Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetőek az OTP Banknál?

2022.04.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. április 18. 10:35

Kamattámogatott hiteleket keresel? Az OTP Banknál megtalálhatod azt a konstrukciót, amely mindenben megfelel az elvárásaidnak!

Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetőek az OTP Banknál?

A kamattámogatott hitelek egyre több lehetőséget nyújtanak a céljaink megvalósításához, és bár több feltételt kell teljesíteni ahhoz, hogy igénybe vehessük őket, ezek többségét pedig csak bizonyos célcsoportok képesek megoldani, a népszerűségük egyre csak nő.

Ez persze nem csoda, hiszen már az alapkamat emelése előtti időszakban is komoly előnyt jelentett egy kamattámogatott hitel igénylése a piaci kamatozással szemben, ám napjainkban ez a különbség egyre jobban növekszik; sokszor igen látványosan.

A kamattámogatott hitelek a kormány által nyújtott támogatások, amelyek nagy része kifejezetten lakáscélok megvalósítására használható fel, de akad köztük szabad felhasználású is, és ezek közül egyszerre akár több is igénybe vehető.

A kamattámogatott hiteleket ugyanúgy a kereskedelmi bankoknál lehet igényelni, ahogy más hiteltípusokat is, így természetesen az OTP Bank is kínálja ezeket a konstrukciókat. Az alábbiakban a bank által biztosított lehetőségekről lesz szó.

Az OTP Bank kamattámogatott hitelei

Az OTP Bank portfóliójában minden, a kormány által támogatott konstrukció megtalálható, így az Otthonfelújítási Hitel, a Családi Otthonteremtési Kedvezményhez, vagyis a CSOK-hoz és a Falusi CSOK-hoz tartozó kamattámogatott hitel, valamint a Babaváró Hitel.

E konstrukciók közismertek, ám a részletekkel már nem mindenki lehet tisztában; az alábbiakben tehát ezeket mutatjuk be részletekbe menően.

Az Otthonfelújítási Hitel

Az Otthonfelújítási Hitel az Otthonfelújítási Támogatáshoz kapcsolódik. A támogatás maximum 3 millió forintnyi visszatérítést takar, amit abban az esetben lehet igénybe venni, ha a felújításra 6 millió forintot költünk, és ezt – a feltételek teljesítése mellett – számlákkal tudjuk igazolni.

Ebből következik, hogy az Otthonfelújítási Hitel maximális hitelösszege 6 millió forint – a minimum 500.000 forint –, a kamat fix 3%, a THM 3,2%, a futamidő pedig 6-10 év lehet.

Fontos, hogy a hitelt kizárólag az igényelheti, aki nem csak a bank által támasztott követelményeket, de a kormány feltételeit is tudja teljesíteni. Ez a kamattámogatott hitel kizárólag felújítási célokra költhető el; a lehetséges munkálatokat egy lista tartalmazza.

A CSOK és a Falusi CSOK kamattámogatott hitele

A CSOK és a Falusi CSOK egyaránt családtámogatások, amelyek különféle lakáscélokra használhatóak fel, így többek között ingatlanvásárlásra is. A maximális összegük 10 millió forint, ami viszont napjainkban már csak nagyon ritkán elegendő egy ingatlan megvásárlásához; erre jelenthet megoldást a CSOK hitel.

A CSOK hitel kizárólag CSOK, vagy Falusi CSOK igénylése esetén választható opció, amely 0,2-3,4% THM értékkel rendelkezik – a kamat 0-3% –, a választható futamidő 6-25 év lehet, az igényelhető hitelösszeg pedig 500.000-15.000.000 forint.

Fontos, hogy ahogy a CSOK és a Falusi CSOK, úgy a CSOK hitel összegét is a gyermekek számához kötik: 3 vagy több gyermek esetén maximum 15 millió, 2 gyermek esetén maximum 10 millió forint igényelhető.

A Babaváró Hitel

A Babaváró Hitelt gyermekvállalás előtt álló házaspárok igényelhetik. A konstrukció akár 10 millió forint szabad felhasználású és kamatmentes kölcsönt jelent, ami akár lakáscélra is fordítható.

A kamattámogatott hitel futamideje 64-240 hónap, azaz valamivel több, mint 5 év és 20 év között szabadon választható, a hitelösszeg 1-10 millió forint lehet, a THM pedig kamattámogatással 0,4%, kamattámogatás nélkül pedig 9,1% – a kamattámogatás melletti 0,4% THM a kezességvállalási díjból adódik.

Lényeges tudni, hogy a Babaváró Hitel legkésőbb 2022. december 31.-ig igényelhető.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

2020.11.14.

A babaváró hitel a számos előny mellett rejteget néhány buktatót is, amivel gyakran nem számolnak azok, akik igénybe veszik.

Tovább olvasom
Decembertől kedvezőbb konstrukcióban érhető el a babaváró kölcsön!

Decembertől kedvezőbb konstrukcióban érhető el a babaváró kölcsön!

2019.12.22.

A babaváró hitel már új korában sem volt rossz konstrukció, nem véletlenül tett szert igen hamar komoly népszerűségre. Viszont decembertől kedvezőbb lett, bár ennek előnyét csak azok „élvezhetik”, akiknek nem születik gyermekük a megszabott öt éven belül.

Tovább olvasom
Így használhatod önerőként a Babaváró hitelt

Így használhatod önerőként a Babaváró hitelt

2023.08.16.

Önerőként a Babaváró hitel is használható, de csak megkötésekkel – az alábbi cikkből megtudhatod, mit kell tenned ennek érdekében!

Tovább olvasom
Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

2022.10.11.

Marad a CSOK és a Babaváró hitel az igényelhető támogatások között a 2023-as évben is – közölték a remek hírt a Facebookon.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával