Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Lakásárak – hol és mennyiért lehet lakást, vagy házat vásárolni?

2019.06.12.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 11:47

Mivel pörög az ingatlanpiac, valószínűleg Neked is megfordult már a fejedben a lakásvásárlás. Nem csoda; manapság már szinte mindenkinek van valamilyen jelzáloghitele, hiszen kedvező feltételekkel lehet hozzájutni. Mivel a lakásárak szép lassan az egekbe szöktek az utóbbi néhány évben, egyre kisebb a mozgástér, és ez főleg a Budapesten keresgélőknek jelent problémát.

Lakásárak – hol és mennyiért lehet lakást, vagy házat vásárolni?

Ezzel a cikkel azt szeretnénk elérni, hogy Te, illetve mindenki, aki elolvassa, nagyjából be tudja határolni, hogy hol és milyen típusú lakást, illetve házat tud venni. Ezért a lakásárak szempontjából végignézzük az országos kínálatot. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ingatlanhirdetéseket fogsz látni, hanem egy összefoglalót a lakásárak alakulásáról.

Kölcsönökkel kapcsolatosan az alábbi linkre kattintva tudsz többet olvasni, kattints ide.

Budapest az ország legdrágább városa, a belváros pedig ennek az egyik legdrágább környéke. Sajnos a fővárosban annyira elszálltak a lakásárak, hogy a lakásvásárlást már csak a nagy vagyonnal rendelkező, illetve a magas hitelek esetében is hitelképes magánszemélyek tudják megoldani. Nem ritka az 1.000.000 forintos négyzetméterár, sőt, már az ennél magasabbakra is találtunk példát. Főként a nagyobb méretű lakások esetében a másfél millió is reális, ha az ingatlan frissen felújított.

Vidéken valamivel jobb a helyzet, bár itt is akadnak különbségek. A budapesti agglomeráció például egyre drágább. Néhány éve Vác és környéke kifejezetten olcsónak számított, de ha most nézzük meg a lakásárakat, akkor azt láthatjuk, hogy egyre inkább megközelítik a budapesti szintet. Ha kicsit jobban eltávolodunk a fővárostól, akkor azt láthatjuk, hogy a megyeszékhelyeken magasabbak a lakásárak, mint egy kis faluban, ahogy a nyugati országrész is drágább, mint a keleti. Elég komolyan képes befolyásolni a lakásárakat a környéken elérhető munkalehetőségek száma is, amire nagyon jó példa Kecskemét, ami az autógyárnak köszönhetően megduplázta a lakásárait. Partnerünk lakáshitel ajánlatit is tekintsd meg, ehhez nem kell mást tenned csak kattints ide. 

Ha lakást akarsz vásárolni, akkor most már van egy kis támpontod, merrefelé is lesz érdemes keresgélned. Mielőtt elindítanád a hitelfelvételt, hasonlítsd össze a jelenlegi legjobb ajánlatokat, és ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitel folyamata – mit kell tudni róla?

Lakáshitel folyamata – mit kell tudni róla?

2019.07.22.

Most, hogy eloszlott a babaváró hitellel kapcsolatos összes bizonytalanság, és tényként tekinthető az önerőként való felhasználhatósága, ismét fellendült az ingatlanhitelek iránti érdeklődés. Mivel a hozzánk fordulók nagy többsége az első ingatlanhitelét szeretné felvenni, általában az ügymenettel kapcsolatos kérdéseket tesznek fel nekünk. Éppen ezért jelen cikkünkben összefoglaljuk a lakáshitel folyamatát.

Tovább olvasom
Autót részletre, bank nélkül?

Autót részletre, bank nélkül?

2019.03.26.

Autót részletre, de bank nélkül? Nos, ha nem is abban a formában, ahogy elsőre gondolnád, de lehetséges! Mi úgy értettük, hogy nem kell emiatt bankba menned, hiszen van más megoldás is, hogy pénzhez juss, és megvásárolhasd azt az autót, amelyikre szükséged van!

Tovább olvasom
CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

2019.06.07.

A CSOK háromgyermekes családok számára igénybe vehető típusát 10+10-nek hívták egészen tavaly decemberig, azóta azonban CSOK 10+15 a neve, és nyilván te is kitaláltad, hogy a 10 és a 15 forintot jelent, méghozzá milliós tételben! Nagycsaládosoknak ez komoly segítséget jelent a saját otthon megteremtéséhez, de azoknak is, akik csak most tervezik a családalapítást. Ha Téged is érint, akkor érdemes lesz elolvasnod a cikkünket!

Tovább olvasom
Személyi kölcsönök előnyei – miért érdemes igényelni?

Személyi kölcsönök előnyei – miért érdemes igényelni?

2019.11.02.

Minden hitelkonstrukciónak megvannak a maga előnyei, ami miatt érdemes őket választani egy adott célra. A személyi kölcsönök előnyei számosak, ám csak akkor, ha a megfelelő célra választjuk őket, ezt pedig behatárolják a kondíciók. Lássuk részletesebben, hogy mit is értünk ez alatt!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával