fbpx

Takarékbank személyi kölcsön 2023 – Feltételek és részletek

Takarekbank

Takarék Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Gyors és egyszerű hiteligénylés

THM17,47%Kamat: 15,99%
Futamidő12 - 84 hónap
Hitelösszeg500.000 Ft – 7.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Lakáscélú hitelek a Takarékbanktól

A Takarékbank számos megoldást kínál lakáscélra, különböző helyzetekre akad hitele, érdemes végigböngészni a palettát.

Takarék minősített fogyasztóbarát lakáshitel (THM: 9,10% – 13,27%)

Kétféle konstrukció létezik (hitelösszeg: minimum 3 millió forint)

Takarék Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Fix20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Amennyiben a Takarékbanknál fizetési számlával rendelkezik, és azon a kedvezménysávoknak megfelelő rendszeres havi jóváírást vállal, melyet a futamidő végéig fenntart, és nem esik 60 napot meghaladó késedelembe fizetési kötelezettségeivel, a maximum kamatból kamatkedvezményt biztosít a Bank a Hirdetményben meghatározott feltételek teljesítése esetén.

Ezekre a célokra használható a Takarék Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

A konstrukció előnyei

Takarék CSOK+10 és Takarék CSOK+15 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel

Új lakás építéséhez és vásárlásához, illetve használt lakás vásárlásához, CSOK, valamint Falusi CSOK mellé is igénybe vehető. A hitelösszeg: 1 000 000 forint és 10, vagy 15 000 000 forint között.

A konstrukció előnyei

A hitel kamata állami támogatással biztosított, emiatt a piaci kamatozású hiteleknél kedvezőbb, a vonatkozó jogszabály szerint akár 25 éven keresztül fix, évi 3,00 %. Az 5 éves kamatperiódus kiszámíthatóvá, tervezhetővé teszi a kölcsönt, a kamatok hosszú távra rögzítettek, a kamattámogatás legfeljebb 25 év.

Emellett a kölcsön többféle kedvezményt is tartalmaz:

Az igénylés feltételei

Egyéb feltételek:

A legfeljebb 10 millió forintos kamattámogatott kölcsön esetében az építeni kívánt, vagy vásárolt lakás hasznos alapterülete legalább 50 m2 kell, hogy legyen. Az új egylakásos lakóépület hasznos alapterülete pedig legalább 80 m2.

A legfeljebb 15 millió forintos kölcsönnél ugyanez 60 m2, illetve 90 m2.

Takarék Otthon Lakáshitel

Ezt a típusú kölcsönt, amelynél a minimum felvehető összeg 3 000 000 forint, a Takarékbank három kamatozási módozatban értékesíti az alábbiak alapján.

Takarék Tízes Otthon Lakáshitel

A kamat: 8,54% – 10,04% , THM: 9,14% – 10,81%

Takarék Fix20 Otthon Lakáshitel

A kamat: 9,05% – 9,75% , THM: 9,70% – 10,49%

A hitelcél lehet:

Takarék Fix Személyi Kölcsön

Kik igényelhetik?

akik:

Takarék Babaváró hitel

A Takarék Babaváró Hitel egy szabad felhasználású személyi kölcsön, amelyet házaspárok vehetnek igénybe maximum 10 millió forintos összegben. A hitelbírálat egyszerű és gyors, a Takarékbank 10 napon belül folyósítja a kért összeget, ha az ügyfelek megfelelnek a feltételeknek.

A babaváró hitelről tudni kell, hogy kamatmentes a konstrukció, akkor, ha a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek születik. A kölcsön állami kezességvállalással biztosított, a gyermek, vagy gyermekek születését követően a törlesztés alkalmanként három évre felfüggeszthető.

Takarékbank személyi kölcsön – miért jó?

Takarékbank személyi kölcsön esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél meghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A Takarékbank személyi kölcsönnek ráadásul nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű.

Takarékbank személyi kölcsön

Takarékbank személyi kölcsön – bármire felhasználható

A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél felmerülhet a Takarékbank személyi kölcsönből történő megvalósítás. De a Takarékbank személyi kölcsönt fel lehet használni másra is. Mivel nincs korlátozva a Takarékbank személyi kölcsön felhasználása, adott, hogy az éppen felmerülő költséget finanszírozza belőle az igénylő.

A Takarékbank személyi kölcsön felhasználásának más területei is vannak. Ez lehet egy bútor, hogy a nem tervezett eseményekről még nem is beszéljünk. Gyakori ugyanis, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy elromló műszaki cikk vagy egy lerobbanó autó. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a Takarékbank személyi kölcsön megoldást nyújthat a kialakult helyzetre.

Takarékbank személyi kölcsön – vállalkozás indításához

A Takarékbank személyi kölcsön egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni a hitelt. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás indításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a Takarékbank személyi kölcsön megoldás lehet erre is. És a kölcsönösszeget be is lehet fektetni. Azt tudni kell, hogy nem ezek a leggyakoribb felhasználási módok, leggyakrabban fogyasztásra igényelnek Takarékbank személyi kölcsönt. De ez is hozzájárulhat az igénylő és szerettei életéhez. Egy beindított vállalkozás, ami sikeressé válik, jó befektetésnek tűnik.

A Központi Hitelinformációs Rendszer a gyakorlatban

A KHR a hitelfelvevők adatait tartalmazza. Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelhessék, és más bankokkal is megoszthassák. Ha jó ügyfélnek számít valaki, akkor ez előny is lehet, de nemfizetéskor az ügyfél adatai a negatív adóslistára kerülnek.

A negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza.

Központi Hitelinformációs Rendszer – a negatív adóslista

Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki nemfizetés.

Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak jóval magasabb kamattal kínálnak majd neki hitelt a bankok, mivel kockázatos ügyfélnek tartják. Amikor felmerül egy váratlan élethelyzetben, hogy nehézzé válik a részletek kifizetése, érdemes mindent megtenni ennek elkerülésére, hogy így kivédhetőek legyenek a hosszú távú negatív hatások.

Takarékbank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A fogyasztóbarát minősítés évekkel ezelőtt jelent meg a lakáshitelek és lakásbiztosítások piacán. Az MNB többször is hangsúlyozta, hogy az újfajta kölcsön bevezetése előtt minden piaci szereplő véleményét kikérte, és figyelembe vett minden lehetőséget a személyi kölcsön különböző típusainak a megújítására. Célja nem volt más, minthogy erősödjön a piaci verseny, és a felhasználók igényihez leginkább igazodó termékek jöjjenek létre. Ezzel egyszerűbbé vált a hitelfelvétel, a különböző termékek között könnyebb eligazodni, hiszen könnyebb összehasonlítani őket.

Amikor összehasonlítjuk a hagyományos személyi kölcsönökkel, ennek az új terméknek számos előnye van. Az egyik legnagyobb előny, hogy a hagyományos konstrukcióknál a kamatok alakulása az átlagos igénylő számára követhetetlen, így az egyes termékek között alig lehet különbséget tenni. Ennél a hitelnél azonban a kamatfelárat központilag maximalizálták. Így követhetővé váltak az addig alig megkülönböztethető díjak, előtérbe került a lakosság tájékoztatása, a pénzintézetek nagyobb hangsúlyt fektettek a felvilágosításra. Az Magyar Nemzeti Bank által üzemeltetett oldal pedig segít, hogy mindenki megtalálja az optimális megoldást, még az is, aki nem tartja magát pénzügyi szakembernek.

Takarékbank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – nagyon gyorsan

A Takarékbank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt három munkanapon belül utalják nekünk az igényléstől számítva, és ha a hitelfelvétel teljes körűen online történik, akkor a folyósítási határidő 2 munkanapra csökken.

A futamidő végéig fix kamatozás. A Takarékbank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel nem lehet változó kamatozású. A Magyar Nemzeti Bank előírása szerint ez egy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél a futamidő végéig tart, ami maximum 7 év lehet.

Takarékbank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – kedvező kondíciók

A folyósítási díjnál is elérhető kedvezmény a hagyományos személyi kölcsönökkel szemben. Ez nem lehet magasabb 0,75 százaléknál, online igénylés esetén pedig nem kell semmit fizetnünk a kiutalásért. Ráadásul a Takarékbank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleknél az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5 százalékát. És ha egy évnél rövidebb a futamidő, akkor pedig díjmentesen élhetünk ezzel a lehetőséggel.

Így kaphatod meg a hitelt

Takarékbank személyi kölcsön 2023 – Feltételek és részletek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Takarékbank személyi kölcsön 2023 – Feltételek és részletek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Takarékbank személyi kölcsön 2023 – Feltételek és részletek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Takarékbank személyi kölcsön 2023 – Feltételek és részletek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A “központi” feltételek mellett a Takarékbank következő dolgokat várja el az igénylésnél: folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony (legalább 3 hónapja fennálló), az egyéni vállalkozók esetén legalább 12 hónapja létezzen az egyéni vállalkozás/társas vállalkozás, amely egy lezárt adóévvel rendelkezik, valamint legalább három hónapos lakossági forint bankszámlamúlt bármely hazai hitelintézetnél. Ezek mellett a hitel folyósításához és törlesztéséhez bankszámlát kell nyitni a Takarékbanknál, és azt a futamidő végéig fent kell tartani.

Szükség van az utolsó 3 havi számlakivonatra ahhoz, hogy igazolni tudjuk a megfelelő mértékű munkabért. Emellett kell a munkáltatói jövedelemigazolás is (30 naptári napnál nem régebbi). Ha az ügyfél nyugdíjas, akkor a nyugdíjszelvényre, vagy a nyugdíjjóváírást tartalmazó utolsó 3 havi számlakivonatra lesz szükség.

Igen, vannak. Többféle kedvezmény is elérhető, az alapfeltétel, hogy fizetési számlával rendelkezzünk a Takarékbanknál, emellett a rendszeres jóváírások összege számít elsősorban.

Amennyiben új lakás építéséről van szó, a kölcsönt a bank – az ingatlan készültségi fokával arányosan – legalább kettő, legfeljebb öt részletben folyósítja. Lakásvásárlásnál a hitel folyósítása egy összegben történik.

Azok a magyar állampolgárok, akik megfelelő összegű, igazolt jövedelemmel rendelkeznek, betöltötték a 18. életévüket, és állandó magyarországi lakóhellyel rendelkeznek.

Három személyi kölcsön közül tudsz választani, nézzük meg:

  • Takarék fix személyi kölcsön
  • Takarék fix kiváltó személyi kölcsön
  • Takarék Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Adósságaidat tudod csökkenteni a kiváltó kölcsönnel, így egy sokkal kedvezőbb hitel terméket törleszthetsz havonta. Ezen kívül, akár szabadon felhasználható kölcsönhöz is juthatsz.
Változatlan kamat és törlesztőrészlet a futamidő alatt.
Felvehető maximum összeg: 500.000 Ft – 10.000.000 Ft-ig
Futamidő: 12 – 84 hó

Bővebb információ a hirdetményben, itt.

Nézzük át, hogy pontosan mi szükséges az igényléshez:

  • utolsó 3 havi bankszámlakivonat, amire a munkabér érkezik
  • munkáltatói igazolás (30 napnál nem régebbi)
  • nyugdíjas igénylő esetén nyugdíjszelvény vagy az utolsó 3 havi számlakivonat, amire a nyugdíjjóváírás került

A következő feltételeknek kell megfelelni:

  • legalább 18. életév betöltése
  • munkaszerződéssel rendelkezik (határozott vagy határozatlan idejű) vagy nyugdíjas
  • legalább 100.000 Ft-ot elérő, igazolt havi nettó jövedelemmel rendelkezik
  • az igényléskor nem szerepel a negatív KHR listán

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

A legtöbb ember ma már bankkártyát használ vásárlásaihoz, hiszen ez a természetes számára már hosszú évek óta. Mások viszont még mindig ragaszkodnak a készpénzhez, pedig a bankkártyás fizetés számos előnyt biztosít a hagyományos megoldáshoz képest.

Tovább olvasom
5 érv az MKB személyi kölcsönök mellett

Érvek az MKB személyi kölcsönök mellett – tudnivalók, amelyek segítségével egyszerűbben választhatod ki a következő hiteledet!

Tovább olvasom
Költséges lehet, ha elfelejted befizetni a kötelező biztosítást

Befizetted a kötelező biztosításodat időben? Ha nem, komoly költségekkel kell számolnod; mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Tavasszal megkezdi működését az MBH Bank

Az MBH Bank május 1. után kezdi meg működését; ezzel lezárul az elmúlt évek egyik legnagyobb fúziója.

Tovább olvasom