MKB bank személyi kölcsön feltételei és a folyósítás menete

Utoljára módosítva: 2021. augusztus 3. 11:47

MKB

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM7,2% - 13,8%Kamat: 6,99% - 12,99%
Futamidő24 - 84 hó
Hitelösszeg300.000 Ft - 7.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

MKB

Babaváró kölcsön

THM0,4% ; 6,4%
Futamidő60 - 240 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

MKB

MKB Otthonfelújítási Kamattámogatott Kölcsön

THM3,1%
Futamidő24 - 120 hó
Hitelösszeg2.000.000 Ft - 6.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Hirdetés
MKB

Új Otthonteremtési hitel

THM3,1%
Futamidő24 - 300 hó
Hitelösszeg2.000.000 Ft - 15.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

Minősített Fogyasztóbarát MKB Lakáshitel

THM4,3% - 6,0%
Futamidő180 - 240 hó
Hitelösszeg2.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

MKB mosoly személyi kölcsön

Az MKB mosoly személyi kölcsön egy szabadon felhasználható személyi hitel a következő főbb paraméterekkel:

Milyen feltételekkel igényelhető ez a személyi kölcsön?

Az MKB Bank mosoly személyi kölcsönét azok igényelhetik, akik:

Ez a menete a személyi kölcsön igénylésének

Az MKB Bank mosoly személyi kölcsön igénylése nem bonyolult. Először is igazolnunk kell személyazonosságunkat, amelyet személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány bemutatásával tehetünk meg. Szükség lesz a lakcímkártyánkra, valamint egy jövedelemigazolásra is. A hiteligénylés bankfiókban történik, ha az MKB Bank pozitívan bírálja el az igénylést, akkor egy napon belül utalja az összeget.

Az MKB Bank a következő dokumentumokat kéri a jövedelemigazoláshoz

Ha az igénylő alkalmazott:

Ha az igénylő nyugdíjas:

Ilyen kamatkedvezmények érhetőek el az MKB Bank személyi hitelénél

Az MKB Bank mosoly személyi kölcsön terméke különböző kamatkedvezményekkel is elérhető. A pénzintézet 4 és 6 százalékos kamatkedvezményt tud nyújtani. Ezek részletei, feltételei a következők:

4%-os kamatkedvezmény

Az MKB Bank abban az esetben ad négy százalékos kamatkedvezményt, ha az adós vállalja, hogy a kölcsön folyósítása az MKB Banknál vezetett lakossági számlájára történik. Emellett bármely, az MKB Banknál vezetett lakossági számlájára minden hónapban minimum 200 000 ft, de 350 000 ft-ot el nem érő, igazolt nettó jövedelem jóváírást teljesítenek, és ezt a kölcsön teljes futamideje alatt fenntartja.

6%-os kamatkedvezmény

A 6 százalékos kamatkedvezmény azon ügyfelek számára jár az MKB Banknál, akik vállalják, hogy a kölcsön folyósítása MKB Banknál vezetett lakossági számlájukra történik. Emellett minden hónapban minimum 350 000 Ft igazolt nettó jövedelem jóváírásuk lesz bármely MKB Bank-os lakossági bankszámlájukra és ezt a kölcsön teljes futamideje alatt fenntartják.

3 napon belül folyósítanak

Az MKB Bank mosoly személyi kölcsön esetében a pénzintézet vállalja, hogy 3 napon belül folyósítja a kért összeget a pozitív elbírálásban részesülő igényléseknél, amíg ez a konstrukció tart. Az MKB Bank a személyi kölcsön igénylését akkor tekinti befogadottnak, ha a hitel teljes dokumentációját benyújtottuk a bankfiókban. Az MKB Bank az összes lakossági hiteltermékénél úgynevezett standard hitelbírálatot alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy az MKB Bank a mindenkor hatályos jogszabályokra, ügyfélminősítésre és kockázatvállalásra vonatkozó előírásokat veszi figyelembe. Az MKB Bank a hitelkérelemre, ha az megfelel a feltételeknek, szerződéses ajánlatot tesz, méghozzá a kérelem kézhezvételét követően, a lehetséges legrövidebb időn belül.

Szükség van adóstársra?

Előfordulhat, hogy igen. Legalábbis az MKB fenntartja a jogát arra, hogy a leendő ügyfél hitelminősítés alapján további adóstárs bevonását kérje az ügyletbe. Adóstárs bevonására elsősorban akkor van szükség, ha azt a személyi kölcsön összege, futamideje, illetve az adósminősítés eredménye alapján az MKB Bank úgy ítéli meg.

Mit kell tudni a THM-ről?

Az MKB Bank a teljes hiteldíj mutató, azaz a THM meghatározásánál az aktuális feltételeket, illetve a hatályos jogszabályokat veszi figyelembe. A THM mértéke változhat, attól függően, hogy mi a szerződéskötés pontos dátuma, valamint az elszámolási nap és a futamidő naptári napjainak száma alapján, illetve a feltételek változása esetén. Az MKB Bank arra is felhívja a figyelmet, hogy a THM mutató mértéke nem tükrözi a személyi kölcsön kamatkockázatát. A THM aktuális mértékét a lakossági hiteltermékek teljes hiteldíj mutató (THM) értékek táblázata tartalmazza, amely elérhető a pénzintézet fiókjaiban, illetve az MKB Bank internetes oldalán.

Ha nincs MKB Bank-os bankszámlánk

Az MKB Bank azon ügyfelei részére, akiknek nincs vezetett lakossági bankszámlája az MKB Banknál, előírja a Pénzügyi Szolgáltatási Szerződés megkötését, legalábbis ez a dokumentum szükséges a kamatkedvezmény igénybevételéhez. Ha a Pénzügyi Szolgáltatási Szerződés megszűnik a futamidő előtt, akkor az MKB Bank jogosult a kamatkedvezményt visszavonni, méghozzá véglegesen. A havi rendszerességgel vállalt jövedelem jóváírás teljesítését az MKB Bank a kölcsön teljes futamideje alatt ellenőrizheti, amennyiben ez nem teljesül, az adott kamatkedvezményt visszavonhatja a feltételek teljesítésének pótlásáig. Az MKB Bank az általa meghirdetett kamatkedvezményre vonatkozó akciót visszavonásig biztosítja.

Így folyósít az MKB Bank

Az MKB Bank pozitív hitelbírálatot követően értesítő levelet küld ügyfelének. Ez a levél tartalmazza a személyi kölcsön részletes adatait. Az értesítő levél az aláírt hitelkérelemi nyomtatvánnyal együtt képezi magát a kölcsönszerződést. Ha a hitel cél személyi kölcsön kiváltása, akkor első körben a hitelkiváltással érintett tartozásösszege(k) kerül(nek) folyósításra az MKB Bank által megjelölt számlá(k)ra. A második ütemben a hitelkiváltással érintett tartozáson felül szabadfelhasználású rész kerül folyósításra az adós lakossági bankszámlájára.

Az MKB Bank kölcsönének törlesztése

Az MKB Bank személyi hitelének törlesztésére az adósnak 24-84 hónap futamidő áll rendelkezésére. A törlesztés egyenletes (annuitásos) törlesztéssel történik a banknál vezetett számláról, azaz a tőke törlesztése és a kamat megfizetése havonta egyenlő összegű törlesztőrészletekben történik. A hirdetménye szerint, a havi törlesztőrészlet magába foglalja a hónapról hónapra változó összegű tőke, kamat összegét. Az utolsó hónap törlesztő részlete eltérhet az addig fizetett törlesztőrészletek összegétől.

Mi érdemes tudni az MKB Bank mobilbankos rendszeréről?

Az MKB Bank elektronikus rendszere az MKB mobilbank alkalmazás segítségével egyszerűen és könnyen használható. A pénzügyeket bárhonnan lehet vele intézni, ami nagyban megkönnyíti a mindennapos bankolást. Az MKB Bank rendszerébe ujjlenyomatos azonosítással is beléphetünk, ahol többek között hozzáférhetünk számlaegyenlegünkhöz, tranzakcióinkhoz, átutalásokat kezdeményezhetünk, limiteket állíthatunk. Az MKB mobilbank alkalmazás ingyenes, próbálja ki ön is! A letöltés után csak egyszerűen meg kell adni az azonosítót és a jelszót, majd az SMS-ben érkező jelszót, majd létre kell hozni egy hat jegyű pin kódot. Ezután szabadon használható az MKB Bank rendszere.

Így kaphatod meg a hitelt

MKB bank személyi kölcsön feltételei és a folyósítás menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

MKB bank személyi kölcsön feltételei és a folyósítás menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

MKB bank személyi kölcsön feltételei és a folyósítás menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

MKB bank személyi kölcsön feltételei és a folyósítás menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A személyi kölcsön egy hitelkonstrukció, ami alá nem szükséges fedezetet bevonni, és szabadon felhasználhatod bármire, amire szükséged van. Szinte az összes banknál vehetsz fel személyi kölcsönt, és ezt gyors igényléssel és minimális dokumentációval oldhatod meg.

Az igényelhető hitelösszeg minden bank esetében más és más; általánosságban elmondható, hogy néhány százezer forinttól 10.000.000 forintig gyakorlatilag bármi lehet.

Bankonként eltérő, de általában 1-8 év. A megadott kereteken belül viszont féléves lépésenként szabadon választható.

A THM a Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; azt mutatja meg az ügyfél számára, hogy egy év alatt a tőketartozáson túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM tartalmazza a kamatot, a kezelési költséget, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díját. THM jelentéséről bővebben itt olvashatsz.

A kölcsönhöz csupán jövedelemigazolásra van szükség, és önerőt sem kell felmutatnod.

Valamilyen személyazonosító okmányra, ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány, illetve útlevél, lakcímkártyára, jövedelemigazolásra a munkáltatótól, vagy vállalkozók esetében a NAV-tól, illetve bankszámlakivonatokra, de ezeken felül egyéb igazolásokat is bekérhetnek; ilyen például a bankszámlakivonat, vagy az adóigazolás.

Ha megvannak a megfelelő dokumentumok, akkor azokat be kell adni a kiválasztott banknak. Ez után zajlik a hitelbírálat, és amennyiben pozitív, rövidesen folyósításra kerül az igényelt hitelösszeg. Az igénylést be lehet adni bankfiókban és online is.

  • A KHR negatív adóslistán való szereplés esetén.
  • Ha a jövedelem nem éri el az elvárt szintet.
  • Ha a jövedelem nem igazolható.
  • Ha nincs meg az elvárt munkaviszony.
  • Ha az életkor nem megfelelő a bank számára.
  • Ha az igénylőnek nincs állandó, bejelentett, magyarországi lakcíme.

Ha úgy látod, hogy nem fogsz tudni fizetni, értesítsd a bankodat, mert többnyire tudnak segíteni, de az is lehet, hogy szüneteltetik a hiteled törlesztését. Ha viszont csak késel a befizetéseiddel, az késedelmi kamatot jelent, ha viszont a szerződésben meghatározott ideig nem fizetsz, akkor a bank felmondja a hitelszerződésedet, és a teljes hitelösszeget fogja behajtani.

Az első a személyazonosítás, majd ki kell tölteni és benyújtani a pénzintézet által meghatározott dokumentumokat. Előny, hogy a folyamat több banknál online is elvégezhető. Ezután jön a hitelbírálat, amely során a következő dolgokra koncentrálnak a a pénzintézetek: igazolt havi jövedelem, jelenlegi kölcsönök, és a hiteltörténet, azaz rajta vagyunk-e a KHR listán aktívan, vagy passzívan. Ha a bank mindent rendben talált, és pozitívan bírálja el a beadott kérelmet, máris folyósítja a hitelösszeget.

A banki hitelbírálat általában néhány napig tart, de kisebb összegű kölcsönöknél akár egy napon belül is hozzájuthatunk a kívánt pénzösszeghez.

A személyi kölcsönöknél a bankok kínálata rendkívül bő, nem könnyű kiválasztani a megfelelő terméket, a hitelkalkulátor használata jó segítség lehet ebben. A kalkulátor megmutatja az adott hitel részleteit. Tudni kell, hogy a pénzintézetek gyakran hirdetnek akciókat, amelyek keretein belül az átlagosnál kedvezőbb feltételekkel ajánlanak termékeket. Érdemes átgondolni azt, hogy milyen céllal szeretnénk hitelt felvenni, és annak megfelelően válogatni a szolgáltatások között.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

2021.10.22.

Az OTP Bank a legnagyobb univerzális kereskedelmi bankként a hiteltermékek széles skáláját kínálja magánszemélyeknek is. Ha szabad felhasználásra személyi kölcsönt szeretnénk igényelni, azt az OTP Banknál is megtehetjük. Összeszedtük, hogy mit kell tudnunk, ha az OTP Banknál szeretnénk személyi kölcsönt igényelni.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

2021.10.18.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény nyújtását feltételekhez kötik. Ezeknek a feltételeknek a meglétét az igénylőnek igazolnia kell. Megnéztük, hogy milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléshez. Íme, a részletek.

Tovább olvasom
A kárbejelentés menete

A kárbejelentés menete

2021.10.14.

Amikor egy gépjárművel baleset történik, a kárt be kell jelenteni. Személyi sérülés esetén minden esetben értesíteni kell a rendőrséget és a mentőket is. Ha nincs személyi sérülés, csak az autók sérültek meg, ki kell tölteni a kék- sárga kárbejelentő lapot. A kárbejelentő lap egy formanyomtatvány, amit a biztosító bocsát a rendelkezésünkre, vagy egy nyomtatványboltban is beszerezhetjük.

Tovább olvasom