Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetőek az OTP Banknál?

2022.04.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. április 18. 10:35

Kamattámogatott hiteleket keresel? Az OTP Banknál megtalálhatod azt a konstrukciót, amely mindenben megfelel az elvárásaidnak!

Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetőek az OTP Banknál?

A kamattámogatott hitelek egyre több lehetőséget nyújtanak a céljaink megvalósításához, és bár több feltételt kell teljesíteni ahhoz, hogy igénybe vehessük őket, ezek többségét pedig csak bizonyos célcsoportok képesek megoldani, a népszerűségük egyre csak nő.

Ez persze nem csoda, hiszen már az alapkamat emelése előtti időszakban is komoly előnyt jelentett egy kamattámogatott hitel igénylése a piaci kamatozással szemben, ám napjainkban ez a különbség egyre jobban növekszik; sokszor igen látványosan.

A kamattámogatott hitelek a kormány által nyújtott támogatások, amelyek nagy része kifejezetten lakáscélok megvalósítására használható fel, de akad köztük szabad felhasználású is, és ezek közül egyszerre akár több is igénybe vehető.

A kamattámogatott hiteleket ugyanúgy a kereskedelmi bankoknál lehet igényelni, ahogy más hiteltípusokat is, így természetesen az OTP Bank is kínálja ezeket a konstrukciókat. Az alábbiakban a bank által biztosított lehetőségekről lesz szó.

Az OTP Bank kamattámogatott hitelei

Az OTP Bank portfóliójában minden, a kormány által támogatott konstrukció megtalálható, így az Otthonfelújítási Hitel, a Családi Otthonteremtési Kedvezményhez, vagyis a CSOK-hoz és a Falusi CSOK-hoz tartozó kamattámogatott hitel, valamint a Babaváró Hitel.

E konstrukciók közismertek, ám a részletekkel már nem mindenki lehet tisztában; az alábbiakben tehát ezeket mutatjuk be részletekbe menően.

Az Otthonfelújítási Hitel

Az Otthonfelújítási Hitel az Otthonfelújítási Támogatáshoz kapcsolódik. A támogatás maximum 3 millió forintnyi visszatérítést takar, amit abban az esetben lehet igénybe venni, ha a felújításra 6 millió forintot költünk, és ezt – a feltételek teljesítése mellett – számlákkal tudjuk igazolni.

Ebből következik, hogy az Otthonfelújítási Hitel maximális hitelösszege 6 millió forint – a minimum 500.000 forint –, a kamat fix 3%, a THM 3,2%, a futamidő pedig 6-10 év lehet.

Fontos, hogy a hitelt kizárólag az igényelheti, aki nem csak a bank által támasztott követelményeket, de a kormány feltételeit is tudja teljesíteni. Ez a kamattámogatott hitel kizárólag felújítási célokra költhető el; a lehetséges munkálatokat egy lista tartalmazza.

A CSOK és a Falusi CSOK kamattámogatott hitele

A CSOK és a Falusi CSOK egyaránt családtámogatások, amelyek különféle lakáscélokra használhatóak fel, így többek között ingatlanvásárlásra is. A maximális összegük 10 millió forint, ami viszont napjainkban már csak nagyon ritkán elegendő egy ingatlan megvásárlásához; erre jelenthet megoldást a CSOK hitel.

A CSOK hitel kizárólag CSOK, vagy Falusi CSOK igénylése esetén választható opció, amely 0,2-3,4% THM értékkel rendelkezik – a kamat 0-3% –, a választható futamidő 6-25 év lehet, az igényelhető hitelösszeg pedig 500.000-15.000.000 forint.

Fontos, hogy ahogy a CSOK és a Falusi CSOK, úgy a CSOK hitel összegét is a gyermekek számához kötik: 3 vagy több gyermek esetén maximum 15 millió, 2 gyermek esetén maximum 10 millió forint igényelhető.

A Babaváró Hitel

A Babaváró Hitelt gyermekvállalás előtt álló házaspárok igényelhetik. A konstrukció akár 10 millió forint szabad felhasználású és kamatmentes kölcsönt jelent, ami akár lakáscélra is fordítható.

A kamattámogatott hitel futamideje 64-240 hónap, azaz valamivel több, mint 5 év és 20 év között szabadon választható, a hitelösszeg 1-10 millió forint lehet, a THM pedig kamattámogatással 0,4%, kamattámogatás nélkül pedig 9,1% – a kamattámogatás melletti 0,4% THM a kezességvállalási díjból adódik.

Lényeges tudni, hogy a Babaváró Hitel legkésőbb 2022. december 31.-ig igényelhető.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

2021.11.26.

Babaváró hitel gyermekvállalás nélkül? Furcsán hangzik a kérdés, hiszen ez a hiteltípus alapvetően – ahogyan azt a neve is mutatja – családalapítást, gyermekvállalást igyekszik elősegíteni. Ennek ellenére előfordulhat olyan helyzet, hogy valaki gyermekvállalás nélkül igényli és akár meg is érheti neki a dolog.

Tovább olvasom
Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom
Hogyan érinti az egyedülálló szülőket a lakástámogatások átalakulása jövőre?

Hogyan érinti az egyedülálló szülőket a lakástámogatások átalakulása jövőre?

2023.11.17.

A három legjelentősebb lakástámogatás közül kettő csak házaspárok számára lesz elérhető a jövő évben. A CSOK Plusz és a Babaváró támogatás sem lesz igényelhető egyedülállóként. Utánajártunk, hogy mit tehet 2024-ben, aki egyedülálló, és támogatással vásárolna lakást. Nem sok jót tudunk mondani.

Tovább olvasom
Meglévő gyermekre igényelhető a babaváró hitel?

Meglévő gyermekre igényelhető a babaváró hitel?

2019.08.22.

Sokan szeretnék igényelni a babaváró hitelt, hiszen egyedülálló konstrukció, aminek az előnyeit megszámolni sem lehet, de sajnos sokan kiesnek a rostán, amikor az elbírálásra kerül sor. Az egyik leggyakrabban feltett kérdés az, hogy meglévő gyermekre igényelhető-e a babaváró hitel, így most ezt járjuk körbe.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával