Folyószámlahitel ajánlatok 2022

MKB

MKB 1x1 Folyószámlahitel

Kamat1 havi BUBOR + 2,9%*
Futamidő12 hó
Hitelösszeg2.000.000 Ft. - 125.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP LendületPlusz Folyószámlahitel

Kamat1 havi BUBOR + 4%
Futamidő12 hó
Hitelösszeg500.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A vállalkozói folyószámlahitel arra szolgál, hogy rendelkezésre álljon abban az esetben, ha a vállalkozás pénzforgalmi számláján nincs megfelelő mennyiségű összeg. Ha a vállalkozás kisebb, pillanatnyi forráshiányban szenved, a vállalkozói folyószámlahitel igénybevételével megoldhatjuk a pénzügyi problémát.

A vállalkozói folyószámlahitel, hasonlóan annak személyi formájához, voltaképpen azt jelenti, hogy a vállalkozás bankszámlájának terhére veszünk fel kölcsönt. Ha nincs megfelelő összeg a cég pénzforgalmi számláján, akkor a vállalkozói folyószámlahitel igénybevételével egy adott plusz keretből tovább költekezhetünk.

Tudni kell, hogy az ebből a keretből igénybe vett összeg szabad felhasználású, azaz bármire költhető. A hitelező pénzintézet az elköltött pénzmennyiség után számol fel kamatot, méghozzá a fennálló tartozásra, naponta. Ugyanakkor a vállalkozói folyószámlahitelnek másfajta költségei is akadnak, a bankok különböző plusz díjakat számolnak fel.

Mire van szükség a vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez? Először is természetesen bankszámlára annál a banknál, amelytől kölcsönt szeretnénk felvenni. A pénzintézet a vállalkozás árbevétele alapján határozza meg azt a keretet, amelyet a rendelkezésünkre bocsáthat hitelként. A vállalkozói folyószámlahitelhez a legtöbb esetében egy, vagy két éves pénzügyi múlt szükséges. Persze több más feltételnek is meg kell még felelni a hitelbírálaton, a bankok például ingatlanfedezetet is kérhetnek.

A vállalkozói folyószámlahitel elsősorban abban az esetben lehet jó megoldás, ha a cég előre nem látható, kisebb finanszírozási problémákkal küszködik. A kölcsönfajta előnyei közé tartozik, hogy biztosítja az átmeneti forráshiány áthidalását, lehetőséget nyújt az üzleti lehetőségek gyors kihasználására, szabadon felhasználható, a rendelkezésre bocsátott hitelkeret bármikor lehívható, igénybe vehető. A törlesztése egyszerű, a bankok automatikusan végzik a számlára beérkezett jóváírásokból. A visszatörlesztett hitelösszeg a futamidőn belül ismételten igénybe vehető. A kamatot csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után, napi kamatszámítással, havonta számolják fel.

Ahogyan a többi kölcsönnél, a vállalkozói folyószámlahitelnél is össze kell hasonlítani a bankok ajánlatait, hiszen számos különbség lehet közöttük. A vállalkozói folyószámlahitelnél szintén érdemes a felhasználási célt előre meghatározni, illetve korlátozni annak körét. Nem biztos, hogy az adott célra éppen ez a jó hitelkonstrukció. A folyószámlahitel elsősorban azért hasznos, mert az átmeneti pénzavarunkat könnyen és gyorsan megoldja.

Így kaphatod meg a hitelt

Folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Folyószámlahitel ajánlatok 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Akad olyan termék, amelynél legalább egy lezárt üzleti év szükséges, de ez nem mindenütt kizáró ok.

A beruházási hitelek elsősorban a mikro-, közép-, és kisvállalkozásoknak szólnak. Sokféle feltétel van, hiszen a termék is sokféle lehet. Ami általában alapvető, az a magyarországi telephely, legalább egy lezárt üzleti év, valamint a köztartozás és hiteltartozás mentesség.

Az agrár hitel voltaképpen egy vállalkozói hitelfajta. Számos formája van, amelyet a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások tudnak hasznosítani. Működéshez, beruházáshoz egyaránt hasznos lehet, sokféle célt szolgálhat.

A vállalkozói folyószámlahitel fix költsége a kamat, amelyet a bank naponta számol a fennálló tartozásra, de akadhatnak más költségek, díjak is, mint például a kezelési költség.

A legnagyobb előnye az, hogy segíthet átmeneti pénzzavarok esetében. A vállalkozás pénzforgalmi számlájához nyújtott hitelkeretből szabad felhasználású kölcsönhöz juthatunk. A keret nagyságát a hitelező pénzintézet határozza meg az alapján, hogy a vállalkozásunk milyen helyzetben van, hogy alakult az árbevétele az elmúlt időszakban.

A célra több lehetőség is akad. A kereskedelmi bankok sokféle hitelterméket ajánlanak vállalkozóknak különböző célokra, valamint rendelkezésre állnak az olyan programok, mint a Széchenyi hitel, vagy az NHP Hajrá. Az állam igyekszik támogatni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, kamattámogatást és könnyített feltételeket biztosít számukra a különböző hiteleknél.

A kezdő vállalkozások kategóriájába általában azok a vállalkozások tartoznak, amelyek még nem működnek, vagy nincs jelentős üzleti múltjuk, még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Belföldi székhelyű cégek, amelyek a hatályos törvény szerint megfelelnek a mikro-, kis-, és középvállalkozások kritériumainak. Emellett egyéni vállalkozók, egyéni cégek, őstermelők, családi gazdálkodók és a szövetkezetek is igényelhetnek ilyen kölcsönt.

Kizárólag a vállalkozás tevékenységével kapcsolatban használhatjuk fel az igényelt összeget, ezen belül azonban sok mindenre lehet költeni. Például lehet belőle beruházást, vagy céges forgóeszközt finanszírozni, állami, vagy európai uniós támogatást megelőlegezni, vagy akár hitel is kiváltható vele.

Fel kell keresni egy regisztráló irodát, amelyek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a KAVOSZ-irodákban érhetőek el. Az igényléshez össze kell gyűjteni/kitölteni az adott termékhez szükséges dokumentumokat. Ki kell választani a forgalmazó bankok közül azt, amellyel szeretnénk szerződést kötni.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mikor éri meg személyi kölcsönt lakáscélra felvenni?

Mikor éri meg személyi kölcsönt lakáscélra felvenni?

2022.01.21.

Személyi kölcsön lakáscélra? Szokatlanul hangozhat, ám meglehetősen gyakori eset – az alábbiakban elmondjuk, mikor lehet érdemes ezt választani.

Tovább olvasom
Elektromos autó vásárlása: mutatjuk, miből finanszírozhatod

Elektromos autó vásárlása: mutatjuk, miből finanszírozhatod

2022.01.19.

Az elektromos autó vásárlását többféle forrásból is meg lehet finanszírozni, ám sajnos nem mindenkinek – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Nyugdíjbiztosítás vagy önkéntes nyugdíjpénztár? Segítünk eldönteni!

Nyugdíjbiztosítás vagy önkéntes nyugdíjpénztár? Segítünk eldönteni!

2022.01.17.

Nyugdíjbiztosítás vagy önkéntes nyugdíjpénztár? A nyugdíj előtakarékosság két leginkább népszerű formájáról van szó. Ahhoz, hogy dönteni tudjunk közöttük, érdemes megismerni a részleteket!

Tovább olvasom
Nyolc tipp az új évre a nagyobb pénzügyi tudatosságért

Nyolc tipp az új évre a nagyobb pénzügyi tudatosságért

2022.01.14.

Az elmúlt időszak járványhelyzete és az abból adódó gazdasági gondok okán még azok is a bőrükön érezhették a tudatos pénzügyi tervezés hiányát, akiknek korábban nem voltak anyagi gondjaik. A megfelelő pénzügyi tudatosságért nem elég terveket szőni, hanem tenni is kell – ez a tanács napjainkban egyre hangsúlyosabbá válik.

Tovább olvasom