Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

2019.08.05.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:33

Rengeteg információ jelent már meg a babaváró hitelről, és mi is közzéteszünk szinte mindent, amit tudni lehet róla, ám egyvalami eddig kimaradt: az, hogy a babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek. Ezzel a cikkel pótoljuk ezt a mulasztást; lássuk a dokumentumok listáját!

Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

Könnyen meg lehet válaszolni azt a kérdést, hogy babaváró hitelhez milyen dokumentumok kellenek majd a részedre. A nehezebb maga a beszerzés lesz, hiszen a szokásos, például a személyi kölcsönök igényléséhez szükségesekhez képest bővült a lista. A személyazonosító okmányokon, vagyis az érvényes személyi igazolványon, jogosítványon, vagy útlevélen, illetve a lakcímkártyán kívül magaddal kell vinned az adóazonosítódat is. Harminc napnál nem régebbi jövedelemigazolásra is szükséged lesz; ha vállalkozó vagy, akkor a NAV-tól szerezheted ezt be. Bankszámlakivonatokat is kell kérned a számlavezető bankodtól, méghozzá háromhavit. Eddig olyan, mintha csak egy átlagos személyi kölcsönt szeretnél felvenni, de még nincs vége a listának.

A további, babaváró hitelhez szükséges dokumentumokat több helyről kell majd beszerezned. Először is a három éves TB jogviszony igazolása, amit az olyan területileg illetékes járási hivataloknál kérhetsz, ahol egészségbiztosítási pénztári ügyeket is tudsz intézni, másodszor a várandósgondozási kiskönyv; ez csak abban az esetben kell, ha a várandósság már fennáll. Ha igen, akkor a szakorvos ad egy igazolást a terhesség meglétéről, és ez alapján a területileg illetékes védőnő állítja ki a kiskönyvet, amit aztán magaddal kell vinned a bankba. Ezen felül szükséges lehet még a házassági anyakönyvi kivonat is, bár ezt nem mindegyik bank kéri; némelyiknél elég egy nyilatkozatot tenni.

Szintén bankja válogatja, de kérhetnek még egyéb, a babaváró hitelhez szükséges dokumentumokat. Ezekre érdemes rákérdezni a kiválasztott banknál, mert abszolút nem általános, hogy ezekre szükség lesz, ám ha mégis, akkor az igénylésedet ezek hiányában be se fogják fogadni. Tehát a dokumentumok, amiket pluszban be kell szerezned: erkölcsi bizonyítvány, NAV igazolás a köztartozás-mentességről.

Ezzel a cikkel leróttuk a tartozásunkat, miszerint a babaváró hitelhez milyen dokumentumokat szükséges beszerezni, ám, ha változik valami, természetesen frissítjük majd a szöveget. Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén! Partmerünk ajánaltait is tekintsd meg, itt. 

Igényelj Babaváró kölcsönt, kattints ide. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mi történik a babaváró hitellel válás esetén?

Mi történik a babaváró hitellel válás esetén?

2020.11.17.

Ha érdekel a babaváró hitel, vagy már fel is vetted, akkor tudhatod, hogy napjaink legkedvezőbb konstrukciója, amelyet 5 évig kamatmentes hitelként kell fizetni, ha viszont ez idő alatt születik egy gyermeked, akkor az egész futamidőre ingyenessé válik, a második gyermeknél elengedik a tartozás 30%-át, míg a harmadiknál a teljes fennálló tőketartozást átvállalja az állam.

Tovább olvasom
Mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt?

Mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt?

2024.01.24.

A folyósítás a hiteligénylés utolsó lépése. Ahhoz, hogy tervezni tudjunk az igényelt Babaváró hitellel, fontos, hogy tudjuk, mikor érkezik meg a számlánkra a hitelösszeg. Utánajártunk, hogy a dokumentumok beadása után hány nappal számíthatunk a pénzre. Mert fontos tudni, hogy mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelünket.

Tovább olvasom
Januártól módosítják az adósságfék-szabályokat

Januártól módosítják az adósságfék-szabályokat

2021.12.23.

2022. január elsejétől módosítják az adósságfék-szabályokat, ami bizonyos esetekben érinti többek között a hitelbírálatokat és hitelfelvételhez szükséges önerő mértékét is. A nettó havi jövedelemből számolt korlátok viszont nem változnak.

Tovább olvasom
Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

2021.06.03.

A CSOK és a babaváró hitel csupán egyetlen dologban hasonlít, ám gyakorlatilag minden másban különböznek egymástól.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával