Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt az OTP Banktól?

2022.12.15.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. december 15. 10:33

Lakáshitelt az OTP Banktól is igényelhetsz, ha ingatlant szeretnél vásárolni; alábbi cikkünkben részletesen bemutatjuk őket és feltételeiket.

Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt az OTP Banktól?

Lakáshitelt az OTP Banktól? Abszolút jó megoldás, ráadásul többféle típus közül is választhatsz, és érdemes is megismerkedned velük, mielőtt belevágsz az igénylési folyamatba. A pénzintézetnél használt és új lakás vásárlására felhasználható hitelkonstrukciót, valamint az Otthonfelújítási hitelt is igényelheted, és mivel mindegyik más, illetve más célokra használható fel, a kondícióik és a feltételeik is különböznek.

Lakáshitelt az OTP Banktól új és használt ingatlan vásárlására

Az OTP Bank lakáshitelei fix kamatozásúak, a kamatozás változatlan a futamidő végéig. Az igényelhető hitelösszeg 500 ezer forinttól 130 millió forintig terjedhet.

A futamidő 6-30 év lehet, a THM pedig 3,2-12,6%. Lényeges, hogy 7 millió forint feletti kölcsönösszeg esetében automatikusan jár kamatkedvezmény, de abban az esetben is, ha az igénylő jövedelme a banknál vezetett folyószámlára érkezik, továbbá akkor is, ha online igénylés történik.

Lakáshitelt az OTP Banktól természetesen csak abban az esetben lehet igényelni, ha teljesíted a bank feltételeit, amelyek többnyire megegyeznek a más pénzintézeteknél megtalálható kritériumokkal. Alapvetően két feltételt szabnak meg: az igénylőnek rendelkeznie kell rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló, havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133.000 forintot, és egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet, a többi feltétel pedig a felhasználás céljától függ.

Otthonfelújítási Hitel

Az Otthonfelújítási hitelt nem lakáshitel, de ingatlanfedezet bevonásával igényelhető, azaz jelzálogkölcsön, ami a 3 millió forintig igényelhető, vissza nem térítendő Lakásfelújítási Támogatás kihasználásához lehet szükséges, a támogatás ugyanis utólag kerül jóváírásra, tehát előzetesen el kell végezni a munkálatokat, majd számlák ellenében, utólag lehet visszaigényelni a költségek 50%-át.

Az Otthonfelújítási Hitel 500 ezer és 6 millió forint közötti összegben igényelhető, kizárólag lakásfelújítási célokra használható fel, a futamidő pedig minimum 6, maximum 10 év lehet. A kölcsön kamata a futamidő végéig fix 3%, a THM 3,2%, értékbecslési, folyósítási, rendelkezésre állási és előtörlesztési díjat nem kell fizetni, emellett a kölcsön díjmentesen előtörleszthető a Lakásfelújítási Támogatásból.

Az Otthonfelújítási Hitel feltételei alapvetően megegyeznek egy átlagos jelzálogkölcsönével, ám ezen felül az igénylőnek még meg kell felelnie a támogatás jogszabályi feltételeinek is.

Felkeltették az érdeklődésedet az OTP Bank lakáshitelei? Ez esetben hasonlítsd össze a választott típust a többi bank ajánlataival, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen költségekkel kell számolnunk a CSOK Plusz igénylésekor?

Milyen költségekkel kell számolnunk a CSOK Plusz igénylésekor?

2024.02.04.

A CSOK Plusz hitel is egy hitelkonstrukció, ezért a hiteligénylésnek vannak költségei. Mint minden lakáshitel igénylésekor, a CSOK Plusz hitel igénylésekor is számolnunk kell a hitelfelvétel költségeivel. És azt se felejtsük el, hogy az ingatlan megvásárlása során is lesznek kiadások. Segítünk eligazodni.

Tovább olvasom
Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

2023.08.01.

Lakáshitel igénylésekor nem biztos, hogy eszünkbe jut az életbiztosítás. Lakáshitel mellé lakásbiztosítást kötünk. A lakásbiztosításnak azonban kiegészítője lehet egy életbiztosítás is. De érdemes a lakáshitel mellé életbiztosítást kötni? Mi lehet ennek az előnye? Miért lehet ez jó nekünk? Választ adunk a kérdésekre.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetünk türelmi idős lakáshitelt?

Melyik bankoknál igényelhetünk türelmi idős lakáshitelt?

2023.10.27.

A türelmi idős lakáshitel a Gránit Banknál és az OTP Banknál érhető el. Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői röviden és közérthetően mutatják be ezeket a hiteleket. Két perces olvasási idő.

Tovább olvasom
Így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt

Így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt

2023.09.22.

A lakáshitel egy életre szóló döntés lehet. A legmegfelelőbb lakáshitel kiválasztása így kiemelten fontos. Szerencsére van segítség. És még otthonról sem kell kimozdulni. Tájékozódás, igényfelmérés, adatgyűjtés, és a saját célod pontos ismerete. Aztán jöhet az igénylés.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával