fbpx
Hirdetés

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

2021.08.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 10. 12:50

A 2020-ban Magyarországon is megjelent Covid19, majd az ezt követő világjárvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe. A bizonytalanság, hogy meg tudják-e tartani a dolgozóikat, vagy a lezárások miatt szüneteltetni kell a vállalkozást, esetleg be is kell zárni azt, álmatlan éjszakákat okozott sok embernek. Szerencsére jött segítség, többek között a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében.

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

Miért jött létre a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

A vállalkozások megmentéséért, a gazdaság élénkítéséért a kormány próbál folyamatosan segítséget nyújtani, ezért már a pandémia berobbanása után nem sokkal elérhetővé tett úgynevezett Széchenyi hiteleket. Ezeket a kölcsönöket állami támogatás révén alacsony kamattal tudták igényelni a bajbajutottak. Már tavaly, május közepétől igényelhetővé vált a Széchenyi Plusz és Likviditási Hitel, de sokáig elérhető volt a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel is. A korlátozások feloldásával a kormány az utóbbit – ideiglenesen? – visszavonta, hogy helyette majd újakat hozzon létre. Idén július első napjától elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelyen belül több különböző konstrukció közül választhatnak a vállalatok. Egységesen elmondható mindegyikről, hogy mindenképpen egy százalék alatti nettó ügyleti kamat mellett kínálják őket. A cél és a jelszó minden esetben az újraindítás, a gazdaság élénkítése. Egy részüket eddig is igénybe lehetett venni, de ezeket is megújították, és ha valaki élénken érdeklődik, érdemes tudni, hogy mindegyik kapott egy GO! elnevezést a végére.

Sietni kell, ha igénybe akarjuk venni a Széchenyi Kártya Újraindítási Program hiteleit?

Kapkodni nem kell, mert a tervek szerint a következő tizenöt évben elérhetőek lesznek ezek a támogatott hitelek, a finanszírozásukra fordított összegek azonban a későbbiekben minden bizonnyal apadnak majd. Míg a jövő évre a költségvetésben valamivel több, mint 65 milliárd van erre a célra elkülönítve, sőt egy évre rá ez az összeg még emelkedik is, azután folyamatos csökkenéssel számolnak a hozzáértők, 2026-tól pedig nagyságrendileg 15 milliárd forintig lesznek igényelhetők a kölcsönök. Jó hír, hogy egészen 2036-ig számíthatunk az államilag támogatott hitelekre. A Széchenyi Kártya Újraindítási Program tehát elérhető hosszútávon is, de mivel a kormány úgy kalkulál, hogy most lehet rá nagyobb igénye a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak, ezért érdemes minél hamarabb igénybe vennünk, ha szükségünk van rá.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

NHP Hajrá mellé igényelhető Széchenyi hitel?

NHP Hajrá mellé igényelhető Széchenyi hitel?

2021.05.07.

Az NHP Hajrá mellé teljes nyugalommal igényelhetsz más vállalati kölcsönöket is, ha a költségkereted elbírja – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

2020.11.07.

A szabad felhasználású likviditási hitel egy olyan eszköz lehet a vállalkozások kezében, amely nemcsak rövid távú segítséget jelenthet, hanem hosszabb távon is hasznot hozhat számukra.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

2021.09.16.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel egy szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál. Klasszikus folyószámlahitelként működik, így a visszatöltött hitelkeret mindig újra felhasználható. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos bármilyen költség finanszírozható, forgóeszközöktől kezdve a bérfizetésig. De hogy juthatunk Széchenyi Kártyához?

Tovább olvasom
Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.09.08.

Az induló mikro vállalkozások alapesetben nehezen jutnak kölcsönhöz. Bár a bankok hitelezési gyakorlata eltérő, szinte mindenhol elvárás az egy lezárt üzleti év. Mit tehet egy mikro vállalkozás, ha pénzre van szüksége, de nem kap hitelt? Van-e alternatívája az induló vállalkozásokat sújtó magasabb kockázatú, és így magasabban árazott hiteleknek? Megnéztük a Széchenyi Mikrohitel GO!-t.

Tovább olvasom