Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Erste Lakástakarék: akár 30% kamatbónusszal az álom otthonodért!

2023.09.20.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. szeptember 20. 15:07

Higgy magadban, és érd el lakáscéljaidat az Erste EgyOtthon Lakástakarékkal. Erste Lakástakarék akár kamatbónusszal. Jól hangzik. De vajon megéri lakástakarékba fektetni egy lakáscélért? Úgy tűnik, igen. Mutatjuk, miért.

Erste Lakástakarék: akár 30% kamatbónusszal az álom otthonodért!

Erste EgyOtthon Lakástakarék

Hosszú idő után újra van lakástakarék, még ha más köntösben is. Az állami támogatás megszüntetése után, most jelentkezik egy új pénzügyi termékkel az Erste Bank, amely bár hasonlít az elődjéhez, mégsem azonos vele. A régi, elég jól ismert lakástakarék pénztári termék legfőbb vonzerejét az állami támogatás adta. Ez azonban megszűnt. Voltak azonban olyan előnyei is a lakástakaréknak, amik érdekessé tehetik ma is ezt a terméket. Több dolog is van, ami igazán jóvá teszi ezt a pénzügyi terméket.

Az Erste már kínál lakástakarék szerződési lehetőséget. Az Erste EgyOtthon Lakástakarék számokban.

  • 4 és 8 éves megtakarítási időszak
  • minimális betéti kamat
  • kiemelkedően magas, akár 30 százalékos kamatbónusz
  • a megtakarítási időszak végén kedvezményes, fix kamatozású lakáshitel igénylés lehetősége
  • a szerződéses összeg már tartalmazza az igényelhető lakáshitel összegét

Érdemes lakástakarékban megtakarítani? Igen, érdemes!

A lakástakarék számlára fizetett kamatok magasabbak lehetnek, mint a hagyományos bankszámlák kamatai. A kamatai általában fixek, ami azt jelenti, hogy tudjuk, milyen hozamot várhatunk a befektetésünktől. A lakástakarék számla rendszerességre ösztönöz, mivel az előre meghatározott összegű havi befizetésekkel lehet érvényesíteni a jogosultságot az adókedvezményre. Ez segít abban, hogy a takarékoskodók rendszeresen félre tudjanak tenni egy meghatározott összeget a jövőbeli ingatlanvásárlásukra. A lakástakarék számla általában biztonságos befektetési lehetőség, mivel az állam szigorúan ellenőrzi a lakástakarékokat. A befektetéseknek szigorú szabályoknak kell megfelelniük, így a befizetők pénze biztonságban van. Az összegyűjtött pénzt az ingatlanvásárlásra lehet felhasználni, ami segíti a takarékoskodókat abban, hogy elérjék a saját otthonuk megvásárlásához szükséges összeget.

Lakásvásárlás Erste Lakástakarék segítségével – miért könnyebb így?

Az Erste Lakástakarék kamata rendkívül kedvező. A hitelkamat mértéke azért lényeges, mert minél magasabb kamattal tudunk hitelt igényelni, annál magasabb lesz a havi törlesztőrészletünk, és így a felvehető hitel alacsonyabb lesz. Alacsonyabb hitelösszegből pedig csak kisebb lakást tudunk vásárolni.

Azt, hogy mekkora lakást vásárolhatunk, az ingatlanok ára is meghatározza. Borsodban ugyanakkora összegért jóval nagyobb méretű lakást tudunk vásárolni, mintha a fővárosban szeretnénk ingatlant szerezni. Az ingatlanok ára területenként eltérő, jellemzően a főváros a legdrágább, és a kisebb települések azok, ahol alacsonyabbak az árak. Az, hogy a megvásárolható méretű ingatlanokban még sincs akkora eltérés, annak az az oka, hogy bár egyes régiókban lényegesen alacsonyabbak az ingatlanárak, de ott az átlagbérek is jóval alacsonyabbak. Így a lakások hiába kerülnek kevesebbe, az az összeg is alacsonyabb lesz, amit hitelként lakásvásárlásra fordíthatunk.

Hogy lehet mégis lakásunk? – Erste Lakástakarékkal lehet

A futamidő és a törlesztőrészlet nagysága határozza meg, hogy mekkora hitelt tudunk felvenni. Minél hosszabb a futamidő, annál magasabb hitelösszeghez juthatunk. A futamidőt azonban nem növelhetjük kedvünkre. A hitelkonstrukciók mindig meghatároznak ugyanis egy maximális futamidőt. Amennyiben a maximális futamidővel sem jön ki egy olyan nagyságú havi törlesztőrészlet, ami belefér a jövedelmünkbe, akkor le kell mondanunk a lakásvásárlásról. A futamidő növelése mellett van még egy lehetőség arra, hogy nagyobb eséllyel kapjuk meg a szükséges hitelösszeget. Ez pedig az adóstárs bevonása. Adóstárs bevonása esetén ugyanis a bank mindkét jövedelemmel számol, így magasabb összegű kölcsönt kaphatunk, mintha csak a saját jövedelmünket vennék figyelembe. Ingatlan megvásárlásakor a házastársat általában kötelező bevonni adóstársként. Ez is segítheti a magasabb hitelösszeghez jutást. És annak sincs akadálya, hogy a házastársunk mellett vagy helyett másik személyt kérjünk fel, hogy legyen az adóstársunk.

Az Erste EgyOtthon Lakástakarék kamatbónusszal járulhat hozzá, hogy elérd a lakáscélodat. És ehhez csupán annyit kell tenni, hogy el kell kezdeni a megtakarítást az Erste Lakástakarék segítségével.

Összefoglalás

Az Erste Bank új lakástakarék terméket kínál, az Erste EgyOtthon Lakástakarékot, amely 4 és 8 éves megtakarítási időszakot kínál, minimális betéti kamattal, de akár 30% kamatbónusszal. A megtakarítás végén kedvezményes, fix kamatozású lakáshitel igénylésére van lehetőség. A lakástakarék számla előnye, hogy magasabb kamatot kínál, mint a hagyományos bankszámlák, és az állam szigorúan ellenőrzi, biztosítva a befizetések biztonságát. A lakástakarék segítségével könnyebb lakást vásárolni, mivel a kamatai kedvezőek. A futamidő és a törlesztőrészlet nagysága határozza meg a felvehető hitel összegét, de adóstárs bevonásával növelhető a kölcsönösszeg. Az Erste EgyOtthon Lakástakarék kamatbónuszával könnyebb elérni a lakáscélunkat.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Így alakult a felvett lakáshitelek száma az első félévben

Így alakult a felvett lakáshitelek száma az első félévben

2021.12.01.

A felvett lakáshitelek száma továbbra is növekvő tendenciát mutat. A KSH jelentéséből kiderül, hogy a 2021-es esztendő első felében a lakossági hitelek közel fele lakáscélú volt.

Tovább olvasom
Nézzük, mi várható az ingatlanpiacon 2023-ban!

Nézzük, mi várható az ingatlanpiacon 2023-ban!

2023.02.15.

Az ingatlanpiac 2023-ban sem áll le, a kérdés valójában inkább az, hogy merre indul – az alábbi cikkben erre keressük a választ.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetünk türelmi idős lakáshitelt?

Melyik bankoknál igényelhetünk türelmi idős lakáshitelt?

2023.10.27.

A türelmi idős lakáshitel a Gránit Banknál és az OTP Banknál érhető el. Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői röviden és közérthetően mutatják be ezeket a hiteleket. Két perces olvasási idő.

Tovább olvasom
A 6 legjobb befektetési lehetőség 2022-ben

A 6 legjobb befektetési lehetőség 2022-ben

2022.05.10.

Befektetési lehetőségekből 2022-ben sem lesz hiány, de most jobban meg kell fontolni, hogy mibe helyezed el a vagyonodat!

Tovább olvasom