fbpx
Hirdetés

Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt a Raiffeisen Banknál?

2022.12.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. december 6. 14:11

Lakáshitel a Raiffeisen Banktól? Természetesen igényelhetsz, ám fel kell készülnöd arra, hogy számos feltételt kell teljesítened!

Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt a Raiffeisen Banknál?

Lakáshitelt a Raiffeisen Bank kínálatában is találhatunk, és kifejezetten kedvező kondíciókkal vehető igénybe, ám a feltételek is szigorúak, bár nagy vonalakban megegyeznek a más bankoknál megszokottakkal. Ám, ha szeretnél lakást vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged, kénytelen vagy ezeket teljesíteni, hiszen ellenkező esetben le kellene mondanod a lakáscélod megvalósításáról.

A hitel kondíciói – mint fentebb megjegyeztük – kecsegtetőek, ezért a feltételek ismertetése előtt nézzük meg, miért érdemes lakáshitelt a Raiffeisen Banknál igényelni.

A Raiffeisen Bank lakáshitelének kondíciói

A hitel 1-80 millió forintig bármekkora összegben igényelhető, a futamidő minimum 10, maximum 25 év lehet, a THM pedig 9,32-11,95%. Ez utóbbi persze nagyon magasnak tűnhet az elmúlt években megszokottakhoz képest, ám napjainkban ezzel kell számolnunk.

Fontos tudni, hogy a Raiffeisen Bank lakáshiteléhez számos kedvezmény is kapcsolódik: az értékbecslési, hitelbírálati, fedezetellenőrzési, térképmásolati és a zálogjog földhivatali bejegyzési díjat a bank elengedi, illetve 5 millió forint hitelösszeg fölött maximum 50 ezer forintig visszatérítik a közjegyzői díjat is. Ezek mellett a bank kamatkedvezményt is biztosít, ami a folyószámla nyitásától, a jövedelem mértékétől és a hitelcéltól is függ, és akár 1,25% is lehet.

Lényeges lehet még, hogy a Raiffeisen Bank lakáshitelét Minősített Fogyasztóbarát változatban is lehet igényelni, illetve, hogy a kamatperiódus 5, 10, vagy 25 éves lehet – ez utóbbi a kamatperiódus végéig fix konstrukciót jelent, ami nem korlátozódik kizárólagosan a 25 éves futamidejű kölcsönökre.

A Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételei

A Raiffeisen Bank lakáshitelének igényléséhez szükséges feltételek a következők:

  • minimum 18 éves életkor a hitel igénylésekor, valamint legfeljebb 70 éves életkor a hitel lejáratakor – ha ez nem teljesíthető, akkor a feltételnek megfelelő adóstárs bevonása szükséges,
  • telefonos elérhetőség, ami lehet vezetékes telefon, illetve előfizetéses vagy feltöltőkártyás mobiltelefon,
  • Magyarországon szerzett jövedelem,
  • magyarországi állandó lakcím,
  • minimum 3 hónapos, folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony a jelenlegi munkahelyen,
  • egyéni vállalkozók, társas vállalkozások tulajdonosai esetében minimum 12 hónap folyamatos gazdasági tevékenység és egy lezárt üzleti év,
  • egyedüli igénylés esetén minimum havi nettó 180 000 forint jövedelem,
  • társas igénylés esetén mindkét igénylőnek rendelkeznie kell havi nettó 180.000 forint igazolt jövedelemmel – ha az egyik fél igazolt havi nettó jövedelme kevesebb, mint 180.000 forint, akkor a másik félnek minimum 200.000 forint havi nettó jövedelemmel kell rendelkeznie,
  • legalább kéthavi aktív, lakossági bankszámlamúlt bármelyik magyarországi pénzintézetnél,
  • az igénylőre vonatkozóan a KHR rendszer nem tartalmazhat mulasztással, visszaéléssel vagy adósságrendezési eljárással kapcsolatos információt.

További feltétel, hogy minden szükséges dokumentumot be kell nyújtani a banknak, a hitelkérelem elbírálásához; ezek egy része az igénylőre vonatkozik, a többi pedig a megvásárolni kívánt ingatlanra.

A személyazonosító okmányok, a lakcímkártya, az adóazonosító igazolvány, a jövedelemigazolás, ami lehet munkáltatói, vagy vállalkozók esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás, nyugdíjas esetén pedig nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány, a bankszámlakivonatok és a már meglévő hitelek igazolásai tartoznak az első kategóriába.

A második kategória, azaz a megvásárolni kívánt ingatlanra vonatkozó dokumentumok pedig a tulajdoni lap, az alaprajz, az ingatlan- és életbiztosítás kötvényei, a földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés, a földhivatal által érkeztetett ingatlannyilvántartási kérelem, továbbá az ügyvéd által írt letéti szerződés.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a Raiffeisen Bank lakáshitele, hasonlítsd össze oldalunkon a többi pénzintézet legjobb ajánlataival, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

MKB Személyi Kölcsön

THM

10,6% - 26,0%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%**

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Az önerő-igazolásról mit érdemes tudni?

Az önerő-igazolásról mit érdemes tudni?

2020.04.06.

A jelzáloghitelek felvételéhez önerőre van szükség – ez egy olyan alapigazság, ami sajnos manapság már megkerülhetetlen, hiszen törvénybe is foglalták. Ahhoz, hogy lakáshitelt tudj felvenni, önerő-igazolásra lesz szükséged. Amelyből a bank megtudhatja, hogy mekkora összeggel rendelkezel, a folyósítható hitelösszeget pedig ez alapján számolják ki.

Tovább olvasom
Válogass több bank ajánlatából!

Válogass több bank ajánlatából!

2020.01.20.

Ki ne szeretne jól járni egy hitelügylettel? Ha te is így gondolod, és a legjobbat keresed, semmiképp se csapj le az első, kihagyhatatlannak tűnő hitelkonstrukcióra, hanem inkább válogass több bank ajánlatából oldalunk segítségével!

Tovább olvasom
Mekkora önerő kell valójában egy lakáshitelhez?

Mekkora önerő kell valójában egy lakáshitelhez?

2022.04.04.

Hogy mekkora önerőre lesz szükséged a kiválasztott ingatlan megvásárlásához, az több tényezőtől is függ; az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom
Nézzük át részletesen az MKB Kamatkövető Lakáshitelt!

Nézzük át részletesen az MKB Kamatkövető Lakáshitelt!

2021.02.02.

Az MKB Kamatkövető Lakáshitel érdemes lehet a figyelmedre a tulajdonságai okán, ezért az alábbiakban részletesen is megnézzük, mit érdemes tudni róla.

Tovább olvasom