Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A Turisztikai Széchenyi hitelről részletesen

2020.10.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. március 3. 13:23

A Széchenyi Kártya Program szeptemberben új hitelkonstrukcióval bővült: a Turisztikai Széchenyi hitellel, amit kizárólag a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek, és ami kifejezetten a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzet kezelésére szolgál. Az alábbiakból mindent megtudhatsz a Turisztikai Széchenyi hitelről, az igénylés feltételeiről és a lehetőségeidről!

A Turisztikai Széchenyi hitelről részletesen

A Turisztikai Széchenyi hitel jellemzői

A Turisztikai Széchenyi hitel szabad felhasználású és kamatmentes, az elérhető hitelösszeg 1-250 millió forint között mozoghat, a futamideje pedig 12-36 hónap lehet. Ingatlanfedezet nem szükséges hozzá, nincs kezelési költsége, és az állam kezességi és bírálati díjtámogatást is ad rá. Az igénylő vállalkozásnak csak a támogatással csökkentett nettó kezességvállalási díjat kell megfizetnie, ami egyéves futamidő esetén 0,25%, két-, vagy hároméves futamidő esetén pedig 0,5%. A hitelt egy összegben, a szerződés lejáratakor kell visszafizetni.

A hitelre jogosultak köre

A hitelt azok a vállalkozások vehetik igénybe, akik legalább 2019. január 1. óta – fő- vagy melléktevékenységként – fizikai közérzetet javító szolgáltatást, személyszállítási, belvízi személyszállítási, szállodai, üdülési és egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatást nyújtanak, vagy éttermi mozgó vendéglátással, rendezvényétkeztetéssel, italszolgáltatással, utazásközvetítéssel, utazásszervezéssel, konferencia és kereskedelmi bemutató szervezésével, előadó-művészeti kiegészítő tevékenységgel, egyéb szórakoztatással és szabadidős tevékenységekkel foglalkoznak, illetve ezekből származott a 2019-es bevételük legalább 30%-a.

A hitel feltételei

Azok a vállalkozások igényelhetik, amelyek legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó beszámolóval, bevallással, illetve nyilatkozattal rendelkeznek. E vállalkozásoknak nem lehet lejárt hiteltartozása és köztartozása. A Turisztikai Széchenyi hitelhez kötelező az igénylő készfizető kezességvállalása is, de a bank ezenfelül további biztosíték bevonását is előírhatja, ha az igényelt hitelösszeg meghaladja a 100 millió forintot.

Az igénylési helyei

Jelenleg négy hitelintézetnél érhető el a Turisztikai Széchenyi hitel: a Gránit Bank, az MKB Bank, az OTP Bank, valamint a Takarékbank kínálja az

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

2022.06.27.

Új feltételekkel és átszabott konstrukciókkal folytatódik a Széchenyi Kártya Program ez év júliusától. A kis-, és középvállalkozások által igényelhető kedvezményes hitelek új formájukban egyelőre az év végéig lesznek elérhetőek.

Tovább olvasom
Széchenyi kártya, mit kell tudni?

Széchenyi kártya, mit kell tudni?

2020.02.20.

A Széchenyi Kártya egy államilag támogatott, kedvezményes feltételrendszerű, akár tárgyi biztosíték nélküli folyószámlahitel. A kis- és középvállalkozásokat célozza, és rövid átfutási idővel igényelhető. Jelen cikkünkben a főbb tudnivalókat foglaljuk össze.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhetők a Széchenyi MAX+ hitelek?

Milyen feltételekkel igényelhetők a Széchenyi MAX+ hitelek?

2023.06.16.

A Széchenyi MAX+ hitelek a kis és középvállalkozások kedvezményes konstrukciói. Állami támogatással lehet fejleszteni és működni. Mutatjuk, részletesen, az elérhető Széchenyi MAX+ konstrukciókat.

Tovább olvasom
Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

2022.09.23.

Ha csak egy kicsi hiányzik, vagy ha mersz nagyban gondolkodni, és konkrét célokat megvalósítani vállalkozásod kapcsán, akkor neked nyújt megoldást a Széchenyi Beruházási Hitel MAX, hogy fejleszd, okosabbá, hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tedd vállalkozásodat! A Széchenyi hitelekről már beszámoltunk nemrég, vegyük most alaposabban szemügyre a Széchenyi Beruházási Hitel MAX előnyeit és lehetőségeit.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával