Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetőek az OTP Banknál?

2022.04.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. április 18. 10:35

Kamattámogatott hiteleket keresel? Az OTP Banknál megtalálhatod azt a konstrukciót, amely mindenben megfelel az elvárásaidnak!

Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetőek az OTP Banknál?

A kamattámogatott hitelek egyre több lehetőséget nyújtanak a céljaink megvalósításához, és bár több feltételt kell teljesíteni ahhoz, hogy igénybe vehessük őket, ezek többségét pedig csak bizonyos célcsoportok képesek megoldani, a népszerűségük egyre csak nő.

Ez persze nem csoda, hiszen már az alapkamat emelése előtti időszakban is komoly előnyt jelentett egy kamattámogatott hitel igénylése a piaci kamatozással szemben, ám napjainkban ez a különbség egyre jobban növekszik; sokszor igen látványosan.

A kamattámogatott hitelek a kormány által nyújtott támogatások, amelyek nagy része kifejezetten lakáscélok megvalósítására használható fel, de akad köztük szabad felhasználású is, és ezek közül egyszerre akár több is igénybe vehető.

A kamattámogatott hiteleket ugyanúgy a kereskedelmi bankoknál lehet igényelni, ahogy más hiteltípusokat is, így természetesen az OTP Bank is kínálja ezeket a konstrukciókat. Az alábbiakban a bank által biztosított lehetőségekről lesz szó.

Az OTP Bank kamattámogatott hitelei

Az OTP Bank portfóliójában minden, a kormány által támogatott konstrukció megtalálható, így az Otthonfelújítási Hitel, a Családi Otthonteremtési Kedvezményhez, vagyis a CSOK-hoz és a Falusi CSOK-hoz tartozó kamattámogatott hitel, valamint a Babaváró Hitel.

E konstrukciók közismertek, ám a részletekkel már nem mindenki lehet tisztában; az alábbiakben tehát ezeket mutatjuk be részletekbe menően.

Az Otthonfelújítási Hitel

Az Otthonfelújítási Hitel az Otthonfelújítási Támogatáshoz kapcsolódik. A támogatás maximum 3 millió forintnyi visszatérítést takar, amit abban az esetben lehet igénybe venni, ha a felújításra 6 millió forintot költünk, és ezt – a feltételek teljesítése mellett – számlákkal tudjuk igazolni.

Ebből következik, hogy az Otthonfelújítási Hitel maximális hitelösszege 6 millió forint – a minimum 500.000 forint –, a kamat fix 3%, a THM 3,2%, a futamidő pedig 6-10 év lehet.

Fontos, hogy a hitelt kizárólag az igényelheti, aki nem csak a bank által támasztott követelményeket, de a kormány feltételeit is tudja teljesíteni. Ez a kamattámogatott hitel kizárólag felújítási célokra költhető el; a lehetséges munkálatokat egy lista tartalmazza.

A CSOK és a Falusi CSOK kamattámogatott hitele

A CSOK és a Falusi CSOK egyaránt családtámogatások, amelyek különféle lakáscélokra használhatóak fel, így többek között ingatlanvásárlásra is. A maximális összegük 10 millió forint, ami viszont napjainkban már csak nagyon ritkán elegendő egy ingatlan megvásárlásához; erre jelenthet megoldást a CSOK hitel.

A CSOK hitel kizárólag CSOK, vagy Falusi CSOK igénylése esetén választható opció, amely 0,2-3,4% THM értékkel rendelkezik – a kamat 0-3% –, a választható futamidő 6-25 év lehet, az igényelhető hitelösszeg pedig 500.000-15.000.000 forint.

Fontos, hogy ahogy a CSOK és a Falusi CSOK, úgy a CSOK hitel összegét is a gyermekek számához kötik: 3 vagy több gyermek esetén maximum 15 millió, 2 gyermek esetén maximum 10 millió forint igényelhető.

A Babaváró Hitel

A Babaváró Hitelt gyermekvállalás előtt álló házaspárok igényelhetik. A konstrukció akár 10 millió forint szabad felhasználású és kamatmentes kölcsönt jelent, ami akár lakáscélra is fordítható.

A kamattámogatott hitel futamideje 64-240 hónap, azaz valamivel több, mint 5 év és 20 év között szabadon választható, a hitelösszeg 1-10 millió forint lehet, a THM pedig kamattámogatással 0,4%, kamattámogatás nélkül pedig 9,1% – a kamattámogatás melletti 0,4% THM a kezességvállalási díjból adódik.

Lényeges tudni, hogy a Babaváró Hitel legkésőbb 2022. december 31.-ig igényelhető.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

2019.10.08.

Röviden: igen, de kifejtjük hosszabban is, hiszen vannak olyan pontok a szerződésben, illetve a feltételek között, amik miatt ez a kamatmentes hitel is átváltozhat olyanná, aminek kamata van. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Ezekkel a feltételekkel igényelhetsz 2020-ban babaváró hitelt

Ezekkel a feltételekkel igényelhetsz 2020-ban babaváró hitelt

2020.03.13.

A babaváró hitel várhatóan 2020-ban is a legnépszerűbb hiteltermék marad, köszönhetően a számtalan előnyének. A feltételei természetesen nem változtak, viszont a tavalyi indulás után összegyűlt annyi tapasztalatunk a témában, amivel segíthetünk Neked, hogy könnyebb legyen a hiteligénylés.

Tovább olvasom
Módosultak a Babaváró hitel igénylésének feltételei

Módosultak a Babaváró hitel igénylésének feltételei

2021.11.04.

A Babaváró hitel egy kamatmentes, szabadon felhasználható kölcsön, ami a házaspárokat segíti, ha gyermeket vállalnak. Az eddig is széles körben elérhető támogatás feltételei tovább enyhültek. Mutatjuk, hogy módosultak a Babaváró hitel igénylésének feltételei.

Tovább olvasom
Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

2021.04.23.

Egyre nagyobb terhet jelentenek a korábbi hitelek törlesztései? Hiába igyekszünk visszafizetni havonta a hitelkártya-tartozásunkat, valahogy mégsem akar csökkenni az összeg megfelelő ütemben? Lehet, hogy itt a megoldás! A Babaváró hitel ugyanis hitelkiváltásra is felhasználható.

Tovább olvasom