Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Legjobb lakáshitel ajánlatok januárban

2021.01.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. március 3. 13:13

Végre eldöntötted, hogy teljesíted régi vágyad és saját ingatlanba költözöl? De hiába gyűjtögettél évek óta, még mindig hiányzik egy kis tőke a lakásvásárláshoz? Nézzük melyek a legkedvezőbb lakáshitel ajánlatok 2021 januárjában.

Legjobb lakáshitel ajánlatok januárban

Mit kell figyelembe venni, hogy jól válasszak a lakáshitel ajánlatok közül?

Ha megvan álmaink lakása, de ki kell egészíteni a megtakarításunkat, akkor nem marad más választásunk, mint körülnézni a bankoknál, és kiválasztani a számunkra legideálisabbat a lakáshitel ajánlatok közül. Mielőtt felkeressük a pénzintézeteket, jó, ha tisztában vagyunk néhány dologgal. A legkedvezőbb ajánlat felkutatásához nem árt tudni, hogy pontosan mit is szeretnénk, mennyi pénzre van szükségünk, és azt mire akarjuk költeni. Mindezt meg fogja kérdezni az ügyintéző. Ezen kívül érdekelni fogja őket, hogy mekkora a havi keresetünk, mivel a hitellel ők kockázatot vállalnak, ezért bármekkora összeget nem bocsátanak a rendelkezésünkre. Fontos lehet továbbá a lakás értéke, amelyikre fel szeretnénk venni a hitelt. Ha az meghaladja a felvenni kívánt összeget, akkor nem szoktak akadékoskodni, viszont minden bank kéri az úgynevezett önerő bemutatását, amely településenként és pénzintézetenként változhat, de általában a kért kölcsön körülbelül húsz százaléka. Ennek az összegnek rendelkezésre kell állnia a lakásvásárláshoz, illetve a hitelfelvételhez.

Melyek a legkedvezőbb lakáshitel ajánlatok?

Ha minden korábban felsoroltnak meg tudunk felelni, akkor már csak a nekünk szimpatikus pénzintézetet kell felkeresnünk. Ott tájékoztatni fognak minket, hogy milyen lakáshitel ajánlatok közül választhatunk. Itt még eldönthetjük, mennyi idő alatt akarjuk visszafizetni a kölcsönt. Választhatunk rövid lejáratú, 5-10 éves, vagy hosszabb lejáratú, 10 tíz év fölötti lakáshitelek közül. Harmincöt év a maximum jelenleg, de bankja válogatja, sok mindentől függhetnek a lehetőségek, például a hitelkérelmező életkorától. Ekkor még meg kell néznünk, hogy mennyi ideig fizethetünk fix összeget, mennyi ideig esetlegesen változót, illetve a várható THM-ről is tájékoztatást kaphatunk. Most, januárban a rövid lejáratú kölcsönökben a Raiffeisen jár az élen, de jó választás lehet a Budapest Bank és a K&H is. Hosszabb lejáratú kölcsönök esetén az előbbieken kívül az Erste Bank és a CIB Bank mellett az OTP-t is érdemes felkeresnünk. Minimális különbségek vannak az ajánlataikban, a fent felsorolt szempontok – összeg, fizetés, fix összeg, önerő – fogják eldönteni, hogy melyik pénzintézetet érdemes választanunk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Zöld pénzügyi termékek népszerűsége: takarékosság a környezettudatosság előtt

Zöld pénzügyi termékek népszerűsége: takarékosság a környezettudatosság előtt

2022.01.10.

A zöld pénzügyi termékek kifejezés viszonylag új hazánkban, az olyan hiteleket, befektetéseket, és egyéb pénzügyi szolgáltatásokat takarja, amely környezeti, fenntarthatósági célokhoz kötöttek. A legfrissebb kimutatások szerint egyelőre ezen szolgáltatások felhasználóit nem elsősorban a környezettudatos döntések motiválják, hanem inkább az anyagi előnyök csábítóak.

Tovább olvasom
Lakáshitel külföldi jövedelemmel - Mutatjuk, mire számíthatsz!

Lakáshitel külföldi jövedelemmel - Mutatjuk, mire számíthatsz!

2022.06.02.

Lakáshitelt külföldi jövedelemmel is kaphatsz, de tudnod kell, hogy nehezített menet lesz; az alábbiakban bemutatjuk a lehetőségeket.

Tovább olvasom
Jó ötlet jelenleg lakáshitelt felvenni?

Jó ötlet jelenleg lakáshitelt felvenni?

2022.09.20.

Jelenleg lakáshitelt felvenni őrültségnek tűnhet, és valóban nem tanácsoljuk mindenkinek, kivételes helyzetek azonban most is vannak.

Tovább olvasom
Szempontok, amiket érdemes figyelembe venni lakáshitel felvétele előtt

Szempontok, amiket érdemes figyelembe venni lakáshitel felvétele előtt

2021.08.29.

Lakáshitel felvétele előtt számos szempontot kell figyelembe venni a pozitív hitelbírálat érdekében – ezeket nézzük át alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával