A személyi kölcsön olyan hiteltípus, ami nem igényel fedezetet, a hitelfelvétel folyamata egyszerű és gyors, emellett a legnépszerűbb a banki termékek hosszú sorában, köszönhetően az előnyeinek. Ha még nem találkoztál vele, akkor röviden összefoglaljuk Neked, hogy mit érdemes tudnod róla.

Személyi kölcsön minden kereskedelmi bank portfóliójában megtalálható, tehát a választék széles. Közös jellemzőjük, hogy biztosítékként csupán a jövedelmedet kell igazolnod, és viszonylag gyorsan eljuthatsz a folyósításig. Számos altípusa van, amiket különféle szempontok szerint lehet szétválasztani, de a felhasználás típusa, illetve az igénylés körülményei a leginkább mérvadóak.

A személyi hitel többnyire szabad felhasználású, ám létezik valamilyen hitelcéllal felvehető változata is; ilyen például az autóhitel, vagy az adósságrendezésre, illetve hitelkiváltásra költhető, speciális kölcsön. Ám a többség tényleg bármire fordítható, vagyis finanszírozhatod belőle a nyaralásodat, a tanulmányaidat, vagy bármit, amire épp szükséged van.

A hitelt kétféleképpen igényelheted: személyesen egy bankfiókban, vagy online. Az utóbbi esetében gyorskölcsönről beszélhetünk, hiszen általánosnak mondható, hogy az interneten leadott hitel igénylések 24 órán belül folyósításra kerülnek, de nem ritka az egy órás átfutási idő sem! Egyéb információkat is találsz a kölcsönökről a blogunkban, tekintsd meg itt. 

Ha már szóba került a gyorskölcsön: létezik olyan változata is, ami csak a kisebb pénzügyi zavarok megoldására szolgál, vagyis igen kis összegű, többnyire párszázezer forint, és a futamideje is rövid, hónapokban mérhető; cserébe garantált az igen gyors folyósítás. Egyelőre csak kevés pénzintézet kínálja, ám egyre terjed, mert az előnyei számosak, hátránya viszont alig akad.

Ha Te is hitelt szeretnél felvenni, akkor a legjobb helyen jársz! Oldalunkon könnyedén összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így egyszerűen kiválaszthatod azt, amelyik a leginkább megfelel neked, sőt, el is indíthatod az igénylésedet! Ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!

A személyi kölcsön egy hitelkonstrukció, ami alá nem szükséges fedezetet bevonni, és szabadon felhasználhatod bármire, amire szükséged van. Szinte az összes banknál vehetsz fel személyi kölcsönt, és ezt gyors igényléssel és minimális dokumentációval oldhatod meg.

Az igényelhető hitelösszeg minden bank esetében más és más; általánosságban elmondható, hogy néhány százezer forinttól 10.000.000 forintig gyakorlatilag bármi lehet.

Bankonként eltérő, de általában 1-8 év. A megadott kereteken belül viszont féléves lépésenként szabadon választható.

A THM a Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; azt mutatja meg az ügyfél számára, hogy egy év alatt a tőketartozáson túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM tartalmazza a kamatot, a kezelési költséget, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díját.

A személyi kölcsön igénylésekor folyósítási díjat számolnak fel, de ezen kívül lehetséges még elő- és végtörlesztési, szerződésmódosítási és számlavezetési díj is, illetve az egyéb szolgáltatásoknak is lehet költsége; ilyen például a hitelfedezeti biztosítás. Érdemes nyomon követni az akciós ajánlatokat a hitelintézetek weboldalain, vagy pénzügyi portálokon, mert akciók keretein belül ezeket időnként elengedik.

A kölcsönhöz csupán jövedelemigazolásra van szükség, és önerőt sem kell felmutatnod.

Valamilyen személyazonosító okmányra, ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány, illetve útlevél, lakcímkártyára, jövedelemigazolásra a munkáltatótól, vagy vállalkozók esetében a NAV-tól, illetve bankszámlakivonatokra, de ezeken felül egyéb igazolásokat is bekérhetnek; ilyen például a bankszámlakivonat, vagy az adóigazolás.

Ha megvannak a megfelelő dokumentumok, akkor azokat be kell adni a kiválasztott banknak. Ez után zajlik a hitelbírálat, és amennyiben pozitív, rövidesen folyósításra kerül az igényelt hitelösszeg. Az igénylést be lehet adni bankfiókban és online is.

  • A KHR negatív adóslistán való szereplés esetén.
  • Ha a jövedelem nem éri el az elvárt szintet.
  • Ha a jövedelem nem igazolható.
  • Ha nincs meg az elvárt munkaviszony.
  • Ha az életkor nem megfelelő a bank számára.
  • Ha az igénylőnek nincs állandó, bejelentett, magyarországi lakcíme.

Ha úgy látod, hogy nem fogsz tudni fizetni, értesítsd a bankodat, mert többnyire tudnak segíteni, de az is lehet, hogy szüneteltetik a hiteled törlesztését. Ha viszont csak késel a befizetéseiddel, az késedelmi kamatot jelent, ha viszont a szerződésben meghatározott ideig nem fizetsz, akkor a bank felmondja a hitelszerződésedet, és a teljes hitelösszeget fogja behajtani.

Load More

Blog