Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt

2022.06.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. július 21. 16:56

A legkedvezőbb lakáshitel megtalálása viszonylag egyszerű, azonban nem csupán ennyi a teendőd, ha valóban jól akarsz járni a hitelfelvétellel.

Így találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt

Ha a legkedvezőbb lakáshitelről esik szó, akkor többnyire a minél alacsonyabb THM értéket szoktuk emlegetni, és valóban, ez határozza meg leginkább, hogy egy lakáshitel – vagy bármilyen más kölcsön – mennyire kedvező. A bankok azonban nem minden hitelhez adnak fix THM-et, sőt; a legtöbb konstrukciónál egy intervallumot adnak meg, azaz van minimum- és maximumérték is.

A legkedvezőbb lakáshitel tehát az, amelynél el is tudod érni a minimumértéket, mellé pedig igénybe tudod venni a lehető legnagyobb támogatást is, azaz az, amelynél a legkisebb lesz a hiteled összköltsége.

Annak érdekében, hogy valóban megtalálhasd a számodra legkedvezőbb lakáshitelt, egy csokorba gyűjtöttünk minden szempontot, amelyeket a hitelfelvételt megelőzően kell megvizsgálnod – ezek segítségével akár havi szinten több tízezer forintot is megspórolhatsz.

Állami támogatások

Az állami támogatások kapcsán leginkább a családosok segítéséről hallhattunk az utóbbi időben, ám akár egyedülállók számára is van lehetőség bizonyos állami támogatások igénybevételére; érdemes először ezeket ellenőrizned.

A családosok persze a legkönnyebb helyzetben vannak jelenleg, hiszen számos kedvezményes hitel és más konstrukciók közül válogathatnak, sőt, ezeket akár kombinálhatják is – például a babaváró hitelt, a CSOK-ot és a hozzá tartozó, államilag támogatott hitelt egyaránt igényelhetik.

Alacsonyabb a kamat bizonyos feltételek teljesítésével

A kamatkedvezményeket többféle szempont alapján osztogatják a bankok; ilyen a magasabb jövedelem, vagy az, ha a banknál vezeted a folyószámládat, és arra rendszeresen érkezik jóváírás.

A magasabb jövedelemszint elérése nem csak a Te jövedelmeden múlik, hanem azon, hogy mennyi érkezik a számládra, azaz egy adóstárs bevonása sokat segíthet abban, hogy havi szinten akár több ezer forintot is megspórolhass.

Azt viszont fontos tudni, hogy a kamatkedvezmény elveszhet akár a futamidő teljes hátralévő részére is, ha csak egyszer is késve fizetsz, vagy más, a bank által meghatározott okok miatt. Ezeket az okokat érdemes előre tisztázni, hogy ne érhessenek kellemetlen meglepetések, hiszen ezek akár több százezer forintot is kihúzhatnak a zsebedből.

Figyelj a futamidőre!

A hosszú futamidő egyszerre előny és hátrány: egyrészt alacsonyabbak lesznek a havi törlesztőrészleteid, másrészt viszont a hitel teljes költsége drasztikusan megemelkedik. Ennek oka, hogy jóval tovább fizeted majd a havi törlesztést, és persze minden hónapban kamatokat is; több százezer forintot is veszíthetsz ezzel.

Érdemes nem a leghosszabb, hanem a legoptimálisabb futamidőt megtalálni, azaz a lehető legrövidebbet egy olyan törlesztőrészlettel, amit még biztonságosan be tudsz fizetni minden egyes esedékességkor.

Válaszd a hosszabb kamatperiódust!

A hosszú kamatperiódusú hitelek mindig is drágábbak voltak, mint a rövid kamatperiódussal rendelkező társaik, és ez most is így van; a különbség a felárban jelenik meg. Jelenleg ugyanis minimális az az összeg, amit különbségnek nevezhetünk – jellemzően kevesebb, mint 1.000 forint –, így mindenképp érdemes a hosszú kamatperiódusú hitelek közül választani.

Ennek oka a kamatkockázat minimalizálása, illetve a stabilitás, hiszen egyrészt a kamatperiódus ideje alatt a bank nem módosíthatja a hiteled kamatait, másrészt a törlesztésre minden hónapban ugyanannyit kell fordítanod, ami leegyszerűsíti a pénzügyeidet.

Találd meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt!

Ha figyelembe veszed a fentieket, az önmagában mit sem ér; a legkedvezőbb lakáshitelt is meg kell találnod hozzá! Ehhez ki kell lépned a komfortzónádból, azaz nem csak a számlavezető bankod háza táján kell érdeklődnöd, hanem más pénzintézeteknél is – bár tény, hogy meglévő ügyfélként szinte biztosan jár neked némi kedvezmény ott is.

Van azonban ennek egy egyszerű módja is: oldalunk használata. Nálunk a bankok legjobb ajánlatait találhatod meg, amelyeket egyszerűen hasonlíthatsz össze, így egyszerűen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb lakáshitelt, és a hiteligénylési folyamatot is elindíthatod online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A legfontosabb fogalmak lakáshitel felvétele előtt

A legfontosabb fogalmak lakáshitel felvétele előtt

2022.11.02.

Lakáshitel felvétele előtt, illetve a folyamat során számos olyan fogalommal találkozhatunk, amelyek ismeretlenek lehetnek.

Tovább olvasom
Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

2023.08.25.

A türelmi idős lakáshitel egy különleges lakáshitel. A jól csengő elnevezés mögötti tartalom megismerése ugyanakkor még fontosabb. Mi az a türelmi idős lakáshitel? Mit jelent a türelmi idő? Kinek lehet jó ez? Sok kérdés merülhet fel. Mindegyikre választ talál a cikkben.

Tovább olvasom
Mikor éri meg személyi kölcsönt lakáscélra felvenni?

Mikor éri meg személyi kölcsönt lakáscélra felvenni?

2022.01.21.

Személyi kölcsön lakáscélra? Szokatlanul hangozhat, ám meglehetősen gyakori eset – az alábbiakban elmondjuk, mikor lehet érdemes ezt választani.

Tovább olvasom
Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

2022.12.19.

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetsz igénybe a következő évben? Az alábbi cikkben ennek járunk utána!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával