Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakásvásárlási tippek – hogyan alkudjunk?

2020.08.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 3. 16:52

Ha még sosem vásároltál ingatlant, de már készülsz rá, akkor érdemes lesz elolvasnod lakásvásárlási tippjeinket, mert hasznos információkkal és tanácsokkal segítünk Neked abban, hogy a lehető legjobb üzletet köthesd meg.

Lakásvásárlási tippek – hogyan alkudjunk?

Az eladó számára a legfontosabb, hogy minél előbb és a lehető legjobb áron tudja eladni az ingatlanát, Neked pedig az, hogy minél kevesebbet kelljen fizetned érte. A lakásvásárlás tehát alapvetően kettőtök kompromisszumkötési képességén múlik, vagyis azon, hogy milyen vételárban tudtok megegyezni. Átlagosan néhány százalék alku bele szokott férni ebbe, de érdemes ezt úgy kezelned, ahogy a profik teszik; ehhez adunk Neked néhány lakásvásárlási tippet!

Nézzük a tippeket:

•    Nézz utána az adott ingatlan összes árának! Egy lakást, vagy házat általában több internetes oldalon és ingatlanirodánál hirdetnek, és az árak nem mindig egyeznek meg. Keresd meg a legalacsonyabbat, és máris jobb pozícióból indíthatod az alkut!
•    Ne csak egy ingatlanban gondolkodj! Attól függően, hogy mik az elvárásaid, több hasonló ingatlant is találhatsz. Nem érdemes a legelsőre lecsapni, hiszen a piac bővelkedik eladó lakásokban és házakban, ezért mindig nézz meg többet is!
•    Indítsd az alkut legalább 10%-ról! Ha egy ingatlan erősen túlárazott, és emiatt már régóta van a piacon, akkor érdemes még ennél is magasabb alkuval kezdened, de vigyázz, hogy ne ess túlzásba! Egy eltúlzott alkuval akár meg is sértheted az eladót, aki ezek után elzárkózhat minden továbbitól.
•    Légy visszafogott! Fontos, hogy maradj objektív, és ne csak fejben, de kifelé is mutass higgadtságot! Az ár leszorítását igyekezz korrekten, a valós dolgokra fókuszálva elérni, és még véletlenül se mutass lelkesedést, mert azzal csak megerősíted az eladóban, hogy bármennyiért meg fogod venni az eladó ingatlanát!
•    Alaposan fontold meg a vásárlást! Mindenképpen szedd pontokba az előnyöket és a hátrányokat, majd ez alapján hozd meg a döntést!
•    Ne add fel! Ha az eladó visszautasítja az árajánlatodat, vedd számba a lehetőségeidet, és ha tudsz, adj egy valamivel magasabb árajánlatot! Előbb-utóbb megtörik a jég!

Ha hitelből oldanád meg a lakásvásárlást, akkor van még néhány dolog, amiről tudnod kell. Először is fontos az előzetes hitelbírálat, hiszen csak így tudhatod meg, hogy mekkora keretből gazdálkodhatsz, ráadásul ezt az eladó is értékeli, hiszen látja, hogy hitelképes vagy, azaz ő is megkapja majd a pénzét. Természetesen ezt több banknál is megteheted, de a saját időddel spórolsz, ha előtte megkeresed a legjobb ajánlatot, és csak arra kérsz bírálatot. Fontos továbbá, hogy számos támogatást is igénybe vehetsz a lakásvásárláshoz, mint például a CSOK, tehát erről is érdemes tájékozódnod.

Tekintsd meg lakáshitel-ajánlatainkat, és ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakásárak – hol és mennyiért lehet lakást, vagy házat vásárolni?

Lakásárak – hol és mennyiért lehet lakást, vagy házat vásárolni?

2019.06.12.

Mivel pörög az ingatlanpiac, valószínűleg Neked is megfordult már a fejedben a lakásvásárlás. Nem csoda; manapság már szinte mindenkinek van valamilyen jelzáloghitele, hiszen kedvező feltételekkel lehet hozzájutni. Mivel a lakásárak szép lassan az egekbe szöktek az utóbbi néhány évben, egyre kisebb a mozgástér, és ez főleg a Budapesten keresgélőknek jelent problémát.

Tovább olvasom
Hogyan hat a kamatemelés a lakáshitelekre?

Hogyan hat a kamatemelés a lakáshitelekre?

2022.09.27.

A kamatemelés a lakáshitelekre is hat, méghozzá nem is akárhogyan – tudj meg mindent a témával kapcsolatban alábbi cikkünkből!

Tovább olvasom
Lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel?

Lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel?

2020.12.30.

Lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel is igényelhetsz, csupán más szabályok vonatkoznak rád, amelyekkel megismertetünk alábbi cikkünk segítségével!

Tovább olvasom
Lakáshitel hosszú futamidőre – mikor jó választás?

Lakáshitel hosszú futamidőre – mikor jó választás?

2022.01.07.

A lakáshitelek futamideje általában hosszú. A magas hitelösszeg miatt gyakran kénytelenek is vagyunk hosszabb futamidőt választani. A hosszabb futamidő viszont magasabb költségekkel jár. De mikor jó választás a lakáshitel hosszú futamidőre? Megnéztük.

Tovább olvasom