Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt az OTP Banktól?

2022.12.15.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. december 15. 10:33

Lakáshitelt az OTP Banktól is igényelhetsz, ha ingatlant szeretnél vásárolni; alábbi cikkünkben részletesen bemutatjuk őket és feltételeiket.

Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt az OTP Banktól?

Lakáshitelt az OTP Banktól? Abszolút jó megoldás, ráadásul többféle típus közül is választhatsz, és érdemes is megismerkedned velük, mielőtt belevágsz az igénylési folyamatba. A pénzintézetnél használt és új lakás vásárlására felhasználható hitelkonstrukciót, valamint az Otthonfelújítási hitelt is igényelheted, és mivel mindegyik más, illetve más célokra használható fel, a kondícióik és a feltételeik is különböznek.

Lakáshitelt az OTP Banktól új és használt ingatlan vásárlására

Az OTP Bank lakáshitelei fix kamatozásúak, a kamatozás változatlan a futamidő végéig. Az igényelhető hitelösszeg 500 ezer forinttól 130 millió forintig terjedhet.

A futamidő 6-30 év lehet, a THM pedig 3,2-12,6%. Lényeges, hogy 7 millió forint feletti kölcsönösszeg esetében automatikusan jár kamatkedvezmény, de abban az esetben is, ha az igénylő jövedelme a banknál vezetett folyószámlára érkezik, továbbá akkor is, ha online igénylés történik.

Lakáshitelt az OTP Banktól természetesen csak abban az esetben lehet igényelni, ha teljesíted a bank feltételeit, amelyek többnyire megegyeznek a más pénzintézeteknél megtalálható kritériumokkal. Alapvetően két feltételt szabnak meg: az igénylőnek rendelkeznie kell rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló, havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133.000 forintot, és egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet, a többi feltétel pedig a felhasználás céljától függ.

Otthonfelújítási Hitel

Az Otthonfelújítási hitelt nem lakáshitel, de ingatlanfedezet bevonásával igényelhető, azaz jelzálogkölcsön, ami a 3 millió forintig igényelhető, vissza nem térítendő Lakásfelújítási Támogatás kihasználásához lehet szükséges, a támogatás ugyanis utólag kerül jóváírásra, tehát előzetesen el kell végezni a munkálatokat, majd számlák ellenében, utólag lehet visszaigényelni a költségek 50%-át.

Az Otthonfelújítási Hitel 500 ezer és 6 millió forint közötti összegben igényelhető, kizárólag lakásfelújítási célokra használható fel, a futamidő pedig minimum 6, maximum 10 év lehet. A kölcsön kamata a futamidő végéig fix 3%, a THM 3,2%, értékbecslési, folyósítási, rendelkezésre állási és előtörlesztési díjat nem kell fizetni, emellett a kölcsön díjmentesen előtörleszthető a Lakásfelújítási Támogatásból.

Az Otthonfelújítási Hitel feltételei alapvetően megegyeznek egy átlagos jelzálogkölcsönével, ám ezen felül az igénylőnek még meg kell felelnie a támogatás jogszabályi feltételeinek is.

Felkeltették az érdeklődésedet az OTP Bank lakáshitelei? Ez esetben hasonlítsd össze a választott típust a többi bank ajánlataival, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

2023.08.01.

Lakáshitel igénylésekor nem biztos, hogy eszünkbe jut az életbiztosítás. Lakáshitel mellé lakásbiztosítást kötünk. A lakásbiztosításnak azonban kiegészítője lehet egy életbiztosítás is. De érdemes a lakáshitel mellé életbiztosítást kötni? Mi lehet ennek az előnye? Miért lehet ez jó nekünk? Választ adunk a kérdésekre.

Tovább olvasom
Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

2023.08.25.

A türelmi idős lakáshitel egy különleges lakáshitel. A jól csengő elnevezés mögötti tartalom megismerése ugyanakkor még fontosabb. Mi az a türelmi idős lakáshitel? Mit jelent a türelmi idő? Kinek lehet jó ez? Sok kérdés merülhet fel. Mindegyikre választ talál a cikkben.

Tovább olvasom
Hogyan alakultak a lakáshitelek 2022-ben?

Hogyan alakultak a lakáshitelek 2022-ben?

2023.01.18.

A lakáshitelek 2022-ben hatalmas változásokon mentek át – az alábbiakban ezeket vesszük sorra, és megpróbáljuk megtippelni, mit hoz 2023.

Tovább olvasom
Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.03.24.

A zöld fogyasztóbarát lakáshitelek 2023. április 1. után elérhetőek lesznek ott, ahol eddig is lehetett Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt igényelni!

Tovább olvasom