fbpx

Folyószámlahitel ajánlatok 2022

OTP

OTP LendületPlusz Folyószámlahitel

Kamat1 havi BUBOR + 4%
Futamidő12 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Ritmus Folyószámlahitel

Kamat1 havi BUBOR + 2%
Futamidőmax. 12 hó
Hitelösszeg101.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámlahitelt érdemes igényelni. Előre nem tervezhető és átmeneti pénzügyi gondokra nyújthat megoldást. Vállalkozói folyószámlahitellel lehetővé válik a pénzügyileg nehéz helyzetek áthidalása, és ha adódik egy üzleti lehetőség, ahhoz is rendelkezésre állhat forrásként. A vállalkozói folyószámlahitel szabadon használható, bármikor elkölthető, a vállalkozás helyzetétől vagy a gazdasági helyzet függvényében. A szabad felhasználhatóság nagy szabadságot ad a pénzügyi döntések meghozásakor.

A vállalkozói folyószámlahitel kerete

A vállalkozói folyószámlahitel keretösszegét akkor veszi igénybe a vállalkozás, amikor akarja. A felhasználása nem kötelező. Egy nem várt helyzet kialakulásakor már nem kell hitelt igényelni, hiszen az már rendelkezésre áll. Így azonnal lereagálhatóak a gazdasági változások. A törlesztés pedig automatikus. A vállalkozói bankszámlára érkező jóváírás azonnal csökkenti a hitel nagyságát. Ez praktikus megoldás, mert az igénybe vett hitelkeret a beérkező számlákból kerül visszafizetésre. A törlesztett hitelösszeg a futamidő alatt újra felhasználható, újra el lehet költeni a vállalkozás érdekeinek megfelelően.

A vállalkozói folyószámlahitel díjai

Ez a rulírozó hitel lehetővé teszi, hogy a keretösszeg korlátozás nélküli számban felhasználható legyen. Kamatot a felhasznált hitel után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni. A hitel kamata mellett más díjakkal is számolni kell. Rendelkezésre állásért díjat kell fizetni, és a hitelbírálatnak is lehet költsége.

A vállalkozói folyószámlahitel költségei a kamatból és a rendelkezésre állási díjból tevődnek össze, és ezért akár két évig felhasználható hitelkeretet kaphat a vállalkozás. A felhasználáskor nem lesz szükség hitelbírálatra, hiszen az már megtörtént. A hitelkeret pedig visszafizetés után újra felhasználható. Elvitathatatlan előnyök ezek.

Hogyan igényelhető a vállalkozói folyószámlahitel?

A vállalkozói folyószámlahitel igénylésékor vállalkozói bankszámlával kell rendelkezni. A hitelkeret ehhez a bankszámlához fog tartozni. A bank egy hitelbírálat után határozza meg a hitelkeret nagyságát, és azt a későbbiekben mindkét irányba módosíthatja. A vállalkozói folyószámlahitel-szerződést többnyire két évre kötik meg a pénzintézetek. A szerződés lejárta után kérhető a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege lehet alacsonyabb, de magasabb is előzőnél. Bevett gyakorlat pénzintézeteknél, hogy anélkül is felajánlják a hitelkeret emelését, hogy azt a vállalkozás kérné.

Bankkártya a vállalkozói folyószámlahitelhez

A vállalkozói folyószámlakeretünk elkölthető bankkártyával is. Amennyiben a vállalkozói folyószámlához tartozik bankkártya, semmi akadálya annak, hogy a hitelkeretet bankkártyás fizetéssel vegyük igénybe. A vállalkozói folyószámlahitelt nem kell készpénzben felvenni ahhoz, hogy az elkölthető legyen.

Mit kér a bank vállalkozói folyószámlahitel igényléskor?

Vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez két éves pénzügyi múltra lesz szükség. (ez bankonként eltérő lehet) Előfordulhat, hogy tulajdonosi kézfizető kezességvállalásra is szükség lesz. Ebben az esetben már nem csak a cég, de a vállalkozás tulajdonosa is felelős a kölcsön visszafizetéséért. A bankok ingatlanfedezetet is kérhetnek. Ez a hitelösszeg nagyságától is függ, és akkor is gyakori, ha a vállalkozásnak még nincs egy lezárt üzleti éve.

Egyszerűen igényelhető a vállalkozói folyószámlahitel

Vállalkozói folyószámlahitel egyszerűen igényelhető. Jóval egyszerűbb az igénylése, mint a többi vállalkozói hitelé. A pénzintézet a vállalkozói folyószámla megnyitásához kért dokumentumokkal már rendelkezik, ráadásul a számlamúltat is fegyelembe veheti. A pénzintézet ismeri a pénzügyi szokásokat, a lehetőségeket, és rendelkezik a szükséges dokumentumokkal, ezért a hiteligénylés elbírálása gyorsan és egyszerűen történik.

vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámlahitel visszafizetése

A vállalkozói folyószámlahitel visszafizetése nem a hónap egy adott napjához kötött, a visszafizetés folyamatos. A vállalkozói bankszámlára érkező jóváírásokkal a pénzintézet automatikusan csökkenti a fennálló tartozást. A bankszámla egyenlege mindig a cég valós pénzügyi helyzetét mutatja meg. A havonta azonban a felhasznált hitelösszeg után kamatot kell fizetni.

A vállalkozói folyószámlahitel a vállalkozás pénzforgalmi számlájához tartozik. Ha a vállalkozás saját forrásai kimerülnek, a hitelösszeg azonnal rendelkezésre áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető pénzintézet feltünteti a valós egyenleget, és elérhető egyenleget is. Az elérhető összeg a valós egyenleg és a vállalkozói folyószámlahitel összeadásával jön ki. Egy átmeneti pénzzavar könnyedén áthidalható, ha a cég rendelkezik folyószámlahitellel.

A vállalkozói folyószámlahitel használatakor a vállalkozás bankszámlájának terhére veszünk igénybe egy kölcsönt. Ha nincs pénz a bankszámlán, a folyószámlahitellel az előre meghatározott keretösszeg tovább költhető, akár a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés lejártáig. A folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján a teljes összeg visszafizetése esedékessé válik.

Vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználásra

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, az bármire, bármikor, bárhol elkölthető. Ezzel szabad kezet kap a vállalkozás a felhasználásra. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használunk fel belőle, és az is, hogy mire költi el azt a cég. És a pénzintézet mindössze a felhasznált hitelösszeg után számít fel kamatot.

Vállalkozói folyószámlahitel vagy vállalkozói hitel?

A vállalkozói folyószámlahitel igénylése kedvező döntés lehet egy vállalkozás számára. Nem lesz mindegy azonban, hogy mire használja fel a vállalkozás a folyószámlahitelt. Elképzelhető ugyanis, hogy egy beruházáshoz, vagy egy más, de nagyobb összegű kiadáshoz kedvezőbb kondíciókkal juthat kölcsönhöz a vállalkozás. Érdemes tájékozódni, és megfontolni egy nagyobb kölcsönösszegnél más típusú vállalkozói hitel igénybevételét.

Így kaphatod meg a hitelt

Folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. A bank már bekérte a dokumentumokat a vállalkozói bankszámla megnyitásához, és ismeri a számlatörténetünket is, ezért a vállalkozói folyószámlahitel gyorsan és egyszerűen igényelhető.

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású. Szabadon, bármire elkölthető.

A vállalkozói folyószámlahitel költsége a rendelkezésre állási díjból, a hitelbírálati díjból és a kamatokból áll össze. Kamatot csak a felhasznált keretösszeg után kell fizetni.

Vállalkozói folyószámla igénylése előtt fontos, hogy tájékozódjunk az elérhető államilag díjtámogatott folyószámlahitel konstrukciókról. A díjtámogatás miatt ezek a hitelek kedvezőbbek. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel 2022 áprilisában még elérhető.

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, és csak egyszer kell igényelni. Utána már csak használni kell.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen szempontok alapján válasszunk nyugdíj-megtakarítást?

Milyen szempontok alapján válasszunk nyugdíj-megtakarítást?

2022.06.30.

A nyugdíj-megtakarítás kiválasztását nem szabad sem elkapkodni, sem a véletlenre bízni, hiszen komoly összegek múlhatnak rajta.

Tovább olvasom
Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

2022.06.27.

Új feltételekkel és átszabott konstrukciókkal folytatódik a Széchenyi Kártya Program ez év júliusától. A kis-, és középvállalkozások által igényelhető kedvezményes hitelek új formájukban egyelőre az év végéig lesznek elérhetőek.

Tovább olvasom
Fontos tudnivalók a vállalkozói számla kiválasztásához

Fontos tudnivalók a vállalkozói számla kiválasztásához

2022.06.24.

A vállalkozói számla kiválasztásakor érdemes figyelembe venni néhány szempontot; ezeket olvashatod el alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Lakásvásárlás hitellel: van különbség a felvehető hitelösszegben a bankok között?

Lakásvásárlás hitellel: van különbség a felvehető hitelösszegben a bankok között?

2022.06.21.

Különbség a felvehető hitelösszegben természetesen lehet, mi több, akár jelentős mértékben is.

Tovább olvasom