fbpx
Hirdetés

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.09.08.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 8. 14:09

Az induló mikro vállalkozások alapesetben nehezen jutnak kölcsönhöz. Bár a bankok hitelezési gyakorlata eltérő, szinte mindenhol elvárás az egy lezárt üzleti év. Mit tehet egy mikro vállalkozás, ha pénzre van szüksége, de nem kap hitelt? Van-e alternatívája az induló vállalkozásokat sújtó magasabb kockázatú, és így magasabban árazott hiteleknek? Megnéztük a Széchenyi Mikrohitel GO!-t.

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Szeptember végétől elérhető lehet a Széchenyi Mikrohitel GO!

Bár még minden részlet nem ismert, és a hitel kiírása sem történt meg a KAVOSZ honlapján, néhány dolog már kiderült a szeptember végén induló Mikrohitel GO!-ról. A Széchenyi Kártya Program most debütáló új eleme igazi különlegesség. A kifejezetten a mikro vállalkozói szegmens számára kidolgozott Mikrohitel GO! várhatóan száz millió forintig lesz igényelhető. A tizenhárom hónapos futamidő kitolható lesz egészen tíz évig. A Széchenyi Kártya Program tagjaként széles körben felhasználható Mikrohitel GO! állami kamat és költségtámogatással lesz igényelhető, elsősorban beruházásokra. Várhatóan általános feltételként szükség lesz tárgyi eszköz fedezet bevonására, ez azonban a beruházás tárgya is lehet. Az igényelt hitelösszeg ötöde szabad felhasználású forgóeszközhitelként is funkcionálhat. A beruházás célja nem lesz kötött, agrár és nem agrár célokra is elérhető lesz.

Hogyan érhető el a Mikrohitel GO!?

Vállalkozási formának és a konstrukciónak/hiteltípusnak megfelelő igénylési lap kitöltésére biztosan szükség lesz. Az ország majdnem kétszáz pontján található Regisztráló irodákban ingyen segítenek a kitöltésben. Rendelkezésünkre állnak, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél és a KAVOSZ Zrt-nél is. Elutasítják a kérelmet, ha a vállalkozásnak fizetési moratóriumon hatálya alá nem eső lejárt hiteltartozása van. Akkor is negatív választ kapunk a kérelmünkre, ha végrehajtás alatt áll a vállalkozásunk, illetve van lejárt köztartozásunk (kivétel, ha a NAV rendelte el, és van részletfizetési megállapodás). A rendezett munkaügyi kapcsolatok is alapelvárás. Megkezdett beruházásra csak akkor lehet felvenni, ha a hiteligénylés előtti fél évben állították ki a számlákat.

A Széchenyi Kártya Program keretében hamarosan induló Mikrohitel GO! nem minden eleme ismert még. A várhatóan szeptember végétől elérhető Mikrohitel GO! az eddigiek alapján óriási lehetőség a mikro vállalkozási szegmensben. Több ezer olyan vállalkozás lehet, ami fejlődésnek indulhat ezzel az állam által komolyan megtámogatott konstrukcióval. Ha hitelfelvétel előtt áll a cégünk, érdemes lehet megvárni a pontos részleteket. És ha jó nekünk, már igényelhetjük is.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

2021.08.10.

A 2020-ban Magyarországon is megjelent Covid19, majd az ezt követő világjárvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe. A bizonytalanság, hogy meg tudják-e tartani a dolgozóikat, vagy a lezárások miatt szüneteltetni kell a vállalkozást, esetleg be is kell zárni azt, álmatlan éjszakákat okozott sok embernek. Szerencsére jött segítség, többek között a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében.

Tovább olvasom
Hitelek mikrovállalkozások részére – milyen lehetőségek vannak?

Hitelek mikrovállalkozások részére – milyen lehetőségek vannak?

2020.07.21.

Kisvállalkozó vagy, és szeretnéd fejleszteni az üzletedet? Nincs meg a megfelelő tőkéd, épp ezért kölcsönre lenne szükséged, de nem tudod, milyet igényelhetsz, és még kevésbé vagy tisztában azzal, hogy hol és milyen lehetőségek várnak? A hitelek mikrovállalkozások részére is elérhetőek, ráadásul igen széles választékban, tehát van megoldás a problémádra, az alábbiakban pedig azt is elmondjuk neked, hogy milyen kölcsönt érdemes felvenned.

Tovább olvasom
Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

2020.11.07.

A szabad felhasználású likviditási hitel egy olyan eszköz lehet a vállalkozások kezében, amely nemcsak rövid távú segítséget jelenthet, hanem hosszabb távon is hasznot hozhat számukra.

Tovább olvasom
Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

2022.06.27.

Új feltételekkel és átszabott konstrukciókkal folytatódik a Széchenyi Kártya Program ez év júliusától. A kis-, és középvállalkozások által igényelhető kedvezményes hitelek új formájukban egyelőre az év végéig lesznek elérhetőek.

Tovább olvasom