Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen hitelkártyák közül választhatunk az UniCredit Banknál?

2022.03.18.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. március 18. 14:09

Az UniCredit Banknál alapvetően három típusú hitelkártya közül választhatunk, a pénzintézetnél úgy alakították ki a kínálatot, hogy mindenki megtalálhassa a saját magának leginkább megfelelő konstrukciót.

Milyen hitelkártyák közül választhatunk az UniCredit Banknál?

A tudatos pénzügyekért

Ma már mindenki személyre szabhatja a különböző pénzügyi szolgáltatásokat, annak megfelelően, hogy milyen igényei vannak, milyenek a vásárlási szokásai. A személyre szabás nemcsak a kényelem miatt fontos, spórolni is lehet a segítségével, hozzájárul a tudatos pénzügyi magatartáshoz.

Három típusú hitelkártya az UniCredit Banknál

Az UniCredit Banknál természetesen mindezzel nagyon is tisztában vannak és ezáltal igyekeztek olyan hitelkártya konstrukciókat kialakítani, amelyek minél pontosabban és hatékonyabban céloznak és szolgálnak ki ügyfeleket. A pénzintézetnél háromfajta hitelkártya közül lehet választani. Mutatjuk, melyek ezek és mit tudnak!

Arany hitelkártya

Az Arany hitelkártya esetében a kibocsátói díj 6000 forint, a THM 40,94 százalék, éves elérhető pénzvisszatérítés maximális összege 48 000 forint, az igényelhető hitelkeret 600 000 és 1 500 000 forint közötti. A konstrukcióhoz emelt szintű külföldi utasbiztosítás tartozik.

Platina hitelkártya

Az UniCredit Banknál elérhető egy úgynevezett Platina Hitelkártya, amely 9995 forint kibocsátási díj mellett 41,04 százalékos THM-et tartalmaz. A maximálisan elérhető éves pénzvisszatérítés itt is 48 000 forint, viszont ennél a kártyánál már maximum 5 000 000 forintos hitelkeret is elérhető, 750 000 forinttól. Az emelt szintű utasbiztosítás itt is az ajánlat része.

Kék hitelkártya

A kék hitelkártyánál nincs kibocsátási díj, a THM kedvező, 39,41 százalékos, az éves pénzvisszatérítés maximuma 30 000 forint. Az igényelhető hitelkeret: 150 000–1 000 000 forint. Külföldi utasbiztosítás tartozik a konstrukcióhoz.

Miről szól egy hitelkártya?

A hitelkártya egy olyan kártya, amelyen a kibocsátó pénzintézet egy személyre szabott hitelkeretet biztosít az ügyfélnek. Ezt az összeget van lehetőség felhasználni a hitelkártya használatával. A felhasznált hitelkeret visszafizetésére többféle lehetőség van, attól függően, milyen a pillanatnyi pénzügyi helyzetünk, szabadon választhatunk a lehetőségek között. A visszafizetéseket követően a hitelkeret újra és újra felhasználható. A költéseket és törlesztést az UniCredit Banknál az ebank rendszeren keresztül és a mobilalkalmazási szolgáltatással egyaránt nyomon lehet követni, illetve postai úton szintén tájékoztatják az ügyfeleket.

Így zajlik a törlesztés

Az UniCredit Banknál vezetett számláról automatikus beszedési megbízással lehet tartozást törleszteni, emellett az UniCredit Banknál vezetett bankszámláról való átvezetéssel, más banknál vezetett bankszámláról történő átutalással, UniCredit ATM-en keresztül történő készpénzbefizetéssel, valamint pénztári befizetéssel is lehetőség van ezt megtenni.

Ha az ügyfél a hitelkártyáját csak vásárlásra használta, akkor lehetősége van a teljes kamatmentességre. A bank tájékoztatása szerint ehhez nem kell mást tennie, mint a felhasznált hitelkeretet a fordulónapot követően, de legkésőbb a türelmi időszak utolsó napjáig teljes egészében visszafizetni. A felhasznált hitelkeret tartalmazza az időszak alatt fennálló teljes tartozást: a hitelkártyával elvégzett és elszámolt tranzakciókat és az azokhoz kapcsolódó esetleges díjak, kamatok összegét is.

Amennyiben az ügyfél nem tudja a teljes tartozást törleszteni, akkor a késedelmes fizetés elkerülése érdekében legalább a minimum összeget szükséges befizetnie. Ez az összeg az elszámolási időszak fordulónapján fennálló teljes tartozásának 5 százaléka, de minimum 5 000 forint. Ha a költések összege nem éri el az 5 000 forintot, akkor a teljes felhasznált összeget vissza kell fizetni. Az összegnek a fordulónapot követően, de legkésőbb a türelmi időszak utolsó napjáig kell megérkeznie a számlájára.

Ha az ügyfél nem a teljes összeget fizeti vissza az adott hónapban, akkor a fennálló tartozásra, valamint a visszafizetést megelőzően fennálló tartozásra is (a tranzakciók könyvelési dátumától számítva) hitelkamatot számít fel a bank azok visszafizetésének napjáig.

A hitelkártya-igénylés feltételei az UniCredit Banknál

Természetesen egy hitelkártya igénylésénél vannak feltételek, ezek az alábbiak szerint alakulnak az UniCredit Banknál

Akkor kaphat valaki MasterCard Arany hitelkártyát, ha:

  • alkalmazottként dolgozik, vagy nyugdíjas, vagy egyéni vállalkozó, vagy cégtulajdonos,
  • alkalmazotti jogviszony esetében a munkaviszonya már 3 hónapja fennáll,
  • jövedelme bankszámlára érkezik legalább 2 hónapja,
  • minimum nettó 200 000 forint a havi jövedelme,
  • Nem szerepel a KHR negatív adós listán.

MasterCard Kék és MasterCard Platina hitelkártyát pedig akkor, ha:

  • alkalmazottként dolgozik, vagy nyugdíjas, egyéni vállalkozó, cégtulajdonos,
  • alkalmazotti jogviszony esetében a munkaviszonya már 3 hónapja fennáll,
  • jövedelme bankszámlára érkezik legalább 2 hónapja,
  • minimum havi nettó minimálbér a jövedelme,
  • nem szerepel a KHR negatív adós listán.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Így csökkentheted a hitelkártya-adósságodat

Így csökkentheted a hitelkártya-adósságodat

2021.01.22.

A hitelkártya-adósság sokáig függhet a fejed felett, de ha megfogadod tanácsainkat, hamarabb szabadulhatsz meg tőle!

Tovább olvasom
Erste hitelkártya részletek

Erste hitelkártya részletek

2019.05.20.

Hitelkártyát igényelnél, de nem tudod, melyik banknál érdemes? Nos, ebben a cikkben nem fogjuk konkrétan megmondani, melyiket kell választanod, csak bemutatjuk neked az Erste hitelkártyáit, majd adunk egy tanácsot, hogy mit tegyél, ha döntésre szeretnél jutni.

Tovább olvasom
Miért előnyös a Sberbank Lendület Hitelkártya?

Miért előnyös a Sberbank Lendület Hitelkártya?

2021.07.19.

A Sberbank Lendület Hitelkártya egy viszonylag új termék, mely érdemes lehet a figyelmedre, ha hitelkártyát szeretnél igényelni – mutatjuk a részleteit!

Tovább olvasom
Hogyan válasszunk hitelkártyát?

Hogyan válasszunk hitelkártyát?

2021.09.20.

A hitelkártya használatakor nem a saját pénzünket költjük. A bank biztosítja számunkra a hitelkeretet. Ez jól jöhet átmeneti pénzzavar esetén, hónap végén vagy egy nagyobb, váratlan kiadás esetén is.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával