Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

2021.08.10.
Szerző: Expresszkolcson

A 2020-ban Magyarországon is megjelent Covid19, majd az ezt követő világjárvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe. A bizonytalanság, hogy meg tudják-e tartani a dolgozóikat, vagy a lezárások miatt szüneteltetni kell a vállalkozást, esetleg be is kell zárni azt, álmatlan éjszakákat okozott sok embernek. Szerencsére jött segítség, többek között a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében.

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

Miért jött létre a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

A vállalkozások megmentéséért, a gazdaság élénkítéséért a kormány próbál folyamatosan segítséget nyújtani, ezért már a pandémia berobbanása után nem sokkal elérhetővé tett úgynevezett Széchenyi hiteleket. Ezeket a kölcsönöket állami támogatás révén alacsony kamattal tudták igényelni a bajbajutottak. Már tavaly, május közepétől igényelhetővé vált a Széchenyi Plusz és Likviditási Hitel, de sokáig elérhető volt a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel is. A korlátozások feloldásával a kormány az utóbbit – ideiglenesen? – visszavonta, hogy helyette majd újakat hozzon létre. Idén július első napjától elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelyen belül több különböző konstrukció közül választhatnak a vállalatok. Egységesen elmondható mindegyikről, hogy mindenképpen egy százalék alatti nettó ügyleti kamat mellett kínálják őket. A cél és a jelszó minden esetben az újraindítás, a gazdaság élénkítése. Egy részüket eddig is igénybe lehetett venni, de ezeket is megújították, és ha valaki élénken érdeklődik, érdemes tudni, hogy mindegyik kapott egy GO! elnevezést a végére.

Sietni kell, ha igénybe akarjuk venni a Széchenyi Kártya Újraindítási Program hiteleit?

Kapkodni nem kell, mert a tervek szerint a következő tizenöt évben elérhetőek lesznek ezek a támogatott hitelek, a finanszírozásukra fordított összegek azonban a későbbiekben minden bizonnyal apadnak majd. Míg a jövő évre a költségvetésben valamivel több, mint 65 milliárd van erre a célra elkülönítve, sőt egy évre rá ez az összeg még emelkedik is, azután folyamatos csökkenéssel számolnak a hozzáértők, 2026-tól pedig nagyságrendileg 15 milliárd forintig lesznek igényelhetők a kölcsönök. Jó hír, hogy egészen 2036-ig számíthatunk az államilag támogatott hitelekre. A Széchenyi Kártya Újraindítási Program tehát elérhető hosszútávon is, de mivel a kormány úgy kalkulál, hogy most lehet rá nagyobb igénye a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak, ezért érdemes minél hamarabb igénybe vennünk, ha szükségünk van rá.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Új Széchenyi hitelekről részletesen

Új Széchenyi hitelekről részletesen

2020.09.10.

Ha új vállalkozást szeretnél indítani, vagy a már régóta működő üzletedet szeretnéd fejleszteni, de nem áll a rendelkezésedre elegendő tőke, akkor létezik számodra megoldás, amelyet nem csak lehetséges, de érdemes is kihasználnod: az új Széchenyi hitelek!

Tovább olvasom
Állami kamattámogatott vállalkozói hitelek részletesen!

Állami kamattámogatott vállalkozói hitelek részletesen!

2021.01.09.

A pandémia okozta krízishelyzet előtérbe helyezte a válságkezelési stratégiák horderejét, amire természetesen a pénzügyi intézmények is gyorsan reagáltak, és lendületesen segítő jobbot nyújtottak a leginkább érintett vállalkozói szférának, lehetőséget teremtve ezzel a túlélésre vagy akár a fejlesztésre, korszerűsítésre is. Nézzünk szét a pénzintézeti börzén, milyen államilag kamattámogatott vállalkozói hitelek állnak a rendelkezésünkre! A dekonjunktúra kezelésére […]

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

2021.09.16.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel egy szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál. Klasszikus folyószámlahitelként működik, így a visszatöltött hitelkeret mindig újra felhasználható. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos bármilyen költség finanszírozható, forgóeszközöktől kezdve a bérfizetésig. De hogy juthatunk Széchenyi Kártyához?

Tovább olvasom
NHP Hajrá mellé igényelhető Széchenyi hitel?

NHP Hajrá mellé igényelhető Széchenyi hitel?

2021.05.07.

Az NHP Hajrá mellé teljes nyugalommal igényelhetsz más vállalati kölcsönöket is, ha a költségkereted elbírja – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom