Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Tippek a lakáshitel felvételéhez

2020.07.31.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 3. 16:53

Az ingatlanpiac annak ellenére is virágzik, hogy a lakásárak rekord magasak, és a várakozásokkal ellentétben ezt még a koronavírus, illetve a hozzá kapcsolódó válság sem tudta megtépázni. Ha Te is lakásvásárláson gondolkodsz, és elegendő tőke híján hitelből szeretnéd megoldani, adunk néhány tippet a lakáshitel felvételéhez, amik jól jöhetnek az ügylet lebonyolítása során.

Tippek a lakáshitel felvételéhez

Tippjeink a lakáshitel felvételéhez nem tartalmaznak semmi olyat, amit amúgy ne tudhatnál, de azért érdemes elolvasnod őket, hátha újdonságot találsz köztük, amit a későbbiekben tudsz majd hasznosítani.

A hosszú kamatperiódusú lakáshitelek rendkívül népszerűek: a hitelállomány több mint felét ilyen konstrukciók teszik ki. Jelenleg ezt a piaci környezet is erősíti, hiszen jelenleg még csakis előnyöket tartogat a hosszú kamatperiódus, de érdemes azért arra is gondolni, hogy egy olyan esemény, mint például a koronavírus-járvány, alapjaiban forgatta fel majdnem az egész világot. Szerencsére azonban nem kell nagyon aggódni, hiszen, ha a piaci környezet megváltozik, és a hosszú kamatperiódusú lakáshitelek már nem lesznek annyira előnyösek, bármikor lehet választani helyettük egy másikat, és hitelkiváltással oldani meg a problémát.

Sokan a „biztosítás” szó hallatán szkeptikusak, mert rengeteg rémtörténet kering, ami a biztosítótársaságok trükkjeit mutatja be. Egy hitelfedezeti biztosításnál azonban nincsenek trükkök, nincs kibúvó, nincs semmilyen kockázat, csupán egy alacsony havidíj, ami biztonságot nyújt baleset, haláleset, tartós munkanélküliség és még számos probléma esetén. Természetesen mindenképp érdemes alaposan utánanézni, hogy hol és milyen biztosítást kötsz, ám, ha jól választasz, csak jól járhatsz, ezért ajánljuk a megkötését a lakáshitel felvétele mellé.

Talán a legfontosabb lakáshitel-tippünk következik: ha teheted, válaszd az államilag támogatott konstrukciókat, és aknázz ki minden lehetőséget, ami által „ingyen pénzhez” juthatsz! A babaváró hitel és a CSOK, valamint az ez utóbbi mellé kínált kedvezményes hitel olyan lehetőség, amelyet nem érdemes elszalasztanod, hiszen egyik bank sem kínál még csak hasonlót sem.

Ha kérdésed, vagy észrevételed lenne cikkünkkel, illetve a lakáshitelek igénylésével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

2019.12.30.

Ha régóta törlesztesz egy ingatlanhitelt, akkor valószínű, hogy a konstrukciója elavult, és sokkal kedvezőbbet is találhatsz, ha alaposan utánanézel. Érdemes elgondolkodnod a lakáshitelkonstrukció-váltáson, hiszen így az nem csak korszerűbb lesz, de a törlesztőrészleteket és a THM-et is csökkentheted!

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez?

2023.10.24.

20 millió forint lakáshitel elég lehet ahhoz, hogy valaki megvásárolja álmai ingatlanát. De mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez? Mi számít még, a jövedelem nagyságán kívül? Hol találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbb lakáshitelt? Minden fontos információ a lakáshitel igényléshez szükséges jövedelem nagyságáról egy helyen.

Tovább olvasom
Mi vár ránk a kamatstop után?

Mi vár ránk a kamatstop után?

2022.04.29.

A kamatstop után semmi jó nem várható, épp ellenkezőleg, de szerencsére létezik megoldás is ez ellen.

Tovább olvasom
Jelzáloghitelt kiváltani, miért érdemes?

Jelzáloghitelt kiváltani, miért érdemes?

2019.07.02.

Többször is feltették már nekünk ezt a kérdést, ezért úgy gondoltuk, ideje megválaszolni egy cikk formájában is, hiszen még sokakban motoszkálhat. Kiváltani a jelzáloghitelt – röviden arról szól, hogy felveszel egy másik hitelt, amiből kifizeted a már meglévőt, és az újat törleszted tovább. És hogy ez miért éri meg?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával