyott értékben esik kár.

Nagy érték a poggyászban – inkább ne

A repülőn mindenképpen a kézipoggyászában tartsuk a nagyobb értékeket, mert a legtöbb utasbiztosítás nem fedezi a csomagokban feladott úgynevezett magas kockázatú értéktárgyakat. Ilyen a nagy értékű műszaki cikk, a telefon, az ékszer, a műtárgy, egy gyűjtemény vagy a készpénz és az értékpapír.

Utasbiztosítás – extrém sportokra

Amikor utasbiztosítást választunk, a szerződéskötés előtt felmerülhet a kérdés, hogy sportolunk-e a nyaralás alatt, és ha igen, akkor mit. Nem mindegy ugyanis, mert a biztosítási feltételek attól is függenek, hogy a terveink között szerepelnek-e extrém sportok, vagy csak várost nézünk, és csak egy kellemes túrát iktatunk be a napunkba.

Az utasbiztosítások megkülönböztetik a nyári és a téli extrém sportokat. Nyári extrém sportnak számít a bungee jumping, a tengeri kajakozás, az airboard, a szabadidős motorcsónakozás, a vitorlázás, a windsurf, a jet-ski, a könnyűbúvárkodás, a parasailing, vagyis a motorcsónakkal vontatott ejtőernyőzés, a quad, a vadvízi kenu, a rafting, a vízisí és a wakeboardozás.

A téli extrém sportnak számít a hegymászás, a hótalpas túra, a síelés (ez fontos!), a monosí, a síbob, a snowblade, a snowboard, a jégkorcsolya (!) és a sítúrázás is.

A listák nem teljesek. De ha ezek közül valamelyik benne van a terveinkben, akkor mindenképpen érdemes külön extrém sport biztosítást kötni, vagy olyan utasbiztosítást kiválasztani, amely sport kiegészítés nélkül is fedezetet nyújt az általunk kiválasztott sport közben történő sérülésekre. Egy hegyi balesetnél, ahol szükség lehet speciális mentőfelszerelésre, mentőhelikopterre, több napos kórházi ellátásra és hazaszállításra is, akár több millió forint is lehet a végösszeg. Kötni kell utasbiztosítást!

Az extrém sportok listája biztosítónként eltérő, ezért érdemes még a szerződéskötés előtt áttanulmányozni, hogy melyik sportnál milyen szolgáltatásokat nyújt a biztosító. Ez azért lényeges, mert az utasbiztosítás nem módosítható a nyaralás alatt.

Utasbiztosítás – síbiztosítás

Egy nagyobb síbaleset ellátása sok millió forintba is kerülhet. Akár már egy napi néhányszáz forintos síbiztosítás is fedezheti a mentés, a kórházba szállítás, a kezelés, az ellátás és hazaszállítás mellett a sífelszerelés kifizetését is.

Utasbiztosítás hitelkártyákhoz és bankkártyákhoz

Több hitelkártya és bankkártya tartalmaz valamilyen alapszintű utasbiztosítást. A pontos feltételekről érdemes az utazás előtt tájékozódni a kibocsátó banknál. Fontos lehet, hogy a hitelkártya utasbiztosítás térít-e az autó meghibásodása esetén, és mekkora összeget fizet egy síelés közben elszenvedett baleset után. Ha nem érezzük elegendőnek a biztosítást, akkor érdemes klasszikus utasbiztosítást kötni. Több fintech-bank, így a Revolut is kínál utasbiztosítást, aminek a feltétele kedvezőbb a hagyományos biztosítók ajánlatánál, de náluk nincs magyar nyelvű asszisztencia szolgáltatás. És ez fontos lehet.

Számtalan biztosítótársaság segíthet

Az utasbiztosítás megkötése egy döntéssel kezdődik. Miután eldőlt, hogy utazunk, és az is, hogy biztosítani szeretnénk az utat egy utasbiztosítással, már csak a megfelelő konstrukciót kell megtalálni. De melyik biztosító a legjobb? Melyiket válasszuk? Ma Magyarországon számtalan biztosítótársaság kínál utasbiztosítást. A kiválasztásban segíthet egy utasbiztosítás kalkulátor, de választhatunk biztosító szerint is. A biztosító kiválasztásánál befolyásolhatja a döntést a tapasztalatunk, a kínált szolgáltatások köre, a barátok tanácsai és a biztosítás ára is. Kereshetünk megoldást online, vagy bemehetünk az egyik biztosító irodájába is. Az online megoldás kényelmesebb lehet, de az is jó megoldás, ha a közelben lévő biztosítót látogatjuk meg. Bármelyik mellett döntünk, legyünk körültekintőek, amikor megkötjük az utasbiztosítást.

Biztosítóválasztás utasbiztosításhoz – csak az online is köthetőt akarjuk

Ha úgy döntünk, hogy online kötjük meg az utasbiztosítást, akkor csak olyan biztosítót választhatunk, ahol ez lehetséges. Ma már szinte az összes biztosító kínálja ezt a szolgáltatást, de nem mindegyik. Így azok a biztosítók kiesnek a lehetőségek közül, akik csak papír alapon szerződnek. Az online is szolgáltatókat könnyen megtaláljuk az interneten, és ha választottunk biztosítót, a honlapon minden információt megtalálunk majd a konstrukciókról, és a biztosítás-kötés menetéről. Mivel ilyenkor nem lesz ott egy tanácsadó, hogy segítsen és válaszoljon a kérdésekre, ezért alaposan el kell olvasnunk a feltételeket, hogy biztosan a legmegfelelőbb biztosítást kössük meg.

Biztosítóválasztás utasbiztosításhoz – szolgáltatások alapján

Ha speciális igényünk van az utasbiztosítással kapcsolatban, az leszűkítheti a választható biztosítók körét. Lehetünk extrém sportolók, vihetünk magunkkal különleges, értékes tárgyat, vagy akár oda is utazhatunk, ahol eddig még senki nem járt. Ilyenkor azt a biztosítót kell megtalálni, aki biztosítani tud bennünket. Egy tengerparti nyaralásnál ez nem probléma. De az extra igényinket talán csak néhány biztosító tudja kielégíteni. Ha őserdőben szeretnénk sátorozni, talán csak egy biztosító lesz, akinél utasbiztosítást köthetünk a kalandunkhoz. Vagy egy sem. Ha utasbiztosítást akarunk kötni, akkor viszont meg kell találnunk azt a biztosítót, akivel szerződhetünk. Ez egy különleges igénynél nem is olyan könnyű.

Biztosítóválasztás utasbiztosításhoz – ár lapján

A biztosítók napidíjjal kínálják az utasbiztosításokat. Így ezek könnyen összehasonlíthatók, hiszen amelyiknek alacsonyabb a napidíja, az lesz a legolcsóbb. De vajon a legjobb is? Nem feltétlenül. A napidíj nagysága mellett meg kell vizsgálnunk a biztosításhoz járó szolgáltatokat, és a kár esetén fizetett kártérítési összegek nagyságát is. A kártérítési összeg fontos, hiszen az esetlegesen keletkező kárnak meg kell térülnie. Akkor van értelme egy utasbiztosításnak. Ezt is figyelembe kell venni, nem csak a napidíj nagyságát. A kártérítési összeg leggyakrabban együtt emelkedik a napidíjjal, így arra számíthatunk, hogy ha magasabb térítési összeget szeretnénk, akkor magasabb lesz a napidíj is.

Biztosítóválasztás utasbiztosításhoz – tapasztalat alapján

Lehetünk hűségesek az utasbiztosítás megkötésekor, és köthetünk a már megszokott biztosítótársasággal utasbiztosítást. Ennek az az előnye, hogy már ismerjük a szolgáltatásait, tudjuk, hogy milyen területeket biztosít, és ismerjük a biztostás-kötés menetét is. Ha van tapasztalatunk arról is, hogy egy elszenvedett kár esetén milyen az ügyintézés, akkor már tényleg mindent tudunk a biztosítónkról. Ez előnyös, és az is fontos, hogy bízzunk a biztosítóban.

Bárhogy is választunk biztosítót, a lényeg ugyanaz. A végén lesz egy utasbiztosításunk, és úgy utazhatunk el, hogy tudjuk, felkészültük az esetleges negatív történésekre. És így nyugodtan pihenhetünk. Ezt adja nekünk az utasbiztosítás. A nyugodt kikapcsolódást. Meg kell kötni az utasbiztosítást. Hogy így legyen.

Együttkötés – kedvezmény több biztosítás esetén

Az utasbiztosítás díjára kapható kedvezmény, ha ugyanannál a biztosítónál kötjük meg egy másik biztosítással. Ez az úgynevezett együttkötés. Kedvezmény persze nemcsak ennél a két biztosításnál kapható, kedvezményes lehet például lakásbiztosítással vagy akár egy bankszámlával is az együttkötés, ha a pénzintézet kínál ilyen szolgáltatást. És éppen van ilyen kedvezmény. Az utasbiztosítás megkötése előtt is fontos erről tájékozódni. Akár 50 százalékos kedvezmény is elérhető ugyanis egy együttkötéssel. Ez pedig már komoly megtakarítást jelent.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Utasbiztosítás – más biztosításokkal együtt is jó lehet

Az utasbiztosítás úgy is elérhető, hogy más biztosításokkal együtt köti meg a biztosított. Célszerű megoldás egy összetett biztosítási csomag. Többféle módon, többféle eseményre nyújt védelmet, és kényelmes és egyszerű is. A szakértők nagyon jónak találják ezeket a biztosítási termékeket és ajánlják az igénybevételüket. De érdemes lehet egyszerre többfajta biztosítást kötni? Mindenképpen. Szélesebb körű védelmet kap a biztosított, és csak egy díj befizetését kell észben tartania. Köthető persze mindenre külön biztosítás is, de az több utánajárással jár, és több figyelmet is kíván. Többfajta biztosítás egyben. Kettő az egyben. Három az egyben. Vagy négy az egyben. Kitűnő megoldás. A család, az ingatlan, a nyugdíjas évek és minden más is védve lesz. És a védelem mégis teljes körű lesz. Utazás közben is.

Milyen érvek szólnak általában egy biztosítás megkötése mellett?

A jövőt ismerni jó lenne. Biztosra mehetnénk, nem kellene aggódnunk, hogy megváltozik az életünk. A nem várt negatív változások szorongást okozhatnak, nyugtalanok lehetünk. A világ azonban változik. De mit kezdhetünk ezzel a bizonytalansággal? Leírunk néhány gondolat a bizonytalanság kezelésére. A sikerek fontosak. A saját sikereink utat mutatnak. Életünk folyamán már megküzdöttünk jó néhány problémával. Ebből erőt meríthetünk, hiszen ha egyszer megoldottunk valamit, azt újra megtehetjük. Tanulhatunk a saját hibáinkból is, ha felismerjük, hogy eddig mit nem csináltunk jól, és azon változtatunk. Ha kevesebb az információ, akkor több lehet a nyugalom. A híreket olvasva ránk nehezedhet a világ. Földrengések, tragédiák, katasztrófák, gazdasági válság, infláció, háború. Ezekről olvasva bizonytalannak érezhetjük a jövőnket. A napi hírolvasás, főleg lefekvés előtt, az esti órákba, terhet rak ránk. Olvassuk kevesebbet, és őrizzük meg a nyugalmunkat. A mi életünk fontosabb a világ borzalmainál. Az újdonságok is fontosak az életünkben. Amikor elkezdünk egy új sportot vagy csatlakozunk egy közösséghez, amihez már régóta szerettünk volna, ez mind jótékonyan hat az önbizalmunkra. Erősebb önbizalommal felvértezve jobban kezelhetjük a változásokat, csökkenthetjük a stresszt. Könnyebben vehetjük azokat az akadályokat, amik próba elé állítanak bennünket. Persze van, ami rajtunk múlik, és van, ami nem. Régi bölcsesség, hogy ne akarjunk azon változtatni, amin nem tudunk. Vannak rajtunk kívülálló események, amikre nincs ráhatásunk. Ezek persze hatnak az életünkre, de ha elfogadjuk a tényt, hogy ezeken nem változtathatunk, az segíthet bennünket abban, hogy elfogadjuk a történéseket. Nem tudunk mindent irányítani. Amit viszont tudunk, azt irányítsuk úgy, hogy a számunkra a legjobb legyen. Segítség is kérhetünk másoktól és persze önmagunktól is. Segítséget, tanácsot bármikor kérhetünk. Gyakran vannak ötleteink, hogy másoknak mit kellene tenniük. De adhatunk tanácsot magunknak is. Ha ezt nem érezzük elegendőnek, fordulhatunk a barátainkhoz vagy szakemberhez is. Kérjünk segítséget, ha szükséges. Ne felejtsük el, hogy a párunk, a családunk és a barátaink mellettünk állnak. A változások pedig elkerülhetetlenek. A kiszámíthatatlanság mindig velünk marad. Bár a változást megállítani nem tudjuk, önmagunkért azért sokat tehetünk. Ismerjük magunkat, tudjuk, hogy mennyire vagyunk alkalmazkodóak.

Utasbiztosítás – biztonságos utazás

De a biztosítás szebbé teheti az életet? Talán igen. De hogyan kell átalakítani az életmódot, hogy boldogok legyünk? Tehetünk-e valamit egyáltalán? A boldogság általános témának tűnik, a róla szóló írások pedig tele vannak közhelyekkel. De mi van, ha ezeket megtöltjük tartalommal? A tudományos pszichológia már a boldogság szolgálatába állt. Évszázadok óta önjelölt guruk, vallási és filozófiai irányzatok próbálják meg definiálni a boldogság fogalmát, és a hozzá vezető egyetlen üdvözítő utat. A tudomány is beállt ebbe a sorba, és konkrét, nem túl meglepő megállapításokat tett közzé a boldogságkutatás eredményiről. Azt mondja, hogy mindenki tudja, hogy lehetünk tartósan boldogok. A számtalan cikk, tanulmány, film, ami a boldogsággal foglalkozik, egy általános tudás érzetét hozta el a mindennapjainkba. Mindannyian tudjuk, hogy lehetünk boldogok, bár a tudásunk gyakran felületes, néhány esetben talán téves is. A pénz, a sport, a szociális kapcsolataink és a céljaink is befolyásolják a boldogságunkat. Életmód témában is fontos a tájékozottság. Minél mélyebb a tudásunk, annál többet tehetünk önmagunkért és a környezetünkért. De mit tehetünk a boldogabb életért? A tudományos kutatások szerint a boldogságunk negyven százalékát befolyásolhatjuk, a többi eleve adott. Ez kevésnek tűnhet, mégis ez az a rész, ahol mi is hozzátehetünk a boldogabb életünkhöz. A testmozgás, a sport, ha heti legalább kétszer egy órás, boldogabbá tesz minket. Ennek hormonális okai is vannak, de a rendszeres testmozgás szükségességével mindenki egyetért. Ha önkéntes munkát végzünk, annak ugyanilyen hatása van. Hasznosnak érezzük magunkat, és szerezhetünk új barátokat is. Mindenféle társas aktivitás, közösségi élet szintén pozitív változásokat hoz. Eljárunk egy klubba? Nagyon jó. A szociális kapcsolatinknak szintén nagy a szerepe, a munkahelyen vagy a focicsapatban szerzett barátok is boldogabbá tesznek bennünket. A család, a párkapcsolat pedig elképzelhetetlenül sokat tesz hozzá egy boldog élethez. A boldog emberek a kutatások szerint egészségesebbek és tovább is élnek. Mi is tehetünk a boldogságunkért. Tegyünk érte. Rendszeres testmozgás, önkéntes munka, társas aktivitás. Ennyi az egész. És ott vannak a biztosítások is. Ezen is el kell gondolkodni.

Utasbiztosítás – megkössük?

Nehéz ez a döntés? Nehéz eldönteni, hogy kössünk-e biztosítást? Nehéz tanácsot adni, ha valaki biztosítás megkötésén gondolkodik. Talán nem is lehet. Legyen szó bármilyen biztosításról. Biztosítással védhetjük az életünket, az életvitelünket, az utazásunkat, a vagyontárgyainkat és megtakarítási formaként is választhatunk biztosítást. A biztosító tanácsadói persze meg akarják győzni a leendő ügyfeleket, de a döntést egyedül kell meghozni. És ez nem egyszerű. A biztosítás kiadással jár, mégpedig rendszeres, akár az életünk végig tartó kiadással. És mit kapunk cserébe? A megtakarítási célú biztosításnál egyszerű a válasz. A biztosítási kötvény lejáratakor a biztosító kifizeti az addig felhalmozott összeget és a hozamait. Ez egyszerű. De mi a helyzet egy kockázati életbiztosítással vagy egy CASCO-val, esetleg egy lakásbiztosítással? A válasz ilyenkor már jóval összetettebb. A nem megtakarítású célú biztosításokkal ugyanis az a helyzet, hogy csak fizetjük és fizetjük, és bizony könnyen lehet, hogy soha nem lesz rájuk szükség.

Vannak okok, amiért biztosan érdemes biztosítás kötni

Érv lehet a biztosítás megkötése mellett, hogy a biztosított a saját nyugalmát vásárolja meg. Egy érzést, hogy előrelátó módon gondoskodott magáról és a szeretteiről. Ha bekövetkezik egy előre nem látható, nem várt esemény, és emiatt kár éri, akkor számíthat arra, hogy a biztosító megtéríti a kárát. Ez adhat egy olyan biztonságérzetet, ami miatt a gondolatai nem akörül forognak, hogy mi lesz, ha. Mi lesz, ha baleset éri? Mi lesz, ha ütközik az autóval? Mi lesz, ha elreped a vízvezeték? Mi lesz, ha betörnek hozzá? Mi lesz, ha kevés lesz a nyugdíja? Ha a biztosított nem, vagy csak ritkán foglalkozik ezzel a kérdéssel vagy ezekkel a kérdésekkel, az nyugodtabb életet biztosíthat számára. Nyugodt és kiegyensúlyozott lesz, nem fog aggódni és aggodalmaskodni, nem fog szorongani. Egy teljes, boldog élethez pedig szükség van arra, hogy biztonságban érezzük magunkat. És ezt az érzést erősítheti bennünk egy megkötött biztosítás.

Másik érv lehet az anyagi biztonságra való törekvés. De hogy adhat anyagi biztonságot egy biztosítás? A biztosítások lényege, hogy egy káresemény esetén megtérítik a biztosított kárát vagy annak egy részét. Könnyű elképzelni azt, hogy mi történik akkor, ha valakit nagy anyagi veszteség ér. Leég a ház, összetörik az autó. Ha egy családnak nincs elegendő megtakarítása ahhoz, hogy a kárt saját forrásból kifizesse, akkor a vagyontárgy akár el is veszhet örökre. Nem lesz hol lakni, nem lesz mivel munkába járni. Ez egy megfelelően kiválasztott biztosítással elkerülhető, hiszen a biztosító kifizetheti az elszenvedett kárt. Akinek van megfelelő mértékű megtakarítása, az sem szeretné azonban ilyenkor a kár enyhítésére fordítani. Az évek alatt, kemény munkával megkeresett pénzt ne vigye el egy szerencsétlen esemény. Az látszik tehát, hogy akár van pénze a biztosítottnak, akár nincs arra, hogy a kárát kifizesse, mindkét esetben jobb, ha van biztosítása. A biztosítás ugyanis biztosíthatja azt, hogy az anyagi helyzete ne változzon meg jelentősen negatív irányban.

Harmadik érv lehet a biztosítás megkötése mellett a munkaképesség fenntartása. A magyar családok gyakran, sőt, szinte mindig, havi fizetésből élnek. Ha az úgynevezett kenyérkereső kiesik a munkaerőpiacról, akkor az a család nehéz helyzetbe kerülhet. Ezért lehet fontos egy megfelelő biztosítás. Ha valaki kiesik a munkaerőpiacról, az nem tudja biztosítani a környezete jóllétét, mert nem keres havonta pénzt. Egy baleset miatt akár hetekig, hónapokig tartó kórházi kezelésre szorulhat egy biztosított, és ebben az esetben a havi rendszeres jövedelme értelemszerűen megszűnik. És ez súlyos következményekkel járhat. Történhet olyan is, hogy a munkaképesség részben vagy teljesen megszűnik egy baleset miatt. Ez még nagyobb, még hosszabb ideig tartó problémát okozhat. Ilyenkor, ha nincs biztosítás, olyan élethelyzet alakulhat ki, ami megoldhatatlan feladat elé állíthat mindenkit. Ezek a problémák megoldhatók lehetnek egy megfelelően kiválasztott biztosítással. A fő érv a biztosítás megkötése mellett, a fenti érvek összessége. Egy magát előrelátó és felelős embernek tartó ember arra törekszik, hogy a szeretteit biztonságban tudja. Ezt a biztosítással el lehet érni. Biztosítani lehet azt, hogy a család életszínvonala ne változzon meg jelentősen egy nem várt negatív életesemény után. Mégsem lehet egyértelműen azt tanácsolni valakinek, hogy kössön biztosítást. De az mindenképpen elmondható, hogy meg kell fontolni a biztosításkötést. A kötelező gépjármű felelősségbiztosításnál ezen nem kell gondolkodni. Hiszen kötelező. De ha van autónk, gondolnunk kell a CASCO biztosításra is. És ha utazunk, akkor az utasbiztosításra.

Hogyan található meg a legjobb utasbiztosítás?

Az utasbiztosítás kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott konstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető biztosítások adatait. Az igénylő láthatja a költségeket, így könnyen kiválasztható a legideálisabb konstrukció. Az utasbiztosítás kalkulátor használata minden szerződéskötés előtt javasolt. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a biztosításokat. Hanem azért is, mert az ügyfelek többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb biztosítást válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott szolgáltatás mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak. A legjobb konstrukció az utasbiztosítás kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Nincs akadálya persze annak sem, hogy a nyakunkba véve a várost, minden biztosítónál kikérdezzük az ügyintézőket. Néhány évtizede az volt a bevett módszer, de akkor még hírből sem ismerték az internetet, okostelefon pedig csak a fantasztikus filmekben volt. Ma már nincs erre szükség. És nem is ajánljuk. Miért?

Az összehasonlítás egy komplex folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy professzionális program a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el az utasbiztosítás kalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk kinyomozni a legjobb biztosítást. Használjuk az utasbiztosítás kalkulátort!

Biztosítások online

Online is intézhetjük az ügyeinket. A biztosítások világában is egyre elterjedtebbek az online megoldások. Miért online? Mert egyszerű, gyors és kényelmes. Nincs utazás, nincs sorban állás, nem telik feleslegesen az idő, sőt, gyakran munkaidőn kívül is intézhetőek az ügyek. Ez egy modern világ modern megoldása. Biztosítás online. És nem csak az online biztosítás szerződés megkötésére kell gondolni. Bármilyen ügyet lehet online intézni. A kárt is be lehet online jelenteni. A havidíjat is be lehet fizetni online. Tanácsadóra van szükség? Azt is találhatunk online. És azt se felejtsük el, hogy az online szerződéskötésért kedvezmény járhat, aminek a mértéke akár nagyon nagy is lehet. Biztosítás online; biztonságot egyszerűen és gyorsan. Az online megoldások népszerűek. A közkedveltség oka az egyszerűség mellett a kedvezmény és a gyorsaság. És persze a kényelem. Ha biztosítást szeretnénk, azt már online is megköthetjük.

A kiválasztástól a szerződéskötésig mindent intézhetünk az interneten. Kényelmesen. És gyorsan. Egy telefonnal akár egy parkból is. Az online ügyintézés olyan, mint egy szép ajándék. Fogadjuk el ezt az ajándékot. Használjuk az internetet arra, amire való. Arra hogy megtaláljuk és megkössük a legkedvezőbb biztosítást. Az online biztosításkötés nagy előnye, hogy a biztosító weboldalán minden információ a rendelkezésre áll a megfelelő termék kiválasztásához. Ha pedig kérdés merülne fel, online is lehet kérdezni, de a kevésbé modern megoldásokat kedvelők akár telefonálhatnak is. És a biztosító irodájába, na, oda nem kell bemenni. Hiszen minden elintézhető online is.

A díjfizetés módja

Az utasbiztosítás egy speciális biztosítás díjfizetés szempontjából. Hogy fizetjük a biztosításokat általában? Havonta. Rendszeresen. Az utasbiztosítást csak egyszer kell kifizetni, előre a z utazás megkezdése előtt. A napidíjat meg kell szorozni a napok számával, és máris megvan a teljes összeg. Ez többnyire néhány ezer forint. Ezt kell egyben, előre kifizetni. és máris van utasbiztosításunk. Elfelejthetjük a csekkes fizetést, az állandó átutalást és a csoportos beszedést is, ha utasbiztosítást kötünk. Itt csak az átutalás vagy a bankkártyás fizetés jöhet szóba. Esetleg a készpénz. Kifizetjük, és ezzel lezárul a szerződéskötés. és indulhat a nyaralás. Utasbiztosítással.

Az utasbiztosítás felmondása

Az utasbiztosítást nem lehet felmondani. De nem is kell. Az utasbiztosítás többnyire néhány napra vagy néhány hétre szól. Nincs értelme felmondani. Ne is gondoljunk erre. Az utasbiztosítás csak végezze a dolgát, és biztosítson bennünket a szeretteinkkel együtt a nyaralás végéig.

Utasbiztosítás – ki köthet utasbiztosítást?

Az utasbiztosítás mindenki számára elérhető. Utasbiztosítást csak magánszemély köthet. Az utasbiztosítás megkötésének nincsenek különleges szabályai, bárki felkereshet egy biztosítót, és köthet egy utasbiztosítást. A szerződés aláírásával vállalt kötelezettségek betartásával pedig a biztosítás élő marad, egészen annak lemondásáig vagy lejáratáig. Mivel az utasbiztosítás mindenki számára elérhető, csupán egy döntés kérdése, hogy valaki rendelkezik-e utasbiztosítással. Érdemes megfontolni, hogy szükség van-e rá, és meg kell kötni az utasbiztosítást! Az utasbiztosítás könnyen elérhető biztosítási forma, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a családok többsége köt utasbiztosítást. Ez ma már természetes, és egy kicsit divat is. Persze ne a divat miatt kössünk utasbiztosítást. Gondoljunk a szeretteinkre, és az ő hosszú távú jólétükre is. És kössünk utasbiztosítást!

Már maga a szó is tökéletes. A magyar nyelv gyönyörű. Hiszen mit tesz egy utasbiztosítás? Biztosítja az utazást. A jó utazást. A saját és szeretteink jó utazását. A saját és szeretteink igazán jó utazását. Kössünk utasbiztosítást! Magunkért és a szeretteinkért.

Megéri utasbiztosítást kötni?

Az a legjobb, ha nem éri meg megkötni az utasbiztosítást. Mit is jelent ez? Azt jelenti, hogy nincs szükség arra, hogy a biztosított igénybe vegye a biztosítást, mert nem történt káresemény. Ilyenkor persze felmerülhet, hogy a semmiért fizetett az ügyfél. Ez nem igaz. Az utasbiztosítás biztonságérzetet ad. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb, ami történhet a biztosítottal az az, hogy nem történik semmi rendkívüli. Ez azért a legjobb, mert bár a biztosítás valóban biztosságot ad, és helyt állhat egy káreseménynél, de előfordulhat, hogy egy káreseménynél elszenvedett kár még biztosítással sem térül meg teljesen. Az a legjobb, ha nem történik probléma. Így biztosan nem érte kár a biztosítottat. Nem feleslegesen fizetett. Biztonságot kapott, és a biztosított szerencséjére nem volt szüksége arra, hogy a biztosító kisegítse a bajban.

Utasbiztosítás – biztonság?

Hogy teremt biztonságot egy utasbiztosítás? Kétféleképpen is. Először is, aki rendelkezik utasbiztosítás, az nyugodtabban aludhat. Abban a tudatban hajthatja álomra a fejét, tudva, hogy védve van a nem várt, negatív eseményektől. Tudhatja, hogy bármilyen kár éri, a biztosító fizetni fog. Baleset történt? A biztosító fizet. Ez a fajta biztonságérzet kihat a mindennapokra, és nyugodt, boldog életet biztosít annak, aki rendelkezik utasbiztosítással. Másodszor: az utasbiztosítás konkrét biztonságot is ad, nem csak lelkit. A biztosító ugyanis azt vállalja, hogy napidíj ellenében a keletkező károk ellenértékét kifizeti a biztosítottnak. Kifizeti azokat a károkat, amiket nem lehetett megelőzni vagy elkerülni. A kárt a biztosító pénzben kifizeti és azt a károk elhárítására lehet fordítani. Biztonságban van tehát a biztosított pénztárcája. Egy váratlan esemény nem fogja nagy kiadásokkal megterhelni. Ha van utasbiztosítása.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Egyes biztosítók belföldi nyaraláshoz, belföldi utazáshoz is kínálnak biztosításokat.

Azt, hogy mely országokban él a biztosítás, a biztosítási kötvény tartalmazza. Fontos, hogy szerződéskötés előtt ezt ellenőrizzük.

Az Asszisztencia szolgáltatás egy általában 24 órás telefonos szolgáltatás, ahova a biztosított káresemény esetén betelefonálhat, és segítséget kérhet. Fontos lehet, hogy ezt a szolgáltatást a biztosítottnak az anyanyelvén biztosítsák.

Általában nem. Az utasbiztosítás ugyanis legtöbbször tartalmazza a balesetbiztosítást is.

Az attól függ, hogy milyen szerződést kötöttünk, de a legtöbb esetben igen. Eltűnt csomag esetén először a légitársaságnak kell jelenteni a dolgot, az jegyzőkönyvet vesz fel. Ezután jöhet a kárigénylés, a jegyzőkönyvet el kell küldeni a biztosítónak.

Egyszerűen, hiszen online is minden elintézhető. Viszont szerződéskötés előtt érdemes egymás mellé tenni a különböző ajánlatokat és összehasonlítani őket, mert rengeteg lehet közöttük a különbség. Természetesen nem mindegy, hogy hová utazunk, mivel, mennyi időre és milyen célból.

A szolgáltatás szerteágazó lehet. Utasbiztosítási szerződésünk többek között tartalmazhat élet-, baleset-, vagy betegbiztosítást, asszisztencia szolgáltatást, poggyászbiztosítást, vagy akár jogvédelmi szolgáltatást is.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával