Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

2021.11.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. november 24. 13:41

Mit jelent a zöld hitel, és érdemes-e azt választani a többi lakáshitel helyett? Utóbbi kérdést nyilvánvalóan nagyobbrészt az dönti el, hogy a zöld hitel milyen feltételek mellett igényelhető és mennyibe is kerül a piaci lakáshitelhez képest.

Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

Maximum 2,5 százalékos ügyleti kamat

Az úgynevezett zöld hitel a Zöld Otthon Program keretében felvehető kölcsön, amelynek ügyleti kamata maximum 2,5 százalékos és új építésű, energiatakarékos lakóingatlanok építésére, vásárlására igényelhető. A zöld hitelnek természetesen érdemes megismerni a további feltételeit, részleteit, hiszen csak így tudunk dönteni, jól járunk-e vele a piaci lakáshitelhez képest.

Fontos feltétel az energetikai besorolás

Az említett 2,5 százalékos ügyleti kamat egy maximum érték, ennél jobb ajánlatokkal is élhetnek a zöld hitelt értékesítő pénzintézetek. A kölcsönt magánszemélyek vehetik fel, méghozzá legfeljebb 70 millió forint értékben. Az összeget új építésű, energiatakarékos lakás építésére, vásárlására lehet költeni. A zöld hitel fontos feltétele az energetikai besorolás, amelynek BB minősítésűnek kell lennie (legalább), emellett az összesített energetikai jellemző értéke nem lehet több évi 90 kWh-nál négyzetméterenként.

Alacsonyabbak a költségek

A zöld hitel esetében nem számít a családalapítás, gyermekvállalás házasság, ám a terméket lehet kombinálni a családi otthonteremtési kedvezménnyel, ekkor viszont utóbbi feltételeinek is meg kell felelni. Ha önmagában vesszük a zöld hitelt, a maximalizált kamat miatt alacsonyabb költségekre számíthatunk egy piaci lakáshitelhez képest. Ez alacsonyabb törlesztőrészletet jelent, a visszafizetendő összeget tekintve pedig akár több milliós tételt is. A kölcsön mértékétől, a futamidőtől és a különböző termékektől függően a különbség 2-22 millió forint között is lehet a zöld hitel javára. Ez magért beszél, a zöld hitel jelenleg jobb választást jelent a piaci lakáshitelhez képest. Ha tudjuk teljesíteni a megadott feltételeket, mindképpen érdemes zöld hitelben gondolkodnunk.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen feltételekkel vehetünk fel hitelt élettársi kapcsolat esetén?

Milyen feltételekkel vehetünk fel hitelt élettársi kapcsolat esetén?

2021.10.11.

Egy hitel felvételénél gyakran csak egy személyre van szükség. Ilyen például a személyi kölcsön. Vannak azonban olyan hitelfajták, ahol az a banki gyakorlat, hogy az élettársat vagy a házastársat kötelező adósként bevonni igényléskor. Ezek jellemzően ingatlanfedezetes, nagyobb összegű és hosszabb futamidejű hitelek. Megnéztük, hogy mikor van szükség élettársra egy hitelfelvételnél.

Tovább olvasom
Így találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt

Így találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt

2022.06.14.

A legkedvezőbb lakáshitel megtalálása viszonylag egyszerű, azonban nem csupán ennyi a teendőd, ha valóban jól akarsz járni a hitelfelvétellel.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel kaphatnak kölcsönt a nyugdíjasok?

Milyen feltételekkel kaphatnak kölcsönt a nyugdíjasok?

2023.04.28.

Kaphatnak kölcsönt a nyugdíjasok, és, ha igen, milyen feltételeket kell teljesíteniük? Az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
Fix vagy változó kamatozású lakáshitelt érdemes felvenni?

Fix vagy változó kamatozású lakáshitelt érdemes felvenni?

2019.12.14.

Amikor jelzáloghitelt akarunk felvenni, akkor választhatsz, hogy fix vagy változó kamatozású kölcsönre adod be az igénylésedet. Manapság abszolút nincs egyetértés még a szakemberek között sem, hogy melyiket éri meg igényelni; jelen cikkünkben a saját véleményünket írjuk le.

Tovább olvasom