Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt

2022.06.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. július 21. 16:56

A legkedvezőbb lakáshitel megtalálása viszonylag egyszerű, azonban nem csupán ennyi a teendőd, ha valóban jól akarsz járni a hitelfelvétellel.

Így találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt

Ha a legkedvezőbb lakáshitelről esik szó, akkor többnyire a minél alacsonyabb THM értéket szoktuk emlegetni, és valóban, ez határozza meg leginkább, hogy egy lakáshitel – vagy bármilyen más kölcsön – mennyire kedvező. A bankok azonban nem minden hitelhez adnak fix THM-et, sőt; a legtöbb konstrukciónál egy intervallumot adnak meg, azaz van minimum- és maximumérték is.

A legkedvezőbb lakáshitel tehát az, amelynél el is tudod érni a minimumértéket, mellé pedig igénybe tudod venni a lehető legnagyobb támogatást is, azaz az, amelynél a legkisebb lesz a hiteled összköltsége.

Annak érdekében, hogy valóban megtalálhasd a számodra legkedvezőbb lakáshitelt, egy csokorba gyűjtöttünk minden szempontot, amelyeket a hitelfelvételt megelőzően kell megvizsgálnod – ezek segítségével akár havi szinten több tízezer forintot is megspórolhatsz.

Állami támogatások

Az állami támogatások kapcsán leginkább a családosok segítéséről hallhattunk az utóbbi időben, ám akár egyedülállók számára is van lehetőség bizonyos állami támogatások igénybevételére; érdemes először ezeket ellenőrizned.

A családosok persze a legkönnyebb helyzetben vannak jelenleg, hiszen számos kedvezményes hitel és más konstrukciók közül válogathatnak, sőt, ezeket akár kombinálhatják is – például a babaváró hitelt, a CSOK-ot és a hozzá tartozó, államilag támogatott hitelt egyaránt igényelhetik.

Alacsonyabb a kamat bizonyos feltételek teljesítésével

A kamatkedvezményeket többféle szempont alapján osztogatják a bankok; ilyen a magasabb jövedelem, vagy az, ha a banknál vezeted a folyószámládat, és arra rendszeresen érkezik jóváírás.

A magasabb jövedelemszint elérése nem csak a Te jövedelmeden múlik, hanem azon, hogy mennyi érkezik a számládra, azaz egy adóstárs bevonása sokat segíthet abban, hogy havi szinten akár több ezer forintot is megspórolhass.

Azt viszont fontos tudni, hogy a kamatkedvezmény elveszhet akár a futamidő teljes hátralévő részére is, ha csak egyszer is késve fizetsz, vagy más, a bank által meghatározott okok miatt. Ezeket az okokat érdemes előre tisztázni, hogy ne érhessenek kellemetlen meglepetések, hiszen ezek akár több százezer forintot is kihúzhatnak a zsebedből.

Figyelj a futamidőre!

A hosszú futamidő egyszerre előny és hátrány: egyrészt alacsonyabbak lesznek a havi törlesztőrészleteid, másrészt viszont a hitel teljes költsége drasztikusan megemelkedik. Ennek oka, hogy jóval tovább fizeted majd a havi törlesztést, és persze minden hónapban kamatokat is; több százezer forintot is veszíthetsz ezzel.

Érdemes nem a leghosszabb, hanem a legoptimálisabb futamidőt megtalálni, azaz a lehető legrövidebbet egy olyan törlesztőrészlettel, amit még biztonságosan be tudsz fizetni minden egyes esedékességkor.

Válaszd a hosszabb kamatperiódust!

A hosszú kamatperiódusú hitelek mindig is drágábbak voltak, mint a rövid kamatperiódussal rendelkező társaik, és ez most is így van; a különbség a felárban jelenik meg. Jelenleg ugyanis minimális az az összeg, amit különbségnek nevezhetünk – jellemzően kevesebb, mint 1.000 forint –, így mindenképp érdemes a hosszú kamatperiódusú hitelek közül választani.

Ennek oka a kamatkockázat minimalizálása, illetve a stabilitás, hiszen egyrészt a kamatperiódus ideje alatt a bank nem módosíthatja a hiteled kamatait, másrészt a törlesztésre minden hónapban ugyanannyit kell fordítanod, ami leegyszerűsíti a pénzügyeidet.

Találd meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt!

Ha figyelembe veszed a fentieket, az önmagában mit sem ér; a legkedvezőbb lakáshitelt is meg kell találnod hozzá! Ehhez ki kell lépned a komfortzónádból, azaz nem csak a számlavezető bankod háza táján kell érdeklődnöd, hanem más pénzintézeteknél is – bár tény, hogy meglévő ügyfélként szinte biztosan jár neked némi kedvezmény ott is.

Van azonban ennek egy egyszerű módja is: oldalunk használata. Nálunk a bankok legjobb ajánlatait találhatod meg, amelyeket egyszerűen hasonlíthatsz össze, így egyszerűen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb lakáshitelt, és a hiteligénylési folyamatot is elindíthatod online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

2022.12.19.

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetsz igénybe a következő évben? Az alábbi cikkben ennek járunk utána!

Tovább olvasom
Márciustól igényelhető a Sberbank FelújítLAK személyi kölcsöne!

Márciustól igényelhető a Sberbank FelújítLAK személyi kölcsöne!

2021.04.29.

A Sberbank FelújítLAK egy új hitelkonstrukció, ami az otthonfelújítási támogatás igénybevételét segíti akkor, ha az otthonfelújítási hitel valamilyen okból nem elérhető. Mutatjuk a részleteit!

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Mi a különbség a lakásfelújítás és lakáskorszerűsítés között?

Mi a különbség a lakásfelújítás és lakáskorszerűsítés között?

2021.12.10.

Bár az építőanyagárak és a munkadíjak az egekben vannak, még mindig az egyik legkedveltebb hitelcél a lakásfelújítás és a lakáskorszerűsítés.

Tovább olvasom