Blog

Itt híreket, érdekességeket, újdonságokat találsz. Cikkgyűjteményünk többféle témával foglalkozik, a célunk az, hogy naprakész információkat adjunk a különböző hitelekről, biztosításokról, pénzpiaci változásokról. Nyomon követnéd a pénzügyi világ történéseit, szeretnél képben lenni az aktuális állami támogatásokkal kapcsolatban? Mindezt megteheted itt, folyamatosan frissülő blog-hírfolyamunkban, ahol közérthető formában olvasva kaphatsz választ esetleges kérdéseidre.

Van más költség a kamaton és kezelési költségen meg a hitelbírálati díjon kívül?

2021.07.22.

Igen. Kezességvállalás díját is ki kell fizetni. Ezt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt és a Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány határozza meg.

Tovább olvasom

Azt olvastam, hogy kell kezes. Ez hogy működik?

2021.07.22.

A kezes azt vállalja, hogy a bank felszólítására fizet az adós helyett. Ha nem fizet, végrehajtás indulhat ellene.

Tovább olvasom

Az igényelt hitelt a Széchenyi Kártyára utalják?

2021.07.22.

Igen. Olyannyira, hogy a Széchenyi Kártya válik a vállalkozás bankkártyájává.

Tovább olvasom

Hányszor hosszabbítható meg a felvett kölcsön futamideje?

2021.06.16.

Ahányszor csak szeretnéd, de az esedékes ügyleti kamatot + prolongációs díjat előre szükséges megfizetned. Minden esetben 30 nappal hosszabbíthatsz.

Tovább olvasom

Mit tud az Extra biztosítás?

2021.06.15.

Nézzük részleteiben az Extra besorolású Hitelbiztosítás opcióit. Az Extra véd teljes és végleges munkaképesség-csökkenés, teljes keresőképtelenség, a foglalkoztatás megszűnése, valamint haláleset esetén. A baleseti halál nem tartozik ide – ez a Silverben szerepel, mint opció. A biztosítás díja a havi minimum fizetendő törlesztőrészlet 7,99 százaléka, ezt a törlesztővel együtt kell kifizetni. Azaz ennyivel nőnek a […]

Tovább olvasom

Milyen dokumentumokra van szükség hiteligényléshez?

2021.06.15.

Személyi igazolvány, útlevél, vagy kártya formátumú vezetői engedély Lakcímkártya Adóigazolvány 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás Amennyiben Ön nyugdíjas: nyugdíj éves elszámoló lap másolata 2 hónapnál nem régebbi bankszámlakivonat Ha készpénzben kapja jövedelmét, az utolsó havi bérpapír fénymásolatára is szükség van Amennyiben családi pótlékra jogosult: MÁK által kiállított igazolás fénymásolata Egyéb jövedelem igazolás: NAV által […]

Tovább olvasom

Mi az a Hitelbiztosítás? Miért jó nekem?

2021.06.15.

A Cofidisnél a gyors és gördülékeny ügyintézés mellé sűrűn ajánlják a Hitelbiztosítás igénybevételét. Ez a felelős pénzügyi szolgáltatások egyik fontos alapköve. Egy hitel felvétele után bármikor bekövetkezhet egy váratlan esemény, amely miatt az ügyfél nem tudja fizetni a havi törlesztőrészleteket. Ebben az esetben életbe lép a biztosítás, így a biztosító átvállalja az időszaki vagy teljes […]

Tovább olvasom

Mit kell tudni a babaváró kölcsönről?

2021.04.01.

A babaváró kölcsön egy szabad felhasználású személyi kölcsön, amely államilag támogatott, és már egy gyermek születése esetén kamatmentes. A gyermeknek a szerződéskötéstől számított öt éven belül kell megszületnie a kamatmentességhez. Az igényelhető kölcsönösszeg: 1-10 millió Ft. A választható futamidő: 72-240 hónap. A havi törlesztőrészlet maximalizált, legfeljebb 50 000 Ft lehet, amely tartalmazza az évi 0,5 […]

Tovább olvasom

Milyen kedvezmények érhetőek el a lakáscélú stabil kamat hitelnél?

2021.04.01.

Az UniCredit Bank visszatéríti az értékbecslés és a közjegyzői okirat díját, legfeljebb 50 ezer forintig. Elengedi a hitelösszeg utalási díját és a Takarnet rendszerből lekért nem hiteles tulajdoni lap és térképmásolat díját. Ezek mellett különböző mértékű kamatkedvezmények is elérhetőek.

Tovább olvasom

Milyen ügyintézési időkkel kell számolni a minősített fogyasztóbarát lakáshitelnél?

2021.04.01.

Az UniCredit Bank az értékbecslés elkészítésétől számított 15 munkanapon belül elvégzi a hitelbírálatot. Ha minden feltétel adott, akkor  2 munkanapon belül folyósítja a kölcsönt.

Tovább olvasom

Lehet felújítási személyi kölcsönt igényelni nem saját tulajdonú ingatlanra?

2021.04.01.

Ennél a személyi kölcsön konstrukciónál ezzel kapcsolatban a szabály az, hogy az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a felújítással érintett lakásban együttesen legalább 50 százalékos mértékben bejegyzett tulajdoni hányaddal kell, hogy rendelkezzenek.

Tovább olvasom

Kik igényelhetnek UniCredit Bank felújítási személyi kölcsönt?

2021.04.01.

Az UniCredit Felújítási személyi kölcsön azok számára érhető el, akik a következő kategóriák valamelyikébe tartoznak: gyermeket nevelő  házaspárok, élettársak, vagy akik egyedül nevelik a gyermeküket, gyermekeiket, illetve éppen gyermeket várnak. Emellett feltétel még többek között, hogy a nevelt gyermek nem lehet 25 évnél idősebb, a várt magzatnak legalább 12 hetesnek kell lennie. Az igénylőknek azonos […]

Tovább olvasom

Milyen feltételei vannak a Takarékbanknak a babaváró hitelnél?

2021.03.31.

A “központi” feltételek mellett a Takarékbank következő dolgokat várja el az igénylésnél: folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony (legalább 3 hónapja fennálló), az egyéni vállalkozók esetén legalább 12 hónapja létezzen az egyéni vállalkozás/társas vállalkozás, amely egy lezárt adóévvel rendelkezik, valamint legalább három hónapos lakossági forint bankszámlamúlt bármely hazai hitelintézetnél. Ezek mellett a hitel folyósításához és törlesztéséhez bankszámlát […]

Tovább olvasom

Mire van szükség a Takarék Fix Személyi Kölcsön igényléséhez?

2021.03.31.

Szükség van az utolsó 3 havi számlakivonatra ahhoz, hogy igazolni tudjuk a megfelelő mértékű munkabért. Emellett kell a munkáltatói jövedelemigazolás is (30 naptári napnál nem régebbi). Ha az ügyfél nyugdíjas, akkor a nyugdíjszelvényre, vagy a nyugdíjjóváírást tartalmazó utolsó 3 havi számlakivonatra lesz szükség.

Tovább olvasom

Vannak kamatkedvezmények a Takarék Otthon Lakáshitelnél?

2021.03.31.

Igen, vannak. Többféle kedvezmény is elérhető, az alapfeltétel, hogy fizetési számlával rendelkezzünk a Takarékbanknál, emellett a rendszeres jóváírások összege számít elsőorban.

Tovább olvasom

Hogyan történik az otthonteremtő kamattámogatott kölcsön folyósítása?

2021.03.31.

Amennyiben új lakás építéséről van szó, a kölcsönt a bank – az ingatlan készültségi fokával arányosan – legalább kettő, legfeljebb öt részletben folyósítja. Lakásvásárlásnál a hitel folyósítása egy összegben történik.

Tovább olvasom

Kik vehetik igénybe a Takarék minősített fogyasztóbarát lakáshitelt?

2021.03.31.

Azok a magyar állampolgárok, akik megfelelő összegű, igazolt jövedelemmel rendelkeznek, betöltötték a 18. életévüket, és állandó magyarországi lakóhellyel rendelkeznek.

Tovább olvasom

Hogy lehet igazolni a munkaviszonyt?

2021.03.30.

A munkaviszonynak folyamatosnak kell lennie, és nem állhatsz próbaidő alatt.

Tovább olvasom

Készpénzben kapom a fizetésem. Tudok így törleszteni?

2021.03.30.

Nem. A törlesztő részletnek megfelelő összegnek havonta rendelkezésre kell állnia a hitelszerződésben megjelölt törlesztési számlán. Az összeg átutalással vagy pénztári befizetéssel teljesíthető. A bankfiókokban a pénz befizethető a számlára. Be kell menned a legközelebbi Raiffeisen fiókba, és befizetni a számlára a havi törlesztőrészletet.

Tovább olvasom

Mire jó a hitelkalkulátor?

2021.03.30.

A hitelkalkulátor megadja a törlesztőrészlet nagyságát a hitelösszeg és a futamidő megadása után. Pontosan tudni fogod, mennyit kell fizetned, és mennyi ideig. Látod majd a kamatot és a THM-t is, de a lényeg az lesz, hogy tudni fogod a havi törlesztőrészletedet, és így eldöntheted, vállalható.e ez számodra.

Tovább olvasom

Ajánlataink

Archívum

Címkék