Kis összegű hitel és kölcsön ajánlatok 2024

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

Bankváltás nélkül, már akár 15 millió Ft is igényelhető!

THM12,07% - 18,65% Kamat: 11,29% - 13,29%
Futamidő12 - 96 hó
Hitelösszeg300.000 - 15.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
MBH

MBH Személyi Kölcsön

7 millió Ft-ig online is igényelhető

THM12,9% - 23,5%Kamat: 11,99% - 20,99%
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Unicredit

Fix Kamat személyi kölcsön

Akár 80 000 Ft jóváírással*

THM14,41% - 21,77%Kamat: 12,44% - 18,00%
Futamidő12 - 96 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 12.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

K&H személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

THM15,9% - 22,4%Kamat: 18,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100% online, számlanyitás nélkül, 10 millió Forintig

THM16,06% - 33,40%Kamat: 14,99% - 29,17%
Futamidő36 - 84 hó
Hitelösszeg800.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

THM14,9% - 29,5%Kamat: 14,99% - 24,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Mi az a kis összegű hitel?

A kis összegű hitelekhez nem kapcsolódik fedezet. Tehát személyi kölcsönről beszélhetünk, ráadásul – mivel az igényelt hitelösszeg relatíve csekély – az ügymenet is gyors, vagyis ebben hasonlít a gyorskölcsönökre. A kis összegű hitel legtöbbször interneten is igényelhető. De a telefonos lehetőség is adott, illetve akár bankfiókban, személyesen is elindítható a hitelkérelem. Érdemes azonban az online megoldást választani, mert nem csak gyorsabb, de az esetek többségében egyszerűbb is, ráadásul kényelmes, hogy az otthonunkból intézhetünk el mindent.

Kis összegű hitel – személyi kölcsön alacsony hitelösszeggel

A kis összegű hitelek feltételrendszere megegyezik a személyi kölcsönökével. Mindenképp szükséges hozzá a nagykorúság, illetve egyes esetekben a 21 éves életkor elérése. Érvényes személyazonosító okmány, ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél, és az állandó, bejelentett, magyarországi lakcím, amit a lakcímkártyával igazolni kell. A beszerzendő dokumentumok sem lesznek ismeretlenek azoknak, akik igényeltek már személyi kölcsönt. A munkáltatói igazolás, illetve a bankszámlakivonatok beszerzése kis összegű hitel esetén is elengedhetetlen, hiszen ez igazolja a fizetőképességet.

Kis összegű hitel már 50 ezer forinttól

Ha kis összegű hitelre van szükség, mert pénzzavarba került valaki, akkor átmeneti megoldásként egy személyi kölcsön is kiváló választás lehet. Ám a legtöbbször a minimálisan felvehető összeg túl magas, így sokan nem mernek belevágni. Oldalunkon azonban található olyan lehetőség is, ami nem haladja meg a 100.000 forintot sem. Így nem kell nagyobb adósságot felhalmozni, de a probléma megoldódik.

A kis összegű hitelt mire lehet felhasználni?

Kis összegű hitel esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. Mert bármire el lehet költeni. Kis összegű hitel esetén nincsenek határok. Bármire felhasználható a hitelösszeg. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A kis összegű hitelnek ráadásul nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű.

A kis összegű hitel felhasználásának módjai

Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél felmerülhet a kis összegű hitelből történő megvalósítás. De a kis összegű hitelt fel lehet használni másra is. Mivel nincs korlátozva a kis összegű hitel felhasználása, adott, hogy az éppen felmerülő költséget finanszírozza belőle az igénylő.

A kis összegű hitel felhasználásának más területe is van. Gyakori, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy elromló műszaki cikk vagy egy lerobbanó autó. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a kis összegű hitel megoldást nyújthat a kialakult helyzetre.

Kis összegű hitel – fogyasztásra

A kis összegű hitel egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe. Új TV, új telefon, új ruha. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni a kis összegű hitelt. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy a kölcsönt bármire elköltse az igénylő. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás indításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a kis összegű hitel megoldás lehet erre is. És a kölcsönösszeget be is lehet fektetni. Azt tudni kell, hogy nem ezek a leggyakoribb felhasználási módok, leggyakrabban fogyasztásra igényelnek kis összegű hitelt.

A kis összegű hitel igénylésének akadályai

Több olyan eset is van, ami meghiúsíthatja az igénylés beadását.

A bank nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok. Érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni az igényléshez. Vagy kártya formátumú jogosítvánnyal vagy útlevéllel. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez. Az életkor is döntő lehet. Bizonyos kor alatt, és bizonyos kor felett nem fogadják el az igénylést. A munkaviszony hossza is döntő. Az előírt munkaviszonynál rövidebbet nem fogad el a pénzintézet. A KHR negatív adóslistáján szereplők nem kapnak hitelt, ez kizáró ok. A megfelelő nagyságú jövedelem igazolása is elvárt. Hiába keres valaki sokat, ha a jövedelme után nem fizetik meg a közterheket, akkor azt a pénzintézet nem veszi figyelembe.

A megfelelő nagyságú törlesztőrészlet kis összegű hitel esetén

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a költségvetés gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van az igénylőnek, akkor ez könnyebbé teheti a probléma megoldását.

A túlzott eladósodottságról

A Magyar Nemzeti Bank és a kereskedelmi bankok is figyelmeztetik az ügyfeleket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez paradoxonnak tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek, mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt. És az ügyfélnek is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a hiteligénylőt a vágyai elérésében.

Kis összegű hitel igénylése online

Az innovatív, modern pénzügyi megoldásokat szeretjük. Ilyen az online igénylés is. Mit jelent a végig online igénylés? Online igényléskor nem kell bemenni a bankfiókba. Még telefonálni sem kell. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Otthon ülhet az igénylő a foteljában, kezében a telefonnal, és igényel egy hitelt. Ilyen húsz éve még nem volt. De már van, és az ügyfelek szeretik. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudható meg, hogy a bank jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a számlára a pénzt. Nincs bankszámla, amire utalhatnának? Az is nyitható. Online is.

A kis összegű hitel részlete jövedelemfüggő

Alapszabály, hogy minél nagyobb a havi nettó jövedelem, annál magasabb lehet a részlet is. Tehát nem csak a hitelfelvevő elképzelése számít majd, hanem az is, hogy a pénzintézet szerint ez vállalható-e az igénylőnek.

A Jövedelemarányos Törlesztési Mutatóról

A pénzintézet sem dönthet ebben szabadon. A törlesztés nagyságát jogszabály szabályozza. Százalékban határozza meg a szabályozás, hogy mekkora része lehet az a jövedelemnek, amit az igénylő a törlesztésre fordíthat. A százalék függ az igényelt hitel típusától, és a nettó jövedelem nagyságától, de még attól is, hogy hol élünk, és mit szeretnénk vásárolni.

Mi az a csoportos beszedés?

A kis összegű hitel részlet befizetésének egyik módja, ha csoportos beszedési megbízást adunk meg a számlavezető pénzintézetünknél, így a futamidő végéig nem is kell foglalkoznunk azzal, hogy havonta utaljunk, vagy beállítsunk egy állandó átutalási megbízást. Ez egy kényelmes megoldás, biztosan nem lesz késés az utaláskor és a megfelelő összeg kerül majd mindig levonásra a bankszámlánkról. Ehhez mindössze egy lapot kell kitöltenünk a bankfiókban, vagy az internetbankban be kell állítanunk ezt a fizetési módot. Ez egy egyszeri alakulom, és ezzel mentesülünk a havonta újra felmerülő kötelezettségünk alól. Érdemes megadni ezt a megbízást. Ha tehetjük, éljünk vele, használjuk ezt a lehetőséget.

A teljes visszafizetendő összeg fogalma

A teljes összeg, amit a futamidő alatt vár majd tőlünk a bank, a tőkéből és a kamatokból áll. A részlet, amit havonta vagy hetente fizetni kell, tartalmazza mindkettő összegét.

A teljes összeg úgy jön ki, hogy a futamidőt meg kell szorozni a havi részlettel. Egy hetvenkét hónapos futamidő esetén például, ha a havi részlet negyvenezer forint, akkor a kettő szorzata lesz a teljes összeg, vagyis kettőmillió nyolcszáznyolcvanezer forint. Fontos, hogy a számolásnál a hónapokkal és nem az évekkel számoljunk, hiszen havonta kell fizetni és nem évente. A teljes összeg nagysága fontos, hiszen befolyásolhatja a döntésünket.

A teljes visszafizetendő összeg – miért fontos ez?

A teljes összeg annyira lényeges, hogy a kis összegű hitel kalkulátorok is megadják ezt az adatot. Ezzel könnyen összehasonlíthatóvá válnak a konstrukciók, és ez segít abban, hogy a legjobb döntés születhessen meg.

A szakemberek gyakran felhívják a figyelmet arra, hogy a kamat nem alkalmas a hitelek összehasonlítására. Nem alkalmas rá, hiszen egyéb költségek is felmerülnek, ezért elképzelhető, hogy egy alacsonyabb kamatozású hiteltermék összességében többe kerül az igénylőnek az egyéb díjak miatt.

A THM, vagyis a Teljes Hiteldíj Mutató jól összehasonlítható teszi a termékeket, hiszen nem csak a kamatot veszi figyelembe, hanem más, felmerülő kiadásokat is. A teljes összeg is egy jó megoldás az összehasonlításra. Használjuk ezt a számot, hogy a legjobb konstrukció tudjuk igényelni.

Hogyan találhatjuk meg a legjobb kis összegű hitelt?

A megfelelő pénzintézet kiválasztása után a következő lépés a megfelelő konstrukció kiválasztása. Ebben szakértő weboldalak segítséget nyújtanak, a pénzügyekről szóló cikkeikkel és a kalkulátoraikkal.

A kis összegű hitel kalkulátor használat egyszerű. Meg kell adni a felvenni kívánt hitelösszeget és a vállalt futamidőt. A kalkulátor minden elérhető kis összegű hitelnél megadja a részletet, a kamatot, a THM-et és teljes visszafizetendő összeget. Ezek alapján gyorsan és könnyen lehet döntést hozni. Mégpedig jó döntést.

A jó döntés azt jelenti, hogy megtaláltuk a nekünk való hitelek közül a legkedvezőbbet. Ahol ugyanazért a legkevesebbet kell fizetni. Így megtakaríthatunk, és még otthonról sem kell kimozdulnunk, hiszen a kis összegű hitel kalkulátor online érhető el.

Hitelbiztosítás

A hitelekre is lehet biztosítást kötni. A hitelek nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása. Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családot. Ezt pedig mindenképpen el kell kerülni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Kis összegű hitel és kölcsön ajánlatok 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Kis összegű hitel és kölcsön ajánlatok 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Kis összegű hitel és kölcsön ajánlatok 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Kis összegű hitel és kölcsön ajánlatok 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mint minden, ez is relatív, vagyis kinek mennyi számít kis összegnek, de tény, hogy párezer forintot bankban nem lehet igényelni. A minimális összeg általában 5-600.000 forint, ám lehet találni olyan pénzintézetet, ahol 40.000 forint is igényelhető; igaz, magas kamatra. Ha ennél kisebb összegre lenne szükség, akkor a folyószámlahitel, vagy a hitelkártya lehet a megoldás.

Attól függ, hogy mennyire kicsi az összeg. Az igazán kis összegű hiteleket maximum 30 hónapra folyósítják, ám egy néhány százezer forintos személyi kölcsönnél ez akár 7 év is lehet.

Attól függően, hogy milyen konstrukcióról van szó, lehetséges folyósítási és számlavezetési díj, illetve egyéb díjak is, amennyiben elő-, vagy végtörlesztés történik. Ezek a díjak akciós hitel esetén nem kerülnek felszámításra.

A kis összegű hitelek tulajdonképpen személyi kölcsönök, így sem önerő, sem fedezet nem szükséges hozzájuk.

A szükséges dokumentumok beszerzése után el kell indítani az igénylést egy bankfiókban, illetve online, majd, a pozitív hitelbírálat után folyósításra kerül a hitelösszeg.

Számos ok miatt lehetséges, hogy a hitelkérelmet elutasítják, és ez bankonként eltérő is lehet, ám a KHR listán való szereplés, illetve a JTM szabályozás szerinti kizáró okok miatt biztosan elutasítják a kérelmeket. A KHR negatív adóslista problémája alól kivétel a Cofidis és a Provident Bank, mert náluk a KHR listások is igényelhetnek kis összegű hitelt.

Eleinte csupán késedelmi kamatokkal kell számolni, de később, a szerződésben meghatározott idő leteltével a hitel felmondásra kerül, és a fennmaradt tartozást egy összegben követeli a bank.

A legtöbb banknál nem, de akadnak kivételek: az aktív KHR listásoknak a Provident Bank, a passzív listán szereplő ügyfeleknek pedig a Cofidis folyósít kis összegű hiteleket.
KHR kapcsolatos bővebb információt itt találsz.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

7 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

Ha arra törekszel, hogy pénzügyi terveidet stabil alapokra helyezd, elkerülhetetlenül találkozol olyan kihívásokkal, amelyek könnyen vezethetnek hibákhoz. A sikeres pénzügyi menedzsment kulcsa azonban nem csak a jövedelem növelése, hanem az is, hogy elkerüld az általános hibákat, amelyek akár hosszú távon is hátráltathatják pénzügyi növekedésedet. Mutatunk 7 gyakori pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom
Bővült a kör: még egy bank kínál lakáshitelt 10 százalék önerővel

Már az MBH Banknál is igényelhető akár 10 százalék önerővel lakáshitel. Ezzel egy újabb bank teszi lehetővé ezt a lehetőséget. De miért fontos ez? Miért lehet ez előnyös az igénylőnek? És persze a legfontosabb: ki és milyen feltételekkel igényelhet 10 százalék önerővel lakáshitelt? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Így vehetsz fel lakáshitelt osztatlan közös tulajdonú ingatlanra

Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretnénk lakáshitelt felvenni. Mennyire lesz ez nehéz? Mennyi időt vesz igénybe? Milyen lépéseket kövessünk? Lehet osztatlan közös tulajdonú ingatlanra lakáshitelt felvenni? Minden kérdésre választ adunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt?

Hányan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor hirtelen szükség lenne némi anyagi segítségre? Az ilyenkor felmerülő pénzügyi kihívásokra számos megoldás létezik, az egyik legelterjedtebb pedig a személyi kölcsön igénylése. Sokan először erre a lehetőségre gondolnak, mikor váratlan kiadások vagy nagyobb beruházások előtt állnak. De miért is választják ezt a megoldást oly sokan? És milyen célokra használják fel legtöbben a személyi kölcsönt? Mutatjuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával