Ha lakásvásárlás, akkor jelzáloghitel használt lakásra, ez ma már mindenkinek egyértelmű, viszont nem mindegy, hogy új, vagy használt lakásra szeretnéd felvenni. Lássuk, hogy mit kell tudnod, ha használt lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelt vennél fel!

Jelzáloghitel használt lakásra csak Forint alapon tudsz felvenni, és többnyire 30-35 évnyi futamidővel. A hitel felvételekor az ingatlanra jelzálogjogot jegyeznek be; ha csak a megvásárolni kívánt ingatlanra tudják ezt megtenni, akkor legalább 20% önerőt kell beletenned az ügyletbe, mert csak az ingatlan értékének 80%-áig kaphatsz jelzáloghitelt, viszont van egy kiskapu: több ingatlan bevonásával helyettesítheted az önerőt, vagyis így a teljes vételárat is megoldhatod hitelből. Amennyiben használt lakást szeretnél vásárolni, akkor a piaci kamatozású lakáshitel mellett egy államilag támogatott kölcsönt is igényelhetsz, ami sokkal kedvezőbb a piaci konstrukcióknál, mivel az állam a havi törlesztőrészlet megfizetéséhez kamattámogatást nyújt, maximum öt évre. Mivel használt lakásról van szó, van néhány fontos ellenőriznivaló, amit semmiképp sem szabad kihagyni. Különben súlyos bonyodalmak származhatnak belőle a későbbiekben! Minden pénzintézetnek csak az számít, hogy a tulajdoni lapon mi szerepel, tehát az teljesen mindegy, hogy az ingatlanügynök, vagy az eladó mit állít; a tulajdoni lapon bejegyzett tulajdonosok, terhek, jogok és értékek képezik az ügylet alapját. Nagyon sok esetben egy nyaralót lakóházként árulnak, vagy egy külterületi házat belterületiként, tehát mielőtt egy bizonyos ingatlan mellett döntenél, mindig ellenőrizd a földhivatal nyilvántartását! Az igénylési folyamat egyszerűen és gyorsan végrehajtható. A begyűjtött dokumentumokat követően a bírálati szakasz és a folyósítás 15 - 20 nap alatt lehetséges. Igénylésedet oldalunkon el tudod indítani. Ha eljött a lakásvásárlás ideje, válaszd a jelzáloghitelt használt lakásra, viszont mielőtt döntenél, mindenképpen hasonlítsd össze a piacon elérhető lakáshitel ajánlatokat, és csakis a legjobb hitelkonstrukciót vedd fel! Oldalunk segítségével összehasonlíthatod a jelzáloghitel ajánlatokat, és ha kérdésed, vagy észrevételed lenne, felveheted velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedjen meg velünk!