Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

2021.11.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. november 24. 13:41

Mit jelent a zöld hitel, és érdemes-e azt választani a többi lakáshitel helyett? Utóbbi kérdést nyilvánvalóan nagyobbrészt az dönti el, hogy a zöld hitel milyen feltételek mellett igényelhető és mennyibe is kerül a piaci lakáshitelhez képest.

Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

Maximum 2,5 százalékos ügyleti kamat

Az úgynevezett zöld hitel a Zöld Otthon Program keretében felvehető kölcsön, amelynek ügyleti kamata maximum 2,5 százalékos és új építésű, energiatakarékos lakóingatlanok építésére, vásárlására igényelhető. A zöld hitelnek természetesen érdemes megismerni a további feltételeit, részleteit, hiszen csak így tudunk dönteni, jól járunk-e vele a piaci lakáshitelhez képest.

Fontos feltétel az energetikai besorolás

Az említett 2,5 százalékos ügyleti kamat egy maximum érték, ennél jobb ajánlatokkal is élhetnek a zöld hitelt értékesítő pénzintézetek. A kölcsönt magánszemélyek vehetik fel, méghozzá legfeljebb 70 millió forint értékben. Az összeget új építésű, energiatakarékos lakás építésére, vásárlására lehet költeni. A zöld hitel fontos feltétele az energetikai besorolás, amelynek BB minősítésűnek kell lennie (legalább), emellett az összesített energetikai jellemző értéke nem lehet több évi 90 kWh-nál négyzetméterenként.

Alacsonyabbak a költségek

A zöld hitel esetében nem számít a családalapítás, gyermekvállalás házasság, ám a terméket lehet kombinálni a családi otthonteremtési kedvezménnyel, ekkor viszont utóbbi feltételeinek is meg kell felelni. Ha önmagában vesszük a zöld hitelt, a maximalizált kamat miatt alacsonyabb költségekre számíthatunk egy piaci lakáshitelhez képest. Ez alacsonyabb törlesztőrészletet jelent, a visszafizetendő összeget tekintve pedig akár több milliós tételt is. A kölcsön mértékétől, a futamidőtől és a különböző termékektől függően a különbség 2-22 millió forint között is lehet a zöld hitel javára. Ez magért beszél, a zöld hitel jelenleg jobb választást jelent a piaci lakáshitelhez képest. Ha tudjuk teljesíteni a megadott feltételeket, mindképpen érdemes zöld hitelben gondolkodnunk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Tippek a lakáshitel felvételéhez

Tippek a lakáshitel felvételéhez

2020.09.03.

Ha lakást szeretnél vásárolni, akkor jó eséllyel hitelre is szükséged lesz, hacsak nem vagy kivételesen szerencsés helyzetben. Manapság egyszerűbb hitelhez jutni, mint valaha, de természetesen vannak olyan fogások, amikkel jóval nagyobb előnyhöz juthatsz, mintha nem is tudnál róluk. Az alábbiakban elolvashatod, hogy milyen tippeket tudunk adni a lakáshitel felvételéhez.

Tovább olvasom
Miért érdemes odafigyelni a kamatperiódusra hitelfelvétel során?

Miért érdemes odafigyelni a kamatperiódusra hitelfelvétel során?

2021.05.24.

A kamatperiódus sokak számára cseng ismerősen, ennél mélyebben azonban nem ássák magukat a témába, pedig érdemes. Az alábbiakban minden részletre kitérünk!

Tovább olvasom
Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

2019.05.22.

A kormány egyre újabb támogatási módokat mutat be a demográfiai problémák orvoslására; ennek első képviselője volt a CSOK, amit bemutatása óta folyamatosan finomítanak és kiegészítenek. Erre a legújabb példa a babaváró támogatás, ami tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
Lakáshitel mellé, önerőként személyi kölcsön?

Lakáshitel mellé, önerőként személyi kölcsön?

2018.03.15.

A lakáshitel közös jellemzője, hogy a néhány éve bevezetett adósságfék-szabályozás egyik eleme miatt a felvett hitel összege a megvásárolni kívánt ingatlan piaci értékének maximum 80%-a lehet, tehát 20% önerőre mindenkinek szüksége van, aki hitelből szeretné megoldani az ingatlanvásárlást. De mit tehet az, akinek nem áll a rendelkezésére a megfelelő összeg, tehát lakáshitel mellé igényelhető-e kölcsön?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával