Blog

Itt híreket, érdekességeket, újdonságokat találsz. Cikkgyűjteményünk többféle témával foglalkozik, a célunk az, hogy naprakész információkat adjunk a különböző hitelekről, biztosításokról, pénzpiaci változásokról. Nyomon követnéd a pénzügyi világ történéseit, szeretnél képben lenni az aktuális állami támogatásokkal kapcsolatban? Mindezt megteheted itt, folyamatosan frissülő blog-hírfolyamunkban, ahol közérthető formában olvasva kaphatsz választ esetleges kérdéseidre.

Hogyan válasszuk ki a legjobb nagy összegű személyi kölcsönt?

2024.04.02.

A nagyobb összegű személyi kölcsönöknél érdemes a következő szempontokat figyelembe venni a legjobb ajánlat kiválasztásához: kamat THM előtörlesztési díj THM (Teljes Hiteldíj Mutató) A THM a hitel teljes költségének százalékos mértékét fejezi ki. A THM-et a bankok kötelesek feltüntetni a személyi kölcsön ajánlatokban.

Tovább olvasom

Milyen költségek merülnek fel egy nagy összegű személyi kölcsön igénylésekor?

2024.04.02.

A nagyobb összegű személyi kölcsönöknél a következő költségek merülhetnek fel: folyósítási díj bírálati díj előtörlesztési díj késedelmi kamat A folyósítási díj általában a kölcsönösszeg 0,5-1 százalékát teszi ki. Az előtörlesztési díj mértéke a banktól függően változhat. A késedelmi kamat mértéke a törvényi előírásoknak megfelelő. Leggyakrabban a nagyobb összegű személyi kölcsönt teljesen költségmentesen lehet igényelni.

Tovább olvasom

Milyen feltételekkel lehet igényelni egy nagy összegű személyi kölcsönt?

2024.04.02.

A nagyobb összegű személyi kölcsönöknél a bankok magasabb jövedelmi elvárásokat támasztanak. A jövedelemnek elegendőnek kell lennie a törlesztőrészletek és a felmerülő egyéb költségek kifizetésére. A hitelképesség vizsgálata során a bankok a következőkre is figyelnek: a jövedelem forrása és mértéke a munkaviszony hossza a KHR (BAR) listára való felkerülés a meglévő hitelek és tartozások összege

Tovább olvasom

Mekkora a havi törlesztőrészlet egy nagy összegű személyi kölcsönnél?

2024.04.02.

A havi törlesztőrészlet a kölcsönösszegtől, a futamidőtől és a kamattól függ. Például egy 10 millió forintos, 10 éves futamidejű, 10 százalékos kamatú személyi kölcsön havi törlesztőrészlete 100 ezer forint körül alakulhat.

Tovább olvasom

Milyen összegű személyi kölcsönt lehet igényelni?

2024.04.02.

A bankok általában 500 ezer forinttól 10 millió forintig, de egyes esetekben akár 12 millió forintig is hiteleznek személyi kölcsön formájában. A pontos összeg függ a banktól, a jövedelemtől és a hitelképességtől.

Tovább olvasom

Hol köthetek hitelfedezeti biztosítást?

2024.04.02.

A hitelfedezeti biztosítás bankoknál és a biztosítóknál is köthető.

Tovább olvasom

Milyen káreseményeket fedezhet a hitelfedezeti biztosítás?

2024.04.02.

A hitelfedezeti biztosítás alapcsomagja a következő káreseményeket fedezheti: Haláleset Teljes rokkantság Tartós keresőképtelenség Munkanélküliség Balesetből eredő egészségkárosodás Kritikus betegségek

Tovább olvasom

Mennyibe kerül egy hitelfedezeti biztosítás?

2024.04.02.

A hitelfedezeti biztosítás díja a hitel összegétől, a futamidejétől, a hitel felvevő életkorától és egészségi állapotától, valamint a biztosítási csomag tartalmától függhet.

Tovább olvasom

Mikor kötelező egy hitelfedezeti biztosítás?

2024.04.02.

A hitelfedezeti biztosítás nem kötelező, de a bankok gyakran előírják a jelzáloghitelek, lakáskölcsönök vagy személyi kölcsönök folyósításakor.

Tovább olvasom

Mi egy hitelfedezeti biztosítás?

2024.04.02.

A hitelfedezeti biztosítás egy olyan szerződés, ami a hitelfelvevő halála, rokkantsága, munkanélkülisége vagy tartós keresőképtelensége esetén fedezheti a tartozást. A biztosító a szerződésben foglalt feltételek alapján kifizeti a banknak a fennálló hiteltartozást, így a hiteligénylő családjának nem kell aggódnia a kölcsön visszafizetése miatt.

Tovább olvasom

Szükséges-e szerződéskötés előtt szűrővizsgálatra menni?

2024.01.10.

A szerződéskötés előtt nem kell orvosi vizsgálaton részt vennünk. A szerződés megkötéséhez elegendő csupán írott formában nyilatkozatot tenni egészségügyi állapotunkról, illetve arról, hogy milyen betegségekkel kezeltek korábban, vagy jelenleg.

Tovább olvasom

A Magyarországon kötött szerződések érvényesek külföldön?

2024.01.10.

Jelenleg nincs egységes, nemzetközi egészségbiztosítás, tehát azok a szerződések, amelyeket Magyarországon kötnek, Magyarországon érvényesek. Akadhat kivétel, például olyan speciális betegségekre vonatkozó biztosítások esetén, ahol adott típusú agydaganatok vagy rendkívül bonyolult műtétekkel állunk szemben. Amennyiben a biztosított ezen kezelésekre szorul, a biztosítás fedezni fogja a külföldi műtéteket és kezeléseket. Ezek a biztosítások általában „második” biztosításként érhetőek […]

Tovább olvasom

Mi alapján válasszunk csomagot?

2024.01.10.

A biztosítók jellemzően négy féle csomagot kínálnak. Az alapcsomag általában minimális szolgáltatásokat nyújt biztosítótól függetlenül. A legtöbb konstrukció esetén például hiányozhat belőle az egynapos sebészet, ám néhány fontos diagnosztikai vizsgálat igénybe vehető mellette mint például MR, CT vagy ultrahang.

Tovább olvasom

Mikor érdemes magán egészségbiztosítást kötni?

2024.01.10.

Erre nincs egy egzakt válasz, ám minél hamarabb érdemes áttérni a folyamatos díjfizetésre, mintsem váratlanul hatalmas költségekkel terhelni magunkat. A biztosító társaságok szerint nagyjából 30-35 éves kor felett érdemes áttekinteni a lehetőségeket a problémák szaporodásával. Fiatalabb korban nem mindig szükséges a drágább csomagok közül választani. Azonban a konstrukció kiválasztásakor érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket, […]

Tovább olvasom

Mekkora összeget érdemes fizetni havonta?

2024.01.10.

Ez a válasz nagyban függ attól, milyen körű és jellegű ellátásokat szeretnénk biztosítottként igényelni. Egy átlagos, szélesebb szolgáltatáspalettájú csomag átlagosan 20-30 ezer forintos havidíj között mozog.

Tovább olvasom

Hogyan igényelhetek Trive Bank személyi kölcsönt?

2023.12.22.

A Trive személyi kölcsönt csak online igényelhető. Az online igényléshez a Trive Bank honlapján található űrlapot kell kitölteni.

Tovább olvasom

Milyen dokumentumokra van szükségem a Trive Bank személyi kölcsön igényléséhez?

2023.12.22.

A Trive személyi kölcsön igényléséhez az alábbi dokumentumokra van szükség: személyigazolvány lakcímkártya bankszámlakivonat

Tovább olvasom

Milyen kamattal igényelhetek Trive Bank személyi kölcsönt?

2023.12.22.

A Trive személyi kölcsön kamatai a hitelfelvevő jövedelmi helyzetétől és a kölcsön összegétől függően sem változnak. A kamatozás fix.

Tovább olvasom

Milyen futamidőre igényelhetek Trive Bank személyi kölcsönt?

2023.12.22.

A Trive személyi kölcsön futamideje 6 vagy 12 hónap.

Tovább olvasom

Milyen összeget igényelhetek Trive Bank személyi kölcsönre?

2023.12.22.

A Trive személyi kölcsön összege 450 000 forint.

Tovább olvasom

Ajánlataink

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával