Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Így találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt

2022.06.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. július 21. 16:56

A legkedvezőbb lakáshitel megtalálása viszonylag egyszerű, azonban nem csupán ennyi a teendőd, ha valóban jól akarsz járni a hitelfelvétellel.

Így találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt

Ha a legkedvezőbb lakáshitelről esik szó, akkor többnyire a minél alacsonyabb THM értéket szoktuk emlegetni, és valóban, ez határozza meg leginkább, hogy egy lakáshitel – vagy bármilyen más kölcsön – mennyire kedvező. A bankok azonban nem minden hitelhez adnak fix THM-et, sőt; a legtöbb konstrukciónál egy intervallumot adnak meg, azaz van minimum- és maximumérték is.

A legkedvezőbb lakáshitel tehát az, amelynél el is tudod érni a minimumértéket, mellé pedig igénybe tudod venni a lehető legnagyobb támogatást is, azaz az, amelynél a legkisebb lesz a hiteled összköltsége.

Annak érdekében, hogy valóban megtalálhasd a számodra legkedvezőbb lakáshitelt, egy csokorba gyűjtöttünk minden szempontot, amelyeket a hitelfelvételt megelőzően kell megvizsgálnod – ezek segítségével akár havi szinten több tízezer forintot is megspórolhatsz.

Állami támogatások

Az állami támogatások kapcsán leginkább a családosok segítéséről hallhattunk az utóbbi időben, ám akár egyedülállók számára is van lehetőség bizonyos állami támogatások igénybevételére; érdemes először ezeket ellenőrizned.

A családosok persze a legkönnyebb helyzetben vannak jelenleg, hiszen számos kedvezményes hitel és más konstrukciók közül válogathatnak, sőt, ezeket akár kombinálhatják is – például a babaváró hitelt, a CSOK-ot és a hozzá tartozó, államilag támogatott hitelt egyaránt igényelhetik.

Alacsonyabb a kamat bizonyos feltételek teljesítésével

A kamatkedvezményeket többféle szempont alapján osztogatják a bankok; ilyen a magasabb jövedelem, vagy az, ha a banknál vezeted a folyószámládat, és arra rendszeresen érkezik jóváírás.

A magasabb jövedelemszint elérése nem csak a Te jövedelmeden múlik, hanem azon, hogy mennyi érkezik a számládra, azaz egy adóstárs bevonása sokat segíthet abban, hogy havi szinten akár több ezer forintot is megspórolhass.

Azt viszont fontos tudni, hogy a kamatkedvezmény elveszhet akár a futamidő teljes hátralévő részére is, ha csak egyszer is késve fizetsz, vagy más, a bank által meghatározott okok miatt. Ezeket az okokat érdemes előre tisztázni, hogy ne érhessenek kellemetlen meglepetések, hiszen ezek akár több százezer forintot is kihúzhatnak a zsebedből.

Figyelj a futamidőre!

A hosszú futamidő egyszerre előny és hátrány: egyrészt alacsonyabbak lesznek a havi törlesztőrészleteid, másrészt viszont a hitel teljes költsége drasztikusan megemelkedik. Ennek oka, hogy jóval tovább fizeted majd a havi törlesztést, és persze minden hónapban kamatokat is; több százezer forintot is veszíthetsz ezzel.

Érdemes nem a leghosszabb, hanem a legoptimálisabb futamidőt megtalálni, azaz a lehető legrövidebbet egy olyan törlesztőrészlettel, amit még biztonságosan be tudsz fizetni minden egyes esedékességkor.

Válaszd a hosszabb kamatperiódust!

A hosszú kamatperiódusú hitelek mindig is drágábbak voltak, mint a rövid kamatperiódussal rendelkező társaik, és ez most is így van; a különbség a felárban jelenik meg. Jelenleg ugyanis minimális az az összeg, amit különbségnek nevezhetünk – jellemzően kevesebb, mint 1.000 forint –, így mindenképp érdemes a hosszú kamatperiódusú hitelek közül választani.

Ennek oka a kamatkockázat minimalizálása, illetve a stabilitás, hiszen egyrészt a kamatperiódus ideje alatt a bank nem módosíthatja a hiteled kamatait, másrészt a törlesztésre minden hónapban ugyanannyit kell fordítanod, ami leegyszerűsíti a pénzügyeidet.

Találd meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt!

Ha figyelembe veszed a fentieket, az önmagában mit sem ér; a legkedvezőbb lakáshitelt is meg kell találnod hozzá! Ehhez ki kell lépned a komfortzónádból, azaz nem csak a számlavezető bankod háza táján kell érdeklődnöd, hanem más pénzintézeteknél is – bár tény, hogy meglévő ügyfélként szinte biztosan jár neked némi kedvezmény ott is.

Van azonban ennek egy egyszerű módja is: oldalunk használata. Nálunk a bankok legjobb ajánlatait találhatod meg, amelyeket egyszerűen hasonlíthatsz össze, így egyszerűen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb lakáshitelt, és a hiteligénylési folyamatot is elindíthatod online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Melyik bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást?

Melyik bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást?

2024.05.21.

Júniustól új formában újra elérhetővé válik az otthonfelújítási támogatás. Utánajártunk, hogy kinek lesz ez lehetőség, és persze annak is, hogy melyik bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást. Mutatjuk.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.03.24.

A zöld fogyasztóbarát lakáshitelek 2023. április 1. után elérhetőek lesznek ott, ahol eddig is lehetett Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt igényelni!

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez?

2023.10.24.

20 millió forint lakáshitel elég lehet ahhoz, hogy valaki megvásárolja álmai ingatlanát. De mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez? Mi számít még, a jövedelem nagyságán kívül? Hol találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbb lakáshitelt? Minden fontos információ a lakáshitel igényléshez szükséges jövedelem nagyságáról egy helyen.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával