Blog

Itt híreket, érdekességeket, újdonságokat találsz. Cikkgyűjteményünk többféle témával foglalkozik, a célunk az, hogy naprakész információkat adjunk a különböző hitelekről, biztosításokról, pénzpiaci változásokról. Nyomon követnéd a pénzügyi világ történéseit, szeretnél képben lenni az aktuális állami támogatásokkal kapcsolatban? Mindezt megteheted itt, folyamatosan frissülő blog-hírfolyamunkban, ahol közérthető formában olvasva kaphatsz választ esetleges kérdéseidre.

Hol nyithatok diákszámlát?

2024.07.11.

Diákszámla a legtöbb banknál nyitható. Néhány bank online is kínál diákszámlákat. A számla nyitásához többnyire be kell mutatnia személyigazolványát és a tanulmányi igazolását.

Tovább olvasom

Hogyan válasszak diákszámlát?

2024.07.11.

A diákszámla kiválasztásakor fontos figyelembe venni a következőket: Díjak: Hasonlítsd össze a különböző bankok által kínált díjakat, és válaszd ki a legkedvezőbbet. Szolgáltatások: Döntsd el, hogy milyen szolgáltatásokra van szükséged, és válassz egy olyan számlát, amely ezeket a szolgáltatásokat nyújtja. Egyéb szolgáltatások: Néhány számla további szolgáltatásokat is nyújt, mint például diákkártya vagy kedvezmények.

Tovább olvasom

Milyen típusú diákszámlák léteznek?

2024.07.11.

Számos különböző típusú diákszámla létezik, a bankoktól és a kínált szolgáltatásoktól függően.

Tovább olvasom

Ki jogosult diákszámla nyitására?

2024.07.11.

A diákszámla nyitására jogosult minden olyan személy, aki aktívan tanul egy akkreditált oktatási intézményben, elérte a 14. életévét (de lehetnek eltérések a bankok között), és nem haladja meg a felsőoktatási tanulmányok maximális korhatárát (általában 26 év).

Tovább olvasom

Mi az a diákszámla?

2024.07.11.

A diákszámla egy speciális bankszámla, amelyet kifejezetten diákok számára hoztak létre. Kedvezményes díjakkal és szolgáltatásokkal járhatnak. Alacsonyabb vagy díjmentes havi számlavezetési díj, ingyenes vagy kedvezményes ATM használat jellemzi.

Tovább olvasom

Lehet-e bővíteni a lakást az otthonfelújítási támogatás segítségével?

2024.05.30.

A támogatás nem használható fel a lakás bővítésére. A támogatás kizárólag a meglévő lakóépület felújítására fordítható. Amennyiben a lakás bővítése is szükséges, a költségek ezen részét nem fedezi a támogatás. A bővítésre hitelt lehet felvenni, vagy önerőből kell finanszírozni.

Tovább olvasom

Milyen munkálatokra igényelhető az otthonfelújítási támogatás?

2024.05.30.

Épület külső szigetelése Épület külső nyílászáróinak cseréje Fűtési rendszer korszerűsítése Melegvíz-rendszer korszerűsítése A felújításnak energetikai korszerűsítést is kell eredményeznie, azaz legalább 30%-kal kell csökkennie az ingatlan energiafogyasztásának.

Tovább olvasom

Hogyan igényelhető az otthonfelújítási támogatás?

2024.05.30.

A támogatás a kereskedelmi bankok MFB Pont Plusz helyszínein igényelhető 2024. június 3-tól 2025. december 31-ig. A kérelemhez dokumentumokat kell csatolni.

Tovább olvasom

Mennyi az otthonfelújítási támogatás összege?

2024.05.30.

A támogatás összege maximum 6 000 000 Ft. A támogatás felhasználható anyagköltségekre és munkadíjakra is. A felújításnak energetikai korszerűsítést is kell eredményeznie.

Tovább olvasom

Kik igényelhetik az otthonfelújítási támogatás?

2024.05.30.

Az igénylőnek legalább 18 évesnek kell lennie. A benyújtáskor magyarországi lakóhellyel kell rendelkezni.

Tovább olvasom

Mennyi lakásfelújítási személyi kölcsönt kaphatok?

2024.05.30.

A felvehető hitelösszeg bankonként változik, de általában 1-10 millió Ft közötti összegre lehet számítani. A pontos összeg függ a jövedelmedtől, a hitelbírálattól és a futamidőtől.

Tovább olvasom

Mi az a lakásfelújítási személyi kölcsön?

2024.05.30.

A lakásfelújítási személyi kölcsön egy fedezet nélküli hitel, amellyel szabadon fedezhető a lakásfelújítás költsége. A bankok nem igényelnek ingatlanfedezetet, a hitelösszeg pedig bármilyen felújítási munkára fordítható. A lényeg, hogy a hitelcél valamilyen formában igazolva legyen a bank felé.

Tovább olvasom

Hogyan válasszuk ki a legjobb nagy összegű személyi kölcsönt?

2024.04.02.

A nagyobb összegű személyi kölcsönöknél érdemes a következő szempontokat figyelembe venni a legjobb ajánlat kiválasztásához: kamat THM előtörlesztési díj THM (Teljes Hiteldíj Mutató) A THM a hitel teljes költségének százalékos mértékét fejezi ki. A THM-et a bankok kötelesek feltüntetni a személyi kölcsön ajánlatokban.

Tovább olvasom

Milyen költségek merülnek fel egy nagy összegű személyi kölcsön igénylésekor?

2024.04.02.

A nagyobb összegű személyi kölcsönöknél a következő költségek merülhetnek fel: folyósítási díj bírálati díj előtörlesztési díj késedelmi kamat A folyósítási díj általában a kölcsönösszeg 0,5-1 százalékát teszi ki. Az előtörlesztési díj mértéke a banktól függően változhat. A késedelmi kamat mértéke a törvényi előírásoknak megfelelő. Leggyakrabban a nagyobb összegű személyi kölcsönt teljesen költségmentesen lehet igényelni.

Tovább olvasom

Milyen feltételekkel lehet igényelni egy nagy összegű személyi kölcsönt?

2024.04.02.

A nagyobb összegű személyi kölcsönöknél a bankok magasabb jövedelmi elvárásokat támasztanak. A jövedelemnek elegendőnek kell lennie a törlesztőrészletek és a felmerülő egyéb költségek kifizetésére. A hitelképesség vizsgálata során a bankok a következőkre is figyelnek: a jövedelem forrása és mértéke a munkaviszony hossza a KHR (BAR) listára való felkerülés a meglévő hitelek és tartozások összege

Tovább olvasom

Mekkora a havi törlesztőrészlet egy nagy összegű személyi kölcsönnél?

2024.04.02.

A havi törlesztőrészlet a kölcsönösszegtől, a futamidőtől és a kamattól függ. Például egy 10 millió forintos, 10 éves futamidejű, 10 százalékos kamatú személyi kölcsön havi törlesztőrészlete 100 ezer forint körül alakulhat.

Tovább olvasom

Milyen összegű személyi kölcsönt lehet igényelni?

2024.04.02.

A bankok általában 500 ezer forinttól 10 millió forintig, de egyes esetekben akár 12 millió forintig is hiteleznek személyi kölcsön formájában. A pontos összeg függ a banktól, a jövedelemtől és a hitelképességtől.

Tovább olvasom

Hol köthetek hitelfedezeti biztosítást?

2024.04.02.

A hitelfedezeti biztosítás bankoknál és a biztosítóknál is köthető.

Tovább olvasom

Milyen káreseményeket fedezhet a hitelfedezeti biztosítás?

2024.04.02.

A hitelfedezeti biztosítás alapcsomagja a következő káreseményeket fedezheti: Haláleset Teljes rokkantság Tartós keresőképtelenség Munkanélküliség Balesetből eredő egészségkárosodás Kritikus betegségek

Tovább olvasom

Mennyibe kerül egy hitelfedezeti biztosítás?

2024.04.02.

A hitelfedezeti biztosítás díja a hitel összegétől, a futamidejétől, a hitel felvevő életkorától és egészségi állapotától, valamint a biztosítási csomag tartalmától függhet.

Tovább olvasom

Ajánlataink

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával