fbpx

MKB Bank személyi kölcsön 2023 – Feltételei és folyósítás menete

MKB

MKB Személyi Kölcsön

Online igényléssel is elérhető 7 millió Ft-ig

THM10,6% - 26,0%Kamat: 9,99%- 22,99%
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

MKB

MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Folyósítási díj nélkül igényelheti

THM17,5%Kamat: 15,99%
Futamidő12 - 84 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 7.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Tartalomjegyzék

MKB személyi kölcsön

Az MKB Bank személyi kölcsön keretében 500 000 és 10 000 000 ft között lehet hitelt igényelni. A futamidő 12 és 84 hónap között mozoghat. A THM: 10,6% – 26,0%. A hitel szabad felhasználású és nem kell hozzá ingatlanfedezet. A törlesztés csoportos beszedési megbízással, vagy állandó átutalási megbízással történik. Az MKB Bank személyi kölcsönének különböző típusai vannak, különféle paraméterekkel.

Lehet igényelni:

Extra és Extra Plus Személyi Kölcsön

Az MKB Bank Extra és Extra Plus kölcsön minimum 500 000, maximum 10 000 000 ft hitelösszeget biztosít.

Maxi és Maxi Plus Személyi Kölcsön

Az MKB Bank Maxi és Maxi Plus kölcsön minimum 500 000, maximum 10 000 000 ft hitelösszeget biztosít.

Midi és Midi Plus Személyi Kölcsön

Az MKB Bank Midi és Midi Plus kölcsön keretében minimum 500 000 forint a felvehető összeg, és legfeljebb 7 000 000 ft-ot igényelhetünk.

Mini és Mini Plus Személyi Kölcsön

Az MKB Bank Mini és Mini Plus kölcsön keretében minimum 500 000 forint a felvehető összeg, és legfeljebb 3 000 000 ft-ot igényelhetünk.

MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Az MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel keretében minimum 500 000 forint a felvehető összeg, és legfeljebb 7 000 000 ft-ot igényelhetünk.

Az MKB Bank kölcsönének törlesztése

Az MKB Banknál az adósnak 12-84 hónap futamidő áll rendelkezésére a személyi kölcsön törlesztésére. A hirdetménye szerint, a havi törlesztőrészlet magába foglalja a hónapról hónapra változó összegű tőke, kamat összegét.

Mit érdemes tudni az MKB Bank mobilbankos rendszeréről?

Az MKB Bank elektronikus rendszere az MKB mobilbank alkalmazás segítségével egyszerűen és könnyen használható. A pénzügyeket bárhonnan lehet vele intézni, ami nagyban megkönnyíti a mindennapos bankolást. Az MKB Bank rendszerébe ujjlenyomatos azonosítással is beléphetünk, ahol többek között hozzáférhetünk számlaegyenlegünkhöz, tranzakcióinkhoz, átutalásokat kezdeményezhetünk, limiteket állíthatunk. Az MKB mobilbank alkalmazás ingyenes, próbálja ki ön is! A letöltés után csak egyszerűen meg kell adni az azonosítót és a jelszót, majd az SMS-ben érkező jelszót, majd létre kell hozni egy hat jegyű pin kódot. Ezután szabadon használható az MKB Bank rendszere.

Az igényléshez szükséges dokumentumokról

Minden hiteligénylésnél a pénzintézetek elvárnak bizonyos dokumentumokat az igénylőktől. A személyi kölcsönnél sincs ez másképp.

MKB Bank Plus személyi kölcsön

Az MKB Bank számos személyi kölcsönt kínál. Ezek közül néhányat Plus alnéven. A Plus elnevezés mögött minden esetben ugyanaz a tartalom áll. A Plus konstrukciót az veheti igénybe:

Aki rendelkezik MKB Bank forint alapú folyószámlával, és vállalja a fentieket, az nagymértékű kamatkedvezménnyel igényelhet személyi kölcsönt. A kedvezmény mértéke megközelítheti akár a négy százalékot is.

A kamatkedvezmény miatt érdemes megfontolni a számlanyitást, hiszen az is igényelhet Plus személyi kölcsönt, aki csak az igényléssel egy időben nyit folyószámlát magának.

MKB személyi kölcsön – nem kell hitelcélt megjelölni, nem kell biztosíték

A személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy minimális dokumentációval és könnyen igényelhető. Az igényléshez csupán a jövedelmet kell igazolni. És ez még nem minden. Mert nem csak hogy elég, ha igazolt a jövedelem, de a pénz elköltését sem kell semmiféle módon dokumentálni hitelt nyújtó banknak.

Miért jó ez? Nézzünk egy lakáshitelt. Fedezetre van szükség, és a pénz csak a lakás felépítésére vagy megvásárlására fordítható. És ezt dokumentumokkal igazolni is kell. És ez plusz költséget jelent, időt és energiát kell rá szánni. Időt? Igen. Néha még a hitelfelvételt követő sokadik is évben is igazolásokat és szerződéseket kell leadni a hitelező pénzintézetnek, hogy teljesüljenek a szerződés feltételei. A személyi kölcsönnél ilyen nincs. Nem kell hitelcélt megjelölni a szerződés megkötésekor, és igazolni sem kell a hitelösszeg felhasználását. Hiszen az MKB Bank személyi kölcsöne bármire elkölthető.

A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükség a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlani, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni.

Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlanunk, vagy azt nem akarjuk fedezetként felajánlani a hitelhez, akkor is igényelhető az MKB Bank személyi kölcsöne. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes hitelnek.

MKB személyi kölcsön – online

Az innovatív, modern pénzügyi megoldásokat szeretjük. Ilyen az online igénylés is. Mit jelent a végig online igénylés?

Online igényléskor nem kell bemenni a bankfiókba. Még telefonálni sem kell. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik a kölcsön igénylésének teljes folyamata, egészen a kiutalásig.

Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt derül ki, hogy a bank jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a számlára a pénzt.

MKB személyi kölcsön

MKB személyi kölcsön előnyei

A személyi kölcsön gyorsan igényelhető. Az igénylés után néhány napon belül kiutalják a pénzt pozitív hitelbírálat esetén. Nem kell hosszú heteket várni a kölcsönösszeg felhasználásával. A személyi kölcsön gyakorlatilag azonnal elkölthető. Szinte azonnal az igénylő rendelkezésére áll.

Személyi kölcsön igénylésnél nem lesz szükség biztosítékra. A hitelek egy részénél a bank biztosítékot vár el az ügyfeleitől, és ez többnyire az ingatlanfedezetet jelenti. Személyi kölcsön igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre, elég hozzá a jövedelmet igazolni.

A személyi kölcsön szabadon felhasználható. Bármilyen cél megvalósítható anélkül, hogy erről a bankkal egyeztetni kellene. A bank felé csak a részletek megfizetésével tartozik az ügyfél, arról nem kell beszámolnia, hogy mire költötte el a kölcsön összegét.

MKB személyi kölcsön költségei

A személyi kölcsön költségei alacsonyak. Ez a költség a hiteltípusok között a legalacsonyabbak között van.

A költségek több díjból tevődnek össze. Azt is tudni kell, hogy bankok gyakran elengedik vagy csökkentik ezeket a díjakat. Hitelfelvétel előtt érdemes tájékozódni, hogy milyen akciók, kedvezmények vannak érvényben aktuálisan.

A hitelbírálatért és a folyósításért kell általában fizetni személyi kölcsön igénylésekor.

Vannak olyan díjak és költségek, amik csak adott esetben merülnek fel. Ilyen az elő és végtörlesztés díja. Ez a díj csak akkor kerül felszámításra, ha az igénylő a futamidő vége előtt fizeti vissza a hitel egy részét vagy a teljes hitelt. A szerződésmódosításért is csak akkor kell fizetni, ha az igénylő változtatni akar a már megkötött szerződésen. Hitelfedezeti biztosítás is köthető a személyi kölcsönhöz, de mivel ez nem kötelező, ez a költség is csak akkor merül fel, ha az igénylő úgy dönt, hogy megköti ezt a biztosítást.

MKB személyi kölcsön – mikor jöhet jól egy adóstárs?

Személyi kölcsön igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ilyen eset, amikor az igénylő külföldi állampolgár. Ebben az esetben az igénylés beadásához egy magyar állampolgárságú társigénylőre, vagyis adóstársra lesz szükség.

Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat.

Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a pénzintézet figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál.

MKB személyi kölcsön – mikor nem lehet hitelt igényelni?

Több olyan eset is van, ami meghiúsíthatja az igénylés beadását.

MKB személyi kölcsön hitelkiváltásra

A személyi kölcsönök szabadon használhatók fel, bármilyen célra. Ilyen cél lehet egy már meglévő hitel kiváltása.

Hitelkiváltásra akkor érdemes gondolni, ha a meglévő, aktuálisan már futó hitel paraméterei rosszabbak, mint az új hitelé. Ilyenkor a hitelkiváltás megtakarítást hozhat, sőt, olyan helyzet is előfordulhat, hogy nem csak egy, hanem kettő vagy több hitel kerül egyszerre kiváltásra. Ebben az esetben csak egy törlesztő részlete lesz az igénylőnek, ami megkönnyíti a kiadások nyomon követését.

Hitelkiváltáskor arra kell figyelni, hogy mind az új hitel igénylésének, mind a kiváltani kívánt hitel visszafizetésének lehetnek költségei. Ezzel számolni kell, hiszen csak akkor éri meg kiváltani egy hitelt, ha a felmerülő költségek alacsonyabbak, mint a realizált megtakarítás.

Egy hitel igénylésénél hitelbírálati díjjal, és folyósítási díjjal kell számolni, a régi hitel esetén pedig a végtörlesztésnek lehet díja.

Mekkora az optimális havi törlesztő részlete egy személyi kölcsönnek?

Az optimális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az igénylőnek is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, mint amit az igénylők költségvetése megenged, és arra is gondolni kell, hogy előre nem tervezett, váratlan esemény nehézséget okozhat. A részleteket azonban mindig fizetni kell.

Az optimális havi törlesztőrészlet megválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hosszú ideig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy egy elkésett befizetésnek súlyos következményei lehetnek.

Mindenre persze nem lehet felkészülni. Mégis fontos végiggondolni a legkellemetlenebb forgatókönyvet is. Ha egy váratlan helyzetben kész terv áll a rendelkezésre, akkor az könnyebbé teheti a probléma gyors megoldását.

Hitelbiztosítás

A biztosítás szóról általában nem a hitel jut az ember eszébe. Gondolhat lakásbiztosításra, balesetbiztosításra, utazási biztosításra vagy életbiztosításra.

A hitelekre is lehet biztosítást kötni. A hitelek nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása. Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családot. Ezt pedig mindenképpen el kell kerülni.

A hitelek biztosítása nem jelent mást, mint hogy a hitel visszafizetése garantált lesz akkor is, ha egy életesemény miatt ezt a hitelfelvevő nem tudja megoldani. A biztosítás megakadályozhatja, hogy visszafordíthatatlan károk érjék a hiteligénylőt.
A hitelbiztosítás időszakosan vagy végleg átvállalja a részletek fizetését. Ezzel menetesítve a kötelezettsége alól a biztosítottat.

Biztosítás köthető halálesetre, munkanélküliségre, munkaképesség csökkenésére vagy keresőképtelenségre. Meglévő és új hitelhez is köthető hitelbiztosítás, vagyis ha valaki nem kötött biztosítást a hitel igénylésekor, azt utólag is egyszerűen és gyorsan megteheti. Mindössze az ügyfélszolgálaton kell jelezni az igényt.

A biztosítás akkor a legjobb, ha soha nem kell igénybe venni. De ha szükség van rá, kell, hogy legyen. Kössünk hitelbiztosítást! Ezzel is növelhetjük a saját és szeretteink biztonságát. Azokét, akik a legfontosabbak nekünk.

Központi Hitelinformációs Rendszer – KHR

A KHR a hitelfelvevők adatait tartalmazza. Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a pénzintézetek az ügyfeleikkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelni tudják, és az adatokat más pénzintézetekkel is megosztják. Ha jól fizető ügyfélnek számít valaki, akkor ez előnyös, de nemfizetéskor az ügyfelek adatai a negatív adóslistára kerülnek.

A negatív adóslista pedig negatív hatással van az igénylésre. A listán szereplők igénylését ugyanis elutasítják a pénzintézetek. (ez alól vannak kivételek, bizonyos pénzintézetek, néhány egyedi esetben a negatív adóslistán szereplőnek is nyújtanak hitelt) A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit a rossz adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza.

Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével találkozhat, de azzal is, hogy többet egyáltalán nem fog kölcsönhöz jutni. A listán évekig szerepelhet a rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki nemfizetés ténye.

Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak jóval magasabb kamattal kínálnak majd neki hitelt a pénzintézetek, mert kockázatos ügyfélnek tartják.

Minden lehetőséggel élni kell, hogy elkerülhető legyen a negatív adóslista, mert olyan hátrányokat okoz az igénylésnél, ami később kellemetlen helyzeteket okozhat. Amikor felmerül annak a lehetősége egy nem várt helyzetben, hogy nehézzé válhat a részletek kifizetése, érdemes mindent megtenni ennek elkerülése érdekében, mert így nem jelentkeznek majd a hosszú távú negatív hatások.

Az MKB személyi kölcsön kamata

A kamat a hitel fontos mutatószám. A kamat azt mutatja meg, hogy egy év alatt mennyivel kell többet kifizetni a felvett kölcsönért. A kamat százalékban van meghatározva, és egy évre vonatkozik. Minél magasabb egy kölcsön kamata, annál magasabb lesz a törlesztőrészlet, amit havonta ki kell fizetni. Mindenképpen alacsonyabb kamatozású kölcsönt kell választani.

Tudni kell azt is, hogy kamat nem a kölcsön teljes költsége. Mivel más költségek is vannak, azokat is figyelembe kell venni a döntéskor. Előfordulhat ugyanis, hogy egy kedvezőbb kamatozású hitel többe kerül a hiteligénylőnek, mint egy magasabb kamatozású, mert a kamaton kívül felmerülő díjak annyira megdrágítják a kölcsönt, hogy hiába az alacsonyabb kamat, az összes költség mégis magasabb lesz.

Bár a kamat egy lényeges, iránymutató adat, a kiválasztáskor mégsem szabad csupán a kamat nagyságát figyelni. De mit kell akkor figyelembe venni a kölcsön kiválasztáskor? Mi az az adat, ami valóban összehasonlíthatóvá teszi a hitelkonstrukciókat? Ez az adat a THM.

A THM – A Teljes Hiteldíj Mutató

Ha személyi kölcsönre van szükségünk, a THM lesz az a százalék, amit figyelni kell.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ne a kamatot figyeljék az igénylők a legkedvezőbb hitel kiválasztásakor, hanem a THM-et. A THM ugyanis a hitel majdnem minden költségét tartalmazza, ezért alkalmas az összehasonlításra. A THM ezért jött létre: hogy a kölcsönök egyszerűen összehasonlíthatók legyenek.

A kamatot sem kell azonban elvetni, de a hozzáadódó költségek kiszámolása még egy matematikusnak is nehéz feladat. Ezt végzi el az ügyfél helyett a THM. A THM egy igazi segítség, ami a tájékozódást segíti, nem hagyja, hogy elvesszünk a rengeteg adat között.

MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A Magyar Nemzeti Bank által végzett pénzügyi szakmai munka kihat a hétköznapokra. Ezek közül az egyik ilyen, amivel naponta találkozhatunk a pénzintézeteknél. A Minősített Fogyasztóbarát kifejezést az MNB hozta létre és szakmailag felügyeli azt.

Milyen célt tűzött ki ez a program? A Minősített Fogyasztóbarát program célja olyan kölcsönök létrehozása, amik figyelembe veszik a fogyasztók igényeit. A programban részt vevő pénzintézetek csak akkor használhatják ezt a kifejezést, ha teljesülnek az MNB előírásai.

Az MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele teljesíti ezeket az előírásokat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem csak a szabályozás létrehozásában vett részt, de a program alapértékeinek betartását is rendszeresen ellenőrzi. A Minősített Fogyasztóbarát hitel kifejezés rendkívül népszerű, és ennek a fő oka az ellenőrzöttség. Igénylőként biztosan tudhatjuk, hogy olyan hitelterméket igényelünk, ami a legjobb paraméterekkel rendelkezik.

A Minősített Fogyasztóbarát termékek kialakulása hosszú folyamat volt. A pénzintézetek mellett az ügyfeleket is megkérdezték, és a legmesszemenőbben figyelembe vették a véleményüket. Ezért jöhetett létre egy olyan hiteltermék, ami leginkább megfelel a fogyasztói elvárásoknak. Az igénylők azt kapják, amit szeretnének. Egy innovatív és biztonságos pénzügyi terméket. A lehető legjobb hitelterméket.

MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – online bármikor, bárhonnan

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kifejezés megjelenítésének egyik alapfeltétele, hogy a kölcsönnek online is igényelhetőnek kell lennie. Az igényléskor nem kell bemenni egy bankfiókba, az az otthonunkból is elindítható és végigvihető.

Egy megfelelő minőségű számítástechnikai eszköz segítségével az MKB Bank honlapján adható be az igénylés, itt lehet beküldeni a kért dokumentumokat is, és a pozitív hitelbírálat esetén a pénzintézet máris utalja a kölcsönösszeget.

Az online igénylések általában alacsonyabb kamatozásúak, és időnként kedvezményt is ajánlanak hozzá. Online igénylésnél többnyire kisebb összegű kölcsönhöz juthatunk csak.

MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – egy nem mindennapi személyi kölcsön

MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele igazán különleges személyi kölcsön. Szabad felhasználású, mint a személyi kölcsönök, mégis többet nyújt. Szabályozták ugyanis a kamat nagyságát, a felszámítható díjakat, azt, hogy hitel online is elérhető legyen, és azt is, hogy mennyi idő alatt kell a kölcsönt elbírálni és kifizetni.

Gyorsabban és egyszerűbben igényelhető az MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele.

MKB Bank Babaváró kölcsön

A Babaváró kölcsön szabad felhasználású, amit családok többnyire ingatlanvásárlásra fordítanak. Az aktuális szabályok értelmében azonban szabadon, bármire elkölthető, ugyanúgy, mint egy személyi kölcsön. Az MKB Bank Babaváró kölcsönhöz nincs szükség ingatlanfedezetre sem. Ez a kölcsön jelentős támogatás egy családnak a kamatmentessége miatt. Az akár húsz éves futamideje alatt több milliós megtakarítást eredményezhet. A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőnek.

A legkülönlegesebb támogatási forma jelenleg, mert a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakulhat át. A tíz millió forint hitel öt évig kamatmentes, és ha hitelfelvételtől számított öt éven belül megszületik az első vállalt gyermek, a futamidő végéig az is marad. A második gyermek születésekor a hitel harmadát, a harmadik gyermek születésékor pedig már a teljes hitelösszeget elengedik. Optimális esetben egy forintot sem kell belőle visszafizetni. Ehhez az első vállalt gyereknek a hiteligénylés után azonnal meg kell születnie, a következőnek pedig a gyerekszületés utáni három éves türelmi idők alatt. Ez bár nagyon jól hangzik, de ez az optimális eset a ritkán fordul elő.

MKB babaváró kölcsön

MKB Bank Babaváró kölcsön – a legkülönlegesebb személyi kölcsön

A Babaváró kölcsön az állam által támogatott hitelkonstrukció, és úgy működik, mint a személyi kölcsönök. Nem szükséges ingatlanfedezetet bevonni, elég hozzá a jövedelemigazolás. Szabadon költhető bármire, amire csak az igénylő szeretné. Nem kell hitelcélt megadni, és nincs szükség a pénz elköltésének az igazolására. Különleges hiteltermék, mert az állam támogatása miatt a futamidő végéig kamatmentes maradhat. És ha a harmadik gyermek megszületik, a Babaváró kölcsön fennmaradó részét nem kell visszafizetni.

MKB Bank Babaváró kölcsön – néhány szabály

A Babaváró kölcsön a kormány által kamattámogatott kölcsön, az állam a gyermekvállalást akarja elősegíteni. 10 millió forint is igényelhető, és ez a 10 millió forint kamatmentes lehet a futamidő végéig. Csak teljesülnie kell a szerződésben leírt feltételeknek. A Babaváró kölcsönt gyermeket tervező családok igényelhetnek. A szerződés aláírásakor vállalni kell, hogy gyermek, gyermekek születnek.

Az első gyermeknek öt éven belül kell megszületni, ilyenkor a Babaváró kölcsön a futamidő végéig kamatmentes lesz. Ha megszületik a második gyerek, akkor a hitel egy része elengedésre kerül, a harmadik gyerek születése után pedig már semmit nem kell visszafizetni. A Babaváró kölcsön húsz éves futamidőre is kérhető, ráadásul a szabályok miatt a törlesztőrészlet nem lesz több havi 50 ezer forintnál. A gyerekek megszületése után a hitel szüneteltethető. Ez egy extra lehetőség, érdemes megfontolni az igénybe vételét.

MKB Bank Babaváró kölcsön – a szüneteltetés előnyei

A Babaváró kölcsönt lehet szüneteltetni. Felfüggesztéskor nem kell fizetni a törlesztő részletek. Ha három vagy több gyermeket tervez egy házaspár, akkor érdemes élni a szüneteltetéssel, mert a harmadik gyerek után a hitel megszűnik. A kölcsön fennmaradó része ilyenkor átalakul vissza nem térítendő támogatási formává, ezért már nem kell azt visszafizetni.

Ez a Babaváró kölcsön egyik előnye. A törlesztés szüneteltetésével három szabad évet kap az igénylő, három évig nem kell havonta befizetni az amúgy is kicsi törlesztő részleteket. A szüneteltetést a magzat 12 hetes korától lehet kérni, nem kell megvárni, amíg a gyermek megszületik. Fontos, hogy gyermek születése után hatvan nap van arra, hogy benyújtásra kerüljön az igény a törlesztés szüneteltetésére.

A törlesztés felfüggesztése csak három év lehet, nincs lehetőség rövidebb szüneteltetésre. A szüneteltetés kérhető a kölcsön igénylésekor, ha a magzat elmúlt tizenkét hetes. Ezt az igénylés beadásakor orvosi igazolással kell alátámasztani. Fontos, hogy a Babaváró kölcsön három éves szüneteltetése akkor igényelhető, ha az magzat betölti a tizenkét hetes kort, vagy az első gyerek megszületik a futamidő első öt évében. Ha nem születik meg a vállalt gyerek az első öt évben, akkor a Babaváró kölcsön támogatása megszűnik, és átalakul piaci kamatozású személyi kölcsönné.

A Babaváró kölcsön teljes összege lehet vissza nem térítendő támogatás akkor, ha az igényléskor már gyermeket várnak az igénylők, és azonnal kérik a szüneteltetést. Ebben az esetben a kölcsön törlesztését nem kell elkezdeni, és a három év alatt nem kell egyáltalán fizetni. Ha közben megszületik a második gyerek, a szüneteltetés meghosszabbíthatóvá válik. Amennyiben a harmadik gyerek újabb három éven belül születik meg, akkor a teljes fennálló tartozást elengedi a kormány. Ez egy extra és optimális eset, mert így nulla forint fizetésével lehet 10 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutni.

Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha ikrek születnek. Ikerterhesség esetén a felfüggesztés már öt évig tart, és ha a harmadik gyermek öt év alatt megszületik, akkor a teljes tartozás megszűnik.

MKB Bank Lakáshitel – nem csak személyi kölcsön van

A személyi kölcsönök népszerűségét semmi nem veszélyezteti az MKB Banknál. Az egyszerűség és a gyorsaság behozhatatlan előny. De nem is kell versenyre kelni. Egy lakáshitel lakásvásárláshoz a legjobb. A neve is erre utal. Ez valóban így van?

A lakáshitelek és a személyi kölcsönök különböző banki hiteltermékek. A személyi kölcsön egy kivételes hiteltermék, de egyes esetekben jobb lehet egy másik hiteltípus. Lakásvásárláshoz a lakáshitel lesz a legjobb, mert úgy lett létrehozva, hogy gondoltak a lakásvásárlás minden esetlegesen felmerülő problémájára.

Lakáshitelt legtöbbször hosszabb időre, akár évtizedekre igényelünk, ezért a kamat nagysága fontos adat. Már egy kis kamatnövelés is sokkal növelheti az igénylő kiadásait. Ráadásul a lakáshitelek átlagos hitelösszege magasabb, mert a lakás árának nagy részét kell kifizetni a kölcsönből, és ez akár több tízmillió forintot is elérheti.

Ingatlan vásárlásához érdemes a lakáshitelt választani!

Ingatlan megvásárlásához a lakáshitel igénylését ajánlják a szakértők. A hosszabb futamidő és a magasabb kölcsönösszeg miatt jobban járhat az igénylő egy lakás megvásárlásánál, ha lakáshitelt igényel.

Mindig alapos mérlegelést kíván a legjobb hitel kiválasztása.

MKB Bank lakáshitel – fedezet kell

A lakáshitel igényléséhez ingatlanfedezetet kell bevonni az ügyletbe. A személyi kölcsönök igénylésekor ez nem szükséges. Biztosíték nélkül könnyebben lehet kölcsönt igényelni, és olcsóbban és gyorsabban is juthat a pénzhez az igénylő.

Mennyivel bonyolultabb egy ingatlanfedezetes kölcsön igénylése? A személyi kölcsönt pár nap alatt elbírálják, a lakáshitel elfogadása viszont legalább három hétig tart. A megvásárolni kívánt lakás válik a kölcsön fedezetévé, ezért azt fel kell becsültetni, és a pénzintézet jelzálogjogot jegyeztet be rá, amit egy közjegyző előtt kötött szerződésben kell megerősíteni. Ezek költségként jelentkeznek, drágábbá téve a kölcsönt. Ahogy a lakásbiztosítás is egy kiadás, mert azt is kötelező megkötni a biztosítékként felajánlott lakásra.

Összefoglaló

Az MKB Bank egy megbízható, univerzális pénzintézet. Egy olyan kereskedelmi bank, amihez nyugodtan fordulhatunk, ha személyi kölcsönre vagy bármilyen más hitelre van szükségünk.

Válasszuk az MKB Bankot hiteligényléskor!

Így kaphatod meg a hitelt

MKB Bank személyi kölcsön 2023 – Feltételei és folyósítás menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

MKB Bank személyi kölcsön 2023 – Feltételei és folyósítás menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

MKB Bank személyi kölcsön 2023 – Feltételei és folyósítás menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

MKB Bank személyi kölcsön 2023 – Feltételei és folyósítás menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Az MKB Bank innovatív univerzális kereskedelmi bankként lehetővé teszi számunkra, hogy számos hiteltermékét online is igényelhessük. Ez egy kényelmes és gyors megoldás.

Az MKB számtalan lehetőséget kínál nekünk, ha lakáshitelt szeretnénk igényelni. Az egyik a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, amit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a verseny erősítésére, és a hiteltermékek átláthatóságának és azok összehasonlíthatóságának növelésére alkotott meg. Az Egyenlítő hitel 5 éves vagy 10 éves kamatperiódussal igényelhető és a fizetési számlán tartott pénz után a hitelkamattal megegyező kedvezményt ad. Az Enyhítő hitelek a meglévő jelzálog alapú kölcsöneink kiváltására szolgálnak, a szabad felhasználású jelzáloghiteleket pedig bármilyen célra felhasználhatjuk.

A számunkra megfelelő kölcsön kiválasztása egyszerű feladat. Már nem kell végigjárnunk a bankfiókokat ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb hitelkonstrukciót. Ebben szakértő weboldalak hitelkalkulátorai és szakértő cikkei is segíthetnek. A választás így egyszerű és gyors, és mindezt otthonról is megtehetjük.

Igen. A Babaváró Kölcsön 10 millió forint szabad felhasználású és akár kamatmentes kölcsön. A Családok Otthonteremtési Kedvezményét (CSOK) felhasználhatjuk új lakás vásárlására, építésére, és használt lakás vásárlására vagy meglévő, használt lakás bővítésére is.

Szükséges jövedelem, három hónapos munkaviszony, magyar állampolgárság, érvényes kártyaformátumú személyazonosító igazolvány, nagykorúnak kell lennünk, kell, hogy legyen mobiltelefonunk, és nem szerepelhetünk negatív adattal a Központi Hitelinformációs Rendszerben.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

A legtöbb ember ma már bankkártyát használ vásárlásaihoz, hiszen ez a természetes számára már hosszú évek óta. Mások viszont még mindig ragaszkodnak a készpénzhez, pedig a bankkártyás fizetés számos előnyt biztosít a hagyományos megoldáshoz képest.

Tovább olvasom
5 érv az MKB személyi kölcsönök mellett

Érvek az MKB személyi kölcsönök mellett – tudnivalók, amelyek segítségével egyszerűbben választhatod ki a következő hiteledet!

Tovább olvasom
Költséges lehet, ha elfelejted befizetni a kötelező biztosítást

Befizetted a kötelező biztosításodat időben? Ha nem, komoly költségekkel kell számolnod; mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Tavasszal megkezdi működését az MBH Bank

Az MBH Bank május 1. után kezdi meg működését; ezzel lezárul az elmúlt évek egyik legnagyobb fúziója.

Tovább olvasom