Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Melyik a legnépszerűbb családtámogatási forma jelenleg?

2021.09.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 14:34

A kormány Otthonteremési programja a gyereket tervező családoknak nyújt segítséget ingatlanvásárláshoz. Az igénylők többsége nem vágott volna bele ingatlanvásárlásba az Otthonteremtési támogatás nélkül. A családok támogatásának más formái is léteznek. Megnéztük, hogy melyek ezek, és hogy ezek közül jelenleg melyik a legnépszerűbb.

Melyik a legnépszerűbb családtámogatási forma jelenleg?

A legnépszerűbb családtámogatási forma ma Magyarországon az otthonfelújítási támogatás és a Babaváró hitel. Ezekről a támogatásokról leginkább a médiából értesülnek az emberek, de a szakértők szerepe is nagy. A szakértőhöz forduló hitelt felvenni szándékozók nagy része jut új információhoz. Ott szembesülnek vele, hogy számtalan előnyös támogatás és kedvezményes hitel segíti a családokat.

A Babaváró kölcsönt ingatlanvásárlásra, felújításra, és kisebb részben befektetésre használják az igénylők. Az igénylők egy részének még nincs gyermeke, és mindössze egy százalékuk tervez négy vagy több gyermeket. A kormány célja, hogy növelje a gyermekvállalási hajlandóságot, sikeresnek látszik, hiszen a Babváró hitelt felvevők negyedénél már született gyerek. Ez egy jól kikövezett út a népességfogyás megállításához vagy lassításához.

A Babaváró hitelt az igénylők egy része kiegészíti egy kedvezményes kölcsönnel azért, hogy a megfelelő összeg álljon a rendelkezésükre a kiválasztott ingatlan megvásárlásához.

Az otthonfelújítási támogatás egyik hatása, hogy a gyerekes családok előre hozták az amúgy is tervezett felújításokat. A több millió forint visszaigényelhető támogatás nagyon vonzóvá teszi a programot. Többen jelezték, hogy nehézkes szakembert találni, az építőanyag árak pedig meredeken emelkednek. Bár ezek a hatások kellemetlenek, a program sikerét mutatják.

A CSOK is dobogós. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény a Babaváró hitel és otthonfelújítási támogatás után a legnépszerűbb támogatási forma. Sokan élnek vele, és mindhárom támogatási formára jellemző, hogy az igénylők tartanak attól, hogy elutasítják a kérelmüket, vagy kevesebb összeghez jutnak a tervezettnél.

Vannak kevésbé ismert támogatási formák, például az Áfa-kedvezmény vagy az illetékmentesség. A folyamatok elemzésekor az derül ki, hogy a számtalan és gyorsan változó lehetőség legoptimálisabb kiaknázása miatt célszerű szakértő segítségét kérni. Egy szakértő naprakész információkkal rendelkezik és átlátja a folyamatokat. Idén év elején is bővült a támogatásra jogosultak köre, és nőtt a támogatás mértéke is, októbertől pedig újabb lehetőségek nyílnak meg a családok előtt.

Az látható, hogy a legnépszerűbb családtámogatási formákat akkor tudjuk maximálisan felhasználni, ha kellően tájékozottak vagyunk. Vannak családokat támogató programok. Használjuk fel őket céljaink eléréséhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

2021.09.13.

Az Otthonteremtési program támogatásainál újabb változások léptek életbe. A változásokkal tovább finomodtak a feltételek. Bővül a támogatáshoz jutók köre, és a feltételek is pozitív irányba változtak. Lássuk, hogy egyszerűsödtek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében, és hogy hogyan tudjuk ezeket a legjobban felhasználni.

Tovább olvasom
Hogyan érinti az egyedülálló szülőket a lakástámogatások átalakulása jövőre?

Hogyan érinti az egyedülálló szülőket a lakástámogatások átalakulása jövőre?

2023.11.17.

A három legjelentősebb lakástámogatás közül kettő csak házaspárok számára lesz elérhető a jövő évben. A CSOK Plusz és a Babaváró támogatás sem lesz igényelhető egyedülállóként. Utánajártunk, hogy mit tehet 2024-ben, aki egyedülálló, és támogatással vásárolna lakást. Nem sok jót tudunk mondani.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatások egyedülállóknak és élettársaknak

Otthonteremtési támogatások egyedülállóknak és élettársaknak

2021.10.25.

A közösségi médiában napvilágra kerültek olyan vélemények, hogy a kormány csak a gyermekes családok otthonteremtését támogatja. Megnéztük, így van-e ez, és hogy milyen lehetőségei vannak azoknak, akik nem házasságban élnek, és gyermekük sincs.

Tovább olvasom
Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

Otthonteremtési támogatás egy gyerekkel: mi érhető el?

2022.05.20.

Otthonteremtési támogatásokat egy gyerekkel is igényelhetsz, csak az a kérdés, hogy mit és mennyit. Az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával